Written by AbangNara | June 18th, 2012

Agak mengejutkan apabila prosiding kes nusyuz Rita Rudaini dan Aidil Zafuan pagi tadi terpaksa ditangguhkan akibat Aidil gagal menghadirkan diri ke mahkamah. Tambah mengejutkan kerana tiada sebarang alasan dan surat penangguhan yang telah diberikan oleh pihak Aidil. Kes kemudiannya ditangguhkan kepada 9 Julai depan.

aidil

Rita yang ditemubual oleh wartawan Mstar Online memberitahu yang dirinya semakin tenang menghadapi kes mahkamah ini selepas pulang daripada umrah. Kata Rita:-

Saya sanggup melalui tempoh masa yang lama turun naik mahkamah demi anak-anak. Dan tak rasa susah pun, semua ini kerana Allah yang sentiasa memberi semangat buat saya dan keluarga. Ini pertama kali saya membawa anak sama-sama mengerjakan umrah dan Alhamdulillah fikiran saya sangat tenang dan tidak memikirkan langsung tentang masalah ini (kes cerai). Malah, ketika hadir untuk sebutan kes hari ini, saya sangat tenang, tidak seperti sebelum ini. Saya berdoa supaya diri ini lebih kuat untuk mengharungi segala dugaan hidup agar dapat bahagia di samping anak-anak.

Abang Nara pasti Aidil ada alasan yang kukuh itu untuk tidak hadir ke mahkamah pagi tadi.  Diharap 9 Julai nanti, semua pihak dapat hadir sekaligus tidak memanjangkan lagi perbicaraan kes ini yang mampu memberi kesan kurang baik kepada anak mereka berdua. Secara jujur, Abang Nara pun bangun lambat pagi ini kerana menonton perlawanan Euro 2012 antara Portugal dan Holland. Hehehe ~~

P.S: 5 kes jenayah yang menggemparkan Malaysia satu ketika dahulu.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

73 responses to Aidil Tidak Muncul Di Mahkamah Untuk Perbicaraan Kes

  1. bukan artis says:

    harap2 rita kuat hadapi semua ni.

    0

    0
  2. wahai abang hensem kacak,
    tak payah pergi mahkamah..
    jom pergi thailand..kita kahwin!

    0

    0
  3. jp11 says:

    Memey kata dia g g prosiding sbb ada shoting…kehkehkeh..aidil mcm tue gak kot..lalalalal

    0

    0
  4. suka hati says:

    serius rita sangat cantik!! menyampah btul dgn aidil..!!

    0

    0
  5. embok ketum says:

    Awat hang x mai aidil oi?

    0

    0
  6. kenapa kau nikah ngn aidil..
    kenapa tak nikah ngn aku je rita?
    aku ni jenis setia tau..

    0

    0
  7. faezah says:

    rita wanita tabah :) cantik sgt bila bertudung

    0

    0
  8. triple j says:

    alhamdulillah rita nampaknya semakin tenang dan matang menghadapi kehidupan selepas balik daripada umrah. betul la ayat2 yg mengatakan selangkah kita menuju ke arah allah, 10 langkah allah menuju ke arah kita.

    0

    0
    • QIRRAF DAYIDZI AHSIRAF ALMI says:

      Allah menjanjikan yang terbaik bagi wanita yang baik. Teruskan Rita pasti Allah janjikan terbaik buat Rita dan anak-anak.

      0

      0
  9. haniz says:

    nyampah

    0

    0
  10. Anonymous says:

    hah aidil mmg pondan. laki mcm ni x salah pun kalo rita mintak cerai. elok rita ni tinggalkan je aidil pastu kawen ngan safee sali.

    0

    0
  11. zuragone says:

    Sakit gigi larh skrg nih.. nk bc gosip pon xbest.. kak rita.. i luv u… hr tu nampak kak rita dgn ur kids kat one utama..

    0

    0
  12. RR GANG says:

    GO RITA GO DEMI ANAK-ANAKMU……

    0

    0
  13. Aidil busy training bola dia la

    0

    0
  14. nyah dangdut says:

    aku kagum dgn semangat juang rita tapi meluat pun ada dgn perangai diva rita ni memang mcm sialll perangai keras kepala..yg ko gi kawen dgn aidil tu pehal bajet leh jadi queen control ke?? yelah aidil lagi muda dari tak semestinya dia leh jadi pak turut mcm budak2..PADAN MUKA KO RITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  15. Belacan says:

    tak kisah pun!

