Written by AbangNara | February 26th, 2011

leman keluar raja lawak 5

Dari dulu lagi memang Abang Nara tak faham macam mana Leman boleh bertahan begitu lama di Raja Lawak. Lawak Leman memang tak lawak. Tagline “Aku Tak Faham” memang sangat sesuai dengan Leman. Sumpah Abang Nara tak faham langsung lawak yang dibuatnya. Rasa menggigil tangan menahan kegeraman setiap kali Leman buat lawak. Lawak yang tak lawak langsung.

Akhirnya semalam Leman telah pun diundi keluar daripada Raja Lawak. Dengar ceritanya siap ada orang bercakap “YES” meraikan tersingkirnya Leman. Dan memang rasanya Leman layak keluar. Cukup-cukuplah buat lawak yang tak lawak. Pening kepala mendengarnya.

Apa pendapat korang? Adakah korang sokong Leman?

P.S: Baca gosip baca jugak. Jangan lupa amik Nestle Profiler Test untuk tahu taraf kesihatan korang. Nanti baru boleh dapat gaya hidup yang seimbang.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

165 responses to Akhirnya Leman Terkeluar Juga Daripada Raja Lawak

  1. Paan Jr says:

    rezeki ko bukan kt sini leman. so tabah

    0

    0
  2. cik kiah perkasam says:

    mmg tgu2 die kuar, yang lg x pham camne leh slu dpt rating 1st je.. semalam time name die disebut , muke buat2 cam happy je

    0

    0
  3. naddy says:

    tah pape die nih, lawak die tiap2 mgu mcm sme jer…

    0

    0
  4. naddy says:

    a’a btol tuh cik kiah…

    0

    0
  5. ToBLeRoNe says:

    btol btol btol

    0

    0
  6. kiki lala says:

    hahaha…. akhirnya trkeluar jua….. suka nya hati ku…!!! ape2 pon ku doa kn dia diluar sane moga sukses!!!

    0

    0
  7. zzz says:

    alhamdulillah..

    0

    0
  8. khalid abdul says:

    bosan sangat dengan lawak leman…tak menjadi langsung! sanggup tukar channel jap time ada leman…huhu. sokong dengan kenyataan abang nara!!

    0

    0
  9. HIKHOK says:

    memang patut pun dia keluar. tak lawak langsung

    0

    0
    • wajacampro says:

      memang x paham….amir dlu pn lngsung x lwak..lg truk dr leman tp bleh masuk final…langsung aku xpaham….lg aku xpham mengapa R2 slalu duk kedudukan tercorot…langsung aku x pham…jenuh aku undi…ade ke korang yg bermulut laser ni undi….x pham aku….

      0

      0
      • moon says:

        aku undi balas,nazmi n r2 semalam…aku minat diorg 3 jer…mmg aku berharap sgt leman keluar…kesian yg lawak kena singkir,yg xlawak kekal,mcm kena kt lucky minggu lps..diorg lawak aper…tp aku xundi,minggu ni aku dh sedar aku mmg xnk tgk leman kt final…huh

        0

        0
  10. abang musang says:

    Syukur lah budak leman tu dah keluar…. Bosan betul la tgk dia tiap minggu… aku pn x tau macam mana orang boleh undi dia dulu… lawak meraban…. spogebob tu lagi lawak la…Tak guna betul…..

    0

    0
    • dead says:

      spongebob mmg kelakar..kalau de patrick star lg le kelakar..leman bt kelakar macam gampang.. pas ni man then eppiaq..

      0

      0
  11. nita says:

    aku x pnh tgk RL ni tp aku knl team lucky 2…yg gemok 2 bakal lawyer..br hbs stadi..tp xtau la dia nk praktis sbgai lawyer or pak lawak..again student law UITM….

    p/s:: abg nara korek la pasal atilia n gambit..nmpk drg tgk wayang sesama aritu..berdua

    0

    0
  12. shoppingbundle says:

    Sy pun agak pelik jgk camne leman blh bertahan lama kat gelanggang raja lawak tu…mgkn byk dpt undian dr org2 die sendiri kot…Lawak2 yg die bg sume lawak2 bodo…kdg klu smp part die,,sy tukar channel lain sbb tau lawak die mmg xlawak…die kata aku xfhm…org yg tgk pun lg xfaham la die tu.

