Written by AbangNara | April 30th, 2015

Ok memang ini sedih dan menyedihkan. Perempuan yang mengandung sudah tentu berat badannya akan naik. Sikit atau banyak, ia bergantung kepada individu. Dan bila berat badan sudah naik, memang susah untuk turunkan. Lebih-lebih lagi dengan kesibukan menjaga anak sampai tiada masa untuk menguruskan diri sendiri. Sedih Abang Nara membaca luahan hati Almy Nadia yang dikutuk gemuk macam babi oleh sesetengah manusia yang tak prihatin. Mulut si pengkutuk itu memang wajar dicili.

almy nadia gemuk

Mungkin si pengkutuk belum berkahwin atau masih tidak mempunyai anak. Sedap-sedap je main cakap lepas. Akibatnya Almy Nadia tertekan sampai naik sawan. Sawan adalah satu perkara bahaya lebih-lebih lagi dengan kehadiran si bayi yang memerlukan perhatian 100% daripada ibunya. Kata Almy:-

Agak stress yer!!!! Gila tak stress ke sana sini cakap aku gemok… Yess aku sedaq aku gemok.. Nih nak bgtau sat.. Masa aku mengandung aku 90kg overweight FaHAM.. Jd lps beranak aku turun pun sikit ja.. Ya aku akan kuruskan badan balik FAHAM!!! Sabaq sat naa.. Aku nih baru ja beranak baru 2 bulan FAHAM!!! fAHAM KA TAk skrg!!!FAHAM KA TAKkkk!!!!

aku memang nak kurus.sapa taknak kurus.. Aku pun menyamph tgk bdn besaq mcm nih .. Sbb bdn besaq mcm nih aku penah kena hina kena caci.kena kutuk sbb gemok.. Mcm skrg org dok kata aku mengandung lg la.gemok mcm ba alif ba ya la.gemok nak mam laa.. Mcm2 korang kutuk aku.setiap pic aku korang kutuk aku..

Sampai aku naik menyampah n naik sawan.sampai aku boleh jd gila sampai takmau keluaq rumah.. Sedangkan aku ni masih menyusu badan anak aku baru berusia 2bulan.. Pikiaq ada otak ka tak!!!!!! Ini ja aku nak bgtau baca.pkiaq.. Toksah dok nak komen. Mcm diri baik sgt.

almy nadia gemuk

Diharap Almy Nadia bersabar dan buat tidak peduli dengan kutukan-kutukan sebegini. Memang sakit hati kalau melayan. Perkara biasa untuk ibu yang baru lepas beranak untuk tidak kurus seperti zaman anak dara dulu. Yang penting diri sendiri sihat dan mampu memberikan yang terbaik untuk anak. Orang lain tak tahu apa yang berlaku dalam hidup kita. Sekadar kutuk mengutuk tanpa tahu kepenatan yang kita alami. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to Almy Nadia Naik Sawan Dikutuk Gemuk Macam Babi

  1. Anonymous says:

    Yg kutuk tu la babi sebenarnya..

    1
    0
    • abang sahdo says:

      masaalahnya dia ni selekeh. ko tu retis. pergi la slim world. ziana zain pandai. body mcm anak dara. jumpa dia baru2 ni. wow…very the wowowow!

      1
      0
      • Kak Jah says:

        ziana zain tu bukan manusia la. dia alien. :D
        akak pun x paham apa dia makan. cantik sgt lah.
        sape tahu rahsia2 ziana zain? sumber inspirasi uolss.
        siti pun tewas.

        1
        0
        • Hurmmm says:

          sawan? sawan tu bukan histeria ke..atau sampuk? minta pencerahan please.

          1
          1
        • Anonymous says:

          Ko ingat ziana tu kurus sbb pegi slimworld ke? Org bodo je pecaye, dia diet x mkn nasik, x mkn carbss.. Dia x menyusu anak mmg boleh la diet mcm tu, mmg cepat la kurus.. Klu org breastfeed anak mana boleh.. Takes time utk kurus n kawal pemakanan.. Abg sahdo, tau la ko gay babi, xleh beranak, tp cuba jgn bodoh!

          1
          0
        • Anonymous says:

          Jgn la kutuk dia..org baru lps bersalin ni sensitif k..jd singa pn leh…letih blm hbs dgn pantang lg..jgn di kaco mereka2 nie..

          0
          0
        • Nour Fuzuria says:

          Gemok skit dh kecoh Rosmah tu relex ja

          0
          0
        • ngehhh says:

          kau ni, rosmah tue artis ke? umur rosmah berapa pulak?
          kau cakap ni rosmah datin ke…atau rosmah mat aris? :D

          0
          0
        • Jayanara Nallakaruppan says:

          emo la pulak sis. kaw pegi baca komen2 diaorang tu pehal?
          datin rosemah tu ha, hari2 kena kutuk puak pembangkang psl rambut pasal cincin,…. relaks je.

