Written by AbangNara | June 22nd, 2013

Akhirnya setelah banyak versi cerita mengenai pertunangan mereka dipampangkan di dada akhbar, Shah Jaszle dan Redzwani Puteri mengakui yang pertunangan mereka telah pun diputuskan. Namun begitu, mereka berdua masih bercinta dan berhubung seperti biasa kerana keputusan tersebut adalah dibuat oleh keluarga masing-masing, bukannya oleh mereka.

shah jaszle

Kata Shah Jaszle kepada Mstar Online:-

Yang bercintanya adalah kami, Keputusan memutuskan pertunangan itu datangnya daripada pihak keluarga dan bukannya daripada kami. Apa yang saya dan Puteri hanya mampu buat adalah reda sahaja dan berdoa agar perhubungan kami dan keluarga kembali pulih.

shah jaszleMalah Redzwani Puteri turut mengakui yang mereka masih berhubung seperti biasa. Redzwani juga turut mengakui perasaan sayang masih menebal di dalam dadanya. Kata Redzwani:-

Ya (masih sayangkan Shah Jaszle). Saya tak mahu tipu tentang hal itu. Bukan senang untuk tiba-tiba berhentikan perasaan cinta itu. Lebih-lebih lagi kami sebelum ini adalah kawan baik dan kemudian bertukar menjadi cinta. Ia bukan satu benda yang mudah untuk dilupakan. Tetapi pada masa sama saya perlu menghormati keluarga.

Sememangnya restu keluarga adalah sangat penting di dalam mendirikan rumahtangga. Selalunya keputusan yang diambil oleh orang tua adalah tepat dan dilakukan selepas difikir masak-masak. Nasihat Abang Nara, tenangkan diri terlebih dahulu. Selesaikan kes khalwat dan lihatlah apa yang akan berlaku selepas itu. Pasti akan ditunjukkan jalan terbaik olehNya kelak.

P.S: Proton Saga SV akan ditingkatkan pengeluaran

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to Akui Pertunangan Sudah Putus, Shah Jaszle & Redzwani Puteri Masih Bercinta

  1. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    Mcm2 la korang ni..buang mase je nk bc story kome je berjela2..puiiii..ade aku kisahh!

    0

    0
    • mlm yg sepi pak mat jual topi says:

      Aku org 1st rupenye..wakakakakak..jgn jeles uollss..puiii

      0

      0
      • Anonymous says:

        thniah la…terharu aku ko jd yg 1st..tetibe je aku trase nk blnje ko mkn2..
        sbagai penghargaan…kang xde org hrgai ko mrajuk xnk jd yg 1st dah..

        0

        0
        • Didi says:

          Inilah unsur unsur nak jadi balik kes shila amzah. Nanti keluarga tak restu. Lari Jauh jauh. Duduk satu rumah. kne khalwat lg. haa Dah satu hal lg.

          0

          0
        • pe citer bai says:

          cinta itu memang buta. tapi cinta tak bodoh. jangan jadi bodoh la rezwani oi. akai ada?? kalo ko adik aku,da lama aku lempang sebab belakangkan keluarga! cakap mak bapak xnak dgr..”kami yg brcinta” konon
          aku nak tengok sejauh mana korang brcinta,sampai kawen ke x..kalo jadi kawen nnti,ada masalah,jangan berani cari family! setel la masalah ko sendiri..

          0

          0
        • pe citer bai says:

          tak kesah la blaja medic, ke engineering ke, sains ke, pendidikan ke, perakaunan ke, business ke..

          takkan laaaa tak boleh FIKIR apa akan terjadi in the future. tak FIKIR family factor ke? tak FIKIR kesan jangka masa panjang ke? rezwani, FIKIR la masak2 sebelum nasi jadi bubur..apa yg shah da racun fikiran kamu ye?pelik sangat..sampai tak FIKIR keluarga..

          shah kena tngkap khalwat boleh terima lagi, perasaan n maruah kluarga tak FIKIR?lantak laa dgn shah n farah tu..at least kamu FIKIR la perasaan mak kamu..tak ada mak bapak kat dunia boleh terima menantu ada kes tngkap khalwat!

