Written by Bella | March 29th, 2016

Sejak berkahwin, Adira nampaknya tidak pernah lekang dengan gosip dan kontroversi. Baru-baru ini, menerusi Poklip di Utusan Malaysia, ada rakan beliau meluahkan rasa meluatnya melihat  Adira yang terlampau gedik menampilkan kemesraan beliau bersama suami dalam sebuah majlis perkahwinan.

Bukan sahaja berpelukan serta berbalas ciuman di belakang pentas, Adira dikatakan duduk diatas riba suaminya di khalayak ramai.

Ramai yang kurang senang dengan aksi terlampau pasangan suami isteri itu yang tidak menghiraukan keadaan sekeliling dan langsung tidak menjaga adab serta batas-batas pergaulan suami isteri di hadapan orang ramai.

Erm, betul ke Adira buat begitu? Jika benar, agak tidak sopan juga lah. Memang benar sudah sah dan boleh lakukan apa sahaja tetapi biarlah antara anda berdua sahaja. Jagalah adab.

Sumber Berita : Utusan Online

63 responses to Adira Didakwa Terlalu Gedik Tayang Kemesraan Bersama Suami?

  1. Tomahawk says:

    apa masalahnya?

    0

    0
    • go to hello says:

      sakit plak hati kita tgk gmbr diorg berdua. tolong la jaga hati isteri pertama.
      adiraaa u r a bitch!

      0

      0
      • Kila says:

        Eh ngkau dah knape adira nak duduk2 atas riba laki kat public?
        Kot ye pun dah halal takyah la nak tnjuk sgt. Ingat org rasa sweet?
        Hello kami bukan jeles tapi nyampah lagi ada lah, tolg la fhm.
        Takmo jadi foziah ghost no 2 pls! Batak sgt nak tayang konon sweet habis ngan laki dia puihhhh!

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku tgk laki dia neh..muka gatalllll je..ade potensi kwen lagi satu neh. well adira kena get ready dari sekarang ye..
          dan tlglah jaga adab pergaulan suami isteri dikhalayak ramai..

          0

          0
    • aku says:

      The WORST wedding dress of the millenium. macam baju pinjam kat kedai nyonya belakang kubur cina aje. low kelasssss.

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahaha aku suka komen kau..baju parantin tah pape je..macm baju hantu cina..lepas pakai bakar..

        0

        0
  2. Corse 848 says:

    P hentam drama2 murahan hero/heroin berpeluk peluk tu dlu..alasan berlakon..lg la satu malaysia tgok..sebelum nk hentam org dah kahwin…

    0

    0
    • huhh says:

      adira tu bini num 2 kot. jaga la adab ckit. nk romantik tu kt umah laa…da la ambil laki org nk sweet2 plak. ce pikir kalau die jd bini num 1. pedihhh.

      0

      0
      • penyakit hati says:

        habis tu nak sweetv sweet ngan laki kau?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ko bini no 1 dia ke? Yang boleh terasa pedih tu. Biar la depa nak camne pun… Dah mmg sah. Dlm Islam x de no 1 atau 2. Hak isteri sama jelah…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Hello,Kalau ko rase adira rampas laki org,abis ko ingat datin red tu bini no bape???Datin red tu bini no dua okeh,dia rampas dato red dari isteri pertama,sampai dato red ceraikan isteri pertama,ada dua anak okeh…suci sangat ke tu???sekurang2nya,adira kawin ngan dato red,takde lah sampai adira sruh dato red ceraikan datin red plak…kifarah namanya tu,sebab tu la datin red dengan rela konon2nya sanggup bermadu…takut kene mcm bini pertama dulu..kalau adira nak duduk atas riba laki dia pon,balas2 kiss blakang pentas pon…ko sakit nape,dia amik laki ko..tak kene batang hidung sendiri,bole cakap la wehh..

        0

        0
        • Ingin tahu says:

          Yeke?sapa nama bini 1st dato red

          0

          0
        • aduii says:

          ehhh..klu citer tu betul pun yg ceraikan tu si denan dia lah yg tak bertanggungjawab..sbg seorg suami dia kena tegas….ke dia yg tergila2 kan datin..datin ni kawen umur dia br 20…denan dah 28…tak blh berfikir @ ambl tindakan yg bijak ke…denan dah matang kan….klu u kata kifarah..adira tggu kifarah laki dia lak di ambil org masa dia dlm pantang baru sebulan ya….jgn sembang lebih lar…

