Written by AbangNara | January 5th, 2013

Akhirnya setelah dua hari berada di dalam Penjara Kajang, penderitaan Zarina Anjoulie telah pun berakhir. Adik perempuan tirinya telah pun hadir dan menjamin Zarina. Untuk makluman, sebelum ini tiada seorang pun ahli keluarga yang telah hadir untuk menjaminnya daripada tuduhan memiliki dadah.

zarina

Menurut laporan Bernama, Zarina keluar dari bilik lokap kompleks mahkamah Petaling Jaya dengan memakai baju-T berwarna kelabu serta bercermin mata gelap selepas dia diikat jamin. Buat masa ini, Zarina ingin berehat terlebih dahulu sebelum bakal mengadakan sidang media kelak. Kata Zarina kepada Media Hiburan:-

Kepada semua wartawan, bagilah peluang saya berehat dulu. InsyaAllah, dalam minggu depan saya akan jelaskan kesemuanya

Abang Nara tak tahu apa yang boleh dijelaskan kerana kes dadah Zarina hanya bakal disebut pada 8 Februari kelak. Sama-samalah kita tunggu kelak. Buat Zarina, berehat dan ambillah masa untuk merenung diri sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Adik Perempuan Tiri Jamin, Zarina Anjoulie Bakal Adakan Sidang Media

  1. zaza says:

    adakah aku first??hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup!! ko first..org keje gomen ct hri ni sbb tu takdan nak ngadap pc layan beautifulnara..hahaha..tahniah utk ko!!

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        patutnya x payah jamin. biar duduk dlm penjara. setakat duk 2 hari dlm lokap memang x insaf lg pompuan nih. hanya tu jer jalan nak bg pompuan ni sedar. dia ni jauh dah hanyut. nak buat sidang media utk minta maaf ker..nak bg penjelasan. x payah lah dh muak dh dengar kecuali kalau ko betul2 insaf

        0

        0
        • Anonymous says:

          apa agaknya kalo btol yg dia ni didapati bersalah ea? err gantung ke? ke gantung kerja je? hehe.. aku bknla nak doakan yg buruk2 utk retis ni, tp hrp kalo ad second chance nnt sila2 la berubah ya..DADAH MUSUH NOMBOR SATU NEGARA!! yezzaa

          0

          0
        • kairy says:

          yelah harap sgt zarina ni berubah, tapi kalau dia betul2 bersalah mungkin kena buang keahlian seniman lah kot..dh x leh berlakon lg, kalau nak balik kena buat rayuan… kalau masuk jail terus bagus jugak..zarina boleh elakkan dr maksiat

          0

          0
        • lanun91 says:

          hahahaha……..kesian keluarga kandung pun xmengaku anak sendri masuk lokap….duit xda ke nk jamin dri sendri guna duit adik tiri………..nampak sngt xda duit….baru 2 hr masuk lokap…blum setahun…..mmg kne balun lh..dlm tu

          0

          0
        • Amier says:

          Gerenti jubor begerutu dan berbintat digigit pijat dalam lokap.

          0

          0
        • Anonymous says:

          KAWAN2 dengar video ni

          0

          0
        • Segan nak letak nama says:

          Si lanun ni. Konsep ikat jamin kena ada duit dan seorang PENJAMIN .. Dlm hal ni judge mintak rm2000 + sorang ahli keluarga .. Mana boleh jamin diri sendri

          0

          0
      • anakayam says:

        korang ni tk baek la nk kutuk lebih2…skali die bertudung labuh pasni….alhamdullillah da bertaubatt…hehehe

        0

        0
        • Kak Eton says:

          sure ke minah ni nak bertudung labuh???.. walau bertudung sekalipun, kes ni tetap dibicarakan.. rakyat Malaysia dah muak dgn perangai buruk minah ni, memalukan bangsa betullah betina ni..!!!

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Zarina, lepas ni kalo ko dh xde job bleh dtg jumpa kak cham… jd downline kak cham!

