Written by AbangNara | February 7th, 2010

ammar alfian aziz

Memang berani mati!!! Itu ajer yang kami mampu cakapkan. Disebabkan taklah sefemes mana pun si Ammar Alfian Aziz nie, kami nak kenalkan sikit lah dia nie. Ammar adalah pelakon Tari Tirana dan merupakan pakwe kepada Puteri Sarah Liyana, heroin filem Lu Fikirlah Sendiri. Dulu kitorang ada pernah tulis sikit pasal si Ammar Alfian nie:-

Dah kenal dah? Untuk pengetahun anda, Ammar Alfian Aziz baru-baru nie dikatakan telah hangin semasa pelancaran filem Lu Fikirlah Sendiri. Sebabnya? Awek dia si Puteri Sarah Liyana tue terlebih manja posing bersama ngan Nabil Raja Lawak. Wartawan yang ada kat situ melaporkan suasana agak tegang la jugak time tue.

Tup-tup dalam Facebook si Ammar nie ada status yang berbunyi sebegini:-

[note]Cant believe how stupid n fake reporters are.. creating stories for their own benefits without thingking dat they’re ruining other people’s lives.. I FUCKING HATE REPORTERS IN MALAYSIA[/note]

Mungkinkah sebenarnya tak ada apa-apa pun yang terjadi masa majlis pelancaran tue? Adakah semua cerita Ammar mengamuk time tue adalah rekaan para wartawan hiburan semata-mata? Adakah cerita buruk tentang Ammar sengaja dilakukan untuk menjatuhkan nama dia?

Dan bila ada kawan-kawannya yang mengomen mengenai status Facebook dia, Ammar telah me”reply” dengan kata-kata yang bagi kami perlu difikirkan masak-masak sebelum ditaip. Orang kata leh bawak masuk mahkamah la nie:-

[note]well they’re provoking me by making up stupid dumb story. Seriously if i meet up with dat asshole who created those stories bout me im gona fuckin’ kill em.. DATS MY WORD.[/note]

Seram gak kalau jadi wartawan hiburan nie. Tetiba ada artis bengang ngan kita sampai tahap nak bunuh. Nasib baik kami blogger hiburan. Tak kena kot ugut camnie? Simpang malaikat 44!!!

144 responses to Ammar Alfian Aziz Memang Berani Mati Buat Ugutan Bunuh Dalam Facebook

  1. martas says:

    lol..

    sick man..

    sycho..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • martas says:

      ops..

      tade yg selalu mintak jadi komen first ke?

      huhuhu

      selamat pagi sume

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lanToK LeW says:

      biar betol????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • naz says:

      artis melayu malaysia konon nak speaking mcm org putih, nak nmpak macho hebat, padahal ayat tunggang langgang. poyo! poseur! baik ckp bhs melayu la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sha sha says:

        die memang duk obersi dulu si ammar nih setahu akuuuuuuuuu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sha sha says:

          setauuuuuuuuu aku die komang2 dalam english nih penah duduk negara imputih dulu…hehehe…aku baca biodata dia arituh……aku bukan peminat dia…cuma nak bgtau jerk…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nur says:

          ala sha sha mmg takde salahnya la for anyone to speak english or mandarin or french or whatsoever language pun, as long as it serve the intention, nak bgtau ape yg dia rasa..

          pasal bahasa pun jadi isu, bawak2 la bertenang..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • sha sha says:

          bile laks aku ckp bermasalah die ckp english….hehe…ade aku kisah die nak cakap aper….kekekeke…aku just bgtau biodata ammar…aku penah baca…die memang penah duduh negara mat saleh…padan ar klau die speaking ker spekong ker….ade aku kesah…..jgn mare

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • veb says:

        bia la dia. ape mslhnye?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aremint says:

      serabot r mamat ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nur says:

        naz, whats wrong if they wanted to speak english? as long as its a medium for communication what is wrong with that? omg!! i couldnt believe some of you here..

        and his english may tungang langang like u said? but it was what we called bahasa pasar, dia bukan buat english writing pun kat fb.. and i see poseur in your comment.. ko pun nak cakap english.. so what?

        im not his friend or what but was called by nature to counter back with some silly comments..