          0

          0
      • Maria Senrose says:

        Sudah2 lah kisah psl mangkok hayon nie , naek fed up , controversy lg byk dari career . What The FACK ?? FACK FACK
        *Saripah Sakinah’s Quotes

        0

        0
      • TANTE says:

        si gadis khalwat tu pe jadi ek… satu dunia tau ternoda….yelaa sebb mengaku kn……they still love each other…. mcm mne? kesian………………………hahah

        0

        0
      • topinya koyak pak mat jual tmpoyak says:

        aku nmpak mcm kau kisah sb tu kau sggah sini sebelum tggal komen tu

        0

        0
    • Lola says:

      wwwhateverrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

      0

      0
    • era says:

      Susah bila melibatkan soal hati dan perasaan ni.. aku sendiri pun prnh diuji mcm ni stlh 6 tahun couple..awal2 memg sakit utk trima knyataan, take time la kn nk lupakan smuanye..Allah dah tunjukkan yg SJ ni bkn jodoh yg baik utk Redzwani..so wake up gurl..jgn ikutkan sgt perasaan syg tu, Allah xkn ambil ssuatu yg kita syg, kcuali mengantikannya dgn yg lebih baik dr yg disayangi..

      0

      0
      • lala says:

        btol2..penah gak clash..sakan frust sbb mmg baik org nye..lpas putus, 1 1 bende keluar..mengaku bujang, rupenye duda..kaki minum plak tu..bersyukur sgt atleast da ptus..

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul tu………wake up girl awk ader masa depan doktor lagi, SJ tu jantan bukan lelaki yg layak utk awk jdkan suami

        0

        0
    • Fakka says:

      Itu bukan cinta yang menebal… itu BODOH YANG BEBAL…

      0

      0
      • Maaflah says:

        Kenapa aku rasa bukan farah sorang dia ‘makan’….
        Seriously…kalau setakat putus cinta come on lah…mcm tak biasa kan?
        Ni sampai tunang dah tido ngan pompuan lain masih cakap sayang…
        Buat aku terfikir ..

        “Puteri ko pun dah kena tebuk ker? Sampai tolak family ke tepi…mana maruah ko sebagai perempuan..kalau betul dia sayang ko..dia tak pergi tido ngan farah lah weh…”
        Aku percaya sj dah apa2 kan redzwani nih… Sbb nampak sgt banggang sbb boleh terima tunang buat maksiat..pelik lah weh.

        P/ s : korang takyah cakap cinta..susah nak lupa rg yg kita sayang, first love, suka derang sbb kental… Sah2 korang tergolong sama kumpulan ngan redzwani nin…laparkan jantan…
        Kesian kt family pompuan sbb ada anakbebal camni…

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku penge’like’ ko yang ke 100 tau…

        0

        0
      • Amy says:

        Aku pengelike kau yang ke 123

        0

        0
    • Akus says:

      REDZWANI PUTERI Usah tnggisi..yg patah tumbuh hilang berganti..tanda2 kecurangn telah dilihat sendiri..adakah masih buta hati??sedarlah selagi ada waktu..jgn bermimpi lagi..

      0

      0
  2. wawa says:

    innocent btol mamat nih..grrr

    0

    0
  3. Nurul says:

    Hurm, macam-macam…

    0

    0
  4. love is blind says:

    sesungguhnya cinta itu membutakan

    0

    0
  5. mak jemah says:

    dah habes cite pasal anak derhaka..sambung plak tunang ternoda…awww… kerlass…

    0

    0
  6. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    Aku org 1st rupenye..wakakakakak..jgn jeles uollss..puiii

    0

    0
  7. Nohal Danish says:

    matured si wanie ni.
    pengakuan insan biasa yg susah nk lupakan org kte syg, tp ada bau kekuatan kat ayat last tu, “kena respek family.”

    keep going girl! u deserve better!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Matured pebendanya….matured tak kena tempat..jantan tipu dia idup2 pun nak caya lg 100%..lantak ko la.

      0

      0
  8. yooka says:

    tk habis2 lgi drama ni rupenye.. bila mau abis daaa.. pop corn dh nak habis ni..

    0

    0
  9. gadismanis says:

    sorang giler t**o.. sorang lg giler p****t.. bagusla sgt tue.. kentut yg busuk leh jd wangi.. bile perasaan sayang mengatasi segalanya.. nexttttt.. plssss….

    0

    0
  10. aku tengah sakit perut ni says:

    love is blind . hope redzwani tak blind . hahah :P

    0

    0
  11. Raja Azmee Maggi says:

    gambar pertama tu macam jazsle tecium kentut busok, adakah tercium kentut sendiri?

