Written by AbangNara | November 7th, 2013

Nampaknya “perang” di antara Zubir Berita Harian dan Aeril Zafrel semakin hangat. Tak salah untuk dikatakan bahawa mereka berdua ini musuh ketat terutamanya selepas pendedahan berani oleh Zubir mengenai perkahwinan Aeril dan Wawa. Terbaru, Aeril telah berkongsi sekeping gambar menunjukkan SMS yang telah dihantar oleh Zubir kepada isterinya, Wawa Zainal.

zubir dan aeril

SMS di atas nampak seperti biasa, akan tetapi caption yang telah ditulis oleh Aeril beserta dengan gambar di atas membuatkan Abang Nara tertanya-tanya motif Zubir. Captionnya berbunyi:-

Bila ajakannya tidak bersambut…?! ayat conty yg selalu dilontarkan “abang boleh naik dan jatuhkan…”. Pandangan kalian? #matanbukti1

Tarikh 14.06.2013 adalah sebelum pendedahan mengenai perkahwinan Aeril dan Wawa dilakukan oleh Zubir. sAdakah Zubir telah melakukan pendedahan tersebut kerana keengganan Wawa melayan ajakannya untuk melepak? Yang nyata, perkongsian gambar ini telah mendatangkan reaksi negatif orang ramai terhadap Zubir.

zubir dan aeril

Ramai yang mengeji dan mencela perbuatan Zubir terhadap Aeril dan Wawa. Menariknya ini adalah bukti pertama yang telah ditunjukkan oleh Aeril. Ini bermakna akan ada bukti-bukti lain yang bakal dikongsikan olehnya. Tak sabar pula rasanya. Sama-samalah kita nantikan.

P.S: Toyota Previa bakal dibawa masuk ke Malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to Aeril Zafrel Kongsikan SMS Zubir Kepada Wawa Zainal

  1. GEGELI says:

    sebenarnye zubir perbuatan kau yang nampak over sangat, sampai ummi nazeera terlibat semua. walaupun memang kerja kau sebagai seorang wartawan tapi ingat la sikik, aeril gan wawa ni pun manusia beb, setiap fitnah dan aib derang kau bukak konpem pembalasan dijanjikan Allah.

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      cam gampang jer, cam gampang jer…
      klik me pliss..

      0

      0
      • mutiara says:

        kalau camtu die jugak boleh runtuhkan rumahtangga org..tak takot dosa ke..

        kalau buka aib org suatu hari nanti aib sendiri akan terbuka.takkan mati seseorang itu jika die belum buat ape aib orang yg telah die dedahkan..janji allah pasti..

        0

        0
        • Zen says:

          sudah la zubir.. pandang cermin tgk diri sendiri.. tp muat kah cermin yg ko pandang itu? mcm boolat jerr… mcm boolat jer.. puih!

          0

          0
        • narareader says:

          Zubir ni dari aku kecik-kecik baru reti baca surat khabar pun dah wujud ruangan dia kat akhbar hiburan…agaknya dah lama sangat bergelumang dengan hiburan dunia.

          emm, banyak-banyak bertaubat la Zubir eh. Dah berapa puluh tahun kau dok menjaja cerita buruk orang. Heh. Patutla mulut longkang.

          0

          0
        • entah ar says:

          aku rase zubir nih kena tgk movie “LIAR GOSSIP” baru dia taw akibat wat gossip ikut suka hati….

          0

          0
        • Maya says:

          sms tu sebelum gosip Wawa kawin kan, dah kawin still nak mengaku ANAK DARA..bila Zubir mengorat kau nak salahkan Zubir plak, dah org ingat kau single..org mengorat lah, kau layan ke tak..tu hal lain, Zubir tu memang durjana tapi Aeril Wawa lagi durjana. aku dh kata kawin bagi tau lah utk elakkan org mengorat bini kau

          0

          0
      • Only CT (In The World) says:

        Say NO!!!! to LGBT (Lesbian.Gay.Bisexual.Transgender)
        SAVE MALAYSIA FROM COMANGO!!!!

        0

        0
    • Aaron Aziz says:

      Kelakar sangat!
      haahhhhahahaa, klik me pliss..

      0

      0
      • unknown says:

        9 x 7 = 63

        kalau ikut tarikh wawa tgh sarat lagi tuh… ni mesti tgh dalam siasatan zubir… kekekeke~ nyibuk lak aku siap tgk tarikh bagai… si zubir ni memg nak dapatkan hot story diorg mestilah dia dah hidu kemengandungan wawa time kan? kan?

        aku teka jer… x semestinya aku suka zubir… hohoooo….