          0
          0
        • Anonymous says:

          Mmg betul la gemok. Jadi la sebagai pembakar semangat. Ko meroyan…sampai bila nak kuros???

          0
          0
        • melati says:

          Motif naik angin? Kau bertinju je dgn somi kau..atau pun lawan angkat2 baling2 almari kt rumah… K byeee!

          0
          0
        • I'm says:

          what the fork……mengamok dgn harapan ada pihak nk sponsor kot??? wakil Slim World, sila lah kan

          0
          0
        • Kisah Pulak Aku says:

          Gemok is not awesome!
          Gemok is….masam!

          0
          0
        • sahdo says:

          alangkah molek dan indahnya kota2 dan desa2 jika akak2 semua dpt mencontohi ziana zain. sejuk mata nk melepak. ni tak, semuanya body mcm ahli2 sumo semuanya. nak lepak kt shopping complex pun dah xde mood. semak!

          0
          0
        • Landon Slim Management says:

          Kami sedia menolong. Sila hubungi kami ada Free trial…cheers.

          *** Datang sorang, ramai2 kang roboh pulak bangunan kami

          0
          0
        • Anonymous says:

          APEPASAL DIA NAIK ANGIN..BIASLAH..LEPAS BERANAK NI..MEMANG SUSAH NAK BERAK..KADANG2 TAK BOLEH BERAK..YG GEMOK TU BUKANNYA LEMAK TAPI TAHI…SEMUA POMPUAN LEPAS BERANAK MMG MCM NI.KDG2 BERAK KELUAR SIKIT JE,TAK KELUAR SEMUA..ITU ADALAH..

          0
          0
        • Anonymous says:

          ….SATU PUNCA POMPUAN LEPAS BERANAK MENJADI GEMUK..KALAU BOLEH BERAK MACAM BIASA..BADAN TAK GEMUKLAH..MACAM CHE TA..PROSES BERAK DIA BERJALAN LANCARLAH TU..

          0
          0
        • me says:

          Ngeh…. rosmah tu mmg bkn retis tp lbh penting dr retis. Bini PM MALAYSIA. Ke hulu ke hilir mbontot najib. Phm2 sendiri la. Ckp bykkn ade yg angin ribut 1badan.

          0
          0
        • Anonymous says:

          Apesal naik angin?ko ni main komen je,tak baca ke.
          Dia bkn saja2 naik angin,org kutuk2 dia. tp better dia buat taktau je tak pyh peduli lgsung.

          0
          0
      • Anonymous says:

        sebaiknya x payah dgr cakap2 orang. usaha memperbaiki diri dan jaga kecantikkan. itu yg afdal kan? x payah stress2. bukan diaorang kasi makan.

        0
        0
        • Anonymous says:

          Betul tu prof.xyah nak ngadu kt FB ke, reporter2 ke..ngadu je direct ngn Allah Taala :)

          0
          0
        • Cili Kering says:

          Dah gemuk…terima je lah. Menggelupoh betul. Mcm budak2. Atau pun nk attention suami? Boleh jadi…supaya suami pujuk2.

          0
          0
        • 123 says:

          Alah.. yg kutuk tu mcm ler body lawa sgt.. ntah body out, muka pun out.. klau si almy ni ko ckp mcm babi..ntah2 ko tu muka mcm babi kacuk badak.. tak sedar diri…

          0
          0
        • Qu Letihhhhh says:

          Takpe…dato vida akan segera bertindak…

          0
          0
      • bukan peminat almy says:

        brader, ko ingat senang ke nak kurus? ko ingat pergi slim world hari ni, esk dah bleh kurus? bodoh bertingkat2 la ko brader….. even ziana zain dlu pn ambil masa berbulan jugak nak kurus….

        0
        0
        • Budak Nakal says:

          macam mana tak jadi badak sumbu, waktu korang preggo korang semua melantak. tolak batu dengan kayu je. heheheheehe

          0
          0
        • abang sahdo says:

          ko yg bodoh/malas, ko ckp aku plak? banyak la teknik2 kuruskan badan. korang je malas nk ambil tahu kan? dah la badan macam tong gas, mulut kalah joyah, balik rumah suami tengok mcm tikus terjun tepong gomak. potong stim la wei. layak kena baling dgn blender je.

          0
          0
        • Ahaks! says:

          Stress sebab husband takmo main :)

          0
          0
        • Pak Tam says:

          terguling2 gelak bacaa komen sahdo……hidop sahdo. hahahahahahahahhhahhahahaa!!!!

          0
          0
        • Anonymous says:

          alamak….siapakah kt sini layak di baling blender bak kat abang sahdo?

          0
          0
      • huhu says:

        woiii abang sahdo! ko x paham bahasa ke dia cakap baru lepas bersalin dua bulan..anak pun tgh menyusu lagi..x kan nak pegi slim world skrg?? ada otak ke xda??

