Written by AbangNara | June 21st, 2014

Nampaknya Amy Search sudah tidak menahan kesabaran dengan tingkah laku anaknya, Nabila Huda. Terbaru, Amy telah memaki hamun anaknya sendiri dengan perkataan agar kasar di sebuah gambar yang dimuat naik oleh Nabila Huda. Gambar tersebut menunjukkan Nabila seolah-olah mencium seorang lelaki yang identitinya tidak diketahui.
amy search maki nabila hudaAgak terkejut juga Abang Nara dengan perkataan yang digunakan oleh Amy Search. Marah sangat dah tue. Mungkin Amy sendiri tak tahan melihat tahap kesosialan anaknya. Abang Nara sendiri dapat rasai kemarahan tersebut. Namun Nabila Huda menerusi akaun Twitternya telah meminta bapanya memperbetulkan keadaan.

nabila huda

Kalau ayah sendiri dan mengamuk dan maki hamun sebegini, Nabila Huda rasanya perlu lebih sensitif ketika berkongsi gambar di akaun media sosial. Kepada Amy, bersabarlah. Sesungguhnya ada kata pepatah yang menyebut ‘menjaga lembu sekandang lebih senang daripada menjaga anak perempuan seorang’.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

151 responses to Amy Search Maki Hamun Anaknya, Nabila Huda Di Instagram

  1. jangan dera kanak2 says:

    isu dera kanak2 kat nilai lg bez dari ni….

    0

    0
    • lynn says:

      tu laa nabila. sedar2 lah diri. awak tu perempuan. dah tu janda, ada anak kecil lagi. sudah2 lah. apa awak rasa kalau anak awak buat sebijik mcm apa yg awak buat? mesti malu, kan? ayah awak dah tak tahan dah tengok perangai awak mcm ni. malu sgt2! bertaubatlah nabila. dunia ni cuma sementara. kita tak tahu bila nyawa kita akan dicabut.

      0

      0
      • Olga says:

        Kalau aku jadi Amy pun rasanya aku akan “kimak’ kan juga. Anak perempuan dressing ala jalang nok. Jaga la nama ibu bapa. Tak gitu. At lease I, pergi mana2 pakai kebarung atau jeans dan t-shirt longgar kay? Eeeee, malunyer…

        0

        0
        • Bedah Pungkor says:

          aduh…sebijik kena. amy pon x sepatunya mencarot la. anak2 perempuan jgn sesekali di maki hamun cengitue. buruk padahnya. diaorangkan retis, uols. hati perempuan ni lembut. lama2 akan berubah juga. nanti lama2 isu ni jd besar. pandai2 la bawak berbincang. allah kasi manusia otak utk pikir dan cari jln penyelesaian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          rockers la katakan….apa nak heran. maki hamun tu dah macam minum air je.

          1

          0
        • Olga says:

          dulu kan masa thn 90an kecoh keluar berita Penyanyi Rock terkenal terlanjur dgn anak sendiri!
          #justsaying!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau x nak peduli apa amy, bapaknya tu cakap. sekurang-kurangnya fikir la pasal keisha laila tu. anak tu fikir. kesian dapat mak macam ni. anak kecik tu innocent lagi, masih banyak masa utk didik dgn benda2 elok.

          0

          0
        • Bedah says:

          Si Tanggang Modern versi perempuan..
          Own girl.. U the one who ruin ur dad life… Pity u for being such a hoe..

          0

          0
        • Orkid Indah says:

          Harap uncle Amy dpt Istighfar bnyak2 & bersabar … dah lah kes Perlakuan Abil ni tahap kritikal …. nanti Sttmnt spt tu akan memalukan abil & uncle balik… tdk perlu ke laman sosial .. juz call her ..

          Nabilah knpala buat sampai mcm tu … jagalah perlakuan … Mungkin awk salahkn Papa awk bcoz of ur upbringing tu scra sedar @ pun tak sdar … itu adalah Takdir Allah swt … Redha lah dngn ketentuanNYA… Sikap memberontak begini tdk sesuai lg .. bg seorng yg sudah bergelar IBU .. KEMBALILAH KPD AL QURAN & SUNNAH …

          Cari Jalan Penyelesaian Baik2. Uncle Amy ni agaknya dah tak tahan bila org salahkn dia x jaga ank … Sebaiknya kita jngn salahkn saper2. Perkara2 yg dah lepas… jngn di ungkit lg wlpn benar ada kesalahan parents kita dulu .. Ramai kes murtad pun dtg dr kluarga yg beragama … Jngnlah kita bg tekanan lg kpd Kpd Uncle Amy & Abil … Kesian mrk …

          Uncle amy bnyak2kn berdoa Bulan Ramadhan ni … InsyaAllah mustajab doa … Abil seharusnya .. bkn suruh ur dad shj fix dis situation but u .. urself sama2 fix it. Berubahlah dr kehidupan yg sudah tersasar jauh dr landasan agama.

          Kluarga smua dpt malu … jngn lah upload gambr2 yg blh jatuhkan maruah awk & kluarga … kasihani lah mrk terutama ur daughtr. Esok bila dia dah besar .. tekan jer kybd/keypd gadget … smua citer aib ni akan kluar kat intrnet.

          Insaflah Nabila .. JNGN SAMPAI ALLAH SWT TARIK BALIK KENIKMATAN yg diberi kpd kita. Jngnlah kita menjd HAMBA YG KUFUR NIKMAT. Nikmat Anugerah Terbesar & Tdk Ternilai dr Allah swt kpd HambaNya adalah IMAN TAQWA & AKIDAH. Alangkah RUGINYA manusia skiranya kita ditarik balik Nikmat Anugerah tersbt. KEHILANGANNYA membw PADAH bukan shj di Dunia malah Akhirat. Ingtlah Azab Api Neraka Allah swt itu.

          Jngn sampai BALASAN ALLAH SWT YG TAK PERNAH DI DUGA BERLAKU KPD MU … KEMARAHAN PAPA AWK DAH SAMPAI TAHAP MAKSIMUM SEHINGGA DIA TELAH MEMALUKAN DIRINYA & Juga dirimu.

          Hidup kita TAKKAN SENANG DUNIA & AKHRAT sekiranya Papa awk marah sampai mcm tu … Mungkin dia ada salah, gunalah akal yg Allah swt berikan. Redha dngn kehidupan lalu … Balik lah kepada KEHIDUPAN BERAGAMA …. ISLAM ITU PENUNJUK JALAN …

          Sy faham perasaan awk, dad sy tak penah ambil tahu kehidupan sy dr dulu sampai sekarang tapi sy PILIH JALAN BERAGAMA … sy klu nak jadi NAKAL DR DULU MMG BOLEH … dngn kehidupan yg mewah malah ADA RUANG SERTA PELUANG … boleh memilih HIDUP SOSIAL YG TIADA BATASAN … tiada siapa larang sy … seronok mmg seronok tp TIADA PENGISIAN DLM JIWA malah jiwa SENTIASA RASA KOSONG …

          KESERONOKAN dr perbuatan MAKSIAT ibarat spt FATAMORGANA … PENUH PENIPUAN … SPT MINUM AIR LAUT YG MASIN TAKKAN HILANG HAUSNYA. Hati & jiwa menjd Gelap gelita akhrnya Hidup kita yg Sengsara wlpn ada kemewahan & kwn2 yg ramai. Carilah kwn2 yg berakhlak.

