Written by AbangNara | December 11th, 2008

aliffaziz

Aliff Aziz is the winner of Anugerah 2007, a singing competition held in Singapore. A 17 years old male Singaporean singer, Aliff Aziz has been accused to date 2 girls in one time.

More pictures of Aliff Aziz and his 2 girlfriends by reading the full article.

aliffaziz8

aliffaziz4

aliffaziz6jpg

aliffaziz3

aliffaziz7

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

192 responses to Aliff Aziz Is A Playboy? Pictures With 2 Girlfriends

  1. memey says:

    wei aku x sanka giler aliff nie bbuaya darat…dulu aku minat giler kat dye tapi sekarang eeeeeegeli aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • secret says:

      hei……………….mulut jage sikit ekkkkkk.jgn tau serbu je.mane tau i2 adk brdk die ke.jage ckit e mulut 2

      • Aisyah says:

        nih bkn adik dier lurq .. im his adik . . n i knoe him well enough . dier bkn suke nih 2 .dier suke Eilin

        • aLyAa says:

          btol ke u nie adik die?

        • zaza says:

          btw aliff got two sisters.im the other one dan tk suke org yg suke gosip BURUK ttg my brother.stop it.korang cume tk suke Eilin cantek kn?

        • aini says:

          yelah tu,nak cover cakaplah.muka elliin lilin macam pontianak nak beranak tahu takkkkkkkk…….nak tumpang populariti aliff jerrr………bila aliff dah tak popular tinggalkan macam tu jrr….nak muntah tengok muka elliin ke lilin…tu…uwekkkkkk….

        • Mala says:

          ntah hape2 ntah korang.
          adik dia bukan kau lah,
          adik dia kembar, Ayeen and Aisyah
          Gambar girl kt atas yg x pki tudung tu kawan kitorang, fan aliff aziz, org kuat Aliff Aziz Online (our official website),
          Yg pakai tudung tu kan artis, kawan sesama artis beb.
          HAHA.. ntah mana makwe dia nama eilin, never exist kot,
          kitorang kenal dia very well kot, harap maklum

        • whatever says:

          HAHAHAHAha………….
          nak tiepu pon br tmpt ar skit
          hehehehehehehe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Aliff Aziz Ex-fan says:

        aq knal muka adik dy…2 bkn afik dy,
        dik dy nme aisyah gn ain,
        adik dy kembar….
        aq tau muka dik dy…
        hehh…
        2 mang pmpn lain…

      • sasa says:

        sory cket 2 bkan adiki bradik dye…
        adik dye kcik ckit dari bdak yg kt gmbr 2??!!!!!!!!!!!!!!!!

    • jgn lah brk sngka dlu…knpa gmbr alif ngan minah tdung tu di tutup kn…….pstinya mreka buat smbarangan…abg alif xkn buaya darat…..hehhe.

      • it ok no 1 perfect aku yg perfect semua org ada perasaan sendiri tak semestinya artist je nak step solo,org kalau sudah jadi taik bintang mesti act low profile takmo menujuk,ni glamour semua tak ada hasil bro setakat ramai fanatik fans.think abt this every1 got it own talent.bro kalau mahu jadi playboy biar keep in private,kalau aku tahu wanita skg nak tumpang glamour setakat amek gambar dan post kau kat internet atau biodata, aku dah lama tinggal tu wanita.bro dun wasting time ur still young and fresh do somethimg that are unique and quality.

    • akeef says:

      lahhhh,,singarporean rupanyaaaa….no wonderlah…
      israel asia……melayu sana bnyk yg dah x bertamadunnnn…aku x ckp smua…segelintir…….dia org ingat negara dia org tu adv sgt,,,pd aku..bull shitttt…lagi besar johor baru tu……

      • Intyra says:

        hey akeef !! kalau u nak comment …. comment aje lah artis tu… u jgn sampai ckp melayu kat singapura tu semua dah tak bertamadun.dan org singapura tu israel asia.mcm ni i pon boleh ckp yg negeri u tu… especially johor baru tu sarang jenayah,bnyk perompak.so lain kali kalau nak ckp tu pakai otak k…. jgn ikut sedap mulut u tu aje…. dah lah your country lambat setapak.nak comment negeri org pulak. kelakar ke ape…….

        • syaza says:

          intyra ,u ckp org jgn ckp ikut sdp mulut..
          u pun sme jek ..
          mne2 sme jek..ada pjnyah jugak..
          so jgn nk kutuk nk ngri org ..
          kalau u mrh , u tgur baik2 ..
          msti org trime kn..sory kalau u tersinggung gn apa i ckp..
          i just xnk kite gdo psl hal ni,,kt cni kn kite nk cmmnt psl artis ..
          peringatn jugak utk aqeef , ..kdg apa yang kita tulis lain gn apa yang org pkr .. kita kn mnusia , hormat la kn ngara sndri atu org lain .. btl x?

    • janggut says:

      macAM SIAL JER ALIF NIE ko tu macam good2 pelahhh

    • afila says:

      awak punya komen sama dengan saya,dulu saya punya lah gilerrr minat kat dia skunk tengok muka dia pun macam rasa nak muntah lag2 muka pompuan yang nak tumpang populariti aliff tu…prasan cantk dekat chow kit rmai mcm tu…nmpk sgt tak pandai pilih….ha…ha…ha….

