Written by AbangNara | October 27th, 2010

aleeza kassim sah bercerai

Ingat lagi tak entri kami suatu ketika dulu tentang Aleeza Kassim diceraikan suaminya masa bulan Februari dulu?. Masa tue masih menunggu keputusan mahkmah lagi untuk mengesahkan penceraian ini. Hari ini mahkamah dah pun buat keputusan.

Sedikit sedutan dari Utusan Malaysia selaku sumber:-

[note]Pelakon dan model, Aleeza Kasim dan pasangannya, Mohd. Fauzi Che rus bercerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini. Lafaz cerai itu dibuat oleh suaminya di kamah Hakim Syarie, Mohd. Suhaily Rosdi.[/note]

Untuk pengetahuan, Aleeza Kassim dan suami tidak dikurniakan cahaya mata sepanjang perkahwinan mereka.

82 responses to Aleeza Kassim Sah Diceraikan Suaminya

  1. RAMAINYE LAA ARTIS BECERAI…… HUYOOOO

    0
    0
  2. nidron says:

    Kawin kejap jer pastu cerai.. ape nak jadi ni.. Nak ikut hollywood ker ape?

    0
    0
  3. sarirah sinta says:

    gedik la aleeza ni…

    0
    0
  4. mintak jauh la bende2 cmni..huhu

    0
    0
  5. chix says:

    adatla…..kawen dgn artis camni, nak2 minah camni….sure x tahan lame punye….maybe high maintenance yg terlalu amat, sampai laki pun pening, or bini mmg dah cenggitu, asyik bersosial jek….sape x kenal aleeza kassim nih….model glamor yg suke clubbing etc….

    0
    0
  6. i followw says:

    kesian gak kak derang nie..aku nie tahu serba sedikit tentang derang..apapun..masing2 ade kesalahan sendiri..mungkin jodoh dah x der..

    0
    0
  7. nia says:

    new word: bukan artis namanya kalau x bercerai

    0
    0
  8. atan ahmad says:

    byk betul artis bercerai bulan nie…. dh giler ke dia orang nie….

    0
    0
  9. kak bedah says:

    alah .. yg bercerai berai ni semuanya yg jenis berlabun dikelab2 malam .Seorg isteri sepatunya tempatnya dirumah .. sepatutnya menutup aurat .Suami berdiam diri bukannya bermakna dia setuju dgn cara isteri .Cuma siisteri yg x sedar diri .Maseh terasa diri cantik jelita .Yg nak cantik berbagai bagai tu untuk siapa .. untuk tatapan simata lanjan .. bukannya untuk suami . Adoya ..!!

    0
    0
    • hothotheat says:

      kak bedah mmg mantap..keh3

      0
      0
    • Nara cha says:

      ala..padan lah muka si suami suka pilih artis nak tumpang semangkok glamor….bukan kaki kelab mlm mcm saidah, raja azura pun terjadi juga….mmg itulah artis mesti cerai…Nisbah nya …dlm 10 pasangan artis hanya 1 yg masih kekal.

      0
      0
    • Nara cha says:

      Komen Mia tu ada betulnya…..tapi peliknya…ada isteri yg failkan perceraian….adakah kerana salah suami? biasanya suami curang…tp ada juga wanita yg dituduh sisuami curang cth nya Fiza…bukan sebab isteri tak dgr ckp tp kerana sisuami dikelilingi godaan wanita lain yg mmg sifatnya suka menggoda lelaki/ suami org dgn tarikan sexsual dan cara penampilan…

      Datuk Sarimah pun bercerai dgn pengiran hidup biarpun dah stop jd artis….Mazuin pun bercerai..tp dia tak jadi artis balik pun…maybe dia byk aset lah kot….bisnes ja….

      0
      0
  10. Miss pocO says:

    aleeza ni seksi giler aar…jaga bdn sampai kurus…

    umur dah 40+…

    hurmmm…

    0
    0
  11. roMeo says:

    hampess!!
    artis mmg xde keje len..
    asyik brcerai je..
    adess..

    0
    0
  12. cilipadi says:

    ni la dia kalu tak faham erti sebuah perkahwinan n tanggungjawab …aleeza hope u berubah la umuq bkn makin menurun …dah 40 hus mana bole tahan kalu perangai mcm dia ni ….aku bole ckp camni sbb aku kenal sgt ngan minah ni n family dia …

    0
    0
  13. crippler red says:

    takde jodoh..
    mungkin dua2 lepas ni perbaiki diri untuk bakal pengganti..
    jgn pisang berbuah 2-3 kali..