        0
        0
        • abang sahdo says:

          hendak seribu daya; taknk seribu dalih…. :(

          0
          0
        • Anonymous says:

          Dye ingt beranak nie mcm kutip ank tgh jln je kot..hr nie beranak esok blh g jogging…klo ye pon bangang mcm mahsan jgn tnjuk kat sini…ko tgu plk bini ko esok,jgn kate 2 bln,20 thun pon blm tentu kurus…

          0
          0
        • sahdo says:

          ehla…ko pulak yg stress? ada ke aku ckp ko selekeh? oh, oversensitive rupanya. oh well, masaalah ko lah badan ko naik 100kg. bukan aku yg kasi nafkah kat ko. jgn sampai kena sawan dah le. hihihi.

          0
          0
        • Momo says:

          Sahdo.. dah kau pulak sebok dia gemok tu apahal.. ko tu laki dia ke? Dia yg gemok kau yg panas tak bernapsu?

          0
          0
        • sahdo says:

          Salah kah aku kata aku x minat perempuan kusam?

          0
          0
      • antisado says:

        Selekeh menda ko ni?laki dia pun x kisah,yg ko meroyan sgt dh kenapa?!elok je badan dia tu,ambil masalh nk kurus,bodoh!

        0
        0
        • abang sahdo says:

          laki dia x kisah la penyebab dia naik sawan.
          jgn sampai laki selingkuh sudah la kan??? cak!

          0
          0
        • maria says:

          lelaki macam kau ni mesti bila bini dah lepas bersalin..dah x cantik..pergi berselingkuh dgn betina lain kan..dasarrr lelaki miang! hidup untuk puaskan nafsu je ke…puii

          0
          0
        • sahdo says:

          ko ni x paham fitrah lelaki kan? lelaki -suka yg cantik, segak, pandai melayan sweet and loving; bukan betina yg asyik komplain, mengada-ngada, kuat merajok, cari alasan, membebel, x pandai hias dandan, asyik beleter, ngumpat dah le body mcm guni beras siam, kecoh sane sini mcm murai tercabut ekor. euwww…

          0
          0
        • Elizabeth Tan says:

          Eleh Sahdo. Cakap besar macam ko ni Brad Pitt. Sure muka ko ni pecah tembok, hitam dan berjerawat batu. Makcik tua gemok pun tak hingin dgn ko. Tu lah sebab ko meroyan tgk pompuan cun dari jauh jer. Kesian kat ko buat sale 50% off pun sure tak laku.

          0
          0
        • sahdo says:

          Hey Elisabedah Tan. Menggelupoh betol la ko. Yg ko jadi gundek vip tu…ko x bising plak kan? Aku ni hitam la ….gitu gini. Ko tu luar je putih…dlm berselut berkerak. Bontot kuali lebih bersih drp bontot ko yg calit dgn kertas surat kabar lama tu. Eeee….busok!

          0
          0
        • hahahaha says:

          hek eleh sahdo ni tau plk nak marah org cakap dia hitam jerawat batu..ko mengata almy gitu gini ingat dia x terasa ke??? ko sendiri pun naik hangin org mengata ko..bangang ahmad maslan

          0
          0
        • sahdo says:

          Elehhh, geng Elizabedah ni…kecoh. Kalau sampok katakan sampok, kalau gemok…lantak korang la…bukan aku nak mengadap muka tempayan korang….hehehe

          0
          0
      • selamat mencuba says:

        anda stress? dikatakan gemok? murong?
        cuba senaman ini dan amalkan 7 hari 7 malam.
        pasti tak memboncit lagi.

        0
        0
      • Anonymous says:

        sabar je…

        0
        0
      • MISS M says:

        tapi tak perlu pun nak cakap “kau gemuk macam babi” perlu ke nak samakan orang ngan babi.. agak2 laa kurang ajar sangat! agak2 kalau aku cakap kau gemuk macam babi.. ko marah tak?

        0
        0
      • aku says:

        oi abang sahdo. ko ni biadap sangat. artis pun manusia biasa. biasalah la gemuk sket pas baru bersalin.
        kalo ko perempuan…aku harap ko pun akan jadi gemuk pas bersalin. and kalo ko lelaki…aku harap bini ko lak gemuk pas bersalin.

        0
        0
      • adaakukisah says:

        masa anak yang 1st pown lambat gak kurus kan….oopsss… kwang kwang kwang…

        0
        0
    • Anonymous says:

      salah dia juga. buat cam ning baizura. dah slim baru buat come-back.
      kasi lemak pecah dulu. low profile je lepas beranak. kan dah kena?

      0
      0
      • #halus says:

        hidup ni x payah dgr ckp manusia. lagi dgr lagi stress. ketahanan mental kena ada; lebih2 lagi jd retis. goodluck.

