Written by AbangNara | April 28th, 2014

Akhirnya mahligai perkahwinan yang dibina oleh Adam AF dan Fiza Elite berakhir jua dengan penceraian. Menurut akaun Twitter Harian Metro, kedua-dua selebriti tempatan ini sah bercerai talak satu Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam sekitar jam 1 tengah hari. Untuk makluman, mereka berdua mendirikan rumah tangga pada bulan September 2013.

adam af fiza elite sah cerai

Menerusi Harian Metro semalam, keretakan rumahtangga mereka dikatakan berpunca daripada sikap Adam yang terlalu obses dengan penghijrahannya. Dikatakan Fiza berjauh hati apabila bapanya sakit, Adam tidak membantu sebaliknya sibuk dengan urusan sendiri. Malah beberapa perkara seperti mendengar radio bukan kerohanian dan berpegang tangan di tempat awam juga dikatakan dihalang oleh Adam.

adam fiza sah cerai

Takziah diucapkan kepada Fiza dan Adam atas penceraian ini. Untuk makluman, ini adalah kali kedua rumahtangga Fiza berakhir dengan penceraian. Semoga ada pengajaran dan iktibar daripada episod duka ini buat mereka berdua. Sama-samalah kita doakan yang terbaik.

P.S: Taman tergantung Al-Ain di UAE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 responses to Adam AF & Fiza Elite Sah Bercerai Talak Satu

  1. fiza lebuhraya elite says:

    cehhh..adam mmg la bagus ade perubahan..tp tak pyh la sampai poyo sgt…. puiiiiii..!!

    0

    0
    • Bedah says:

      bahaya org yg obses ni.. takut salah berguru..
      pegang tangan kat public salah? musykil lah. bini kott!!

      0

      0
      • amoi says:

        hurm…masalah umah tangga dorg…biar je la…cuma bg aku syg lah sbb baru je kawin…baru sangat2..huhuhu..xde jodoh lah tu…

        0

        0
        • ciku says:

          ish2.. masa zaman jahil mcm tak ingat akhirat, bila dah insaf tak ingat dunia pulak. bkn kah agama islam ajar utk seimbangkan dunia dan akhirat.
          extreme sgt pun susah. risau plak dgn artis yg berhijrah ni.

          0

          0
        • Neelofa says:

          Haihh.. Katanya jumpa fiza dua kali terus adam ajak kawen. Hurmm this is what happened bila tak kenal hati budi btol2 lg. Tp bcinta bertahun2 pon kalau kawen ada gak yg bcerai. Yg tak penah kenal lgsung terus kawen pon ada je yg bertahan hingga ke akhir hayat.. Semuanya perancangan Allah.

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          Td baca comment kt page roti kaya. Ada sorg komen dia ckp dr sumber kwn terdekat fiza bgtau yg adam ni taksub sgt dgn penghijrahan dia. Kerap xblk umah sbb sbuk dgn dakwah dia. Ayah fiza sakit pon adam xambil peduli, kluar umah nk pimpin tgn adam pon xblh jgk. Dlm kes ni kira fiza sunyi dan terabai. Mgkin fiza xthn dah hidup mcm tu. Baik cerai awal dr dok mkn hati. Lgpon semua ni dah tertulis di loh mahfuz. Urusan Allah. Wallahualam..

          0

          0
        • Bedah says:

          Jah.. Iols tak busybody pon pasal umah tangga diaorg. Musykil Adam obsesif sgt..! Faham?

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        berserban ngn berpurdah ketika nikah belum menjaminkan kebahgiaan…sekian…

        0

        0
        • senah montana says:

          wah! komen same lah dgn wawa,cme wawa lambat 1 mnt je…..

