Written by Bella | December 5th, 2016

Nama Aeril Zafrel semakin popular dan tentu sekali mempunyai jumlah peminat yang agak ramai bukan? Namun, apa yang menimpa Aeril semalam cukup viral apabila ada seorang peminat menawarkan diri untuk menjadi isteri kedua beliau. Wah!

Menerusi akaun Instagram Aeril, gadis berkenaan dengan bersahaja menyatakan hasratnya itu. Sebenarnya ia sekadar gurauan antara peminat berkenaan bersama Aeril tetapi ada beberapa pihak yang salah faham dan membuat kesimpulan mereka sendiri.

Berikut antara komen-komen Aeril dan gadis berkenaan yang mendapat perhatian ramai :-

Tidak mahu isu berpanjangan, Wawa Zainal yang tidak cepat melatah mengenai isu berkenaan dan sedar ia sekadar guaraun telah memuat naik video penjelasan Aeril megenai isu beliau “menggatal” bersama peminat.

Menurut Aeril,  beliau memang suka melayan peminat di laman sosial dan membalas komen mereka kerana tidak mahu dianggap sombong.

panas…panas..@aeril_zafrel menggatal??? 😱😱🤔betul ke ni? jom kita terjah!

A post shared by Wawa Zainal (@w4w4_zainal) on

Tambah Aeril, ketika beliau menaip komen berkenaan, isteri tercinta Wawa turut berada di sebelahnya.

Mungkin gadis berkenaan tidak mempunyai niat untuk “merampas” Aeril daripada Wawa. Sekali sekala apa salahnya untuk bergurau dengan artis. Lagipun Aeril juga rajin melayan komen peminatnya. Itulah, kadang-kadang dalam komen ini susah untuk mentafsirkan sesuatu kerana kita tidak lihat reaksi seseorang itu secara nyata, sebab itu tercetusnya salah faham.

25 responses to Aeril Zafrel Respon Isu Menggatal Dengan Peminat Di Instagram

  1. Sitiawan says:

    Eh.. Malu weyh kalau aku kat tempat iqa mazlan. Aku x rasa tu 1 gurauan tambah lg ko tu pompuan. Erk… Tak kira la aeril tu artis ke tak tp tu menunjukkan keperibadian ko. Gurauan? Not funny at all…

    41

    0
    • Anonymous says:

      yes lah. not funny at all. geli kot

      12

      1
      • Pekerja Gomen says:

        huh… i dont see any offensive conversation here.
        Flirting? standard la lelaki kalau ckp mcm ni bila pmpn offer nak jadi bini.
        What do u expect him to say??
        Btw…. aku lelaki… so aku bagi tips kat semua pmpn..
        Lelaki kalau ko tgk nampak mcm miang… usik2 kawan2 pmpn…
        Org yg mcm ni jauh lebih setia berbanding…
        Yg nampak baik gilerrr….. nampak mcm takut bini…
        alih2 ko tau ko dh kena madu je.
        Small tips!

        91

        0
        • izzy says:

          apa yg kau bgtau tu mmgla betul kot.. tapi aku tetap x bole terima laki aku menggatal dgn pompuan lain w/pun setakat usik2!!! waaaa!! and si iqa mazlan tu.. ewwww….!

          23

          0
        • waqi says:

          setuju 200% kt ko.. biras aku.. adik ipar lelaki ni mmg sangat baik.. g mana2 bawa family bercuti, tak penah berenggang, tiba2 dpt tau dh khawin no 2 kat thailand tahun lepas lagi.. tau tak.. aku kakak ipar dia pun turut kemurungan, kesian kat biras.. aku tak leh terima hakikat adik ipar aku yang baik giler, syg giler kat anak bini tiba2 ghupanya dah kahwin no 2..
          jadi.. baik yang mmg nampak gatal dr awal drpd yang tersmbunyi.. sebab once ko dpt tau.. mmg nak jadi giler rasanya..

          20

          0
        • Xxyy says:

          X jugak. Ade sorg lelaki ni, usik2 pempuan cantik kat opis x kire ank dara or bini org pastu miang with the customer on the phone.. and kemudian bercerai ngan wife die… with a lot of reason. I mean stupid reason. Suami… pls jgn menggatal. Sakit hati isteri tau!

          5

          0
      • T says:

        ala kalau bagi nak je tu

        0

        0
    • miss kepah says:

      sbenarnya masa benda ni viral semalam, gambar DP iqamazlan ni gmbar sorang2, skrg baru letak gambar dgn seorang lelaki…hihihihi motif kak….

      7

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      jangan serius sangatttt aeril tu bergurau ngan peminat dia si minah tudung tu ajeeee dh tentu bini dia si wawa tu jambu n cute puteh melepak ! n minah tudung yg lain tu pon jangan nak mengatallll ngan si aeril ni !!