          KEMBALILAH DIRIMU KPD ALLAH SWT .. PILIH JALAN YG BW AWK KE SYURGA BKN NERAKA … BUATLAH PILIHAN YG BIJAK … SELAGI NYAWA MASIH ADA … SEBURUK2 & SEJAHAT2 PARENTS KITA … ITULAH PARENTS KITA DUNIA AKHRT YG TLH DI TAKDIRKN olehNYA..

          Ingatlah ur daughtr .. Takknla awk nak dia jd spt awk spt Kapal Hanyut di Lautan Luas .. yg awk sndri tak tau nak Berlabuh dimana ? Kehidupan yg tiada arah tujuan, hnyalah KESERONOKKAN YG TIADA PENGHUJUNG… akhirnya TAHU2 NYAWA TELAH DIAMBIL..WAL IYA ZUBILLAH MIN ZALIK

          TERLALU DAMBAKAN KASIH SAYANG MANUSIA sehingga TERLUPA MENCARI KASIH SAYANG ALLAH SWT & RASUL menyebabkan kita takkan dpt merasa NIKMAT CINTA SEBENAR. Jika kita UTAMAKAN CINTA ALLAH SWT & RASUL maka akan MENYUSUL CINTA dr HAMBA & MAKHLUK YG LEBIH BERMAKNA kpd kita. Itu PASTI. INSYA ALLAH ..

          Marilah kita sama2 berusaha mencari ‘IMAN & TAQWA’ dngn BERDOA & MUNAJAT kpd ALLAH SWT agar kita mndpt HATI YG SEJAHTERA … AGAR BILA KITA PULANG KPD ALLAH SWT nanti dngn ROH YG SEJAHTERA juga spt TIDURNYA PENGANTIN DI ALAM BARZAKH KITA … INSYA ALLAH… AAMEEN YA RABBAL ALAMIN …

          0

          0
        • Wanita says:

          Terlopong baca statement uncle amy..
          X caye.. 2 3 kali baca.. Betol ke papa nya maki anak kat laman soSIAL..
          X pnh baca statement gini dr papanya.. Ni sure tahap maksimum punya marah ni sampai x mampu nk tunggu nabila balik dr vacation…
          Pohon aku dijauhi akhlak sebegini…. Amin…

          0

          0
        • Anonymous says:

          at LEAST la. Bukan at LEASE

          0

          0
        • zaia says:

          dia marah kat dua2 tapi aku rasa yg dia maki tu kt jantan tu..bkn ank dia.
          lelaki dgn lelaki..mgkin sbb dia lelaki, dia dpt rasakn apa spatutnya bf NH patut buat,mgkin dia grm dgn anak dia dh camtu, dh tu yg lelaki tu plk mcm x hormat dia sbgai ayah NH dn x malu tunjuk mcm2 tu kt public.

          0

          0
      • Datin Semah says:

        nasik sudah jadi bubur. entah bila si anak akan berubah. nauzubillahi min zalik la dpt anak cengggini sabariah hoi. semak kepala.

        0

        0
    • Baby AA says:

      yg penting hazwan ali pon gaduh juga. dipanggilnya adibah noor- artis dinausor. kesian kan?

      0

      0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      sape yg suka dera kanak2 orang tu memang nk kena sula kt pepek dia sampai tembos !!!!!! buat anak pandai jaga anak tk tau ! ape perasaan dia bila dia dera kanak2 tu ????? hepening ke ???????? orang yg macm gini mesti kepala hotak dia tk center huh !

      0

      0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      bila minah jambu tengok vdeo remaja yg di dera di kurong oleh mak dia sendiri air mate minah jambu dengan sendiri Nye meleleh dn minah jambu tk boleh tahan sebak Nye…minah jambu tengok dia terkesot2 jalan….kenape mak dia buat dia macm tu ??? malu ke ada anak oku sampai mak dia tk kasi dia makan ??????? kurus kering sampai Nampak tulang kesian betol ….mak dia ni harus di hukom kerana dera anak…..mak dia cakap kadang2 tkde duit nk makan tapi badan mak budak ni gemok berisi ! kenape badan anak dia kurus kering ! kesiannnnn minah jambu tengok …. helo ! tolong siasat mak budak ni kenape dia buat anak dia macm tu ? sengaja ke pe mak dia tk kasi dia makan !!! macm gini punye mak pon ada…. sorang mak yg tkde hati perot n tk sayang n kesian kn anak langsong ! itu pon ada info dari public kalau takkkk budak tu boleh mampos sorang2 kt rumah tu huh ! n nasib baik pehak imgration cepat bertindak salamat kn budak tu….shabas kepada pehak imgration !

      0

      0
    • humble says:

      Mungkin nabila ni time kecik xpernah ditangan, xpernah dirotan…semua yg dimintak bagi jer…kalo skrg baru nk tegur agak trlambat…tetapi selagi punya waktu….insya Allah boleh berubah..kehidupan nabila skrg terlalu sosial sehingga tidak kisah tanggapan sekeliling mahupon ayahnye…mungkin nabila skrg di kemuncak karier sehingga lupa dunia ni hnya pinjaman semata….semoga nabila insaf dan kembali kepangkal jln…dan nabila, bukanye ayah mu yg menghancurkan hidupmu…tapi kamu yg memilih jln hitam ni sebagai teman…mungkin dlu ayahmu ada berbuat salah, tetapi atas rasa tanggungjawab juga dia menegur kamu… walaupon caranye agak kasar, tapi dgn niat yg satu….untuk kamu berubah nabila…kembalilah ke pangkal jalan..amin

      0

      0
    • Ko Hado says:

      Pukimak punya bapak. Gilo ke apo?

      0

      0
    • rocknrollbaby says:

      Aku bukan fan nabila. Dan aku bukannye setuju dgn hidup liar dia. Tapi what I can see dia tak pernah sesekali pun burukkan sesape.. dia x pernah nak post luahan hati dia kat media sosial. Except for this one which posted in her twitter. Awhatever it is im losing respect with Amy search. Agak dayus nak maki anak sendiri in public. Dia boleh guna cara lain. Tp nak juga kat ig. Mmg tak gentle la bro. But then im not siding nabila. Just in this case.. gua hilang respect dgn lu amy search.

      0

      0
    • pizza says:

      Nabila salah dan amy pun salah. Sama sama bengong. Eh pukimak lah kamu dua.

      0

      0
    • fakkaaaa says:

      Aku hilang respect dgn amy. Tak jantan langsung maki anak sendiri kat public. Mmg nabila ada salah tpi dats not the right way. Kalau begitu la caranya ko didikananak kau..so dont blame her lah. Dua dua pun ada salahnya. Tapi ayah yg baik xkan kuarkan perkataan tu. as if macam xda cara lain. Dayus lah maki pukimak kat ig anak sendiri. Serius dayus.

      0

      0
      • Tipah says:

        Ada anak? Anak perempuan?
        Hopefully ur daughter didn’t grown up being a hoe ;o)

        0

        0
        • minah jambu merah biru pasti gerek says:

          kenape nk babitkn anak Nabila pulak ????? dia budak kecik yg tk tau ape2 kenape nk cakap hoe hoe ni semua !! tipah ni kepala hotak dia dh boil gak Nye huh !!!!

          0

          0
        • Tipah says:

          Girl.. bile mase plak I babitkan anak si Nabila?
          ko ni main taruh jer sak.. next time baca dulu komen si fakka and relate kan ape yg I ckp..

          0

          0
        • Bedah says:

          Itu pentingnya English Education…
          Minah Jambu tak paham apa yg disampaikan Tipah nie..
          Dah uols jangan gaduh2.. meh makan kacang!!

