Written by AbangNara | May 14th, 2013

Terkejut beruk Abang Nara membaca luahan hati ibu Afiq Muiz, Hasliza Mohd, 48 tahun di Mstar Online. Tak sangka Afiq Muiz sudah berubah sehingga ibu sendiri melabelkannya sebagai anak derhaka. Afiq kena cepat-cepat pergi memohon ampun maaf kepada ibunya.

afiq mui

Kata ibu Afiq Muiz:-

Dia sudah berubah… seperti anak derhaka. Afiq sudah berubah. Dia sudah lupa bagaimana saya menjual burger untuk membantu dia berjaya dalam dunia seni. Ke hulu ke hilir saya bawa dia untuk di angkat menjadi artis berjaya dengan wang menjual burger. Hari ini apabila dia sudah berjaya, dia telah lupa semua itu.

Tambah menyedihkan, perubahan ini berlaku selepas Afiq dikatakan mempunyai seorang teman wanita yang juga merupakan seorang pelakon. Tambah ibu Afiq Muiz lagi:-

Saya tidak tahu adakah tindakan membuat kenyataan ini kepada media akan memulihkan kami sekeluarga atau menjauhkan lagi hubungan saya dan Afiq. Tetapi rasanya inilah saja cara untuk dia (Afiq) membuka mata dan hati bahawa apa yang dilakukannya sekarang adalah salah. Dia telah menderhaka terhadap ibunya dan bersikap baran terhadap adik-adiknya sedangkan sebelum ini Afiq cukup penyayang orangnya. Tetapi sejak dia mempunyai kekasih kelakuannya tidak lagi seperti dulu

afiqTambah teruk lagi, ibu Afiq Muiz mendedahkan yang dia pernah menerima SMS ugutan dan kasar bahasa daripada kekasih anaknya itu. Malah, Afiq pernah menghabiskan RM30,000 dalam tempoh masa sebulan setelah ibunya membuat semakan akaun bank.

Saya sanggup membuat apa saja agar Afiq kembali ke pangkuan kami dan saya mahu dia kembali sedar asal usulnya yang datang dari keluarga susah. Ingat jasa ibu, ayah dan adik-adik ketika kami sama-sama mahu namanya naik dalam industri seni. Saya sayangkan dia dan hanya mahu dia kembali seperti dulu. Kerana dia salah seorang anak yang soleh dan tidak pernah melukai hati ibu bapanya. Afiq… Umi (ibu) sayang Afiq. Jangan tinggalkan Umi… kembalilah pada Umi dan ingatlah… syurga itu di bawah telapak kaki ibu

afiq muizNamun Afiq yang diminta memberikan respons mengenai pendedahan ibunya ini memberitahu yang dia tidak mempunyai sebarang masalah. Kata Afiq Muiz:-

Saya tak ada masalah dengan ibu dan keluarga yang lain. Siapa yang pandai-pandai buat cerita seperti ini? Kenapa mereka mahu memburukkan saya? Gosip seperti ini membuatkan saya tertekan dan kalau boleh saya tidak mahu layan lagi

Takkanlah si ibu nak membohong kan? Kepada Afiq, insaflah. Ibu anda yang menjaga anda selama ini. Jangan dilupa jasa tersebut. Kalau kekasih anda itu membuatkan anda berubah, tinggalkanlah sahaja si kekasih. Redha ibu lebih penting daripada kekasih anda.

P.S: Harga kereta Suzuki Swift CKD diumumkan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

159 responses to Afiq Muiz Anak Derhaka – Ibu

  1. Anonymous says:

    Biar betul ni…

    0

    0
    • Yatie says:

      uishhh….kerana sorang pompuan hg sanggup derhaka dgn mak yg lahirkan hg.. sedaq la sblomtrlambat…sesal kemudian x guna dh mat oii…

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        minah jambu tumpang simpati dgn ko afiq sbb mndapat betina hodoh tu! dah la hodoh perangai pulak cam setan! apa-apapon tak tau la kenapa minah jambu taste sgt dgn mamat ni…. rasa nak gigit2 je puting tetek dia… gerrrammmm!

        0

        0
        • gelly gelly says:

          kacak tp vangang..!!! xkan berjaya hdp lau sakitkan hati mak kau… ingat wat dosa gan mak Allah bg cash.. g mintak ampun..!! ak terajang gak retis seko nih..

          0

          0
        • puiii says:

          bagi aku la kan….

          ini mcm balasan mak dia juga…ye laa…sanggup “SUSAH PAYAH” sebab nak anak jadi artis??? OMG sgt2….ni la balasannya…

          0

          0
        • mulut puaka says:

          kah kah.. selera u sama betul la ngn mak minah jambu. mak suka mamat ni berlakon dgn shira ayob tu dalam duri.. berlakon ok x kayu.. tp tanggang la plak kan…

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Kalau betol laa Afiq buat mak dia cam tu, semoga bertaubat cepat…syurga isteri pada suaminya..tp syurga anak lelaki walaupon bergelar suami ker,atok ker,abg ker,sentiasa dan selamanya di bawah tapak kaki ibu..ingat tu afiq…

          tp kadang2 kita takut gak..dgr gaya awek dia cam berapa baik..macam2 taktik yang boleh digunakan utk mengaburkan mata seseorang..teknik bomoh umpamannya…kalau jadi macam ni, harap2 Allah membantu….in Sha Allah~

          0

          0
        • Glamer Gilerrr says:

          Korang semua jgn judge dia trus mcm tu…. skrg ni kita tak tau btl ke tak.. kdg2 media ni saja nk wat gossip mcm ni bikin panas & laku diaorg punya crita… nanti kang tak psl2 statement lain pulak kuar pasni ibu afiq menafikan keterangan tersebut.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bodoh punya budak afiq ni, betina kering hodoh tu ke yg ajar ko jadi anak derhaka hahh??

          Entah2 dah kena ‘mak esah’ dgn betina tu agaknya sampai habis lupa asal usul…

          0

          0
        • Anonymous says:

          sekalipun si lempeng 2 punye keje buat jantan nie derhaka,xperlu kot heboh kt media..faham2 lah media nie kalau tulis..lain yg bg lain yg jd..fkirlah sndiri.

          0

          0
        • Rooney says:

          Ini semua salah Eina Azman.

          Tengok la pemakaian Eina Azman, macam perempuan tak ada harga diri. Perempuan yang pakai baju macam tu mana tahu erti HALAL dan HARAM?
          Even mak dia sendiri pun tak bertudung, mak Afiq pakai tudung tak ada pun make up tebal tebal..

          Ini semua salah EINA AZMAN, perempuan tidak ada maruah! Kerana engkau keluarga Afiq porak poranda!

          Afiq ni asalnya orang susah, jual burger dulu sebelum menjadi artist.
          Engkau Eina Azman, belum lagi 20 tahun tapi dah beli kereta Mercedes http://ohartis.com/tag/eina-azman-beli-kereta-mercedes/

          Eina Azman, tahu la engkau ni orang kaya. Mak bapak engkau banyak connection. Boleh tak kalau engkau cuba jangan rosakkan kehidupan Afiq yang cuba nak memperbaiki taraf hidupnya dengan diri engkau yang dah sememangnya ROSAK DAN SESAT? Satu keluarga engkau sesat Eina Azman!