    0

    0
  16. minah nama saya says:

    aku harap rita bukak bisnes pesen tudung. dia kalo pkai tudung cun oo..lg cun pkai tdung trus..
    Kalau dh jodohnye ngn aidil tu takat tu ajer…terima ajerlah…biar aidil tu berdarah hidung tgk rita ngn org yg lg bgus 1 ari nt…okeh2….=p

    0

    0
  17. kicap manis says:

    rita cantikkk sgt..suka tgk dia blakon dlm ameera tv3 :)
    mungkin jodoh dia ngan aidil xpanjang..mungkin Allah sedang merancang yg tbaik utk dia..sesungguhnya Allah lebih mengtahui apa yg tbaik utk hamba-hambaNya..sedangkan kta tidak..wallahualam :)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    rita cantikkk sgt !!

    0

    0
  19. The truth says:

    Eh bosan la asyik citer diorg ni je duk bukak keburukan satu same lain.

    0

    0
  20. QIRRAF DAYIDZI AHSIRAF ALMI says:

    alhamdulillah buat Rita..bersabar itu penuh hikmahnya..jika penganiyaan diterima oleh seorang isteri drp suaminya, insyah Allah akan ada hikmah yang besar yang Rita dapat dari Allah. Bersabar menunggu…

    0

    0
  21. kucinghitamkakipanjang says:

    wei truth… ko ade masalah membace ke ape? mane ade rita burukkan aidil.. die kate die tenang pas balik umrah….. ko slh entry ke ape? #dasar bengap

    0

    0
    • The truth says:

      Yep mmg aku x bace pn in detail thread yg no sbb thread2 sblom ni penuh dgn cerita minah gedik ni bukak pekung rumahtangga dia. Seorang isteri yang baik dan solehah takkan cerita keburukan suaminya pada org lain. Apetah lg pada umum.

      0

      0
  22. Do Re Mie says:

    weii..lau dh tenang bgos laa smua owg baru balik umrah tenang2 smuanya..hurm,so pakai2 la tdung tuu .

    0

    0
  23. zaza says:

    Amende lah korang ni….cian kt Aidil tu…Dia kan tgh cedera sampai tak leh tel or inform apa2 kt peguam dia minta tangguh or whatever…
    Ha tulah…orang khawin awak nak kahwin…Orang ada anak awak nak ada anak gak..Orang cerai, awak pun nak joint request cerai gak…
    Be gentel le Aidil woiiii…Menyeluk pekasam biaq sampai ke bulu ketiak…toksah sekerat2 jalan weh…Berani buat berani tanggung la..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    saya tetap sokong kak rita..walaupon ramai yg dok kutuk2 kak rita..go kak rita go..luv u kak rita

    0

    0
  25. lantakpilah says:

    penat jugak kalo kat tempat rita dgn pangai laki camtu. dugaan. doakan yang terbaik. amin.

    0

    0
  26. amiey says:

    mgkin aidil x snggup nk becerai dan syg kan rita.. dulu aku suka si rita ni.. tp skrng dh myampah.. ego sgt. sje nk mngaibkan aidil. dlu bkn main ag, smpai snggup nikah kt siam. ksian si aidil 2, nk bwa ank2 blik rmah mak dia pown si rita 2 x bgi… memng rita yg bermsalah…!!

    0

    0
    • put yourself in her shoe says:

      bila masa entry ni rita aibkan aidil? ko ni pandai baca ke tak? mak aidil tak dpt jumpa cucu2 diorg sbb rita tak bagi… so? rita tu ibu kandung diorg.. die ade hak nk decide boleh ke tak boleh. Lagipun dh jd mcm ni, ibu mana yg nak lepaskan anak2 kt rumah mertua yg dh terang2 tak suker. Mestilaa die ade terpikir kalo2 anak die tak dipulangkan semula.Mestilaa die beringat sebelum kene. haishhhh tak jadi ibu lagi jgn nak suke suki judge org. Setiap ibu mesti ade sikap protective kat ank2 bila dah bergaduh2 mcm ni. Dia manusia, bukan malaikat.