    0

    0
  13. cik kiah says:

    finally . semua yg comment nih pon tak suka leman . dah tu siapa yg vote die byk2 tu ? pelik ak .

    ape2 pon , RL dah kmbali best sbb last season punye mcm x power sgt .

    vote 4 Nazmi & R2 !!! hoyeah !!

    0

    0
    • shoppingbundle says:

      org kg die xde internet..so xleh komen..hehehehe…ader hp jerk utk vote leman..hehehe

      0

      0
    • siti aishah says:

      pasti ada peminat yang tersendiri vote leman kan,mana kita tahu ye tak..tapi aku memang tak minat sangat sebab dia tak lawak tengok tom & jerry pun lagi lawak dari dia hehe..

      0

      0
  14. raja gopal says:

    sorry leman…lawak kau lemah & lemau….

    0

    0
  15. Ampiza says:

    Bukan org lain je ckp,leman sndiri pun ckp ‘YES’.agaknya dia trase sndiri la 2 yg lawak dia x brape nk lawak..

    0

    0
  16. eiman says:

    Bagus leman dah kuar, lawak stereotype aje

    0

    0
  17. khamasah says:

    xfaham aku pasaipa leman buleh dapat voting tinggi..

    lawak dia sgt kampung..
    tiap2 minggu bawa watak sama..

    lembu dgn leman xdapat dipisahkan..
    lawak nya xberkembang langsung…

    xfaham betuil aku

    0

    0
    • naddy says:

      hahaha btol3 ak stju ngan khamasah :)

      0

      0
      • shoppingbundle says:

        die nk tiru peserta raja lawak tahun lepas tu…yg bawak berok nama mila tu…gaya die pun tiru2 pelawak tu…

        0

        0
    • cici says:

      cube tunjuk sket cam ne rupe lawak bandar ?
      teringin gak nak tengok

      0

      0
      • Moon says:

        tu lar pasal..teringin plak aku nak tgk lawak bandar..
        Aku pon duk bandar gak..tapi setau aku lawak ader 2 type je.. ”Lawak yg mmg lawak dan Lawak yang xlawak langsung”
        Bangga sgt ke duk bandar ni? Sedut asap kete hari2..Wuteva…

        0

        0
  18. nic@pet says:

    dia xbuat lawak pun,,, penat tunggu mana lawak yang dia buat…. habis dia buat pesembahan pun xleh nak gelak… masuk jer rancangan RAJA BOSAN

    0

    0
  19. jaja says:

    Leman sendiri yang kata Yes… nak cover malu kot.

    0

    0
  20. mohd rizal says:

    ko org dk komen org je pandai dh pandai sgt awat x msk rj lwk je…komen je pandai….butuh mak pak hampa….hidup leman sb berani….

    0

    0
  21. ciksin says:

    leman 2 yg sek ikt cre nasir bilal khan ke?? law btol, a’ahh.. mmg lyk kuaa.. skit pon x lwak

    0

    0
  22. bunga says:

    Mmg la dorang letak yg kurang melawak cam Leman kat 1st rank then yang terlebih melawak cam R2 or BALAS rank bawah2 supaya orang ramai leh mengundi dorang nie. Dah kata strategi bisnes kheeennn? ASTRO mmg nak duit korang jerk! hoho~

    0

    0
  23. janatrafik says:

    tak pernah lagi tgok raja lawak musim baru ni?
    Leman? sapa ek?

    0

    0
  24. hana says:

    lawak yg sungguh STUPID….

    0

    0
  25. mai says:

    aku pun tak faham…. hilang sesak nafas leman dah kuar.

    0

    0
  26. kickers says:

    haaa..kua pon si leman ni..tlgla kuakn 1 lg..yg suke bt lawak lucah 2..huiii!!!evry week aku tgk die wt lucah..lawak yg da basi lak 2..xsukaaaaaaa!!!!!!!