          Kau tak tahu malu, pakai seksi-seksi haram! Kau boleh pegang bahu Afiq nak pujuk dia! Engkau tu budak lagi, tersangat muda. HALAL HARAM aku rasa mak engkau tak ajar. Kau tahu tak haram menyentuh badan seseorang lelaki walaupun berlapik? Siapa engkau, mak bapak engkau ustaz dan ustazah masjis negara ke? Pakai tudung pun tidak jauh sekali!

          So, aku mintak engkau JAUH KAN DIRI engkau daripada AFIQ. Please. Afiq naik jadi artist TANPA BANTUAN ENGKAU. Engkau daripad keluarga senang, engkau anak orang kaya boleh beli kereta mercedes RM220k CASH!

          Jadi tolong lah, Afiq budak yang baik. Engkau muda lagi Eina, tolong jangan rosakkan Afiq.

          Kerana engkau, keluarga Afiq porak poranda!

          0

          0
      • anzalnyah says:

        ya rabbi, mak tak sangka afiq macam ni….walau sehensem mana pun hengko dan menggelorakan nafsu2 mak, tapi mak tetap turn off kalau hengko jenis penderhaka!

        0

        0
        • Bro 10 Inci says:

          Muka cm dia ni musti org pikir Bangla time PRU13 aritu.. Kesian mak dia..

          0

          0
      • BEHATI PRINSLOO says:

        Kalau Perasan semenjak Afiq Muiz
        Dikait dengan Eina Azman
        macam2 citer buruk pasal Afiq ni keluar
        Gaya Eina Azman tu yang
        Macam control hidup Afiq nie

        0

        0
      • aptb says:

        gosip hangguk ko la.. xkan mak ko sesajer nk malukan ko n ahli kuarge yg lain.. kalu cenggini cara ko mmg xlame la ko lam bdg seni..tanpa restu kedue ibu bapa mmg xdek berkat la dlm hdp..sekian

        0

        0
        • liut says:

          awek die bukan yg muke flat mcm pinggan tu ker?perasan gojes mlampau tu kan?

          0

          0
        • minahmaster says:

          korang.jangan judge awal2 ape yg berlaku.sebijik macam ape yang berlaku kat family kawan saye.rupe2nye, bile diselidik, lelaki tu terkena buatan perempuan yg nak kat die…

          0

          0
      • hati hitam says:

        mak si afiq ni dari muda sampai tua …giler duit…tamak harta…ko x bawak mati la duit tu….yang penting hubungan kita dengan anak kita harmoni….kesian afiq ni….dia da tutup periuk nasi anak dia sendiri…mak ape ni…banyak la ko punye propa…hidup susah la..jual burger la….ko tu x penah cukup…laki ko pegawai bank tu mana ko nak sorok…bukan dia yang tanggung semua adek bradek afiq…kami ni sedara mara bapak afiq ni…ko nak tipu ke

        0

        0
        • iyo dak says:

          kalau betul mak dia salah pn..kena ingt..doa mak x da hijab..kta wajib taat pda mak bapak selagi x langgar suruhan agama..klu mak ayah dh x betul sekalipun,still kta kena hormat n kenang jasa setiap urat sakit mak lahirkn kita..berdoa lah smoga mak dia berubah kalau betul mak dia yg salah..doa anak kepada mak pn makbul jgak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          pikir la sikit afiq tu badan besar cam ne mak die nk pukul die

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ko ckp baik sikit la setan .kau tau ke ape yg jadi.pikir sikit bkn niat die nk mintak duit kt anak die,die bertanye mane pergi duit anak die yg dh habis 30ribu,seorang anak patotke ckp cm tu pada mak die bodoh

          0

          0
        • ain says:

          tak sangka mak afiq sekejam mcm tu, dalam media mesti ramai beranggapan yg afiq ni derhaka, tapi mengikut mata fikiran, boleh tahu mak nya yg ada niat jahat, sebabnya kes hilang 30k dari akaun afiq pun nak kecoh… duit afiq biarlah dia nak buat apa, sebagai parent kita tak boleh mharapkan duit anak, takkanlah kita nak balasan setelah kita jaga anak yg telah diamanahkan utk dijaga.. namanya tak ikhlas jaga anak tu.

          0

          0
    • Anonymous says:

      perlu ke mak dia ckp kt media..wat malu ank dia je…dah2 afiq g mintak maaf dgn mak kamu..setel cara baik2 jgn jatuh kn air muke

      0

      0
      • ddd says:

        malu? kalau tak buat mcm ni tak perasan diri tu dah sakitkan hati mak bapak, hati adik2,,, mak dah buat statement mcm ni pun boleh duk terpinga2 lg. slow!

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku rasa org tanya mak die jawab ler…

        0

        0
      • puteri sarah says:

        tp i setuju dgn u anon 10:19am..ade cara lain lg kot untuk setel mslh dalaman keluarga..sekalipun die derhaka rasenye ni bukan cara terbaik untuk selesaikan masalah..rasenye ini lebih memudaratkan keadaan..cume pendapat saya je..

        0

        0
        • mulut puaka says:

          dah ko tu bongok puteri sarah.. mesti la mak dia dah x tau nak buat ape. kal x jawab, mesej x balas.. asik berkepit ngn buret betina gatai tu.. mak dia dah la susah jual beger je, anak dah senang bukan nak tolong mak ayah adik beradik tgah sekolah g lupa diri.. org susah sekali rasa senang memg lupa diri

          0

          0
        • rynna says:

          walau ape pun anak tetap x boleh menderhaka apatah lagi dia hidup susah. org boleh kata sangggup bersusah biar anak jd pelakon? oh halo kita xde kt tempt mak bdk vangang nih! maybe dia pikir bolehla bantu2 keluarga kalo dh gaji besar nnti(soal berkat ke tak Allah menentukan)…aku pon seorang ibu! mintak simpang anak2 aku dh besar esok jadi mcm nih!… Afiq balik mintak maaf kt mak ye.. awk anak lelaki, bertanggugjawab skit, kalo duit skit pun biler berkat cukupla Afiq.. carila pompuan yg baik buat bini, Insyaallah senang kemudian hari…

          0

          0
        • puteri sarah says:

          klu dah tau susah jual burger je jgnla bg ank jd artis..hehehe..xdelah lupe diri kot..xperlu kot ko nk membongokkan aku..pendapat aku,hak aku laa(jawapan retis)..yg ko nk emo apehal lak..sakit hati lak die..mslh fmily diorang biarlah diorang setel..ko suke ke masalah family ko dijaja sana sini..fikirla ngokk..ade cara lain kot nk setel..media nie bukan jalan terbaik n terakhir utk selesaikan masalah..ko punye pndapat suke ko la,aku punye pndapat suke aku la nk kate ape kn..hehehe..

          p/s : jgn suke kate bongok kt org nty ko diperbongokkan..(utk aku jgk)

          0

          0
        • Anonymous says:

          ini blog gosip dan masing2 boleh bagi pendapat di sini, tapi kalau anak dah sanggup melukakan hati mak sendiri camni.. nampak sgt yg kau tu mmg anak derhaka

          baru dapat pompuan muka cam lempeng basi pun dah lupa mak bapak, kalau dapat Miss World tak tahulah nak jadi apa lagi…

          0

          0
      • malaikat maut says:

        dia mak.dia berhak nak buat apa saja keatas anak dia selagi tidak memudaratkan.dia nak sedarkan anak dia.who knows agaknya dia pernah tegur banyak kali,tapi tak pernah nak dengar.agknya ini lah jalan yg terbaik sebelum kdaan lagi teruk.wallahua’alam.

