Written by serenity | August 5th, 2013

Pagi ini, rangkaian berita radio Malaysia telah melaporkan yang Mohammad Aidil Zafuan Abdul Razak telah menceraikan Rita Rudaini dengan talak satu melalui sistem khidmat pesanan ringkas (SMS). Tidak dapat dipastikan mengapa Aidil membuat keputusan drastik tersebut, namun ramai juga yang membantah tindakan Aidil, apatah lagi beberapa hari sebelum umat Islam menyambut hari raya.

Spekulasi di Internet tersebar luas yang ia ada kaitan dengan hubungan Aidil dengan seorang wanita yang juga dikatakan teman wanitanya, Zarema Zainal. Sebelum ini, lebih dari setahun lepas iaitu sekitar Mei 2012, Aidil pernah memfailkan permohonan cerai namun Rita tidak bersetuju.

Pada masa itu, Rita yang diwakili Peguam Syarie, Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain, memberitahu mahkamah bahawa anak guamnya tidak berpuas hati dengan alasan Aidil yang mahu bercerai dengannya.

Ini kerana tiada sebarang perbincangan­ antara Rita dan Aidil mengenai perkara ini (cerai). Jadi, adalah tidak adil jika Aidil memberikan alasan mereka tiada keserasian dan persefahaman sejak Aidil keluar dari rumah mereka empat bulan lalu.

Aidil sebelum ini didedahkan oleh Rita mejalin hubungan dengan adik perempuan kepada kawan rapat bekas suaminya itu, yang dinafikan oleh Aidil.

Diharap Rita dapat bersabar dengan dugaan ini kerana apa pun, hidup perlu diteruskan demi anak-anak.

Setakat ini, tiada kenyataan rasmi berkenaan perceraian ini dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak.

109 responses to Aidil Zafuan Ceraikan Rita Rudaini Talak Satu Melalui SMS

  1. PING PONG says:

    huhhhh..dugaan, sabar la kak rita, lg pun dia ada ke ..tak de ke sama je.. k rita pun ada kerjaya sendiri..

    0

    0
    • n says:

      kalau nk cerai pon kenapa masa nak raya ni..kenapa before ni tak becerai..melampau..kesian kt Rita and anak2..apa jenis laki lah kau ni takde perasaan..

      0

      0
      • kikilala says:

        labu oh labu.. aidil ni memang padan kalau kena lenyek macam labu buruk.

        @ rita: be strong. kami semua doakan rita dapat suami yang lebih baik, lebih berotak dan lebih berduit. bukan level aidil tu. dah la tak berapa reti guna otak, harta lebih sket dah lupa diri. anytime tuhan boleh tarik semua tu bro.

        0

        0
      • ddd says:

        korang tanya kenapa mase nk raye die cerai? jawapan aku sebagai manusia normal, aku rase die sengaja,,, da bnyak kali dah aku rasa lelaki ni wat mcm ni ,,ade dekat2 hari penting je ade la benda yg die nk suprisekan.. mungkin die nk bg rita ‘sejarah hari ini’ tp kalau aku jadi rita aku dah tak heran la jantan mcm ni… anak2 bahagia aku bahagia cukup..kalau masih jadi suami pun kalau tak berguna lg sakit hati..

        0

        0
    • pembaca gosip tegar says:

      Sabarlah Rita… Btul ckp semua org..Dia ada ka dia xdak ka sama ja..Lagipun Rita ada anak2.. Takyah nak heran sangat…Biaya anak lahir kt Prince Court pun nak masuk Melodi ckp dia tepaksa hutang..Anak dia kan?Xsuka sgt laki cm ni…

      0

      0
    • gulahati says:

      akhirnya cerai jugak setelah bape lame aidil seksa rita.. semoga Allah beri kebahagiaan kepada rita selepas ini..

      ingat ye adik2, jangan kawin lari kat thai.. kan dah cakap restu ibu bapa itu penting.. juga berbaiklah dengan biras2 anda kalau tak anda akan dibusukkan oleh biras anda sendiri..

      kepada aidil, anda seorang lelaki dayus yg tahu pancut dalam dan biarkan anak2 anda terbang macam tak ada bapak..

      0

      0
    • pinkblue says:

      hmmm mcm2 laa… mati2 aq igt diaorg daa cerai.. rupenye selama ni aidil ikat x bertali laa ye?? suami isteri tapi x bersama…
      sabo je laa..* kak rita boleh dpt laki yg jauh lbih baik :)

      0

      0
    • kak timah says:

      MANA KOMEN AKU NARA????????

      0

      0
  2. kembang semangkuk says:

    sabar lh rita

    0

    0
  3. i love u stupid says:

    Lelaki..lelaki x guna x guna..x gunaaa..bukan aku yg cakap,Yuna yg cakap

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kesian

    0

    0
  5. kesian nye rita…. ;(
    hrap rita tabah….

    0

    0
  6. Lolita says:

    Sian pulak. Dah la nk dekat2 raye.

    0

    0
  7. wa says:

    kesian

    0

    0
  8. Lolita says:

    Sian pulak… dah la nk dekat2 raye.

    0

    0
  9. BUNGA says:

    Playboy..
    kalu nak cerai pon jgn lupe anak ko tu nanti…
    memang dasar lelaki, senang sikit lupe diri..

    0

    0
    • ddd says:

      tak bercerai pun die tak endahkan… kalau bercerai kau agak2 la sendiri… sok2 baru ade otak baru terpikir mcm ac mizal rindu anak2 la ape la..

      0

      0
      • sdar ar diri tu bohsia says:

        kerana seorang bohsia maka ini terjadi. bohsia lagi mulia bak malaikat melekat pada suami orang lalalalalalalala~~

        0

        0
  10. aurell says:

    BODO AIDIL!!

    0

    0
  11. miss serabut says:

    nape aidil suke pilih hari2 bahagia tuk rita ek.dulu mase anivesary,pastu hari lahir,..skang ni time nak raya..aidil2…harap2 Tuhan bagi petunjuk 1 hari nanti..