    • virgo says:

      xkan la adik beradik leh cium sampai macam tu…

    • ekin says:

      we skg ko cye kew 2 aliff aziz????? skg pic lh adit…….. aku x cukew ko ktuk aliff aziz???????

    • gedubi says:

      haha… sudah lew… klaka betuL…. pasal aliff begmba gan aweks p0n nak gado2… bkn sbb gado cemburu… tp gado konon2 kwn rapat aliff… klaka lar kowng nie… haha~

  2. E-in says:

    ensem la aliff aziz ni..heheh

  3. Anonymous says:

    tpu~~

  4. Anonymous says:

    de owg dengki ngn aliff.~~

  5. x-men says:

    kwn dia kot…slh ke kuar n amk gambo sesame??hnya dia yang tau….

  6. flower says:

    2 la kwan kot..

  7. ni says:

    kawan kawan / peminat jek kot
    dh name pn artis kenelah byk amik gambo nga peminat kan….
    kite pk baik jek la

  8. pocongcomei says:

    ader kemungkinan y dorg nie peminat fanatik aliff… ermmm.. tapi kalo die nk psg 4 pom bio laaa… dh name pom JANTAN kan…

  9. [email protected] says:

    ….SALAM,berkemungkinan tuw peminat abg aliff aziz kowt…
    x baik tau menuduh..apew2 pon saya tetap peminat setia aliff aziz..
    chaAaaaaAAAAAAAAAAAAYYyyyyooOOOOO00000000k!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    k ar gua cow dlu..byeww…

  10. yusha says:

    tipu lah….gambar ngan peminat je tu,yg gi tutup muke tu pehal plak..

  11. beauty says:

    perempuan yang bertudung tu orang brunei.. artis brunei.. anak ibnur riza penyanyi malaysia… kata orang, tunang dieee,,

  12. aku says:

    alahai aliff ni bebudak lagi. kat singapore mmg dia jadi kegilaan gadis2 remaja. makcik2 pun suka kat dia vote dia sampai jadi juara.

  13. lee says:

    encemnye aliff ni……aku ske gile dye nie…sAyANg-SaYanG…..

  14. lilies says:

    dat gal samada his sis or his Aliff aziz angels lar..lilies pon ones of angel too..huhuhu..lurve aliff..XOXO

  15. singapura says:

    HaLuuu…Dont judge a book by its cover. Fyi lah aku ni pun bukan suka sgt ngan Aliff cuma aku suka lagu dan suaranya. Btw kalau korang lihat nmpk sgt org nak sabo Aliff.Knp dgn awek Dakwah tu muka Aliff di BLUR kan knp tak tunjuk??? So tak baiklah nak memfitnah benda yang tak betul kan?? Macam mana pun aku cuma kasi tahu jer bukan nak lah nak back up mana mana pihak ya… NO ONE PERFECT!!! Btw pada Aliff sabar jer “WE CANT PLEASE EVERYONE” rite Aliff..Syabas BRo Wish U gud Luck!!

  16. DAYANG SHARLEENA says:

    ALIF AZIZ BKN PLAY BOY TAPI DIA NAK CARI KWN JE? SO TAK YAH LA BUAT KECOH;KESIAN TAU KAT DIA KORANG KATA MCM TU

  17. jernih says:

    MIAHAHA… Alif ko gi amik lagi gambor bebanyak dgn
    peminat2 ko.. ko posing la..ala romantik ke.. ala gatal ke..
    hahaha biar ramai lagi yang meroyan :-P

  18. ... says:

    bagusnye jadi orang ensem eh walau suara tak bagus dalam menyanyi merempat dtg dari negeri lain pun orang tak kesah sebab handsome kan? Artis dalam malaysia kadang2 teruk2 kena kutuk!

    • aireen says:

      wei bedek.. suare dier sedap lah kambeng!! ko nie yg x tau judge suare orang.. if he cannot sing it is soooo imppossible he can be the winner of AHUGERAH !!
      org macam kaulah yg byk menyusahkan orang lain…

  19. hi says:

    Aliff Aziz FUCK ITS TRUE!

    • jed hijau says:

      jangan jeles2…kau pun boleh gak kalau nak…

      cuba kau modify badan ngan muka kau..mesti yang lain tinggal…cayalah cakap aku…

  20. Anonymous says:

    kalau orang buat drama offer dia ni belakon, alamat tak popular lah artis dlm negeri kan?

    • jed hijau says:

      tulah pasal artis malaysia ramai yang nak kalahkan artis singapore….terpaksalah cucuk sana…cucuk sini…

  21. hollow says:

    tu lah minat lagi setengah mati kat budak ni kalau keluar gosip gini pompuan yg suka dia ni sakit hati sendirilah!

  22. Anonymous says:

    biarlah dia nak bergambar dgn siape pun kan diorang yg habis duit vote dia ni aku pun dulu tk vote dia ni buang duit je. Kalau pompuan tu nak ajak masuk bilik pun dia nak.. Go for it!

  23. emmy says:

    yg korang sume sakit hati kat dia 2 pehal???
    sdap mlut je kte kat org..ntah2 org yg kata 2 buaya darat x..