        0

        0
        • mango says:

          mungkin media provok mak dia kot. So mak dia yg secara jujur ni bagitahu lah keadaan yg sebenarnya.
          Btw aku baru nak suka si afiq ni sebab lakonan dia dalam duri.dan nampak mcm budak baik aje. Rupanya……. Apa2 pun afiq pikir lah pasal keluarga dan masa depan.. awak ni masa muda sangat.. jangan pasal ni tenggelam terus..

          0

          0
    • noriesz says:

      sayang 1000x sayang.. klu afiq menafikn,xkn dlm mstar bley ade pic mak nya menangis… seorg ibu bila da label kn anak sendiri sbg anak derhaka, da kes parah da tu..

      0

      0
      • isteri derhaka says:

        umumnya ibu blh kata apa2 pasai anak..tp apakah seorg ‘ibu” yg sanggup mengaibkan seorg anak…org di luar tu tk tau kisah yg sebenarnya jgn lah menghukum org yg tk berdosa..tp pasai2 kau org yg dpt dosa ..org yg teranaiya ni mendapat rahmat atas kutukan kau org tu…biasalah nk mendpt sokongan dgn mengeluarkan air mata…tau tak hukum kata kat org tu “anak derhaka” tu..sila2 lah tanya ustaz2 kat luar tu…taubat lah . wahai mak Afiq ..darah daging kau sendiri tu..kena kat muka kau sendiri…tgk diri kita dulu kita ni baik ker ..kita kalu jaga family kita dgn baik..tk kan anak kita akan bersikap begini…org kat luar tu buka mata skt..jgn dgr sebelah pihak sblm hukum org “anak derhaka” fikir fikir kan lah…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Setakat berlakon 2-3 drama pun dah lupa diri, klu dah kaya raya jd hartawan apalah akan jd dgn budak ni.. Jgn bunuh hina keluarga sendiri sudahla dik…

      Tak masuk syurga derhaka kpd ibubapa…. Tak takut dosa ke dik???

      0

      0
      • bersih says:

        aduhhhh….mulut ada insuran tak? tak tau cerita yg btol jgn main dok tuduh ya..kau x tau sapa ibu c afiq tu yg sebenarnya..kalu dia ibu yg baik..x kan tinggalkan laki mcm tu jer…sapa yg durhaka sebenarnya? ibu atau afiq…wahai masyarakat di luar tu

        0

        0
    • ikhlas says:

      Hmm dunia akhir zaman.. anak burukkan mak, mak burukkan anak.. kalau ada masalah keluarga lebih baik selesaikan secara peribadi.. takut kat sini mcm mak pulak nak tumpang glemer anak..

      0

      0
      • puteri sarah says:

        setuku dgn u..mslh peribadi selesaikan secara peribadi..xperlu nk jdikan media org tengah utk setel..takot lain jdi nye..even die mak berhak buat ape je tp jgelah jgk air muke sesama sendiri..bukan ape,takot termalu sndiri..nti maksud lain,lain yg org fahamkn..xsemua org boleh bce sme dgn pemahaman kite..kena paham 2..

        0

        0
    • minahmaster says:

      korang.jangan judge awal2 ape yg berlaku.sebijik macam ape yang berlaku kat family kawan saye.rupe2nye, bile diselidik, lelaki tu terkena buatan perempuan yg nak kat die.

      0

      0
    • kak timah says:

      TERUKNYE PRNGAI SI BETINA TU MESTI EINA AZMAN KAN

      0

      0
    • Anonymous says:

      Afiq oh afiq igt lah maseko susah sape selalu ade ngn kau,bile ko dh senang ini kebalasan kau terhadap mak kau,igt afiq sekali kau durhaka pada mak kau seumur hidup kau tk senang…….kau tunggu jela sekejap je tuhan tu nk balas

      0

      0
    • Anonymous says:

      walau mcm mana ibu kita sebagai seorang ank kita kena akur dan taat.. sudah tertulis syurga itu berada di bawah telapak kaki ibu.. menjatuhkan air mata seorang ibu berdosa besar ..kisah di zaman rasullah melebihkan isteri daripada ibu masa nk meninggal tak leh nk mengucap.. jadi ambillah pengajaran dan iktibar.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    oh no…

    0

    0
  3. mulut puaka says:

    tanggang 2013..

    0

    0
    • kobis says:

      mak, sumpah jadi emas peliss

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju cadangan ko.makcik sumpah jadi emas 999 .tapi tunggu lu makcik harga emas tengah turun tunggu sikit masa lagi bile harga naik jer makcik sumpah dia . besar badan dia ni kikis skit2 tak habis makan tujuh keturunan.tak payah jual burger jual burger. mcd 10 cawangan pun makcik mampu beli.

        0

        0
  4. saya ok jer!! says:

    hmm. entahlah.. jadi artis bukan ‘tiket’ untuk anda menjadi LUPA DARATAN!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      dapat betina yang terkinja-kinja jadi kekasih hati…begitu lah akibatnya….kesian

      0

      0
  5. Song Ji Hyo says:

    ermmm….

    0

    0
  6. elsalina says:

    HARAMJADAH PUNYA ANAK..XKAN MAK NK BURUKAN ANAK DIE..BANGSAT BETUL ANAK MCM NI..

    0

    0
    • cun cun says:

      sedapnya kata org bangsat..kot tercalik kat muka kau baru tau..org pulak kata kau bangsat..baru padan muka kau

      0

      0
  7. muka hensem tapi sengal says:

    Kepada Afiq jgn lah buat ibu kamu mcm tu kesian sikit, tanpa ibu, kamu xkan lahir ke dunia ni, muka saja hensem tp sbbkan wanita (gf) kamu jadi sampai mcm ni, igt syurga di bwh telapak kaki ibu, kalo dah derhaka mmg tak masuk syurgalah huhuhu

    0

    0
  8. Nina says:

    kalau betul la. serius kecewa T^T

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Oo

    0

    0
  10. cik pepel says:

    astaghfirullah…jauhkan diri ini dr bersikap sedemikian…

    0

    0
  11. nanawaras says:

    OH MY ENGLISH!!!

    0

    0
  12. hahas says:

    yeke ke tu umi afiq 0_O
    cuba la tunjuk gambar ke ape ke
    mne tau org saje2 nk wat fitnah
    30 k sebulan? dia ni ade brlakon cite laen ke smpai mmpu nk berbelanja mewah cmni?
    yg tau cite cinderella tu je

    0

    0
  13. Cik wey says:

    bukan awek dia ni eina gedik tu ke??

    0

    0
  14. uuu says:

    siapa dia nie?

    0

    0
  15. amy says:

    Aku kenal si afiq ni.. junior aku dulu.. die baik sgt.. ramai dok tackle try die.. sweet.. penyayang.. lembut.. x tau la klu die berubah smpi gini.. wallahualam..

    0

    0
    • Samsung says:

      Aku Kenal jugak dia tp sbgi jiranlah…afiq mmg budak baik..tak sombong..malah rapat dgn adik beradik..aku sgt kagum ok. Tp lps dia gossip dgn si eina ni batang hidung dah x nmpk..org ckp dia dah duduk dgn bos dia.
      Tp mmg sgt rugilah..mak dia yg bawa dia gi ulang alik b4 popular.
      Kalau ini benar Perempuan boleh carilah afiq..mak ayah adik beradik tak boleh carik..kesianlah kat mak ko tu..byk Berkorban ok.