          0

          0
        • ahmad reza says:

          kak cham keje aper…?? ader keje kosong x…?? peewwiittt kak cham cantik lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          video utk kak cham…..

          0

          0
      • nuri says:

        Abestu ko jeles ke org gomem x keje ari sabtu??? Tah hape2…

        0

        0
      • joyah.. says:

        bg la dia berehat, kesian dia nak cari list2 alasan untuk membodohkan rakyat malaysia semua.. korang ingat senang ke nak kumpul list2 alasan tu.. so bg la dia peluang ye..

        0

        0
    • Selitone says:

      *Saya akui, dahulu saya pernah melakukan kesilapan dan kerana kesilapan lalu, saya dihukum sehingga ke hari ini dan apa sahaja yang saya lakukan akan mendapat kutukan dan hinaan. Kini, saya lebih selesa menjadi diri saya sendiri dan tak perlu berpura-pura lagi.

      My News Hub, 16 November 2011

      Itu kenyataannya beberapa tahun dahulu. Lihat dan baca baris terakhir perenggan ayat tersebut. Faham maksud dan gambaran ayat itu?

      Saya yang selama hidup ini pun takut hendak mengeluarkan kata-kata demikian. Ia menggambarkan seolah-olah kita tidak lagi akan mempedulikan nasihat atau menerima pandangan orang lain.

      Jadi??

      Nak tanya… buat apa nak adakan sidang media lagi? Apa keperluannya? Jadilah diri awak sendiri…. awak jugak yang kata gitu kannnn…????

      hahaha..!!

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      tk payah la u nk jelas kn segala nye ! dh memang u yg salahhhhhh memiliki dadah !! kalau tk kenape dadah tu ada dlm rumah ! ape BF u yg bawak dadah tu ? or mungkin u nk tudoh u punye geng yg aniaya u gitu? tk mungkin tk mungkin kawan nk aniayaaaaaaa ini benda mungkin dh lama dia main cuma skarang ni je dpat di terjah tol tk bang nara ? dorang ni kadang2 cakap macam bagossssssss je ! tk bersalah la tu kononnnnnnnnnnnnnnnn huh !!! semoga zarina sakses dlm perbicaraan nanti di makamah..

      0

      0
    • kak timah says:

      semalam akak mimpi zarina meninggal

      0

      0
  2. kamariah says:

    tunggu dan lihat serta dengarkan penjelasan dr die…..

    0

    0
    • Daisy says:

      apa ke barang nak tggu penjelasan dari minah ni??? tggu penjelasan dari mahkamah la kak kamariah, baru adil… kalau penjelasan dr minah ni aku tak percaya byk klentong!

      0

      0
  3. mak engko says:

    motif utama wartawan nak sibuk psl dia hanya sbb nak lariskan surat khabar…kesiannn…

    0

    0
    • Anonymous says:

      biasalah wartawan ni, bab2 nak lariskan surat khabar mmg beriya benor wpun berita tu dah tak perlu nak dijelaskan lagi.. bila dah dpt kat wartawan berita tu, mulalah ditambah itu ini nak kasi lagi sedap+kecoh, malah ada yg terus jadi berita tak betul..!!!

      0

      0
  4. dyni says:

    perlu ke sampai nk bawak ke sidang media??? karut komedia tull..

    0

    0
  5. student bandung says:

    takde family dtg ikan jamin? oh wow kesian..tp perlu ke kesian? ke she deserves it ? takpe..tunggu dan lihat

    0

    0
  6. missa says:

    takyah nak bersidang media sgtlah… bukan glamer pun.. menyampah plak aku… nampak sgt nak bela diri n ckp die tak bersalah..takut zz tak bagi die berlakon lettew…. puiihhhh!!!

    0

    0
    • Altantuya kentut depan Rosmah says:

      betul tu.. kalau bersidang media pasal kejayaan atau sesuatu yg mengharumkan nama negara takpela jugak, ni pasal DADAH musuh utama negara.. nampak sgt betina takde maruah..!!!!