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau dah tau tengah sarat, kenapa nak ajak kuar jugak.. dan sudah semestinya zubir tau yang wawa dah kawin masa ni, tak malu ke bawak isteri orang lepak2. alahai.zubir.. moga Allah beri hidayah padamu zubir.. kerja wartawan tu bukan lesen kita untuk kutuk, hina, maki dan buka aib orang.

          0

          0
        • pulau pandan says:

          hehe…ce tengok insta zubir.. xde pun ayat yang macam aeril bgtw.. xtw la sama ade zubir dh edit ke hape tapi mcm mustahil je nak edit benda alah ni… hehee…

          0

          0
        • unknown says:

          aku kata dalam konteks zubir nak menyiasat…. aku x rasa pon zubir ajak “lepak” untuk mengayat… tapi utk mencari bukti tu jerrr…. ko jgn lurus sgt bc gossip serta komen dlm BN ni leh x?

          0

          0
      • gulahati says:

        Siapa yang bersumpah menggunakan nama Tuhan? Ha… itulah balasannya kalau suka2 guna nama Tuhan. Semua dah terbuka… lepas tu mulalah nak menyalahkan orang lain. Sampai msg ajak lepak pun boleh jadi modal nak letak kesalahan pada orang lain.

        Aku tak bodoh seperti pembaca lain.

        0

        0
        • BeLLa says:

          aku tak bodoh nak percaya bulat2 si aeril ni ckap……yg pasti zubir mest ada sebab ajak wawa lepak……dia mest nak korek gosip kawin dgan aeril tu…..lgi pun kalau ikut pda tarikh ni wawa tgah mnyorok……then aeril plak mati2 menafikan yg dia dah berkahwin dgan wawa…..so mybe zubir dah hidu…..saje je nak ajak lepak…..tpi wawa takda dia siasat la kat jabatan agama…..so moralnya lenkali jgan menipu kalau dah kawin…..siap nafi bagai last2 kena batang hidung……pastu nak sorok salah sendiri dok salahkan owg lain plak…….mest wawa dah pdam msj asal dia balas kan….nasib la zubir ada simpan bukti lgi……

          0

          0
        • kepala kau says:

          ni zubir woiiiiii…!!!!

          0

          0
    • zubur says:

      Zubir ni memang salah sorang wartawan yang suke sangat korek cerita org sampai ke lubang tandas…kononnye untuk kebenaran la kepastian la…tp hakikatnya ko dah buka keaiban org tu…sampai masanya nanti bukan org yg buka keaiban ko..tp ALLAH…tunggu jela…

      0

      0
      • izzy says:

        sesetengah wartawan ni mmg cam bagus! dia igt dunia hiburan ni dia yg punye..
        aku mmg x berkenan ngan zubir ni.. but sorry to say la, si aeril ni pun aku x berkenan.. macam kaki kelentong je.. hahaha.. da kena la buku ngan ruas! sib baik la si wawa tu aku boleh terima…

        0

        0
      • semoga kau sedar says:

        ye betul..tak kira la apa yg dia sebarkan tu betul atau fitnah, kalau dah mengaibkan tu mmg tetap hukumnye berdosa

        0

        0
    • Wawa Zainal says:

      Rokok tak sah seperti John isu hangat yang diceritakan dalam berita sekarang. Anda boleh dikenakan hukuman penjara 2 tahun, denda RM10,000 atau kedua-duanya jika memiliki rokok haram. Sila laporkan kepada kastam di 1800 88 8855 untuk melaporkan penyeludupan rokok.
      klik me utk maklumat lanjut..

      0

      0
      • fara says:

        ahh sudah..nama wawa zainal tp gmbr aaron.mcm pelik je mcm pelik je..

        0

        0
      • anti zubir kicap says:

        kantoi! diorg ni sume org yg sama ni cuma guna ID yg berbeza! hahaha

        0

        0
        • fara says:

          memanglah..hahaha..kalau ko perati, lepas fahrin komen je, berderet2 wawa dgn aaron pulak komen. kalau ade gap pun, selang dua tiga je..hahaha

          0

          0
        • elle says:

          aku mmg dah lame mnyampah dgn makhluk name fahrin ahmad aaron palsu ni n skrg jadi pempuan pulak name wawa zainal.bodo xde keje ko ni ye.rot in hell

          0

          0
    • Karim Bin Zema says:

      wei zubir, satu ja aku nak kata. “butuh pak hang”

      0

      0
    • wannabe says:

      padan lah marah sangat wawa dah kahwin dengan aeril.. cinta x kesampaian rupa nyer.. jubir nie macam xde bini je..