          0

          0
      • milah sirus says:

        maki in person or private org tak nampak…sbb ramai org tuduh dia tak tegur anak dia

        0

        0
        • Lila says:

          dia selalu jugak tegur anak dia in private, masa kes yang dulu2 lah…mungkin yg sekarang ni dia tak tahan dah. “tak makan saman betul anak kau ni, dah tegur baik-baik buat jugak, nah amik satu komen!”

          0

          0
  2. puan beltinsik says:

    betol ke jaga lembu sekandang lagi senang.. mcm lg susah jeww..akak tak berapa setuju peribahasa tu..huhu

    0

    0
    • Olga says:

      kurang juga bersetuju. lembu itu hewan. kalau jahat sangat sembelih buat kari daging cicah dgn roti gardenia….dapppppp nok.

      0

      0
      • minah jambu merah biru pasti gerek says:

        hahahahahahahahahahahaha hadoiiiii boleh tekencing minah jambu baca si olga punye komen hehe…! 8 – 7 = 0

        0

        0
      • Silvia Sunto says:

        Mcm sial lawak kau kan Olga. hehehehehehe…adoi.

        0

        0
    • One Direction says:

      lagi teruk kalo ada orang bela lembu dalam bandar.
      macam siak lah bela lembu dalam bandar.

      0

      0
      • puppet says:

        kenapa ko..mabuk?

        0

        0
        • One Direction says:

          aku cakap benda yang betul. Jiran aku bela lembu tapi x reti nak jaga.
          dia nak tunggu lembu dia buat fashion show depan KLCC baru nak jaga gamaknya

          0

          0
  3. Chantal Gonzales says:

    Tolonglaa Nabila, kau berlakon best. Aku pon minat kau especially dalam cerita teduhan kasih tapi bila dah tahap macam ni aku dah start tak suka kau. Mohon berubah. Kalau tak nak berubah sebab ayah kau, at least mohon berubah sebab Allah. Sesungguhnya azab Allah itu perit dan menyeksakan.

    0

    0
  4. skali skala says:

    “Gambar tersebut menunjukkan Nabila mencium seorang lelaki yang identitinya tidak diketahui….”

    Nampak gambar kaki je pun..propa betul laa…

    0

    0
  5. lalalala says:

    bukan la nak bekap nabila huda ni, tapi sebab dia public figure, ramai kenal dia, apa dia buat memang jadi buah mulut satu negara. yang bukan public figure tu selamat la. hidup macam laki bini berderet je. tapi lagi teruk la sebab mak pak dorang biar je anak dorg macam tu.

    0

    0
  6. incik says:

    kalau amy ajar anak btul2 dlu masa kecik xkan ank nk jadi mcm ni. dia dh terdidik mcm ni sbb tu dia bukan. nt umo 50 dia taubatla. mcm bapak dia.

    0

    0
  7. xoxogossipgirl says:

    Aku bukan nak side mana mana. Tapi bila amy maki mcm tu…kita bole lihat how terribe he is. Please I cant imagine my dad will say pukimak. Bila bapa kita pun teruk no wonder anak dia pun teruk!. If u raise her well this shud not be happening . Faham tak apa I smpaikan!

    0

    0
    • thewannababe says:

      Nak mendidik anak ada caranya, walau teruk macam mana pun. Kalau dah teruk sangat perangai anak, still kena guna bahasa baik, bukan bahasa kasar. RASULULLAH SAW tak pernah pun ajar guna bahasa kasar.
      Kalau nak anak berubah ke arah kebaikan, didik dia dengan cara baik. Jangan marah kalau anak kurang ajar dengan ibu bapa kalau ibu bapa sendiri pun mengaibkan anak.
      Dahlah guna bahasa kasar lepastu nak aibkan anak sendiri. Mungkin Amy tak tahan dengan perangai Nabila, tapi macam mana sekali pun… kan ada Whatsapp, WeChat, tak pun sms je terus daripada aibkan orang depan public. Perasaan awak, awak nak orang jaga, tapi perasaan orang lain tak nak pula.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Samada amy suka atau x,dia kna aggp perbuatan nabila skrg sbg kafarah kpd diri amy sndri.amy skrg sdg menuai hasil didikannya sndri.aku still igt msa nabila ni bru nk involve dlm bidang seni,amy sndri bwk dia pegi function.time tu klo xsilap nabila bru form 4,still bwh umur.and timbul isu pakaian nabila xseswai sbb dress dia pkai tu nmpk garis seluar dalam.amy yg b’tanggungjawab sbg bapa bwk anak gadis ke function dgn pakaian yg sebegitu.jd wpn skrg amy dah brubah jd lebih baik,amy kna trima bhw bagaimana skalipun keadaan nabila skrg,amy lah yg b’tanggungjawab m’corakkan life nabila.maki hamun dpn public mcm ni xkan dpt ubah nabila jd lebih baik.iktibar utk diri kita dlm m’didik anak2…

        0

        0
    • Anonymous says:

      This is what i assume lah.. Maybe Nabilla provoke dia sampai dia ‘terpaksa’ memaki. This is the 1st time it happen in Public kan?
      Setiap orang ada tahap kesabaran dia. This time ard prolly Amy can’t control his anger and emotions anymore. Bapak mana yang tak malu dengan anak kandung sndiri yg hidup takde pegangan Islam dengan istilah lain kehidupan Nabilla langsung tidak melambangkan dia sbgai seorang muslim.. Lagi2 dia tu celebrity. Apa dia buat mata melihat mulot mengata. Tak orang tak
      Kita kan? Dia buat baik ke jahat ke everything will reflects on her upbringing so nanti sapa yg akan disalahkan? Amy jugak kan? Furthermore, Amy has tried numerous times to advise her but Nabilla makes no effort to change at all. Whatever it is Amy does not have to say “that” word out loud in Public. This is just my assumptions and my two cents worth. Ckp banyak2 pon tak guna takot terkena pada keturunan dan keluarga kita sendiri. Nauzubillahiminzalik..dijauhkanlah. Amin. Whatever it is,i doakan Nabilla and Amy yg terbaik. Semoga Allah memberi hidayah dan membuka hati Nabila utk berubah kerarah yang lebih baik. Inshaallah Amin.

      0

      0
    • Tepisikit says:

      Dia tak pukimak kan anak dia. Dia pukimak kan jantan dalam gambar tu yang bawak anak dia kehulur kehilir. Cuba baca betul-betul boleh?

      Gila ke apa nak pukimak kan anak sendiri. Bini sendiri woi.

      Anyway, apa cerita ni bapak teruk anak pun teruk? Kolot betul kau ni. Masing-masing dah besar, waras and boleh berfikir sendiri. Nak teruk ke tak, its a CHOICE.

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia pukimak anak dia lah…sebab tu kan IG Nabila.
        nampak tak gambar tu…nabila mcm cuba panjant cium boypren dia.
        no, kami x salah kefahaman.

        0

        0
      • xoxogossipgirl says:

        Memang la masing2 dh besar. But a good father will never said such word to his own flesh n blood. Good family takde nak malukan smpi ketahap tu. Yes nabila mmg pki seksi..tpi as a father dia x ptut ckp mcm tu esp in public. Our words define our personality. Pukimak is very harsh n rude word. Even tho nabila salah tp this not the way to handle it. Dua dua pun sama lah. Yg bapa tu jangan nak lepas tangan sangat lah. Be responsible! U shud stick with her in any circumstances.

        0

        0
        • Tepisikit says:

          Ok suka hati korang. Kalau kau rasa dia maki anak dia – tu kau peh pasal. Malas nak explain dengan orang tak faham bahasa ni.