          0

          0
        • syaira says:

          ehhh…klu betul pun citer kau….si denan la yg ptt disalahkan…nape dia ceraikan bini dia tu…ke sbb dia dah tergila2 kan datin yg cantik rupawan tu…datin br umur 20 tapid enan dah 28…bkn dia dah matang blh berfikir….dah dia tergila2 kan datin nak salahkan datin kenapa….klu pun datin x nak share…kau cari lain lar…kau yg beria2 nak kan dia…klu kata kifarah….aku tggu dira dimadukan masa dia berpantang sbb denan kawen ngan dira masa datin berpantang 1 bulan….lagi kejam tau sbb klu tak betul blh meroyan…

          0

          0
    • mynn says:

      ni gosip pasal adira, yang kena hencap adira la. tunggu la nanti post pasal drama melayu masa tu hencap la drama melayu pulak. gila ke gosip pasal adira tetiba nak hencap pasal drama akasia? duhhhh?

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Kalau dah rela kahwin dekat siam dengan suami orang time wife dia dalam pantang, tak payah nak expect orang macam ni ada adab la kot.

    0

    0
    • selebet says:

      murah bebeno smp sanggup kahwin dkt siam yer…….

      0

      0
      • melua says:

        dah mmg perangai can sundel….x de maruah….yg jantan tu mmg x tau malu dah tua…dua2 murahan la….org kawen jugak x pulak menggeletis nak tunjuk keintiman kt public….apa nak kesah dua2 iq rendah ..bodoh

        0

        0
        • jid says:

          adira ni ala2 nak ambik laki ni utk dia sorg je. agaknya2 dia ni saje nk buat bini first bengang n mintak cerai. bolehla dpt title datin n cium suami sepanjang hari. dato red ni mcm tak adil je gayanya, nmapka sgt mcm terlebih melayan adira.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Murah ke? Mahal tau… Ribu riban kena bayar. Tiket flight lagi. Kau ingat org nikah siam naik sampan seludup beras ke? Dah tu… Tunggu kebenaran naik turun mahkamah dekat 2tahun. Heret yg no 1 sekali kena ngadap hakim. Baik la nikah di Siam, diperakui sah oleh syarak n yang penting hukum Allah. Nothing is above Allah. Buat lekkk je. Kome kecoh buat apa.

        0

        0
    • Saerah says:

      Yang jantan tu pun sama. Muka macam tongkang pecah mesti rasa megah dapat betina macam Adira ni jadi bini.

      0

      0
      • zizi says:

        Nak megah apa….pompuan ni lesbian lar…pucat lesi cam mayat….dira suka main ngan pompuan..ntah ada penyakit kelamin ke x…yeuwww..depa kawen kt siam x yah way ujian hiv..darah…

        0

        0
  4. Cxx says:

    Ambik laki orang pun nak bangga.

    0

    0
    • Maizatul Mohd says:

      Kalau nak bangga make sure dia cerai 1st wife dulu. Fasha jugak champion, hehehe.

      0

      0
  5. MERAH JINGGA says:

    dah lah kacau laki orang..then tayang tayang ..konon syg menyayang..dah tak adil sok meroyan royan..canang pulak kat wartawan..las2 kena pelempang..

    0

    0
    • Sokkkk says:

      Thorbaik pantun mu

      0

      0
    • zahari says:

      Denan..kau x adil la…lebih kn bini ke 2..kau tggu azab kt padang mahsyar nnti..senget bahu kau….asyik upload gmbr huduh kau ngan pompuan perampas tu.. kau biar hati datin hancur kau tggu kifarah dr Allah..

      0

      0
  6. Betta says:

    nyampah pulak aku tengok pasangan ni..xyah dok menunjuk ko tu ada laki..
    dah la perampas..sedar sikit kedudukan kau tu..jaga sama hati isteri pertama..haissss..sakit pulak mata aku

    0

    0
  7. Wtf says:

    Pompuan ni tunggu masa je laki dia ceraikan bini no 1 kalau x nape dia riak x bertempat…dah banyak contoh retis cover line zizie ezette, tiara etc etc, tu yg dia dok sibok post kat insta sb nia nak buat statement kat madu dia, retis yg wife kedua ni org jarang tau la sb retis tu xkan heboh walupun yg no1 x kisah sb dia tau jaga hati org. Adira ni mmg hipokrit la, nak “jaga hati byk pihak” tapi at the same time sibok post insta

    0

    0
  8. Apalah says:

    Ni lah org putih ckp passive aggresive, dok jarum jarum madu dia. Aku kagum dgn wife no 1, walau madu dia dok cabar dia cam ni Datin Red yg REAL x melatah dan balas balik buat insta war ke ape walaupun pahit ditelan

    0

    0
  9. kak linda says:

    Betul juga tu Adira Suhaimi. Jaga adab dan akhlak sama ada berduaan-duaan dengan suami atau di khalayak ramai. Nanti orang yang belum kahwin fikir macam ni sepatutnya aksi lepas kahwin.
    Nanti tak pasal-pasal Adira ni bersetubuh dengan laki dia tak kira masa, tempat dan keadaan.
    MAKLUMLAH LEPAS KAHWIN BOLEH BUAT SUKAHATI

    0

    0
  10. eleh says:

    biasalah baru kawin katakan…nanti lama2 tak da tu mcm tu..skrg manja2 nanti gaduh2

    0

    0
    • gelitis says:

      org lain baru kawen pun x tunjuk kt public lar…kenapa la bodoh benar 2 org clown nih….denan anak kau dah 10 tahun tau …dah tau baca…kau x rasa malu ke klu kawan2 dia ejek ada bapak miang cam kucing nak mengawan???? betina lesbian ni mmg x de perasaan….paad la kau dua org yg betina lesbian… yg jantan miang….yeuwwwww

      0

      0
  11. Anonymous says:

    ingat wan sakinah dan ashraf muslim, memey dan norman, hanez dan romi, tiara dan affendy, zizzie dan bung, raja bahrin dan lupa nama penyanyi tu, bade dan isteri barunya , jejai dan fasha, andy flop dan isteri barunya… dan seangkatan dengannya…. semua pun begini dapat isteri baru…… menunjuk2………. sekarang lagi senang dapat gelaran datuk, dato, datuk seri, datuk paduka….. lobi jak mana2 terus dapat asal ada duit lebih RM50,000. conform dapat lebih banyak duit di lobi lebih tinggi gelaran………. gelaran sekarang macam longkang, bukan macam dulu2 kerana usaha sesorang

    0

    0
  12. Bubble Wrap! says:

    Penampilan makin lama makin serabai & selekeh. Tak bkenan langsung!

    0

    0
  13. Dan says:

    Aku cadangkan ko henjut je terus di khalayak. Macam budak sekolah! Phuii meluat aku

    0

    0
  14. kaki tabur says:

    masing2 tengah sedap kan…dah kedut nanti tunggu la dia pasang no3 lak…ahaha

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      haha sebelom berkedot n sebelom laki pasang no 3 lebih baik get ready pasang scandal macm yatt so kalau dapat tau laki pasang no 3 kite dh ada scandal untok standby tk la stress…

      0

      0
  15. adenan bodoh says:

    Adenan…kesian tau isteri pertama klu baca ni…kau mmg dah tak ada perasaan ke…hancur hati dia kau menggedik ngan lesbian tu..bercium..duduk atas riba….kau mmg x tau hukum kan….aksi2 tu x bolah tunjuk kt khalayak ramai la bangang…..kau sekolah habis ke x dulu….tu la klu kau kawen kt malasia bkn kt siam…kena pegi kursus…KAU DUA ORG NI PATUT DIBENAM DLM SUNGAI BIAR OTAK KAU TU ELOK LETAK KAT KEPALA SBB AKU RASA SEKARANG OTAK KAU KAT ATAS LUTUT…BODOH!!!!!!!!

    0

    0
  16. hahaha says:

    buruknye baju kahwin kau..kata kawen dgn dato seri..camtu je dress kahwin??
    hahaha

    0

    0
  17. damai says:

    Tlg lah baru dengar dah hentam org mcm2. yg penyebar berita kalau berani tunjukkan photo sekali jgn dok ckp den org x nampak mcm2 dikutuk.

    0

    0
  18. djjjjj says:

    aku sarankan datin red kawen lain, pastu balas balik kat datuk red cmni..ape ko rasa?dh kebas laki org, nk menunjuk plak, celaka punye perangai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • syaira says:

      setuju 100% sebab datin red ni lagi gojes…vogue dan cantek (cutting cam anak dara) dari adira yg pucat lesi cam mayat tu (cutting cam org dah beranak sepuloh)

      0

      0
  19. cikyah says:

    bercinta lps kawen kekdahnya. cmtu la. romantik sgt2. klu blh, dlm sluar laki dia nk msk . apa kelas stkt ddk ats riba tuh

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kesian wife pertama,tgk dr segi gosip2 panas si Adira ni rsnya Dato red ni mcm x adil je dgn wife pertama dia,klu dgn wife pertama ko bt mcm ni x mustahil nnt adira pun merasa jg kn mcm mwife pertama..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    ingat satu jela kalau boleh cari no 2, tggu masa jela dapat yg no 3. tggu je k. mase tu baru kau tau perasaan bini pertama tu mcm mne.