  24. -n0thing- says:

    Ala..kmu nie pndi jer fitnah2 c aliff aziz pling2 p0n gurl 2 cma friend tau fans dier…x mgkin la dier da GF mcm gurl 2 owg 2 x cantek tau x…BIDAK..HODOH lagi 2..

  25. kaseh says:

    assalamualaikum. saya kaseh. ingin memberitahu kepada semua, gmbr perempuan yg TIDAK bertudung adalah saya, NurKaseh. Saya sebenarnye adalah teman wanita Aliff Aziz. DI sini saya ingin memberitahu juga kepada semua bahawa wanita yang bertudung itu adalah Bekas Kekasih Aliff Aziz. Dengan Ini saya harap semua pihak Faham dengan keterangan yang telah saya berikan. terima kasih.

    • NANI says:

      awak tak malu ke letak gambar mcm ni kat web site? ia bleh memalukan diri sendiri tau

      • Fatin says:

        hey ! (: that girl who named herself kaseh, isn’t really kased . i repeat, she is not the real Nurkaseh. I know kaseh very well. that imposer is jealous of kaseh so that explains why she wrote that lies. &, aliff isn’t a playboy. kaseh is his FRIEND only (: && why interfere with people’s life? sheesh! typical human beings :/

        • izza says:

          apalah korang ni..pasal ni pn nk gdh2…kita sebagai manusia biasa xblh menghukum or mengaibkn or menfitnah org sesuka hati…kita sepatutnya bagi nsht n pndgn yg baik supaya dia lebih berhati-hati dan tak khilaf dgn populariti dikecapinya…2 baru btl…kita nk betulkn org tp kita bt cara salah dgn menuduh dan mencemuh tnpa kepastian…setiap org ada bt salah tp kita wajib beri org peluang utk berubah kn..lau korg main kutuk2,fitnah dan marah2 sesama sendiri apa gunanya…tak pasal2 dpt dosa kering2…apa yg berlaku biarlah Allah swt n Aliff je thu…sbg sedara sesama islam sy berharap aliff akn berubah dan ambik iktibar dr pe yg berlaku…ni bru hukuman kata2 sesama insan didunia blm lg dr Yang Kuasa..setiap gerk geri kita diperhatikanNYA…jd pndai2 la pilih teman dan bergaul k Aliff…pd yg mengaku gf aliff 2 hrp awk tidak menipu n cuba mengapi2kn gds2 kt sini yg meminati aliff…lau btl awk GF aliff awk ptt jga tindak-tanduk kamu berdua..lau blh xperlu la nk publish pic kt intrnt coz blh mengundang mslh…plg pntg ia akan mengaibkn kamu berdua…lau btl bercinta bgslh n biarlah kalian berdua n DIA yg mengetahuinya…pada Aliff smg trs berjaya dlm karier dan tidak lupa niat sbnr kamu utk mjd arts..pd semua,jgnlh krn psl perkara ni kita saling mengutuk dan menuduh negeri msg2…jgn krn ni hbgn ant dua negara..syukurilah keamanan n kemakmuran yg kita kecapi di negeri msg2…

    • berry-apple-orange!!-ap2 jela says:

      buntut la ko!!
      ko awex aliff??
      hahaha……..
      ntah aliff knl lo ke x ntah…..

  26. mat rempet says:

    hah! kan dah tebukti yang si aliff ni memang playboy. dasar jantan dayus. mentang2 lah dah popular kejap, nak over lah pulak. kalau orgnye tak sombong tak ape lah jugak ye, ni sombong berlagak kalah artist yg lebih popular dari dia. sedar lah sikit diri tu baru budak mentah lagi jgn mcm faham lah ye.
    pilih satu sudah lah, tak cukup dgn wanita bertudung ini kan pulak dgn wanita lawa skrg. akhirnya wanita yg sebenarnye kekasih aliff aziz sendiri dah buat pengakuan.

  27. farna da cun says:

    tu pic org lain laa…

    bkn aliff..

  28. NANI says:

    GAMBAR YG DGN PEREMPUAN BTUDUNG TADI TU BLM TENTU ALIFF AZIZ. KALAU BETUL ALIFF KENAPA BLUR KAN GAMBAR MUKA TU. WOI NAK TUNDUH PUN PAKAI OTAK LAA. INGAT ORANG BODOH KE.

  29. mat rempet says:

    gmbr blur tu mmg aliff aziz. sbb kat google ade original picture die.. okkkkkkkkk.

  30. anonymous says:

    eeeee. jantan gile pompan. tak ckp dgn org spura, nk dgn org brunei lagi. ingat popular sgt keeee? kanak2 pkran mentah lagiiiiiiii !!! ———

  31. teeq says:

    ehhh. i know that girl above yg writing the comment. its kasehh. (: last long ok darling.. i know u love him. xoxo kaseh..

  32. NANI says:

    so, kalau betul ada original pic, kenapa nak blur kan gambar kat atas tu? tunjukkan jelah gambar betul. sah, sah dah buat dosa kat orang

  33. mat rempet says:

    kau tanya aku pehal? tanya lah org yg buat news ni dulu. pe sja entah luuuuu.

  34. aqila sam says:

    hoho..
    awek yg freehair tk lawa..
    cm indon ..
    yg tudung,bley thn ler..
    hikhik..

  35. NANI says:

    because ko yang cakap gmbr original ade kat google. and one more teeq. who is kaseh?