      0

      0
    • Anonymous says:

      nahhhhh zubir..ni baru seorg manusia yg buke aib ko kt dunia….mintk maaf la pd dorang zubir oii….igt 1 ni je..mnusia yg perfect sorg je wujud iaitu Nabi Muhammad S.A.W…yg mnusia2 lain smua xprfect..dlm hdup pasti ade wat silap..jd kite ni jgn la beriye sgt nk hebahkan aib org…org diam kn ko pongpangpongpang jgk..nah skali msg ko org tnjuk..seb baik la wawa xdelete..law x xde bukti..huhu…zubir jgn ko kate hp ko ilang eah…haha…

      0

      0
    • Damanhuri says:

      ariel ni bodoh ke atau sengaja malukan diri? aku tak rasa si zubir ni nak kan bini ko tu. masa ni die nak siasat. nak pastikan khabar angin bini ko bunting. kalau wawa datang masa si zubir ajak tu, mungkin isu ko dengan wawa dah ade anak takkan keluar. bodoh bertingkat la ko ni aeril. aku awal2 lagi dah tak percaya ckp ko. semua wartawan ada etika lah. xkan tulis ikut sedap tekak je. belom pernah lagi aku dengar artis saman si zubir. yang ganggu die ade lah. siap baling cat bagai. samseng jugak artis malaysia ni erk. kepada artis malaysia. kalau ko pilih nak jadi artis. sila clean dari sebarang gosip. jaga diri sendiri. bila dah kantoi. xpayah salahkan org lain. sendiri makan, sendiri simpan lah. dan berhentilah guna nama tuhan untuk backup diri sendiri.

      0

      0
    • mawarberduri says:

      BETUL 2..XBAIK TAU KEJA MENGAIBKAN DIRI ORANG LAIN. INGAT ZUBIR, AWK 2 ORANG ISLAM, KITA ADA PEGANGAN. BAYANGKAN SEMUA ORG DAH TAHU DIAORG KAHWIN SENYAP SEBAB AWK ZUBIR..XBAIK TAU ZUBIR, MENGAIBKAN ORANG LAIN. ALLAH TERANG2 DAH BERFIRMAN DALAM AL QURAN, JANGAN BUKA AIB ORANG LAIN. SAYA RASA ZUBIR KENA BERTAUBAT DAN CUBA PLAK CARI HUKUM MENGAIBKAN ORANG LAIN , DENGAR CERAMAH KE , APA KE…BERDOSA BESAR BUKA AIB ORANG LAIN.

      0

      0
  2. saya ok jer!! says:

    euuwwww.. zubir. bila sms tak di sambut. hahaha

    0

    0
  3. layankan ajee says:

    smpai bile nk slesai cmni.. g msk court je la senang.

    0

    0
  4. malas lah nk tau sgt hal korang nie semua..zubir yg mulut longkang 2,aeril yg kaki tipu 2 n wawa yg kaki kencing ni..semua same je..elok la baru kena batu dgn ruas..semua aku xpercaya..meluat yg bersalah nk tutup salah dgn tunjuk keburukan org lain,yg dah terang2 tau org xsuka lagi nk tmbh benci n dosa org lain benci kt ko..korang bertiga ni same je..xde beza nye..masing2 nk tnjuk buruk org lain untuk tutup keburukan diri sndiri..huh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ya betul.walaupun org kata zubir ni wartawan yang amat teruk..itu tak akan merubah pandangan terhadap wawa ngan aeril . korang ingat burukkan zubir akan lebih muliakan diri sendiri?? puihhh!! korang sama jijik nya.

      0

      0
  5. intan says:

    rasenye zubir sms wawa bkn nk ngorat, tp nk ngorek.. die dh dpt hidu drp bln 6 lg psl wawa n aerel ni.. suke ati kau la labuu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      labih baik dia jumpa aeril. lelaki ngan lelaki.. zubir suka sangat cerita aib orang kan. hah sekarang rasakan apa pandangan orang bila sms engko tersebar. lepas ni engko pulak yang sibuk bela diri..

      0

      0
      • parah says:

        mana nak nmpak bukti kalo jumpa aeril? bukan aeril yg buncit… kang sms ngan aeril… kata ngorat aeril plak.. lagi sesuatu…. kakakakaka….