      0

      0
      • missa says:

        tula pasal… takde kepentingan langsung nak buat sidang media… tambah memalukan je… n org tak kisah pun sebab die tu tak popular…kalau aku dah menyorokkan diri kat afrika dah sebab malu nak balik malaysia.. hehehe..

        0

        0
  7. JEmah joringggg... says:

    rakussss…

    0

    0
  8. Cik Peah says:

    Kalau dilihat pd penampilan retis nie..mmg mcm bdk liar.aku xheran sgt klu ditangkap miliki dadah pn…xpayahla nk wat sidang media bagai,mesti nk menafikan le tu..biar mahkamah jelaa tentukan keputusannye…
    Apepun aku harap retiss ni akan menyesal dgn perbuatannya dan xkan mengulanginya lagi…

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      elehhhhhh dia tkan menyesal punye lah ! pada dia mungkin dadah tu tkde benda ponnnnnnnn !! mungkin dadah ni nothing buat si zarina ni….kalau dia tau dadah tu bahaya n boleh datang kn masalah tkan dia main tol tk …

      0

      0
      • coki naga says:

        yela dah dia ikut contoh artis2 lama yang isap dadah mcm si Jamal Abdillah tuu..isap dadah bagai pastu boleh buat pulak nak insaf pastu isap dadah balik wakakaka..xde mende pun lahh dadah ni bg dorang.femes tetap femes..

        0

        0
    • Teropong Ajaib says:

      setuju sgt dgn pendapat korang semua.. zarina ni mmg jenis betina yg liar+bebal, selagi takde hukuman yg setimpal atau pengajaran yg betul2 ‘kaww’ kena kat diri dia.. jangan harapla betina ni nak insaf.. bukannya kali pertama betina ni buat perangai.. kalau aku jumpa dgn dia ni, rasa nak ludah je kat muka betina buruk ni.. tak pernah aku menyampah dgn artis perempuan kat Msia ni mcm aku menyampah kat betina ni.. kesian dekat parents dia, mesti malu giler dgn org ramai…

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Perlu ke sidang akhbar?
    Tak perlu kot! Bukan sbb glamour atau tidak…
    Takan bergoyang pokok tanpa angin…
    Tambahan pula dah terlalu kerap sgt pokok dah bergoyang..

    0

    0
  10. rozi says:

    Perlu ke sidang akhbar?
    Tak perlu kot! Bukan sbb glamour atau tidak…
    Takan bergoyang pokok tanpa angin…
    Tambahan pula dah terlalu kerap sgt pokok dah bergoyang..

    0

    0
  11. Mdm Tai says:

    bila artis buat jenayah, knpa wtwan bagi muka nak buat sidang akhbar??? apa yg spcial sampai artis jenayah pun ada pluang msk akhbar???? lagi satu, knapa mesti blur muka artis yg buat jnayah msk akhbar??? x faham btl sistem pilih kshl wtwan msia nie.

    0

    0
  12. Jay says:

    aku tgk kt news kosmo online. tpampang muke minah ni sgt tak menepati citarasa jantan ku. tgk mke pn dh tau die jnis liar. xpkai mkeup lg huduh apatah lg ble dh pkai seinci tbalnyer. tobatlah wei. ko tu skdr pmpuan biasa. bknnya malaikt nk bt sidang media suh msyrkt maafkn ko. papepun doakn ko yg tbaik. ubh ler sikap tu. buat malu mak ayah.

    0

    0
  13. anon says:

    org malas nak layan gosip perempuan ni. that’s why comments pun x banyak. huhu

    0

    0
  14. kak timah says:

    xpayah wt sidang media lah mengarut je . . .

    0

    0
  15. aq say says:

    bersyukur dengan nikmat yang tuhan masih nk bagi…..alhamdulilah :D

    0

    0
  16. wak luu says:

    senang’y hidup artis ni . ada taik je . . . buat sidang akhbar nak suru wrtawan2 bersihkan taik’y . senang betul hidup artis ni !! so lepas ni artis2 diluar sana bole la buang taik merata-rata klw dah bauk suruh wartawan bersihkan bekas taik tu .