    0

    0
  22. senah says:

    kalau ade no 2, tggu jela dapat yg no 3. mase tu ko tau lah. dapat lak jenis mcm ko post gambar kemain lg.tggu jela

    0

    0
  23. Anonymous says:

    kalau dosa tu nampak…aku rasa beutifulnara ni dh terkubur lama…sebab segala update nara ni buat ramai yang maki hamun..fitnah… beutifulnara…your update boleh buat org membenci dan kumpul dosa.. dari segi kata lain bloq2 seangkatan ini lah yang membatu api kan keadaan.. nauzubillah.. kat dunia tak nampak seksanya…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    hairanlah ngan orang2 di sekeliling ni semua salah orang bahagia pun salah nanti cerai berai pun salah sudah2lah tu doakan yang terbaik ngapa susah sangat ke? sakit pula hati kita membacanya dah suami isteri nak buat camana lagi yang kononnya adirah tu gedik duduk atas peha suami di klyk org ramai betul ke ni saya rasa diaorang tu masih tau sopan dan malu jangan pula kita nak memfitnah besar dosanya tau…..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Cuba cool mcm artis lama yg bermadu dulu mcm Ziela Jalil, Zarina Zainudin. Mereka sedar mereka isteri kedua. Sebab tu payah nak tunjuk laki mereka. Sebab tu hubungan mereka baik dgn bini No. 1

    0

    0
  26. Anonymous says:

    sejak adira berkahwin, sy jd kurang berkenan dgn sikap adira yg sering upload gmbr2 mesra bersama suami di laman sosial seperti x menghormati perasaan madu adira….n sy perasan dato red pn bkn main lg sama naik….

    beruntung adira krn madu adira redha n terima adira sbg isteri kedua suaminye…..kurangkn la gmbr2 yg boleh menyinggung perasaan madu tu….kesian la pd die….berkorban la cmne madu awk tu berkorban utk awk n suami….contohi la artis zarina zainoordin….die sgt2 menghormati n syg kn madu die smpai kn kemana2 majlis pn die x bwk suami die n die pn xpnah or jarang upload gmbr suami die sbb takut madu die terasa or berkecil hati….

    kte ambil hak org, kte hormat juga pd org yg kte dh ambil haknye….xperlu terlebih manja dgn suami lebih2 lg depan org ramai…nk bermanja in private dh la….utk apa nk show off mcm awk sorg je yg ada suami sdgkn madu awk tu makin hari makin mkn hati dgn sikap awk n juga sikap suami die…..

    mgkn hari ni awk buat pd org lain, x mustahil suatu hari nnti org ambil hak awk pula….Allah xpernah tidur….

    0

    0
  27. Meluat says:

    Hahaha sgg kelajar tgk insta denan kunun nk bg org panas tgk video dia menari ms resepsi tp hahaha dh rupa beruk kena belacan…mcm langit ngan bumi video akimstacy menari..dh x de isea tiru aksi akimstacy…kesian ni la aksi BODOH TAK DE AKAL dato yg title beli…bluekkkk

    0

    0
    • Zack says:

      Aku tgk bkn saja mcm beruk kena belacan tp dh mcm pondan pun ada si denan tu adira mengilai dh mcm pontianak….aduiii x yg upload apa2 lah denan…cam hawau jer…

      0

      0
  28. Ifa says:

    Bila baca cerita adira teringat suami saya yg kawin senyap tanpa pengetahuan saya. Madu saya perangai mcm setan asik2 ganggu saya supaya saya bercerai. Semoga datin red tabah…saya paham perasaan datin

    0

    0
    • Anonymous says:

      Baguslah. Kalau sedar perangai madu macam setan..kau jgn provoke. Kalau kau pun provoke…sama2 setan.

      0

      0
  29. Linzy Longkang says:

    Abg Nara, mana komen I tak kluar nih, I ckp hesben adiria ni rembes gakkk pon kene blocked ker?

    0

    0
  30. entah says:

    to adira ok ke klu ade lagi sorang nk share jugak ngan awak, JD u bab nafsu serakah tp JD I jage yg 1st tu and financial controller sbb takut kena rembat ngan pompuan desperado

    0

    0
  31. ladybird says:

    ade $$$$ abang sayang
    tak de $$$$ abang melayang!
    lebih2 lagi yg berpangkat datuk,
    siapa tak nak jadi is3 no. 2 / 3 / 4
    no $$$ no talk lah!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    alah biasa bnda baru dapat …. kiter tgok jer smpi bila bahagia nya ..

    0

    0