  36. mat rempet says:

    aku ckp ada gmbr original mmg kat google. abe kau tanya pe asal blur kan gmbr kat atas tu tak letak gmbr original. tu yang aku ckp, kau g jln tanya org yg buat news and gmbr ni. aku cuma kasi tau yg tu aliff sbb ada gmbr original.

  37. teeq says:

    Nani ; kaseh is the girl above without tudung. Why ?

  38. NANI says:

    oohh, ok. : )

  39. teeq says:

    u know her?

  40. kaseh says:

    ya allah. yg tarikh 10 julai tuh, sumpah bukan kaseh. kaseh bukan kekasih aliff aziz., kaseh pun tak tahu apa-apa tentang gadis yang bertudung itu. mungkin bekas kekasih aliff, mungkin masih menjadi kekasih aliff, kaseh pun tak pasti. tapi percaya lah, kaseh dan aliff skrg ini tidak ada apa apa hubungan. dan ini.. kaseh yg betul (: sekali lagi, yg 10 julai itu bukan kaseh, ada org gunakan nama kaseh. apa apa tag kat blog kaseh, a’kum. (:

  41. NANI says:

    ni mana satu yang betul, ni?????/

  42. kaseh says:

    gi blog kaseh, http://www.kasehgoodgirl.blogspot.com. boleh tag kaseh kat situ, pastu kaseh jawab. ni kaseh yg betul. yg mengaku kekasih aliff aziz tuh, tak benar, (: jaga diri semua.

  43. kaseh says:

    ni kaseh yg betul. yg mengaku kekasih aliff aziz tuh bukan kaseh yg betul. lagi pula, kaseh dgn aliff tidak pernah ada apaapa hubungan. (:

  44. Hello :)
    Seriously speaking please mind your effing business. Its seriously lame that you guys have to be such nig KPO. Biarlahh dia nak matair dgn saper, ader ke dier menyusahkan hidop korunk? Ader ke dier mintak korunk duit? Ader ke dia memalukan nama atau image korunk? Please leave Aliff aloneee. Just support him for his music, his carrer and not his personal life. It have nothing to do with you. Really.. Please just leave my dearest brother alone. As a celebrity, he have to face gossips and stuffs but hey, he has a life godamnit. Tk takot dosa ke, buat fitnah and kutukan sahajer???

    • aireen says:

      korang nie x der kerja lain ke asyik nak gossip sana gossip sini… aliff mayb gambar ngan hardcore fans dier sebab tue lah banyak pic diorg.. x smestinya ambik gambar dengan fans pon nak dijadikan issue besar,, abeh artist lain ambil gambar dengan gurl yg samer x plak dpt TITLE PLAYBOY… DO SUPPORT HIM ON HIS CAREER NOT HIS PERSONAL LIFE or x kan gambar macam nie pon nak jadi BIG ISSUE.. SIAN KORANG NIE LOWER MINDED!!

    • Farsha says:

      betul betul. org ni semue no life. HAHAHA

  45. You guys a pathetic really… *roll eyes*

  46. Fieka says:

    Korang, korang ni nak support Aliff kerana SUARA & MUZIK dia ataupun MUKA dia? Kalo krng support Aliff kerana SUARA & MUZIK, korang tak akan henti support Aliff selepas tengok gmbr2 Aliff yg ni!
    Biarlah Aliff nak kawan dengan sesape pun, dia juga MANUSIA BIASA.
    So pls..SUPPORT KERANA MINAT MUZIK & SUARA. MUKA ADA BONUS.

  47. Nama bedek says:

    hmm, aper nak buat kan? nampak artist yg popular dgn si gadis tu sumer, mcm mcm cerita yg dorang fikirkn. entah lah siaper si ‘kaseh bedek’ tu, tapi tentu ader org tu cemburu. lebih baik kalau dgr dari org dier sendiri dan bukan dari ni sumer cerita. eh, dah berpuasa pun masih nak gosip gosip. hahahaha.

  48. Setuju sesangat. Puasa2 pun nak buat dosa kerr? Suka ehh masok neraka… Support Aliff for his music and carrer not his looks and personal lifeeee :)

  49. fadd says:

    hello semua. saya ini kawan nya kaseh. kaseh tidak ada apa apa hubungan dengan aliff aziz. percayalah. mereka hanya lah teman. post bertarikh 10 july itu sungguh tidak benar. saya tahu kaseh orang nya macam maner.

    to kaseh: hiraukan je lah orangorang nie eh. saya tahu awak orang nya macam mana. & awak tahu pon saya nie siape. jaga diri awak.. loves! (:

  50. nara says:

    aliff ada brother ke? – kikora ………… ? o_O

  51. nara says:

    kikora ……….. ~ aliff ada real brother ke??? o_O

  52. Unknown says:

    Please jgn burokkan name Kaseh okay? I would appreciate it if all of you were to mind your own business and i know a picture speaks a thousand words. But all of you cannot just assume that Kaseh and Aliff are lovers upon seeing pictures of them together. Tsktsktsk.

  53. Farsha says:

    itu lah. kaseh tak kacau hidop korang, korang nak risau sgt tu asal?