          0

          0
      • Tipah says:

        Hopefully you guys daughter will be a good girl not a bitch like her ;o)
        P/s: ter kena batang hidung sendiri baru padan muka uolsss

        0

        0
        • kepochi lah ko tipah says:

          pls kena kt ank ko dulu…. org malaysia dah menyampah dgn sikap nabila yg macam gampang nih
          dah janda buat cara janda.. gersang sgt… mmg pukumak lah nabila … kalau dia sendiri yg buat kerja mintak d maku – ko ghase ? org malaysia kena sanjung dia ke apa….??

          bapak tu tak tahan sgt tgk anak pompuan murah cam ikan kt pasar… kalau dah tak respek bapak do respek anak sendri lah… takkan dia nak anak pompuan dia ikut sama perangai tak semenggah nih…

          0

          0
        • Tipah says:

          Lah girl, u emo pesal? Cube skroll baca komen kat atas ni, masing2 tunjuk pandai mcm mane nak jaga anak.. And I believe semua kat atas ni mesti bujang takde anak..
          Kena kat batang hidung dpt anak perempuan mcm tuh baru padan muka..
          Sesuai lah dgn Nabila kena maki dgn bapak dia!

          0

          0
        • Tepisikit says:

          So what’s your problem now? Aku cuma komen dengan orang yang suka-suka buat tafsiran sendiri. Ayat senang macam tu pun susah nak digest. Kau pun tergolong sama. Sebab kau ingat aku ni support betina tak hormat bapak sendiri macam tu. Sorry sikit eh.

          Sapa yang tunjuk pandai nak jaga anak sekarang? Kau ni Tipah. Dah masak ke belum? Pepagi dah bertagak kat nara. :)

          0

          0
        • Tipah says:

          Wah tepisikit.. Scroll up tgk Tipah reply kat sapa.. To the girl yg ckp father dia tak pernah kimak kan dia.. Cool lah girl.. She’s not even in the story why have to relate herself dgn Nabila *anak derhaka jugak ker*

          Rata2 kat sini komen macam pandai sgt jaga anak…

          0

          0
    • ms kiah says:

      common..satu perkataan” pu..mak” tu trus hang bleh nilai amy perangai hampeh!
      Buta mata ka?Bapak abil ni dah marah habis..dan kdg2 sbg manusia dia pun punya tahap kesabaran Tegur lembut..telinga abil tuli..hati beku,fikiran sasau..nak buta camner?Sah2 bila bapak dia maki..dia bleh lak respon balik.Tegur elok2..buat dek sj haha.Tahap pompuan melayu perasan mat saleh la minah ni!!Yg plg aku nak gelak..dia kata penat kerja teruk2 sekrg nak bercuti..guna duit sendiri…haihh..jantan rempit yg dia angkut tu x kuar sesen ka?Hampeh..bela biawak hidup.But..hey..mana2 dato atau tansri x dak ka mau si abil ni??Nmpak sgt x lawa..oopss x lawa x pa..tp perangai mesti baguih.p/s..nabila..aku dah mula benci h..

      0

      0
  8. Rayma Dearla says:

    Tak Dapat D Nafikan Kalau B’lakon Nabila Nie Mmng Sgt Bagus ..
    Tapi Hal Life Dia Mmng Hancurrrr …

    0

    0
  9. Why bother says:

    Kelaut minah ni sampai ayah sendiri pon dah tak boleh tegur die. Nabila awak dah lupe ke masa kene uji dgn kemalangan sampai anak awak tercampak dulu T__T

    0

    0
  10. Nur Kasih says:

    Kasih seorang ayah terhadap anaknya memang tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Walau jahat mana sekalipun anak kita.. dia tetap darah daging kita. Buat Amy Search, bersabarlah dengan dugaan yang Allah berikan.. sesungguhnya Allah akan menguji hambaNya yang beriman untuk mengetahui tahap keimanan dan kesabaran kita. “Doa” adalah “senjata” paling tajam yang dapat mengubah anak kesayangan anda. Sesungguhnya doa ibubapa sangat mustajab. Bersabarlah dan berdoalah sebanyak-banyaknya agar Nabila Huda mendapat hidayah dan berubah menjadi seorang wanita yang solehah suatu hari. Bertawakallah.. InsyaAllah.

    0

    0
  11. mak mah isteri orang says:

    retis msia ni suka salah guna media sosial, hal keluarga bawak berunding sesama sendiri sudah la! phuihhhh

    0

    0
    • mama cute says:

      org kita kn bila amy x bagi nasihat kat tweet..IG kata bapak x nasihatkn anak”..tak amik tau hal ank….mungkin dlu2 amy dh nasihat abil ni secara sembunyi…..
      skg bila amy nasihat bagi smua org npak yg dia tegur abil yg dh melampau sngt..masing2 kata nak nasihat biar lh secara sembunyi….
      agak pelik kn sifat manusia…..

      0

      0
  12. Kasihannyaa says:

    adoiiii kesian sunggoh aku ngan amysearch and nabilahuda. mungkin masing2 belum terima pengajaran yg betul2 menginsafkan dorg. kadang2 manusia ni perlukan pengajaran yg dasyat barula insaf. baik si bapak diam dan hanya mendoakan yg baik2 dari dok mengapi2kan nabilahuda. yg si anak pula, taktaula apa tujuan dia dok publickan sgt life dia. nak kata memberontak, dah tua dah…hmmmm…

    Jangan kita caci sgt org, sbbnya kalau kita ni perasan baik dan takkan buat cmni, kita kene ingt kita ni ada ibu, kakak, adik perempuan, sedara2 perempuan. Takut nanti apa yg kita ngate org harini akan kene balik kat kita. Mintak jauhhh….

    sayanggg sunggoh, aku suko bakat 22 ni. Semoga diberikan hidayah kepada mereka dan kita semua.

    0

    0
  13. mawar jingga says:

    mesti tension gila dapat anak perangai cam ni.. Nasib baik aku tak buat macam tu kat arwah abah aku. Ya Allah berilah kepada ku zuriat yang soleh dan solehah..yang sentuasa berpegang teguh kepada ajaranMu..yang tidak pernah melupakan solat kepadaMu.. Aamin Ya Rab

    0

    0
  14. mok bedoh says:

    Mana nak tumpoh kuoh….mok bedoh harap sgt abil n amy berbaik ye
    Mok bedoh minat sgt ngan abil nih kalo bab belakon tapi bab lifestyle kurong bekenan..cepat2lah beruboh ye gitu jugak bapaknye tak gitu

    0

    0
  15. akulaaa says:

    pukimakk ngan babi tuh aku rasa ditujukan kat jantan yang dengan nabila tuh..bkn kat anak dia. but still, its a bad word. Tapi kalau dah tersangat2 marah apa2 jenis words pun boleh terburai keluar. Yea dokk. Huhu. Nabila. Semoga anda diberi Hidayah. Amy..saborr yerr

    0

    0
  16. ikan says:

    jangan la ngata. doa kan jela budak tu btaubat. pastu jaga la anak2 korang.. ramai je yg perangai camni. cuma tak bangang sangat post kat instagram je.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Bapak borek, anak rintik.
    Tak payahlah Amy nak maki-hamun si Abil. Kuah tumpah ke nasi. Kalau dia bela anak dia dengan betol, didik penoh kasih saying, takkan jadi gini. Ni masa budak tu kecik, dibela oleh nenek belah ibu, bila remaja, duduk dengan kawan baik Amy, Man Kidal.Sekolah takat tingkatan 2. Budak ni dah lama meliar. Orang kata, old habit dies hard. Berdoalah banyak-banyak, Amy semoga dia akan berubah.