    0

    0
  27. Kmarau Bahrin says:

    Aku skong kluakan leman n kluakan kumpulan balas yg mcm cib** tu..asyik2 buat lawak lucah yang x berakal..aku rasa nak tampar je sekor2 je…dasar lawak mentaliti kelas ke 3..

    0

    0
  28. biskut says:

    ak rse undian si leman ni tinggi sbb penoreh2 gth yg undi dye…dye kn slalu wt prsmbahn psl getah…pnoreh2 getah pn kaye kn skarang…

    0

    0
  29. shoppingbundle says:

    yg dislike2 ni mesti slh seorg saudara mara leman yg tlg vote leman ni..hihihihi…trm la knytn leman dah terkeluar…

    0

    0
  30. Ash says:

    No comment… Aku memang xleh nak gelak tgk si Leman ni… Tp aku tabik kat dia sbb berani masuk Raja Lawak… Orang berani je yg sanggup gi depan org ramai wat keje2 lawak tuh… cam kte ni… stakat dok kat depan tv.. pas tu asik kutuk depa….. at least dia dah cuba kan? aku rasa yg kuar lps ni mesti si EPY tuh.. Apa pendapat korang… ??

    0

    0
  31. KAK RATU says:

    kadang-kadang aku gelak sesorang..kalau tgk leman nie….
    GELAK SBB KESIAN~~!!!
    HAHAHA….adoi..mmg dia tak KELAKAR LANGSUNG…
    tak faham kenapa dia layak masuk RAJA LAWAK…??

    0

    0
  32. didi says:

    oh sy pn phm apa si nara ckp kdg2..blog ni merapek la

    0

    0
  33. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tkpe lah leman kau sabar je lah….dh bukan rejeki kau nk buat camana kn………………..lain kali minah jambu pulak nk masok raja lawak la pulak ! minah jambu leh buat kelakar …minah jambu tunjok gigi je penonton dh ketawa ….minah jambu belom tunjok lidah lagi confrm penonton nangis..!!

    0

    0
  34. aku pun langsung xpaham lawak dia, same blur je ngan org lelain, hubby aku dok geleng2 kapla, dia langsung tak paham, tu aku baru berdua, agak2 klu kitaorg tgk ngan family, seme blur kot….. agaknye Leman ni jenis gabra kot… smpi wak lawak pun xmenjadi. at least idea dia genuine & xde plak yg double meaning. R2 mmg klaka & best, harap2 jadi juara tp byk lawak dia yg dah penah kua lam cite lawak blog2 lam internet. ape2 pun, mmg susah nk buat lawak & buat org ketawa, gane2 pun tahniah sbb berjaya jadi peserta raja lawak.. semoge ade rezeki kat tmpt len….

    0

    0
  35. ted mosby says:

    KPADA RAKYAT MALAYSIA TLONGLAH UNDI EPY…TIAP KALI TNGOK PERSEMBAHAN EPY TRINGAT KAT JOHAN TIME RL…VOTE FOR EPY VOTE FOR EPY…

    0

    0
    • ted mosby says:

      PADA ORANG UTARA VOTE AR EPY LWAK AR DIE DRI KMPULAN BALAS YG WAT LWAK LUCAH TIAP2 MNGGU…VOTE EPY VOTE EPY VOTE EPY

      0

      0
    • kamisah says:

      alahai kesian…ko jela prabihkan duit vote si epy…

      xbest langsung…

      0

      0
    • dead says:

      cheq org utara,,tp cheq tak kn undi eppiaq..lawak cam hmpas..part yg best time jozan meniru gaya muka sapstik si eppiaq ni..

      0

      0
    • nanako says:

      please la beb. johan tak sama langsung dengan epy. aku cadangkan kalau kau pakai spek, tambah la power. apa pun bila aku tgk leman, dahi aku mmg berkerut. mulut aku standby nak senyum tapi tergantung. kalau aku terketawa pun sebab aku kesian. takpe leman, raya nanti buat bisnes lemang pun ok

      0

      0
  36. z.a.r.a says:

    serius sokong sgt leman terkeluar dari R.L, die pun dah xde idea nak buat lawak lagi…

    0

    0
  37. cikhuhu says:

    Alhamdulillah…………………………….. ;-D

    0

    0
  38. seri says:

    tah..tunggu je lawak dia,…….
    tpi x lwk2 gak….
    hahahaha…
    jozan lgi lawak…

    0

    0
  39. Amier says:

    Walau Leman di undi keluar dia masih lagi berpeluang memenangi tempat pertama dlm pertandingan RAJA LAWAK BODOH.