  54. tashaa. says:

    sume ni karut! klw jantan biasa, yg tade nama boleh main kayu tiga, wht mre aliff aziz. and asl gambar de nan kaseh, muka de tak blur. gambar de nan tu minah tudung kena blurkan? and pls, aliff tak go for tudung girls, hahaha! plus its his life, why bother? kekek uh krg. jealous nan de sbb de popular. and krg apa? sampah masyarakat! :D

  55. Umi Aliff says:

    To everyone here, I’m Hafiza mother to Aliff Aziz, I would like to clarify that setahu saya Aliff belum bertunang & sebagai nya. Aliff baru berumur 18 tahun & banyak lagi perkara yg dia harus lakukan untuk kerjaya nya. Jadi saya harap yg suka membuat kontroversi ini baik berhenti disini saja kerana jika ingin menjatuhkan nama baik Aliff kami akan mengambil tindakan tidak kira papa siapa pun. Tolong hentikan semua ini kerana ia tidak memanfaatkan sesiapa. Bagi peminat yg meletakkan gambar mereka di internet untuk reka reka cerita tolong hentikan ya. Terimakasih dari kami sekeluarga.

    • You guys should be happy now, even his MUM came online and wrote her comments. Yes, a friend of mine refer her to this website. So better stop your nonsense before they take personal actions against you guys.

      And to Nara: I treat Aliff like my own brother.. :)

  56. Kaliesa says:

    haiyak, tentang benda ni pun semua nak kecohkecoh kan. Kan kaseh sudah buat tinddakkn bahawa dia dgn aliff mmg tak ada apaapa hubungan cuma kawan biasa. Yang sebetulnya kita patut menyokong aliff untk suara dia bukan untk macam mana dia bergaya dan ttg hidupnya. Dan kenapa lah suka amik tahu tentang hal peribadi orang? tak bagus tau, jaga tepi kain sediri. bahaha, kay. assalamua’laikum bye ^_^

  57. unknown2 says:

    kikora, aliff ada 3 adik beradik aje kan? (:

    to those who wants to make up stories, hentikan lah perkara2 yg bodoh dan tak masuk akal ni semua ye. jgn buruk kan nama baik kwn saye, kaseh. Terserah lah dgn siapa aliff nak berkawan ataupun nak ada matae, cos’ its his life. krg buat2 cerita ni dpt apa? dpt dosa lagi ada! tak guna buangkan masa anda semua dgn mereka cerita2 mengarot. aliff pun ada harga diri jgk. dont be selfish and stop doing all silly things.

    Umi, kalau perkara ini masih diteruskan dgn cerita2 yg mengarot dan sengaja memalukan aliff, baik ambil tindakan sudah.

    at then point of time, baru mereka ni sedar.

    askum! ((=

  58. Guest. says:

    Excuse me people, You’re exposing someone’s privacy. What will you guys feel if this were to be you guys? Furthermore, they’re just friends. Not more. What prove do you’ve? Neways, that’s just photos. You all CAN EDIT. If you realise, why are some pictures being covered? Reflect babe.

  59. Guest says:

    Heyy, tt guy dalam gambar tu bkn Aliff Aziz lah, Look at his dressing, SG artiste dun dress in such manner. And why is the face being edited? So to those yg minat kat aliff aziz, just continue loving him if you r truly his fan. Rabak uh korg sumer ni.

  60. nurkaseh says:

    assalammua’alaikum, sekali lagi saya ingin menekan bahawasanya pada tarikh 10 julai itu, bukan saya. saya tidak pernah mereka cerita atau mengaku diri saya adalah teman wanitanya aliff aziz, dan juga saya tidak tahu menahu tentang gadis yang bertudung itu. saya sendiri tidak pasti siapa yang menggunakan nama saya dan mengatakan sedemikian. seandainya kamu semua tidak mempunyai bukti yang kukuh, harap janganlah menuduh sembarangan. dan hentikanlah memburukkan nama orang. selain daripada itu, mencaci dan mengutuk adalah satu pekara yang berdosa kerana awak mengutuk ciptaan tuhan dan tiada sesiapa yang sempurna di muka bumi ini. lagipula, pada hari baik bulan baik ini, elakkanlah daripada berbuat dosa. saya harap tiada kontroversi lagi mengenai pekara yang sama. dan apa yang telah saya maklumkan, semuanya kebenaran. sampai di sini sahaja. jaga diri baikbaik, sekian wassalam.

  61. anonymous says:

    Korang niee sume punye lah kepo . Asal nak kene interfere hidop org ? Asal , jealous pe ? Lagipon , i don’t think Aliff is like that . And I kno Kaseh orgnyer baek . Korang seriously need to get a life uh , kacao hidop org je . BILE MAU END ?!

  62. Ee'ilaa says:

    Kaseh dan Aliff Aziz hanyalah teman biasa aja, tidak lebih dari itu. Janganlah korang pandang orang sblah mata aje, selidik la perkara sebenar dahulu sblum mengutuk dan menjaga tepi kain orang. Saya kenal Kaseh, orgnya tak seperti itu. Bulan puasa da tiba, bertaubatlah kamu smua. Jangan terpedaya dgn bendabenda sebegini, takkan kemana pun. Winkwinks, jaga diri ya & slamat menjalankn ibadah puasa ^_^

  63. mary. says:

    korang buat hal pasal gambar buat ape. gambar je ape, it doesnt mean anything. like as if you guys dont take pictures with people of the opposite sex. know the story first before commenting okay.

