Written by Bella | February 11th, 2016

Menerusi satu kiriman e-mail yang kami terima, ada pihak yang mendakwa bekas pelajar AF 2014, Adel yang berasal daripada Sabah sedang bercinta dengan suami orang.

Adel bersama kekasihnya yang didakwa berstatus suami orang

Menurut sumber tersebut, teman lelaki Adel merupakan seorang kontraktor yang berkahwin dengan wanita daripada Johor dan mempunyai tiga orang anak.

Adel juga dikatakan punca lelaki itu bercerai dengan isterinya dan mereka sering kali dilihat keluar masuk hotel di sekitar Kota Kinabalu.

Sumber tersebut juga  ada menyertakan perbualan antara Adel dan teman lelakinya seperti dibawah:-

Hurm, sejauh mana kesahihan berita ini tidak dapat kami pastikan. Namun, kami harap Adel bukanlah perosak rumah tangga seperti yang didakwa kerana ia sesuatu perkara yang tidak bermoral. Apa-apapun kita tunggu penjelasan daripada mulut Adel sendiri.

77 responses to Adel AF2014 Didakwa Bercinta Dengan Suami Orang?

  1. Anonymous says:

    Sorg perosak rumah tgga org. Sorg lg rela rumah tgga dirosakkn oleh kekasih gelap. Bgtulah manusia bila dh mengikut nafsu dan setan. Institusi keluarga pn hancur..menambahkan lg statistik penceraian d negara kita. Yg untung bini dan anak yg dianyai, sbb dari tahu kemudian hr, lebih baik tahu sekrg, wlpn mula2 sedih berkoyan2..lama2 akn jumpa kebhgian brsama org yg lebih mghargai. Buat perosak dan yg rela dirosakkan meranalh sumo hidup penuh penyesalan, mengecapi kbhgian yg sementara, hati x tenang sbb takut2 hukum karma datang mkn diri. Xprnh belajar dr ksilapan org lain..nk jgk try guna diri sendr sbgai bahan experimen btul ke x klu ak buat cenggini maka buruk akibatnya.. slamat maju jaya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bini tahu pun redha. Tahu tapi x ada tindakan, bersubahat. Tinggalkan jelah Adel tu abam oiii… 10 tahun lagi, Adel tak rupa macam tu lagi pun.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sbnrnya kn..lelaki cmni harus d tinggalkn oleh SEMUA pmpn.. Seorg suami bkn sng2 nak cerai isteri hnya sbb pmpn lain..Apelg klu dh ada ank brsama, melainkn, mlainkn kantoi n gaduh teruk atau isteri sungguh2 minta cerai..
        Tgh sedap dh dpt Adel ni, itu yg llaki tu syok layan smpi x fkr akibat ni kt rumahtgga..Yg Adel ni, dh tau suami org pi lyn jgk,mlh dh lbih smpi ke blik tidur,klu suami org mengayat smpi jatuh syg pn, jgn fkr diri sndiri dn jgnn jadi bodoh..

        Mmg betul pun, Klu dia puas ngn Adel ni, dia akn lepas je Adel ni..Tapi klu dia blom puas dn masaa tu dia sempat cerai, mmg dia akn pergi ke Adel sbb dia dah hilang bini..Biasanya cerai lps curang ni sbb msing2 dh tau dh susah hidup brsama bila d hantui prbuatan jahat suami/isteri cmni, bkn sbb nk pmpn lain lbih2 lg pmpn jalang,Klu bkn jalang,maka pmpn jns fkr diri atau bsuk ht..Tu je jnis yg ggu rumhtgga org ni..