      0

      0
    • loli says:

      aku bkn la pminat tegar afiq ni…tapi kdg2 ade stgh ibubape ni overacting sgt…bl kite xdgr ckap dia skit mule la ckp ank derhaka..ckap itu ini n tmbah crite..mngkin afiq muiz ni stress dgn family or mrajok kot..kite pon xtau ape yg berlaku…tapi hrp jgn sbb eina gedik muke flat tu dah!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kali nie la aku setuju dgn ko loli..betul 100% aku setuju..mudah tersentuh org tua nie..mungkin afiq busy,tp sb mak die xtahan teros ckp afiq dah berubah…tp klu sb si leper 2 xpyh laa afiq rugi ko dpt kontroversi murahan klu kerana c pinggan leper 2..

        p/s; aku pun xminat pun kt afiq nie,cume boleh la nk terima watak dlm lakonan die 2..xdela kayu mana..

        0

        0
      • Anonymous says:

        APA PLAK NAK SALAHKAN MAK BAPAK TP MEMANGLAR MAK DIA DAH SILAP BG ANAK JD ARTIS PATUT SBLUM ANAK TU JD ARTIS SUH LAR ANAK TU KERJA YANG MEMBANGGAKAN MAK BAPAK(SELAIN JD ARTIS).KAN ADA GOSIP SEBELUM NI YANG MAK SI EINA AZMAN NI DAH JADI PENGURUS SI AFIQ NI,MUNGKIN MAK SI AFIQ NI TERASA LER MAK SENDIRI TAK AMBIL TAHU DENGAN MAK SI EINA AZMAN SIAP LEH JADI PENGURUS LAGI…YANG SI EINA AZMAN PLAH POYO JE BERLAKON…

        0

        0
  16. Anonymous says:

    jika betul cerita ni benar, si emak dah keluarkan statement si afiq ni anak derhaka, cepat2 la afiq memohon ampun kpd emaknya sebelum bahana yg amat dasyat menimpa diri anda. btw, siapa afiq nie ek? retis celah mana tak penah nmpk dia berlakon pun.. extra je ek? yg tau dia masuk masterchef je, then dah terkeluar

    0

    0
  17. sukeatiakula says:

    bertaubat la wei sblm terlambat.. syurga dibawah tapak kaki ibu… jgn duk hanyut dgn dunia n wanita, ibu terabai..
    kepada maknya.. nasihat dgn elok2… jgn nak aibkan anak n diri sendiri dan jgn gunekan media sbg jln penyelesaiannya… elok2 org xtau satu dunia dh tau..
    seboleh2nya guna org ketiga utk menasihati anak anda sekiranya dia x dgr ckp kita

    0

    0
  18. tapaiubi says:

    haaaaa..ni dh kene gune2 pmpuan 2 la ni..euwwww

    0

    0
  19. mamamia says:

    adoii afiq ni aq pernah jumpa ngn eina. mmg sombong n gedik..
    k

    0

    0
  20. siti says:

    hanya dia dan keluarganya yang tahu..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Nampak gaya macam dah kena mandrem je……orang yang terkena ni tak sedar apa yang berlaku..

    0

    0
  22. anak Ikan kak ton says:

    Adoiyaii~

    Tak kemana pon klu ko nak buat hal.. hengat Malaysia ni besar sangat ker? sok dah tersungkur, carik mak balik. Tak malu ker?

    Mentah btol budak neh!

    0

    0
  23. waty says:

    Apabila seorang ibu terkilan dan merasakan anak nya adalah anak derhaka..tak ciumlah bau syurga melainkan keampunan ibu..

    0

    0
  24. wane says:

    patutlah dalam masterchef dia pernah cakap dulu dia pernah jual burger….rupanya mak dia yg jual burger…errmm..lebih baik minta maaf dan taubat sebelum terlambat…awek blh dapat pganti tp ibu..mmg takde pengganti…syurga tu dibawah tapak kaki ibu..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    nanti disumpah jadi Panasonic Cooking Magic baru tau..kukus, grill, panggang, 2x!!!

    0

    0
  26. minah ronggeng says:

    semalam baru je minat die. harini tak minat dah. bye.

    0

    0
  27. mm says:

    Dulu najwa latif..sekarang ni afiq pula.x kisahla cerita ni betul ke x, yang paling penting x payahla sampai nak bagitau kat media.xde jalan penyelesaian pun.pergi jumpa ustaz ke, kaunselor ke lagi bagus.sekurang2nya dapat membantu meringankan beban masalah.

    0

    0
  28. mimi says:

    kesian aku tgk muke mak de kt page mstar online…Afiq, berubah laaa…xbaik buat mak awk mcm tu….syurga di bawah tapak kaki ibu… T,T

    0

    0
  29. iris says:

    waaaaa…..afiq dah jd si tanggang moden….kalau arini wat mak ko mcm tu…tuhan akan balas lagi teruk kat ko nanti….hate uuuuuuu….

    0

    0
  30. kepohcie says:

    Rsnya aku dh dpt agak sapa artis yg pancaindera mention kn mandrem dgn kekasih hati smp mdrhaka kp ibu bapa n sggup buat pkara yg x jd smp trkeluar dlm rancangan realiti smata-mata mahu dgn kekasih hati..lbh2 skrg ni mak kekasih dia yg jd pengurus..ini org pn ada ke?

    0

    0
    • nur says:

      gilfriend dia yang isu kuar melodi ahad lepas…pasal artis muda ada gugut vvip utk dapatkan duit..sasaran dia vvip….

      0

      0
  31. missa says:

    cepat sangat lupa diri… tulah bila hidup dah senang lenang.. keluarga sendiri pun lupa….baik takyah jadi artis…btw…kurang ajar betul kekasih afiq muiz tu… siap sms ugut mak afiq….kurang ajarla budak pompuan tu….eii.. pantang betullah org tak hormat org tua ni….

    0

    0
  32. ............... says:

    mgkn emak si afiq ni dh terlalu sedih sgt n hampa smpi bagi tahu kt media..seorg ibu kalau dh ckp anak derhaka dh d kira teruk sgt peranagai anak dia tu….kalau sakit hati atau geram mcm mana pn seorg emak x akan cakap..tpi kes si afiq ni mgkn anak dia dh keterlaluan sehingga emaknya dh x dpt simpan lagi atau menanggungnya….pd afiq..kalau u rasa salah ke x..pergi la mta mf kt ibu…lagi2 sempena hari ibu ni…

    0

    0
  33. cik piNgu says:

    kekasih dia Eina Azman tu kan? Ke silap?

    0

    0
  34. AMARAN UNTUK SEMUA says:

    sekarang ni ZAMAN FITNAH. ZAMAN SIHIR BERLELUASA. berhati hati ya semua orang. tingkatkan amalan. jangan terlampau kejar duniawi. sikit sikit tu untuk balas jasa mak bapak tu boleh lah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ak setuju… sekarang memang zaman sihir berleluasa.. ak pun prnah jadi mangsa..