  64. NANI says:

    aku tak tau mana satu yg betul…. hmmm….

  65. NANI says:

    i just want to ask 1 question ( kalau sape tahulah ) ,
    mane dia orang dapat gambar2 kat atas tu?????????

  66. aleza says:

    alif azif comel

  67. sue[zey]ra says:

    weyh..korg sume tak beyk taw tduh abg aliff mcm2..mngkin ad yg brpndpat yg pmpuan2 sume to0 pmnat kew..mngkin jgak..maklum lah abg aliff kan cute..msti lah rmai yg nak..tpi ari to0 kmi pown ad tgk gmbar abg aliff ngun pmpuan yg tak pkai tdung to0 dkat….n ad diaowg kata pmpuan yg tak pkai tdung to0 mmg awek abg aliff to0..

  68. kiki says:

    ish…ada ingus ijau… kekanak lagi…

  69. airfoxz2 says:

    ye ker nie??? peminat ye kot…

  70. aLiFf [ FC ] says:

    klo nk ckp aliff date ngan due pompuan skli gus npe ttup mke aliff yg brgmbr ngan pompuan brtdung tu???
    teknologi da cnggih..bley ubah2 mcm2..
    maybe dlkukan oleh orng2 yg mmpunyai hsrat dngki trhdap aliff yg buat sume niee…

  71. aLiFf [ FC ] says:

    n 1 more..
    ade bnyak llaky yg muke depe NK DKAT sme ngan ALIFF AZIZ!

  72. baby says:

    alif aziz mmg cm tu sjk die popular koya…………aku knl sgnt dgn die ni..die mmg playboy punnnnn….. cbe kau org tgk smse alif aziz bercium …..aku pun geliiiiiii…….

  73. NANI says:

    it seem that pun baby dah tengok gambar aliff bercium…
    nani pun dah tengok….
    eeee..geli betull
    kalau ye pun cukur lah BULU tu…
    nani suke lagu aliff
    tp nani tak suke attitude aliff….
    SO…..
    X DE KE ORANG YG NAK MEMPERTAHANKAN ALIFF PASAL PIC TU ???????

  74. L says:

    bodoh.
    kalau dah muka dia kena censor takkanla korang nampak tu aliff?
    maybe org yg berambut serupa je.

  75. NANI says:

    L …
    you cakap bodoh kat sape tu?

  76. ZzZzZz says:

    dh cium kaw2 ank org x playboy lg ker? f**k aliff aziz

  77. Ladyish says:

    lady with tudong on pix no. 2,4&6 are one of Brunei locals artist..

  78. antugonjeng says:

    mamat tak encem cam ni pun ade gak pempuan nak minat..kesian

  79. are-peace says:

    SALAM, SUDAH2LAH KORANG SEMUA… JGN ASYIK NAK BERGADUH PASAL ARTIS… LEBIH BAIK BACA AL-QURAN, SOLAT LAGI BAIK DR MEMBINCANGKAN PERKARA-PERKARA YANG X BERFAEDAH… INGAT DUNIA NI DAH NAK KIAMAT… CUMA TUNGGU MASA JER.. KO ORG XTAU KE, PLANET2 KAT ANGKASA SANA DAH MULA X KERUAN, ADER YG BERTEMBUNG MELETUP, DAN YANG TERKINI BEBERAPA PLANET SUDAH MULA MENGUNDUR DARI PUTARANNYA… SO TANDA HARI KIAMAT IAITU MATAHARI TERBIT SEBELAH BARAT AKAN TERJADI KETIKA BUMI JUGA MENGUNDUR….. INGATLAH SAMA-SAMALAH KITA MENURUT PERINTAH ALLAH…

    • shuweet_gurl says:

      btlo2 xyah kah nak thunpsal artis baik pkir psal dunia yang dah nak kiamat ni.. lbih kan ibadat,jgan pkir duniawi .ok… sma2 kite renung-renungkan & selamat beramal

  80. syasya says:

    Bukan kitaorg nak gaduh psal artis beb! tapi kite tak sangka artis melayu kite ni dah hanyut. tak salah kalau kita ingat mengingat antara satu sama lain. Kita diamkan bermakna kita subahat!

  81. kimie says:

    nie lah manusia….pasal kes x seberapa nie dah kecoh 1 malaysia…..die x de lah sehebat mane pon…pegi mati lah dgn dier…kubur laen2 kan….kite org malaysia msti sokong artis tempatan k….yg tue kite kene jge…

  82. kimie says:

    sbgai programmer,aku ingat nak hack jer laman2 cmnie…anto virus bnyak2 kt user dlm nie…stiap kali korg reply msg jer tros heng komputer or laptop korg…nak cmtue???..baru berakal sikit….

  83. ariedaisy says:

    xsangke langsung ALIFF AZIZ mcm nie……..cepat2 taubat ea…

  84. zita says:

    eeeeeeyyyyyyy……. aku benci betul dgn jantan keparat ni dari dulu lagi…

  85. harry says:

    kalau korang nak tau, pompuan yg pki tudung tu artis dari brunei dan kalo korang tengok betul2 gmbr dorg pki baju wrna hitam tu, dorg ada pki rantai ber huruf, A dan P..P tu utk Putri..nama pompuan tu putri norizah dan A utk aliff lah..so ape makne semua nya tu?
    tentang pompuan yg sirg tu aku tak tau..