    0

    0
    • Dakkos says:

      Siapa yg bodoh Leman atau sistem undian SMS yg serba canggih ni , R2 yg buat lawak terbaik pon tak dapat SMS tertinggi …

      0

      0
  40. zati says:

    setuju ngan statement bunga….
    “Mmg la dorang letak yg kurang melawak cam Leman kat 1st rank then yang terlebih melawak cam R2 or BALAS rank bawah2 supaya orang ramai leh mengundi dorang nie. Dah kata strategi bisnes kheeennn? ASTRO mmg nak duit korang jerk! hoho~”

    astro mmg bt taktik cmne utk bg org ramai2 undi sape2 yg lg lawak….taktik bisne laa katekan…

    0

    0
  41. lockon stratos says:

    masa pengumuman keluar…..dia jerit yes….maknanya dia sedar la dia akan terkeluar….

    sniping the target.

    0

    0
  42. eden says:

    aku dah x sabar dah nak tunggu rancangan maharaja lawak… leman ko tak layak nak masuk dalam rancangan ni… perbaiki persembahan dan isi lawak anda, jaka nak maju dalam bidang ni.

    0

    0
  43. ladymermaid says:

    kesian dia……..tapi lawaknya mmg xlucu langsung……pening kepala tgk…..patutnya mggu lepas leman yang kuar bukan kumpulan lucky….

    0

    0
  44. FinAs fin says:

    prasan ku nda cali lawak leman ne,boring bnar..

    0

    0
  45. cempaka says:

    tak patut la leman kuar smlm patut minggu2 awai lagi heheh..leman xreti wat lawak sgt berlakon bole kot….bawak bersabor yek..

    0

    0
  46. jane says:

    elok la dia keluar….kalau dia menang undi sms nanti lagi org sakit hati…macam RL tahun sepah dulu sape tu yg naib johan…dah lupe nama dia… biar la yg betul2 lawak yg menang…nazmi tu lawak dia every week cliche la plak… asik2 dashat…lupe.. selalu sangat asik gitu boring la plak…

    0

    0
  47. abel says:

    tagline dia “aku lupa” dan dasyat tuh mmng selalu dia sebut apa salahnya klu dia gunakan ayat tuh ak tgok ook jerk jane

    0

    0
    • jane says:

      dia memang ok …kelakar la jugak…tapi dia kena versatile la sikit takleh la asik gaya yg sama every week ……bosan

      0

      0
  48. MisstauruS...MisspocO says:

    setakat ni…kumpulan SEPAH xde tandingan lg…

    0

    0
  49. faith says:

    patut kene buat lagi satu undi. undi keluar! supaya boleh la penonton undi peserta yang layak keluar…

    0

    0
  50. mysara says:

    Apapun, lawak pengacara RL yang berdua tu (Jozan) masa awal2 tu mmg boleh gelak..haha. Pastu Man, keluar je atas stage orang dah gelak..sbb pakaian dia siap baju batik lagi, ala2 YB nak berucap..hihi

    0

    0
  51. chelah says:

    aku rasa leman mmg kambing hitam AStro laa..bg penonton terasa hairan dn akan mengundi pelawak yg berbakat supaya dpt mengatasi undi leman yg sllu tinggi dr awl minggu lg..secara logiknya mcm btol laa.. klu astro tidak buat begitu mmg pengundi takkan sms n biar shj pelawak berbakat confirm dekat atas shj..

    pe pe pun ak tak faham btol..tak sejuta??

    0

    0
  52. nani says:

    kalau pon die xberbakat xpayah la kutuk die…imagine bile fmly die bace ape yg korg kutuk ni..cube bayang ahli kluarge korg kene kutuk…xpaham aku manusia ni..org buat lawak xjadi korg kutuk..org yg duk jual gosip,mngadu domba, mengumpat, memfitnah tu xde plak nak kutuk….