        0

        0
  6. asbestos betul la

    0

    0
  7. black btterlfy says:

    sempena tahun baru Islam.. perbaiki lah kesilapan diri sendiri bukan mencari aib orng, itu adalah lebih baik.. doa moga zubir mengunakan akal fikiran yg Allah beri kepada jln yg lebih baik..

    0

    0
  8. Pada aku setiap orang ada kesilapan masing2.. Tapi x perlulah nak peangatkan lagi benda yang dah lepas. Yang penting dah diijab kabulkan.. Itu dia dgn tuhan.. Lihat diri sendiri renung diri sendiri… Betapa banyaknya dosa kita tanpa disedari… Wallahualam..

    http://www.vitaminutrisikeluarga.blogspot.com

    0

    0
  9. Ain Ridzuan says:

    Semoga Airel dan wawa tabah menghadapi dugaan ini..

    http://sweetmom83.blogspot.com

    0

    0
  10. dia says:

    selama nee kau suka sgt buka aib org kan…. sampai lubang cacing kau cari citer diorang.
    laa nee turn ko lak. ALLAH tu kan maha adil, sabar org ada limit nyaa.
    ko mmg tak nak lepaskkan aeril kan. segala citer buruk pasal aeril kau cari. bg lee diorang idup ngan cara diorang.
    sudah2 lee tuu…. dunia retis kat malaysia nee bkn besar mana pom,
    balik2 korang akan jumpa muka yg sama gak kan. tp aku suka masa kes ko ngan yasmi hani tuu, tau lak kau lari. adat lee manusia mana ada yg sempurna kan.
    tutup lee buku lama & buka lembaran baru,

    0

    0
    • dinot says:

      aeril n wawa yg dah sah tu yg die duk sebokkan… kilafairy duk atas riba sultan pahang kt padang golf kt holiday inn xde plak die sebok nk g tnye…takut lak ngan sultan…ngn Allah tabur fitnah sana sini xtakut. yelah..untung2 dapat dato’ zubir kan….phuii…

      *isu kilafairy tu bkn fitnah..tgok dengan mata kepala sendiri

      0

      0
      • Anonymous says:

        kenapa aku terasa seperti engkau pun sama penyibok cam zuber…

        0

        0
        • dinot says:

          atleast aeril ngan wawa dah sah…xpayah la nk sebokkan lg..isunye kecik…diorang kawen cuma xnak bgtahu… yg org ckp jdi fitnah bile xde sorang pun tahu…tp keluarga masing2 dah tahu, org kg pun dah tahu,,,zubir je yg tak tahu pasal tu nk sebok lebih ngat… aku bukan nk nyebok,,,tp nk bg zubir ni job nk tgok berani ke x die buat entry mcm ni kt sultan… ckp berkepol2… aku ckp aku tgok ngn mata kepala sendiri sbb nt org ckp aku fitnah. sebelom kluar hadis2 ckp aku fitnah..aku ckp…ni fakta..

          0

          0
        • kikilala says:

          disinilah pentingnya bukti… xde gambar ke.. maklumat dr jais ker? jpn? jpj? club golf? kayu golf? cer rajin sket cam zubir dan kwn2… g jpn, jais, hospital utk membuktikan..

          0

          0
        • pening lalat says:

          cik adik kikilala.. jpn, jais, club golf tu semua xkn heboh klu bab2 sultan ni.. semua tutup mata.. dah nama sultan kannn….. ko igt org2 besor2 mcm tu baik sgt ke?? dia lg teruk perangai babe.. org besau2 ni slamat sbb semua tutup mata.. sbb tu kt malaysia nk x brani buat hukum hudud… sbb yg menteri2, sultan sume same je prangai..

          0

          0
      • hantu kak limah pergi surau says:

        jgn suka mengadu domba..
        Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Adakah kamu semua mengetahui apakah ghibah (mengumpat)? Sahabat menjawab: Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. Lalu Baginda meneruskan sabdanya: Kamu berkata mengenai saudara kamu perkara yang tidak disenanginya. Lalu ditanya oleh seorang sahabat: Walaupun saya berkata perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya?’ Rasulullah bersabda lanjut: “Jika kamu berkata mengenai perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya bererti kamu mengumpatnya, jika perkara yang tidak berlaku pada dirinya bererti kamu memfitnahnya.” (Hadis riwayat Abu Hurairah)

        0

        0
  11. Ain Ridzuan says:

    Semo airiel dan wawa tabah menghadapi dugaan ini

    http://sweetmom83.blogspot.com

    0

    0
  12. Baca boleh, kutuk jangan says:

    Tak guna kita kutuk orang lain sebab kita bukan sempurna..kita pun ada aib masing2..
    So menasihati lebih baik…
    Dah2 jgn nak kusut2, jgn dilayan org ‘bodoh’ mcm ni kang kita plak yg ‘bodoh’ sama..

