Written by Bella | March 7th, 2016

Kami tahu Nur Ameera bukanlah selebriti, tetapi adik kepada Neelofa ini sejak dua menjak menjadi topik yang hangat di Internet setelah membuat perbandingan tentang sekolah kerajaan dengan sekolah swasta.

Kali ini, Ameera sekali lagi dikecam oleh netizen apabila memuat naik foto beliau memakai pakaian yang agak jarang sehingga menampakkan bentuk  buah dadanya meskipun berhijab.

Ada yang beranggapan foto tersebut tidak perlu dimuat naik kerana ia seakan menambah lagi dosanya dan sebagai seorang yang berhijab Ameera perlu menjaga penampilannya agar ia tidak menimbulkan fitnah.

Malah ada yang mempersoalkan, adakah ini imej seorang pelajar sekolah swasta seperti yang dibanggakan Ameera.

Hurm, biasalah remaja mereka masih  mengenal dunia dan belum arif tentang keputusan yang dibuat tetapi kadang-kadang fikirlah juga kalau foto itu agak tidak bersesuaian janganlah tekan je butang upload tu.

28 responses to Adik Neelofa Dikritik Kerana Pakai Baju Jarang

  1. x says:

    Sekolah antarabangsa takde ustaz.

    0

    0
    • Annoyed says:

      She was so proud that they are learning about different cultures but look at her, agama sendiri tak belajar/mahir lagi. I’m a non-muslim but I love Islam and their teachings. Why? Sebab my friends showed the best of Islam teachings sampai I terfikir nak convert one day. You should be grateful for being born as a Muslim. People like me need to jaga banyak hati especially when it comes to our parents. Please appreciate your religion. Sakit hati pulak bila tengok muslims like you.

      0

      0
      • Nana says:

        Ni la dia budak international school kan? Tu la aku dah ckp.. Adik dgn kakak sama je attention seeker. Lol! Shame on you

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau ye pon nk pakai pakaian yg macm ni ada jarang2 sikit di bahagian dada tu jangan la bertudung dulu..! yg u gatal nk bertudung n ikot2 trend orang buat ape ! bodoh nk mampos kau ni huh !

      0

      0
    • Yang mana aurat kamu??? says:

      Bukan je baju jarang…tangan/lengan tu dah terang2 mendedahkan aurat

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tak ada maruah perasaan dan sedar.. berpakaian jarang macam tu c DKK.! Keluarga DKK ni tak tegur ke anak2nya image aurah wanita islam yg sempurna cara mcmna.?! Seng2 lengan pulak tu.!?

      0

      0
    • khanakudahkata says:

      ada je laaaaa. Aku pun international school jugak, still aku hentam dia punya “opinion” pasal gov school. Condemn dia je, jangan libat orang lain haahahah

      0

      0
  2. bbycumil says:

    mungkin CIKGU SEKOLAH INTERNATIONAL YG BYK PENGALAMAN DAN BERKUALITI tu belom ajar lg pasal aurat ni. atau cikgu2 tu blom jumpe lg hujah2 yg outside the box psl tutup aurat utk diajar kpd anak2 org kaya di sekolah itu.

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau nk betol2 belajar ugama n belajar tutop aurat gi lah belajar di madrasah ! international school tk ajar itu semua ! dh nama dia INTERNATIONAL SHCOOL murid2 dia berbilang bangsa tkan nk ajar pasal tutop aurat pulak BAHLOL !! BONGOK ! GOBLOK !

      0

      0
      • Anonymous says:

        minah jambu ni tak tahu nak bezakan ayat perli dengan kenyataan ke..adoyaii..sabar jela bbycumil

        0

        0
  3. Benci Datuk Vida says:

    First…

    0

    0
  4. Kimi kimi says:

    Aku rasa dia ni mmg sengaja upload gambar2 dan video yg bole cetus provokasi dengan harapan orang bagi perhatian kat dia. Bukan nak jeles ke ape dengan dia ni tapi sebenarnya kesian sebab dia terpaksa gunakan kekayaan yg dia ada untuk naikkan nama dia. Nasib baik la kaya, boleh la dijadikan modal untuk up kan nama. Ye tak ameera? Hehe.. kesian2.. you macam trying too hard la dear

    0

    0
    • Commentar... says:

      agree….
      So this is wat U meant as….Think, Out of the box…
      or Out U Go….!!

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Otak dia dah mereng… tengok senyum dia pun nampak evil.. mayb parents dia tak tau kot dia upload benda2 merapu kat internet .. kalau tak takkan melarat sampai gini

    0

    0
  6. melati says:

    biasa lah Bakal suami dia Kambing jantan, sebab tu dia tak kisah ..bakal suami dia kan sentiasa senyum……kikiki

    0

    0
  7. aihh says:

    kali ni tetek dia kecik…. hmm.. ini baru betul gaya umur 15 tahun..

    0

    0
  8. melati says:

    Ya Allah ko jodoh kan lah adik Neelofa ni dgn Kambing jantan….

    0

    0
  9. lolol says:

    dah tau bju jarang..nk post gak buat pe..mmg kna kecam la..x check dlu ke..dh tau kot tp mengeletis nk post gak..nk mencipta kontroverci la teww

    0

    0
  10. Moron says:

    Nak cari perhatian lagi la tu.Dia ni mesti dekat sekolah PRIVATE nye tu spesies suam2 kuku je.mesti ramai lagi yg lgi hot,lgi cntik,lagi kaya dri dia ni.So this is one of the way la nk cari attention.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    hasil didikan international school yg dibanggakan sgt!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    badan mcm mak2 dh beranak pinak…sian…

    0

    0
  13. loyalmalaysian says:

    budak ni lagi….pegi main jauh2

    0

    0
  14. aurat says:

    lengan pun aurat dik non. kalau belum ready bertudung tak mengapa sayang. Jangan ikut-ikut orang. just be yourself ok.

    0

    0
  15. anon says:

    Sape dia ni sebenarnya & apa yg dia buat??? Popular ke dia ni???? Si gedik ni mcm kakak dia jgk. suka cari publisiti murahan…
    Ape guna tutup kepala kalau benda yg lbh menaikkan nafsu di tayang??? Ada mak bapak pun tak guna…

    0

    0
  16. damia says:

    Kenapa ada artikel pasal dia? Artis ke ni? lrrelevant..

    0

    0
  17. says says:

    sekolah tandas bersih,tapi ustaz tada…hahaha kelantan.

    0

    0