        get a life!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • HOT ZOOM says:

      bagus pe gitu kan…lagi ramai artis cam tu baru meriah sikit kan hehehehe
      lu pikirlah sendiri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. intanizani says:

    normal la kan
    jadi artis
    tu belum jadi artis hollywood
    heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pinkapplejuice says:

    sedarlah ckit ammar aziz alfian oi, hati2 bila brckp, awk 2 artis baru nk naik (rasanya mcm artis lama tp x prnh nk naik2) x takut ke nanti kena pulaukan ngan press2 kt m’sia ni, awk jugak yg susah nanti nk cr mkn.klu awk betul, ckplh elok2 ckit, trngkan prkra sebenar. siapa nk buat fb “We Hate AAA”?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ^.^ says:

    tui2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. pEnArI pOcO2 says:

    salam…

    yg mcm ni ke ramai org minat…?
    fuuuhhh…buang masa je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. kikilala says:

    wartawan pom satu,suke provok2..pastu bile artis mengamuk,ade la hot story.cheap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tina says:

      wartawan sume sama jer ske provok orang kononnya nak jual citer jer lebih
      bengong!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futuremagistrate87 says:

        kalo takot kena provoke ngan press,. g ler jadik nelayan ker, makcik cuci toilet ker…jgn jadik artis!!!…blah lar mamat…bakat tak kemaner sbb tuh mau bikin kontroversi yer dak?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • monet says:

          nelayan lagi susah..hidup dilanda ombak…makcik cleaner pun susah…barang tertinggal dlm toilet dia gak kena tuduh!anyway dia ni siapa memang x pernah dengar nama dia.lama dok overseas? kenapa x jadi je artis kat sana?apapun dia memang terror tang effing this effing that!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • veb says:

      yes i agree. wartawan yg lebih2..
      ps: x suke ngn pompuan gemok dlm rncangan terjah.. ckp org lebey..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. gaga says:

    tak takut pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. jemapoh says:

    poyo ar mamat ammar ni..dia igt dia sorang je ganas..siap nk ugut nk bunuh..dia igt dia sorang je ade tangan ngn kaki..org lain pon ade tangan ngn kaki..cakap jgn mai ikot ati n sedap mulut je bro ammar..org lain pon artis jugak..xmcm ko pon

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. neewa says:

    mamat b*d*h yang takde pegangan agama & hidup…ingat diri tu bagus sangat…boleh blah arrr! whatever!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladycool says:

      kau ada pegangan agama ka neewa?? kata orang b*d*h??? nk kt org cermin diri dulu.. kalu org ada pegangan dia akan bg nasihat bukan mengutukkkkk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kikilala says:

        mmg dasar manusia mcm tu,buruk org,die nampak,buruk sendiri,tak sedar.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nur says:

          did he do anything WRONG to you neewa? haha funny comment ko ni tak menjejaskan hidup dia pun, bukan aku suka la tgk dia mcm tu, but it is his forever right to do anything with his life, let himself deal with God, ya?

          hidup ko ni tak tenang sangat ke?.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • neewa says:

          tak kisah la..dia ada hak nak kata apa, aku pon ada hak & korang pon ada hak..bab cermin diri sendri @ buruk orang lain jer nampak tp diri sendiri tak sedar tu, sama2 la beringat…didn’t meant to cause any uneasy feelings with my comment. its just a dumb comment from a human being who does make mistakes and will try to change if its wrong.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • futuremagistrate87 says:

          Nur-ko nie sesudah lar ‘speaking’..nek menyampah lark aku nengok komen english ko yg tak kemane tuh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nur says:

          futuremagistrate, ur name pun futuremagistrate, dah consider ‘speaking’ kot kalau aku sebut nama ko which is futuremagistrate.. tak gitu? so aku kemana ko kemana btw?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ice says:

    huuu.. mengelabah giler si mamat bangla nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. zarith says:

    ilek la.. biase la taip dalam english camtu.. bagi nampak gempak.. bukan dia nak bunuh betul2 pun..saje je carik bahan sensasikan cerita… dapat duit haram seh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BangNara says:

      ooo.. iyer ker? kami nie x pandai BI sangat. hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futuremagistrate87 says:

        ala,kekadang, bukan nyer aper yg dia nak buat tuh penting, tp cara dia ckp tuh, kowt betul lar wartawan tuh fitnah, ckp lar guna ayat leklok…takbleh ker?..bleh kan?..setau aku manusia berlagak jerk guna bhs cam Amar tuh biler tgh ‘hot’..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • veb says:

      haah la.. biase la style ckp die. korang ni saje wt direct translation.saje nk cari bahan. apadaa.gosip murahan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Khairi says:

    xpayah baca la tak femes sgt. cite tari tari tu pun xpenah layan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. DSAI says:

    Boikot sy budak x guna ni. Menyemak industri huburan sj. Muka dia ni sebiji mcm gigolo. haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. miss_hujan says:

    ammar bikin panazz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. nur says:

    whatever that i wrote here applies to all celebs, not for him only as im not taking side on him, not bias at all, this is general comments based on his doing..

    seriously i couldnt agree more with him, yes i agree with him, just imagine a bloody hand that write stuff that can ruin ppls life, as i aware reporters do love to write fake+additional stories in msia or in anywhere else in this world, but not all reporter ya, dont get me wrong.. but for entertainment industry yes all are evolve around gossips and lies.. thats why we can just read briefly whatever press wrote but not to TRUST.. who have right to speak for him if him himself?

    just respect that eventho he is a celeb he deserve a life like others.. whatever sins he did, whatever wrong he did, whatever he wanted to do with his life, let it be the judgement made by god, not by you who doesnt seem to be so that religious..

    my advise to celebs tak payah la takut kene pulau ngan wartawan, they dont give you money for you to spend nor food for you to eat, by giving them the priviledges to undress ur life resulting in the end u trade your life with them..

    btw friend, life offer them more than popularity, fame.. and it wasnt come from one channel which is reporter or press.. it can come from many way, so tak payah la nak sempitkan pemikiran tu..

    disclaimer: im not his friend or any other celebs friend, im just writing for the sake of agreeing with whatever he said..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kikilala says:

      setuju

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sherina says:

      i agree with u nur…he just wants to express his emotion according to the issue. I bet he won’t dare to do that (bunuh). Sometimes people talk shit when they’re out of control emotions.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aleeya says:

      Not agreed!!
      “as i aware reporters do love to write fake+additional ” Question: how do u really know its a fake?

      “my advise to celebs tak payah la takut kene pulau ngan wartawan, they dont give you money ”
      Question: ko ingat artis kat mesia neh buley idup ke tanpa wartawan?

      Sebenarnya kalau dia berani terjun ke dunia artis, dia sepatutnya berani terima sebarang risiko selepasnya.. dan report polis telah dibuat sbg langkah berjaga2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • kikilala says:

        dan wartawan pom mmg la kene terima kalau dh artis mengamuk kan?wartawan ngn artis kan sama2 penting..tade wrtawan,tade cerita,tade artis,tade la bahan cerita.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Geli Hati says:

        BETUL3

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nur says:

        eh boleh hidup, sape kata tak boleh? dont live in a shallow mind, think outside of the BOX.. thats what people do nowadays..

        fake or not why the hassle of explaining things to you? people who have visions and missions couldn’t care less of small thing.. and for me if u wanna get mad, if u wanna curse just let it out, dont simply let anyone jeopardize your future or step on ur head..

        a brilliant move by him, i hope many will follow..

        oh ya me what he did or said it is just merely an EXPRESSION.. dont tell me u never get angry with people? dont deny the fact that u have been mad and say lotsa thing to EXPRESS urself.. takkan la baik sangat kan? ofcos when u get mad, u cant control ur EMOTION, words slip from ur mouth.. its just that ure a commoner, bukan celebs… and when u do the same, people couldnt care less bout you…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • "nur" le sangat says:

          apa2 je la nur…udah2 le tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • whutever~~~ says:

          bahasa jiwa bangsa …
          kalau marah skali pn x payah la keluar words y x sepatutnya…jgn biarkan emosi mengawal minda..berfikirlah secara rasional..org tua2 kte kerana mulut badan binasa..sama2 la kte blajar dr kesilapan ….wallahualam

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. carlos says:

    baru kena cuit sket dh melenting. apa ni? klu tak tahan dunia artis jgn jd artis. relax la ammar. drpd kau marah2, baik kau baiki lakonan kau yg mcm kayu tu. hehehehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • BlackBerry00 says:

      agreed wif carlos
      dis is not a rite way to proof dat how gentleman he is
      try to learn and improve more in your acting…rather than creating something silly like dis…huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  17. awe says:

    apo ke hal ko smpai ugut nak bunuh2 org..klu si sarah tu kne rogol baru lu tahu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. mohdisa says:

    hoho, isu panas di sini nampaknya. duk cakap pasal org jerk. marah sana marah sini. baik cermin diri dlu la. kalu taknak kena kritik. baik jgn hidup. huh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      aku betul kn cikit…
      ……………klu taknak kene kritik, baik jgn hidup dlm dunia hiburan……..
      poyo nak jd artis.. harap badan gagah, otak pikiran bodo gak..