    0

    0
  12. maya meira leyana says:

    omaigod plizz puteri…cnta tnpa restu parents xkn kemana…dgrlah ckp ibu ayh awk mereka nakkn yg trbaik utk diri awk..bkn dgr ckp tunang nanti ayh awk yg mewalikn awk jgk…biar awk sedih skrg dpd akn dtg nnti awk lg sdih gn prangai sj tu..
    for sj:kau mmg jntan xtaw maluuu..!!!!!!!!!!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ada jodoh adalah..takde jodoh redha je..apa yang penting family perlu di utamakan..jangan ikut kata hati sgt..kata hati ni boleh memakan diri nanti..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    “Yang bercintanya adalah kami, Keputusan memutuskan pertunangan itu datangnya daripada pihak keluarga dan bukannya daripada kami.”

    ohhh indahnye statement ni…halluuuuu pale lutut ko…mmg la yg bcnta korang..tp ko SJ nk masuk fmly org lain sbg menantu kene jgk bcnta ngn fmly bakal ko masuk..bcnta ni mcm2 kategori..bkn stkat laki love pmpuan je..hadoiii xleh bla la ayt ko..
    redzwani xpe la mmg mak ko mrayu2 die..
    n yg aku heran ni hr tu kate SJ ceroboh tweeter ko..haaaa aku rse korang ni kene mental retardation…
    aku bkn nk hentam ke ape..aku tahu xkene btng idung aku lg…tp baik korg xpyh bg statement..lg nampak kebodohan korang dlm situasi ni..redzwani ko sesal kmudian xde guna dah..mntak la Allah permudahkan jodoh ko..law bkn ngn SJ ko redha jela..wpun pahit nk trima knyataan..tp Allah mmg wat yg terbaik untuk hamba2nya..kite je xsedar..

    0

    0
  15. cikgayah says:

    Whatever la.ko kalau nak ckp psl cinta mmg xlayak la.kalau btl syg tunang ko.ko tak kan bersekedudukan dgn perempuan lain .takde sebab kot.sebilik berdua ok!ko nak pertahankan cinta apa lg la putri.laki yg dh sll byk perempuan ni xlayak dibuat laki la.fikir la pakai akal!

    0

    0
  16. Qoqoelma says:

    Kalau dh jodoh tu x kemana kan..tp restu family mesti diutamakan ye wani :)

    0

    0
  17. bini carlos says:

    mcm2 la kome berdua ni.. udah2 ler better ikut ja apa family cakap… apa diorang wat tuk kita adalah yg terbaikkkk…. dulu pon sy pon hmpir bertunang.. tp family cakap sy x kan bahagia ngan si polan 2.. tp hakikatnya sy pon rasa x bahagia sebenarnya… huhu adalah sebabnya… tp alhamdulillah apa yg family buat tuk sy adalah terbaikkk…

    0

    0
  18. Chicken says:

    who’s the thick skin here??? Cinta sejati…..

    0

    0
  19. Aida233 says:

    Ah… ok. She is still one stupid girl after all. :-)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Stupid or dah kena te???…faham2lah takkan couple je….Orang bodoh pun tau when to stay n when to walk out…he..he..he

      0

      0
      • aku says:

        “Stupid or dah kena te???…faham2lah takkan couple je…”
        ko nmpak ke…..? x nmpk jgn fitnah…….

        0

        0
        • lana todak says:

          haha maksud dye ” takkan couple je ” ialah takkan couple je takdak matlamat nak kahwin. muu pikir apaa haaa?? hahaha

          0

          0
  20. Wani cute says:

    Apa-apa pun wani family first kiteorang semua tahu , wani ni seorang yang kuat dan tabah untuk menghadapi semua ni dan ada sokongan keluarga yang mereka sangat memahami wani..just move on for new life tidak salah sekarang ni wani jadi miss independent daripada kemudian hari wani berseorangan k..cheer up dan semua keputusan di tangan wani..semua berlaku ni mempunyai hikmah..

    0

    0
  21. Pavlova says:

    lantak korg lah, jgn jadi mcm kes si tanggang moden versi pompuan sudah.

    0

    0
  22. boo says:

    aritu kata twitter kena hacked. drama apakah ini?