    0

    0
  17. narin says:

    mak bapak dia tak kisah ker anak dia perangai mcm ni…?? pelik mcm mak bapak dia x kisah hal dia…adik bradik yg lain x ada ker…?? hish kalo mak bapak narin confirm kena rotan cukup2 nie kalo mcm nie…

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      kalau umor 12taon prangai macm ni boleh lah di rotan kt bontot !!! ni dh tuaaaaaa nk rotan ape !!!! pompan macm si zarina ni bagos di kasi kawin je jadi dia dapt la sondolllllll ngan laki dia ! tk la dia berprangai cangini lagi..

      0

      0
      • Pojiah Gas says:

        bukan salah mak bapak lagi kalau dah umur tu dah tua berbulu camni.. mak bapak dah bagi yg terbaik, diri sendiri tu yg kena pilih n buat yg terbaik.. ikutkan, biar je betina ni dok dlm lokap.. kasi kena rodok dgn mat lokap baru dia tahu dunia ni camana.. hanjeng tul zarina ni.. daru dulu lagi aku tak suka dia ni, mmg liar dan bodoh !!!

        0

        0
  18. vida la kopok says:

    budak zarina dah hancus terbarai luar dlm.mcm2 kes dia ni dr bgaduh kat kelab mlm,bgamba separuh bogel kat indonesia n kes dadah.tapi masuk bab blakon ke lauttttt

    0

    0
  19. budak koya says:

    kalau mak bapak koya kan comfirm kene halau..sebab malu..

    0

    0
  20. budok koya says:

    kalau mak bapak koya kn comfirm hlau ank diorg yg buat prgai mcm tu sbb malu..

    0

    0
  21. Honey says:

    Sidang media untuk apa? Hermmm sidang media tuk mengakkan benang basah la tu -_-

    0

    0
  22. Honey says:

    Opssss typing error * MENEGAKKAN* BENANG BASAH

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      mungkin jejari runcing u tu dh penat tk Honey ? nasib baik u komen MENGAKKAN …kalau u komen MENGELEGAKKAN berbelit lidah nk baca nye…… kadang2 cik Honey oi jejari runcing kite ni nk jugak rilek kannnnnnnnnn asek asek nk mengomennnn je penat la jejari runcing kite yg lembut ni kannnnnn…….ni semua bang nara nye pasal !!!

      0

      0
  23. Jurai jemarai says:

    ye la tu, berehat la dulu ye… Apa2 pun, pintu taubat sentiasa terbuka.

    0

    0
  24. ding dong bell says:

    Yg baiknya if dia buat sidang akhbar lebih baik semua press boikot je xyah dtg pn buat buang masa je… Budak ni berlakon ke laut kontroversi yg x elok je yg byk. Dia jd giler publisiti sbb press rajin nk lyn cerita2 dia ler padahal bknnya ada peminat pn minah ni. What a waste of time!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    bukan ke dier pakai tudung ke sekarang?

    0

    0
  26. mama moden says:

    lainkali jgn jamin…biar dia dok lama skit kat dlm penjara tu…perangai tak berubah..awak tu seorg islam..muslim..kurang ke mak ayah bg sekolah..didik baik2..geram giler n menyirap je bila dengar ade org jamin!!! Mmg pas ni awak tak serik la pompuan sbb kalau buat lagi pon ade adik baik hati tolong jamin…kalau aku bior mati kering dlm penjara tu..

    0

    0
  27. naha says:

    Jganlah salahkan mak bapak dia pulak. Dah besar panjang dah..boleh pk sendiri buruk baik…

    0

    0
  28. Audrey Hepburn says:

    Benda kan dah jadi kes mahkamah? Apa agaknya yg dia nak jelaskan? Kalo dia nak bagitau kenapa kena tangkap, apa dia buat, bla bla bla, setiap patah perkataan tu boleh digunakan sebagai bukti oleh pendakwaraya oooo.