      sekadar blakon drama yg langsung tak best,,, gedik2 menari???? budaya kite ker???
      LU PIKIR LAH SENDIRI…………………..!!
      huhuhuu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. uuweek says:

    boleh blah ar kau AAA…belakon pown x la HEBAT mane pown…..huhu…berlagak je lebih mamat tah pape nie…sape ko yg nak bunuh orng sesuka ati ko jeh…mcm la ko sorg je boleh hidup kat dunia neyh,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. jane says:

    tak kenal pon sape dia ni.. gambar tari menari tu pon tak pernah tengok…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Eriku says:

    Dia betul betul sangat marah.. !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. eli says:

    saya rasa tindakan budak nie…tak berapa bijak..sebab tue la aku panggil dia budak…cara fikir tak matang lagi…by letting his anger like that..he messed up thing for sure…he just can xplain and clears thing up….or maybe…he wants publicity…MELODI….will looking for him after this..is taht wat he want?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. bgus sebenarnye die nih…..
    cek out this..!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Sean says:

    amar alfian who???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Mr.K says:

    mungkin dia marah sangat kot pasal apa yang dah berlaku… pendek kata dia ter emosional sangat… everybody need a 2nd change…rite and nobody perfect..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. eyriqazz says:

    artis oh artis..macam2..bang nara bila pula nak berlakon?Sesuai bang nara bergandingan ngan Saiful Apek dan nabil…Hik3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. insan09 says:

    sesetengah artis yang setahun jagung ni sebenarnya tak heran sangat apa pun kenyataan yg diorang keluarkankan kat ruangan sosial mcm facebook ni…dah la comment tu buruk secara terang-terangan kat public.. semua mata memerhatikan macam mana rupa sebenar sikap diorang…

    off topic:
    Baru perasan masa tengok drama mayang mengurai kat tv watak kornilam berpakaian macam lady in red dengan pengawal yg kesemuanya berkehitaman…berkemungkinan perkara kebetulan macam kes ajl 2009 baru-baru ni???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Luna says:

    dia ni kan baru 22…tak matang lagi lah tue!!bole kena ISA ke benda mcm ni!?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • futuremagistrate87 says:

      tak kena ISA…tp kena SPDW- sepak terajang dari wartawan…hohohohoho

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. oi PERBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! says:

    Woiiiii PERBO…..hahahahaaa…kau igt lagi tak budak budak2 yg sepak muka kau kat blok N????

    korang mesti nak tahu siape perbo kan???
    terpulang la kalau nak caye ke tak,kalau nak tahu,3 tahun lepas,ammar nie belajar kat uitm melaka,org panggil dia PERBO(perangai mcm jubur)..mgm betul perangai dia mcm jubur,dia nie duduk johor,naik motor ninja lama warna hijau 250cc pergi class,kekadang naik proton saga warne biru,…dia nie kena pulau dulu,sbb perangai dia,jujur aku ckp,tak de siape nak kawan ngan dia…

    ade satu hari nie,si bodoh nie,gi curi laptop org…yg bodoh nye,dia suh budak perempuan blok lain simpan kan laptop tu,tapi perempuan tu pulak kenal si malang nie,secara tak sengaja,si malang nie bercerita kat perempuan nie laptop dia hilang,si malang ni pun bg tahu rupa laptop dia,rupa2 nye,sama dgn laptop yg si bodoh tu suruh simpan…check check chek,ape lagi kantoi la……

    kiteorg panggil dia dlm bilik…..dot dot dot…..
    lepas tu,malu punye pasal,terus berhenti belejar..

    haihzzz
    perbo perbo,kau tak payah ckp besar,
    aku igt la weyyy,tapak kasut dah melekat kat muka kau,kau plak sampai terkencing dlm seluar,baik kau diam je la oii,tak yah nak berlagak kuat,kalau cakap semua org boleh.biasa la,depan perempuan,kena tunjuk gagah kan???…hahaa,loser la kau

    kalau korang kenal sesiapa badge uitm melaka
    (diploma)2005-2007,cuba try tanye,kenal tak perbo….tak pun pergi je tgk sistem nama pelajar,mesti ada nama si amar nie…

    to amar(perbo) = sorry eh bro,aku malas nak cerita2 sebelum nie,sebab aku tgk kau dah berjaya,aku igt kau dah berubah,tapi perangai kau bertambah mcm b**i ada la
    sedar la diri tu sket….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kampung@kl says:

      Sorry to say, bukankah lebih baik kita berdiam dari menceritakan keaiban org lain??? Dosa besar tau!!! Kadang2 kita merasakan diri kita lebih baik dari org lain tanpa menyedari diri kita sebenarnya mempunyai kekurangan.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • benda ni bukan la kita nak mengaibkan org. niat kita cuma satu, nak bagi dia sedaq…jangan dok ulang benda yang sama. jadi la org yang baik di mata org lain. baik dalaman & luaran…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futuremagistrate87 says:

        kampung@kl- kalo sume bende tak bleh citer kengkonon nak menjaga aib org, alamat hancoss lar sistem perundangan negara nie kalo ader juta-juta org berpkiran cam ko…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladycool says:

          sistem perundangan ditubuhkn utk menyelesaikan sesuatu masaalah yg terjadi TAPI BUKAN UTK MENGAIBKAN org lain.. yg dok aibkan selalunya siapa?? walau kita niat bergurau memanggil kwn kita dgn nama atau someting yg dia x suka pun dah salah. kena mintak maaf balik.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • monet says:

      melodiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • oi PERBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! says:

        sory kalau marah,aib ke tak…aku tak tahu nak ckp cammana…

        orang bagi nama perbo tu ade sebab,bukan saja2…kalau perangai dah teruk,lepas tu jadi kaki pencuri ape cerita???

        tak payah la nak cerita bab agama kalau diri sendiri tak katam,sedangkan dlm islam,sesetengah hukuman dibuat di khalayak ramai untuk menyedar kan org tu sendiri dan org lain….kalau semua berdiam diri,siape yg nak menegakkan kebenaran??

        dulu tak ada siape pun yg tahu,igtkan perangai dia skrg dah baik,makin teruk ade la….
        nahhhh..amik kau…kalau benda ni berpanjangan..jadikan la pengajaran…

        perbo perbo..haihzzz

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sham says:

      haha..sy saksi di tempat kejadian..wpun sy adalah dr blok msuh ketat time puasa & event (blok p)..haha..dgn rse bangga sy dpn melemparkn tmpran utk melangsaikn rse xpuas ht sy sbb die ni poyo sgt..bajet gud2..sound sy sbb kwn nan dak kls die a.k.a senior (awek aku )..xmelawan pn..xde pn nk pnggl mne 2 back up..sy igt kn die ni da jd plakon,die tau la berubh..npk gaya,perlukn khidmat dak2 blok n utk mengajar kn die cm ne nk bersopan..haha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. yanz says:

    ni baru betul panas baran and boleh jadi kaki pukul….apa punya lelaki daaaaaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. elo2 ammar…ang pikiaq ang sapa nak judge wartawan camtu? ang tak pikiaq kaa…takdak depa, takdak ceta pasai ang. yang ang dok kalut sangat nak blame depa wat pa? dah memang salah ang, lagi nak tegak benang basah. kalut nak bunuh2 bagai. salah hemat, persatuan wartawan boleh saman ang. jangan tunjuk la yang ang tu baguih sangat. nama ja melayu, wat malu org melayu jaa…elok sangat la ang pi cipta nama kat luar negara. kat sana depa mungkin sanjung tinggi kat ang. org kapiaq kat luaq sana tepuk tangan jaa tengok perangai org melayu camnih…loklak!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. BumbleBee says:

    hmm…kontroversi… cume tindakan kurang bijak smpai nk emo2 mcm ni dlm fb. Silap2 membunuh career sndiri and x mustahil career aweks tuh. . . aku x kenal sape dier ni. tngok galaksi or melodi bru kenal sbb ade slot dlm antara 2 program ni interview dier psal kes ni. Dier ckp psal wartawan tu tarik2 dier…approach dier dgn cara x betul. Wartawan dlm newspaper plak ckp dier cmburu… dlm hal ni, mungkin org ramai yg ade di tempat kejadian(cinema area damansara tu) yg tau pihak mana yg ckp benar…

    apepun, ntah ape2 jelaa nk emo melampau x bertempat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Geli Hati says:

    ALAAA X KEMANA PUN SI AMMAR NI BUKANNYA ENSEM PUN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ANIGONI says:

    Kerana mulut badan binasa… BAHASA itu melambangkan BANGSA… berhati-hati lah sebelum berkata-kata… Renung2 kan lah ya semua… ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Geli Hati says:

    Kalau wartawan xde org x kenal siapa Ammar Alfian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Geli Hati says:

    Aku kenal pun melalui kontrolversi kes cium2 ngan sarah dlm internet.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. MERABAN says:

    tu pun nasib baik ade org nak amik blakon..hampeh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. poyosss says:

    hampeh tol mamat nih…bru je blakon 2 3 cite dh prasan star….puihhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. aza says:

    terlebih sudah kata stacy!!!tapi kadang kadang wartawan hiburan msia ni pun one kind juge,kadang kadang tertulis ceeerita yang melebih jugak,kalau org kutuk mereka,kena boikot kalau tulis yang mnegaibkan orang tak pe!!!kena ubah sikit mind set!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • bunga says:

      betul tu…
      wartawan kat malaysia ni berangan nak jd paparazi mcm kat hollywood.
      padahal org kita ni tak suka citer2 camtu. jd wartawan biarlah berhemah. asik artis je kena kutuk….padahal wartawan pun mcm taik gak mulut celupar tak hingat. mcm bagus jer. padahal citer sebennarnya sikit je..tp tambah2 tu je yg terlebih sudah.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. radhi says:

    mamat ni saper?tak kenal pun…glamour ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Nama says:

    Haa bunuh2. Jgn x bunuh. Haha.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. wak kordi says:

    ala setakat cakap ‘gonna fuckin kill them’ tak de hal la bro. unless dia cakap ‘gonna fuck them really really hard, oh yeah!” haa time tu wartawan kena be careful ckit. kang ade yang kena sontot mcm si saiful huahuahua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. syra says:

    gonna fucking kill them – ni bukan ugutan bunuh..normal ler kalau matsaleh cakap cam nie..not literally..wtf..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. OVA says:

    ala ni tak berbaur ugutan bunuh pun… bese je kalo kat luar negara ckp cmni tak kire ugutan pun…
    tak jd isu ar… wartawan plak jgn cpt melatah….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. missnina says:

    oh, ni mamat tari tirana tu
    selamba juga dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. nilam says:

    meh fuck aku!! sexy yg amat badan mu itu!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. dila says:

    no offence but… nur and the rest.. you can try harder with your english. “bahasa pasar” or formal; the english language has a standard grammar rule. if you can’t follow that basic standard rule, your english will be wrong (broken english), no matter if it’s not a written formal language, cockney or otherwise. as for ammar, his english is perfect.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. ala ni semua saje nak promote cerita ni..

    1. pasal poster..
    2. amar gaduh ngan awek dia.(putri)
    3. amar marah2 ngan wartawan.
    4. nabil ckp dia pun xtau ape pasal filem ni

    So cukup la kot..membuatkan anda tertarik untuk tgk filem ni..hampeh!.

    smua mcm taik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. ade aku kesah?? says:

    last2 lepas aku kaji sume komen korang. aku akhirnya setuju dgn kesimpulan jantan terhangat. aku suke ko.

    ada aku kesah pilem nabil tu??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. kikilala says:

    dah la x ensem…
    meluat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. kiki says:

    aduyai malangnya sarah dpt pakwe gini…
    dah la x ensem lgsg…
    huhu stop jd artis la bro!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. tomcat says:

    mamat ni hensem tapi darah mudah.. so cepat naik angin biasa la tu. kalau aku la, aku sunat kan lagi sekali mamat ni pasal dia tak sunat betul betul laa tu heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. artistempatan says:

    assalamualaikum guys.
    i hope you understand his situation. jgn sebarang cakap yang artis kalau lawan balik ni jahat la, tak bagus la. hes just a human being. im pretty sure he’s just there to give support to his girlfriend. hes right. kenapa tiba tiba dia pulak nak ada dalam spotlight? yes he is an actor, but he has nothing to do with the movie. ofcourse dia rasa tak best bila wartawan nak EXPLOIT dia punya rship dgn gf dia. put yourself if his shoes. korang suka ke kalau 24/7 kene jadi ‘barang’ wartawan? im sure you wont like it. you guys as fans kene tengok 2 sides of the stories. wartawan kalau diorang buat salah/ create stories, they will never admit that they are wrong. balik balik ARTIS kene cakap sorry. kalau artis buat salah takpe, ini dah la provoke orang tu, and then bila orang tu marah, you make money of it.