    0

    0
    • Minachi says:

      sebab dia jenis busuk hati…..hanya pilih hari yg special utk buat rita susah hati. sabar laaaa dear rita.

      0

      0
  12. wonderpet says:

    Allahu Akhbar..kesiannya la dekat anak-anak.. xpe lah rita biar Allah sahaja yang membalasnya…

    0

    0
  13. jij_rosh says:

    sabarlah…Allah lebih tau apa yg terbaik utk hambanya..

    0

    0
  14. alahaiii says:

    Bersabar la dengan dugaan ini.
    Pasti ada hikmah disebalik kejadian.
    Apa guna ada ikatan jika pihak lelaki tidak bertanggungjawab.
    haih! aidil aidil..
    kesian anak-anak ko!

    0

    0
  15. mieoww says:

    alahai dekat2 nk raya baru nk cerai..sblm ni nape x buat..aku bet mesti aidil nak kawin ngn gf dia ni..tgk ler nnt..tup2 kuar citer aidil kawen

    0

    0
  16. akulahperempuanitu says:

    Balasan Allah itu sangat pasti Aidil….!!! daghi dulu aku tengok kor ni suka pilih tarikh2 yang sepatutnya happy untuk menjatuhkan talaq…. aku marah dengan perangai kor, tapi aku rasa lega.. at least Rita dah bebas dari belenggu tarik tali kor…

    0

    0
  17. Manjae Sephia says:

    Mohon tabah….

    0

    0
  18. anjer says:

    jantan bodo!! muka mintak baling batu..

    0

    0
  19. kuku says:

    kesian rita. mesti dia sedih sb beberapa hari lagi nak raya. aidil betul2 tak ada otak. dasar lelaki dot..dot…dot..

    0

    0
  20. Makcik Rasional says:

    Alhamdulillah selesai juga akhirnya konflik..At least ada kata putus drp main tarik tali tergantung beberapa tahun sebelum ni

    0

    0
  21. sotong kering says:

    aku tak sebelahkan sape2 tapi aku tak suke jantan yg mcmni, memang sengaja nak buat kejutan…takde hari lain ker? ni dh nak raye…Nampak sangat takde akal. kalau dah benci pun agak2 lah…dulu time nak kawin pun main terjun jugak sampai kawin lari tak pikir2, ni nk cerai pun same. sape2 yg bakal kawin dgn janti ni tolong lah pikeh sendiri yer…nanti tuhan balas..hari bahagia die bertukar hari derite die…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bior la die org becerai lg pun x becerai ke beceraike same je..mungkin smpi situ je jodoh die org…moga masing2 temui kebahagiaan..

    0

    0
  23. aisyah says:

    Perkara yg paling di benci oleh Allah adalh perceraian.Takpe lah Rita ini semua dugaan dari Allah,ini semua rahsia Allah.Allah Yg Maha Mengetahui,skrg tumpukan kpd ank2 perbykn ibadah,mintak dgn Allah agar diberi ketenangan.

    0

    0
  24. pinggan corelle says:

    Aidil oh Aidil…suka sangat kan ko sakitkan hati Rita time2 hari bahgia menjelang tiba..dulu anniversary,then besday ni raya pulak..ni mmg agenda ko kn nk lukakan ati rita..papepon masalah korg die tetap ibu kpd ank2 ko unless ko mmg xmo ambik tahu dah sal2 ank2 ko ngn Rita..ruginya seorg bapak yang dapat ank pada usia muda tetapi xtamu menghargai nikmat serta peluang yg ada..jgn esok2 da tua kerepot terlantar kt hospital baru publish kt paper mencari ank2 yg terpisah sedangkan pd waktu tu ank2 da berpatah seribu..xknl bapak dari kecik la katakan..be strong kak Rita, u deserve someone much more better than Aidil playboy nie..anak2 lebih berharga kak drp suami yg ade tp mcm xde~

    0

    0
  25. msvivi says:

    kalau saya jadi rita. saya akan pertahankan maruah saya dan anak anak. rita berhak bahagia walaupun tiada suami di sisi. dia buat rita macam ape je. biar. pastu ajak berbincang elak. nak raya dia cerai melalui mesej. pernah tgk teduhan kasih? suami kawin masa dia bersalin. lebih kurang macam ni lah. dia nak rita sedih raya tanpa suami dan diceraikan mendadak macam tu. bangun rita. tak payah pertahan kan lagi. bila awak ikut apa yang dia nak (cerai) , dan kemudian awak bangun. bahagia dengan anak anak. berjaya. dan sentiasa maju. suatu hari nanti mamat ni akan datang balik pada awak. ini pengalaman . semoga awak bahagia

    0

    0
    • ooooooppa! says:

      rita yg terhegeh2 pada jantan otak sakai mcm aidil tu..dah tu tak reti2 nak jaga mulut..asyik2 memburukkan suami pada masyarakat..kalau aku jadi rita, dah lama aku mintak fasakh dari aidil..dan kalau aku jadi aidil, aku dah lama ceraikan isteri yg tak reti menjaga amanah dan aib suami mcm rita..

      0

      0
      • macha says:

        kalo aku jd bini aidil, dah lame aku mintak cerai. dah la x betanggungjawab sbg suami dan bapak, pentingkan org lain dr keluarga, bacul gila keluar dr rumah, x mempertahankan keluarga dia, mcm2 lagi.
        lelaki loser mcm ni mmg x layak utk di respect or dibuat suami.
        x payah ckp pasal rita mengaibkan aidil la dol, aidil sindri pon mengaibkan dia. so ape bezanya?

        0

        0
  26. cawan corelle says:

    Tak JANTAN la woiii cerai pakai SMS!!xde teloq~~puihhh

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Nanti lagi 10 tahun, anak anak kau akan tanya, kenapa ibu mereka diceraikan di bulan puasa hampir dgn Raya? Masa tu kau nak jawab apa???