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup,..jgn dilayan wawa yang bodoh. dia ingat zubier hadap sangat nak kat dia yang dah ditebuk tupai dari sabah dan si aeril tu..dah beranak pun nak nafi lagi dah kawen. sama cam aeril…mcm alim jer …mcm warak jer…wahal…sibuk menebuk si wawa..

      0

      0
      • Anonymous says:

        die tebuk bini die… zubir tu plak sapa nk ajak bini org lepaking..kot ye pon mase tu lom tahu da kawen,,,,die plak sapa nk ajak anak org lepaking ngan die? ade hati nk menebuk jugak ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          bini lah sangat..kalau bukan kerana zubir takde nya aeril tu nak ngaku si wawa bini,puihh..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ngaku x ngaku tu tetap bni dia

          0

          0
        • hantu kak limah pergi surau says:

          “Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini – dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.” Surah Al-Hujurat ayat 6.

          0

          0
  13. Dupa Cendana says:

    kalau kita jaga aib org insyallah suatu hari nnt org akan jaga aib kita.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      kenapa insan suci mcm kau masuk blog nara….nak tengok iklan tudung ker,.?

      0

      0
      • Hantu Kak Limah Pegi Surau Ke? says:

        kalau org nak berpesan2 kepada kebaikan, apa perlunya dia berpesan2 pada org2 yg dah tahu? kenalah masuk tempat2 org yg khayal duniawi contohnya mcm blog nara ni dan ramai pembaca/pengomen kat sini..bagus lah sesekali ada org mengingatkan..jgn poyo sangat lah anon..

        0

        0
        • mong ji says:

          Hantu Kak Limah Pegi Surau Ke?: ko pun aku yakin tgh menasihati…. byk da ayat copy, ko paste kat komen2… xyah lah berpoyo2… camne nak menasihati tapi x reti guna ayat yg elok.. takat ayat copy paste tu je positif… niat dah betul tu… cara tu….

          0

          0
  14. Anonymous says:

    siyang nyerrr kat jubirrrrrrrrrrrrrr.. :)

    0

    0
  15. syg abe juber says:

    Teruskn usaha anda utk mencarik bukti lg abe juber…. Berbalas bukti lh korang pas ni…. Sokong abe juber sokong abe juber…mcm cantek jer..macam comel jer..macam macam je….

    0

    0
  16. Nona says:

    Azwan Ali jugak boleh ajar nie macam punya wartawan.

    0

    0
  17. khai says:

    sesiapa yang buka aib saudara isalamnya didunia, Allah akan buka aibnya sampai dia dimalukan dalam rumahnya sendiri

    0

    0
  18. sche says:

    Klo dulu wartawan selalu belagak konon bekuasa besar tehadap artis smpi konon2 naik jatuh seseorang artis di tgn diorg..sekarang artis pun boleh tentukan naik jatuh wartawan..watch out!!haha..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ulang lagi??? aeril bengap tu nak jatuhkan zubir???? hahaha….ketawa sambil letak kain batik jawa atas bahu

      0

      0
  19. anymous says:

    si airil igt dgn dia mendedahkan ini bleh tutup kesalahan dia ke? tgk lah wawa tu jenis apa dulu ..mmg pun kaki lepak sana sini…so?? bila dah terkeluar kisah si nazirah dan2 aeril tunjuk sms…

    0

    0
  20. Farhana says:

    Pokoknya, semua pun dapat balasan. Wawa, Aeril, dan Zubir ni sama je.
    What goes around, comes around.

    0

    0
  21. cik je says:

    Aeril xpayah la awak nk tunjuk sms bagai.sb nanti awak pun sama mcm zubir.kata dah insaf..biarlah Allah saja yg balas.lgpun sms ni x menunjukkan ape2 bukti yg zubir nk mengorat wawa.lebih kpd zubir nk cek tgk perut wawa ada ke x.ape2 pun berdiam diri tu lebih baik.lg byk ckp byk stetmen lagi teruk pengakhiran nye.x caya cuba

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      aeril panas bontot perasan zubir tu nak mengorat isteri dia, tu lah dah kawin tak nak beritahu…kawin itu aib katanya, ntah aib tang celah mana aku pun tak tahu

      0

      0
  22. Anonymous says:

    padan muka….kawen sampai 2 kali, tapi taknak ngaku dah kawen… harus lah datang jantan mcm zuber nak ajak senggolan…