  86. DeeKay says:

    Awu eh dlu cputri ani gi ngakun califf a2 bopren nya, msa 2 lum g califf femes. Mun mo kpstian tnya plg cputri norizah ani, anak ibnor riza pnyanyi m’sia dolu2. P nda tau lh msih @ nda bkinta msa ne. By the way putri is a gud singer.

  87. mirra says:

    yg pasal kissing2 ju, biarkan je lah..
    walaupun aku frust..
    tu kan idop dyer..
    mak we dye..
    kte ni x de kene mengena pown..

  88. mirra says:

    i love ur song..
    i hate ur attitude..
    please change!!

  89. cassy says:

    jeles yek aq tgk!!

  90. Mak Joyah says:

    mak joyah rse x cantik pown awex die………mak joyah lg cantik

  91. owh….shit…. baru nak tacle mamat nie…..
    first nengok muke….. cute but….
    da terbongkar…. mals nak ckap….

  92. RuledTinted says:

    malas laa nak ngate kan .. aritu ade laa jumpe Aliff Aziz makan kat restoran . dgr2 cite dia makan makanan agak comot.. hmmm ..

  93. AH says:

    yg pkay tdung tuh gf dye nie blog gf dye tuh putri-norizah.blogspot.com

  94. nina says:

    aliff aziz cute……… take care…………..

  95. berry-apple-orange!!-ap2 jela says:

    wey,, alif aziz kteorg lg encem taw!!!..
    dy xmaen cium2 ne…
    dy titonic…
    werkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  96. jj says:

    boya darat

  97. blackrose says:

    ala….bukan glamer sangat pun..cam batang kayu jek….itu xpe la dah anugerah tuhan…cume perangai tu kasi elok sket…kalau nak famous kat negara islam cam malaysia kenelah ikut adat.

  98. lorraine says:

    tu lah org GILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!buduh………………………………….

  99. jannz says:

    SATU SOALAN…pengkomen2…sila reply…=)

    kenape gambar aliff aziz ngan awek yg xpakai tudung ni..pict dier ok je…tp ngan minah pakai tudung tu plak…pict dye tertutup..nape ek??

  100. ANWC says:

    ha’ah, nape pic dia dengan yang bertudung tu, kabur lak?

  101. lola says:

    budak yang bertudung tu memang artis brunei and memang pernah bercinta dengan Alif tapi i dengar diorang dah lama break up since incident picture Alif kissed the hairy girl.. but i dont know why diorang kasi blured the picture..

  102. ain says:

    hahaha….mlang si0t gurl yg dpat dy,,,,da ar playb0y,,,sangap lak uw….

  103. NATAL 12 says:

    halow……aq natal 12…..k’nape mka aliff kna blur yerr ntah2 klon aliff 2……..haaa korang p’rasan x???????????????? yg pic aliff dgn gdis b’tudung 2 yg t’akhir 2 nmpk laen jerr….mcm bkan aliff bla tngk btui2………[LIHAT GAMBAR TERSEBUT DENGAN BETUL] pasti faham kang……ok aq chow dlu…..assalamualaikum……s’lam chatting wat korang smue…..

  104. Aten says:

    *ehem! Amek gamba punn kirekan dating ehk? Stakat jumpe pnn dating ke?
    Sape je ehk yg pandai pandai amek gamba ni semua then show to public.
    mcm NO LIFE gituu ehk. K’. Go get alive uhk,Seriously.Kalau jealous, boleh cakap.Kalau tanakk,diamdiam.Keep it deeply in yur heart cause it’s none of ur business aniway.
    Unless ure telling me , eh wait! U S that u wnna drop their waterface? uhh?
    hmmph! Stop it sehh perangai.

  105. a.ah says:

    aliff punhansem pe itu ex matair ku pe

    • NATAL 12 says:

      hehehehehehe………………………..yerrr kerrrr………………………….hahahahahahahaha…….lawak lawak lawak………..sebenarnya kan…………………………..errr errr errrr…………………aq lagsung x pham ape yg kaw 2lis 2……………………….bgi maksud 6kit…………………………bleh x?????????????????????????????????????????????????????????????????????????sorry yerr aq 9 menyusahkan………………..assalamualaikum………………….slam chatting wat korang…………………………….

      • jannz says:

        betul2….ak pn xpaham dye tulis ape sebenarnye…kui3….bengong tol~~~
        da la natal 12..ko ni asyk bagi komen kat sini jer…name jer under 18…tp perangai cm org2 tua..huhu~~dah2…g study sane~~

  106. mmmm…lawak gak korg gadoh psl allif aziz nie erk…xyah la busy body sal owg len…kalo salah 2,bagi jew nsht….ahahahahaha….bye!…sameq0wm…

  107. zana90 says:

    kenape lah korang dok mengta lgpn korang ckp2 pn bkn si aliff aziz 2 amk ksh pun kan????

  108. ekin says:

    heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bbbbbbyyyyyyykkkkkkkk aaaaaaaarrrrrrrrr ko rg ckew22222 je nk ktuk abg aliff aku mnt gle kd dia x bik wt fitnh???????????? spe2 mkn cili trse ar pds???????????