    0

    0
  28. pinkungu says:

    salah satu contoh jantan yang hanya mementingkan keseronokan..

    0

    0
  29. jeng says:

    mintak2 la tmj aku buang ko.. semakk kat johor ni

    0

    0
  30. aku marah says:

    xpe la rita redha je.. semak je hidup dgn lelaki yg hilang kelelakian ni.. dia xmo hang dh rita.. dh xde rasa syg dh.. malangla sape2 yg kawin dgn bachul ni lepas nih.. time nk bawak lari dh x nk sms dia bagi… kita tengok jela aman damai ke hidup aidil lepas nih.. phuuiiiiii…..

    0

    0
  31. Mak jemah says:

    Memang dasar jantan otak singkat…Aidil, ingatlah…Tuhan tu Maha Adil… Rita, Jgn la rasa sedih ats perbuatan jantan yg spt ini…InShaaAllah ko akan berjumpa dgn org yg jauh lebih baik dari Aidil….Cuma pd pandangan mata kasar aku…Turunkan la sikit keegoanmu dlm melayari bahtera rumahtangga jika jodoh dtg lg…

    0

    0
  32. Selamat Hari Raya says:

    Sungguh tidak gentleman lelaki itu.

    0

    0
  33. nurin says:

    Sabar lah buat kedua-duanya..
    dah jodoh sudah tertulis hanya setakat itu
    yakinlah Allah tahu apa yang terbaik buat kita..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    masa ni ko mungkin x rasa aidil..ko tunggu 15 tahun lagi masa tu anak2 ko dah besar jgn time tu ko sibuk merayu derang x jenguk ko la haper la..ko ingat x sampai mana pun main bola ko tu..nanti2 sampai masa dah semput x leh main bola ..keje pun x de GF pun lari..so jaga lembu je la.ingat pemain bola Malaysia x macam di luar negara harta berlambak..ko main pun so..so je dah eksen..ingat balasan tuhan ..DIA maha adil…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Allah…sedih kite dgr..tp empunya badan lg lah.bulan mulia lg..dh dkt raya, ni hdiah die bg..huhuu….ade hikmah ape yg jd..aidil ade ke x asenye same je…tgjwb pd bini ank2 die ambik mudah cam tendang bola jgk pun…tp ape yg pasti Allah ade sbb mmberi ujian pd hamba-NYA..Allah xakn uji hamba2-Nya mlmpaui batas hamba-NYA..kite trima ngn ikhlas ht wpun pahit,perit..smoga rita tabah..myb ade yg lbh baik mnggu anda d luar sane..Insya Allah..aaminn

    0

    0
  36. Yen says:

    Sebenarnya saya x salahkan Aidil.
    Plus berita ni sumbernya dari siapa?!
    Bknnya Aidil sengaja nk pilih hari yg dekat with Raya utk cerai tp dh lama dia nk ceraikan Rita.
    Lagipun saya rasa Abang Nara mmg pilih kasih masa buat posting.
    Yg pihak kt Rita je yg diupdate.
    Ingat lagi masa Rita katakan yg Aidil x bagi duit kt anak dll, Aidil cuma kata dia x komen but ada bukti dia bagi duit kt Rita.
    Bulan lepas kat mahkamah peguam Aidil sertakan kenyataan bank yg menunjukkan Aidil mmg ada masukkan Rm2ribu setiap bulan kat Rita.
    Rita hanya jawab, dia x perasan sbb Aidil x inform n bank dia byk duit lain.
    Search online. Pasal gaji Aidil, 50k sebulan yg Rita beritahu media tu pun salah n dia boleh selamba jawab “SAYA ANGGAP…”
    Rita ni got ego problem yg teruk sesangat!
    Almost all issue are out from her! Dr kes jue hingga la tis gal, semuanya from mulut Rita. Dia just guna alasan, ada orang email/SMS saya.
    Tengok Fasha, dari mertua x terima skrg dah ok. Abby pun dh bahagia.
    I tk kesiankan Rita but I really pity Aidil.
    I gat lagi kes ayah Aidil hadir mahkamah n Rita x hadir. Ya, Rita dh awal awal bagi notis tp masalahnya, respon n reaction Rita semasa ditanya media. Langsung X rasa hormat. He is still ur father in law, half ur father.

    0

    0
    • Nelli says:

      aku setuju sesangat..aidil mmg dah lama nak ceraikan rita..tindakan mengasingkan diri dah dibuat lamaaaaaa dah..tapi rita yg macam tak boleh terima hakikat..lepas tu rita pun species isteri yg teruk gak akhlak (mcm aidil jugak) sebab mengaibkan suami dalam akhbar, tv, media..semua cerita nak dijaja..isteri apa mcm ni?

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak de sape yg tahan dgn mulut mami jarum junior tu…mulut busuk…macm baik je bila bg statement padahal saje nk memburukkan laki..sekarang puas ati ko labu bila dh kena cerai…awat aidil tak cerai talak 3 terus…

        0

        0
        • lalalal says:

          aku dulu ada dgr kes macam ni..berlaku dalam keluarga terdekat aku..mula2 semua dlm family aku side perempuan tu,sebab dianiyai,sebab kene pukul etc..mmg kesian habis la..sekali sorang family member aku pergi duduk skali dgn dorang..

          baru kiteroang tahu,yang mula kan pergaduhan tu perempuan tu..dia saja je kasik bingit husband dia..cakap benda2 yg buat suami marah…hantar sms berbentuk provoking,komplen sana sini..lelaki ni aku notis selalu sabar.tapi bila angin dia dtg ,tu yg pukul abes..

          so pengajarannya, takleh side sgt la perempuan ni.kalau tak dengar cite betul..bukan dalam masalh rita ni je..masalah orang lain..cuba dgr dua dua pihak

          0

          0
    • Inspektor says:

      Kalu ko betol pe ko cite ni, aku tau nape rita jd mcm tu… Sapa nk kalu mentua xpnh terima die (mgkn sbb die lbh tua, lbh sgt2 kn).. tp nk anak die? sapa nk? sakit beranak bagai nk gile, pastu sdp je mentua nk cucu.. tp xnk mnantu.. dh tu, ble aidil ajak balik kg, mentua tu nk sapa? cucu je.. mnantu ni die bt mcm tunggul kayu.. sapa x terasa? ko tau pe rasa? Ble die bncng ngan aidil, aidil phm x perasaan die?? phm x? die sibuk ikut ckp family die je.. hbs bini n anak2 die? xpyh kire.. oo sbb die lelaki, leh kawin lg, leh dpt anak lg.. mcm tu kn? Ayu pn, dulu jeles, sbb die dpt tau yg zaquan dl pn ada hati ngan rita.. tp zaquan ni tlalu sosial sbb tu rita xnk.. so ayu pe lg, bodek mak mentua, buruk kn rita..biar diri die je yg dsygi mentua.. jgn ckp sdp mulut je.. rita tu byk myendiri.. jd die jd lbh ego n very protective!

      0

      0
      • kak pah says:

        kak pah bukan nak menangkan aidil la.
        betul sakit kalau family mertua tak terima kita
        tapi suami tu la yang kita pilih untuk hidup bersama
        suami tu pulak, anak lelaki diorang
        adik beradik diorang.
        kene ingat. anak lelaki tanggungjawab pada ibu bapa dia tak pernah habis.
        tapi anak perempuan bile dah kawin suami adalah syurga die.
        paham-paham sendirila maksud kak pah.
        jangan sebut pasal tidak adil sedangkan benda tu memang sifat manusia.
        banyak2 doa pada Allah and hormat suami mesti DIA tolong.
        tapi takpelah nak buat camne.. dah jodohnye smpai situ.
        redha dan tabahlah. mulakan hidup baru.

        0

        0
    • Yen says:

      Tengok cara Rita jawab kat mahkamah!
      Dah sah dia kantoi tipu tapi masih tak mengalah dan ego nak mampus!!!

      Roshdan, sebelum itu, mencadangkan kepada Rita bahawa keterangannya berhubung anak guamnya tidak memberi nafkah adalah tidak benar.
      Bagaimanapun, Rita memaklumkan keterangannya yang diberikan itu berdasarkan perkara yang berlaku selepas Mohd Aidil keluar dari rumah kelamin mereka di Kota Damansara di sini, Januari tahun lalu.
      Roshdan kemudian mengemukakan slip pembayaran RM3,000 dan RM2,000 bagi Jun dan Julai 2012 yang dimasukkan ke dalam akaun bank Rita oleh anak guamnya.

      Rita turut menyatakan dia tidak perasan jika suaminya ada memasukkan wang kerana tidak dimaklumkan kepadanya.

      “Saya tidak perasan duit yang dia masukkan. Kadang-kadang dia beritahu, kadang-kadang tidak beritahu.

      “Akaun Maybank saya juga banyak duit lain yang masuk, termasuk duit bayaran penggambaran drama,” katanya.

      Menurutnya, suaminya ada beri nafkah, tetapi tidak cukup dan tidak konsisten.
      Kepada cadangan Roshdan bahawa Mohd Aidil tidak pernah gagal memberi nafkah sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan pada 2013, Rita bersetuju.
      Menyentuh dakwaan Rita bahawa gaji suaminya lebih RM50,000 sebulan, Roshdan mencadangkan gaji Mohd Aidil sebenarnya RM10,000 tetapi Rita tidak bersetuju.
      Bagaimanapun, Rita mengakui dakwaan berhubung gaji Mohd Aidil dibuat tanpa mengemukakan dokumen sokongan.

      http://mynewshub.my/?p=177570

      0

      0
  37. […] ini belum dapat disahkan dari sumber sumber yang sahih tetapi laman hiburan popular Beautiful  nara menulis stesen berita radio Malaysia melaporkan Aidil Zafuan sudah melafazkan […]

    0

    0
  38. Anonymous says:

    yjrvk,inljpopnm0pi0

    0

    0
  39. cik geram says:

    Kesian dengan rita. Harap dia tabah,aidil ni memang looser betul .si zarema ni ada dalam IG ND kan . Menyampah aku .

    0

    0
  40. Amoi Comel says:

    Akhirnya tamat sudah sinetron murahan Rita vs Aidil…… Fuuuhhh lega, harap2 pasni no more news pasal depa nooo…

    0

    0
  41. nano says:

    be strong kak rita.

    0

    0
  42. emy roselina says:

    Sabar bnyk2 rita..lelaki mcm aidil ni kalau ada lagi menyakitkan hati,lebih baik x..yg penting jaga la anak2 tu baik2..semoga berbahagia bsama anak2..

    0

    0
  43. lilylolu says:

    aidil ni xde hati perut langsung…penakut….cerai pakai sms je…huh…xpe rita,ko boleh dpt laki yg lbh baik dr aidil..

    0

    0
  44. Biskut Meri says:

    takpe rita…btul cakap org….aidil tu ade ke takde ke sama je. slama ni pun rita besarkan anak sorg2. bgs lagi aidil tu lepaskan kau. boleh juga kau cari org lain yg lebih bertanggungjawab.

