Written by Bella | July 27th, 2016

Walaupun sudah mengadakan sidang media mengenai rumah tangga beliau semalam, Adi Putra nampaknya tidak boleh lari daripada kontroversi.

Kali ini, adik kepada isteri pertamanya iaitu Aida Yusoh telah tampil mendedahkan perangai sebenar Adi.

Menurut adik iparnya itu, Adi cuma menipu dan berpura-pura sebelum ini. Sebenarnya memang niat Adi berkahwin lain untuk mendapatkan zuriat.

Malah Adi didakwa sering mencetuskan masalah semenjak di awal perkahwinan beliau dan Aida lagi.

Luahan itu dilakukan kerana beliau dan keluarga  sudah tidak boleh bersabar lagi dengan sikap Adi yang sering menipu

Berikut penjelasan penuh adik ipar Adi :-

1 Malaysia kau tipu dengan kenyataan kau di sidang akhbar dan di Metro. Dari dahulu lagi macam-macam hal kau buat memalukan family aku. Masa dah kantoi kahwin lain kau cakap semua itu jadi atas permintaan  ibu kau dan sebab zuriat . Lepas itu kau pusing.

Ingat dah pergi haji berubah tetapi tetap sama kaki penipu. Berani buat sidang akhbar dan statement di  Metro. Bercakap macam “gentleman” tetapi bapak mertua kau sendiri tak berani jumpa.

Bukan hendak masuk campur hal rumah tangga korang, tetapi hendak tegakkan maruah keluarga aku yang kau aibkan daripada dahulu. Apa “function”  kau   sebagai abang ipar dalam family pun aku tidak tahu tau, sejak dari mula kahwin sampai sekarang.

“Hope” dengan kenyataan ini rakyat Malaysia tahu siapa sebenar nya ADI PUTRA..!!! Agak-agak kau tak puas  hati dengan “statement” sebenar-benarnya ini kau boleh “face to face” dengan aku

Assalamualaikum …

Hmmph, kami tidak tahu sejauh mana kebenaran didalam kenyataan diatas. Walaubagaimanapun, harap Adi ada penjelasan yang kukuh tentang perkara ini. Jika benar beliau berkahwin untuk mendapatkan zuriat, apa salahnya berterus-terang dengan orang ramai.

106 responses to Adik Ipar Dakwa Adi Putra Menipu

  1. Anonymous says:

    Abis la haji Adi.. bermuka2 rupanya.. dh nma pun pelakon.. pndai la dia susun skrip nk menipu.. bile dh jd cmni semua timbul satu persatu… mungkin bkn niat adik ipar dia nk cmpur dan xkn kacau klu Adi di pihak yg bnar.. mungkin dh lma dorg pendam.. skrg pecah semua..

    0

    0
    • Polis bukit aman says:

      Ni lah laki melayu. Ckp putar belit.
      Pastu gila nak kawin byk.
      From dato merah to this adi, aku sbgai lelaki malu dgn korg..
      No wonder pompuan local gila nak kawin org asing. Sbb2 mcm ni lah.
      Foreigners kalau dpt pmpuan melayu yg tak lawa mana pun tt sedia pada bini yg satu..

      0

      0
      • Peminatmelati says:

        Eh…gile tanjat gegel…orang laki pun layan beutifulnara eh..yang paling tanjat, komen jugak eh…hahahaha…

        0

        0
        • Zasss says:

          Eh ada lagi cerita si adi putra ni?! Bila nak selesai daaaa…

          0

          0
        • kentut sardin dalam tin ...busuk ? says:

          adi kena berbincang if ada masalah …
          kumpulkan semua family …balik kampung ke.. minta maaf kalau ada buat salah …. bawa berbincanglah yeee sesama keluarga ….
          apa pun…fokus bisnes dan hope bahagia.. minta maaflah kat sapa yg u buat salah

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku pun lelaki…
          layan je blog ni..
          Mana tau dapat tips nak pikat Fazura.

