Written by Bella | September 23rd, 2016

Pernah dikaitkan mempunyai terlibat didalam video lucah “threesome” bersama Idris Khan dan Atikah Suhaime, nama Ammar Alfian sekali lagi menjadi tumpuan apabila foto bogel Idris dan Atikah tersebar baru-baru ini.

Ammar ternyata kecewa apabila dituduh sebagai dalang disebalik penyebaran tersebut apatah lagi tuduhan itu dibuat oleh rakan karibnya sendiri iaitu Idris.

Menurut Amar,Idris menerusi aplikasi WhatsApp mengirim dua mese yang menuduh beliau tentang penyebaran foto bogel itu yang telah menjejaskan kerjaya dan nama baik keluarganya.

Saya terkejut dan terkilan dengan mesej yang dihantar. Tuduhan itu dianggap melampau kerana saya tidak tahu-menahu mengenai perkara itu. Sepatutnya sebagai kawan dia datang berjumpa dengan saya daripada membuat tuduhan melulu.

Apa saya boleh jawab kepadanya adalah banyakkan bersabar. Ini kerana saya juga bersabar dengan tindakannya itu. Kemudian, saya terus berdiam diri kerana berasakan perkara itu tidak ada kaitan langsung dengan saya.

Ammar mempersoalkan dimana nilai persahabatan buat Idris yang sanggup menunding jari kepada beliau atas kesalahan yang Idris lakukan sendiri.  Tambah Amar, Idris sebenarnya hanya berlagak baik.

Buat Ammar, jika benar individu didalam foto berkenaan bukanlah dirinya dan Atikah, untuk apa mereka berdua cepat melatah.

Pada masa yang sama Amar mencabar Idris supaya tampil dengan bukti yang kukuh sekiranya beliau adalah dalang yang dimaksudkan.

Kawan jenis apa yang sanggup menuduh saya atas kesalahan yang dilakukan sendiri. Kenapa perlu nak mereka cerita sedih dan berlagak baik sehingga mengalih topik dengan mahu mencari dalang kepada masalah ini?

Dalam perkara ini dia perlu tampil dengan bukti. Saya cabar dia datang berjumpa dengan saya. Jangan hanya pandai bercakap dan menuduh orang lain saja. Kata orang berani kerana benar, takut kerana salah.

Saya percaya Idris dan Atikah ada menyimpan gambar itu dalam telefon pintar masing-masing. Mungkin ada pihak lain yang cuba mengenakan mereka atau adakah ini strategi untuk mendapatkan publisiti? Itu saya tidak tahu. Apa yang saya tahu ialah saya bukan penyebar gambar bogel itu.

Kali ini kami bersetuju dengan Ammar, tidak perlu menunding jari kepada sesiapa berkenaan foto bogel berkenaan. Kalau foto itu tidak benar, apa yang perlu dirisaukan bukan? Dan kalau betul Ammar dikatakan sebagai dalangnya, sila tampil dengan bukti yang jelas agar perkara ini tidak terus menjadi teka teki dan berpanjangan.

Sumber Berita : Harian Metro

40 responses to Ammar Alfian Kecewa Rakan Karibnya Idris Khan Tuduh Beliau Sebarkan Foto Bogel Bersama Atikah Suhaime

  1. HoTneSS says:

    YUMMMY…
    3 SOME!

    0

    0
    • Inilah Dunia Seni says:

      Byk lagi artis yg perangai teruk. Yg jadi call girl, melacur n escort dgn VIP. Cuma kantoi dan x kantoi je.

      0

      0
    • Bangsa Johor says:

      Orang melayu ni ada keturunan keling ke ?? Kenapa ammar, idris, tikah muka macam keling ??

      0

      0
      • Mamak says:

        Ok pe muka mamak still macho .
        Aku dengar orang pantai barat especially bangsa kau keturunan INDON. Patut lah orang belah pantai barat x berapa nak lawa… rupa2nya keturunan INDON.

        0

        0
      • Karipap says:

        Abis tu bangsa johor bukan bangsa melayu ke..? Ke memang keturunan indon awak ni ..? Perkataan “keling” tu sangat rude lah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        kepala hotak kau la bangsa johor konon.bangsa la sangat pui

        0

        0
    • Anonymous says:

      Mamat ni tengok muka pun tau tak leh percaya.Ingat lagi apa dia buat kat Puteri Sarah,kata bekas dia la.Saja nak bukak aib orang.Of course la Idris tau kau yang buat sebab gambar kau pun patut ada sekali dalam tu.Apahal kena crop pulak?Yang tak faham kenapa Atikah ni gambar dia semua sengih2.Bimbo gila mana tak senang kena ratah dengan lelaki.

      0

      0
  2. ammir says:

    ammar la untong skrg da kawen.deris sm tikah malu besar..baek deris kawen dgn tikah jer..tutup citer

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku tak nampak tikah macam malu pun…
      Asyik tersengih je memanjang..
      Pmpn normal…. mesti dh malu besar dh…

      0

      0
  3. anonymous says:

    nmpak sgt mmg atikah and deris..kalau tak xkan sanggup hantar ws kat ammar ckp gituu…kantoiiii!!!