          0

          0
        • luv u fahrin says:

          Hai fahrin…sayang….. sy TAK KESAH AWAK TAK BERSERBAN ….. JANJI BERIMAN BERTAQWA ……BILA KITA KAWIN ….. SY BG AWAK HANTARAN BAJU 20 PASANG KAT AWAK…. SMUA BELI KAT OBERSI .. branded jer….. AWAK NI BILA NAK BERBAJU.. IMAN KU NAK TERCOPOT TNGK GAMBARMU…. hihihihihihi…..

          0

          0
        • saya lah says:

          jngn nk salahkan serban n purdah…terjadinya perceraian kerana sikap manusia itu sendiri…takdir telah menentukan segalanya…wallahualam…

          0

          0
      • Wawa Zainal says:

        berserban ngn berpurdah ketika nikah belum menjaminkan kebahgiaan…sekian…

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        huh ! kalau dh jadi laki bini jalan tk boleh pegang tangan buat ape ada laki ! lebih baik jadi janda sorang2 ada jugak faedah Nye huh ! si adam ni dh kenape ! berhijrah sampai gitu sekali zalim ngan bini tk boleh pegang tangan ! ini bermakna sape2 yg jadi bini adam tk boleh bermanja2 laaaaaa eeeeeeeeee minah jambu tk berlaki pon tkpe lah dari berlaki jantan prangai macm adam ni memboring kan ! minah jambu suka jantan yg biasa2 aje time solat tunaikn solat macm biasa…tk payah lah nk bersarban2 n berhubah berjangot ! helo adam u buat album baru sudahhh……MEMBORING kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!

        0

        0
        • stephano says:

          semua orang please bersangka baik je la.
          Adam tu belajar agama, agama mengajarkan sifat malu yang tinggi. berpegangan tangan tu bukan ke dah termasuk dalam hal privacy? kalau nak mesra alam bagai, dalam rumah sudah la. bagi adam, tidak manis dipandang orang terutamanya di public walaupun dah berstatus suami isteri. bukan apa, bila kita bersweet2 di hadapan public, dikhuatiri akan ada orang tak puas hati dan mula berhasad dengki, mungkin adam takmau semua tu berlaku. buat tambah dosa kering ja.
          anyway,
          mungkin fiza tak faham sebab apa adam melarang and mungkin salah adam jugak tak mengajarkan perkara tu kat fiza. ye la, fiza masih berjinak-jinak dengan penghijrahan ni, so that’s why she can’t stand it because she is actually can’t understand why.
          finally, nak kasi PERINGATAN ckit.
          TIDAK PERNAH ADA ERTI “OBSES” DALAM PENGHIJRAHAN. Ia kelihatan seperti obses kerana cintanya kepada Allah dan Rasul begitu besar berbanding dengan kita yang dok komen negative terhadap mereka2 yang “obses” berhijrah itu
          wallahualam.

          0

          0
    • lan says:

      hati2 bila mengutuk..

      0

      0
    • lili says:

      kesian fiza

      0

      0
    • Bedah Bisu says:

      Adam jadi Cina Buta.

      Fiza yang jahat sebenarnya.

      0

      0
    • Olga says:

      ADAM NI GAY LA SETAKAT NK PEGANG TANGAN BINI PON GELI KE???????

      0

      0
    • mia says:

      xkn die x penah dengar ceramah agama UAI, adab suami isteri ketika diluar rumah – suami isteri bley je berpegang tangan, Islam tu kan mudah dan indah, nape la buatnye jadi complicated.

      0

      0
    • Hamba allah says:

      Mulut boleh berkata , sebagai umat islam kita kena ikut sunnah dan al-Quran.. Mengata mengutuk sudah dosa
      Mengupat sudah dosa
      Mempersoal sembahyang , serban, sudah dosa, lebih baik soal diri sendiri adakah sudah menunaikan kewajipan sebagai islam,..
      Jika tiada kalimah allah di dalam diri seseorang maka syaitan la yang ada didalam diri seseorang,..
      Yakinlah kita kepada allah,.. Beriman la kita mudahan allah terima amalan kita,.. Setiap perkara yang terjadi ada hikmahnya,.. Pengaturan allah adalah yang terbaik,.. Allahhuakbar,..