        0
        0
      • Anonymous says:

        Dulu ning kuar tv time gemok jgk ! Dah lupa ke dia pun kene kutuk ..

        0
        0
    • bosan says:

      Tak pe la almy, Ko x payah nak control makan sgt tambah lagi tgh menyusu anak. Anak lagi penting dari mulut orang, lepas anak start makan makanan solid, boleh la start slow-slow nak kurus.. Good luck..

      0
      0
      • sukurya says:

        byk kan bersabar nadia. jgn fikirkan masalah gemok waktu ini. Insha Allah lakukan tuk kurus slepas ini. Go nadia…………. btw bawa betenang dgn melakukan amalan yg diseru oleh agama.

        0
        0
    • Che Tin says:

      Kurang hajor!!! Aku pon gemook gak… Gemook is awesome!!

      0
      0
    • mak temah bidan kampung says:

      biasala tu kalau lepas beranak kembang sana sini..org lepas bersalin mmg emosi cepat tganggu jgn la korg hentam dia…nnti rjin2 la exercise,control mkn..n continuously bf…lg cepat turun..bengkung n tungku jgn lupa even dh lepas pantang pon..gudluck almy!

      0
      0
    • jelitawan says:

      Helo semua…
      Ini yang dinamakan meroyan.

      Meroyan terjadi selepas melahirkan.

      Punca meroyan adalah disebabkan angin dan darah kotor yang masih belum keluar dengan sempurna daripada badan.

      Jika tidak dibendung dan dilaksanakan pembuangan toksik dengan baik sewaktu proses pantang, meroyan akan kekal hingga ke tua.

      Oleh itu, jagalah pantang anda dengan berdisiplin. Makanlah makanan yg sihat dan betul untuk mengelakkan boyak, buncit dan gemuk di kemudian hari.

      Saya berjaya, anda bagaimana?
      Anda mampu mengubahnya

      0
      0
    • asterik says:

      @ anonymous
      jenis ape kah ye??? babi hutan, babi guling???

      0
      0
    • aaasiti says:

      memang. yang kutuk tu la babi. sesedap rasa je

      0
      0
  2. mutiara says:

    kesiannya.
    sape yg mengong kutuk tak hengat tu.
    normallah baru lepas bersalin kot.
    insya Allah, nanti berjaga siang malam, menyusu baby, turunlah berat tu, slimlah balik.
    sellaunya org yg kutuk camtu tak de anak lagi.
    jgn bandingkan dengan artis laen cepat slim lepas bersalin..setiap org ada cara dan masa2nya.
    hishhh!

    0
    0
  3. dia says:

    sabar, biar lee org nak kata apa pon. janji kita sihat & kita tak leh nak berdiet coz baby tgh bf kan… adat lee manusia kan, amik kata2 diorang tuu sebagai perangsang tuk kita akan kurus lepas nee… saya pon anak dah setahun 3 bulan tp bdn bkn makin kurus tp makin bulat coz tak leh nak berdiet coz baby tgh bf. mcam2 gak org cakap tp buat bodoh jew lee & cuma beza saya bkn artis jew.

    0
    0
  4. joyah says:

    Yang dok kutuk tu sebenarnya ba alif ba ya.

    0
    0
  5. enon says:

    sebab baju tu ketat sangat, cuba pakai longgar sikit tak de la nmpk sangat kegemukan tu. bak kata org sedaq dighi la cheq oiiiiii……. dah mak mak dah pun, pki sopan sikit, mulut org pun sopan la kat kita ni…..

    0
    0
  6. mulut anjing says:

    Memang anjing siapa yang kutuk si almy ni. Elok masuk dalam lobang kubor. Mulut negro kot bibir tebal.

    0
    0
  7. neeenaaa says:

    hahahahhaha ada ka yg kata mcm ba alip ba ya???
    duk tgok depa komen mcm gemuk sikit …. mcm tu jaa
    mama almy sentapppp ehhh… mama almy masa ngndung dlu org ckp berisi mama almy marah……… paham mama almy… sbb baru bsalin kan…. xpa2 slow2 nah mama almy… xyah la sawan teruk sgt,,,,

    0
    0
  8. jemamah says:

    Biar orng nk Kate ape,esok2 jdi kt orng yg kutuk tu blk,,,

    0
    0
  9. nok gebuzzz says:

    tak agak2 nak kutuk org….ingat diri sempurna sgt ke??biar la almy org nak ckp ape..mungkin dia tak pernah berhadapan situasi lepas bersalin atau tak pernah berhadapan org yg pernah bersalin,baru kuar hutan agaknyer…pikir positif jer la,almy pun jgn sentap sgt…lama2 nnty org tu diam la

    0
    0
  10. anjali says:

    Bodo punye org yg mengutuk tu… Ape nak hairan, aishwarya rai pas beranak pon lebih gemok.. Tp die biarkan je dlu sbb pada dia menyusukan anak lebih penting dr menguruskan badan… Anak da semakin besar nnt slow2 la kuruskan badan…

    0
    0
  11. shananaana says:

    alolololo…sian almy nadia…sabar yer..pedulikan org luar nak cakap ape @ kutuk ttg berat badan awak..asalkan suami paham.sumtimes org2 ni tak paham.setiap org mempunyai jenis badan @ metabolisma yg berlainan..ade yg cepat je kurus semula lps bersalin sbb metabolismanye tinggi..makan banyak pon cenggitu jgk badan diorng.KURUS.