        Jgn fkir org tu cerai sbb nk kat sgt kt ko, sorry la Adel, itu semua sbb lelaki jns hnya penting nafsu diri mmg camni..Klu x pntg diri dia x akn buat cmni kt isteri..Klu dia jadi ngn ko pun, tu sbb hbungn kuarga dia dah hancur..Ko xya nk sedih2 anggp ko hnya utk puas smpi ko siap tggu org tu betul2 cerai, baik ko blah je..Biar lelaki cmni dpt balasan dari Tuhan je..Tp klu ko pn sndiri jahat aniaya org, ko pn dpt balasan dr Tuhan gk..

        0

        0
  2. Adel kongkek laki orang says:

    Aku rasa diaorang ni selalu kongkek kat hotel ni. Kongkek sampai puas bha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jantan kawin2 kalau ader girlfriend mesti nak henjut girlfriend tiap2 hari biasalah abg kawin2 dah biasa kan yg rugi yg bodo org pompan la dah bolos dah loheh kena henjut

      0

      0
      • Mamee says:

        Byk nar cite artis dr sabah sebulan 2 ni…dtg kl jd artis gigih nar mencari suami, rezeki n populariti…marsha, stacy,adira, vie shanti, adela, …byk lagilh…laku kn ppuan dr sabah ni…berbaloi mrk dtg jauh2 dr sabah bah…

        0

        0
        • Anonymous says:

          wutt??dtg mncari suami??bkn mencari rezeki ke..ini malaysia..mana2 negeri pn boleh pergi, org negeri kita pn pergi negeri lain mencari rezeki..tujuan mencari rezeki dan kerjaya, tapi klau tersangkut dan khwin org negeri itu adalah prkara biasa..kak ipar aku pn sabahan,cun melecun lg..
          mcmmana plk dgn org negeri ko yg khwin negeri lain?dtg cari suami jgk kah?
          redha je la klu ko x laku..x baik nak pertikai kebahagian org lain..dan jgn lupa, malaysia ni bnyk pakai hasil bumi sabah..aku tau la sbb uncle aku bks dlm kementerian dulu..bersyukur la ko..

          0

          0
        • senah says:

          please jgn nk racist sgt..aku dh lama duk sabah mmg org sini baik2 n jujur..balik semenanjung trus meluat tgk perangai org melayu yg acah2 kota sgt tu..jgn nk overgeneralise sgt..

          0

          0
  3. kini dn selamanya says:

    Sorang lg hamis.bla dh d anugerahkn cntik tp syg nfsu dn akal x cntik

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Kan dia tatau tu. Sbb tu dia tanya laki tu. Mmg la word “simpan isteri” tu mcm kasar dah dia berangin ngan laki tu. Hopefully dia tak stay ngan laki tu la. Tak patut laki tu buat macam tu kat dia. Buat dia tu macam orang bodoh ja.

    0

    0
  5. Sakai Batak says:

    Sah la adel ni dah byk kli romen ngn laki ish3 dia ni islam ke kristian?

    0

    0
    • yahoo says:

      apa kaitan agama dengan perangai mcm setan ni? ko ingat kristian xda dosa pahala? paloi!

      0

      0
    • kupu-kupu says:

      patut nama pun sakai. klu org kristian boleh kongkek suka hati ngan sapa2 pun ke. lain kali jng sakai

      0

      0
    • Miss Elv says:

      Jangan guna kan agama lah sakai batak.. hmm… agama tak salah.. yg sa;ah manusia,,

      0

      0
    • perghh sampai dikaitkan dengan agama plak? ko apasal? aduhh, agama baik je ada dosa dan pahala ada, akal ko letak mana? ko pikir agama islam je ada dosa dan pahala? bukak google dan taip malay porn tengok berapa ramai yang bergelar melayu dan bertudung atau balik drpd sekolah dekat semenanjung ni, berapa ramai plak bebudak yang beragama tu buat perkara sumbang…

      Islam dan Kristian xde kena mengena bai, ko kena dalami agama baru ko tau mana arang dan mana api, bukan main sembur je ayat “AGAMA” tu…

      Kompom sakai batak yang betul2 x berotak…

      BODOH SIAL BAK MAMPUS, AKU DAPAT KO AKU KERAT TUJUH KO BABI SIAL, ANAK HARAM… MENYESAL PUKI MAK DIA BERANAKKAN ANAK LUAR NIKAH NI… BETUL2 ANJING SIAL NAK MAMPUS…

      PUKIMAK BETUL… AKU DPT KO SAKAI BATAK AKU SUH MAMAT2 YG BENAPSU BINATANG LAPAH KO HANJING!!!