      0

      0
  2. humble2 says:

    Mungkin sudah tersurat jodoh mereka setakat ini saja….semoga mendapat jodoh yg lebih baik dan kekal selepas ini…takziah

    0

    0
    • nurin says:

      Semoga Fiza bersabar dan kuat menghadapi dugaan hidup. InsyaAllah, akan ada jodoh yang lebih baik untuk Fiza dan Adam. Pandanglah kehadapan.

      0

      0
  3. wink wink says:

    Sesungguhnya berat tanggungjawab suami dan isteri dlm perkahwinan..kena pandai bertoleransi n byk bersabar..takziah..

    0

    0
  4. makcik says:

    Obses sgt la pulak si adam ni. Susah jugal mcm ni. Rezeki bukan dtg bergolek. Xkan nk hrap sedekah org lak. Kalau aku pun x tahan.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      agak Nye si adam ni nk masok syurga sangat takkkkk babtu dia jadi prangai macm gitu…dia ingat senang gak Nye nk masok syurga…helo adam ! buat macm biasa2 tk boleh ke ????????? tkan siang malam pagi petang asek nk wirittttttttttt je ! tk payah makan tk payah keja ke ! tknk duit ? kesian..

      0

      0
      • Hamba Allah says:

        astaghfirullah..komen elok sikt, zikir itu adalah tanda ingat kita kepada Allah..jangan salahkan sesiapa dalam hal ini..semua datang dar Allah..istighfar banyak2..rezeki pun datang dari Allah..kewajiban kita untuk sentiasa bzikir, tashbih, wirit kepada Allah..

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          ye laaaaaaa tapi agak2 laaaa bukan Nye tk boleh zikirrrr tapi tkan sampai abaikn biniiiiiiii n tk peduli kn kepintingan bini ! bini pon nk jugak bermanja2 ngan laki n nk sayang2…kalau dh laki asek2 nk berzikirrr siang malam pagi petang aje bila nk manja2 huh !!

          0

          0
        • Lilian says:

          ni mesti kes percaya bulat2 dgn apa yg dibaca + mesti merah jambu merah biru dah kahwin kan? kalau belum,. sorry.. kadang2 kalau nak comment cuba guna akal dlm keadaan waras ye.. dah2 kita xtau cerita sebenar.. dah bercerai pun.. tp masa masih panjang.. kita tengok je okay :)

          0

          0
  5. Mrs Yakuza says:

    takziah buat kalian..

    0

    0
  6. adam gak says:

    cepat kawen..cepat gak cerainye

    0

    0
  7. peeiiii says:

    yg merosakkan imej agama adalah penganutnya sendiri….Islam itu indah dah sederhana

    0

    0
  8. Pemerhati says:

    sedih plak mengenangkan tak sampai setahun berumahtangga…akhirnya bercerai…
    kadang tu tak tau kat mana silapnya…(salah si suami ke? atau si isteri ke..hmm..entahlah)
    mudah betul rumahtangga yg dibina…musnah sekelip mata….
    muhasabah utk diri sendiri jugak sebenarnya ni….

    apa pun… hanya mereka berdua je yg tahu apa yg berlaku dlm rumahtangga dorang sendiri…moga jalan yg dipilih adalah yg terbaik..

    0

    0
  9. mieowww says:

    takziah buat kedua nya..

    0

    0
  10. lalola says:

    takziah.. give and take kena ada sebenarnya…. pape pun… kuatkan semangat untuk hari mendatang..

    0

    0
  11. kotak says:

    nak buat macam mana. setakat tu je jodoh diorang. kita yang masih belum kahwin atau yang bakal berkahwin ambil la pengajaran..sebaik2 sentiasa bertolak ansur dengan pasangan masing2..