      0

      0
  27. MUM says:

    tabahkan hati mu menghadapi ujian2 yg mendatang….

    0

    0
  28. kucinghitamkakipanjang says:

    amiey tu baru bace kisah rita hari ni kot…. amiey x tahu hal sebenar.. maafkan die atas kebengapan yg x dpt dibendung tu,,,,,.. ko ingt rita nikah sorg2 ke kat siam tu? kau ni adik aidil agaknyee…

    0

    0
  29. Nara Nire says:

    Siallll la nara neh, jd batu api..pa halll, Panas dgn statement Aku…Panas lg api neraka Do…x abis2 jd batu api…lantak depa la..biaq pi depa selesai masalah depa ikut saluran yg betui..hang jgn dok melaga-laga kan orang..takut nanti dok cerita hal orang, cerita hang pulak yg ..bru padan ngan muka hang..

    0

    0
  30. chentalove says:

    doakn yg tbaik je…
    smoga kes ni bjln dgn lncar n cpt2 slesai…

    0

    0
  31. Harimau malaya says:

    ishk..tak habis2 lagi dorang nie..tak payah lah nak kecoh2 lagi.cube nak bercerai ke,ape ke,wat senyap2.nie boleh dikatakan,kalau tak de kisah rita-aidil macam tak sah plak.jagalah sikit perasaan family masing2.Yang Si Rita,walau seteruk mana suami tu,jaga aibnye.kalau dibukak semua crite pada public,tak ke,aib tu tercalit sikit kat hang,sebb hang berdua masih suami isteri.Yang si aidil plak,cube lah matang sikit,pendirian biar tegas,kalau a cakap a,nie tak.kejap cakap lain.esoknye kuar paper lain plak tulisnye.
    Kepada Rita dan Aidil: Kalau gaduh sikit2 tu,tak yah lah sampai masuk paper berbagai.cube selesai cara baik.Hal2 rumah tangga tak manis untuk diperhebohkan.Pandai2lah cover:)
    Semoga semuanya dapat diselesaikan dengan baik

    0

    0
  32. loving says:

    btl kata bang Nara….mybe Aidil da alasan yg kukuh sbb 2 dia x dpt hadir k mahkamah tuk perbicaraan dia dgn kak Rita…..biasa la..skrg kn musim bola kt M’sia & EURO….
    Kak Rita jgn mnuduh Aidil sbrng ye….fhm2x je la dia kn pmain bola sepak kebangsaan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bodoh sgt alasan kalo x dtg mahkamah pasal bola. dari sini je dpt nampak yg aidil sorang lelaki yg x betanggungjawab dan dia yg bersalah. bodoh yg si loving ni jugak

      0

      0
  33. Anonymous says:

    hello bongok, klu ye pun ko nank backup si inzal tu, xpayah la setiap entry ko nak komen yg sama je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      erkkk komen linda kene delete, tetibe tggal komen aku je kat sini?? ahahahahahaa

      0

      0
  34. LINDA says:

    Anti giler nara kat aku. perangai mcm nelopak gak

    0

    0
  35. Lagubestbest says:

    Humm.. semenjak rumahtangga bergolak ni, rita rudaini macam makin solehah je, gambar bertudung 24/7 jubah longgar semua. Ke ni skejap je ni? Apa2 pun ai makin bosan dah ngan gosip rumahtangga rita ni nara, macam xkan selesai sampai bila2. Tahun ni baik, tahun depan masalah, kemudian baik, kemudian masalah. Pekata cerai je talak 3 terus. End of story.

    0

    0
  36. mie says:

    jika dulu minat sangat dengan rita rudaini ni, skrg merudum hingga tinggal 8 peratus..seperti rita lebih bnyk mengaibkan suaminya sendiri sehingga tak nampak pula kesilapan yg dia lakukan. dia seseolah menafikan yg dia jg tdk sempurna. waktu melodi dulu.. rita kelihatan terlebih emosi sdgkan suaminya tenang shj memberi kenyataan..

    0

    0
  37. bedah68 says:

    Dulu time bercinta bukan main lagi lari ke siam. Berjanji macam-macam. Sekarang ni bagus la.. Yang sorang derhaka pada suami, yang sorang macam budak kecik. Kurang matang. Lain kali fikir dulu sebelum kawin… Dua-dua kurang matang!!!

    0

    0