    0

    0
  4. jamalul khair says:

    kantoi bodo ja mmg tu depa..awal2 kata bukan..ni kata sapa dok sebar plak..mmg depa sndiri la tu dlm pic/vid tu

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Masing2 tgh bukak pekung kt dada masing2 tgh kantoi… mcm mna Idris ni bole tuduh si Ammar??? Ktanya dlm video tu bkn dia.. tpi dia bole tau lak sape dalang?? Hahaaaa kantoii… perkataan “kesalahan yg dilakukan sendiri” pun dah kantoi kn ko Ammar… mna ko tau tu kesalahan Idris yg lakukan sndiri???

    0

    0
  6. abc says:

    sepandai pandai musang pandai meniti kabel elektrik..akhirnya jatuh atas siling jugak

    0

    0
  7. anonymous says:

    dah obvious sangat ni mmg betul2 dorang dalam pics tu.. dulu masa kantoi video threesome serious x kenal anyone of them.. xkan lah org nak sebarkan rumours of nobody kat industri hiburan. n then case dah senyap n idris naik sbb series terlajak laris tu n then atikah pulak jadi fav ‘anak’ David Teo.. Sekarang baru keluar balik the issue masa masing2 tgh naik . nmpk sangat ammar yg spread the photos cos firstly, he’s out of the industry n dah migrate pun.lps tu he has nothing to lose sbb dia pandai dia x leak photos yang ada muka dia. just idris n tikah. Tu yg idris bengang kat dia tu sbb mesti three of them just ada pics tu.haha ammar dah bagi hint dah tu suruh idris tampil dgn bukti that the pics mmg bukan dorang..haha

    0

    0
  8. TT says:

    Tgh sdp mmg la kawan….
    Bila sakit sumenya lawan

    0

    0
  9. abg gagah says:

    so, video ni mmg betol ada la eh?? kasi link wei,,,haha

    0

    0
  10. kak long petir says:

    BERTABAH LA AMMAR ! KAK LONG RASA SI DERIS TU TAKDE TELOQ

    DIA BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA !!

    HARI TU KEMAIN LAGI BERLAGAK PUUI

    0

    0
  11. gilababi says:

    x ada hukuman ke bg penzina secara terang2 ni??? bebas sex sgt ni..tu jabatan agama slalu g serbu org tangkap khalwat.ni yg terang lg bsuluh ni bila nk kenakan hukuman?tak paham aku dgn org yg masih pgg title islam ni…

    0

    0
  12. huhuhu says:

    pelik la.. kata bukan dorang.. pastu kenapa idris nak marah ammar??? so memang macam betul jerrrr

    0

    0
  13. Nur says:

    nk kiamat..nk halalkan apa yg diharamkan…

    0

    0
  14. melayu mudah lupa says:

    aku rasa ni semua rancangan ammar..kenapa nak bagitau media cerita camni kan..nak bagi sume fikir la benda ni semua btol…bagi aku tiga2 bersalah and takde maruah pasal buat benda tak senonoh camni

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Memang kau lah gile. Kau yang taknak mengaku.kau yang pegang gambar/video original. Wei sudahla buat tak tau konon. Dulu pon dengan hazlina hashim dengan cassandra azman ko simpan video ugut dieorang mintak duit. Kalo tak ko sebarkan.

    0

    0
  16. aku says:

    Berkawan dgn penjual minyak wangi jd wangi..bila bergaul dgn dot dot dot..takyah bising la ko bau ape..

    0

    0
  17. Tinjau says:

    Bau najis mughallazah

    0

    0
  18. mimi says:

    Nampak macam betul je isu pic atikohhhh n idghisss ni. keh3. Murahan..

    0

    0
  19. didbryan says:

    netizen kene bergabung buat report polis. biar jadi macam luna maya dgn ariel kat indon tu. kasi masuk jel. biar semua tahu & aware. benda ni perlu diberi hukuman berat. industri hiburan kite seperti xde maruah dah. artis sndiri buat keje tak senonoh. pastu nak berdolak dalih, kuat menipu. jabatan agama islam boleh pulak diam je pasal hal ni kan. selena gomez nak buat konsert disuruh pakai tutup litup.

    0

    0
  20. Sakinahmarkonah says:

    Nampak sangat si ammar ni kemaruk publisiti
    Saja cari kontroversi nak masuk industri balik lah tewwwe…

    0

    0
  21. Khalisa Xai says:

    Sah itu memang dorang
    Buat malu mak bapak je
    Pandai buat pandai tanggung x yh nk trs bersembunyi
    Rambut samA hitam hati lAin²!? Right?
    Ble jadi mcm nie saling tuduh menuduh len kli sblm buat fkr dlu jgn nk redah je..
    Fikir lah weyh..

    0

    0
  22. nhjj says:

    baik semua yang terlibat jangan bagi komen..buat bodoh jer..lama2 isu ni hilang di telan masa….

    0

    0
  23. The Thinker says:

    Ammar ni islam ke? Badan bertatu segala bgai..

    0

    0
  24. Poker face says:

    Deris.. Deris.. Suka tgk lakonan ko dlm drama duda terlajak laris tp sayangnya.. Got talent but no manners.. Ruginya

    1

    0
  25. pemerhati bebas says:

    “Saya percaya Idris dan Atikah ada menyimpan gambar itu dalam telefon pintar masing-masing”…fuiyoooo statement ni pun dah membuatkan kantoi..ibarat amar terlepas ckp…so betul la tu mmg gambar diorg…diorg nak gado blkg cite..nmpk sgt cara dh kantoi…hahaha

    0

    0