    0

    0
  45. Mak jemah pemalu says:

    Biarlah dorang bagi pengesahan dulu sama ada daripada pihak Aidil@Rita sebb sesiapapun boleh menulis atau menghantar sms bagi pihak..tapi jika ianya benar, mungkin hikmah Ramadhan bagi Rita kerana telah lama digantung tidak bertali..sedih memang sedih tapi Aidil pun dh lama tiada dalam hidup Rita..think positive..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    kontroversi rumah tangga dua org ni makin meloyakan la..aku tak faham dengan si rita yang terhegeh2 nakkan si aidil tu, sedangkan aidil dah jelas tinggalkan rumah kelamin berbulan lamanya..dia mengabaikan segala macam perkara yg patut diberi perhatian sebagai tindak balas kepada keceluparan rita..aidil tu mmg species tak bertanggungjawab selain dia masih berfikiran mcm playboy yg lain..susah sgt ke nak faham? yg laki playboy, bini plak suku tiang bercerita heboh pasal perkara2 dalam kain..dua2 pun sama bangang..suami dah taknak tu, faham2 sendiri dah laa..dah dia ada betina lain, biarlah dia menggatal dgn betina tu, yg kau bagai nak gila nak kan jantan mcm tu apa ke halnya?? bila nak cerai di mahkamah, kau bantah tanpa alasan yang munasabah..hak dia nak ceraikan kau atas alasan apa pun, talak mmg ditangan dia..kenapa pulak yg kau tahan2? ni dah kena cerai thru SMS, dihebahkan pula..takkan nak melenting tak mau kena cerai pulak lepas ni? merapu la laki bini ni..humban korang berdua ke sungai amazon bagi piranha makan lagi bagus!

    0

    0
  47. aidil2….apsal lah ko ni bodoh sgt….buat anak ko memang cukup pandai…ada bini ceraikan….sok jgn plak x bagi nafkah untuk anak2 ko tu….pandai buat anak jd pandailah bagi nafkah….esok jgn ckp smpi berhutang plak nk bg nafkah…smpi bila ko bleh main bola…tengok jerlah nnt..

    0

    0
  48. […] ini belum dapat disahkan dari sumber sumber yang sahih tetapi laman hiburan popular BeautifulNara menulis stesen berita radio Malaysia melaporkan Aidil Zafuan sudah melafazkan cerai talak satu […]

    0

    0
  49. Lady Red says:

    Kalau betul dia ceraikan Rita melalui sms, memang dayus lah… masa nak kawin, sanggup pergi Thailand, bila bercerai… pakai sms je… mana maruah kau sebagai lelaki dan suami?
    Untuk Rita, harap bersabarlah… orang yang sabar takkan rugi apa2…

    0

    0
  50. Biar betik… Cerita bila nie..?

    0

    0
  51. anon says:

    aku xnk salahkan sape2 sebab 2 2 pon salah.. si rita pon slalu sgt cter sal buruk aidil kat media. isteri yg baik xkan ckp pape sal suami sendiri kat media walau buruk sekalipon, contoh terbaik bini pertama asyraf muslim, sepatah pon xkuar dr mulut dia, walaupun apa yg jadi tu sgt2 perit.. aidil pon salah, sbb xnk selesaikan masalah baik2 malah selesaikan dengan talak pula + ade zarema pulak dah..mungkin juga dah xde persefahaman langsung dah, xleh selamatkan lg dah, so cerai da jd pilihan terbaik. harap2 aidil x abaikan anaknya lepas ni.. doakan yg baek2 saja.

    0

    0
    • Anonymous says:

      *xnk sebelahkan

      0

      0
    • dena says:

      kalau betul2 suami, siapa isteri die tu hasil didikan dia sendiri.. kalau tak mampu jalankan tanggungjawab sebagai suami, tak boleh didik isteri die utk jadi manusia yg baik, tu salah die sendiri.. sbb tu ade nye akad nikah,.ijab dan kabul.. penyerahan tanggungjawab.. bukan setakat sedekah air mani sahaja.. kasar ke? tapi hakikat..hadap lah

      0

      0
  52. lyss says:

    amboiiiiii amboiiiii senangnya dia ceraikan melalui sms je…elok sangat la perangai macam tu…

    0

    0
  53. hamba Allah says:

    Semoga tabah Rita. Bagi aku, Rita tu jauh lebbihhhhhhhh cantik dri awek dia skrg. Dah putih melepak! kulit cantik. perghhh…

    0

    0
    • 1 x 8 = 8 laa..letih lee!! says:

      ini bukan soal cantik rasanya..kalau cantik tapi akal setengah tiang, nak buat apa awek@bini mcm tu? kalau cantik, tapi aurat dedah sana sini, nak buat apa bini mcm tu? kalau cantik, tapi mulut mcm mulut longkang, nak buat apa simpan bini macam tu? kalau cantik, tapi akhlak kelaut, baik tak payah simpan…sbb suami diheret sekali ke neraka dgn isteri yg ‘cantik’ tersebut..**dengan syarat si suami dah mengajak, memarahi, menegur, mengambil tindakan atas kesalahan isteri yg tidak menjaga akhlak, tidak menjaga lidah, tidak menutup aurat, etc..**dan dengan syarat si suami tu bukan si aidil laa..suami mestilah berciri2 lelaki beriman, ketua keluarga yg baik, etc..

      0

      0
  54. loveydovey says:

    depa ni dua2 ada slh… mmg nmpk buruk aidil ceraikan rita melalui sms n nk dekat raya plak tu..tp berdasarkan paper hari ni. sebelum aidil msg cerai..dorg gaduh dlu brbls msg..bukan main hentam msg nk cerai…lgpn ada beberapa kenyataan rita di B-pop semalam yg membangkitkan kemarahan adil..aidil ada slh, rita pn ada slh

    0

    0
    • menyampah dgn rita-aidil says:

      betul tu..dalam perbalahan, kedua2 pihak ada salah..
      jgn salahkan aidil saje..aidil mmg nampaknya tak bersedia menjadi suami..dia jenis yg tak tahu bertanggungjawab..jenis kaki betina..tapi, cuba baca balik kenyataan2 dan tgk clip rita memalukan aidil selama bertahun2..cerita rumah tangga mereka dijadikan bahan laku akhbar dan rancangan2 TV..tu sebab nya pentingnya belajar tentang nikah dan perkongsian hidup, apa ertinya suami pada isteri..bolehkah mengaibkan suami? tapi kalau nikah pun kat siam, mungkin tak belajar la kot…

      0

      0
      • entah lerr says:

        kan.. kan..aku macam dapat rasakan rita ni ego memang tinggi… aku jumpa ramai kawan macam jenis rita ni.. selalu posting dalam wall fb macam innocent sgt..tapi hakikatnya dia sendiri yg mula2 buat masalah..bole baca la perangai ssorang.. kalau dia ikhlas dan apa yg di kata tu terbit dr jiwa dia.. dr kasih sayang dia.. dia x kan tunjuk diri tu bagus.. mmg la aidil tu salah dan x betanggungjawab tp apa punca aidil jd mcm tu?