    0

    0
  23. reen says:

    yeke kilafairy tuu….woww…dpt dato la pasni….huhuhu

    0

    0
  24. pandan wangi says:

    Sabda Rasulullah SAW bermaksud: “Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

    Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Adakah kamu semua mengetahui apakah ghibah (mengumpat)? Sahabat menjawab: Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. Lalu Baginda meneruskan sabdanya: Kamu berkata mengenai saudara kamu perkara yang tidak disenanginya. Lalu ditanya oleh seorang sahabat: Walaupun saya berkata perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya?’ Rasulullah bersabda lanjut: “Jika kamu berkata mengenai perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya bererti kamu mengumpatnya, jika perkara yang tidak berlaku pada dirinya bererti kamu memfitnahnya.” (Hadis riwayat Abu Hurairah)

    “Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang lain.” (Surah al-Hujurat, ayat 12).

    0

    0
  25. SYAITAN SUKE MANUSIA GADUH says:

    PROPA, POYO, BERLAGAK, PENIPU MACAM KO AERIL ZAFREL…KENE LA BUKU DGN RUAS DGN ZUBIR TU. GADUH !! GADUH !! CEPAT KAMI NAK TENGOK SAPE MENANG !! CEPAT BUKAK LUAR DALAM KAIN KORANG..KAMI DAH TAK SABAR NAK TENGOK !!

    0

    0
    • hantu kak limah pergi surau says:

      aku pinjam jap ayat ni dari seseorang khas utk kau..hehe

      “Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang lain.” (Surah al-Hujurat, ayat 12).

      0

      0
  26. moroq says:

    zubir tu mmg penyibuk. ntah2 miang. bagus wawa, toksah layan.

    tapi aeril. dah2 ler tu. move on. smua org dah move on dr cite kau. kau kan belajar agama. halang org aibkan wawa. skrg kau buat benda sama. tak pyh balas2 ni. kau jd je suami org, jg anak, didik diri dan keluarga dgn agama. bahagia buat hal sendiri je. xpyh endah dah benda cm gini.

    0

    0
  27. Bengong says:

    Dalam kemelut antara mereka bertiga ni, tiga2 BODOH! Bodoh hal dunia boleh la cover line, tapi ini bodoh hukum agama, tak leh cover line. Kalau bodoh dan jahil, belajar dan berhijrah ke arah kebaikan… Nama saja orang Islam…

    0

    0
  28. sdasdasfdsfsdfasfasdsdsdasd

    0

    0
  29. Anonymous says:

    oo pls la sy lebih percaya kata2 yg keluar dari mulut wartawan daripada yg keluar dari mulut retis..retis sllu cakap oh itu fitnah,nak jatuhkan maruah sy,kami hanya kawan, no komen..retis tu sendiri yg buat aib,wartawan sj keluarkan kebenaran..maknanya jgn suka menipu..go zubir,go zubir..

    0

    0
  30. anoy says:

    Yg dislike ni mst Zubir :)

    0

    0
  31. Lengchai sudah mari says:

    zubir, gua bagi amaran sama lu, baik lu stop buat kerja ni semua, gua ada banyak line maa, lu jgn smpai gua jumpa sama lu n kasi tarik lu punya usus keluar bagi itu biawak makan..gua korek lu punya biji mata bagi makan sama anjing, lu punya perangai serupa itu ba alif ba ya maa..ingat zubir, ini amaran gua, kalau lu ulang lagi benda sama lu tau la apa lu punya nasib..usus lu kena tarik n mata lu kena korek! ingat zubir

    0

    0
  32. ntah sape says:

    hahahahaa…padan muka sekor2..si wawa cantek tp bodos, blajo takat spm jer..yg aieril pon sama bodohnye, blakon cm longkang..muke buknye ensem pom..blagak alim konon..si ummi jugak yg bagus..blajo tggi2..jwb komen pn steady jer..go zubir go..retis Malaysia mmg bodos

    0

    0
  33. Xxx says:

    Kerja dia dah memang wartawan, yang tak suka tu tak payahlah tengok, tak payah nak komen lebih. Kalau tak ada orang seperti anda yang sibuk2 nak baca lepas tu komen bagai, memang tak akan terkeluar gosip2 ini sebab tak ada pasaran. Jadi kenapa bazir masa sibuk2 nak baca gosip lepas tu kutuk wartawan tu!! Cuba guna masa tu membaca ke ada juga faedahnya just saying dont be plainly stupid

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau ngko pun tak suka orang kutuk2, tak payahla baca komen orang kat sini..