          0

          0
        • Anonymous says:

          terkejut gak..hehehe

          0

          0
        • ahkak puaka says:

          tah kenapa aku rasa setelah dianiaya berkali2 oleh adi, puan aida ni la nampak selembut2 wanita wajahnye..mungkin aura kesabaran tinggi..klu aku..angkat kaki dah,,merajuk…huhu

          0

          0
        • PENING AR says:

          YG PENTING LIKE DYE LAGI BYK DARI KO…KO NK HERAN LAKI TGK BEAUTIFULNARA SIAP KOMEN….KO X PKIR PLK OWNER BN NI JANTAN…LAGI LA KAKI SEBAR GOSIP….AMENDE LA OTAK SEMPIT KO NI

          0

          0
        • Kak mawar says:

          I baru nk try jadi no.3…xdpt dato red, adiputra pun jadi la…

          0

          0
      • kentut ikan sardin dalam tin says:

        bukannya apa… kalau ada silap dan salah pun… tak perlu la nak post kat fb ke insta ke….
        satu malaysia kot baca…bukannya boleh settlekan masalah pun … nampak macam perang dingin je.. macm kentut kat api.. makin besar tau api tu..
        baikkk kentut hanyir ikan sardin dalam tin jeee dari meyindir..bagi bau

        0

        0
        • Corse 848 says:

          Abes tu..kalau mengaku terang2 org nk terima ke?..alasan kena ada sesuai dgn keadaan masa tu..jgn ckp org la..kita pun kalau buat salah akan mncari alasan yg paling minima org x suka..yg terang2 salah guna kuasa beli rumah harga bwh pasaran pun tgok la apa alasannya..belum yg berbilion lg..mgaku tak..tak kan..

          0

          0
      • Momo says:

        tapi adi ni pun lelaki asing beb. cmno?

        0

        0
    • Orang Cerdik says:

      Oh Rozana

      Antara intan dan permata
      Jejaka bangla ini pilih senyumanmu
      Antara sutra dan berlian
      Jejaka bangla ini pilih seri mu

      Antara Anyir dan Jakarta
      Jejaka bangla ini telah jatuh cinta
      Seberapa besar lagi selalu memikirkanmu
      Seberapa lama lagi bisjut & royi ini menjelajahi setiap waktu
      Rasanya jejaka bangla ini tak ingin tahu apakah bisjut & royi itu

      Apakah masih ada lagi sinar untuk jejaka bangla ini menguntum bunga mekar dihatimu
      Apakah 10K terlalu bernilai buat dirimu

      Nak bisjut?
      Nak 10K?

      0

      0
    • Yong melah says:

      Muka binik muda adi sebijik dr vida..kbye!

      0

      0
  2. sam says:

    Untuk bini kedua tu, jagala si Adi ni elok elok (and banyak bersabar ye). Takut jadi Adira the second plak… hahahaha

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Kecoh la lu……….

    0

    0
  4. Mat Ronggeng says:

    Adi Putra ni… people’s wife chaser…
    Pantang bini orang terGEDIK sikit, habis dia goda….
    Dulu bersungguh sungguh denied tak berwhassap dengan bini orang… exchange gambar separa bogel lah…. kecoh satu Malaya.
    Sekarang bini orang jugak yang dia sapu…. macam lah anak dara dan janda kat Malaysia dan Singapore ni dah habis….

    Dengar khabar bini baru ni Pengarah Kastam… hmmm… ada kepentingan peribadi kot. Nanti senang lah nak tukar citizenship .. senang sikit kot dapat kerakyatan Malaysia. Ala kalau tak ada udang di mee goreng…. tu mesti mee mamak yang penuh dengan cekodok tepung…!!!!

    Somehow kalau adik ipar dah bukak tembelang…niat yang busuk…TETAP BUSUK…!!!.

    0

    0
    • Man Gombak says:

      Aku rasa dia pilih bini org yg ada anak sebab terbukti bole bagi dia zuriat. Kalo kawin anak dara belum tentu lagi. Tapi janda yg ada anak pun ramai je, nak jugak kacau bini org. Hmmm

      0

      0
      • Bellaaaaa says:

        Palotak kau. Tuhan nak bg dia bg je.. Tom Cruise dgn Nicole Kidman 10 tahun kahwin xde anak, lepas cerai, kahwin lain beranak pinak je. Erra-Yusry? Kau ingat asal xleh mengandung je salah perempuan? ‘Swimmers’ laki tu ada ada kualiti ke tak, pun kena tgk dulu. Kot kerja menghisap rokok mentol je.. Sorry la. Laki ni tak pulak aku baca pandai jaga pantang larang. kalau perempuan bukan main tu tak boleh ni tak boleh. Percaya lah Qada dan Qadar. Tak yah nak blame perempuan ke lelaki ke.