        0

        0
  55. cik CT says:

    As Salam… semua ini adalah qada qadar… hanya ALLAH yg tahu kisah disebalik semua ni… ALLAH maha Adil, maha mengetahui… aper yg trjadi baik atau buruk pasti mendapat balasan… bg yang dah kawin n ada anak2 pasti terasa dgn aper yg trjadi pd Rita… bukan senang mnjadi ibu (tanpa suami) pd 2 org anak, bukan senang nk jga ank2 yg sakit n demam waktu malam… bukan senang bg ibu brkejaya utk mgurus anak2 sendirian… kita tk rase aper yg Rita rasa skrg… semoga ALLAH permudahkan perjalan hdup Rita sekelurga…

    0

    0
  56. […] laporan portal Beautifulnara, menerusi sebuah radio tempatan, Aidil dipercayai telah menceraikan Rita Rudaini dengan talak satu […]

    0

    0
  57. strawberi pahit says:

    sudah suratan takdir terrtulis jodoh setakat itu saja….mmg pahit tapi hati kena kuat besarkan anak2…klu aku bkn skg dah berpisah…mgkin awal2 lagi dah bersedia ditinggalkan drp dpt laki yg x betgungjwb tuh…

    0

    0
  58. misi misi says:

    lelaki nogori ni mmg spesis hampeh….kurang budi bahasa…kedekut…berkira…suke cari gaduh ngan org…gila harta…hak org semua nak mengaut…hak sdiri haremmmm kedekut nak mampos…busuk ati….keras hati…keras kepala….kurang agama…..spesis pakej lengkap ini rata2 ada dalam diri lelaki nogori sembilan…no kualiti utk dibuat suami hatta kawan sekalipun…so aku xheran kalu si aidil ni buat rita gitu….sudah lah rita….ko cari lah lelaki dari utara…lebih bertanggung jawab dan penyayang pada keluarga….

    0

    0
    • pendek akal hater says:

      aku tambah sikit eh..

      MISI MISI NI BUSUK HATI, BURUK AKHLAK, MEMALUKAN ORG TANPA SEBAB, SUKA GENERALIZE HANYA BERDASARKAN SATU DUA PENGALAMAN BURUKNYA, BERAKAL PENDEK, DAN BODOH TAK TERAJAR.

      manusia dari daerah atau negeri mana pun kalau dah jenis jahat tetap jahat..kalau org utara semua baik dan sayang keluarga, kenapa ada byk kes main pompuan siam dtg dari sana? kenapa byk kes HIV bersumberkan negeri2 utara? lain kali fikir lah sikit..ada org utara yg baik, ada yg jahat..begitu juga org2 dari negeri lain di seluruh Msia ni..so, stop generalize people..and please laa…fikir panjangggg sikit boleh tak??

      ** aku ni org perempuan asal dari KL..husband aku org JB..takde kaitan pun dgn N9..tapi aku menyampah baca comment org pendek akal mcm kau..

      0

      0
    • Anonymous says:

      betul ke?!.. mana tau kalau ko terjodoh dapat lelaki dr nogori satu hari nanti… atau tuhan akan jumpakan kau dgn lelaki dari utara yg memang hampeh sehampeh hampehnya yg ko x pernah jumpa…kata2 kau tu kalau tumpah ke laut..hitam air laut tu.. manusia tu mana2 orang pun sama..ada yang baik dan banyak yg buruk.. bukan lah aku org nogori..tp mana2 tempat aku pegi semua sama je.

      0

      0
    • mieoww says:

      aku xsure kalau criteria yg ko ckp tu..tapi abg ipar aku orang nogori dia ni mmg jenis patuh ngn mak bapak..kire bini2 ni no 2 la..mak bapak mmg comes 1st

      0

      0
      • habbatussaudacampurmadu says:

        alahai meowww..abg ipar kau ada berapa ratus/berapa ribu org asal Nogori Sembilan? baru ada ipar sorang, tak semua perangai sama..namapun manusia, ada baik perangai, ada buruk perangai..sebagai contoh, jiran aku selalu mengadu kat mak aku pasal 2 org menantu lelaki dia..sorg org Perak, sorg Tganu..tiap2 tahun beraya mesti balik raya rumah mak bapak diorang di Perak & Tganu..dah masuk raya ke 5/6 barulah balik beraya di rumah jiran aku..ada yg balik selepas berminggu raya sebab dah start kerja lepas raya..dah la jiran aku tu ada 3 org anak je..yg bongsu tu lelaki pun dah kawin..nasib baik dia pandai kemudi rumahtangga..bergilir balik raya rumah mak/mertua dia..tapi kesian la jiran aku time anak lelaki dia balik rumah mertua..raya sorang2..husband dah lama meninggal..persoalannya disini, kedua2 menantu hantu jiran aku tu BUKAN ORG NEGERI SEMBILAN..so adakah kau akan ubah statement kalau lepas ni kalau kau dapat ipar org negeri lain yg buat hal pulak? dan berdasarkan cerita jiran aku tu, adakah aku boleh katakan Lelaki Terengganu dan Perak jenis patuh mak bapak, bini comes second? Tak logic kan…sebab abg ipar aku pun ada sorang org Kemaman..takde pulak dia perangai mcm tu..kerja elok, perangai elok, agama elok, akhlak elok..serba serbi nampak elok je dah dekat 10 tahun kakak aku nikah dengan dia..aku sendiri pernah berBF kan lelaki org Tganu, Sarawak dan N9..sepanjang aku berBFkan mereka, takde masalah pun..cuma takde jodoh aje..last2 aku kawen org Taman Melawati..keluarganya ramai di JB..ok aje..