    0

    0
  23. syah jejeh zell says:

    Setelah meneliti semua kes, aku merumuskan bahawa:
    1. Shah jezel neh x layak wat laki, tunang atau bofren sbb dia nak bubuh minyak pun xda duit.
    2. Shah jezel suka tido umah org lagi bajet produser sbb suka buat skrip kt si farah dan redzwani ajor menipu.
    3. Farah berasa gembira bgtau semua org shah tido umah dia lg shah dah kapel dgn dia aka dia rampas tunang org.
    4. Farah tak psiko tp dia taiko sbb berani mati mengaku dosa dosa besar
    5. Redzwani puteri x boleh jadi doktor sbb x pandai buat keputusan lagi degil x dengar ckp org tua tua.

    Sekian dari saya wakil jiran tiri sebelah pak mentua redzwani yakni adik kepada farah yg tinggal serumah dgn shah jezel yg tak cukup duit nak isi minyak apa lagi nak beli minyak masak cap seri murni.

    0

    0
  24. Poyo says:

    kecoh lah mamat ni entah-entah guna minyak dagu semua lekat kat dia..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Kalau masa bertunang, SJ berkhalwat dengan orang lain direlakan, agaknya kalau dah kawin SJ tambah cawangan lagi 2 atau tiga ,Puteri relakan tak? Cinta itu buta kan…..

    0

    0
  26. effarieza johari says:

    Adoi..boleh pulak hubungan berjalan seperti biasa, kalau akulah, mahu aku siram asid kat muka SJ ni…takpelah, maybe aku tak sematang si redzwani puteri ni..hu3

    0

    0
  27. nurul says:

    Dah tue,jodoh depa..lantak pi

    0

    0
  28. Sembelit says:

    Kalau aku baik pilih doktor ni nanti . kau sibuk entah apa dia buat kat belakang
    ko pun ko tak tahu..

    0

    0
  29. Facts says:

    Dr wani aka bkal Dr katakan..logik..trlalu ikut buku la..matang sngt..hampeh..ni realiti & fakta..jelas..x ada ikut buku ni..feeling bagai..guna akal trlbih bijak tu..mna yg buruk & baik..msh mntah lgi..x da pnglman ni..kesian keluarga dr wani..

    0

    0
  30. Suka Makan Salad says:

    kalau jasle ni jumpa dgn playgirl baru lah sepadan…buku bertemu ruas, apa yg kau hadap sgt dgn jasle ni, bukan handsome pun, kalau dah playboy memang selama2nya playboy

    0

    0
  31. student bandung says:

    cinta yg menebal? ckp mcm org takde otak takde iman..

    0

    0
  32. drama minggu ini says:

    sembilu.. awie/erra/ziana.. korg rela jek erra gi kat awie yg digilakan ziana zain tu..
    ombak rindu.. lelaki tu jahat mulanya, tapi pompuan sabar, agak2 bodoh piang.. korg terima jek ending.. tangkap syahdu siap..
    nurkasih.. nyampah dgn adam, tapi nur sgt sabar.. pon korg rela jek nur akhirnya dgn adam.. biasela kan, drama tv, lelaki jahat, pompuan baik gile.. bile sabar&maaf mengatasi segala.. berair mata korg..

    percintaan yg agung selalu disulami air mata dan hati yg patah dan ujian yg sgt hebat dan kesalahan besar yg memerlukan kemaafan yg gile byk.. (teori utk drama bercinta yg berjaya)

    citer SJ ni kekonon mat salehla sgt, hukum agama pun letak tepi.. harap dah abis (dan disudahi dgn taubat), so conclude kan dgn lagu omputih Pink/Nate Ruess yg sedap pulak aku dgr : Just Give Me A Reason

    Pompuan: Right from the start .. You were a thief.. You stole my heart .. And I was your willing victim
    I let you see the parts of me.. That weren’t all that pretty.. And with every touch you fixed them..
    Now you’ve been talking in your sleep.., oh, oh.. Things you never say to me, oh, oh .. (You)Tell me that you’ve had enough ..Of our love, our love..
    Just give me a reason.. Just a little bit’s enough.. Just a second.. we’re not broken just bent .. And we can learn to love again .. It’s in the stars.. It’s been written in the scars on our hearts.. We’re not broken just bent.. And we can learn to love again