        0

        0
    • tam gneggnor says:

      Haha. Kastam dan imigresen pun x dpt beza. binya imigresen bkn kastam le. kastam xda kaitan pun dgn citizenship bagai.

      0

      0
    • x says:

      bukan pengarah la.. rasa gred biasa je. penguatkuasa imigresen je..

      0

      0
    • Ika says:

      Hahahahaahah dia bukan pengarah kastam la. Pangkat stag sokongan 32 je bukan pegawai pun. Mungkin adi tertipu ingat bini baru dia pengarah

      0

      0
  5. lantak ko laa adii says:

    ade plak aku kesah dia kawen sebab zuriat ke sebab nafsu ke lantak pi lah. yg aku tau dia dah ade 2 bini n taste adi mmg fail. fullstop.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    untuk isteri kedua adi….perempuan yang tinggalkan suami dan anak semata mata nak kahwin dengan lelaki lain tak kan bahagia…macam macam masalah mai dalam rumah tangga…apatah lagi kalau bekas suami tak redha dengan hang…bila anak tu dah besar…dia sendiri boleh pikir mak dia jenis pompuan macam mana…bukan senang bermadu ni…

    0

    0
    • emaliya says:

      sanggup tinggalkan suami & kawin lelaki lain & jadi bini no. 2 suami baru, bodohnya……

      0

      0
  7. benci perampsas says:

    bini no 2 spesis desperado gini la jadi. sanggup share2 laki 3 kali seminggu jmpe pon xpe yg penting hasben digilai ramai

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Adi tak nak malukan akak kau yg tak boleh kasi dia anak & beranak so dia kasi alasan kawin lain bukan pasal anak tapi kau mulut kak nam kau aibkan akak kau sendiri.semua lelaki kawin nak anak kalau tak dapat anak either laki ceraikan bini atau kawin lain.Itu lah nasib pompan aku pun senasib.

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      tk jugak la ada orang kawin tkde anak idup bahgia aje sampai skarang ..tkde angin tkde ribut cakap keguguran th bila yg dia ngandong tau lah ..tau tau keguguran bahgia aje ngan laki dia sampai skarang .. anak bukan ukuran yg penting kesetiaan kaseh sayang antara suami isteri ..hanye Allah yg mengetahui segala nye….untok adi berbahgia lah dngan bini kau yg jongos tu huh !!

      0

      0
    • Suami isteri says:

      Anak itu salah satu dari rezeki yang Tuhan bagi. Tak semestinya pas kawen terus dapat anak. Mungkin takde anak tapi Tuhan bagi kesihatan badan dan rezeki yang halal. Ataupun hidup yang sentiasa aman. Semua manusia tak sama. Rezeki masing2. Tolong ubah mindset. Kalau kawen semata-mata hanya untuk dapatkan zuriat apa nilai isteri? Wallahualam.

      0

      0
    • Unknown says:

      Eh kau ni ckp pakai akal boleh? Sng je ko ckp x blh beranak cerai. Ko ingt bini dia x nak anak? Kalu dah takdir tuhan nak ckp apa? So blh madu or cerai suka2? Ko plk jd tuhan nk menghukum dah knp? Bini dia pnh je ngandong tp gugur. Bukan la mandul.

      0

      0
    • Sue says:

      Buatnya Adi yg problem? That can be a possibility. Kahwin berapa ramai pun nnti sama juga.

      0

      0
    • Kudus says:

      Belambak anak yatim boleh dijadikan anak angkat, bini angkat jgk dia nk sebenarnya.

      0

      0
    • Mimi says:

      Confidentnya isteri yang bermasalah kan.
      Dibuatnya Adi tu yang bermasalah takleh nak perform.
      Muka hensem badan sasa, tak semestinya swimmer power :’)
      Entah entah kat bawah tu 3inci je.

      0

      0
  9. Anonymous says:

    kes hang adi dah jadi viral..sila saman adik ipar hang yang dedahkan perangai hang ni…ada berani?bini kedua ni pengarah kastam kat mana???putrajaya ke…?

