Written by Bella | June 8th, 2016

Rasanya semua orang sudah menggunakan aplikasi Snapchat yang cukup popular, kadang-kadang ada pelangi keluar daripada mulut dan pelbagai lagi aksi lucu bukan?

Baru-baru ini, Nora Danish ada memuat naik video Snapchat beliau di Instagram tetapi ia mendapat pelbagai kritikan daripada netizen kerana Nora menyerupai  seekor anjing. Haish..nampaknya apa sahaja yang Nora lakukan pasti mengundang kontroversi.

Boleh tahan juga komen netizen terhadap Nora , ada yang anggap Nora suka menjadi anjing dan macam-macam lagi.

Berikut antara komen di Instagram Nora :-

Kami bukan hendak memihak kepada sesiapa tetapi benda begini janganlah terlalu serius. Mereka yang guna Snapchat sekadar ingin menghiburkan diri. Kalau hendak tegur pun biarlah dengan cara yang baik dan bukannya menghina seseorang.

86 responses to Aksi Snapchat Nora Danish Dikritik Netizen Kerana Menyerupai Anjing

  1. maharani says:

    Apa nak heran dgn dia ni..perangai pun dah supo hanjing…

    0

    0
    • Anonymous says:

      buruk bebenor……

      0

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      memang macm anjing ponnn..ok jugak tkde masalah..lov u noraaa..

      0

      0
    • Mentolong says:

      Over nya. Kamon la kalau kau ada snapchat mesti kau try jugak. Ramai je artis buat yg ni. Aku tgk ramona zamzam, tiz zaqyah, elok je org puji comey.
      Tak berdosa pun ah chill lah!

      0

      1
    • Syasya says:

      Puasa tak?

      0

      0
    • aswad says:

      OMG! WHY MALAY MUSLIM ARE SOOOO MAINSTREAM????
      COME ON GUYS. IT JUST A SNAPCHAT.
      UNLESS IF SHE IS KISSING A DOG, OR PET A DOG, THAT IS TOTALLY WRONG.
      USING SNAPCHAT AND HAVING FUN AND PEOPLE BASHING HER???
      Tolong la korang. Ramai lagi anak2 Melayu hidup liar, hisap dadah, maksiat, minum arak yang terang lagi bersuluh HARAM yang perlukan bimbingan dan nasihat korang.
      No offence, Muslim Melayu bukan main lagi HARAM dengan anjing & babi, tapi arak maksiat, tutup sebelah mata jamah & hadap. Kah!

      1

      1
      • Anonymous says:

        betoi2.. bila bab anjing, babi beria mengamuk.. tp drama peluk2 elok pulak… phuuuuiiii

        0

        1
  2. greenfingers says:

    Nak tanya satu je, berdosa ka?

    0

    0
    • Unknown says:

      Seriously, ni pun nak mrh sangat? Banyak lagi kot bebudak duk buat mcm ni.. anak aku punya ‘idola’ Arina Bieber tu slalu upload gmbr snapchat anjing ni xkene hentam pun, kene puji ada la.. Bknnya anjing betul pun, anjing cartoon jek.. #sedarla_skit_wahai_melayu

      0

      0
      • ... says:

        tahu tak yg sebaik2 mahkluk kejadian di bumi ini adalah manusia.. yg nak tiru binatang tu kenapa? we love animal juga okay

        1

        0
      • Anonymous says:

        bella kan mmg anti dgn nora. kalau nora yg buat tajuk entry sume ‘dikecam netizan’. kalau fasha cth time pkai sexy aritu pandai lak dy guna headline ‘curi perhatian netizen’. obvious sgt kot bella. btw nak tanya,ni bella tak panas tak panas tu ke. keke. gurau je bella jgn marah.

        0

        0
  3. Anonymous says:

    Yang sorang nak jadi baby, sorang nak jadi anjing. Dunia nak kiamat.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Bukak mata plss rakyat malaysiaa… ramai kot yg buat mcm ni…sbb nora artis mmg la kena kecamm…

    0

    0
  5. MIN says:

    aku tak paham dgn pengkomen2 yg acah2 suci, hati bersih dan bermacam2 lagi. aku rasa semua guna aplikasi ni tp kalo bab x kena di mata, pengkomen smua hati mcm malaikat…hahahahahaha

    aku tau lah dia tu public figure, tapi x perlu lah komen tu keji sangat..

    kalo diorg baik sgt, xde nk komen mcm tu…nampak sgt hati diorg tu busuk sgt.

