Written by AbangNara | September 30th, 2013

Penantian itu satu penyeksaan. Namun apabila penantian berakhir, pastinya kegembiraan menjelma dalam diri. Jutaan tahniah diucapkan kepada Rozita Che Wan yang akhirnya dirisik oleh Zain Saidin. Majlis tertutup ini telah berlangsung di Carcosa Seri Negara, Kuala Lumpur semalam.

gambar che ta risik

Berkongsi kegembiraan ini, Che Ta telah meng”upload” sekeping gambar di akaun Instagram miliknya. Abang Nara sekali tengok pun tahu cincin nie mesti puluh ribu harganya. Besar sungguh. Untunglah Che Ta.

gambar che ta risik

Pengurus Rozita Che Wan memberitahu majlis tersebut dihadiri oleh sekitar 50 orang tetamu yang terdiri daripada keluarga kedua-dua belah pihak. Kata pengurus Che Ta kepada Mstar Online:-

Majlis ini dijalankan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh kedua-dua belah keluarga sahaja. Ia hanya majlis merisik, bukan pertunangan. Ia majlis pihak lelaki mahu bertanya sama ada Rozita sudah ada yang punya atau belum

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Rozita Che Wan dan Zain Saidin atas berita gembira ini. Semoga selepas ini segala majlis yang dirancang akan berjalan dengan lancar. Tak sabar rasanya nak tengok Che Ta dengan persalinan pengantin di atas pelamin. Mesti gorgeous sangat-sangat.

P.S: Harga minyak tidak dinaikkan.

48 responses to Akhirnya Rozita Che Wan Dirisik Oleh Zain Saidin

  1. Nureza Aida says:

    Tahniah!

    0

    0
  2. Ratu says:

    Hai, panjang betul kuku di sebalik cincin yg bergemerlapan. Moga cepat diijabkabulkan. Tahniah sudah dirisik.

    0

    0
  3. Ratu says:

    Moga baik2 sj hendaknya. Jangan ade lg kontroversi.

    0

    0
  4. berdiri tengak2 says:

    Amboiii tinggi nya dada die

    0

    0
  5. miss mong says:

    amboii cik ta mendada nk sama tggi ngn klcc.apa pn tahniah..cantik cincin cik ta

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ishhhhhh…bosan le cite pasal dia org ni bang nara….

    0

    0
    • gatal tengkok mu says:

      kalo nak rating blog naik lagi, nara..
      hang biar je cerita isteri footboller tu
      lama lagi..kalo boleh kasi bakar
      cerita tu..kasi orang komen sampai 500…

      lepas tu baru hang update pasal risik
      che ta ni..aku tengok roti kaya dengan
      oh bulan tak usik cerita pasal isteri
      footboller tu..diorang nak kasi line
      kat hang la tu nara..

      strategi kena ada nara..baru bolih pakai
      bmw lagi sebijik

      0

      0
  7. aku lah says:

    tangan dah berurat timbol cam mak cik tak kan yg tang atas tu masih dok tegang semacam..

    pelik benor cek melihat nya..

    pelesu cam bulu mata pelesu jugak ke..

    opsss..

    0

    0
    • Anonymous says:

      agak2 macam mana muka dia tanap makeup and bulu mata….Kalah kan orang muda…Menyampah betul…

      Macam dia dulul mukanya pasti Zain lari. Nanti this Friday punya Primadona
      mesti gedik tau di usik KE and Erra..Kekwat betul tua ni

      0

      0
  8. klcc says:

    amboi byk betul bag chanel che ta berbagai color mengikut baju. gred AAA pon org ingat ori sbb retis la katekannn…

    0

    0
    • Heheheh says:

      Hahahahahahahhaha……. Takut datang dari Guangzhou China????? Nona minggu lepas tunjuk Maria Tengku Sabri and hubby and kengkawan berbelanja barang branded dekat Zhang Xi Lu…… a.k.a. GRED AAA….. hahahahhahahahahahahah

      0

      0
  9. student bandung says:

    Ia majlis pihak lelaki mahu bertanya sama ada Rozita sudah ada yang punya atau belum

    are u kidding me? selama ni dh bercinta bagai nk rak gmbr semua jenis dada melekat kat zain, baru nak tanya? hahaha what a joke..

    asal bahagia la..