    0

    0
  12. Aku isteri die says:

    mmg ssh gk nk phm sbnrnye.. mcm aku ni pn.. kenal & bcinta dh 7 tahun.. akhirnye kahwin gk.. lum lg cukup dua bulan usia pkhawinan tu..(ari ni bru cukup dua bulan) suami halau aku kluar.. gara2 aku mntk die bincng ngan aku stiap kptsn yg die bt.. bkn aku nk jd isteri kuat konkong.. tp skurang2nye aku xtkjut..brg dkasi pinjam kt org.. contoh ps4.. mmg hntrn utk die.. tp xkn suka2 bg pnjam kawan kn?? xbncng aku pn.. pastu kuar mlm.. dh tido, tbe2 kwn smpi dpn umah kul 12 mlm..ajak lepak.. xreti nk bgtau aku awal2 plk.. men kuar je..ai rumah tangga.. wlupn dh 7 thn kenal n bcinta.. aku ttp kena kenali suami smula..back to zero.. psl spicy chieken macdulaxe pn leh gado besar smpi sharian xnk mkn sbb aku tslh beli mc chieken.. sakit pala den ni :( :( :(

    0

    0
    • zizi z says:

      hmm.. masalah u sama je ngan i. tp u ngn ur husband dah kenal 7 tahun.. i kenal ngan husband 3 tahun je.. nov las year kawen. b4 kawen ok jer. dah kawen, baru kenal perangai memasing.hobi game n motor my husband kdg2 buat i rasa terpinggir..seolah2 2 benda tu lg penting dr i..then mcm u, sbb burger jer pun bleh gadu.. sama la ngn i.. psl warna baju je pun bleh gadu smpai 2 hari x tegur. aiyaa… i pun stress ~~~~

      0

      0
      • kak anon says:

        aku isteri dia n zizi z…

        bertabahlah yer… kawen bukan nyer senang…
        masa kapel semua best.. semua tu xsama bila dah berkawin…
        dah tinggal sebumbung.. ha tu diaaa… baru nmpak true colours memasing.. kalau yang baik alhamdullilaaahhh.. kalau lebih byk yg buruk bersabarlah…
        doa bebanyak…. setiap umah tangga ada cabaran masing2.. kene give n take yer..

        sekian, dari ustazah general,
        kak anon :)

        0

        0
      • redmerah says:

        Lelaki mmg mcm tu..minat drg tu sgt berharga bg drg..belum lg hobi berbasikal, 4×4, memancing..modified keta n motor..sy pun pernah berhadapan perkara mcm tu. sanggup laki kuarkan beribu2 demi motor..demi keta..demi hobi memancing..ni baru ni asyik merayu nak join basikal n badminton n gym. ada yg sy iyakan..ada yg sy ckp no..dan bg alasn munasabah lah kan. senang ckp..u nak buat semua tu i tak halang..tp jgn lupa anak2 u pun nak jugak belanjanya. jgn keta motor pancing raket senang jer kuar ribu2..utk anak2 puluh2 pun kedekut. kedekut dgn bini, pa blh buat la kan. kedekut dgn anak2, silap2 rezeki u tu kena tarik. itu je..habis laki i diam..sedar sdri kot tahap kewangan nya mcm na. hidup berumahtangga kena give n take..x blh asyik take jer @ pun sblknya.