    0

    0
    • Kemboja Putih says:

      angkuhnya berkata2 adik manis sorg ni..

      0

      0
      • Min says:

        Angkuh??? Tang mana yg angkuh tu??
        Ni ak nk ckp perangai org melayu…salah org, nampak je…di hina, suka mengkeji, nmpk org lebih skit x puas hati..

        X salah nk bg nasihat…tp elok lah sikit bahasa tu..

        0

        0
  6. yas says:

    aku tak paham dgn pengkomen2 yg acah2 suci, hati bersih dan bermacam2 lagi. aku rasa semua guna aplikasi ni tp kalo bab x kena di mata, pengkomen smua hati mcm malaikat…hahahahahaha

    aku tau lah dia tu public figure, tapi x perlu lah komen tu keji sangat..

    kalo diorg baik sgt, xde nk komen mcm tu…nampak sgt hati diorg tu busuk sgt.

    0

    0
  7. middlefinger says:

    kesiann. i think those yg komen2 buat2 jijik bagai tu if u download snapchat, mst sekali skala ada cuba that “dog” filter, cuma uols tak post jerrr mcm org lain buat. get a life lahhh. tak yah nak buat2 suci sangat. setakat filter jer kot, korang yg menganjing bagai nak rak, nak sangat menganjing pegi la jadi anjing.

    0

    0
  8. sara says:

    ramai kot yg buat ni… ank buah aku selalu buat ni.. yg kecam tu x download snapchat kot… rasanyer 2..3.. hari lepas fathia buat camni…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Kalau dah semua benda nampak HARAM di mata Islam, ada cara dia. meh akak ajar. Buka setting social media anda dan delete account. Jangan terlibat dengan gejalah social duniawi. Haram semua tu.

    0

    0
  10. Khai says:

    Yg komen kutuk bajet suci sila removekan diri anda..hentam benda alah juz for fun ni engkau mau amik serius gila ka batak puji? Bagus Nora ni haters ramai tapi tak minta simpati mcm Fasha tutt

    0

    0
    • ugly nara cam bangang says:

      kan seingat aku c fasha pun ade jer buat snapchat nie..ko tak kecoh naraaa..pehhh mmg nmpk sangat ko bias eh..penjilat bontot c fasha sendat dia nie..c pasha menyeksi di kata “sexy” klu nora kemain dia hentam kaw2..ko family fasha ke..nmpk sangat kot..duii nara benci btul ko kt nora kannnn….uglynara btul

      0

      0
  11. MASIPAH says:

    type haram sambil blowjob bf. enough typical Malaysians! Cara komen anda menunjukkan betapa sengalnya anda.

    0

    0
  12. brainy says:

    ape laa typical malay or typical citizens of malaysian…nie pon korang nak kecohkan..nie just an app to hiburkan hati…yg masing2 nak take serius kenapa..hina sgt ke anjing pnye apps nie???lagy hina kan arak and ganja yg dlm club mlm yg trlalu ramai org2 islam…dont think typical but think smart!!

    0

    0
    • Baby Jane says:

      kannnnnnnnnn.. ramai je melayu hisap dadah hisap nenen gf. allah cakap jangan sentuh anjing. kalau tersentuh boleh samak. nora danish sentuh anjing ke uolsssssssssssssss?? please la typical malay.. majukan la minda tu biar otak tu terbuka sikit.

      islam tu indah dan mudah so please laaaa jangan jadikan islam itu di takuti oleh agama lain. perangai macam uols ni la membuatkan agama lain seram nak masuk islam.

      please la jangan duduk dibawah tempurung.. LOL

      0

      0
  13. Anonymous says:

    Dosa x dosa tu hanya Allah lebih mengetahui,tp x perlukan nk tangkap pic mcm ni pastu post kat public n menimbulkan rs kurang sng pd org ramai klu nk tangkap rupa gitu jg simpan jelah sbg simpanan peribadi..

    0

    0
    • lynn says:

      Tak sepatutnya timbul rasa tak senang. Ni bukan dia g buat sup anjing tu, or dia p cium anjing.
      Meleis should get a life. Asal anjing, babi je melompat2.
      Shallow minded giler.
      Aku tak minat langsung nora ni tapi be fair to her la.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    regards about this pun da sampai tuhan kena tetapkan haram ke x ke?omggg wake up laa people…i dont get whyy malaysian iss typical in various ways…i felt so annoyed laa..this is just a cartoon picture laa…omg!!!!