    0
    0
  14. Mak Minah says:

    jadi ambil lah iktibar.. bayar ratusan ribu masa nak kawen bukan penjamin kebahagaiaan..
    len la bayar byk2..bini pandai masak, pandai jahit, pandai jaga suami, pandai jaga rumahtangga.. ni kalo pandai mekap dan melawa je…. ‘mendapat’ la jugak akhirnye..

    0
    0
  15. dapat bini seksi gila.. beranak pon x dapat
    buat apa simpan….dia ni memang x pernah
    berubah perangai…

    0
    0
  16. anon says:

    x pe la.. dah x de jodoh…

    mintak2 akan datang ditemukan dgn jodoh yg lagi baik.. amin

    0
    0
  17. makcik kebun says:

    Sang suami baru terperasan tersalah pilih isteri…cari isteri jgn la cari yg seksi..akhirnya diri sendiri yg seksa…

    0
    0
  18. sarra says:

    keje artis gtu ah..kawin bkn men gempak sponsor sna sni,.duk 2,3thn cerai…asenye kawin untuk publisiti kut,..dh cerai pn leh publisiti gk..ermmmm tol x..hee

    0
    0
  19. aku lah org itu says:

    korang yg mengutuk2 dia ni …kene igt..nasib kita lain2…korang plak yg belum kawin ckp cmni pastu jd plak cerai berai kat korang..ape korang rasa org kutuk korang?..beringat2 lah…

    0
    0
  20. ann says:

    rs nyer, hutang kawen dulu pn x abes d byr…pasangan da bercerai…mmmm

    0
    0
  21. MANIS GULE says:

    ELOK LA BERCERAI DARI MENANGGUNG DOSA ISTERI YANG TERDEDAH SANA SINI…

    0
    0
  22. Adik-adik semua…Ajal…maut..jodoh…pertemuan ..semuanya dari Allah…..kita sebagai hambanye di mukabumi ini kena redha atas segala pemberian darinye…
    MMg ramai artis2 bercerai…dan orang awam juga tak ketinggalan ..mengharu…situasi seperti nie…
    Tapi itu semua bukannye datang daripada kita..Itu kemahuan sang Pencipta..Sebaik mane pun seorang isteri..sebaik mane pun seorang suami..seandainya perpisahan menjemput kita kena akur dan terima segalanya…kerana Redha itu penguat segala2nya

    0
    0
    • dR hOUSe says:

      tp cerai tu pun dari Allah jgk ke?? bukan ke Allah bencikan penceraian sume nih, takkan Dia jgk nak taqdirkan org bercerai??

      aku rase komen ko ni kurg tepat…aku penah trbace komen fop dlm entry lepas2 bab taqdir isu cerai nih,stuju ngn pndgn dia.

      bila dh kawen tue adela jodoh..tp mslhnya org2 yg brcerai ni sndirik yg cari pasal buat mcm2 hal spt curang sume2 tu..suke pukul n menipu n mcm2 lg,sume tu yg mnyumbang kpd prceraian.. mmg cerai ni sbnrnya pilihn pasangan masing2..

      kalau asyik ‘boh’ atas taqdir tuhan je everytime org bercerai,smpai bila org nk blajor muhasabah diri gini……….

      0
      0
      • dR hOUSe says:

        ayat ajal maut, jodoh prtemuan sume tu kn ayat cliche…ajal n maut tu sama je istilahnya..cuma beza kt perkataan..mcm jodoh n prtmuan sume tuh pun maksud sama…mana ada jodoh perpisahan,tul x?hihi…

        ayat kt atas sekali tu mmg dh selalu dgr…ayat tipikal melayu. xslh bab tu,tp xde plak org sebut jodoh perpisahan or pnceraian pun dari Allah kn kn kn???

        0
        0
        • chix says:

          aku setuju dgn dr house…..bila bala menimpa, manusia suka salahkan takdir…..pdhal sendiri carik sebab….hanya yg baik2 je dr Allah…..yg buruk2 tu manusia yg carik sendiri….

          0
          0
  23. Reena says:

    Apo nak dikato..

    0
    0
  24. pi la says:

    ye la tu. yg si mamat tu malaikat sangat ke? dia juga yg pilih, tau camna cara gaya mek tu. asik suka menyalahkan gender sendiri ni apa hal?