        0

        0
    • ni kesah aku laki bini. Sblm kawen aku mmg betul2 kenal laki aku. sampai bayang2 dia pun aku leh hidu. hehe..
      so masa kawen aku dah masak sgt dgn dia.. benda2 kecik aku malas nak ambek pot sgt. contohnya mcm brg2 dia nak letgo kat kawan dia..aku tak de hal la selagi brg tu bukan aku punya. hak dia dan aku takde hal. ni bukan perli kes PS4 kau tu ye, tp pd aku kalau selagi brg tu hak milik dia, dia tak perlu pun minta kebenaran kau. takyah nak sentap sgt sekadar benda simple je.
      Pasal food kdg2 ade gak aku marah sbb taste aku mmg tak kena dgn taste dia. tp tidak la sampai gaduh 2 3 hari. paling2 pun 2 3 jam..
      nasihat aku kan…just terima and letgo je semua rasa marah tu..
      mcm main game. laki aku suka gak main gak. sebab dia lelaki tapi bukan addicted. cuma time dia main game aku join sekaki. layan je semua xbox tu. sebab time kita beli kain baju shopping dia layankan..so give and take..
      yang penting kene le keep up dgn pasangan. mmg kene sync kan otak kita dgn dia..

      0

      0
      • bosan says:

        Aku setuju dgn Ko. Alhamdulillah, aku dah hampir 9 tahun kawin. Tapi seingat aku, waktu tahun pertama kawin, memang hampir setiap hari gaduh. Sampai ada scene lari dari rumah. Usia perkenalan tak menjamin kebahagiaan, tetapi toleransi dan sikap memaafkan yang akan membantu. Membina rumahtangga bahagia. :)

        0

        0
    • Biskut says:

      syukur ler aku n hasben ok jer lps sbulan kawen ni. ape2 kputusan, plan ker ape mmg kt org bgtau sesame kt org. moga2 gitu la smpai bila2. mmg btul, alam perkahwinan ni kene ada giv n take. walau obsess dan minat mcm mana pun kt dgn sesuatu, jgn smpai laki atau bini kita dipinggirkan plak.

      0

      0
      • rya says:

        sebenarnya USIA perkahwinan baru beberapa bulan sepatutnya tak perlu bercerai lagi. lagipun baru dalam proses Kenal hati budi. aku dgn laki aku Kenal pun tak lama terus ambik keputusan untuk berkahwin. awal2 perkahwinan memang susah nak serasi sebab selalu lain pendapat dan banyak perkara yang dipandang negatif daripada positif. tapi alhamdulillah.. berkat kesabaran kami berdua, sekarang bahagia.

        0

        0
    • Bedah Bisu says:

      See.

      Semua agama cerai berai.

      Belum tentu engkau Islam, engkau akan hidup bahagia.

      0

      0
    • dutch lady says:

      @Aku isteri die. saba byk2 ye, biasa la hidup berumahtangga. aku pun selalu gak gaduh2 manja ngn laki aku. kdg2 xbertegur sapa sehari. laki aku pun jenis bukan kaki pujuk. die biar lantak je kt aku klu aku majuk. sudahnya aku la yg pujuk diri sndiri. tp xpe la.. nk buat camne..dh tu cara dia.. tahun ni dh nk masuk 4 thn aku kawin. dan dh bahagia dengan sepasang cahayamata. Alhamdulillah….

      0

      0
  13. gigi emas says:

    Ni lah manusia bodoh, belajar tak pandai, menyanyi pun suam-suam kuku….kefahaman tentang agama amat cetek, lepas tu berhijrah tanpa berfikiran panjang…memang patut pun bercerai

    0

    0
    • hmm says:

      xbaik ckp cmtu..kita masing2 punya bahagian sendiri. bahagian dorang begini..kita xtau apa yang akan berlaku pada kita kelak..

      0

      0
    • kak anon says:

      jahatnyer mulut gigi emas ni…. mcm tuhan lak nak jatuhkan hukuman kat org…. puiiii

      0

      0
    • nobody says:

      dia jauh lebih bagus dari kau gigi emas sebab dah tua sampai bergigi palsu sadur emas1% pun kau masih jahil dan bangga dengan kejahilan kau.

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      memang betol tu gigi emas..berhijrah tu agak2 la..hati bini nk kena jaga jugakkkk…si adam berhijrah mengalahkn ustaz pulakkkk..eeeee laki macm gini memang boring ! dh la tk boleh berpegang tangan ! helo adam bila nk berjoget lambak lagi ? MENGAROT huh !!!