    0

    0
  10. Sue says:

    Why lah bulan ni byk benor kes artis laki buat hal. & in all cases isteri terima, telan ja. Kesian si Aida tu.
    Adi, yg hang pi hantaq gambar X pakai baju, bertuala dlm bilik ayaq kat isteri org dulu tu pun atas mummy’s request ka?
    Or kesilapan Teknikal mcm u quote ur divorce application dolu?
    I don’t think he wants to be in the marriage anymore tapi X nk nampak the bad guy. So stay put jer lah & cari bini no. 2

    0

    0
  11. Manusia biasa says:

    Anak mak ye adi ni. Taat pada kata kata mak. Bagus. Mak nak ada cucu. (Maybe adi anak tunggal) tunaikan hasrat mak. Tapi hati isteri tu dikecewakan. Mana cinta dan kasih mu terhdp isteri mu pula adi. Semoga isteri pertama dia tabah. Semoga isteri pertama dia boleh mendapat kebahagiaan yg diidamkan dan peroleh zuriat sendiri. Allah maha kuasa. Allah maha adil.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Anak Mak tapi kahwin dengan bini pertama tak bilang Mak pun

    0

    0
  13. Anna Carolina says:

    1. Kasi gambar ‘anu’ dengan bini orang dari Mekah – kononnya difitnah.
    2. Fail cerai isteri pertama tapi tarik balik – kesilapan teknikal dan keajaiban.
    3. Bawak jemaah umrah – sibuk Smule dalam tandas hotel.
    4. Kahwin senyap-senyap – anugerah.
    5. Interview dgn Melodi – ‘tunaikan tanggungjawab ke luar negara yang dirancang awal’. Jika rancang awal, kenapa lock date utk pertemuan raya hotlovers dan batalkan tiba-tiba?
    6. Tarik diri dari ABPBH – masuk semula pencalonan tahun depannya.

    Hipokrit tak terbendung. Penipuan tak terbatas. Genetik sampah sarap. Pak Haji Boyan Singapura.
    #komen_tanpa_prejudis

    0

    0
    • Ada aku kesah says:

      Tu la menipu. Hipokrit. Tau org x suka dia tu yg tarik balik abpbh tau kalah la tu. Munafik. Berselindung di bawah kopiah. Keluarga dia keluarga mentua dia tau perangai dia macam mana. Nasibbaik x minat dia ni. Kes htr gambr bogel menggida isteri org dulu tu tbukti benarnya. Sbb dia ni mmg gatai.

      0

      0
  14. Anna Carolina says:

    1. Kasi gambar ‘anu’ dengan bini orang dari Mekah – kononnya difitnah?
    2. Fail cerai isteri pertama tapi tarik balik – kesilapan teknikal dan keajaiban.
    3. Bawak jemaah umrah – sibuk Smule dalam tandas hotel?
    4. Kahwin senyap-senyap – anugerah?
    5. Interview dgn Melodi – ‘tunaikan tanggungjawab ke luar negara yang dirancang awal’. Jika rancang awal, kenapa lock date utk pertemuan raya hotlovers dan batalkan tiba-tiba?
    6. Tarik diri dari ABPBH – masuk semula pencalonan tahun depannya?

    Jujur itu meringankan. Kemunafikan itu pasti terbongkar.
    #komen_tanpa_prejudis

    0

    0
  15. Manusia Biasa says:

    Dah nama pun pelakon…jadi x hairan lah klo dia boleh berdrama bagai …patutlah dia nak tarik diri dari dunia hiburan, sebab dia nak mainkan lakonan dalam dunia nyata pula kali ni..dunia hiburan x berapa nak mencabar …huhu

    0

    0
    • Manusia biasa says:

      Apasal ko pakai id aku. Aku real manusia biasa. Grrr

      0

      0
      • Manusia Biasa says:

        Opssss..! X da niat pun nak memakai ID siapa2..ID sama pun nak d “Grrrrr” kan …relax la..bukan aku pakai email ko pun …semua bebas nak pakai ID apa pun …mcm ko skrg ni, bebas nak comment d pages ni..Dan bebas juga nak tegur org..selagi aku x pakai email ko utk comment kat pages ni, x yah nak sentap…Cuba refer “image” ITU utk bezakan kita …ko colour lain, aku colour lain …peace

        0

        0
  16. whosebadsinbad says:

    Kesian…terperanjat baca psl Adi ni…tulah klau muka buruk mesti org ckp dah muka buruk perangai buruk…ni syg muka hensem perangai tak berapa nak hensem…entahla pada aku cinta ni tak boleh dibagi dua unless untuk anak2…kan? Sapalah kita mmg dah tertulis jln hidup dia…cuma la kan klau ada hukum perempuan boleh kawin lebih baru dorang faham rasanya hampa kena kongsi satu benda…geli jijik nak muntah, rasa cinta tu mati terus…klau ada yg setia pada suami camni mungkin dah bukan cinta tapi tanggungjawab…apa nak jadi eh? Tapi tepuk sebelah tgn tak berbunyi jugak…Harap2 kita smua bertemu jodoh yg syg kita satu setia selamanya…Amin;)