      0

      0
  2. sentap says:

    rasa yg nmpk gatal merenyam si betina…siap offer diri..walopun bgurau malu la wei…bgurau camtu skli ke..mana la maruah diri kena la bertudung…memalukan sungguh…

    12

    1
  3. Anonymous says:

    Klu jantan yg gatal tu mmg dh biasa tgk.. tpi kalau yg betina yg gatal tu limit edition Sgttt pastu siap letak profile picture dgn somi ke pakwe tu?? Agaknya klu laki ko komen tu kt wawa zainal rase2 ko sentap x?? Rase2 ko bole terima x?? Ke ko meroyan.. yela tcabar jgk dgn rupa ko yg x seberapa banding dgn wawa kn.. ppuan mcm ni agaknya kt tmpt kje dia cmne la dia mlayan kwn2 opis kn.. especially yg lelaki..

    14

    0
  4. el says:

    sama cantik sama padan, aeril dan wawa pasangan artis yang paling serasi

    14

    1
  5. Fidot says:

    Bangang ke hape pempuan tu bergurau mcm tu… dah la ltk pic dgn pasangan yg x sure bf or husband. Byk lagi benda leh gurau pempuan oi!

    7

    0
  6. Anonymous says:

    attention seeker…..
    yang azrel pulak dalam tunjuk warak dia tu.. duk layan jugak twitter instag semua ye…hati2 wawa…

    1

    2
    • m says:

      Dia dah cakap kan, masa tu wawa sblh dia..lagipun aku tgok dorang ni psgn sempoi je…lelaki kalau terang2 gatai mcm ni dpn bini, kurang ckit bahaya…tapi yang diam2 tu, dpn kau, kaulah satu2nya, blkg…alahai…

      10

      0
  7. annabelle says:

    Sorry. Tak boleh terima perlakuan macam ni. Bergurau ke apa ke, yang penting kau bergurau tu laki orang. Gurau pun ada batas. Tak semua benda boleh bawak bergurau. Kalau sesapa nak kata lelaki yang diam tu kena jaga-jaga, aku rasa semua lelaki kena jaga-jaga harini. Tak semua yang ko boleh percaya. Diam ke bising ke, kalau gatal jadi aje. So perempuan, behave and pandang-pandang dulu sebelum make your move.

    14

    0
  8. Anonymous says:

    Murahnya harga maruah pompuan melayu sampai sanggup offer diri jadi madu gitu…hak tuiii…. (gurau guraun tak mustahil itu kebenaran tersembunyi…)

    5

    0
  9. Anonymous says:

    poyo je si aril ni…muke x de laa hensem mne…perasaan je lbh…y si wawa tu klu tak sentap apsal siap buat video bagai??kelakar laa wei…hahahhaa…..klu ko rs time aril dgn pompuan tu berbls2 msg ko de kat sblh dan ko tau this situasi xperlu nk gelebah wawa buat video…btw xde sape kisah kot..dan x de sape y hentam laki ko ckp miang ke ape..y aku perasan perempuan tu y kene kecam…nmpk sgt wawa ni tkut dgn bayang2 sndri…perasan laki die sorg je hensem…puiii…

    0

    6
  10. madukepalahotakkau says:

    yg pompuan tu tak sedar diri ke ape desperate sangat, jaga lah maruah tu hoiiii.. nampak murah sangat.

    3

    0
  11. anon says:

    Dunia akhir zaman, ramai sngt perempuan murahan tak sedar diri & tak tau malu. Kita yg baca pun terasa malu. Betina gatal miang takde harga diri…

    1

    0
  12. anon k says:

    Lelaki, kalau ade peluang mmg takkan tolak punya. Yg betina (nak panggil perempuan rasanya tak layak) tu desperate sangat ke apa… Kalau ada perempuan yang offer diri nya kat laki dia mcm mana dia rasa…

    1

    0
  13. Mak Becok says:

    Jantan pun miang; dah kahwin, yg. pi berselfie dan layan betina2 miang nak mampos apahal! Kesian kat isteri dan anak2! Nampaknya ketampanan dia ni menjadikan dia terus lupa diri dan bongkak; jgnlah bagi isteri dan anak2 mu menderita. Masa kita senang; semua nak menyondol – tapi bila kita susah, anak bini juga yg. akan setia bersama kita nak oi!

    0

    1
  14. nogatal2lakiorang says:

    sempoi gila wawa. gelak aku tengok. hahahaaa yang dok komen tu, alahai, malu weh.. aku nak mengayat laki org beragak2 lah. geliman akuuu

    1

    0