    0

    0
    • kamisah says:

      inilah harga sebuah rancangan realiti…

      keluarga leman kena terima seadanya…
      nak masok sgt, pastu kena teguran sikit dan menggelabah..

      k sepuput sepapat leman ek

      0

      0
  53. nurien sofea says:

    yes! ske sgt leman dh trkuar… pasni harap² epy n balas lak yg akn terkuar~

    0

    0
  54. syaz says:

    RL ke bpe ni hah ??
    aku lupe la ..hehehe
    Aku nk tgk tp ble aku tgk tak lwk pun ..
    takda mood terus nk tgk …
    Aku tgk Jozan yang buat ceria RL tuh hah ..
    Sorry la ea .. Aku ni sngai pnonton mstilah nk yng terbaik untuk rncagan tv ..
    Bkn free beb astro tuh … berbayar tau ..

    0

    0
  55. che guevera says:

    sbnrnya korang yg kena bodo dgn astro..semua ni taktik ananda n d geng ja nak perabiskan duit korang.tak telus pun ranking ni…target astro is RM…bkn nak lahirkan pelawak pon…dasar kapitalis….

    0

    0
  56. suzieeee... says:

    kekadang je tgk RL ni…nk undi sori ler…perabih kredt aku je…

    0

    0
  57. sepupu says:

    kita patut bagi credit kpd peserta2 raja lawak .. ingat senang ke nak buat org ketawa .. silap2 kena maki ..Mereka yg menyertai pertandingan ini sememangnya berhati kuat .. tahan dgn cercaan org ..

    0

    0
  58. pelik says:

    xyah la nak hina dia… bukan salah dia… atlease dia berani mencuba tunjuk bakat dia…. maybe salah juri dan penyokong dia…aku rasa dia sendiri pun sedar dia dah patut out… tapi nak buat mcm mana dah org kmpg undi dia…

    0

    0
  59. Pretty Dania says:

    awat la heyyy angpa semua nih… dah dia takdak rezeki, nak wat camna…sapa org kedah, tau la apa maksud lawak dia. biaq pi la leman depa nak habaq pa kat ang. sekurang2nya ang dah wat yg terbaik kat diri ang. takpa la leman…hidup kedah!!! hidup kedah!!! buat angpa2 yg dok kutuk leman, angpa dpt dosa jaa…leman jugak yg dapat pahala berganda2. rezeki masing2 kita tatau. at least dia dapat gak masuk jadi peserta raja lawak dari angpa yang tak dapat masuk langsung. angpa dok kutuk2 dia pon, angpa dapat dosa lagi ada laa…abg nara pon, tak payah la nak cakap camtu even tak puas ati. apa ghasa kalau kita kat tempat, saket, kan? aku nih bukan la nak dok back-up sangat kat leman ni tapi sudah2 la dok ngata dia. yang dah keluar tu, keluar la…tak payah nak hina2, dia pon oghang gak mcm angpa. aku tak paham betoi!

    0

    0
    • gosipgurl_fea1 says:

      saya faham cakap you sebab saya di utara juga. ^_^

      0

      0
    • dead says:

      aku org kedah..lgsung xpaham lawak dia..cm sial je lwak

      0

      0
      • abel says:

        abg nara xhina dia lah pretty mmng lawak dia B.O.R.I.N.G cuba tgok minggu dia kuar tuh tuh ayam x bunyi lg dia dah abis modal,perserta len x dengar bunyi ayam ada tuh ayam kena bunyi 2 3 kali baru diaorng dengar terima jerk lah y kita org mmng xsuka leman,klu dia kuar awal ak rasa xderk lah dia kena hentam ekeke peace2

        0

        0
        • Pretty Dania says:

          tau la tak hina tapi tak pyh la nak dok habaq cemacam kat dia. lawak dia jadi kaa…tak kaa…lantak pi. kita sebagai penonton, tengok aja laa…dah tahap itu jaa kebolehan dia. hurmm…biasa la, mulut oghang nih bukan buley ditahan-tahan, kan…

          0

          0
        • Tu bukan mengata pretty, tu kritikan. Utk menjadi pelawak yg baik atau utk mencapai apa2 kejayaan, kite kena terima kritikan. Kritikan2 nila utk kita majukan diri sendiri agar menjadi lebih baik pada masa depan. Kalau pandang positif, takde apa rasanya.