        0

        0
  59. Aiman Tak Kisah says:

    Along – Ashraf Muslim
    Angah – Aidil Zafuan

    Korang ni memang ngam lah kalau jadi adik beradik. dua2 ada penyakit sama.

    0

    0
  60. ahjumma says:

    Kesian ko Rita
    Kawin kat Siam
    Cerai SMS

    0

    0
  61. ToraDatangLagi says:

    NEXT

    0

    0
  62. pelita says:

    yg menikah lari kat siam mesti cerai berai punya. heboh satu malaya. last skali ceari sms gak. camner senag kawin cam tu le senang cerai.. kita tungu asraf muslim lak. yg tu ostad beelagak alim.. puih..

    0

    0
  63. strawberry shortcake says:

    zarema rapat dgn ND…kebanyakan pic ND mesti zarema pun ada…

    0

    0
  64. reeza says:

    Lelaki yang suka melepaskan tanggungajwab dan terpesona dengan kecantikan dunia sementara. Tidak menggunakan 9 akal yang dikurniakan….Ramai sungguh wanita zaman sekarang yang menjadi ketua keluarga……

    0

    0
  65. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    macm singa aje muka pompan tu huh ! bukan Nye jambu sangat ! tk payaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah la ! bwekkkkkk !

    0

    0
  66. aku Rita yg serabot says:

    serabot+tension+nak raya=pikir nak komen apa lak kat wartawan

    0

    0
  67. lestari... says:

    komen misi misi baut aku terfikir…aku ada kakak kawin org nogori….abang ipar aku tu kalu balik jer umah mak aku…muke cam cekodok basi…xder budi bahasa…sombong dan perasan bagus…lak tu kedekut nak keluarkan belanja beli apa2 wal hal anak sdiri gak nak mkn…kakak aku yg keluarkan duit belanja termasuk minyak nak balik kg pun pun…telaa kg aku jauh….tapi abg ipor aku tu selang dua minggu sekali balik umah mak dia…sakan berbelanja mak bapak adik beradik…xberkira pun…buat kakak aku terasa ati….pakcik aku kawin ngan pompuan nogori jugak…29 taun makan ati…makcik tu asik nak balik kg dia jer…bila balik kg pakcik aku mula buat perangai…memerap dlm bilik mcm tuan puteri…hasut anak2 benci sepupu2 belah pakcik aku…dah bercerai…pak cik aku tinggal sehelai sepinggang dikejekan makcik yg mulia akhlaknya tuu…kwn baik aku…kawin ngan org nogori..mak mentua asik nak kacau anak menantu melayan dia punya kehendak berjalan sana kemari…duit kena ontime masuk bank utk dia nak berbelanja…cakap sukati jer sound2 menantu tak reti nak tolak ansur…pantang anak dia beli barang2 dlm rumah skit…mak dia pun nak sama…kwn aku skrg dlm proses mahkamah nak bercerai sbb xtahan ngan perangai mak mentua…adik aku couple ngan org nogori…xder hubungan sah pun…awal2 dah ada cubaan nak kontrol gaji adik aku…kontrol apa yg adik aku beri pada mak bapak aku…kontrol nak jumpa adik beradik…seminggu sebelum puasa adika ku break ngan dia….skrg mcm org gila talak duk pujuk rayu nak couple balik…tapi adik aku serik sbb dia cakap siksa kwn ngan org nogori ni…keras kepala…dan aku kat tempat keja berurusan dgn kwn2 yg berasal dari nogori ni..kalau bab nak memberi bantuan skit punya berkira…pastu suka cari pasal ngan org bila kita tegur baik2…suka bergaduh benda2 yg kecik…kalu buat mkn2…doranglah paling kedekut nak keluarkan bajet…tapi yg paling banyak mkn…siap tapau lagi…selamber…hati kering buat muke tak malu…dan jiran aku dua tiga org org nogori jugak….anti berjemaah…org beseronok gotong royong jaga surau..mengimarahkan surau…dia pasang lagu kuat2…tunjuk protes menyampah kat kami yg bersatu hati sesama jiran…sebab dia ngan jiran depan belakang kiri kanan dia bergaduh xtegur sapa…suka maki hamun anak org…menyerang rumah org kalu xpuas hati…kesimpulamya….aku dikelilingi umat2 nogori yg sukar aku nak tafsirkan,,,sebenarnya dorang ni nak apa dlm hidup dorang…adakah mereka mati nanti…mrk akan tergolek sdiri masuk ke kubur tanpa bantuan org lain?mulia sgt kah gaya hidup dorang mcm tu…atau mmg org nogori ni mcm tuuu….tapi aku dah siap2 pesan ngan anak2 aku…kalu nak cari suami…jgn cari org nogori…krn aku dah trauma dgn mrk2 ini…itulah pendirian aku….org tak kena org tak tau…..maafkan aku….maafkan aku…aku beringat sebelum terkena….