    0
    0
  25. ahli fikir says:

    hey siapa tengok aleeza kassim dalam movie “Susuk”?? daring taw, pakai bra je, lpas tu die bukak pulak. waahhh! tak sangka lepas ye lembaga penapisan filem.

    0
    0
  26. perantau lesung pipit says:

    setiap pagi aku bermula dgn buka web site ni bkn baca psal artis n gosip tp baca KOMEN2 KORANG SUME!!smp naek hantu boss aku tgk aku gelak sorng diri tiap2 pg..anyway thx rakyat msia yg menceriakn pg aku secara xlangsung :-)

    0
    0
    • asumi assaki says:

      yer…tol tu…
      thx bn sbb sll wat aku ketawa dgn komen2 yg lucu2 nie…
      k….wat keje dl arrr

      0
      0
  27. Mase mude enjoy sakan dh tue baru nk nikah. Cerai pulak takde anak. Lonely forever u. Sian dgn nasib kau aleza

    0
    0
  28. bangiperdana says:

    tenang …bukannya penceraian yang dicari…moga dapat belajar dari kesilapan lampau…ewahhhh

    0
    0
  29. mia says:

    Tulah azab jd artis, kawin mesti cerai sbb pendapatan x halal..klu duit yg kita mkn x halal akan jd duri dlm diri kita…Ambil contoh nur kumalasari bila dia kahwin dan berhijrah dia langsung x mahu terbabit dgn dunia hiburan..alhamdulilah…perkahwinan nya bahgia.Malah suami pun x alasan utk menceraikannya…ingat lagi tak dgn artis/ penyanyi fairus. beliau kahwin, pakai tudung dan tinggalkan dunia hiburan tp perkahwinan kekal sehinggalah belai mahu bergiat balik dalam dunia hiburan tup tup bercerai…..fikir2kanlah…..

    0
    0
    • entah says:

      arni nazira, ngan wardina pown dah berubah pakai tudung, moga2 selalu didalam pelindungan ALLAH swt selalu

      0
      0
  30. Nara cha says:

    Well cth artis yg masih aktif dan popular tetapi masih kekal perkahwinan pertama…sofea jane, vanidah/shidi, rosyam noor, datuk ct, .erma fatimah, sazzy falak, lisdawati, azean irdawaty, syamsul ghau2, Afdlin shauki, Melisaa saila, mamat khalid, ahmad idham, azhar sulaiman, zarina zaiunddin, ziela jalil, noor khiriah, saiful apek, Edry KRU, aaron aziz, dtk rosnani, dtk yusni hamid…..

    Yang lain-lain nampaknya semua hancus…..dan ada yg kena melalui perkahwinan yg seterusnya….

    0
    0
    • miow says:

      usia perkahwinan yg dianggap tahap agak selamt ialah 10 tahun keatas .. itu pun ada yg terkucil jugak ..Yg bawah 10 tahun ni .. adalah usia yg paling mencabar sekali ..

      0
      0
  31. Nara cha says:

    Tertinggal…Mawi/Ekin, Ina Naim pun masih bertahan…
    Mawi mcm kurang menyakinkan…..hehehe

    0
    0
  32. riennnnnnnnnn says:

    aleeza ni mmg seksi giler…family die x mrh ke die seksi camtu ? mungkin die xde anak sbb die yg xnk kot..tkt badan x cantik pas beranak..nanti dah x leh pakai seksi lgi..

    0
    0
  33. annete says:

    zaman skrg khwn cerai xtvt wjb agaknya…. phtu cr laki br…. mgsa br…hak pokek tebal je la…takkan hak noreh getah kot…nk beli SK II pun xlepas…

    0
    0
  34. Piston Pecah says:

    ish3…byk sgt ker kes cerai?sebab?

    0
    0
    • entah says:

      pertingkatkan ilmu dunia akhirat.. belajo ilmu agama, fardhu ain, fardhu kiyafah semua…. buat segala suruhan ALLAH, tinggal yg dilarang……… insyaALLAH keluarga bahagia…

      0
      0
  35. antu kubor... says:

    asyik nak seksi n isap rokok je…..kenal sangat dgn minah bohsia ni…..dari muda asyik sosial je…2 yg laki x tahan..baik cari lubang baru……hahhaha…bye2 le engko…cari la anak ikan baru…kalo nak aku pun boley…janji d tanggung dapat main lagi….hehheheheh