      KO NI JENIS AIRMANI BINATANG KOT, BODOH BAGAI… SIKIT2 NAK SEBUT AGAMA… PUKIMAK KO SAKAI BATAK!

      0

      0
  6. Fans berat minah jambu emmuah haha says:

    Aku bukan nak cakap ape, tapi kan, aku kenal Sgt pempuan jenis macam Adel ni..murah, mudah Dan pisau cukur. Serius aku cakap, pempuan macam ni sepesen je..ko tgk lah penampilan, cara dia mcg seme tu..aku cakap macam ni sebab Akak opis aku dulu penah kena sejibik macam ni, pempuan drp Sabah, penah kuar TV rancgan realiti baru2 ni, tp sendu je. Sama laa cam Adel nihaa, selamba je baru jumpa berani kuar masuk hotel dgn asben Akak opis aq tu, pastu wasap2 dgn jantan keparat tu panggil nama gedik2..seme sebab pempuan tu ingat jantan tu kaya, tp kayap je sebenarnya, Akak opis aq tu yg dok menanggungnya.

    Aku mintak maaf awal2, tp aq cakap brdasarkn pengalaman aku, pempuan melayu yg cheap2 drp Sabah ni dia ada satu pesen yg sama, dress up dia menjerit2 “im cheap n sexy try me”, mudah bwk usung kesana sini, selfie gedik lentok xtahan, and brcakap kemain manja menggoda2…kang ade yg marah aku ckp aku rasis stereotype apelah..aku x kata pempuan kl ni bagus semuanya, tp jenis menggoda jantan dorang lain skit. Classier and pandai brlakon suci I guess, tapi tetap sampah kedua-duanya.

    just my two cents. mmmuaahhh. hahahaha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku doakan semoga asben/bf/tunang/crush akak ‘minah jambu fans’ pun kena goda oleh pompuan2 ‘cheap’ yer..

      0

      0
    • Anonymous says:

      cuba ko check betul2 bumiputera sabah ke atau….mcm keturunan ko yg datangg dari indon tu…atau filipina???haha..yg aku perasan yg bajet im cheap im sexy ni yg kerja menggoda tu..yg mengaku sabah tpi ic rasuah or ic pelesu..kuang3..tak semua..tpi klu jumpa yg mcm tu je mesti bukan sabah asli…bila polis datang..sembunyi kat toilet..kuang3…dan ada jgk yg tak sembunyi toilet dan bila tanya, dari negeri2 malaysia pulak datang dari kampung…kuang3..btw sama saja..

      0

      0
  7. Gigi Emas says:

    Meluat betul la tgok lakonan izreen dlm KAK MAR awatla hg jd lgu ni hg gatai bijik kelentik ka…

    0

    0
  8. enot says:

    Inilah dinamakan cinta orang melayu islam dan mengapa kes penceraian orang melayu islam adalah tertinggi di malaysia.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    dari mana screen shot dari bini dia kah?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Mengikut dari conversation tu, mungkin sebelum ni adel ingat lelaki tu duda, tapi rupa-rupanya masih dalam proses bercerai. sebab tu adel tanya kenapa tak bagitau dia sebelum ni.

    0

    0
    • Muah says:

      Logik gak wei. Aku rasa Adel pun mangsa keadaan. Tengok la tu macam mana dia bengang dengan lelaki tu bila tahu sebenarnya belum sah cerai. Kesian la wei orang menilai apa yg diaorang nampak je..text yang sebelum-sebelum ni mana kita tahu lelaki ni kata apa kat dia. Pendapat jujur aku, lelaki ni yang kurang ajar.