    0

    0
  15. melati says:

    Hina kew Anjing..??? Mahkluk Tuhan gak, yg hina nya org2 yg buruk sangka & pemalas..!!!

    0

    0
  16. Zubaidah says:

    Yang menegur tu mulut macam haiwan tu. Seriously Ramadhan kot. Tegur baik2 lah bukan memaki.

    0

    0
  17. dina says:

    boikot jer product dia… apa nama owl?
    artis sengal mcm ni mmg akan sentiasa cari attention. x yah layan lah dah.

    0

    0
  18. Lunyai says:

    Tengok gaya perempuan ni jenis yang suka provoke masyarakat. Kalau orang awam marah, keji, hina jangan lah marah. Awak melawan arus, tahan lah sedaya upaya. Apa pun balik pada diri sendiri samaada beraksi bodoh piang atau bodoh sombong. Tulis’perempuan’ tau pulak sentap! Dah suku abad hidop bukan budak lagi.

    0

    0
    • ND main stail anjing... says:

      Aku memang suka ND…dia suka buat muka anjing pasal
      dia suka main stail anjing…I like!
      Pandai ND…

      0

      0
  19. Haruslah says:

    Ssh nk ckp. Baik org yg tertentu je kuarkn hukum. Haram @ x. Zaman skrg nie mcm2 benda pelik ade.

    0

    0
  20. Hohoo says:

    Mgkin jg ini salah 1 cara yahudi nk rosakkn akidah Islam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sikit2 nak salahkan Yahudi lah Kristian lah. Pilihan terletak di tangan kita sendiri. Manusia dijadikan ada akal fikiran. Jadi timbang sendiri lah mana yg baik and mana yg buruk. Tak perlu asyik nak tunding jari kat penganut agama lain.

      0

      0
    • poeplevoice says:

      excuse me???kau nak ckp yg christian nak rosak kan akidah islam ke?puihhh for your info..u guys should have brain to think wheteher to follow or not..bkn ikut je pstu slah an agama lain!!wtf sial statement kau…stop it malays people…think and act profesonal

      0

      0
  21. MB says:

    Melayu sendu yang layu, tolong la tak payah acah-acah suci, betul-betul yakin ke ustaz/ustazah alam siber ni akan terus ke syurga bila roh telah berpisah dari badan? Haaa kita tak payah sangat menghukum orang sedangkan diri sendiri atau keluarga sendiri tak terurus . Menegur biar kena dengan cara. Hati orang melayu zaman sekarang ni betul-betul dah hitam. Terlalu cepat menghukum, mencaci. Tolong la orang melayu yang layu, betulkan diri sendiri dan keluarga dulu sebelum menegur orang lain dengan cara yang cukup biadap. Sedar la kita manusia biasa yang selalu melakukan kesilapan dan cara menegur harus la lembut tetapi meniggalkan kesan. Saya sendiri melayu tetapi malu dengan nak mengaku melayu sebab sikap sesetengah kaum melayu akhir zaman.

    0

    0
    • noon says:

      poyo lah ko ni…

      0

      0
    • Kemboja Putih says:

      komen yg terlalu angkuh..sombong bunyik nya dek..tundukkan sikit keangkuhan kamu..

      0

      0
    • MB says:

      Poyo? Angkuh? Maaf kalau terasa begitu. Tapi apa yang membuatkan anda berfikiran begitu? Adakah sebab saya terlalu keras menggunakan perkataan “MELAYU”? Ya saya akan tunduk tetapi saya hanya tunduk pada yang Allah SWT. Bukan pada manusia yang terlalu cepat menghukum dan mencaci orang lain. Maaf andai ada hati yang terluka dengan komen saya, tetapi adakah anda sedar akan ada hati yang terluka dengan cacian, makian dan “teguran” anda? Jangan terlalu cepat menghukum sedangkan yang layak menghukum hanyalah Allah SWT. Sekali lagi di bulan Ramadhan ini saya memohom maaf andai ada yang terluka dengan komen saya. Jadi pesanan saya terhadap saudara / saudari perbaiki solat-mu, perbanyakkan amal-mu maka terjaga lah tutur kata kita terhadap orang lain. Assalamualaikum.

      0

      0
  22. Sakura says:

    Dunia akhir zaman..umat islam da x begitu sensitif terhadap dua jenis binatang yang dikelaskan sbg najis paling berat…najis mughallazah..