    Lelaki! : I’m sorry I don’t understand.. Where all of this is coming from.. I thought that we were fine(Oh, we had everything).. Your head is running wild again.. My dear we still have everythin’.. And it’s all in your mind(Yeah, but this is happenin’) ..
    You’ve been havin’ real bad dreams, oh, oh.. You used to lie so close to me, oh, oh.. There’s nothing more than empty sheets.. Between our love, our love.. Oh, our love, our love..
    Just give me a reason.. Just a little bit’s enough.. Just a second, we’re not broken just bent.. And we can learn to love again.. I never stopped.. You’re still written in the scars on my heart.. You’re not broken just bent.. And we can learn to love again

    Sesama berdua : Oh, tear ducts and rust.. I’ll fix it for us.. We’re collecting dust.. But our love’s enough.. You’re holding it in.. You’re pouring a drink.. No nothing is as bad as it seems.. We’ll come clean (dalam hati gua: hahahaha!) Repeat chorus …

    Abis dah drama… THE END.. (kalau kat tv selalu cerita tergantung tanpa full ending..)

    0

    0
  33. Anti rambut karat fazura says:

    Amboi shah jaszle berckp mcm keluarga si wani takde hak ke atas wani. Kiranye kalo family tak restu pun ko nk kawin gak la tak kira apa. Ni mmg sah2 tak sesuai dijadikan menantu. Dan si wani lak, sangap sgt kat si shah jaszle even pangai cam apa ntah apa kes la ko ni… Agaknya tak penah dpt bf yg muka bleh tahan kot. Tu yg cinta menebal sgt tu. Muka je kalo ati n pangai tak cantik wtpe. Isk.. Love is blind btol.

    0

    0
  34. aku says:

    alahai,sedihnye aku…
    pmpuan ni bukannye xcantik,cantik comel. otak pn pandai,tp mata buta sebb cinta
    dah sah sj tu tipu die,bukan takat pegang2 tp dh sampai berzina pn.cam mane die boleh pejmkn mate je ni?
    girl,u deserve better. don’t do this to yourself :-(

    0

    0
  35. choi says:

    bukan kami yang putuskan tapi keluarga. buat keluarga mcm takde otak. kalau mak bapak aku dah terajang lame je anak2 mcm ni. org2 zmn skarang sbb tlebih pandai la jd cmni. buat statement ikut sedap. kalau ye pun tak yah la cakap cmtu. diam2 sudah bulan 11 ko nikah la dh duk gatal sgt. kata2 parents n family dibelakangkan, kata-kata cinta tak halal di canangkan. bukan nak rendah kan this girl tapi medic kt msu tak perlukan 4.00 pointer pn so aku tak rasa tahap berfikir dan kematangan setara dengan puji=pujian masyarakat pada dia. kalau dia bijak, dia takkan malukan mak ayah dia. ini sangat memalukan la.

    0

    0
  36. wawa says:

    kesiannyerrrrrrr…. ko konfem ke si jasli tu cinta kat ko redzwani oiiiii… haih pasaipa la.. dok terhegeh2 kat jantan kureng tu… si farah tu sampai bongkar aib sendiri nak bukak mata semua org… ko bley plak tutup mata n telinga ngan CINTA haih.. haih… haihhhh…

    0

    0
  37. qsera says:

    lantak ko lah puteri,dah pilihan ko camtu.lelaki yang baik tuk pompuan yang baik.nnt kawen die yg nk kena bimbing ko,jd imam tuk ko dan anak2,kalau ko rase die leh jd imam tuk keluarga ko teruskan lah..
    mood: next!

    0

    0
  38. sinar says:

    Apesal la tunang jezel tu bebal sgt eh??

    0

    0
  39. din says:

    Wani kau bljr tggi tp wlu mcmanapun aku nak bgthu kat kau satu perkataan iaitu kau BODOH BODOH & BODOH.

    0

    0
    • perempuan says:

      kesian kau wanie, bodoh sangat sampai tak nampak yang buruk depan mata walaupun alah dah tunjuk, aku kesian sangat2 dgn kau, kau tunjuk kan kebodohan sendiri bila kau masih dengan dia .. masa haritu berita korang putus tunang, aku rasa happy sangat ! allah dah tunjuk, pandang lah ke depan, kesian mak bapak kau tanggung malu

      0

      0
  40. mama jelita says:

    kesian lah mama kat doktor ni…dia muda lagi, tu pasal tak tau beza cinta ikhlas atau tidak.. nanti dah kahwin baru faham. tapi kalau kahwin jugak ngan shah ni memang malanglah…

    0

    0
  41. ida says:

    kesian aku kat family redzwani ni….haizzz. lantak kaulah!