      0

      0
  35. nenek_kebayan says:

    PERHATIAN KEPADA SEMUA IBUBAPA..JANGANLAH NAK SOKONG SANGAT ANAK JADI RERTIS..BILA DAH JADI MACAM NI BARU NAK UNGKIT2..LEBIH BAIH SURUH ANAK BELAJAR PANDAI2 CARI KEJE YANG MENJAMIN SIKIT..POPULAR SALAH..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Awek dia Eina Azman? Hish x berbaloi sgt2 nak menderhaka dgn mak disebabkan pompuan mcm tu. Kalau pompuan tu cantik mcm bidadari sekalipun mmg x berbaloi sbb dosa yg nak ditanggung sgt berat.
    Ini semua salah Hari Ibu. Sepatutnya ibu diingati hari2 bukan hari tertentu saja.
    “Duhai apakah gerangan budi balasan, bagi insan melahirkan membesarkan, bercucuran airmata bila mengenangkan, betapakah besar budi ibunda berikan”

    0

    0
  37. rambo says:

    takkan seorg ibu yg baik nak mengaibkan anak dia.
    ibu pun teruk..

    0

    0
  38. cleopatra says:

    biasalah.dah glamor n berjaya.lupa la family,nak2 kalu dh ada gefren..erm egtla hubungan dgn gefren blh putus bila2 masa je,dgn family sampai ke akhir hayat….

    0

    0
  39. Jgn Cepat M'hukum says:

    Sabar…kalo bleh kita doakn yg terbaik je utk Afiq & Ibunya moga boleh capai persefahaman semula…Jgn mudah menghukum coz Afiq ni Softspoken & Penyayang orgnya..Pengalaman sy b’kahwin dgn ‘anak emak’ dimana sy bukan pilihan ibunya, mmg sgt sukar nk memenagi hati seorg ibu yg hampir menopous – sgt emosi & kuat berprasangka buruk..nasib baik keluarga sy faham & beri ruang utk sy focuskn mnjaga hati ibu mertua…tiap2 minggu dtg mngadap dia…tiap2 thn dok beraya belah famili dia je..tp bila dh x suka, ada saja modal utk cari pasal & melenting2..contohnya x puas hati sy nk blk jenguk mak ayh sy pula, sanggup dia dtg mnyerang rumah keluarga sy terjerit2, meraung2 menangis ckp anaknya “Derhaka dh pandai lawan ckp mak” Bayangkn jiran2 yg mndengar…mst bersangka buruk pd suami sy mcm issue ni besar sgt kn? Pdhal suami sy cuma nk jalankn tggjwb nya sbg menantu…sebulan sekali je pn melawat keluarga sy..Terbawak2 emosi sebab cemburukan menantu bkn pilihan knn..baru2 ni tgk tak drama “Takbur Mama” camtulah MIL sy…kontrol anaknya kalo x ikut cakap sket, Ko anak Derhaka & Mak doakn ko takkan berkat hidup & takkan cium bau syurga…masalahnya, arahannya ridiculous mcm suruh tinggalkn cucu kpd dia sbb dia doubt kmampuan sy jd ibu yg baik, x kasi beli kereta baru @ transfer asset rumah…rasa GiveUp gk, tp Ust nasihat suami supaya jgn melulu ikut ckp ibu, pelan2 nasihatknnya & sntiasa doa Allah bersihkn hati ibu..Allah maha adil, takkan jatuh hukum Anak Derhaka pada kita walau seribu tahun ibu b’doa kalau kita mnjalankn tggjwb sbg anak sebaiknya & x penah meninggi suara pd ibu

    0

    0
  40. Saya says:

    Sebagai ibu…bersabar lah jgn lah senang ckp derhaka kepada anak dan cite keburukkan kepada media ke ape… Sebab walau ape pun itu tetap anak kluar dari rahim kita… Lain lah dia maki hamun baru lah leh dikatakan derhaka…kita sebagai ibu tegur dgn cara yg baik…dan jgn lah ckp yg ibubapa nie siang mlm cari rezki demi anak kerana ini mmg tangung jawab ibubapa… anak2 nie kekadang tk sedar ape dia buat…kita tk tau ape yg sebenar berlaku…so doa kan terbaik buat mereka…

    0

    0
  41. Siti Zubaidah says:

    X salah ibu dia kluar statement kat media. Mungkin ibunya merasakan inilah cara terbaik untuk mengembalikan anaknya. Walau sejahat manapun ibu kita, dia tetap ibu kita. Insan yg melahirkan kita, mengusung perut selama 9 bulan. Ingatlah kisah Alqamah pada zaman nabi dulu. Susah nk mati sebab x mendapat keampunan ibunya.

    0

    0
  42. cik yah says:

    Tanggang moden!! Eina azman, tgk dari muka and cara pun dah tau dia tu sumtg wrong.. mcm kes yg nak beli keta tp ikut jantan masuk bilik.. Artis xda otak.. And bukan la nak kata, tp mak eina tu pun mcm sumtg wrong gak.. Tentu mamat ni dicontrol.. Sepatutnya seorg kekasih kena saling bimbing pasangan supaya menjadi lebih baik.. Ni g maki mak mamat ni plak.. Kalau cik yah jd mak si afiq tu, xnk eh kat si eina tu.. Nmpk sgt akan jdi menantu yg xleh pkai..

    0

    0
  43. LeinaTakHangat says:

    Ada jugak yang gila glamour dalam ni. Guna email sama pastu duk reply kat diri sndiri buh nama lain2. Kalah retis.

    0

    0
  44. cik bombom says:

    erm aku minat gile dgn si afiq ni..tp. Uhu.aku xsalakn dia kut.. Sbb dlm famili aku pun ade sorg yg derhaka. Kakak aku.. Dulu bkn main baik..ingt famili.. Dh jumpa bf, lupa mak aku..sampilah kawin ni.. Telefon mak aku pun 2 3 bln skali.. Kutuk mak aku kat fb lah.. Brp byk mak aku ngis dah.. Tp tulah salah pilih psgan mmg derhka lah jwabnye.. Tp afiq ni tlgla insaf ye..sob2

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Jgn jgn kena mak esah ngan pompuan muka penyek tu

    0

    0
  46. Puteri Salju says:

    Masa nengok drama cinderella dulu, mmg tkejut nengok dia.. Ensemnyerrr… Tp bila baca luahan ibu dia ni, rasa marah sgt2.. Dah mcm tanggang plak ek.. Anak lelaki jgn memain dgn ibu.. Berat sgt2 balasan sampai xbole hidup aman kat dunia.. Saya dah pnah nengok seseorg yg telah luka kan hati ibu dia, pastu xsmpat mtak ampun sbelum ibu dia mninggal.. Teruk hidup dia skarang..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    GF DIE NIE MESTI SI EINA TU ADE GAK DGR2 CITE YG SI EINA 2 BOLE TAHAN LANCANG MULUT DIE……

    0

    0
  48. spirit gurlz says:

    afiq mmg anak derhaka,apa yg sy nmpk semalam afiq muiz sggup memukul adiknye di depan khalayak ramai di depan kenny rogers leisure mall..!!afiq muiz bukan sahaja anak derhaka tetapi lelaki dayus.klu betul dia kena sihir supaya membenci keluarga dia sendiri…sedarlah bahawa syurga itu di bawah telapak kaki ibu dan dosa adik perempuan di tanggung oleh adik lelaki. subhanaallah…

    0

    0
  49. xx says:

    mak afiq ni pun 1 jugak….suka mengaibkan ank sndiri…pernah baca majalah dulu..afiq ni mngaku dtg dr family susah..aku rasa family afiq ni suka mngharapkn afiq skrg,smpi afiq bengang..sampai duit org sndiri belanja sebulan pun nk sakit hati…
    tapi klu c eina biadap2 tu x patot la…yg dia lebih2 tu nape?..confirm dia dh bomoh afiq…

    0

    0
    • ddd says:

      3 baris pertama………. wahhhhhhhhhhh kalau anak aku memang aku cili2 mulut ko ni… afiq tu anak die…bkn die sakit hati duit belanja anak die tp kalau tahu asal drp keluarga susah beringat lah… kalau adik2 tak harapkan abg nak harapkan sape? rumah kebajikan? nak bengang knape ? mak bapak besarkan drp besar tapak kaki sampai besar drp mak bapak xdenye nk bengang ngan anak2..

      komen pakai otak sket… tak yah ckp la mak die mengaibkan dia.. kalau anak tak buat benda yg mengaibkan xde timbul isu aib tak aib ni

      0

      0
      • xx says:

        klu dia xnak aib kn anak …dia x akn jaja kisah kburukan ank sndiri kat media ddd oiii…kbanyakan ibu2 yg aku jumper xpernah mngharapkn ank2 balas budi ngn duit…walau miskin sekalipun….harap doa jer…

        0

        0
        • bunga tahi ayam says:

          Sbg ibu, ye mmg nak mengajar anak. Tak nak anak hanyut. Tp fikirlah banyak kali b4 buat sesuatu. Dgn kenyataan mak dia kat media, dlm sekelip mata mak dia dah mengaibkan pertama anak dia, kedua diri sendiri, ketiga suami, keempat keluarga. Sikap afiq pd mulanya hanya ingin berdiam diri bagus. Tp disebabkan mak dia pun rasa xkan selesai, amik keputusan drastik. Ingatlah org lain pun ada masalah, anak itu ini. Tp disebabkan mereka bkn artis, cerita tak hot lah.so xde la efek sgt periuk nasi. As a mother, me 2, berhati2 apabila keluarkan susuatu kata. Sbb tu adalah doa. Marah mcm mana sekalipun, pk balik. Afiq pun kalau ye ibu kamu bersalah, dah malukan kamu di media, diamkan diri, beri jawapan no komen, selesaikan secara dalaman antra keluarga. Lama2 basi jugaklah cerita ni. Mmg ada ibu yg akan control duit masuk keluar anak dia, mcm ibu sy jugak control gaji adek sya. Sebab? takut pergi ke arah yg tdk sepatutnya. Itu sahaja. Jd afiq kene fahamlah, umur baru 21, utamakanlah keluarga dahulu.

          0

          0
  50. heyMan says:

    bodo la afiq muiz nie!!! eiiii geramnye I… kalau i jumpa afiz muiz ni gerenti I akan isap batang konek dia sampai dia pancut tinggi2. lepas tu I suruh dia pulak isap batang I pastu i letak batang I kat lubang bontot dia… emmm sedap nya biar awek dia cemburu. padan muka

    0

    0
  51. siti says:

    hal keluarga tak baik cerita pada orang,tak ada ibu yang nak mengaibkan anak.Ini mungkin rekaan orang

    0

    0
  52. gadis melaka says:

    abg nara! nape suke sangat memalukan org,mengaibkan org! saya sedih la dgnabg nara ni.kalu hal2 macam ni tak sepatotnye abg nara pos tawu tak! kesian die!biala hal die dgn mak die.hal anak beranak.tak payah la abg nara nk post cemni sume.kesian taw tak!kite tak tawu kehidupan org lain mcmmne.kite taktwu hal sebenardiorg mcmne ,jgn duk sibuk nak jaga tepikain org.sy nasihatkan abg nara,klu nak post biala post sesuatu yg membina.bg sy post ni sgt2 melampau!walaupun org lain yg kene macamni sy da rase too much ,ni kan dri die.abg nara kene ingat dosa2 mengaibkan org.ape balasn die sume.klu abg nara tk kene kat dunia.abg nara jawab la kat akhirat!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko eina azman ke? sentap sangat… dah ni blog gosip… abg nara pun amik kenyataan dari akhbar.. bukan buat cerita… kalau bukan kat sini pun..bersepah kat akhbar ngan blog lain…!

      0

      0
    • kirikanan says:

      oii gadis melaka..klu ko sentap..tak yah baca beautifulnara..cari blog memasak kaa.. tak yah masuk..tak yah baca blog ni… abg nara tak keluarkan pun..belambak lagi blog keluarkan cerita ni..ko main jauh2 leh tak..tak yah nak komen2 sentap bagai..namapun gosip artis.. ko pegi tengok resepi memasak tu.. tak yah baca gosip artis..

      0

      0
  53. idir says:

    pengajaran kepada mak2 di luar sana..lain kali kalau nak bersusah payah jual burger/kuih apam tepi jalan – biarlah untuk anak2 masuk uni..bukan jadi retis..muahahaha

    0

    0
  54. I LUV N9 says:

    Eina Azman 2 gedik dohhh…bajet cun…blakon cam haram jer…si afiq ni pon 1 bodoh jgk bru nk idup dlm industri dh wt taikk…cr publisiti murahan n bg statement cam org xde ilmu/ (biasela artis yg xde pendidikan)…sesuai la ..2×5 mcm che’ ta n zain…

    0

    0
  55. mak tiri says:

    mak ko yang beranak ko ..sedarla sikit…muka hensem tapi sayang buat mak macam tu..afiq tak malu ka sampai mak keluar cerita dalam paper… rintihan seorang mak yang sayang anak dan rindu kat anak dia

    0

    0
  56. mak long jalan pegawai says:

    awek dia si eina azman tergedik2 tu ka? yg nk dirogol Dato tu? eee… kembalilah nak.. kembalilah..kalau cerita ni btui.. ingatlah syurga hang dibawah tapak kaki mak hang..apa jadi sekali pun hg kena UTAMAKAN MAK hang lebih dari segalanya.. ingat k? kalau xdapat restu seorang ibu.. habislah.. tak berkat hidup tu anak oi….

    0

    0
  57. kak dara says:

    la aku ingatkan dia ni anak2 kerabat ke or anak2 datuk/ tan sri rupanya taraf orang urban pprt jer.

    0

    0
  58. lynn says:

    setakat ni belom pernah lagi dengar crite yg baik2 pasal eina azman

    0

    0
    • kak jem says:

      sokong lynn.. berlakon pun nampak fake je.. xtahu lah akak tp secara personal akak sebagai org berusia ni akak x berapa gemar tgk si eina azman tu.. terkinja kinja..dan cerita pasal dia nak dirogol dato tu buat akak mengucap panjang..semoga anak beranak kita dijauhi ye..

      0

      0
  59. Anonymous says:

    MMMMMMMM

    0

    0
  60. ada aku kisah says:

    lg satu muka mcm bangla… baru dlm industri setakat suam2 kuku jer… dah la tu derhaka pd ibu… ingat boleh hidup bahagia ker… aish… budak2 skrg… oh ibu cubalah susah2 jadikan anak profesi yg lebih diredhai apalah nk sgt anak tu jadi retis..

    0

    0
  61. […] ini kita telah digemparkan dengan kenyataan ibu kepada Afiq Muiz yang menggelar anaknya sebagai anak derhaka. Petang tadi, Afiq Muiz telah membuat sidang media di Subang Parade untuk menjelaskan perkara […]

    0

    0
  62. Anonymous says:

    memang salah eina azman pun…pmpuan tue memang macam pelacur…bdk muiz nie takkan berubah kalau betina sundal nie tak kapel dgn bdk mentah muiz nie….