    0

    0
    • miss kepah says:

      tau pun tu najis…belajar tak maksud najis kat skolah..najis kalau tersentuh terpegang termkn binatang tu or apa2 yang keluar dr bdn binatang 2 ekor tu…yang kes nora ni cuma app, yang tak batalkan air smbyg dia pun…bgitu jugak kes anak che ta pakai bj anjing, kes kopi elfira loy muka babi….yang lucunya bnda ni cuma jd isu ni malaysia…malaysia kot..sebuah negara islam tp melayu2 ramai yg ikut cara kafir..tak pyh tgok jauh, tegok sekeliling kau sendri, rasanya kalau kau tu datang dr keluarga yg betul2 alim kau takkan di blog gosip ni.aku yakin mesti ada saudara mara kau yg tak tutup aurat, tak solat.patutnya banteras yang sah2 melanggar hukum islam tu…setakat guna app anjing tu takde pape lah…kat negara arab sana, cupcake muka babi pun ada jual kat kedai org islam..tak jadi isu pun…oohh lupa,kat malaysia ni yg sensitifnya bab babi and anjing je…bab umat tak solat, tak puasa, tak tutup aurat, tak sensitif pun…..

      0

      0
  23. Sakura says:

    Dunia akhir zaman…umat Islam dah tak merasa sensitif terhadap 2 jenis binatang yang dihukum sebagai najis paling berat (mughallazah)..anjing dan babi

    0

    0
    • kendall jenner says:

      alah sakura kun…sedangkan isu pergaulan bebas sesama bkn mhrm pun orang dah tengok sebelah mata saja….dlm drama melayu melambak….prempuan tak tutup aurat melambak, yang terang2 tak solat pun melambak….semua org dah buat tak tahu….inikan pula setakat tepek muka anjing and babi(bukan sentuhan langsung, cuma gambar ye tuan2 puan2)..

      0

      0
    • miss kepah says:

      anjing dan babi sahaja yang haram di malaysia….anjing dan babi je yang org melayu sensitif…tgoklah gambar nora tu, semua org kisahkan dia tampal muka anjing, sampai lupa nk tegur nora tak tutup aurat di bulan ramadhan…..terbukti!! di malaysia yang haramnya cuma babi dan anjing…kahkahakahkaakhakhkah

      0

      0
  24. buket bunga says:

    anjingku guk…guk….guk….

    0

    0
  25. titi says:

    hadoiiii meleis oiiii, ni yang buat orang bukan islam takoot dengan islam/ nak bercerita pasal islam, sikit2 haram, sikit2 haraaammm, filter je kooot, pegang filter tu pon tak kena samak lah. hadooooi, kelako beno beno kome ni

    0

    0
  26. toronn says:

    lepas ni khnizir pulak …

    0

    0
  27. bodopiang says:

    anjing nih dikelaskan sebagai najis berat dlm islam …
    korang pernah ambik taik tepek2 kat muka .. lepas tu selfie tak..?
    sama la jugak dgn kes anjing nih..
    hu hu hu ..
    kalau boleh elakkan la buat benda2 mcm nih…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    alahai…cmni pon kena kutuk..bodohnye korang…suka2 pon xleh..ceteknye fikiran korg…xfhm aku..

    0

    0
  29. missv says:

    attention seeker je lbh…bln2 ramadan patut buat keje2 yg faedah…tingin sgt nak jd anjing kot…dlm byk2 aplikasi anjing gak ko pilih…

    0

    0
  30. _ _ says:

    hai..mulut dan jari jemari tu macam tak puasa..tu untuk fun jer ponnn..alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  31. pening says:

    binatang tu x salah….semue ciptaan org…bosanla org melayu ni…

    0

    0
  32. ina says:

    ya laaah …..walau pun x salah tp dia kan seorang ibu lebih2 lg dibulan yang mulia ni..buat lah kerja2 yg berfaedah bukan mengalakkan manusia lain ikut cam dia jelir lidah bagai….wlupun kehidupan kita didunia ni serba canggih…pilih2 lah hidung dan lidah yang boleh menenangkan mata manusia lain melihatnya…selamat berpuasa..

    0

    0
  33. ifah says:

    bukan itu idung asal dia ker…..kembang ….nak ikut sangat sedarlah dah tua gaya cam budak jer….