          0

          0
        • abel says:

          err rasanya sebagai penonton kita ada hak nk kata sbb mmng dah masok rancangan realiti kan,mana y best kita kata lah sbb tuh ble jadi kata2 semangat untuk leman supaya jgn wat lg lawak2 y boring2 belaka wat org semak dan rasa cam nk p sana lempang2 muka dia,amik positive sudah lah,kita bukan nk kondem dia tpi mmng lwak dia AMAT lah xseronok nk dengar kadang tgok lawak dia gelak pown x..

          0

          0
  60. Pretty Dania says:

    * apa ghasa kalau kita kat tempat dia, saket, kan?

    0

    0
  61. Hamba Allah says:

    bgslah kuar cepat…kang byk plak dosa kering asyik nak kutuk si leman ni tiap kali dia perfom….aku pun tiap kali kalau part dia aku terus tukar channel lain….xtau apa dia cakap…mmg patut pun xfaham pasal diri sendiri pun xfaham inikan nak bagi faham org lain…hampeh!

    0

    0
  62. Juan says:

    leman bagi aku ok, cuma konsep sama jer, bawak perwatakkan pasal lembu ngan pokok getah jer ngan basikal, jadi orang tengok mcm xda peningkatan, tu yang bosan tu

    0

    0
  63. ntah says:

    bila masa smua peserta raja lawak ni lawak?cam bodoh je

    0

    0
  64. AKU BENCI LEMAN NIH!!! says:

    ala…leman ni aku dah kenai sgt2x… dia mmg xlawak langsung pun..bajet jew handsome.. lagi satu life dia tu dkelilingi ngan ppuan2 bodoh.. tu yg byk undi.. lagi pun dia ni ada politik gak… dok bangga diru tu bgus dr segi agama.. padahal hancur… xberminat btul dgn leman nih..dh la dok meghancurkan kwn2 aku… mmg layak la ko kuar..aku xharap la tgk muka ko dlm mana2 siaran dah..geli weh…~

    0

    0
  65. 'heh' says:

    heheh..
    sepatut nyer dari awal lagi dia kuar..
    tak patot dia berada lama tahap gitu..
    sebab dari awal dia memang tak lawak..
    heheh…

    renung² kan la…

    0

    0
  66. calm says:

    penat gak tggu die nk keluar…akhirnya!

    0

    0
  67. aspire5580 says:

    Msti ramai yang bertepok tgn dan juga mgkin kaki atau mgkin bertepok tmpar pipi sesame sendiri…hahaha…kerana akhirnya..akhirnya Leman tersingkir jugak..dan leman sendiri mengatakan YES kerana namanya telah dimumkan tersingkir…aku nmpk dia dh ready bangun sebelum namanya dipanggil..mcm tau2 jer…mgkin dia lega..x perlu lagi besusah payah utk fikir dan keluarkan idea utk berentap utk minggu akan dtg..atau mgkin dia telah dpt memuaskan hati para penonton yg mgkin kurang suka dgn lawak yg dia sembahkan..

    Yang aku betoi betoi paham,
    konsep undian adalah 100% dtgnya dari penonton di studio dan dirumah diseluruh Negara yg tgk rancangan ni..

    juri professional ditugaskan memberi komen dan kritikan dan ini boleh membantu atau panduan kepada penonton membuat consideration untuk undi mana yg terbaik..

    Kdg2 peserta yang mmg lawak dan ada berbakat akan teros kekal ranking top 3 kerana apa..kerana dpt undian tertinggi dan dpt komen yang baik dr juri

    Kdg2 peserta yang mmg lawak dan ada berbakat tapi telah tersingkir awal kerana apa..kerana kurang mendapat undian walaupun dpt komen yang baik dr juri

    Kdg2 peserta yang kurang lawak tapi STILL dalam pertandingan, kerana apa..kerana STILL dapat undian walaupun dpt komen juri yang memintanya berusaha lebih.