    0

    0
    • Coke says:

      Ko pepandai ckp dia skolah sampai tingkatan 2 ye? Fitnah no 1 ko kan? Aku skolah ngan dia masa form 4 ok. Dia budak baik. Masalahnye mentaliti guru2 cikgu2 kat skolah aku yg mcm siot asik perli dia 24hours. Sampai bidak tu stress xnak g skolah dah. Kesian nabila. Dia budak baik sbenarnye. Korang jgn buat fitnah sbb korang xkenal dia siapa. Apepun nabila, please respect yr father.

      0

      0
      • aida says:

        Saya memahami perasaan sebagai Ayah…bagi Emy…dalam Usia yang dah tua..macam Emi…anak tak bagi duit atau ambil berat diri si Ayah tak aper lagi..janji pandai Menjaga Maruah…taklah Nama Emak Bapak di sebut orang.Kalau tak balas budi pun tak per lagi..tapi jangan menconteng arang di muka Mak Bapak kita!!!!!Setitik Air Mata Ibu atau Bapa kita menitis diatas perbuatan kita sebagai Anak..Nerakalah tempatnya. Untuk Nadia jangan ingat Dunia ni Anda Punya.????..bertaubatlah sebelum Allah menjatuhkan Balanya.
        dia boleh mengubah hidup Manusia di Dunia yg sementera ini dengan sekelip mata..ingatlah !!!!.

        0

        1
  18. Anonymous says:

    Mak Abil ada lagi tak ? Kalau ada bolehlah tolong nasihatkan.

    0

    0
  19. sayur says:

    aku rasa amy ni tuju kat laki tu. sebab buat anak org mcm tu. nabila tu kan ada ayah lagi. hidup lagi amy tu, sihat walafiat… cubala respect sikit. kalau dah gatal sangat masuk minang la, mintak elok2. ni buat amy mcm tunggul je. jd tukang perhati. salah amy ke kalau si nabila tu tak cakap dengan siape dia kawan and bla3.. takkan amy nak paksa2 plak. nabila tu ada otak kan.. dah ada anak lagi, sepatutnya blh tau martabat seorang ayah tu kat mana..

    takpela bro, nt kau ada anak kau rasala ape yg amy ni rasa. ingat senang ke nak toreh nama jadi legend mcm amy ni ?? utk uncle amy, ni dugaan utk uncle.. semoga uncle sabar and terus kuat semangat. utk sis nabila, hmm taktau apa best word utk sis. semoga sis jadi lebih baik dr sblm ni.. sis mungkin tak dpt rasa nikmat berlakon klu tak kerana bakat yg Allah bg melalui ayah sis.. renung2kanla..

    0

    0
  20. nabila, u owe him ur big break btw says:

    woi pembaca BN, dr ayat atas, kata2 kesat tu ditujukan kt laki2 tu la, bukan nabila. wpun kasar, tp mana ada bapak yg suka tgk maruah his doter dibuat main laki2 hidung belang. laki sama laki biasalah carut mencarut. jgn berlagak suci sgt yg kutuk amy ni. nabila pun xpatut la salahkan ur dad, siap suruh fix everything. kelakuan u kan punca media tanya amy search mcm2 sampai frust dh ur dad. tunggu masa jelah amy search nk meletop mcm time bomb. org luar pun sama jd batu api ungkit kisah amy masa muda tp come on, dia dh bertaubat n we owe him dbest love song ever okeh?. nabila plak bila nk insaf? jgn blame org lain ruin ur life. ramai je org lousy childhood mrk tp bila besar & matang, tolak ego ketepi, on good terms dgn parents sbb tau nobody’s perfect. ur dad tegur sbb terlalu syg kt u okeh nabila?

    0

    0
  21. Ms A says:

    Empati dengan Amy. Faham sgt betapa malu dan hancurnya perasaan dia. Tapi memaki hamun begini bukan caranya. Jika seorang berkasar, seorang lagi kena berlembut. Banyakkan berdoa kepada ALLAH agar Abil tu diberikan hidayah dan petunjuk ke jalan yang benar, kerana ALLAH berkuasa membolak-balikkan hati. Doakan yg baik2 aje. Jika ALLAH mengizinkan, takkan ada satu kuasa pun yg dapat menghalang. Cepat sebelum terlambat. Ambil kesempatan Ramadhan ni, moga-moga termakbul.

    0

    0
  22. Anon says:

    This is what i assume lah.. Maybe Nabilla provoke dia sampai dia ‘terpaksa’ memaki. This is the 1st time it happen in Public kan?
    Setiap orang ada tahap kesabaran dia. This time ard prolly Amy can’t control his anger and emotions anymore. Bapak mana yang tak malu kalau anak kandung sndiri yg hidup tiada pegangan Islam dengan istilah lain kehidupan Nabilla langsung tidak melambangkan dia seorang muslim.. Lagi2 dia tu celebrity. Apa dia buat mata melihat mulot akan mengata. Tak orang tak
    Kita. Dia buat baik ke jahat ke everything will reflects on her upbringing so nanti sapa yg akan disalahkan? Amy jugak kan? Furthermore, Amy has tried numerous times to advise her but Nabilla makes no effort to change at all. Whatever it is,Amy does not have to say “that” word out loud in Public. This is just my assumptions and my two cents worth. Ckp banyak2 pon tak guna takot terkena pada keturunan dan keluarga kita sendiri. Nauzubillahiminzalik..dijauhkanlah. In shaa allah..Amin. Whatever it is,i doakan Nabilla and Amy yg terbaik. Semoga Allah memberi hidayah dan membuka hati Nabila utk berubah kerarah yang lebih baik. Inshaallah Amin.

    0

    0
  23. megan says:

    Salam Nabila…ayah mana yg xnak yg terbaik utk anaknya…skg ni mudahlah bg awak, semua atas usaha sendiri, pasal tu buat suka hati awk je. Tp tau tak awk, tanggungjwb sbg seorg anak?? Jaga la maruah awk, keluarga dan agama. Yes..skg ni semua nya indah belaka, tetapi awk kena ingt 1 day nti awk pun akan ada anak..masa tu I bet u..u x nak ada anak yg mcm perangai awk skg..

    0

    0
  24. mak ngah says:

    Mak ngah bace komen amy tu mcm dia maki2 ke bf si abil…bkn pd abil…patut yg terasa tu si edi tu la…abil pun backup baik aje si edi dgn status instagram dia yg seterusnye…x patut…x patut…

    0

    0
    • mak ngah says:

      Eh…ye ke nama bf baru dia edi…suka2 je mak ngah ni kn

      0

      0
      • Bedah says:

        Edi tu ex-husband dia laaa…. Dulu kan Nabila kena tangkap dgn Edi, tu yg Amy bagi kawen tuh.. Now buat balik perangai…

        0

        0
  25. Anonymous says:

    wow..amy search..aku terkejut..tergelak pun ada baca bebenda ni..
    tapi apapun..
    jangan jadikan diri sendiri bahan untuk org lain..

    0

    0
  26. Hahaha..anak dia dok feeling honeymoon kat oversea..mau tak hangin bapak dia…happy fathers day amy!

    0

    0
  27. nana says:

    Yang upload nabila..kenapa budak jantan tu yg kena marah?