    0

    0
  10. AZURA says:

    sama cantik n sama padan….cepat2 naik pelamin…

    0

    0
  11. noreen says:

    # Ia hanya majlis merisik, bukan pertunangan. Ia majlis pihak lelaki mahu bertanya sama ada Rozita sudah ada yang punya atau belum#
    pelik betul aku..dah sah2 si Rozita tu janda dan duk hangat bercinta dengan si Zain tue..dah rancang nk khawin pun..so nk buat apa tuk merisik teruskanlah dengan tunang atau kawin terus…..
    #opss lupa deme kan kaya#

    0

    0
  12. Nasha says:

    “Ia majlis pihak lelaki mahu bertanya sama ada Rozita sudah ada yang punya atau belum”

    Alahai, sudah gaharu cendana pula. Bila dh berpegangan sana-sini sblm ni, takkan la orang punya plk?

    0

    0
  13. pengkritik says:

    muka zain nmpk mcm budak2 la. mcm tak sesuai pula tp apa2 pun tahniah lah

    0

    0
  14. mokmung says:

    Ada mak kesah???? Wekkkk, geliiii

    0

    0
  15. zassss says:

    abang nara.. bila nak sampai kan benda baik camnie..tolong la tunjuk gambar yg sopan sikit..rajin rajin kan lah diri cari gambar yang sdp mata memandang and tak mendatangkan fitnah bila orang melihat..itu tanggungjawab anda sebagai blogger gosip..ya artis pon slh gak sbb suka pose pelik2..tapi sebagai blogger tanggunjwb abang nara pon penting jugak..larat ke abg nara nak tgung dosa pengomen2 yang sentiasa bsiap sedia nak kutuk apa saja gambar yang dorg tgok..kaji dulu gambar yang nak d post..berita dah baik dah utk mghebahkan artis nak bkhawin tapi asanya lau gambar cmtu jd cover..orang mdoakan mereke ke or org akan mgutuk mereka..pikir2 kan lah..

    yang suka mengutuk cik ta and zain pulak..biarkan je lah dah tu jodoh dorg..tua atau muda lau dah jodoh..sapa kita nak mnidakkannya..adalah tu kelebihan cik ta yang zain nampak sehingga dia dok nak sgt kwin gn cik ta..cik ta plk dah matang..mesti dah mnilai baik burk zain shingga dia tbukak hati utk bkahwin..lau dia nak cari yang kaya..dah lama dia buat..yalah sapa tak mau cik ta d diva va vavasss kan…so doakan je lah tbaik utk dorg..mana tau nanti dah kawin cik ta berubah jd lbh baik..amin kan aja..tak slah doakan kbhgian orang..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Lemas zain… dada tu tak yah mendada sangat che ta oi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Che Ta mcam sengaja betul buat kita semua kutok biar kita yang dapat dosa.
      Dia tak sadar atas perbuatanya itu.

      Che Ta macam pimpin tangan anak aja nak cross the road. Pakai foundation
      banyek seh nak cover kedut….Kesian Zain. Happiness for a moment only lah

      0

      0
  17. Zain Sardin says:

    Dah tu amik korang kutuk2 Cik Ta cincin berlian 20 karat mmg sé padan dgn tua nya baru laa retis, ahkak2 pprt seme sila dislikes dan sentap

    0

    0
    • Heheh says:

      Cincin 20 karat?????????? I DON’T THINK SO……. Kalau nak menipu pun jangan lar obvious sangat wei……..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    alhamdullilah..tahniah.semoga kebahagiaan akn kekal milik anda berdua sehingga ke akhirnya.aminnn..