    0

    0
  17. Intai2 says:

    Lps ni sbrg komen dr abg haji adi ni kena pikir bnyk kali….bertepuk sblh tgn x kn berbunyi…pokok x kn bergoyang kalau x de angin….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    orang tu nikah halal kot yang ko nak marah2.. yg tak halal dok buat tak senonoh kat luar melambak tak terkawal takde plak nak kena hamun.. sabar je la adi.. hahaha

    0

    0
    • Seorang isteri says:

      Ni bukan kes nak marah dia nak kahwin lebih dari satu. Dah jodoh ditentukan. Dah jalan hidup dia macam tu. Kita terima kenyataan. Ok. Tapi org pikir perasaan isteri pertama dia. Keluarga mentua isteri pertama dia. Sbg seorg perempuan sbg seorg isteri kalo saya ditempat isteri dia tu. Hancur luluh hati. Dh lah zuriat anak blm ada rezeki lg. adik ipar dia ni pikirkan perasaan kakak dia. Kalo kakak kita dibuat mcm tu macam mana. Adi ni nak kahwin ni dulu mesti minta kebenaran bapa aida so nak lukakan hati anak org pg je la jumpa ayah mentua tu bgtau tujuan nak kawin lg satu. Kalo sbb nk zuriat mesti pak mentua paham. Adi kita ni manusia biasa bkn nabi bkn malaikat. Allah benarkan kawin lebih dari satu kalau hambanya boleh berlaku adil, mampu zahir batin. Nafkah duit ko n batin ko mungkin mampu. Adil? Wallahualam. Hanya Allah layak menilai. Kalo sorg isteri dapat rumah banglo sorg pun kena bg banglo. Nafkah batin pun kena adil ye. Tp kita ni manusia biasa. Mmg kawin ni lebih baik dari berzina. Dh terang terang gatalnya si adi ni ckp begitu. Itulah kita kena kawal nafsu tu. Orang sibuk cakap ‘adi ko tak salah pun bersabar ye.’ Mmg dia x salah utk kawin lebih dr satu. Hak dia. ‘Bkn pakai duit korang pun.’ Mmg bkn pkai duit kita. Cuma kesian dgn hati isteri yg terluka. Semoga pn. Aida redha dan tabah. Allah maha adil. Even terima pun dgn ketentuan mesti ada sedikit perasaan terluka. Moga lukamu terubat pn. Aida. Hanya masa yg menentukan.

      0

      0
  19. gadissadis says:

    mmg betol weh.. die ni penipu..
    org yg x leh pkir je pecaya bulat2 ckp die ni..
    muke je nmpk naik.. hakikat sbnr hanya yg maha berkuasa je tahu..
    huhuhu ~~

    0

    0
  20. Fido Dido says:

    Org skrg mmg suke post kt fb canang 1 malaysia. Faktor utama perosak rumah tangga. Org luar tu x payah la bising2 sgt, buat dosa je. Wpun aku x suka laki kawen byk, tp at least dia x gatal mcm si Red merenyam tu. Kot btl kawen psl nk anak, wallahualam…

    0

    0
  21. ayyda says:

    sekali kau yang mandul..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Adhu sejak skandal Adi Putra dengan isteri orang tempoh hari..dah tahu dia menipu. Kes tu memang betul.. Adi hanya bernasip baik bnyk “orang” yg back up

    0

    0
  23. lisa says:

    kawin no 2 belum tentu dpt anak. anak semua nya rezeki dari allah yer pak haji adi. pengalaman saya dulu pas 7 tahun kawin baru dpt anak & saya percaya setiap susunan atur hidup kita adalah dtg dari ALLAH. kita yg merancang tetapi ALLAH yg menentukan. semoga pak haji adi dikurniakan zuriat yg comel & ramai, amin. tabah sungguh isteri pertama, semoga kak aida hidup bahagia & dikurniakan anak kelak.