    Sabar yer almy nadia..sbb awk ade anak skrng yg perlu diberi perhatian. Takmoh sedih2…just ignore je org2 yg cetek akal tu…

    0
    0
  12. Otak udang says:

    Astagfirullahalazim..knp smpi cmtu mngtuk org smpi samakn ngn bnatang?
    Tnye lh stiap pompuan..ade ssapa ske gmuk ke.fyi..almy gmuk sbb brsalinkn ank.n thts normal.yg kurus pas brsalin tu dh rzeki diorg..x yah ssah pyah nk kurus.
    Klu tgk pn sblm ni Almy kurus cntik je kn..
    Klu gmuk smuljadi lain lh kn?tp yg mulut jhat tu ptut nya pikir ckit sblm ckp pe2 smpi skitkn ati org.lki dia xckp pe2 ..korang je lbih2.

    0
    0
  13. Lara says:

    Kenapa “naik sawan”? Tau tak sawan tu apa? Sawan dalam bahasa omputihnya seizure, ramai yang kena walau tak diminta.. kenapa orang Melayu kita suka mensawan-sawankan setiap perkara? Macam benda tu is nothing and lucu, which is not.

    0
    0
  14. sentap says:

    kahkahkah.. emo giler.. rileks laa.. kau kate retis. tak payah la dengar ape orang cakap. mulut orang, bukan kau bole tapakkan bagi senyap.

    *senang blogger carik duet skang. ade ig, ade berite, ade org visit blog kau, ade la income kau

    0
    0
  15. mak maslan says:

    amik hinaan itu sebagai cabaran ……

    0
    0
  16. =) says:

    Tapi serious aku cakap.. Bile kite dah berusaha tpi badan memang lambat nak turun lepas tu mane2 pergi orang asyik cakap badan gemok, memang stress! Walaupun badan naik sikit orang dah mule cakap. Buat bodoh je ape orang nak cakap, nanti jorang penat jorang diam. Tk gune layan sebenarnye.

    0
    0
  17. situsinisokseksoksek says:

    sabar almy..sy tiap kali bsalin mg badan masih gmuk..mg org akan bcakap..saya xpdulik pun…yg pnting anak sy sihat..nk kurus mg takes time..x sama..stiap org berbezaq..ada yg boleh kurus cpat ada yg lmbt..sy pas bsalin berat masih 110kg (mac 2014)..skg da 85kg (april 2015)..masih dlm usaha utk turunkan berat badan..tapi dgn cara yg sihat..tanpa pedulikan kata2 menyakitkan hati org keliling especially relatives. la ni diorg plak sakit hati tgk saya..makin santekk..putih..gebu..n slim..

    0
    0
  18. bersyukur seadanya says:

    masyarakat kiat pemikir macam itu lah. x faham aku .. gemuk ke kurus ke x salah … dose ke kalau gemuk tuh ?? yg nak mengutuk tu pndai kutuk jee .. entah2 diri sendiri pun sama. masing2 punya cara la lambat dan cepat na kurus. entah apa2 tah korg nih .. budi bahasa lambang budaya kita .. nilai2 bahasa sekarang .. nothing !!

    0
    0
  19. aura says:

    no 1 nak habaq hang. naik sawan tu maknanya bukan dia betul2 kena sawan. tu perumpamaan sahaja. awat luruih bendul cheq!! LOL cth mcm hang ckp sakit hati giler aku.sakit hati sampai giler ke hang? LOL
    no 2 nak habaq kat almy. gemuk tara mana pun x kisah. jangan ambik negative kata2 org. depa ni mulut takdak insuran. biaq pi lahhh! hang gemuk pun depa ka bagi makan? yg berckp tu belum tentu lawa. ntah2 mcm kambin gurun LOL
    no 3 nak habaq kat almy. gemuk2 pun comey tau. sekali tgk mcm raja ema. dua kali tgk pun mcm raja ema. takdak rupa babi pun.
    org berckp ni tanpa sedar(kdg2 ckp dlm hati ja) tp tuhan la ni bagi cash. cuba muhasabah diri masing2 okay!
    tu saja cheq nak habaq. selamat bercuti

    0
    0
  20. Si kdg kurus kdg gemuk says:

    Yang dok p baca komen depa tu buat apa?? Tak payah nk tekanan sgt la hai,aku yang underweight dlu pn dh naik bdn pas beranak..biaq p kt depa,dk dengaq ckp org sgt bt pa,Allah xbeza pn gemuk ke kurus..yg pnting kasi iman gemuk..