      0

      0
  14. kak anon says:

    alahaiii… bercerai jugak.. xpanjang jodoh nmpknya…

    moga tabah keduanya…

    p/s: abg nara.. bukan ni kali ke 3 ke fiza becerai… sori kalau salah

    0

    0
  15. lyn says:

    dugaan dalam rumahtangga…mcm2 bentuk. Bila Allah menurunkan sesuatu sebagai dugaan, adalah kewajiban setiap pasangan untuk mencari jalan penyelesaian untuk kebaikan. Rasulullah sendiri pernah di duga apabila isterinya Aisyah r.a sering merajuk..toleransi..sabar..redha.. byk cara yang disarankan oleh Islam untuk menanganinya… semoga mendapat ikhtibar buat diri sendiri dan menjadi teladan buat semua orang.

    0

    0
  16. Misz says:

    Biar btl trlalu obses? Klu trlalu obses xkn dia duk nyanyi lagu ala2 K Pop yg mngkhayalkn tu???
    Mcm xbtl je….

    0

    0
  17. burung bertelur says:

    dah terlampau obses hujung2 jadi sesat,satu apa pun tak guna..

    0

    0
  18. bukan artis says:

    berderet la artis bercerai pasni…. nauzubillah

    0

    0
    • lolipop says:

      yg bkn artis aka org biasa pon ramai lah yg bercerai..cuma x dpt liputan meluas je..
      ape la ko ni..

      0

      0
  19. Raiecai says:

    Doakan yg terbaik utk mereka. Kerana mereka tau hal yg sebenarnya. . Tokok tambah nanti jadi fitnah dpt dosa free..!

    0

    0
  20. Thenijanija says:

    sudah tersurat jodoh dorg smpai kat sini saja.. tp sedih la sbb aku rasa gembira je masa tgk dorg kawen dulu. sweet couple kan… :( tak sangka bleh jadi camni.. apa2 pun harap Fiza tabah hadapi dugaan dan cabaran..

    0

    0
  21. baby says:

    Masya Allah. Takkan tak ada jalan penyelesaian sehingga harus bercerai? Marriage is difficult but it takes 2 hands to clap. Whatever it is, Allah lebih mengetahui. Semoga tabah Fiza & Adam.

    0

    0
  22. aiman says:

    hurmmmm.. sah² adam tu GAY

    0

    0
  23. nok gebuzzz says:

    kesiannyer fiza…npknyer pisang sudah berbuah 2x….
    hope u tabah ye fiza….

    0

    0
  24. sentap says:

    murahnye harge sebuah perkahwinan. bile da xsuke, selisih pendapat terus ke mahkamah. betol sangat. Islam tu indah. tp yg merosakkan penganut sendiri. bile ajaran Islam dipraktikkan, amalan Rasulullah jadi ikutan, In sha Allah aman bahagia. Islam tu kan menyeluruh. da complete sangat da. Rasulullah pon berdakwah tapi tetap ade mase utk keluarga Baginda.

    0

    0
  25. Siapalah Aku says:

    kesian Fiza. Aku ni apa kurangnya thn ni dah masuk 3 tahun bertunang tapi tak nikah2,asyik kena janji je oleh tunang aku n ibubapa dia,asyik putar belik n tokok tambah bagi mcm2 alasan tapi bila aku nak putus tunang drg tak mahu.Aku dah naik menyampah n benci dgn tunang aku n ibubapa dia.