    0

    0
    • ohh nana says:

      Kesian kau. Mmg la budak jantan tu kena marah sbb dia bawa ank perempuan org tnpa izin melancong bagai. Tapi mak bapak dia xnak jumpa. Lain kali kalau kau ada ank perempuan meh sini aku bawa kehulur kehilir. Time tu marah ank kau jgn marah aku tau. lol

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Ingat la iman tu tak boleh diwarisi . Dari itu kembali la pada Allah. InsyaAllah kehidupan Nabila akan berubah. Orang ramai dan ahli keluarga hanya boleh nasihatkan sahaja tapi Nabila sendiri perlu berusaha untuk berubah dan berhijrah.

    0

    0
  29. Anon says:

    This is what i assume lah.. Maybe Nabilla provoke dia sampai dia ‘terpaksa’ memaki. This is the 1st time it happen in Public kan?
    Setiap orang ada tahap kesabaran dia. This time ard prolly Amy can’t control his anger and emotions anymore. Bapak mana yang tak malu kalau anak kandung sndiri yg hidup tiada pegangan Islam dengan istilah lain kehidupan Nabilla langsung tidak melambangkan dia seorang muslim.. Lagi2 dia tu celebrity. Apa dia buat mata melihat mulot akan mengata. Tak orang tak
    Kita. Dia buat baik ke jahat ke everything will reflects on her upbringing so nanti sapa yg akan disalahkan? Amy jugak kan? Furthermore, Amy has tried numerous times to advise her but Nabilla makes no effort to change at all. Whatever it is,Amy does not have to say “that” word out loud in Public. This is just my assumptions and my two cents worth. Ckp banyak2 pon tak guna takot terkena pada keturunan dan keluarga kita sendiri. Nauzubillahiminzalik..Dijauhkanlah. Amin. Whatever it is,i doakan Nabilla and Amy yg terbaik. Semoga Allah memberi hidayah dan membuka hati Nabila utk berubah kerarah yang lebih baik. Inshaallah Amin.

    0

    0
  30. Cha says:

    Kalau dah tau diri tu public figure dan setiap ting kah laku diperhatikan, kan lebih baik kalau tak post gmbr2 mcm ni dan di keep it private. Suka hati lah nak buat ape tapi tak yah kasi satu dunia tau, bih bila org kutuk, tak terima.

    0

    0
  31. aragorn says:

    doalah supaya anaknya kembali ke pangkal jalan…
    sekeras2 hati dia, mesti boleh lembut punya bila kita x pernah putus asa nasihatkn dia..
    daripada mencarut perkara yg sia-sia..
    api x boleh lawan dgn api..
    kena curah je dgn air…
    paling x pun, azankan aje…

    0

    0
  32. Anon says:

    This is what i assume lah.. Maybe Nabilla provoke dia sampai dia ‘terpaksa’ memaki. This is the 1st time it happen in Public kan?

    Setiap orang ada tahap kesabarannye

    This time ard prolly Amy can’t control his anger and emotions anymore.

    Bapak mana yang tak malu kalau anak kandung sndiri yg hidup tiada pegangan Islam dengan istilah lain kehidupan Nabilla langsung tidak melambangkan dia ni seorang muslim..

    Dia tu celebrity. Public figure. Apa dia buat,mata melihat mulot akan mengata. Tak orang tak
    Kita.

    Dia buat baik ke jahat ke everything will reflects on her upbringing so nanti sapa yg akan disalahkan? Amy jugak kan? Furthermore, Amy has tried numerous times to advise her but Nabilla makes no effort to change at all.

    Whatever it is,Amy does not have to say “that” word out loud in Public. This is just my assumptions and my two cents worth.

    Ckp banyak2 pon tak guna takot terkena pada keturunan dan keluarga kita sendiri. Nauzubillahiminzalik..dijauhkanlah. Amin.

    Whatever it is,i doakan Nabilla and Amy yg terbaik. Semoga Allah memberi hidayah dan membuka hati Nabila utk berubah kerarah yang lebih baik. Inshaallah Amin.

    0

    0
  33. hukhuk says:

    huarghh..satu lagi drama ngantok

    0

    0
  34. Amy Google Search says:

    Bapak borek anaknya rintik…ada ke maki hamun anak sendiri kat media sosial…Patutlah anak nya jadi macam tu..Please lah both of you…don’t wash your dirty linen in public.

    0

    0
  35. kata abil; says:

    pa..abil just nk share gambo pmndngn kat blkg tu jek..jgn la sentap sgt!!!

    0

    0
  36. hmm says:

    Amy mmg sangat marah nampaknya..tapi harap Amy dapat muhasabah diri..sebab apa yang kita cakap mencerminkan diri kita.. I’m sure Amy ada kesilapan lalu and he learnt from it. Memang abil dah berada di tahap buluh betung dah ni..tapi;

    Kata ustaz kazim, kalau anak tak nak dengar cakap, banyakkan sembahyang tahajjud. insyaAllah nanti anak akan mendengar cakap. Untuk AMY, jangan putus asa untuk doakan anak dia. Tak silap dulu Wardina cakap dia berubah sebab mak dia tak pernah berhenti mendoakan dia.. hope same thing goes to Amy and Abil..

    Hidayah itu dari Allah, kita jangan berhenti berusaha..

    0

    0
  37. mas_pisces@yahoo.com says:

    didikan drpd kanak2 lg bak kate pepatah melentur buluh biar dr rebungnya….. so sekarang dah jd bapak buluh dah… nk nsh pun x “mkn saman” dah so ko fkirlah sndri….yg ada ank 2 baik korg jdkan penajaran setiap apa yg b’laku…bukan xle nk mnjakan anak tp b’pada2 lah nk2 ibubapa zmn sekarang….ank kn pukul ngan cikgu pun terus report polis…klau besar x nyusahkan org xpe…besar2 jd kaki dadah, kaki lepak, kaki mencuri segala kaki semua serah kat bdk zaman sekarang lah yg t’lebih mnja….

    0

    0
  38. chrew says:

    kesian si bapak menanggung dosa.. wajar la si bapak mara..

    0

    0
  39. mak nabila says:

    Amy search..kalau ko baik..anak ko x kn mcm ni..ko tu berapa kali dah kawen cerai lps cerai ngan mak nabila..ko asyik nak kawen anak terabai dr kecik..skrg nak langsi ngan dia…?

    0

    0
  40. sick says:

    Dua2 kne muhasabah dri.no ones perfect kt dunia nih.

    0

    0
  41. menyanpah says:

    Menyampahnyala baca komen kat sini.semuanya macam ade anak yg baik duk umah tolong mak masak.puiii.nabila tu kan dah besar kepala hotak ade yg dia bodo sgt tak pakai sape suruh.korg tak habis2 nak salahkan ayah dia.igt sikit. Allah yg bagi ujian anak dia perangai teruk cmtu.ade je mak bapak yg baik solat kat masjid tapi anak perangai MasyaAllah. So please tak payah nak judge org lain as if korg ni sume dapat anak yg bagus2. Stop it.kalau one day Allah bagi ujian cmtu kat korg barula nak tepok dahi

    0

    0
  42. Pink says:

    What comes around goes around…bezanya dulu takde fb..instagram..twitter nak tayang semua ni…muhasabah la dan bermesyuarahlah 2 beranak… Ape2 pun korang tetap sedarah daging…

    0

    0
  43. BOLA MANISS says:

    kpd nabila artis kesayangan ku.. sila hitung dosa yang abil dh transfer ke ayah Abil sendiri. Kerana tindak tanduk inilah yang akan heret papa abil ke neraka. Allah je Maha Tau.