    0
    0
  21. Beyonsee says:

    Pedulikan mereka. Asalkan suami faham dan anak sehat…kuruskan badan boleh tunggu..

    0
    0
  22. Anonymous says:

    ala, aishwarya rai yg ratu cantik 2 pun still gemuk gak w. pun anak dia dh besar. dia rilek je enjoy her life as a mother. dia tk dgr pun ckp org2 w. pun 1dunia kutuk dia. tkpela almy, jgn ikut sgt kata2 krg yg negatif. badan manusia sume tak sama. ziana zain pun amik masa jgak tuk kurus.

    0
    0
  23. damai says:

    Hello, yg mengutuk org sampai samakan dgn baa alif baa ya dah kenapa, tlg lah org baru lepas bersalin, dlm pantang dan masih menyusukan anak perasaan senang terasa itu lebih banyak tau, tak baik sampai berkata begitu, kalau org kata bini, adik prmp, kakak atau mak korang suka tak. Ingatlah yg berkata apa yg anda kata dan kutuk nanti akan kebalikan, baru hang tahu. Almy u need to be more patience as sape yg mengata awak, pahala baik mrk akan anda dapat, biar lah mrk jadi muflis nanti diakhirat

    0
    0
  24. mak jemah says:

    ok ko tgg London weight ke slim world ke taja ko ye almy…tombamm bonar….

    0
    0
  25. Anonymous says:

    Wakil Slim World….sila ambil perhatian. Calon model dah ada.

    0
    0
  26. benci si sado says:

    Kepada abg sahdo, aku bengang gila baca komen kau. Kau bercakap guna akal ke kepala lutut? Agak2 la nak komen pun. X takut ke dosa sakitkan hati org.? Kau balas komen ni kalau berani…

    0
    0
  27. Anonymous says:

    macam2….. kepelbagaian bio.

    0
    0
  28. Anonymous says:

    Aku agree. Gemuk lagi kusam! Eeeer

    0
    0
  29. memey says:

    abang sahdo….teruskan mengomen. hilang stress I abang sahdo. kah kah kah.

    0
    0
  30. sahdo says:

    aku tak suka pompuan gemuk FAHAM!!! Sabaq sat naa.. Aku nih muda FAHAM!!! fAHAM KA TAk skrg!!!FAHAM KA TAKkkk!!!!

    0
    0
  31. Anon says:

    lepas aku baca smua comment yg negatif ni aku terpikir korang da hati perut ke? Slalu lpas pregnant most prempuan akn dpt post pregnancy depress, da yg stress sgt bleh commint suicide. Tp korang lg tmbah minyak dlm api, perlu ke korang ckp smua tu? Allah maha adil, semoga apa yg korang ckp akn dpt blasan. Klau bkan didunia, hari pembalasan itu ada di padang mahsyar nnt, itu janji Allah. Nnt korang kata aku nk bg ceramah kat blog gossip plak kan. Aku baca aku lihat n x comment negatif mcm korang, nma pun blog hburan. Dunia akhirat kna la balance, peace

    0
    0
  32. Linzy Longkang says:

    fizz fairuz skang nampak rembesss laaa pulok nokkss, jaga2 ko almy nanti ada yg nak caraz laki ko tuh

    0
    0
  33. fasha says:

    Sabarlah Almy..jgn mrh2 xelok utk kesihatan…rileks la bt xtau je org nk kata apa..fasha sandha pas beranak pon gemuk jugak…dia bt xtau je org kata gemuk….aritu nurjuma pon gemuk gak pas beranak..xpe pasni almy kuruskan bdn blik ye

    0
    0
  34. mia says:

    almy jgn dilayan org2 bodoh yg komen bodoh cmtu…nt kita pon jd bodo cm depa jgk

    0
    0
  35. Anonymous says:

    attention fat cow…

    0
    0
  36. Super slim supposrter says:

    Baik la biar bakar semangat utk lebih slim dan cantik .,
    Ingat sikit awak tu artis ,, so mesti la jaga penampilan .. Jgn la lama memboyak lepas bersalin tu..
    Cepat slim Laki pun Stim bila tngk ..
    Selamat bangkit dari Malas ok ALMY

    0
    0
  37. Kak kiah melaka says:

    Ish apa yg nk disawankan ??? almy Oi
    Baik la cepat2 senaman n turunkan berat badan tu.
    Cuba la pandang pat arah positif sikit kalau si Almy slim makin banyak dapat sponsor dan job.
    Lain la kalau ko nk skdr niaga pencen jual Karipap aje..
    Tapi kalau niaga Karipap pun maintain jambu dan slim pfuhhh .. Makin ramai la pelanggan dtg support beli ..
    So ambik la peluang ni dari mengamuk tak tentu pasal.!!!