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      mungkin betol ape yg kau cakap kn tu minah jambu stuju….minah lepeh tu yg kontrol si afiq ni gak Nye sampai si afiq ni derhaka kt mak dia. afiq ni pon satu tkan dh dapat pompan teros lupa pada mak ayah dn adek beradek !! kite nk kena ingat yg kite ni dulu orang susah ! bila dh senang sikit kite tk boleh lupa pada keluarga terutama pada mak kite paham tk !!! helo pengarah2 kalau macm gini prangai si afiq ni tk payah lah ambek dia berlakon !!! prangai lupa diri macm gini tk payah ambek dia berlakon lagi ok !!! ambek aliff Aziz aje yg berlakon ok !!

      0

      0
  63. Mr Bee says:

    Tipulah, mana ada syurga bawa tapak kaki ibu…Kencing kuat…

    0

    0
  64. eman says:

    sedarilah afiq…Dosa besar derhaka ibu

    0

    0
  65. alep says:

    Memang dah kene mandram dengan minah muka kemek tu. Tengok la, tak lama lagi berpisah la tu.. Hai la Afiq.. apa la yg ko tengok kat minah muka kemek otak lenglong tu..

    0

    0
  66. qyla says:

    Kenapa mak dia beriya-iya nak dia jadi artis.
    kenapa tak nak jadikan seorang tahfiz/ hafal Quran.

    sanggup jual burger untuk naikan anak dia jadi artis.
    tapi untuk akhirat tak tahu lagi ke mana.

    apa2 pun.. ibu tetap no1 afiqqqq oiii!!

    0

    0
  67. mama says:

    ishh…si tanggang betoi… camne pun ibu tetap betul…syurga dibawah tapak kaki ibu…nasib malang dpt anak camni…. pompuan tepi kaki lima camtu pun nak buat kekasih… awai-awai dah rosak hubungan anatara anak ngan ibu…

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Afiq muiz ni calon jadi batu ni…..tanggang/malin kundang 2013

    0

    0
  69. komen saya , pergilah minta maaf pada mak tu. kalau dah tak dapat keberkatan dari mak , susah la nak hidup . ibu bapa tu lebih penting . perlu ada keberkatan daripada mereka dalam apa jua yang kita buat .

    0

    0
  70. Anonymous says:

    kalau zaman dulu tanggang, zaman skrg nie afiq muiz

    0

    0
  71. kak nam says:

    belum kawin dah tunjuk perangai. busuk mana pn mak ko, dia tetap mak. kalau dia xredha, tak berkat la idop ko noks.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    FDRTFYG

    0

    0
  73. Anonymous says:

    jgn jadi mcm jimy dah la ye…..afiq cari la awek lawo ckit n ada kehormatan n msih dara..tgk gaya pompuan tu pun dah tahu…rosak2…

    0

    0
  74. juzs neyy says:

    jgn salahkaniq afiq je..mak dia yang dulu buat kenyataan media tuduh dia anak derhaka…patut ke mak malukan anak gitu depan khalayak ramai…lau ada masalah bawalah berbincang elok elok…dia orang tua sepatutnya berfikiran lebih matang tp dia plak nk aibkan anak sendiri..kata sayangkan anak tp nape aibkan ank mcm tu…org x tau jd tau…pelik,,,,

    0

    0
  75. teacherainun says:

    ish3..x baik afiq oi…x sabr nk tgk afiq jdi batu…tanggang moden ar ni yek..spy leh bg pengajrn pd owg len yg derhaka ngan ibu jugak..huhuhu

    0

    0
  76. Minah muka penyet says:

    Macam mana mat bangla boleh minat dengan minah muka penyet tu, tergedik-gedik meluat aku tengok dia berlakon…tak minat langsung. Taubatlah si tanggang, tolong keluarga dulu. Kalau ya pun gatal sangat dah nak bergirl friend carilah pompuan yang baik-baik insyallah mak kamu suka. Janganlah cari minah muka penyet tu bukan lawa pun..mulut macam bertih jagung, cam ni nak wat bini…taubat.

    0

    0
  77. kebanyakan dari orang biasa macam ibu afiq memang agak sedikit mengongkong anak sebab mereka susah hidup dahulu,agak kurang berfikir sebelum bertindak lagi-lagi melibatkan anak. (lihat dari smsnya pada afiq) mungkin kurang pendedahan ilmu dulu..hidup susah..fikirkan anak, belanja keluarga..Kita faham situasi ibu afiq. Kalau dibaca blog afiq, dia tidak ada masalah dengan ibu dan sibling..semua ok. Cuma sekarang bila afiq sudah ada cara hidup sendiri, almaklum pelakon terkenal, teman wanita pun cantik, kaya. Dia agak lupa sedikit tentang kepayahan ibu, tindak tanduk ibu dan cara gaya ibu dahulu, kenapa sebelum terkenal boleh memahami ibu tetapi selepas bercinta tidak terima cara ibu..ini punca masalah..dapat girlfriend kurang menyokong tetapi banyak membawa rebah..kalau sudah berkahwin dengan wanita seperti itu..saya pasti dia akan duduk di bawah telunjuk isteri tambah2 tidak setaraf dari segi kedudukan, harta, pemikiran..lihat saja di tv3..tengok kepada ibu girlfriendnya pun kita tahu siapa dia..tengok gaya girlfriend afiq bila bercakap dengan wartawan walau menangis sekalipun kita tau siapa dia, terlalu berani. Ingat apa-apa hal yang berkaitan dengan ibu, yang sudah melukai ibu walau ibu bermulut puaka atau jalang sekalipun ia akan membawa padah di kemudian hari.. bergeraklah sendiri tanpa bergantung kepada girlfriend atau keluarganya..fikir sedalam-dalamnya, tenung diri, kembali kepada fitrah, dan afiq perlu kembali ke pangkuan ibu mohon maaf bukan ibu mohon maaf kepada teman wanita. ( 11 malam tak balik rumah ibu wajib marah, inikan pula pukul 3 pagi.. betullah teguran ibu tu ..di meloditv3)

    0

    0
  78. korang x leh nak salah kan afiq sepenuhnya …. korang sendiri x tahu perkara sebenar … masaalah ini hanya ibu afiq, afiq and eina jak yg tahu …. korang tu cuma baca dari sumber2x yg bukan dari mereka sendiri …. tlg lah jangan patah kan semangat dorang … afiq tu dah besar dia tahu lah nak tentukan penyelesaiannya … semua manusia tyda yg sempurna !!!! kenapa harus mengutuk muka eina buruik lah apa lah …. cuba korang yg berada d’ tempat dorang pastu tyda seorang pown yg nak seport … hah camana ?.. setiap keluarga mesti ada masaalah n setiap masaalah mesti ada penyelesaian nya …. jadi tlg lah beri semangat pada afiq dgn eina …bukan nya nak reject dorang … pada eina dengan afiq carilah penyelesaian nya dan jangan pedulikan orang yg nak buat korang jatuh …. saya sentiasa menyokong anda ….

    0

    0
  79. fazilah says:

    sebagai seorang ank kita hanya mendoakan ibu supaya berubah. walau mcm mana sekali pn ibu kita sebagai seorang ank kita perlu taat dan akur .sudah tertulis syurga terletak dibawah telapak kaki ibu.. menjatuhkan air mata seorang ibu hukumnya berdosa besar.