    0

    0
  29. kak pe'ah tukang pagar says:

    salam u all, aku nk habaq bebaik nih. kita x layak menghakimi sesiapa pon apalagi kita x kenal pn ati budi budak ni. u all tau x, klu omputeh, dorang saling memahami, dan maafkan. sbb dorang percayakan “peluang kedua or mungkin ke-3-4-5″. kita patut berfikiran mcm tu spaye kaum dan agama kita x berpecah. kena saling membantu, saling mem”back-up” antara satu sama lain. Doakan yang terbaik pn dh ckup. pahala pun dapat. Kita x tau ari ni ari dia, bsok lusa turn sapa pulak…

    0

    0
    • Adik Kecik says:

      Kak Pea’h.. soalnya ni bukan kali kedua dah… dah kali ke berapa juta dah pun… org putih pun klu jumpa artis problematic camni pun lambat laun akan kasi ludah dan sepak terajang jugak, berlembut pun biarlah ada batasnya.. ni dah sampai bats tu dah ranap pun masih nak berlembut lagi ke? sepatutnya si zarina ni yg kena mendoakan yg terbaik utk diri dia dan ibubapak dia bukannya tak putus2 buat taik camni.. skrg taik dah kena muka dia sendiri mulalah nak cari air nak bersihkan.. skrg org taknak kasi air, so Kak Pe’ah jelah gi lap muka dia dgn baju Kak Pe’ah.. boleh? agak2 ler….

      0

      0
  30. zorina anjiling says:

    antara alasan bodoh yng mungkin digunakan zarinna di sidang media , ” Saya tak tau pun yang mende tu dadah, saya ingat tepung beras nak buat bedak sejuk,kawan saya tu nak tolong pakaikan ” ataupun ” alah, dalam ubat batuk pun ada dadah, saya rasa tak salah saya ambik dadah yg fresh” atau ” Kawan bagik free, takkan nak buang kut, saya ni bukannya orang yg suka membazir”.

    0

    0
    • tak suka artis liar says:

      akupun rasa zarina akan cakap konon2nya dia ni mangsa keadaan… dah terkantoi pun masih taknak ngaku! “nak sembunyi, tapi jubor tersembul”… blah laaaa….

      0

      0
  31. RINIE says:

    adakah ini bapak si anak pontianak ni? tgk kat twitter dia .. mcm sama je ..
    http://gambargambarpelik.blogspot.com/2009/12/pengarah-urusan-tuntut-hampir-rm1-juta.html

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Explain kat family sudah,kesian dorg.Sidang akhbar amende?Mcmlah rakyat Malaysia kebulur sgt nk tahu…

    0

    0
  33. budak koya says:

    betol3…mmg x kebulur pown nk tau.

    0

    0
  34. Prince Noob says:

    lepas ni tolong sedar je zarina anjolie jangan nak joli saja

    0

    0
  35. Eddie says:

    nanti sambil tengok press conference, aku nak gosok bebird

    0

    0
  36. zaza says:

    ok..skrg tak nak comment first dah..sbb ramai yang dislike aku..cuma aku nak kata..zarina nih “aptb”..hhahaa

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Mult dia 2 ade suntik menyentik kewww…

    0

    0
  38. ke ade? says:

    pintu taubat msh terbuka..

    0

    0
  39. izat says:

    kalau tak insaf lagi tak tahu lah…nampak gaya maam family dah give up kat dia ni. harap dapat kesedaran

    0

    0
  40. […] Adik Perempuan Tiri Jamin, Zarina Anjoulie Bakal Adakan Sidang Media (62) […]

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      buat ape nk ada kn sidang media ? buat menyemak aje ! biar makamah aje yg futus kn si zarina bersalah atau tidak…keputusan makamah itu adil ok soal dadah dadah ni jangan di buat main dengan keputusan makamah ..salah tetap salah ..kalau tk salah tu nasib ! ini bukan keputusan kueh dadar atau keputusan telor dadar ye…ini keputusan DADAH yg merbahaya ye……ape2 pon juara lagu ni malm Mojo Andai ku bercinta lagi hehe..