    0
    0
  38. diana says:

    hi kak almy jangan stress you are beautiful as a mom take care for your family as
    orang macam ini sebenarnya dia cemburu apa yang kak elmy ada dia tak ada dan tak dapat so you mesti habis kan pantang dan makan yang baik salam dari saya.
    diana

    0
    0
  39. ikan masin says:

    kesian ALMY.sabar lah yea.kami org pompuan faham.teruskan penyusuan badan.itu adalah salah satu faktor yg boleh kuruskan badan. mcm saya lps beranak berisi.bukan gemuk yea….tp lepas 6 bulan umur anak badan pun susut. sampai tak perasan…yang penying jgn stress sangat.
    but my sis kami selalu ckp gemuk.kesian jg tp dia ambk inisiatif ambik supplement BEST SLIM.Alhamdulliah badan dia mcm org bujang .kurus. dari pemakanan saja nak control. ok adiossss.

    0
    0
  40. aku says:

    Sabar… dulu aku gandung pun gemuk dari 49kn naik pai 90kg mcm kingkong aku… lepas bersalin timbang baru 75kg hahaha byby kuar 391/2 kg aku stress setiap kali tgk cermin bole nanes… bole dpt penyakit murung.. tapi at last turun arr tk back original arr turun pin pai 54kg ok lah… aku ngandung 3kali sama jer smua…berat badan aku…tapi anak kedua cepat turun… dan anak ketiga susah lambat skit turun….sabar jer turun tetap turun…

    0
    0
    • Kak Som says:

      Untungnya ko .. Aku bila lama tak turun jgk berat badan.
      Suami pulak bajet kepit secretary muda dia.
      Nak maki salah aku jgk sebab kaki makan ..
      Akhirnya aku mintak cerai pat dia.
      Skrg ni aku masih kuat berusaha ..

      0
      0
  41. damia says:

    Aku bkn artis tapi masa mengandung mmg aku tak layan sngt mengidam nak mkn itu ini & dlm pantang pun mkn nasi sikit je dgn ikan n sayur. Dlm sebln dua dah balek asal. Tapi lain org lain caranya. Yg mengutuk tu pulak insensitif. Biar dialah nak gemuk ke kurus, tuboh dia. Lagipun gemok or kurus, almy tetap comel, muka dia cute…

    0
    0
  42. sawanke says:

    Alamak artis gemuk mengamok ke..ko memang gemuk la amy..gemuk..gemuk..gemuk..gemuk

    0
    0
  43. che nah says:

    Hmm, aku penah gemok gila suatu masa dahulu. Dari kecik sampai ke sekolah menengah org duk ejek gemuk, mcm badak lah ape lah. Stress tau. yelah, perempuan ni hati lembut. Lepastu aku sakit hati, akj kuruskn badan. yeay! So almy, good luck. lagi la org br lps beranak, emosi x stabil k. Sdgkn dtg bulan pn prmpuan kdg2 emo tak tentu pasal,. Boleh jadi meroyan org baru lepas beranak ni marah2 je.. bahaya meroyan ni.. ade sedara aku lps beranak meroyan tau, tp xtau sbb ape.. hmmmm.

    0
    0
  44. Anonymous says:

    Aihhh… Ko je ke yg beranak, almy? Org lain tak beranak? Org lain boleh je maintain atau at least takde la naik kg sampai 90… Mmg ade yg naik byk tp dlm pantang diorang jaga.. Ini dah dua bulan lebih ko masih maintain gemok.. Sementelah ko tu retis, lain la kalo ko keje kerani ker, bibik ker.. Takde sape pedulik. Nak naik angin sgt pesal.. Takyah nk bengkek sgt la, pi jogging lg baik..

    0
    0
  45. rose rossa says:

    heran mulut manusia ni…yg gemuk dicaci..yg kurus dipuji…lumrah lah klu dh bersalin bdn gemuk sikit…itu perkara normal.
    Faktanya klu menyusu bdn ni bdan akan cepat turun tapi ikut individu. Almy tk perlu terasa dgn kata2 org luar tu. Yakin ko bleh buat (kurus) balik. Jga mkn minum & brsnam.
    Tak perlu melayan keybord worriors. mulut manusia kt tk leh nk tutup.

    0
    0
  46. Anonymous says:

    Tak kan bila semua artis lepas beranak nak minta Slimworld taja bagi kurus balik.
    Agak agaklah weiii…. Slimworld pun nak untung jugak. Diaorang buat business. Kalau semua artis minta ditaja, sapa pulak nak jadi pelanggan diaorang. Hampeh tol lah mentality korang ni.
    Nak kurus bukan semestinya kat slimworld je boleh buat. Sendiri pun boleh buat asal ada usaha & keyakinan. Cakap nak slim tapi melantak apa je depan mata. Nafsu makan mcm nafsu gua batu. Masuk je apa yg boleh masuk, sure tak boleh jadi kurus….