      I’m done.

      0

      0
      • adikmeran says:

        mangsa keadaan?? conversation ni, masa awal2 diorg nak jalinkan hubungan. lepas adel dah tau yg affan ni blom cerai lagi.. dia still nak teruskan hubungan dgn affan.. dan sanggup nak di madukan.. semua perbualan adel ngan wife affan ada dlm tgn sy.

        0

        0
        • Sama je kau pun says:

          Lahhh mungkinlah sebab dia orang dah terlanjur dan Adel dah terlanjur sayang separuh mati kat lelaki ni so jadi tak boleh lepas. Kan aku dah kata orang judge dari apa yang mereka nampak. Kau pun judge apa yang kau nampak dari conversation tu. Kau tahu apa yang berlaku disebalik conversation tu ke? Bruhh..

          0

          0
        • abgmeran says:

          ko siapa? hahaha ko kata “Perbualan adel ngan wife ada dalam tangan ngko?” ko siapa? hahajahahahaha… ke macang si Sakai Batak ni??? udah2 lerr tu… ko siapa sebenarnya? wakakakakkaakka adikmeran malulah skit… ko tu siapa? kuar TV pun dak Radio pun dakk wakakakaka ko siapa? Haduhh ni la dia penangan orang melayu, huahauahahahaa… satu je soklan aku nak tanya!

          KO SIAPA???????? ADIKMERANKAPUMERANPUJAYA WAHAHAHAHAHAHAHA

          0

          0
  11. Anonymous says:

    527am Sygku dah bangun? Bagusnya..solat subuh berjemaah ni.

    0

    0
  12. kita malu dengan orang luar says:

    kita guna bahasa baku, bahasa kebangsaan perlukan taraf penaikkan.

    0

    0
  13. aku bukan adel says:

    hmm tiap kali benda gini suma pakat nk salahkan pompuan jerr..lelaki memanjang je lindungan kaabah. dah terang lagi besuluh adel tu marah lelaki tu tipu die kata dh lafaz cerai tp tak repot lagi. hai adel, takyah la layan jantan mcm ni. klu dgn bini die pun dh jahat, apatah lg dgn pompuan yg bukan sah taraf. crik je lelaki len

    0

    0
  14. aku bukan adel says:

    hmm tiap kali benda gini suma pakat nk salahkan pompuan jerr..lelaki memanjang je lindungan kaabah. dah terang lagi besuluh adel tu marah lelaki tu tipu die kata dh lafaz cerai tp tak repot lagi. hai adel, takyah la layan jantan mcm ni. klu dgn bini die pun dh jahat, apatah lg dgn pompuan yg bukan sah taraf. crik je lelaki len. lg satu nape muka jantan tu kena blur? kasi la satu mesia tengok gak

    0

    0
  15. Melati kembang says:

    Ertis2 x habis meluat tengok eh.. ada ke yg leh kd idola.. cittt… kak mah gak leh jd idola lalallalalalalala

    0

    0
  16. gigi says:

    Amokan isteri

    0

    0
    • Anonymous says:

      wife tu bukan sayang.. tapi territorial. Anak dah 3..takkan tak kenal perangai laki sendiri. Dah terang lakinya nafsu serakah ikut bisikan syaitoonn..