    Dan yg pasti peserta yang kurang lawak tersingkir awal..kerana apa..kerana memang tidak dpt meraih undian dan juga dpt komen juri yang memintanya berusaha lebih.

    Yg aku x paham betoila
    Dan juga boleh jadi dan ada kemungkinannya perserta yang kurang lawak bagi sebahagian penonton dan juga bukan pilihan utama juri tetapi akhirnya dinobatkan sebagai juara atau top 3 ..kerana apa..kerana dapat undian yang tinggi..

    Abg Nara Tanya pendapat..ni pendpt aku..

    Bg aku Leman dah buat yang terbaik, walaupun dia bukan peserta pilihan aku utk berada pada top 3 rancangan ni..kerna apa dia masih bertahan hingga jumaat lepas..kerana dia STILL dapat undian dari penyokongnya..mgkin dia tahu tahap kelawakannya takat mana setiap minggu..kdg2 dpt kritikan dan juga pujian..disebabkan dia STILL selamat dr penyingkiran..dia kena berusaha lebih umpama harimau bersayap terbang ke sebelah gunung..haha..untuk apa..untuk cuba hasilkan idea baru dan kreatif yg lebih kelakar utk tmbt undian dari penyokongnya dan pujian dari juri2..akhirnya..undian dari penyokongnya gagal meraih utk melangkaui undian perserta lain..maka tersingkirlah dia..

    Apa yg aku nmpk..tak wajar utk salahkan Leman kenapa dia still bertahan walaupun lawaknya agak kurang menggelikan penonton..semuanya kerana undian..undian dari sape..undian dr penonton dan penyokong…setiap peserta ada penyokongnya..sape nak membazir SMS dua atau tiga peserta..mgkin adela kot…dan aku jugak rasa dia mgkin salah seorang peserta yg akan disngkir awal..kalau kuasa memilih siapa yg patut tersingkir terletak ditgn JURI 100%..

    Cuba bayangkan kalau kita masuk pertandingan ni..kita tahu yg lawak kita agak biasa2 sajer..ada yg kutuk2..ada yg geram2..ada yg marah sayang hahaha….tp still bertahan hingga ke penghujungnya sbb apa…sbb kita still dpt undian antara yg tertinggi..nak tak nak kena berusaha lebih lagila smpila tersingkir..itu jerrr..

    0

    0
  68. dorayakigirlz says:

    sume peserte raje lawak x bez..x lawak langsong..sume bese2 je..RL2 n RL3 bez ngat..x saba nk tgk maharaja lawak

    0

    0
  69. Sumpah, sy pon tak faham dengan lawak dia. Dia memang tak lawak. Sy dari dulu lagi heran nape dia leh dok lama dlm RL. Zizan ngan Johan yg jadi pengacara tu jauh lebih lawak. Modal Leman, keluar je, nyanyi lagu dikir barat org kedah. Adeh, modal sama. Harap2 pasni kalau dia join program lawak, perbanyakkan idea.

    0

    0
  70. saerah says:

    RL5 memang best. paling suka BALAS n NAZMI. R2 pun okei

    0

    0
  71. hai says:

    abg nara, ape jadi dgn jimmy shanley..diam je…

    0

    0
  72. cun says:

    Kesian leman, mamat ni MANGSA KEADAAN sebenarnya.. Undian die tak pernah tinggi tiap2 minggu.. Tapi MUNGKIN orng2 dalam RAJA LAWAK pandai2 nak memanilupasi Leman dan pengundi2 kat luar..
    Leman akan di naik kan ke tangga teratas, dan peserta favorite ke tangga bawah.. pengundi akan geram then undi peserta kegemaran masing2 sampai lebam.. kononnya untuk tolong dorang naik dan turunkan rating leman… lemam pon tak mintak untuk suma ni, die MANGSA MANIPULASI ok… dgn undian yang banyak, untung la episod RAJA LAWAK kali ni, MASYUUUUUk pihak pengurusan dan penerbitan.. ni lah BISNES ye.. Suma yang tak betol boleh jadi betol… KESIAN LEMAN, BAIK LA KO KLUAR JE LA…

    0

    0
  73. Nicol Kidmen says:

    i am the number one of fan of LEMAN, i feel so sad, im gonna die…. oh leman, die with me, you jump i swim!!!!!!