    0

    0
  24. Mak Stress says:

    Kenapa kena salahkan Adi sorang dalam hal ni. Wife orang tu yang patut disalahkan! tula dia kaum wanita sekarang ni. byk sangat masa tgk drama swasta. pastu kalau minat character pelakon dalam drama tu je takpe gak. ni minat dengan orang2 nya skali sampai terbawak-bawak ke realiti sampai lupa laki dengan anak2. malu la sikit wahai kaum hawa yang dah berkahwin. jaga suami elok2. tak yah la nak minat artis-artis ni. bukan artis je, dengan Khairy Jamaluddin pun korang sangkut!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    mgkn adk ipar dia trlalu marah…geram sgt ngan adi ni bla kakak dia d perlakukan begitu…cuma kesian sy tengok aida tu..klau sy jadi aida…enth le x thu nk ckp ap..sblm ni adi ad wa kontrovesi..sy .mcm x caye…tpi kali ni memg sy percaya seratus peratus..x sangka ko ye adi..ko lenyp je la terus dari dunia hiburan..

    0

    0
  26. GADIS PERKASA says:

    ingatlah, bahawasanya berjaya seorang suami kerana isteri dibelakangnya. jika suami terjatuh terduduk dalam kegagalan adalah mungkn disebabkan dia pernah kecewakan hati seorang isteri, Lelaki mungkin mampu kawen 4 tp adakah mampu berlaku adil?? tepuk tangan letak ke dada smbil istigfar. renungkan ye cik hadi putera =)

    0

    0
  27. Mael says:

    Aku simpati kat mana-mana wanita yang dimadukan. Sebab madu yang ini sepahit hempedu. Tapi dalam Islam pun manusia disarankan berkahwin demi zuriat dan keturunan. Kalau Aida tak mampu, tak salah dia kahwin lagi. Dia tak ceraikan pun kawan tu. Janji berlaku adil. Apa hak kita nak menidakkan sesuatu yang dihalalkan Allah? Yang adik ipar ni pun kalau kau berada disituasi yang sama, kau pun akan buat apa dia buat.

    0

    0
    • biarbetik says:

      Zuriat pun zuriatla..apapasal kawin sarung nangka kepunyaan org..berapa banyak dah kaedah perubatan..anak dara pweet2 ke tau janda mati laki..fikir2 balik bukan hal kita ye..nasibla siluncai terjun dgn labu2 nya..biarkan

      0

      0
    • Anonymous says:

      RAMAI RAMAI PENGOMEN PAT SINI KAU PALING PINTAR MAEL!!!! THUMBS UP!!!! YG LAIN NTAHLAH TAK TAHU NAK CAKAP APER……………

      0

      0
    • acah2best says:

      nak kawin lagi tu takde masalah si Mael oiii…yang salah nya perangai si Adi ni..dulu dengan kes bini orang dengan pic2 lucah ni dgn bini orang jugak…ni yang salah…Allah uji tak dapat zuriat bukan alasan leh kawin lagi…tup tup kawin kali ni tak dapat zuriat jugak…apo nak kato?? kan rezeki anak tu hak Allah …SURE ke kawin yang ini dia leh dapat zuriat??

      0

      0
  28. kak mariamercedez says:

    Bini orang yang ko buru ye Adi..korang kesian kat aida tp aku rasa dulu dia pon berlaki gak tup tup kawin ngan adi…kalo x silap aku laki dia dulu penyanyi kumpulan apa ntah, mungkin ni balasan dia gaknya tgl laki nk ikut adi….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aida berkahwin dgn adi selepas aida bercerai selama 1tahun.
      Jgn ckp tentang balasan dan bukan masalah tinggalkan laki.
      Skrg ni Allah byr cash. Jadi renung2kan la ya.

      0

      0
    • Kak Nam says:

      Jgn ckp sebarangan,aida berkahwin dgn adi setelah dia bercerai selama 1 tahun.Masa tu pun dia belum kenal dgn adi.
      Punca dia bercerai pun bukan disebabkan adi .
      Ini bukan balasan dan bukan aida yg tinggalkan laki dia nk ikut adi.
      Sekian, Wasalam

      0

      0
  29. melati says:

    Lantak lew Adi…ko nk berbini 3 sekali pun, tapi pilih lew yg senonoh skit…..ni Hidung dh lew Kembang, perasan Cun plak masa bergambor gan Adi ……..ponin saya….!!!!!!