  109. sweet_girl says:

    mmmmm….ekk! elok la cgt abang aLLIf oi……naen kali ko….buat la pozing ala…gatal ke ..ape ke…..bia rmai lgi awek2 kt donia ni meroyan……………..owg thu le mke abg aliff tu jambu…..but jgn le over sgt plak!

  110. ben-ten says:

    heeeeyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!cilanat ko aliff………………………tu awek aku ley!!!!!!!!!!!!!!AHHHHHH………..TAK MUNGKIN!!!!!

  111. upinipin says:

    eeeeiii…..
    sapew yg caye tue bodo je
    nmpak sgt yg dgn pompuan tdung tue bkn
    alif la..

  112. kaliesa says:

    pompuan yg x pakai tdg tu nme die nurkaseh la… die tu bknnye makwe aliff aziz pon… die dah ade pakwe dah pon… yg pakai tdg tuh nme die putri norizah, die nie artis kat brunei… die nie baru la makwe aliff aziz yg betul…

  113. qyU says:

    sqlAm,,pqdq sUmE jgN lqr qNgqP bNd uE btUl,,kOwg sUmE jEqlOUs nqn qlIff kqn,,thqn kOwg tNgkINg dY sNg2,,kOwg oWg islqm kN,,kOwg kUtUk2 dY,,kOwg rsE kEW drY kOwg u dqh pErfect???x dEr mqnUsiq y sEmpUrnq,,iNgqt qr cqm nEr nqk wqt nEgqrE niE mqjU???lqW rsE dqh tErEr sqNgqt bUktI kqn qr. . .
    k qQ jUst nqk bg pNdqpqt kqt kOwg,,sUpqyE x mlqkUkqN dOsq,,mENfItnqh itU lBh kEjqm dr pEmbUnuHqN. . .qBg qZIz wqt b sqbOw. sqlAm

  114. qaisara says:

    bukan dua awekla ni gambar awek tu 1 dia tak pakai tudung yg ke 2 tu baru dia kenakan tudung dia muka dia sama jer cuba peratikan mata dia sama jer

    • kasanova xxL says:

      xsama langsung la kaisara… tp awek dia mmg jap pki tdg jap xpki…. tp aku tau,aweknyer telahku rampas…

  115. ikki gothic says:

    woi aliff….ko x yah dok poyo ar…..stakat pompuan cam muka tahi babi tu…..x yah dok blagak la……bru wat kuar 2 album pown dah prasan lebih……pegi mampos ar aliff……taubat2 la…..kesian mak ko…….baek ko balik cermin muka ko tu sbb aku tngok ah mcm taik……..hahahahahahahahahaha……….

  116. miera says:

    jgn pcye gamba2 tue cume…nta2 tue juz fans dy jerw..bgi cpew mlot jht mgata abg aliff 2,,insaf lar cpt sblom kowg mmpos…mmfitnah owg jerw twu..abg aliff tue baek..

  117. your fiance says:

    ko ni gilerr sex arr..pompuan 2 xder clas langsung cam placur kt chow kit,,

  118. baby says:

    yg pakai tudung 2 putri norizah anak ibnor reza…. artis brunei… sombonggggggggggggggggggggg

  119. ana says:

    ana rase diorang kawan jep..

  120. nadya says:

    yg pakai tudung tu puteri norizah….artis dari Brunei…ayah dia penyanyi Malaysia lah…Ibnor Riza…mak dia org Brunei…..so antara aliff ngan puteri hanya sebagai teman artis….:)

  121. arie says:

    wui bnyak nyer kekasih gelap kaw….. bagos arh jdi kaw an.. bnyak pompuan nk… walaupon kaw ni prangai agaxx bangang…. sumer kew bdk singapore cm 2… wei agk2 arh…

  122. hahaha says:

    x duk perasan

  123. maymay says:

    hmm , saia jatuh cinta sama aliff aziz ; dulu , kini dan selamanya . (;

  124. maymay says:

    yeah , forever and always . (: . entah kenapa . he melts me out and it works everytime . nope , not only those eyes . his stupid self does melt me too . (: . hey , everybody make mistakes . me neither . don;t worry . i’ll stand behind you , aliff . forever and always . (; . i don’t dream you to be mine but looking at you standing and smiling to me , just to me would be nice . ahahaha . what a stupid wishes ! well , have a nice life aliff and goodluck with all those challanges ! (:

  125. laykha says:

    semua org xkn lpas dri membuat kesalahan . .

  126. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

  127. syaza says:

    gosip3.. dunia artis penuh dgn gosip3.
    kecian ..hahahaha .

  128. elia201 says:

    proud to be malaysian…….

  129. antupusat says:

    Korang nie semua giler..

  130. hantu gosip says:

    i think who is the guys with pompuan yang bertudung tu bkn aliff aziz..sbb just you look at the last picture that aliff aziz with that woman..why aliff azizz must wear a necklace that huruf P…not A..why???????

  131. suzie says:

    yg bertudung tu artist brunei
    its PUTERI NURIZAH..betul ke x ejaan ni..

  132. yuni rahayuni says:

    heheeeeee………

    aq da kwn mke mirip tol dgn akiff aziz… tp, dy ni ‘MUDAH BERPUNYA’ la…. tp, dy smpai skang x nz tngglkn kwn baik aq ana…. ana mmng cntik seyhhhhh………..