      0

      0
    • dena says:

      so pasni xyah la kutuk penari tiang, x payah la kutuk pengedar dadah, xpayahlah kutuk pembunuh…xpayah la kutuk perompak…

      sebab itu dah keje die..

      itu ke yg kau nak maksudkan?

      0

      0
      • Egypt Coffee says:

        Kalau org buat salah, merompak, menyamun, etc sekiranya ditangkap hendaklah diberikan hukuman yang setimpal (hukuman yg telah dibuat utk kesalahan tersebut)..manusia yg lain hendaklah mengambil iktibar, bukan memanjang2 kan cerita kesalahan si polan dan si polan tersebut melainkan secara minima untuk dijadikan teladan buat org lain. Apa yg dibuat disini adalah gossip..sekalipun ianya cerita yang benar, jika digossipkan / dihebah2kan maka timbullah perbuatan mengumpat..sekiranya cerita yg disampaikan itu tidak benar, maka terjadilah fitnah. Kita manusia selalu berbuat kesilapan jadi apa kuasa yg kita ada utk mengutuk org lain hatta dia bersalah sekalipun? Kita dan org yg dikutuk itu sama saja statusnya disi Allah kecuali iman masing2..manusia ni berbeza dugaan dalam hidup masing2 dan bagaimana caranya kita menghadapi dugaan tersebut menccampakkan kita ke syurga atau neraka jahannam. maka pilihlah yg baik.

        saya suka nak menyebut semula sabda Rasullah SAW yg dicopy paste oleh seorang saudara/saudari dalam komennya yg saya jumpa di Blog Nara seperti dibawah (terima kasih buat saudara/ri kerana berpesan-pesan kepada kebaikan). Diharap kita dapat menghayati dan memahami peringatan oleh Baginda kesayangan kita ini.

        “Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Adakah kamu semua mengetahui apakah ghibah (mengumpat)? Sahabat menjawab: Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. Lalu Baginda meneruskan sabdanya: Kamu berkata mengenai saudara kamu perkara yang tidak disenanginya. Lalu ditanya oleh seorang sahabat: Walaupun saya berkata perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya?’ Rasulullah bersabda lanjut: “Jika kamu berkata mengenai perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya bererti kamu mengumpatnya, jika perkara yang tidak berlaku pada dirinya bererti kamu memfitnahnya.” (Hadis riwayat Abu Hurairah)”

        0

        0
  34. saya comel says:

    Orang gila glamor memang macam ni la…akan buat apa saja untuk orang kenal dia.
    Kalau Zubir tidak buat macam ini sampai bila pun orang tak kenal dia…Azwan Ali pun tak macam kau Zubir…Oopppsss….

    0

    0
  35. ZubirBodoPlusJahat.. says:

    Kalo dh rs terer sgt korek rahsia org, bleh x ko korek sampai ke lobang cacing citer psl kesahihah ank si FK & DD tuh, ramai sgt yg kat nara neh nk tgk birth cert. anak FK n DD… boleh zubir? boleh? boleh?….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    aeril dan wawa dah lama diam, c zubir masih menyalak lagi.. patutla.. rasanya kalau wartawan diam2 benda ni takkan jadi besar. biar mahkamah je yang hukum aeril dan wawa. itu lebih baik.. tapi zubir tetap tak puas hati.. nak tambah panas jugak.. macam lain je.. macam ada yang tak kene je…

    0

    0
  37. Kamjat Musibat says:

    Zubir mmg layak di gelar KAMJAT MUSIBAT…

    0

    0
  38. Nina says:

    Lol….

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Aeril+ wawa+ zubir = :p buekkkkkkkkkkkksssssssss spesis manusia yg aku mnyampah

    0

    0
  40. chacha says:

    Apalah yang si dia tu nak sibuk lg tntng aieril dng wawa…dia dah kawin pun lagian dia pun manusia biasa dan cop nya adalah kerana artis….tak payah nak sibuk hal tntng org sngt..ntah2 si penyibuk tu punya kain pun tak jaga

    0

    0
  41. AkuKesah says:

    Tapi tak dinafikan kebanyakan story dia betul. contohnya kisah Hattan and terbaru wawa. Cuma cara Zubir je la kita orang Timur ni tak berkenan sangat.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Hey mangkuk..kalau owg buat kt kau mcm mane pulak..kau ni sibuk lah zubir..kau xkesian kt diri kau ke..

    0

    0
  43. Hey mangku yg kau sibuk pasal dia says:

    Hey mangkuk..kalau owg buat kt kau mcm mane pulak..kau ni sibuk lah zubir..kau xkesian kt diri kau ke..