    0
    0
  36. rosie says:

    artis malaysia mostly mmg xde harga diri, saya dh tgk citer melayu skrg coz menyampah dgn artis2 kt malaysia ni! berlakon n menyanyi x seberapa tapi perangai semuanya x bole dijadikn contoh..teutama sejak suami saya bercinta dgn sorang pelakon janda ni, mengikis harta suami org jer! sbb duit hasil lakonan beapa sgt sbb bkn selalu pun dia belakon sya tgk! artis kt malaysia ni kejenya kawin (buat majlis macm ank raja2 but duit xde, berlagak jer lebih) pastu cerai! pastu cari laki org buat jadikn lombong duit, x kira ank bini org mkn ke x, janji ada org support!

    0
    0
  37. Erin says:

    ala, Mohd. Fauzi Che pun bukan ok sgt.. if dia baik n alim sgt sure dia xpilih aleza jd wife.. lelaki skg ada ank berderet2 pun sggup cerai untuk yg lg muda n hot..

    0
    0
    • Miss pocO says:

      mgkn ade sbb ex-hubby nk amik aleeza dulu…

      mgkn dia nk ubah sikap dan imej aleeza yg seksi tu kpd wanita muslimah yg sejati…

      kita tak tau kan, just think positive…sedia mklum, imej aleeza tu camne b4 married…

      bila dh married, still camtu gak, tegur2 sume x masuk, so, cerai jelar…buat pe nak pelihara bini camtu…kan…

      think positive…

      0
      0
      • ni says:

        kalo lelaki baik xberani nak amik isteri camtu, at least ubah sblm kawen dulu sbb lepas akad nikah dah kena menanggung segala dah…

        0
        0
  38. hardfacts says:

    bab society kita tk boleh free sex tu je. karang tk kawin kena raid dekj jawi je, so make it legalized sex. dah rasa jemu, cerai ,move on tu je. Yg sebuk mintak wedding hebat ni slalunya ppuan. lelaki turutkan je janji dapat sbab dah horny sangat. Dia ada kuasa dan $$$$! Bukan pasal nak memperbaikan siapa2 ke atau nak menukarkan caragaya hidup siapa2, caya la.Tak yah la melibatkan ugama ke tuhan ke semua dari akal manusia sendiri. hard and true facts.

    0
    0
  39. pinggan says:

    ko ni gler eh? gler sex. cmne leh sesat dlm ni??

    0
    0
  40. […] Panas, Aleeza Kassim Sah Diceraikan Suaminya Submitted by selebriti on October 27, 2010 […]

    0
    0
  41. This really is this kind of a wonderful resource that you are providing and you also give it away for totally free. I get pleasure from seeing web sites that realize the worth of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!

    0
    0
  42. along 81 says:

    hmm…senang cakap,bagus jugalah suaminya ceraikan si aleeza tue…dr bujang smpai dah jd bini org,tak pernahnya nak berubah cara pakaian & sikap.kalo aku jd mentua dia,aissh….malunye aku,body anak menantu suka ‘open air’ tayang2 kat mata ramai jantan.

    bagus ke org model gini dijadikan bini…??

    0
    0
  43. fukt pussy says:

    Awesome piece, cheers for sharing!

    0
    0
  44. Mortgage Compensation Calculator A tool to seek out the amount and how often your repayment are going to be. Evaluate options and buy one that’s adequate for you.

    0
    0
  45. Valeria says:

    Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

    0
    0
  46. cek lee says:

    bab cerai berai artis ni @ sape2 pun lah ya..sume dari diri sndiri.Allah xsuke org kawin dulu baru nikah, tgok mak ayah kite, nape diorang boleh dok smpai mati..sbb diorang xkawin dulu, xcinta2 dulu, diorng jaga adp sopan, jga susila, jga ugama,pendeknye jg sume nyelah,.hormat org tua, xclubbing,xminum arak,xisap rokok ..xderhaka..cube org skarang ikut mcm tu, xkisahlah ko artis ke ko sape ker..jaga iman ..tntu idup bhagia,pnjg jodoh smpai mati, iblis pun takut Tuhan ni pulak manusia…o Aleeza INSAFLAH..ajk kawn2 ko sekali..

    0
    0
  47. one good guy says:

    Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011

    0
    0
  48. Thanks for sharing such a wonderful informative article . I really enjoy reading this article . Keep posting….

    0
    0
  49. I am pleased that I detected this blog , exactly the right info that I was looking for! .

    0
    0