    0

    0
  42. Kak Timah says:

    Wahai adik puteri. Akak paham dilema ko. Muka cantik, pandai, anak org kaya pulak tu. Org laki takut nak approach. Tiba2 dtg pulak si shahz yg hensem lg glemer membawa ayat2 manis. Mestilah ko jatuh chenta. Family suruh putus, mestilah ko tak nak. Bukan senang nak dapat balak. Lagi2 pulak lps grad nnt ko dah jadi doktor. Lagi ler susah laki nak ngorat. Takpela dik. Ikut kata hatimu. Zaman skrg susah nak dapat laki. Baik ke buruk si shahz tu ko dah pun nampak. Ko yg pilih dia, ko terimalah semua tentang dia. Ko gak yg nak hidup ngan dia smpi tua. Bagi akak lah, dari ko jadi anak dara tua, ko kawin je lah ngan shahz. Ko pun bijak pandai. Nnt dah dpt anak, kalu tak serasi jugak lagi, akak yakin ko boleh bawak diri sendiri. Kurang2 ko dah merasa. Dan ada anak utk teman ko hari tua.

    0

    0
    • student bandung says:

      hahaha nice one

      0

      0
    • mana says:

      ala si puteri ni dulu ade je pakwe. lame giler kot dah kapel tapi bile dapat si jezel ni die terus pi tinggalkan mentah2. kawan dah lame kunun, padahal baru jumpe sbb jezel dulu shooting sebelah rumah. puiii. memang due2 deserving each other kot. elokla tu.

      0

      0
    • mana says:

      ala si puteri ni dulu ade je pakwe before si jezel ni. lame giler dah kapel kot tapi lepas jumpe jezel ni terosss tinggalkan mentah2. kawan dah kenal lame kunun, padahal baru jek jumpe si jezel ni sebab dieorg ade shooting drama sebelah rumah. puiiii. elokla tu. korang berdue memang derserving each other. takyah nak tunjuk innocent sangatla redzwani oii. kalo ko baik sangat takde nyer ko nak kat jezel tu. bodoh ke ape.

      0

      0
    • deqna says:

      aku rasa putri ni just nak soh shah jaaaaaapuiihhh ni bertanggongjawab terhadap perbuatan dia dgn putri….mungkin ada “PERKARA’ yg telah berlaku antara mereka dan putri x bole nak kawin ngan org lain kecuali jantan sual ni…mungkin la…kalu x..x kan la beria dia nak jantan tu kawin ngan dia jugak…huurrrmmmm harap2 tekaan saya salah…ya ALLAH kop berilah petunjuk dan hidayah pada mereka berdua…aminnn….

      0

      0
  43. KT Pari says:

    DOORMAT…Si Jazli dah wat macam ni kat kau Redzwani, pun still nak lagi kat dia?? Bila kawin nanti dia akan curang dgn kau berkali2 sb dia tau kamu akan sentiasa memaafkan dia. Nak tumpang glamer sngt lah dgn artis suam kuku mcm ni…… Guna akal yg tuhan bagi tu, jgn ikut perasaan je. Nanti merana….

    0

    0
  44. mamabosan says:

    xsangka pula tahap otak redzwani tu “terbuka” sampai ke tahap ni

    0

    0
  45. entahlalabu says:

    nanti dh kwin jgn nyesal pula ye wani.. desperate ke nak kwin ngn artis??? jgn buta hati… ni mesti ayat shahz ni power punya..tu yg wani kalah ngn prmainan ni……

    0

    0
  46. bonamana says:

    ala si puteri ni dulu ade je pakwe before si jezel ni. lame giler dah kapel kot tapi lepas jumpe jezel ni terosss tinggalkan mentah2. kawan dah kenal lame kunun, padahal baru jek jumpe si jezel ni sebab dieorg ade shooting drama sebelah rumah. puiiii. elokla tu. korang berdue memang derserving each other. takyah nak tunjuk innocent sangatla redzwani oii. kalo ko baik sangat takde nyer ko nak kat jezel tu. gila glamer.