      0

      0
  17. hmd says:

    Kita tengok conversation tu pun separuh. Cerita sebenar hanya mereka dan Allah sahaja yang tau. Apa2 pun.. bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Adel kalau betul kau tak salah, kenapa kau delete semua komen di insta kau and kau block orang yg komen tu? berani kerana benar bhaa.. kalau affan tu tak berharta mungkin kau takkan layan dia walaupun dia bujang kan..?? kau sudah tau bhaa affan sudah punya isteri, tapi still mahu berkawan jgk sama itu laki..siap keluar masuk hotel lagi. di mana harga diri kamu sebagai seorang wanita?? sudah laa.. aku mau sambung kerja. hahaha

    0

    0
  18. anti sabah says:

    betina sabah mmg semua sundal2…

    0

    0
    • nana says:

      adik beradik,mama,makcik,family ngko yg betina mmg smua sundal2

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bukan sundal.. Dah putih gebu dan cantik sape tak nak ngorat.. Haha.. Bukan cam korng hitam dan gemok.. Haa.. Suka tak kena ckp mcm tu.. Tak suka kan.. So mulut tu jaga sikit lain kali k..

      0

      0
    • wateverrrr says:

      ko ni senanye jeles kan? dorg cantik2 gebu gebas.. hahahah kesiannya ko

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bukan ikut negeri syg oii..Berlambak pmpn sundal dr semua negeri termsuk negeri ko..

      0

      0
    • Anonymous says:

      oh tak tau pula Hanez, Memey, Zizie, Wan sakinah, Tiara, tu orang sabah,patutlah sundal2 semua…… Tasha, Nabila, Fasha, tu pun orang sabah juga ya, boleh betelanjang dan rampas suami orang juga…….. alim nya orang semananjung….

      0

      0
    • anti sabah, mungkin puki ko ni sudah kuyak kana rabak 3-5 org kan lepas tu buruk dan huduh lagi tu wakakakaka… kesian ko sebab x lawa dan santik macam surang di sabah, semua jantan kL bernapsu tapii buekkk jangan perasan ndak hingin aku cari pasangan semenanjing ni hahahaa… ko jeles pun apa pasal? si adel tu bercinta dengan laki orang (Sabahan) jugak kan hahaha bukan dari semenanjing macam ko…

      Kalau ko jantan kompom batang toli ko kicik lapas tu buruk pulak tu x hemsem wakakakaka… buekkk orang semenanjing semua pelacur dan gay… buekkk kicik toli, bau toto, tonsilot ko batagar, sekenhen wakakakaa… mangkali ko lalaki ni, sampai prempuan sabah pun x suka ko… sabab pindik toli dan x hemsem!!!!
      wahahahaha… cermin dulu diri, kami selalu cermin diri kami sebab kami tau kami adalah yg tercantik dibahagian sabah hahahaa… lelaki2 semuanya hensem2 belaka ????????????

      0

      0
  19. bha blah says:

    betina sabah mmg semua sundal2…

    0

    0
  20. ade Lah says:

    Boleh bahhh kalau kauuu

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Bodoh Piang yg komen racist libatkan negeri dan agama tu..apa KenA mengenanya?abis ct nurhalija?memey?sakinah?hamis surabaya?diorg tu bkn pompuan melayu islam org semenanjung ke???
    Sama jugak menyundal ngn laki org kan..!

    0

    0
  22. hanna says:

    Dari ‘daling’ terus ke ‘ko’. Kesian. Adel, you deserve better. What goes around comes around.

    0

    0
  23. anon says:

    conversation ni menunjukkan laki perempuan tu mmg haramjadah garit. adel mangsa keadaan.

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      x berapa mangsa sgt la kalau menyerah diri sebelum kawin….
      lain la kalau sah kawin dh ke…pas kawin baru tau laki tu ada bini.. tu bru mangsa keadaan…

      0

      0
  24. Zaxa says:

    Habis madu sepah dibuang…sape yang rugi????

    0

    0
  25. kamalia says:

    mesti sedapkan lubang adel ni.. nyummm. ahh.. ahhh..

    0

    0
  26. syatillamelvin says:

    sian Adel kene tipu dengan lelaki mcm ni.
    saya tak rasa adel akan bercinta dengan lelaki ni kalau dia tahu tu lelaki orang.
    Tengok saja bha msg adel itu.