    0

    0
    • Joyah Sepot says:

      aku org melaka, besar di spore & brunei, aku skrg duduk di Seremban 2..aku sentiasa dikelilingi org2 N9..pekerja2 aku pun 80% org N9..infact aku bercampur dengan masyarakat kampung di N9 sebab aku ada projek di kawasan yg agak jauh dari bandar..sifat ‘berharta’ org N9 ni mmg dah lama, sbb mereka ni masih kuat pegang pada adat (bila bab harta laa, semuanya perempuan nak..lelaki takde hak), mereka tak mau pegang pada hukum hakam agama..tapi so far fahaman mereka dalam bab itu tak mengganggu aku pun..jiran2 aku pun ok aje..kami masih beramah mesra sesama jiran, tarawih dah tahun ke 6 aku tarawih kat sini pun bersama2 jemaah yg antara lainnya jiran2 aku jugak..elok je laa…tak payah la nak exegerate sgt mcm la org N9 ni jahat sgt..aku selalu menyampah kalau org2 Msia ni suka sgt kutuk negeri..yg selalu kena kutuk adalah Kelantan..walaupun aku takde kaitan langsung dgn kelantan, aku rasa org2 yg suka kulluhum kan (generalize) manusia mengikut negeri ni berotak sempit..dunia diorang ni sgt kecil..tak pernah jengah dunia luar ke? even mat saleh pun ada mak bapak yg back up anak bila anak dan menantu bergaduh, apakah mat saleh tu org Negeri Sembilan??????? biar logik sikit la cara berfikir tu..jgn sempitkan minda..yg betulnya korang yg berfikiran negative..ramai je org N9 yg baik..ada yg tak baik..nasib2 la kalau kita berurusan atau berkahwin atau berkeluarga dgn yg jahat tu..or silap2 sebenarnya korang yg jahat dengan mertua, mengata mcm2 or melaga2kan..mana lah tahu…dah tu kat sini mengutuk org tua tu pulak..

      0

      0
  68. noname says:

    memang dasar perangai cam haram si Aidil ni…dulu t’gedik2 nak kawin sgt smpai kawin kat Siam…skang dh gedik kat awek lain main cerai guna sms jer…
    ini jenis jantan takleh wat suami…mmg haremm..

    0

    0
  69. Anonymous says:

    ape da…xpikir anak2 ke…selfish..

    0

    0
  70. Lalo says:

    aku memang tak paham orang nie la…. negeri pun leh jadi bahan erk… SEBENARNYA DIDIKAN MAK BAPAK yang tentukan sikap dan sifat anak…. jadi jaga anak korang baik2….

    0

    0
  71. SERIK.. says:

    Saya sendiri ada pengalaman kawin ngan org nogori..memang jahat gile..jenis mak ayah suka masuk campur ke apa diorg nie…dari kuala pilah aku pindah ke seremban. yang tak tahan tu orang seremban cakap org kuala pilah mmg jahat. aih..ko sama2 nogori pun dok kutuk daerah masing2. Negeri yg paling orang anti adalah n9. percayalah. kalau g mana2 sebut je org n9 mesti org cemuh.

    0

    0
    • anti poyo says:

      patut lah kau dibenci mak pak mertua..cara kau bercakap kat sini pun penuh negative..kau dah kawen dengan 10 ribu lelaki negeri sembilan ke sampai kau boleh bagi satu general statement mcm tu?? jgn cetek kan & jgn sempitkan fikiran..sekadar kau kahwin dengan seorang lelaki N9 yg tak elok di mata kau, mak pak mertua yg kononnya suka masuk campur, takkan lah satu N9 kau kata mcm tu..cetek sgt akal kau tu..aku org melaka, husband aku org seremban, keluarga belah ghusband aku banyak di seremban, lingi & pilah..elok aje mertua aku, keluarga belah mertua pun elok..kawan aku kawen org kedah, kerja di kulim..wife dia berzina dengan ex bf depan mata dia..mak bapak mertua dia menangkan anak mereka walaupun anak mereka mengaku selalu tidur dengan ex bf..so, boleh ke aku cakap semua org kedah jahat? so, stop la bagi statement bodoh..dan sila muhasabah diri..bila berlaku apa2 pertengkaran dan sebagainya, kedua2 pihak adalah bersalah..jgn ingat kau sorangggg aje yg betul setiap kali sampai kau menjahatkan org lain..masalahnya kau baik sgt ke?

      0

      0
  72. mia says:

    lestari, aku doakan ank ko nanti kawin dgn orang n9 yang baik-baik. Amin Ya Rabbal ‘Alamin

    -aku orang n9 yang tak negatif macam ko.

    0

    0
  73. yana says:

    Ala……alahaiiiii….aidil ko ni knp ko ceraikan mlalui sms ko ni jantan takde teloq ker……aku sumpah hdup kau tak akan aman aidil sbb buat kat rita camtu!!
    Jantan tak guna!!!
    Kak rita be strong ok..kitorang slalu bersamamu…..:-) kak rita cantik..saya yakin kak rita blh dpt yg lbh baik n lbh kaya raya dpd aidil tu…x gina ada jantan bdoh mcm tu kak…cari aja laki lain yg lbh matang..harap berbahagia slalu..:-) aminnnn

    0

    0
    • work hard play hard says:

      kau fikir kau sapa nak sumpah2 org? hahahaha..kelakau lerr..kau pun manusia gak mcm si aidil tu..

      btw, patutlah si rita tu semakin teruk perangainya, semakin keras kepala, agama semakin kelaut..sebab ramai supporters dia yg berfikiran mcm kau ni..patutnya kalau si rita tu atau sapa2 pun buat benda salah, kena bgtahu itu adalah salah…time dia kena cerai, kau kutuk2 laki dia yg mmg tak tanggunjawab tu, tapi masa si rita ni dok malukan suami, keluarga, mencalarkan maruah sendiri, tak pulak kau tegur ye..rita memalukan diri dia sendiri selain org2 yg dikutuknya di dalam media..maruah dia pun dah lama ke laut..terlalu ego dan sombong serta keras kepala..patut jugak lah si laki tak bertanggunjawab dia tu ceraikan dia..aidil tu mmg jelas berperangai teruk..tapi rita pun tak kurang teruk jugak! sila terima kenyataan ye..jgn menangkan satu pihak saja, sedangkan pihak tu pun sama busuknya..

      0

      0
  74. kiah says:

    padan muka kau Rita, ko pon bersalah jugak, dok canang pekung kau satu dunia sapa suruh, patutnye ko jaga aib ko ngan keluarga kau, bukan announce satu dunia bg orang tau.

    0

    0