    0

    0
  44. Rine says:

    Bila aeril dedahkan mcm ni abg nara sokong pulak siap tak sabar nak tgk aeril dedahkan bukti2 lain…hmmmm bukan ker masa mula2 dulu pendedahan aeril+wawa kawin bukan main baikkkkkk lagi abg nara sokong wartawan2 hentam couple tu…siap abg nara ckp susah nak percaya kata2 yg keluar dr mulut aeril lagi…mcm lalang hehe

    0

    0
  45. PRODUCTION TEAM. says:

    NAMPAK TAK PERMAINAN ARIEL ZAFRIEL NI…DIA NAK TUTUP KES DIA MENGANDUNGKAN ANAK LUAR NIKAH DENGAN WAWA…PASTU NK UP CERITA LAIN..SUPAYA ORG BOLEH LUPA KISAH SILAM DIA…PHUIIHH LAA KO..DASAR BUDAK2 BARU NAK MEMBESAR…KERABAT PRODUCTION DAH TAU KERJA KEJI KAU DGN WAWA….KERJA SI ZUBIR NI, DAH SAH2 JD WARTAWAN SENSASI HIBURAN.. TP SI WAWA DENGAN AERIEL NI, KEJE NYA NAK MENIPU ORG..

    0

    0
    • key Pop says:

      Tertera dalam sebuah riwayat Rasulullah saw bersabda “Barangsiapa yg menutupi sesuatu aib sesama muslim, maka Allah akan menutupi aib-aibnya pada hari kiamat, dan barang siapa yg tidak menutupi aib seorang muslim, maka allah akan menzahirkan aib dan kekurangannya sehingga dia akan dihinakan di rumahnya sendiri (dalam keluarganya). (Sunan Ibni Majah).

      Production Team : aku org 1st dislike komen kau,,, haish~

      0

      0
    • pening lalat says:

      wah….. siapa ko production team menghukum diaorg ckp ank tu ank luar nikah?? memandai je ko kan…ko marah benar ni mesti ko dl nk ngorat wawa jgkkan? tp x dpt… hahahaha….. ada jgk wartawan sensasi hiburan yg lain… tp xde la smpai snggup nk aib org mcm si jubir ni… dah termaktub dlm alquran brg siapa bukak aib umat sesama islam, Allah S.W.T akn bukak aib dia nanti…

      0

      0
  46. Benci Zubir says:

    Haa, padan muka kau zubir! Aku ingat kan ramai sangat lah peminat kau. Rupanya ramai je tak suka kau ni ye? Takkan lah si wawa tu nak kat kau? Much much much better lagi Aeril Zafril berbanding kau, Zubir.

    # oh ye. patutlah tengking semacam je masa sidang media hari tu. rupanya dah kena tolak

    0

    0
  47. linslyspys says:

    Kdg2 baca gosip bro zubir ni best…asik betul jer gossipnyer. Tp bila baca statement yg leh jatuhkan seseorg artis tu…alamak!!! poyosnyer…potoi beb..

    0

    0
    • Anonymous says:

      waaa… zubir boleh naikkan dan jatuhkan seseorang artis tu.. mmm… beringatlah wahai artis2 malaysia, rezeki korang di tangan zubir.. wakakakaka….

      0

      0
  48. miss sweet says:

    aku rse sume suke wawa pastu sume sentap wawa dah kawen..

    0

    0
  49. fizz fairuz(g*y) says:

    jubir…jubor

    0

    0
  50. annabell says:

    klu tak dibongkarkan pun, sampai bila dorang nak sorok. Bila fikir balik, bukan nya dia buka aib pun, kahwin kan benda yang halal, patut dihebohkan. Kalau aeril boleh bersabar sekejap smpi gosip reda sket, dia tak perlu beriya2 nafikan, sbb lambat laun org akan tahu gak. Dah tak perlu kot nak panjangkan hal ni lagi

    0

    0
  51. Zubir Zubor Jubor says:

    Ni dah masuk tahap ugut. Mohon Aeril dengan Wawa buat report polis. Kalau ada kes polis confirm Zubir ni kena buang keje. Dahla menyalahi etika kewartawanan. Kasi ajar sikit.

    0

    0
  52. […] semalam Aeril Zafrel telah menunjukkan cakupan skrin WeChat antara Zubir Bipop dan isterinya Wawa Zainal, Zubir pula telah memaparkan sambungan mesej tersebut yang dikatakan tidak dipaparkan sepenuhnya […]

    0

    0