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kalu xde lidah tjelir tu maybe blh anggap rabbit..tapi aku memang tak berkenan la..betulla tu manusia dicipta sebaik2 kejadian tapi ada je manusia yang nak pakai cekak,cap ada telinga haiwan..xfaham betul..bukan snapchat ni je..kadang2 time krismas pun pakai juga cekak tanduk rusa..aku cakap secara general bukan sebab gambar ni menyerupai anjing tapi dah kata manusia tu sebaik2 kejadian so apa2 telinga haiwan pun aku tak berkenan nak letak atas kepala

    0

    0
    • people voice says:

      ape mslah kau nie??klau christmas mmg xley kenak pky tanduk rusa??seriusly u are very typical malay thinking…bende tu pon nak kcoh sgt…kau tu malaikat ke yg xpnh buat dosa lgsg???rusa pnye tanduk pon nak kecoh seribu batu..apps anapchat pon nak kcoh..crazy!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        lol..sapa yang bermasalah sebenarnya???aku cakap aku tak berkenan..ko kalu berkenan sangat lantak ko ler nak pakai tanduk apa pun..ada aku kesah!!!

        0

        0
  35. aku says:

    eh xpaham aku. ikut suka dia la, gambar anjing je pun. gmabr xnajis
    and korang hinggat korangni lg mulia pd anjingke, anjing tu gerenti masuk syurga, korang blm tntu lg
    malais bodoh

    ptutla malais n islm kena hina di merata dunia, sbb mmg korang bodoh n berfikiran sempit

    0

    0
  36. Anonymous says:

    habis, kalau dah buat tu semua keje bodoh, mestilah dapat komen yang buruk

    0

    0
  37. cik piNgu says:

    APESAL EH, KALAU SERUPA BABI NGN ANJING KORANG MULA MEROYAN DAN KOMEN BAK MALAIKAT?? KORANG CUBA CHECK DIRI KORANG DULU. DIA CUMA WAT SNAPCHAT MCM TU MENYERUPAI ANJING, TP ADEKAH PANGAI KORANG LAGI MULIA DARI ANJING. DAN APE SALAH ANJING KALAU BTL SNAPCHAT DIA MCM TU PUN? EH HERANNYA AKU NGN MANUSIA2 YG AJET2 SUCI NI.. PDHAL PANGAI MEMASING AKU RSE KALAH NORA DUK KE HULU HILIR NGN PAKWE MAKWE MEMASING, HAHAHAA..

    #BUKANBATAKATAUPEMINATNORA

    0

    0
    • Anonymous says:

      logik la netizen kritik.. as Islam kita tau status anjing & babi.. mesti bersebab kl x, x la smp kena samak bagai.. simple thing mcm tu pon susah ke nak faham

      0

      0
    • Anonymous says:

      yg nmpk sgt sni c nara ade je cra dia nk cri slh nora..supaya org kutuk..adeii nara..kt instagram c fasha siap buat tanduk syaitan lg dia x kecoh pla..ko mmg sje nk jahanamkn nora dan protect c fasha..fuh..

      0

      0
  38. PASHASUNDAL says:

    ALAH NARA NI YG BANGANG DOK STALK NORA DANISH… AKU TGK ANAK PASHA SENDAT TU PUN KENA KECAM SBB PKAI APPS SNAPCHAT RUPA ANJING JUGAK .. BAB PASHA SUNDAL TU NARA BUAT2 X NAMPAK… PUIHHH… BODOH PUNYA NARA JILAT PANTAT PASHA HAKTUIHH

    0

    0
  39. Anonymous says:

    confuse ak dgn sesetengah artis yg suka mengundang kritikan netizen.. xkan ko x tau status anjing dlm Islam.. kl la anjing boleh disamakan dgn kucing, xde la anjing tergolong dlm najis berat.. ini bukan bermakna kita benci pada anjing.. simple thing mcm nih pon susah ke nak fikir.. tolong la jaga sensitiviti masyarakat.. kang bila netizen dh kritik, keluarlah ayat2 suci dr mulut korang konon x bersalah, saja suka2 padahal koranglah punca kritikan.. cuba fikir kenapa nowdays non Muslim hilang hormat pada kita, muslim.. berpunca dr diri kita sendiri.. kita x hormat agama kita, kita x jaga agama kita.. then bila non muslim mempertikaikan hak Islam, kita nak melompat.. me, u, kita wajib hormat agama kita baru non Muslim akan looked up towards Islam..