    0
    0
  47. Anonymous says:

    gemukkkkk

    0
    0
  48. S says:

    “Diharap Almy Nadia bersabar dan buat tidak peduli dengan kutukan-kutukan sebegini.”

    Kenapa statement pakcik Nara ni macam backhanded sangat. Honestly kudos to her for standing up for herself. Perempuan gets so much crap for their weight, it’s disgusting.

    0
    0
  49. jijan says:

    gemuk is awesome

    0
    0
  50. Mao says:

    Suami you tak kate ape2 kn sis almy. So org lain mengata bagai tu sis buat2 pekak ajela ye. Tak dapat duit pun kalau melayan. Apekata for now sis avoid all social media networking, blogs etc etc and just tumpu real life. mungkin boleh kurang sikit stress tu :)

    0
    0
  51. Faradila says:

    Almy, jagan dok layan depa ni semua mangkuk hayun. Kita gemok pn org cakap, kuruih pn org ckp..biaq pi. Yang penting kita sihat. Saya beranak tiga tapi alhamdulillah saya jenih tak gemok, tapi adajugak mulut2 puaa nak kata saya kuruih macam tengkorak la, cengkung, kering..sampai saya stress dan depress..kena makan ubat depression tau. So, jagan siksa diri . Take tine, diet pelan2.. Insyaallah. Saya doa almy sihat dan berjaya kuruska badan. Pasti boleh, ????????

    0
    0
  52. R says:

    BODOH JUGAK Y KOMEN TU,,MULUT JGN BAU LONGKANG SANGAT,,,TANGAN TU JGN MALAR SANGAT NAK MNGUTUK,,,KUDUNG PLAK NTI,,,PIKIRAN TU JGN PENDEK SANGAT,,KO LELAKI KA, POMPUAN KA, SEKELILING KO TU PON BOLEH TGK,,MANUSI JENIS APA KAH….

    0
    0
  53. TakPelikPun says:

    HEYYYY YANG KAU MEROYAN TU DAH KENAPA//? FAHAM TAK KAU MEROYAN BERJELA-JELA TU TAK BUAT KAU KURUS WALAU 1 GRAM SEKALIPUN? FAHAM TAKKKKK??? FAHAM KA TAK SEKARANG??? HEYY HANGIN PULAK AKU DENGAN KAU NIII. DAH PERGI MINUM TEH HERBA ORANG KAMPUNG SATU JAG PASTU BERAK SYUHH SYUHH.

    0
    0
  54. yaya says:

    ala org nak provoke ko je almy..x pyh meroyan lebih sgt laa..chillex suda

    0
    0
  55. lola says:

    aku mmg kurus slim tinngi dari remaja lai. kawan2 sume jeles makan melantak apa pon mmg maintain je body. dari perkna sampai pas beranak mak aiiihhhh mmg gemuk badan aku. boleh stress and nages tgk cermin ari2 sob..sob… ye la dah bese kuruihhh. tapi masa aku gemuk ramai gile kawan2 aku nak jumpa nak tengok aku.diorng teruja gamaknye org kurus tiba2 jadi gemuk, puas hati bila aku gemuk and xcantek, byk betol dengki ngn aku kurus selama ni kan..
    but ofcos org2 camni aku xkan puaskan hati diorng.satu pic preknan sekalipon pon aku xuplod.jarang jumpa org. mmg take time. tapi bila dah kurus baru aku jumpa org, uplod pic life go on cam bse. padan muka kan yg dengki2 ngn aku tu.jgn harap aku puaskan hati korg

    0
    0
  56. aku says:

    jgn asyik duk kutuk org jer……satu hari nnt allah s.w.t akan balas nnt

    0
    0
  57. abg sadho bodoh says:

    Pedulikan kata org almy.yg pntg anak kita sihat.anak lebih penting dari segalanya.susah nak dapat tu.mmg berat kata2 tu.org yg kata mcm tu ntah2 susah nak mengandung.jelesla tu.Abg sadho tu jantan bodoh.mane tau perasaan pmpn.ntah2 xde pmpn pun nak kat dia tu.bodoh abadi

    0
    0
  58. apa2 ja says:

    kesian orang yang obses cantik……
    diri sendiri yg tertekan….hurmmmm

    0
    0
  59. em says:

    saya branak jgk dulu..tp kn knpe korg kate keranak berank n susu kn ank susuh nk trunkn bert? nk kurus? pntg x? jaga x pntg? tu j yg pntg,, klw x pntg memg akn sush nk kurus. x urt memg urt kembg..due bln kn dh abs pntg.. klw btl2 pntg. mkn bnyk mane pn lps pntg susuh nk naik bdn..sy sblm ngndung 48kg.. dh ada ank tetp 48kg.. emy ok j branak..tp tetp sape yg mengutuk xpatut..

    0
    0