    0

    0
  47. TENGAH TEPI says:

    bukaklah mater puteri..awak doktor iq mesti tinggi kan..bukak mater luas2..sedarlah dari mimipi ngeri tue..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      ape pulak dia nk kena bukak mate dia besar2?? korang semua dh kena berak ngan pompan yg nama dia farah tu…pompan gatal yg tergila2 kn si SJ …sape suroh dia percaya bulat2 ngan jantan !!! dia lah yg paling bodoh sekali di dlm donia yg fana ni huh ! asal jantan layan dia aje makne Nye jantan tu suka n love ngan dia lah ! pompan benot memang macm gitu lah hak orang yg dia tergila2 kn ! pastu dia boleh buat pengakuan yg paling bodoh ! pengakuan yg boleh menjatoh kn maruah dia eeeeeeeee geri Nye pompan canginiiiii….SJ dia tkde rugi ape2 pasal dia jantan ! pompan yg rugi buat pengakuan yg macm the sial !! buat malu mak bapak aje ni pompan. padan muka kena buang keja huh !!

      0

      0
      • how stupid are you? says:

        minah farah tuh mmg bodoh…tapi die bodoh kejap jer,bile dah terkene dah sedar, bodoh die hilang…wani ni masih bodoh, dah terkene still bodoh nak stay….paham tak perbezaannye?

        0

        0
        • minah jambu puteri merah biru says:

          ingat senang ke nk putuskan perhubungan ! lain la minah jambu ni easy come easy go …..macm prangai tunang SJ ni dia lain sikit tk sama prangai macm minah jambu ni…hati dia lembut n dia maseh pertahan kn cinta dia ngan si SJ ni….lagi pn SJ kena tangkap khalwat bukan Nye luak ponnnnnnnnnnnnn ….pompan yg bernama farah tu lah yg rugi kena buang keja !

          0

          0
  48. Intan says:

    masih nak pertahankan.

    0

    0
  49. Lady Red says:

    Family punye protect ko, wanie.. ko pulak buat pe’el .. bercinta lagi ngan jantan yang sah2 main kayu tiga ngan engkau.. dah la sengkek…
    haa… esok2 kalau kawin jugak… jangan sampai kawin lari pulak… family dah konpem reject jantan tak de batu ni…

    0

    0
  50. future doktor yg kemarukk says:

    Jeng..jeng..jeng..kan aku dah ckap aritu..xde bezanya budak rezwani ni dgn si farah..dua2 dah merasa sj punya *…*! Now aku btol2 kompius adakah benar budak rezwani ni amik medic? Sbb aku lgsg rasa dia xlyak utk dilahirkan sbg seorg doktor memandangkan beliau dah gagal menggunakan akal dgn waras.aku cdgkan dia tukar course-amik course veterinary.seswaiiiii!!! Tp aku kesian la plak dkt haiwan2 dpt dktor yg biol mcm si rezwani ni..malunya mak bapak si rezwani dgn sttment depa 2 org ni.sttment org mabuk cinta berlandaskan nafsu, bkn krn Allah..

    0

    0
  51. how stupid are you? says:

    bodohnye kau ni….bodoh bodoh….

    0

    0
  52. Anonymous says:

    bosan

    0

    0
  53. lulu says:

    puteri, ur brother comes up to the front n announce to the media u both dh putus. n now u said that u still in relation with sj. u tak fikir air muka abg u ker? all he did was protecting u but cara ni u paid him? puteri, maybe u pernah buat pd lelaki lain pe yg sj buat skrg ni so u rasa u deserve so like ok lah u boleh terima. but for how long u nk jd fake like leh accept semua ni pdhal dlm hati u tak strong mana. slm mana u boleh pura2 pdhal dlm kepala fikir dia pernah tidur dgn perempuan lain. belive me once u married him nnti n u both bersama this thing bout sj slept wif another girl will pop up out of ur mind.. n that time baru u rasa terpukul kot

    0

    0
  54. BUDAK CUTE says:

    SAJE NK MENEMPAH MAUT LA PEREMPUAN NIE…

    0

    0
  55. gadis terperdaya says:

    sya rasa lupakan saja SJ nie…

    0

    0
  56. Ex-Fren Shah. says:

    Kesian kat maner2 pempuan yg terpedaya dgn lelaki nie…saya rasa SJ nie indah khabar dari rupa..bg putri dan farah fikir semasak2nya sebelum nasi menjadi bubur…

    0

    0
    • Masalahnya says:

      Bubur farah dah basi…tingGal kawah redzwani tgh duk tanak lagi..dah nak basi nanti tanak nasi kat kawah lain plak.