    i think we as readers must be smarter than to believe what you read. its just the tip of the iceberg. hati budi orang tu, you dont know.

    not all of the artist suka exposure yang mcm tu. they have their tanggungjawab as actor/actresses, how do you expect them to do a great job kalau asyik kene lempar stories made up by the wartawan? how do you expect them to love their work when all the time all this wartawan asyik nak korek benda tak elok about our artistes? kene bekerja dalam ketakutan ke? bila masa talents ni nak maju/prove their talents? let them do their job. as for the wartawan. stop creating stories lah. lay off the malaysian artists. they are not dumb. they know their rights. just support what they do best. we all as malaysians, regardless as fans, or as artistes, or as the media.. we HAVE to support each other.

    peace be upon you.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. Layan radio online di blog xy radio online sambil baca gosip dan berita terbaru artis di blog nara.

    ***muka hensem pun xkan hati jambu kot, pasang lainlah…lainlah wa ni muke stock gesek kat jalan je…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. hello says:

    bodohla orang2 yang komen buruk ni..sama macam wartawan..dala xtau cite sebenar pastu nak hina2 orang..korang ade selidik x apsal amar mengamok??n kalo ckp xnak selidik cos malas n cos dia xpopular yang korang nak menghina dia apsal???korang hebat sgt ke??aku x uitm lendu melaka and aku tau bebudak lelaki uitm semua jeleskan amar cos die bawak motor hijau besar superbike..pastu reka cite pasal die..xmalu ke??reason aku tau byk budak laki jeleskan amar cos bebudak laki clas aku ni nmpk dia n bergosip2 aku tanya apsal n diorang ckp xsuke ammar n aku tanyela nape??diorang ckp ntah jus xsuke dia..hah??alasan ape camtu???bodoh..pastu tgk amar da jadik artist korang nak downkan dia..typical melayu yang bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. the joker says:

    kita compare sape yang paling bagus (bkn paling buruk):

    1. artis yang penuh kontroversi. kerja dia halal, kerja seni (kalau korang nk kata haram hak korang la, aku rasa tak). Tapi diorg guna duit tu utk ke jalan2 yg haram contoh: bersosial sana sini, minum arak, beli baju2 seksi atau apa2 ja la yg boleh menaikkan semangat pembaca2 blog gosip artis ni

    2. wartawan/bloggers yg sumber pendapatan diorg adalah dpd menyiarkan cerita2 sensasi artis buat benda haram mcm yg disebut di atas. Kalau mcm ni, aku taktau nk kata kerja ni halal ke tak, pikirla sendiri. Source cerita dia tu haram, pastu mengaibkan orang, ada yang mungkin fitnah juga. Walaupun ada yg kata utk menyedarkan masyarakat. Kalau utk itu, nama x perlu didedahkan ye tak?

    3. pengkomen yg suka mengutuk menghina artis, yang xda kene mengena dgn diorg. bukan sedara, bkn kwn. diorg x bg duit pun kt artis tu. artis tu x cederakan dia, x sakitkan hati dia, x amik duit dia, x curi duit bapak dia, x calarkan kereta dia. Tapi dia still mengutuk menghina, kadang mengutuk dgn nama agama.
    aku bagi contoh dpd “neewa” (komen dia atas, cari la sendiri)
    “mamat b*d*h yang takde pegangan agama & hidup…ingat diri tu bagus sangat…boleh blah arrr! whatever!”

    my reply to that comment: agama mana la agaknya yg menyuruh penganutnya menghina orang lain. Dah tentu bukan Islam. Lebih menyerupai Yahudi…

    Bak kata Nabil – Lu pikir la sendiri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. syairah says:

    jgn kutuk biarla dia cari keje halal pe…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. flowerfina says:

    bukan nak side sape2.to reporters,be rational kalau ye pun nak tulis stories.to Ammar,saya faham perasaan awak.sabar, dan jgn ulangi kesilapan yg sama.we should giv him a chance.everyone deserve a 2nd chance.Ammar,u got talent so don listen to all this silly things.jst b yrself…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. saya bkn flowerfina says:

    yeke flowerfina xside sape2 ni..siap pujuk manja ammar lg ni..seolah2 ammar bc gk komen cni..ehem2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Love it. Great job of putting this work together.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. I just love your site, it’s filled with fresh and relevant articles and have a very nice eye catchy design! Some posts really helped me in my work, so thanks for that!! Thumbs up