    0

    0
  44. anon says:

    Low class punya artis,…. nak marah or maki2 gih lah jumpa face to face !!! Wat gini org hilang respek lah. Tak paham betol dgn manusia2 yg suka sngt upload ape2 kat FB, insta, twitter…. dah takde telefon ke ape? Ni semua org blh nampak & tau hati perut sebenar seseorg. I doubt Amy ni syg anak dia nabila. Dia syg anak2 dgn isteri baru dia je. Yg dia sakit hati tu bkn kerana syg anak, tapi bila ape3 yg nabila buat org akan kaitkan dgn nama dia. ltu saje…… Amy, kalau kamu baca ni, actually U r a bad father, anak jadi mcm ni sb kurang ajaran sb kamu duk sebok sngt kejar glamer. U reap what U sow…

    0

    0
  45. serene says:

    For those yg english tu brape nak perfect tu takleh ke tulis je dlm bahasa melayu…. Abil, english kamu tu salah…
    Anyway, tengok lah betapa “class” nya artis yg dah senja/tua bermaki2 lagi kat insta. Hmm…pak haji ni bkn penyabar org nya… Relax pakcik, dah dekat nak bulan puasa dah ni…..mengucap banyak2….Dulu kamu pun pernah muda, kot2 perangai lbh teruk dari tu…. penyanyi2 rock ni bkn tak tau, ade groupie lagi…

    0

    0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      elehhhhhhh kau bukan Nye tk tau ! kebanyakan Nye nk eksen pandai nk English sangat huh !! yg suka tulis English ni mesti minah tudong kannnnnn…!

      0

      0
  46. OMG says:

    Siapa jaga anak Nabila Huda masa dia pegi Holiday ah?

    She’s always on holidays!!!! budak tu sapa jaga??

    Amy Search dulu kau lagi teruk kot dari dia, sekarang kau dah tua kau insaf, but she watched you act while she was growing up, now she is following your lead. Monkey See Monkey Do- titiba kau insaf, kau expect lak dia jadi baik over night.

    That said, memang a over sikit, I mean, dia nak menggatal , menggatal la… tak kisah pon its her prerogative. Ramai orang melayu kat Malaysia ni tengah berzina, or pegi bercuti sebelum kawin , or minum or berjudi as we speak- tapi, as a public figure, you have to be culturally sensitive- aku agak menyampah bila diorang dont respect our customs as Malaysians. Apasal kau letak gambar bercium apa bagai ? unless if its for a social experiment – it is uncall for, pastu bila kena kutuk marah.

    Bodoh betul.

    0

    0
    • Tipah says:

      Selalu nampak anak dia dkt umah bekas mertua dia.. sian si kiesha tuh..
      comel, petah.. at the end, nenek jugak yg bela.. x nabila tuh pon sama jer.. kesian

      0

      0
  47. erkkk says:

    Unce Amy kalau nak sound nabila naper x PM aje dia…sms ke….whasapp ke….call ke……yang si nabila pun dah buat taik nak suruh bapak dia explain apa bendanya……kesimpulannya dua-duapun salah……nabila ingt sikit langit x selalunya cerah. Harini awak sihat walafiat…esok2 kalau dah jatuh terduduk masa tu jangan baru nak cari bapak ko…..ko ingat time tu da ke jantan keberet camtu nak wat ko bini. Selagi bapak ko masih hidup dengorlah nasihat dia. Maybe uncle amy dah xleh nak tahan perasaan marah dia sgt sampai terlepas perkataan yang tak sepatutnya….nabila oh nabila……

    0

    0
  48. Ros Merah says:

    ditegur cara lembut x dengar, ditegur cara kasar melenting. pernah accident pun masih cenggini. janda lagaknya seperti anak dara. kesian sebenarnya ngan si abil ni.

    mujurlah bukan aku yang lahir dari perut dia.

    tunggu dia kena rape ngan negro pun x sedar diri agaknya.

    janda bergetah si nabila huda.

    0

    0
    • Ros tak Merah says:

      Kalau orang harap mak ko kena rape ngan Negro, suka..?? Bodoh punya statement.

      0

      0
    • rakanniagapetronas says:

      ros merah..cakap tu hati2..takut berbalik pada diri atau keluarga..u wouldnt want to be raped by nigger or sesapa pun..ahli keluarga juga..

      0

      0
  49. jaja says:

    Ambik kau pmpuan..tuhan byr cash bila dulu kau asyik kutuk artis lain..knon kau tu x hipokrit…tgok lh sikap x hipokrit kau tu lh memakan diri..padan dgn muka kau pmpuan..pg artis yg prnh kna babun dgn pompuan ni…senyum je lh…

    0

    0
  50. innnn says:

    This is my two cents worth saying, aku rasa Amy maki jantan kabaret tu bukan maki Abil. And maybe Amy burst in public sebab he had enough la, padahal anak tu dah besar panjang but org akan tuding jari kat Amy cakap takpandai didik anak la, bla bla bla. Teruk camne pun Amy dulu itu antara dia dgn Allah. Yg si Abil ni dah terlebih baligh dah pun takkan tak boleh decide baik buruk kot. Pergi upload publicly lagi, memang mintak maki la

    0

    0
  51. dayang senandung says:

    woi nabila
    dah ramai org tegur kau
    malu amy search lah
    aku minat amy search
    aku dapat rasa dia tak happy dgn perbuatan kau
    kau g minta maaf dgn amy search your father

    0

    0
  52. WOOITT.. says:

    Amy hantar ke Palestine ..Nabila hantar ke Syria. mari berjihad..

    0

    0
  53. somebody says:

    xpayah la nak jadi batu api. doakan nabila berubah dan happy together with her family cukup ler. xpyh nk komen lbh sgt. hdp nie ibarat roda sentiasa bpusing. nt ble da kne btg hidung sndri. mse tue la korg senyap. urm…….

    0

    0
  54. belalang says:

    sapp xde ank jgn komen ngarut doakan je semoga zuriat korg nnt baik2 je…..esp kata kalau didik anak elok2 dr kecil…hello mana ada mak bpk yg x bg the best..even peljaran akademi kn agama pun nk bg the best…korg lupa bila korg dh masuk alam dewasa…all of ur desion is made by ur own, ur choice….bukan mak bpk yg twntukan…so for me nk salah mak ayah 100% ,,mmg x sesuai.

    0

    0
  55. kui3 says:

    tak payah nak pepatah2 la nara oiiiii…apa ko igt jaga anak laki pun xsusah ke???laki or perempuan sama je…yg pnting sndri boleh fikir mana yang baik & buruk…mak bapak dah sehabis baik didik….terpulang pada mereka je utk corak hidup dorang…lembu tu binatang…ko jgn nk samakan manusia ngan binatang dowhhh…aku pun perempuan,alhamdulillah walaupun ayah & mak sangat tegas masa aku remaja dulu,tapi bila fikir2 sekarang ada betulnya…

    0

    0
  56. mamacantiksikit says:

    ssi nabila ni nnti dh tua jgn mintak derma sakit tu sakit ni k,nasihat org semua dia x nak terima, hidup menongkah langit sangat

    0

    0
  57. dian says:

    semoga dia berubah

    0

    0
  58. kucing says:

    bapak yang salah dalam hal ini!!!
    bapak membesar kan sazali dengan mengcadbury buta sahaja..
    apa kemahuan sazali bapak tunaikan.
    oh anakku sazzzalliiiii…

    0

    0
  59. skudiver88 says:

    klu mak aku bagi status cmni mmg takutla aku nk blek umah…mak gua garang cm rimau.tp mmg bgs pn mak gua garang sbb tu la smpi skang gua jadi anak yang baik…hehehe =)))

    0

    0
  60. Miss M says:

    astaghfirullahhala’zim..moga si anak diberi sedikit cahaya..dan moga si bapa bersabar menangani apa jua cabaran..apa sekali pun dia tetap anak yg perlu ditegur, dibimbing..sementelah pula ada sejarah hidup yg kurang enak..jadi byk kan bersabar, semoga ada ruang utk menuju kebaikan utk keduanya.