    0

    0
  74. adikmanis123 says:

    Xper lah Abg Leman dah xdak rezeki hg.lps ni blk motong la lgpun getah tgh mahai la ni..hehehe.insyaallah mgkn ada rezeki yg lbh baik utk Abg Leman…Yang pasti org dah mula sebut dimana “Kuala Nearng tu” haaaaaaa tu aku faham mmg nak sgt org nak tau dimanakan lokasi sbnr Kuala Nerang..hehehe

    0

    0
  75. makcikpot says:

    kalau lawak leman yg dikatakan sengal tu satu hal lah…yang lagi pelik orang kat luar ni ha..masih jugak nak vote si leman tu, peciter ?

    makcik mmg nampak si leman tu sendiri pun ckp “YESSS” masa dia diumumkan terkeluar.

    dalam hati dia pun mesti hairan “agaknya urat gelak penonton kat malaysia ni dah rosak kot. aku yang tak lawak ni pun korang undi jugak smpai aku dah takde modal lagi nak buat lawak!”

    0

    0
  76. amy says:

    hape la korg ni…da xde rezeki die nak buat camne..kpd smue2 yg kutuk2..klu xnk tgk..jgn tgk la..die dh cuba sedaya upaya nak wat lawak kan.,bg dia dh habis lawak la tu..xkan die nak memalukan diri sendiri terkinja2 ats stage tnpe motif..klau dh smue peserta raja lawak, lawak2 belaka,.poning la kple juri nak pilih..sape yg nk d singkirkan,.ha…mule la aku nk berceramah..~sekian

    0

    0
  77. lemanyang sebenar says:

    lawak aku mmg sempoi..org educated cam aku je yg paham.. pukimak le sp mengutuk aku!!!

    0

    0
  78. leon says:

    adikmanis123..leman nak balik potong getah mendenyer…dia lawyer hehehhe

    0

    0
    • adikmanis123 says:

      Adik manis xtau dia kj ape sbnrnya,sb adik manis x mnt pun dgn dia cuma apa g adik amnis tau kt kg dia byk pokok getah sb tu adik manis srh dia blk motong getah…jgn marah yer darling..muhahahaha

      0

      0
  79. paling lawak leman buat lawak masa dia diundi keluar R.L..memang lawak leman msa tu..tu la lawak leman yang paling menjadi..lawak betoi leman ne..lawak xjadi..akhirnyer tersingkir..tu la tragedi paling lawak..go leman..go..!!!

    0

    0
  80. Pretty Dania says:

    senang wat camni ler korang…ada mata, pandang…ada telinga, dengar…ada mulut, diam… kalau buat camtu, takde la semasing buat dosa mengata org.

    0

    0
  81. missfyda vogue says:

    ntah pape…suke wat lawak pasal petai…Eeeee ntah2…time die tukar cite lain…
    yg penting lawak zizan n johan paling terbaikkkk

    0

    0
  82. Pretty Dania says:
    March 1, 2011 at 8:58 pm
    senang wat camni ler korang…ada mata, pandang…ada telinga, dengar…ada mulut, diam… kalau buat camtu, takde la semasing buat dosa mengata org.

    Like or Dislike: 0 1

    hihihihihi…

    0

    0
  83. syasya cute says:

    hahaha….mmg x best..bosn giler lwk dier…pape puwn myb bukn rezeki dier kowt…redha jer…

    0

    0
  84. Hamba Allah says:

    sebenar benarnya yang harus dipersalahkan adalah juri semasa ujibakat RL5…kalau dah xlawak,awat depa pi select ini mamat masuk RL5…so korang pk lah sendiri bak kata nabil…tapi xyah pk sbb dia dah kuar pon!..so nextime pd juri kalau nak select tu biarlah btl2 berbakat!!

    0

    0