    0

    0
  30. kih says:

    haih…aku rasa ader yg doa ko lah punca xdpt zuriat baru ko tahu langit tinggi rendah kihkihkih.. baru ko tahu perit nyer hati wife or isteri yang sering disalahkan bila xder rezeki zuriat……bertabah aida…..

    0

    0
  31. natalie says:

    knapalah skrang smua gunakan platform media utk lepaskan tk puas hati. sekali da mula, ingat, org lain pun bole malukan awak jgk walaupun niat awak baik untuk clear kan nama keluarga tapi sebenarnya awak membuka pekung sendiri. psl kakak awak masih agi isteri Adi. Adi tu lelaki. Kita malukan dia ke apa ke, lelaki bole ttp jln tanpa ada rasa malu ke apa. Tu la bezanya dengan ppn. Ppn kalau diaibkan, habis kita. Padahal awak bole F2F je dgn dia. Tak payah la bilang 1 dunia. Takot nanti kena kat batang hidung sendiri sebab Adi tu pun da lama jadi BIL awak, jadi dia pun tau baik buruk perangai awak dan kekurangan keluarga awak, jgn nnt Adi pulak kuarkan kenyataan kat media tentang awak. Yang jadi sasaran kakak awak jgk nanti. Ingat senang ke jadi middle person. As a sister, just be there for her.. stand by her.. always on her side… tak payah la nak ckp buruk2 sal BIL awak tu bab saya rasa kakak awak tu da cukup kenal perangai BIL awak tu. Kesian kakak awak yang malu nanti walaupun cerita tu tentang Adi.

    0

    0
    • nima says:

      saya seyuju.dlm byk2 komen saya ts komen ni paling verdik.hal kluarg jgn cerita dlm media sosial.org luat x tau apa2 hanya pandai komen saja.buat mcm ni lg mengeruhkan keadaan.yh dikutuk tu pun bkn org lain.suami kakak anda juga.sikit sebanyak yerpalit juga kena kat aida.

      0

      0
  32. dina says:

    apa2 pun aku tak boleh let go kes dia hantar gambar bebird dia kat isteri orang dulu tu….
    jantan saiko.

    0

    0
  33. lilo says:

    tak salah sbnrnye Adi ni nk kawin lain sb zuriat, tapi takyah la menipu Adi oi. jujur aje. kalau betullah sb dia yang jadi cerai berai bini kedua dgn ex hubby, berganda2 lah kesalahan dia dalam kes ni. kesian Aida and family dia. walaupun Aida senyap, family dia ada utk tegakkan kebenaran

    0

    0
  34. Usang says:

    Dah dah la ipar2.. Tau memang sakit hati jiwa raga. Tapi selesaikan la dlm kelambu je. Ni 1 malaya tau. Daripada dia duk berkepit bagi je la diorg kawin..

    0

    0
  35. AdiCintaLama says:

    Actor terbaik dalam lakonan..jangan la jadi actor terbaik dalam realiti kehidupan pula,,,adi ..awok nk kawin 4 pun xpe..tapi jagalah hati isteri juga ye..derita dalam kebahagian rumah tangga..benar..tp lagi baik kiranya kita bertanggungjawab dan jujur dalam setiap cara kita buat.. i’m a big fan of u..
    i redha u kawin lain..u jaga hati i (peminat) dan y lain2 juga k..

    0

    0
  36. Lady bug says:

    Yg jadik adik ipar pun sebok. Kau nk ke dia declare dia kawin sbb nk anak. Nanti kakak kau yg patah hati. Oklah tu dia dh ckp elok2, kdg2 ada perkara x perlu dibgtau..phm2 sendiri.

    0

    0
  37. sentap says:

    adik ipar ko dah sound tu adi…apalg klo btol g la F2F…berani kerana benar hokey…jgn pandai propa je acah2 alim hj gitu

    0

    0
  38. asdfghjk says:

    dont judge a book by its cover, asal muka buruk je korg ckp jahat lah apa lah tapi ni muka punya lah handsome, selalu upload quotes2 islamik dekat ig, twitter, instagram dan sebagainya tapi sebenarnya talam dua muka. ish ish ish kau ni adi… i used to be a big fan of him before tapi sebab kes dia dgn bini org dulu, terus tak minat lagipun adi ni gatal. pantang tengok perempuan cantik sikit, bukan main banyak lagi gamba dia ngan MF dekat ig dia tu.. korang jangan terkejut if lepasni MF jadi isteri ketiga dia

    0

    0
  39. man says:

    aku kwn dgn adik ipar die..adik ipar die cite sndiri prangai die ni.lama dah aku tahu..bini die operate buang ketumbuhan pun berjalan pakai tongkat…die rileks je..sian bini die..sapa nk percaya ..percaya lah..tak nak sudah..huhu..yang kes dgn bini dulu org dulu tu pun sama..siap suruh polis tutup kes…polis tu skrg dah kena tukar..salah satu sebab kes ni lah…dah la menipu org adi..MUHASABAH la diri tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      suruh lah aida minta cerai….tak payah susah2.. adik dia kan ada tlg jaga..