    0

    0
    • binimeran says:

      silap sangkaan mu. adel tetap mahu teruskan hubungan sama affan walaupun dia tahu affan sudah punya isteri sama 3 org anak yg masih kecil. lelaki xkan senang2 nak mintak cerai dengan bini kalau xde dpt imbuhan yg lebih dri tu..

      0

      0
  27. Mangsa says:

    Ramai mcm ni.sy salah sorang istri yg jd mangsa..

    0

    0
  28. anon says:

    Bila keluar kes mcm ni, cepat aje nak menyalahkan perempuan. Pd hal dlm majoriti kes, yg lelaki kaki kelentong & yg perempuan tak pun status sebenar si lelaki. Jgn cepat nak menuding jari. Bkn semua perempuan suka dgn laki org. In most cases, dah terlanjur bercinta separuh mati, baru tau yg lelaki tu dah kawen. Lelaki mata keranjang ni mmg pandai strateji dia…

    0

    0
  29. Kaki Anime says:

    Kalau ya, bertambah lagi sorang sundalan, tambahan pula lahir melalui rancangan realiti yang bernama AF yang sudah tidak relevan lagi sejak 2006. Minta semua saluran radio di Malaysia haramkan lagu-lagu nyanyian dia (kalau ada).

    0

    0
  30. Tirah says:

    Ini berita benar. Adel mmg perosak rumah tangga Amy! Amy nama bini affan, and affan nama lelaki yg di katakan skrg ni. Mmg diaorg selalu keluar masuk hotel, kk ni kecik la adel, kau pusing2 pun jumpa jga..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Sudah2 la wey… Jangan la pula d sebut nama bini dia.. Kita sabahan bantu la tutup keperita bini dia… Yg ngaku kenal bini dia tu jangan la pula sampai sebut2… Y u pun nak popular ka? Mau d kejar paparazzi? Demi popular buka aib orang lain…

    0

    0
    • shaira UK says:

      Saya org semenanjung..tp saya sgt bersetuju dgn saranan awak..x yah ckp psl kenegerian..ini diri sendiri …adel dan suami curang tu yg salah….adel tggl kan lelaki yg tak guna ni…suami balik la ke pangkal jalan…bertaubat igt kt anak isteri…

      0

      0
  32. oh soo jin says:

    Ni si Affan ni org Johor? Cam org Sabah juga ni…? Sorry x minat Adel suka hati u lah nak

    0

    0
  33. Sabahan Man says:

    berita blm sah lgi..jgn dulu komen mcm2. Nanti berdosa plk..cuba kita renungkan diri kita sendiri..tgok diri kita sempurna ke tidak..dah jelas mengata org ni dah x sempurna…betul tak??? jangan marah….

    0

    0
    • Ntahla says:

      Aku kenal laki tu.. member gua dlu.. berita ni dah pun heboh pun dikalangan member member yang kenal dia gak..

      0

      0
  34. Yaya says:

    Saya rasa adel ndak tau ni lelaki tu masi ada istri…cuba baca betul2 screenshort watsap tu…mungkin llaki ni menipu adele…manalahtau lelaki tu cakap dia duda @bujang kh…tapi tu lh salah adele juga belum ada ikatan dh keluar masuk hotel…nahhh menyesal kemudian tidak lh berguna…

    0

    0
  35. Shella says:

    Based on the conversation,llki yg BERSALAH,bknnya Adel..soal msk htel tu korg xpyah la nk bsar2kn sgt klu korg sndri pn pnh msk htel dgn psngn jgk..

    0

    0
  36. NINA says:

    bitch.

    0

    0
  37. anak itik says:

    MUIS? Muis tu MAJLIS UGAMA ISLAM SINGAPURA.. org Spore ke??

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Adel ni aku anggap mcm adik aku. Affan kalo ko x selesaikan aku bagi masa sebulan ko anak ko isteriko taulh nasib. Kenyang ikan nanti dilaut. Sebulan.

    0

    0