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Thanks so much for this brilliant blog;this is the kind of thing that keeps me awake through the day. I’ve been looking around for this site after I heard about them from a buddy and was thrilled when I found it after searching for awhile. Being a avid blogger, I’m dazzled to see others taking initivative and contributing to the community. Just wanted to comment to show my appreciation for your website as it is very interesting, and many bloggers do not get credit they deserve. I am sure I’ll drop by again and will send some of my friends.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Hey (author), thanks for bringing freshness in this topic. I have read a lot of articles but nothing with the recent updates about this topic. Your article came as a great help.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. Thanks for this insight. I would have been surprised if this weren?t your position. But the manner in which you described it was to the say the least, ambiguous.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Jacket says:

    Really nice post.Using these informative tips everyone can make our user to feel free & safe to post a comment on the post.his will be definitilly helpfull to getting more traffic to our blog.& thies make our blog user interactive.Thanks again for such a nice post.Plz keep it up.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Hi there may possibly I reference some from the insight below in this blog if I reference you having a link back again in your website?…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Great design first thing… Second thing the prespective at which you see the sport is quite neutral quite in my words wikipedia style. This is a welcome change from people who are either racist or support a particular agenda.!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Well, this was kind of boring but whatever.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. hyde says:

    tanak kene gosip or wat eva, jgn jadi artis. dok umah diam2 tolong mak masak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. matdin says:

    pasal ni la aku malas nak jadi femes d msia ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. sham says:

    nasib baik ktorg xbunuh ko plak mse ko curik laptop kt uitm melaka..
    dh r poyo nk sound2 org..
    bajet gud2 je..
    sdr dri 2 dlu sblm nk sound2 org..
    ko pn bkn otai mne pn..
    cz kmi tau spe ko..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. wpolscemamymocneseo says:

    As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me get further ahead

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Thank you for taking the time to share this, Personally i think strongly about this and love reading more on this topic.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. ???????????? says:

    This is very interesting indeed. You have made various nice points in the post.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Spot on with this write-up, I really think this website wants much more consideration. I’ll probably be again to learn way more, thanks for that info.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. google says:

    I definately beleive that plenty other people that read your information above will agree. Very helpful information, keep up the great work! Cheers

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. Sina Begen says:

    Real informative and good complex body part of content , now that’s user friendly (:.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. I as well as my friends ended up reading the good procedures from your site and all of the sudden I had a horrible feeling I never thanked the site owner for those tips. My young boys happened to be as a consequence thrilled to read through them and now have truly been taking advantage of those things. Many thanks for genuinely very kind and for making a decision on variety of magnificent things most people are really wanting to understand about. My very own honest regret for not expressing gratitude to you sooner.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Get Taller says:

    very good post, i definitely love this web site, keep on it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Nice weblog right here! after reading, i decide to buy a sleeping bag ASAP :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. Can I simply say what a reduction to search out someone who really is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know methods to carry an issue to gentle and make it important. More individuals need to learn this and understand this aspect of the story. I cant consider youre not more standard since you undoubtedly have the gift.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. seo dorset says:

    I am glad to be one of several visitants on this outstanding web site (:, thanks for putting up.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. bleach says:

    Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to several friends and also sharing in delicious. And naturally, thanks for your sweat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. I find the talk about Ammar Alfian Aziz Memang Berani Mati Buat Ugutan Bunuh Dalam Facebook | Beautiful Nara all a bit meaningless. Political leaders and central bankers round the world have done everything they can to preserve failed banking institutions, and lending that was risky from the onset. We will not have a real self sustaining recovery without an end to deficit spending and lots of financial institutions going bust. I find discussion about mortgage finance and home loans a bit meaningless. I also think the property prices have to reduce a lot even now. I mean why would you want to own a home in the US or France? Isn’t it much cheaper to rent? Regards, Rachelle Bewick

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Hiya, I’m really glad I’ve found this info.Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is actually irritating.A good site with exciting content, that is what I need.Thanks for keeping this site, I will be visiting it.Do you do newsletters? Can’t find it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0