    0

    0
  80. afiq.. ingatlah!!! TANPA DOA MAK KO SLAMA NIE KO XKAN SEPERTI SEKARANG…
    SBGAI SEORANG ANAK KO SPATUTNYA MENGALAH KT IBU KO… BKN NAK MALUKAN IBU KO MCM 2!!! PATUT KE KO CAKAP MAK KO KERJA MINTA DUIT JER??? SLAMA NIE MAK KO SUSAH PAYAH BG KO DUIT DIA ADA BGTAU SATU DUNIA??? YA ALLAH APE NAK JADI NGN KO NIE… HANYA KERNA PEREMPUAN SEMURAH ITU KO NK PERTAHANKAN.. SIAP MINTA MAK KO MINTA MAAF NGN DIA.. ANAK DERHAKA!!!!!!!!! KO AFIQ…. X CIUM BAU SYURGAAAAAA KO!!!!…. KO INGAT TU!!!

    EINA!!! KO PUN SATU HAL JUGA… KOJE NAK MEMPORAK PERANDAKAN KELUARGA ORANG JER… KO XPERLU MASUK CAMPUR LA HAL DYEORG.. KO JAGA MAK KO TU.. BELIKAN DIA MAKEUP BANYAK2.. TGOK MAK KO PUN AKU DAH TAU HIDUP KO MCMNE… MAK KO PUN MANELAH KISAH KO KELUAR NGAN JANTAN BALIK PUKUL 2-3-4 PAGI…. MUNGKIN DIA SIAP SURUH AFIQ TIDO UMAH KO LAGI…

    0

    0
  81. Angah says:

    Assalamualaikum Saudara Afiq…
    Saya seorang ibu dan jiwa dan naluri semua ibu adalah sama (mahu melihatnya anak mereka berjaya dan gembira). Insaflah wahai Afiq.. bertaubatlah.. syurga kamu dibawa telapak kaki ibu. Kamu belum merasa kehilangan ibu. Ia merupakan satu pengalaman yang amat pedih..Janganlah kerana seorang wanita, kamu sanggup menghina ibu kamu. Sesungguhnya kamu belum mengenali mereka sebagaimana kamu mengenali ibu kamu. Kes Shila Amzah adalah satu pengajaran yang patut kamu jadikan tauladan. Belajarlah dari kesilapan dan kembalilah ke pangkal jalan. Setitik air mata ibu tidak akan membawa kamu ke syurga. Tidak kah kamu rasa terhina apabila ada suara-suara sumbang yang menghina ibu kamu…. Hormati dan kasihanilah dia…

    0

    0
  82. Anonymous says:

    KEPADA SAUDARA AFIQ,

    BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT !!!!!…
    ORANG CAM KO NI DAH SAH-SAH & CONFIRMED MASUK NERAKA JAHANNAMM… KO JANGAN WAT PASAL BRO… BARU NAK SENANG SIKIT, DAH DAPAT AWEK CUN SIKIT PUN DAH LUPA DIRI DAH… SANGGUP KUTUK MAK KO SENDIRI MACAM2 LAGI KO KATA KAT DIA ERK??… DIA MINTAK DUIT KO PUN TU DAH MEMANG HAK DIA… TANGGUGJAWAB KO TU BRO BAGI DUIT KAT MAK KO… BUKAN PERABIS JOLI DGN POMPUANNN…..

    DASAR ANAK LUPA DIRI… KESIAN KAT KO NI KAN….

    0

    0
  83. Kaktoncomei says:

    bertaubatlah afiq. semua kata kata seorang ibu tu betul. aku dulu selalu memberontak. aku rasa diri aku je betul. mak aku salah. mak aku kalau marah suka cakap kata kata kesat. aku benci mak aku. tapi bila aku dah kena musibah teruk. mak aku yang jaga aku. mandikan aku. suapkan aku. jaga aku macam menatang minyak yang penuh. bacakan yasiin untuk aku. hati aku hancur. rasa berdosa nak mampos. aku fikir balik apa aku buat. aku tersangat malu pada ibu aku. pada Allah. mak aku marah sangat sebab dia terlalu sayangkan aku. manusia bila marah mulut memang susah nak jaga. mak aku bukan ulama. nanti kau akan rasa macam mana aku rasa. bertaubat sebelum terlambat. kalau kau mati kau jangan perasan lah nak masuk syurga. orang macam kau ni memang jadi bara api neraka je

    0

    0
  84. Anonymous says:

    kalu aku jadi mak ko..
    kecik2 aku cekik sampai mampuih…
    biar anak tak jadi artis dari anak jadi iblis

    0

    0
  85. juliza adlizan says:

    Memang pahit nk telan bla anak sdiri bkelakuan mcmni…tp dilubuk hati sya bkata pd Umi,biarlh apa yg afiq tu nk buat, biarkan sja..(org tgh mabuk dgn alam yg dia sendiri cipta di samping org sekeliling yg byk mghasut, akan megeruhkan lg keadaan.)
    sbg ibu lbih baik bdiam diri sja dr terus bkata2 yg mblehkn dia jatuh terus ke neraka jahanam.wallahhualam…
    Berdiam diri bkn bererti kalah tp fahamilah dan percayalh Tuhan Maha Adil dan Maha Mengetahui…Kebenaran akan terbukti..
    Kmi sentiasa mendoakan kesejahteraan buat Umi. aminnn..

    0

    0
  86. Abang J says:

    SI PENJUAL BURGER DI KG PADANG RENGAS KUALER KANGSOR ….>>> JADI PELAKON….SKANG NI DH JADI….>>>ANAK DERHAKER…>>> YAALLAH TURUNKAN LAH PETIR SAMBAR JE BUDAK AFIQ NI…nak sangat matikan….

    0

    0
    • cun cun says:

      abf J…jaga mulut skt..takut kena kat diri sendiri pulak…tk tau jgn nk kata yg bukan2..c penjual burger ni buat partime jual burger bknnya org susah..org blh create cerita utk carik simpati..kau org ni apa tau…

      0

      0
  87. lin says:

    Kat dunia ni boleh le nak saman menyaman,kat akhirat esok baru tau langit tinggi rendah.Sejahat mana ibu,anak tetap kena hormat ibu.Duit ringgit tak de nilai berbanding ibu.Dunia akhir zaman memang begini.Ramai anak derhaka.Dari kecil dulu azamku belajar rajin2 nak tolong ibu bapa.Hingga kini dh hampir 50 an masih berbakti pada ibu bapa dan keluarga.Keperluan diri no 2, ibu bapa no 1.Jiwa tenang, rezeki berkat.Nasihat buat anak2.

    0

    0
  88. cili api says:

    Mak dia pun benarkan anak dia jadi artis kan so tak boleh nak kata ape bila afiq tu berubah.

    0

    0
  89. Mama Ras says:

    Mak and anak 2×5. Kenapa nak mengaibkan antara satu sama lain melalui media. Wahai si ibu, anak anda sedang melalui fasa penghidupan remaja, bimbingilah dia jika dia tersasar dan sentiasa berdoa, bukan dengan mengaibkannya melalui media, menabur pasir ke periuk nasinya dan memusnahkan masa depannya. Wahai si anak, sentiasa berbakti kepada ibu. Walaupun apa pun ibu anda, sentiasa gembirakan dia semampu anda dengan itu, hidup anda lebih diberkati…..Apa pun, wahai si ibu dan si anak, sama-samalah berdoa berserah diri pada Allah, muhasabahkan diri, semoga ada jalan penyelesaian….amin.

    0

    0
  90. hairan says:

    SYURGA SEORANG ANAK TERLETAK DI TELAPAK KAKI IBUNYA !!

    0

    0