    0

    0
    • Baby Jane says:

      perangai melayu ni la yang menyebabkan kaum dan agama lain takut dengan islam :P

      0

      0
    • lynn says:

      Memang tak salah pun apa dia buat.
      Salah satu cara nak jaga dan hormat agama kita adalah supaya kita tak melompat2 dengan benda kecil macam ni. Nora bukan p cium anjing or masak sup anjing. Good God ppl! Satu lagi status anjing dlm Islam. Dia najis, bukan bermaksud kita langsung takleh associate dengan dia.
      Jangan senteng sgt pemikiran tu.
      Sifat mcm ni la yg buatkan org takut dengan agama islam.
      Gamaknya kalau ke negara luar dan tgk org muslim bawak anjing, sure meratap semua kan? Sheesh

      0

      0
  40. pemeRhati says:

    berLakon dh suam2..bikiN kntRoversi je mampu..boLayan r..

    0

    0
  41. kk says:

    mentality org melayu ni asal anjing je mesti kena bash
    #ishtakpahamaku

    0

    0
  42. X says:

    Anjing lagi cute dari nora dianjingkan.

    0

    0
  43. ALEXFREIDO says:

    EH HELLO GUYS. AKU RASA RAMAI LAGI KAT LUAR SANA YANG MAIN APPS NI, GUNA EMOJI ANJING NI. TAKDAK PULAK KORANG NAK MENYALAK. BILA TANG ARTIS GUNA APPS NI AND GUNA EMOJI ANJING, SEMUA NAK MENYALAK APAHAL???? PATUTNYA KORANG TENGOK SEKELILING DULU LAH. JANGAN MAIN SERGAH ORANG JE. APA PUNYA MANUSIA LAH KORANG NI? BILA KAWAN KORANG BUAT MCM TUH, KORANG BOLEH LAK KETAWA HAHAHAHAHAHA. TAPI BILA ARTIS YG JUGA PUBLIC FIGURE BUAT MCM TU, SEMUA NAK TUNJUK BAIK. SEMUA NAK TUNJUK ALIM. KENAPA? NAK JADI USTAZ NORA DANISH KE??????

    0

    0
  44. dancer says:

    typical malay will remain typical sbb dyeorg nie otak ntah pape…xley nak think futher…org2 mlayu yg aku tgk menari2 sotong kat tepi2 jalan raya pavilion every weekend tu apo bende?!!aku rse tu lagy hina..dgn bdk2 mlayu pky tudung tpy perangai lagi hina dari binatang..come on laa peeps..stop thinking typical..nak think typical..xyah tgk dunia hiburan bgai nie klau kau rase dri kau pon brdosa..very thee laa !!!

    0

    0
  45. aaalia says:

    aku bukan acah2 suci..tapi tertanya2..kenapa ANJING? takde ke binatang lain..dan sah2 la akan dikecam..yang g upload tu kenapa.hmmmmmm….tak paham.

    0

    0
  46. amer says:

    xusah la kita sibuk hal org diri kita sendiri pun xtau mcm mana ntah lagi teruk.yg pting jga dri sndri cri amalan yg allah suka untuk kita bawa ke sna..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    woofffff…wofffff…..rmai btl ‘anjing belaan’ ND dlm ni….woff…wofff.woffffff…jgn kecam tuan aku kang aku gigit bontot ko nti…..wofff..woff..sape unlike sah mmg die anjing ND hahaha…

    0

    0
  48. Emma emma says:

    Bende kecik pon nk buat isu besar.
    Narrow minded betul malay ni, padanla x maju2
    P/s im a malay too

    0

    0
  49. klikk says:

    anjing jugak yg dye pilih

    0

    0
  50. Captain Hatoro says:

    Bkn ape guyz.. Korang terhibur ke tgk muke org edit jd muke anjeng? Bg aq lah kan.. Elok muka dah cantik gi tambah anjeng tu.. Aq tgk pon nak muntah. Well.. No offence.. Kpd yg suke sgt gune bende anjeng ni tolonglah berhenti.. Korang ingat comel sangat ke lepas edit kpd bende anjeng tu? Muke mcm mangkok nak pecah ade ah.. Bukan tu je.. Kalo boleh sume pinggan kaca yg ade kt rumah tu mcm nk pecah. Kalau tanah tu ade prasaan, die pun retak skali.. Tolong sedar guyz.

    0

    0