      0

      0
    • Urgh says:

      Kalau betul lah kenyataan adik ipar psl burukkan family, hairan jugk ye aida masih setia kt adi. Sabar sungguh. Baik minta cerai dari org gini

      0

      0
  40. aquaria says:

    Hairan bila ipar duai lak yg masuk campur. nk glamer ke. Hal dia laki bini ko yg kecoh kt media sosial apsal.. gila like ke?

    p/s dia kantoi kahwin je…bukn kantoi dgn pmpn simpanan..ko lg suka mana.. halal ke haram?

    dia tipu ke dia jujur ke ko mana tau….

    0

    0
  41. anon says:

    Laa….kenapa pulak adek ipar dia ni menyebok. lkut pandai dialah nak kawen kerana apa pun, asalkan dia mampu. Siapalah yg tak nak zuriat dari darah daging sendiri. Biarlah org nak kata selfish pun, tapi walau ada seribu anak angkat pun, takkan sama dgn ada anak sendiri. Yg duk mengutuk2 adi tu, tak kiralah adek ipar ke siapa ke, korang rela ke hanya membela anak org?? Kalau aku, aku akan ikhtiar habis2 utk dptkan zuriat sendiri. Berusaha selagi terdaya. Cukuplah duk mengutuk2 Adi ni, it’s his life, org lain sebok wat apa. Masing2 jaga tepi kain sendiri…

    0

    0
  42. dexter says:

    Adik ipar mengada2, dah tau kakak ko mandul, diam aje lah. Sape tak nak anak sendiri??? Lagipun dia mampu, kenapa orang lain kena sibok???

    0

    0
  43. johnny bravo says:

    Boleh jadi adek ipar dia ni tak kesah kalau tak dapat anak pun, sebab tu yang duk mengutuk Adi. Majoriti manusia atas dunia nakkan zuriat sendiri. Sudah sudahlah.

    0

    0
  44. kelkatu says:

    BERKAHWIN LAIN UNTUK MENDAPATKAN ZURIAT TU HAK DIA, KENAPA ORANG SIBOK NAK PERSOALKAN?

    0

    0
  45. Anonymous says:

    adi boleh berkahwin 4. ini baru no.2 . itupun sebab nak ada zuriat sendiri. kalau susah sgt hidup dgn adi suruh akak ko minta cerailah. aku bukan nak menangkan adi. tapi ini dah kira buka pekung di dada. adi tu masih laki akak ko yg sah. ko hebat sangat ko jerlah carikan laki baru si aida tu.

    0

    0
  46. kiah pekasam says:

    jom tgk bini no 2 die mengandung ke x..krik krik krik

    0

    0
  47. hamba allah says:

    biarla adi nk kawin 2 ke ape ke… at least dia x bermaksiat and at least dia bgtau dekat media. siapa taknk darah daging sendiri kan? yes, mmg boleh ambik ank angkat tapi anak angkat x kn sama dgn anak sendiri. think positive guyss. bayangkan jika kita ada d tempat adi putra, tentu kita akan buat benda yang sama juga.

    0

    0
  48. At least says:

    At least at least at least at least at least XD

    0

    0
  49. Jubah itu budaya arab says:

    Xde beza anak angkat dgn anak sediri lah, Sekarang dah tahun 2016, fikiran kena terbuka luas, kalau didik Mereka dgn baik ttp baik, anak kandung lah yg paling bnyk hantar mak bapak kat rumah org tua-tua, fikiran jgn cetek sgt, jaga anak yatim sgt besar pahala sampaikan Nabi berkata antara Baginda dan org yg memelihara, menjaga anak yatim sedekat jari telunjuk dgn jari tengah di syurga nanti, baca alquran tapi tak faham & amalkan pun tak guna, asek berjubah 24jam, pergi umrah berkali-kali , payah betul.

    0

    0