      0

      0
  41. Princess H says:

    Kalau dah tak habis2 kontreversi, tak pandai nak jaga maruah diri, takder sapa pun yg simpati, malah banyak yang mencaci & jatuhkan hukuman sebelum perbicaraan lagi..cuba kalau buat perangai elok sket at least public pun boleh pikir la..sendiri mau ingat!

    0

    0
  42. pinano says:

    zarina cantik ar bila tak make up…aku pernh nampak dia kuar makan dgn sorg laki…bf dia la kot…tp secantik mana pun manusia..kalau perangai tak cantik…org tu tetap nampak tak cantik depan manusia….

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      ape2 pon Fasha Sandha jugak yg cantek n jambuuuuuuuu ayu lagi daripada si Zarina ni ……eeeeeeee sape2 jantan yg ambek dia buat bini cmfim menyesal punye..!

      0

      0
    • Diva says:

      zarina ni cantik? aiyoooo… cantik lagi akak jual goreng pisang kat Shah Alam seksyen 20 tu….

      0

      0
  43. nur imaan says:

    semoga dia diberi hidayah untuk kembali ke jalan yang benar..bertaubatlah..insyaAllah akan diterima andai hati ikhlas untuk berubah..jadikan yang lalu itu kenangan pahit yang tak akan diulang lg..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    sidang akhbar? pihak media eg: wartawan sepatutnya boikot sidang media tersebut….pompuan ni nak cari publisiti murahan lagi…akhlak teruk lagi nak buat penjelasan………

    0

    0
  45. nenek kebayan says:

    dok jamin buat pa la si burit mangkuk jamban nie .. biar dia insaf kat dlm tue .. semak masyarakat ja dia nie .. meluat sungguh2 ..

    0

    0
  46. peminatdada says:

    menttettekkkk

    0

    0
  47. Firda Firdas says:

    Beriya promot kat gadis2 suh pakai bra push up… Tapi apasal makin labuh je

    0

    0
  48. Anonymous says:

    huhu dok kecoh isu dadah je…cmno leh dok serumah dgn bf dia lak? ditangkap dgn bf kan? aiishh xde lak isu ni diutamakan…bukan mahram leh dok dlm satu rumah…

    0

    0
  49. lolaloli says:

    Kalau kes setakat memiliki dadah je, x kena gantung punya..habis2 pun denda maksimum RM100,000 atau penjara 5 tahun..lain la kalau mengedar dadah..harap2 si zarina ni insaf cepat2 sebelum mati bila2 masa…hukuman di akhirat lebih sakit dari hukuman dunia..ingat tu!!!!

    0

    0
  50. acunurul says:

    muak btol dgn kontroversi2 minah ni. tak minat nak baca n tak minat nak tau. :(

    0

    0
  51. Mimi says:

    ” Wartawan, bagilah saya masa berehat. Saya nak perah otak fikir alasan paling logik ni.”

    0

    0
  52. Anonymous says:

    sorry la.. x berkenan kt minah nih!! berlakon x seberapa harap kecoh ngan kontrovesi bodoh aje. Bibir seksi… terjuir2. mmg memalukan. cbuk tayang2 dada besar tu. nk tayang gi je europe berbogel pon org suke!!

    0

    0
  53. luvredrose says:

    perlu ke nak buat sidang akhbar? dia tu sapa kat mesia? Sekadar berlakun jd anak ponti jer, tu pun bertahun sudahhh.. tak yah layanlahhh, naik lemak budak ni kang.

    0

    0
  54. mira says:

    hishhh zarina ni x silap aku budak law kan..knp mesti adik tiri sebapak dia yg jamin dia ya?

    0

    0
  55. whatever says:

    si zarina ni dah same level dengan julia perez ! sedih r tengok minah ni . plastik lebih !

    0

    0