      0

      0
      • deqna says:

        entah2 bubur si putri pun da tanak da…tu pasal la si putri ni nak jugak si jantan sual ni kawin ngan dia….malu weeeiiii kalu lelaki lain tau….sure la dia nak nikah dulu pepehal belakang citer kalu da kawin jadi janda org x pertikaikan…

        0

        0
  57. Anonymous says:

    ELOK LA TU…BETINA BENGAP NGAN JANTAN BAHALOL…MEMANG SEPADAN

    0

    0
  58. mizz says:

    bajet nak setia hujung nyawalah tu…cayalah ckp aku wanie oii once fikiran ko tu kembali normal ko menyesal x sudah dok pertahan jantan badigol mcmni…klu ada 10 kemanisan yg ko kecapi ngn dia xkan mampu menutup keburukan yg dia buat..tupun klu ko xnak sedar dari skg…tp hati ko kan…pandai2lah

    0

    0
  59. sayalagini says:

    hahhahaha bodo nya cik kak bakal Doctor nih. Ntah hospital mana nak amik Doctor bengap camni hahahah.

    0

    0
  60. ida says:

    sj ni bijak…dia nak jadikan tunang dia sebagai ayam tambatan untuk bersihkan namanya. tunang dia yg bodoh…tak tau dia dipergunakan

    0

    0
  61. edly says:

    pompuan bodoh!!!!!!!

    0

    0
  62. ultramen says:

    dah aku tgk mcm sinetron indon…sudah-sudah la…dah bosan dah..

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Pemerhati:
    1. SJ, bukan seorang yg boleh dipercayai. (Boleh berdua dlm bilik) (Durian xbleh diletak satu bakul dengan timun)
    2. SJ cinta n sayang Putri?? Dfnately NooooOOooo>>>
    3. Knp SJ tetap keras nak amik Putri balik?? Sbb MALU dgn kes tangkap Khalwat.
    4. SJ hilang hempedu malu (xhormat keluarga Putri)
    5. Putri hilang mahkota. (Kata2 manis SJ mmg power)
    6. Putri masih mentah.

    Kesimpulan:
    1. SJ mmg xblej harap.
    2. Putri…sakit sekali …jangan sakit berkali2…

    0

    0
  64. hamba Allah says:

    Apa ke..bahalol & tolol bangang si betina tu(Tunang) dia tu..kalu dah putus ..tu putus aje..le…jangan ko menyesal sudah le…aku ingat ko ni budak lagi..sebab tu ko nak tempoh sgt….nanti dah khawin esok2..lagi sengsara hidup ko…tengok perangai laki ko..nanti masa belakun..lantak ko le..betina..tak nak dengar cakap ibu bapa ko…rasakan lah nanti…ya…baru padam muka ko ya…

    0

    0
  65. Hakak Anon says:

    Dah la korg. Tak guna nak nasihatkan si puteri ni sebab perangai dia pun sama dgn si shah ni. Sbb tu dia sgt ‘terbuka’. Si puteri ni pon byk scandals n suka menipu. Menipu mak bapak especially mak dia tak payah bgtau la kan. Ckp dengan mak pergi study, tapi pergi dating dengan shah. Ko rasa attitude apa yg si puteri ni ada sebenarnya? Selama ni dia tunjuk yg dia sgt ‘sweet’, ‘naive’. Hakikatnya??? Sedihhhhh.

    0

    0
  66. bora bora says:

    Untungmya kalau muka hensem…senang nak ayat betina…kalau tipu pun cepat hati pompuan jadi cair..mcm si wani tu…tapi perlu dingat dont judge the book by its cover…

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Lelaki baik untuk perempuan baik..lelaki tak baik untuk perempuan tak baik. Allah sendiri dah kata dalam Al-Quran..faham-fahamla..tak semestiny orang act like innocent tu btul2 ‘innocent’.. haha.. nak gelak je tgk kapel dua orang ni..kesian..kesian..Allah maha mengetahui..kenapa dorg still bersama..sndiri mo ingtlaa..hahha

    0

    0
  68. […] Akui Pertunangan Sudah Putus, Shah Jaszle & Redzwani Puteri Masih Bercinta (102) […]

    0

    0