    0

    0
  61. mak jemah says:

    kot ye pun nak marah..xpayah la dpn public…bukak aib sendiri…suhaimi…suhaimi…dah tua2 pun xberubah..

    0

    0
  62. ciktu says:

    diri sendiri kena ubah dulu jadi betul, xboleh nak salahkan orang lain..kamu yang pilih jalan hidup mcm tu, Allah dah bg akal fikiran, boleh fikir mana yang baik dan buruk.

    0

    0
  63. yatsjb says:

    sy adalah peminat abil cuma dlm bidang lakonan saja, sy follow IG abil,pd sy abil seorang wanita islam patut jga tingkah laku dan cara pakaian abil, sy rsa abil seorang yg paling berani berpakaian seksi, sy tidak mengutuk atau mencaci abil di mana2 laman tp hnya mengikuti perjalanan seni abil, kita semua hanya mampu mnyalahkan ibu bapa cara mendidik ank2 mereka tp sbgai seorang wanita yg beragama islam x salah abil mnjaga cara hidup abil, ingatlah Allah s.w.t boleh mencabut nyawa hambanya bila2 saja yg DIA mahu klu nk tnggu hidayah tuk menutup aurat smpai bila?? Abil ada ada ank jgala tingkah laku jika tidak mahu ank abil buat ape yg abil buat skrg..

    0

    0
  64. ikan kekek mak iloi iloi says:

    atleast lelaki tu respect kat bakal bapak mertua dia. Bapak kpada wanita yang dia bawak ke hulu hilir. Atleastt kasi hormat sikit. Mintak izin. Paling bagus, masok meminang. Cukup bulan kawen. Kalau dah sah, Bapak dia takkan marah-marah lagi sampai macamni. Awak dengan lelaki tersebut bukan muhrim. Tak boleh, berdosa jawabnya. Waima cuma bercuti, dan hanya berpegangan tangan saja sekalipun, tetap jugak diharamkan dan hukumnya adalah berdosa.

    0

    0
  65. tahap gaban dah... says:

    aku faham perasaan amy… adik aku dulu sebijik macam Nabilla
    tak makan saman.. kena bantai ngan abang-abang pun masih liar.
    sekarang tuhan dah tunjuk macammana susahnya jadi mak bapak…
    so, apa yang dilakukan dulu, tuhan akan membuka pintu keinsafannya… insyallah.

    0

    0
  66. Abil… Ini buktinye ur papa still luv u as his daughter…please change ur life style…
    be a good sample to your child..kalau ur papa nak musnahkan hidup u i rasa xmungkin…
    he got rite remember..selagi nama u berbinti kan dia

    0

    0
  67. merbok says:

    Nora Danish dah ke hulur kehilir , europe bagai dgn boyfriend, takda yg hentam eh???

    0

    0
  68. paulsotongajaib says:

    bila tgk komen amy tu..maka jgnlah salahkan nabila..

    bykan doa agar segalanya pulih…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Please lah nabila, fix your own mess , why must your father fix it for you…

    0

    0
  70. kaki berleter says:

    motip???si nabila ni nak playing victim plak??
    youre ruining my life once again hangguk kau…
    aku rasa kau yg ruining kehidupan bapak kau
    dosa-dosa kau tu bapak kau ada share
    for once, kembalila ke pangkal jalan nabila oi

    orang semua paham hang nak jadi diri sendiri
    bagi hg takat gambaq bogel, bercium and mabuk tu takdak hal
    tapi yang salahnya hang jadi diri sendiri yang salah
    semua yg hang buat tu salah sebagai org Islam

    0

    0
  71. sensasi says:

    Subhanallah
    Alhamdulillah…..
    Allah hu Akbar

    0

    0
  72. kubis says:

    hai kena jawab soalan matematik dulu ~ ni hah, kupu kupu malam, tau dak ?

    0

    0
  73. nida says:

    Ko dah kene maki dengan ayah sendiri yg dah lame tahan diri nak maki kau pon, kau boleh agi dengan xmalu nye soh ayah ko fix kesalahan die? Eh, ko ni anak jenis ape ek?? Ko tau tak ape salah die? satu2nye salah die ialah membiarkan kau sampai jadi lagu ni! Elok xyah lahirkan pon kau ni! Buat bagi dose ke die je!

    0

    0
  74. mimie schweeby says:

    ruin your life ape nye??ak tgk berseronok je spanjang masa..mcm la papa awk tu abaikan awk teruk giler?? org kt luar tu byk yg family problem n jd rosak sbb mmg totally neglected makan pakai skolah makbpk wat xkesa je..awk smpi ke tahap cmtu?? yela awk dr broken family tp skg ni awk dh besar gabak kawen cerai ade otak ape?? berlakon drama jd suci2 bole je awk phm n dalami tapi asl dlm life awk sndri awk xphm?? Well Abil if you’re a teenage girl wants to be grown up were agree with you, but you’re an adult lady who has married then divorced and have a kid. Zaman papa awk dah lama berlalu dan nampak die sedar dengan kelalaian die.. mse tu mybe die pun kurang didikan n lgsg xde spe nak tegur die..so ape salah nya trima la teguran die even pahit kerana walau seteruk mana pun die ttp papa awk..jaga la hati sikit.

    0

    0
  75. Kimak Abil says:

    ala y berlagak alim kat atas t pun baru 2,3 hari hijrah.. x payah poyo.kalau anak dah besar panjang x segan silu post gambar beromen, apehal pulak korang nak back up. biarlah bapak die kimakkan anak die at least sebagai perringatan. y korang berlagak baik ni apesal, ape pun x bantu. kimak jugak ntuk golongan y macam ni.. kalau aku x cakap baik2 la, aku kurung j dalam sangkar sampai gila… itu la golongan artis melayu y kita bangga2 sangat.. die t dalam diam promote kan seks bebas. ape y korang tau. ingat pergi bercuti t bilik jauh2 k dengan bf, kalau dalam instagram pun bole tunjuk gambar beromen, belakang konfim beromen sungguh..sat lagi ada la jnis ” eh, x baik fitnah’ aku x fitnah. tapi dalam islam aku diajar mengelak perbuatan y menimbulkan fitnah, tapi kalau dah macam ni ape lagi y bole cakap… lu pikir sendiri.. kimak nabila huda. sebagai peringatan..

    0

    0
  76. Kanji says:

    Kecik2 tak nak ajar, dah besar jangan nak bising sangatlah. Dah tau dulu buat salah, sekarang kena sabar lah Amy oii.

    0

    0
  77. Melais says:

    Ayah mana tak risau anak jadi gitu. Nauzubillah laa, Ya Allah jadi dekat anak anak kita gini. Ya Allah, tak terbayang aku kalau keluarga begini.

    0

    0
  78. tembikaikari says:

    Aku rasa amy maki laki tu laa…bkn ckp nabila yg kimak

    0

    0
  79. […] Amy search maki hamun anaknya, nabila huda di instagram | […]

    0

    0