    0

    0
  19. nanako gonjo says:

    dalam islam ibarat membela sekandang babi (bela kuku)

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Anything can happen. Che Tah ni kadang2 macam tak sadar diri lah da tua.

    Ikutkan aja pasal nak kahwin muda. Besok atas pelamin anak2 mesti sebaya dengan Zain. 3 children with 1 mum……Dah lah kat Primadona pakai baju merah ketat metak
    benda yang tercempol pun ketara…..kau orang tak tengok eh… tak malu betul..Atas terbonjot bawah pun teerbonjot…Che Tah Che Tah

    0

    0
  21. Mual says:

    oit tar jln ngn ikan sardin,,memual bebeno aku nengok korg,,baruk merisik dh posing mcm pasangan loser!! kta org islam k!

    0

    0
  22. AKU PUN ADA CHANEL MERAH says:

    xpayah wat majlis merisik la stakat nak tanya dah berpunya belum.makcik cleaner carcosa seri negara pun leh tolong jawabkan

    0

    0
  23. Oooiii nara says:

    Tahniah pada mereka…tak kisahlah cerita d sebalik nya sbb bila dah nak bina masjid tu..patut ucap tahniah…jgn ungkap apa2 yg buruk lagi – sekadar renungan..

    Apa jua niat,gerak geri,atau pakaian depa..bukan erja kita yg nak fikir.

    Cuma…aku nyampah betul ngan nara…kalau boleh gambar yg paling hazab dia nak letak bagi org maki che ta…dah lah tak pandai menilai…nara cincin tu idaklah sebesar yg kamu sangkakan… Mata kecik2 jer tuh..kalau besar sebijik tu maybe mahal harganya…ni kecik2… Lagipun kalau dah bagi sebesar gabak seperti kamu sangkakan tu takkan time kawin nak bagi besar batu plak..
    Kampung sgt kamu ni nara…sib baiklah ada org taste pada kamu …

    0

    0
  24. Aduyai says:

    Walau bagaimanapun, nampak nor semakin kertu…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    lemaih zain!lemaih2…kihkihkih

    0

    0
  26. cik gayah janda meletop says:

    kelakar la majlis nie ! pffffffffffffttt

    0

    0
  27. Anonymous says:

    MERISIK JE INGATKAN KAWIN…ADOI DUNIA DUNIA…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    jangan tunggu lama-lama …elakkan maksiat…

    0

    0
  29. lin78 says:

    mcm x relevan je wat majlis merisik bagai..

    0

    0
  30. makcik kau says:

    belum kawen lg da dapt rase bonjolan d dada cik ta.. untung kn zain… dunia..dunia.. kawen terus je kan kurang dosa ket..ka zain x sanggup nk tanggung dosa cik ta pas kawen plak??tu yg dok merisik dulu..haha

    0

    0
  31. geli says:

    kalau dah macam laki bini melekat sokmo, lagi mau merisik ‘nak tanya che ta dah ada yg punya ke belum’????? muntah hijau aku…kawen je la cepat2 mengelakkan maksiat..tak malu ke pada anak2, ahli keluarga, jiran, masyarakat msia yg tgk korang dah mcm anak kekah melekat berdua, maksiat terang2an..apa lagi nak dilambat2kan?? lepas kawen korang nak melekat sampai subuh esok pun takde sapa kesah..

    0

    0
  32. nad says:

    Apa yg kecoh ni. Biaq pi la depa. Sekurang-kurangnya Che Ta ni tak rampas suami orang, dia amik yang single.

    0

    0
  33. Lols says:

    cincin puluh ribu? tak kut.. belas ribu maybe.. sbb batu tu kecik2 yg disusun rapat2, bukannya sebijik dipotong letak kat situ.

    0

    0
  34. […] Akhirnya Rozita Che Wan Dirisik Oleh Zain Saidin (47) […]

    0

    0