    0

    0
  26. tak perlu sibukkan hal org says:

    benda dah jadi pun..takpe laa..mereka berpisah sebab apa sekalipun, mereka dah jumpa jalan penhujung..kita yg baca dan komen bukan2 ni yg tak jumpa2 jalan penghujung..hal rumah tangga org, apa nak kita sebokkan..mereka berpisah mungkin jalan yg terbaik buat mereka..Allah lebih mengetahui malah Maha Mengetahui..jadi bersangka baik sudah lah..masing2 punya jalan hidup tersendiri dan tentunya masing2 tak suka hal2 dalam kain diperkatakan org ramai..jgn lah suka sgt sebut “artist hak masyarakat”..sebab artist ni tetap juga manusia lain yg punya hak, punya harga diri, etc..jadi hormatilah org lain sepertimana kita mahu diri kita dihormati.

    0

    0
  27. daisy kembang says:

    Bercinta sebelum nikah pon cerai, bercinta selepas nikah pon cerai.
    Nikah dapat restu cerai apatah lagi yg tak dapat restu.
    Contoh cam kes aku, kenal 8tahun sebelum nikah tapi nikah tak sampai 2tahun dah cerai.

    0

    0
  28. Apakahh says:

    Haksssssssss ptuiiiiiiiiiiiiiiiii…..

    Ini la artist Malaysia….hari tu bukan main denied kat media sosial and melody. Mcm beruk. Mcm bagus…. Bagitau la jerr la kebenaran kalau ye pon you all divorced!!
    Adam was gay before…..sure he will be gay forever. Penyakit tu!!.. Fiza tu plak “wet phoo- cyy”. Memang kene la dua eko ni !!…. Dua dua mangkok hayun! Ah sengal ! Poyo giler Babeng!!

    0

    0
  29. nida says:

    Patotla tibe2 fiza padam sume gambar2 adam kt IG. Agaknye adam kate xbagi. Pegang tangan kt public pon kene marah. Inikan plak upload gmba lagi la adam xsuke.

    Kesian fiza. Sebab bende kecik camni je becerai. Tapi laki tak faham. Pompwan mmg suke menunjukkan kasih syg macam tu. Bagi pmpwn kalau laki xnak, macam dorang sbnrnye xsudi pon bersame kite. :'( rase macam kene rijek je.

    0

    0
    • pemerhati says:

      Takde maknanya fiza delete gambar kat ig sebab adam marah. Sedangkan adam ada ja upload gambar dia dgn fiza dekat ig dia. Tak delete pun. Huhuhu

      0

      0
  30. adik comei lote says:

    oh yeah…x pe la abe adam doh jodoh abe stakat tu je. . .apa kata abe mari umah adik msok minang…mana tau jodoh kita berpnjgn until jannah…tiap ari adik tngu abe mari…heheheheh

    0

    0
  31. ROSMERAH says:

    Dugaan rumah tangga…baru2 kahwin laki aku pun banyak nonsense. Lelaki ni pun mcm period jugak. Tak boleh ade facebook la, kenape beli barang tak bilang, pakai credit card beli ape…kenape pakai seluar dalam cantik hari ni, kenape make up., kenape balik keje terus mandi. Senang aje aku tolerate dan doa kpd Allah…kite pergi kaunselling. selama 1 tahun aku bersabar. Alhamdullilah suami aku tiba-tiba berubah takde lagi nonsense dari mulot die. Saje just sharing..

    0

    0
  32. Kepochi kepochiii says:

    Nak buat macam mana. dah jodoh tk panjang kan.

    0

    0
  33. kamisah ketak says:

    kawen mmg senang…tp nak hidup bersama & mengharungi badai di dalam bahtera bersama tu yang susah..

    0

    0
  34. Lya says:

    Betul..macam2 dugaan rumah tangga…ada tu yang bapa/family husband yang terlalu obses agama..sampaikan ckp pd isteri anak lelaki nye..die mmg harap duit anaknye sbb die xbekerja..isteri bekerja,bole support diri…suami kene bagi perhatian lbh pd family…isteri kemudian..dan klu bab nafkah,RM1 pun kire nafkah.. Ape kes..then tak nak pergi kaunselling sbb bapa die pun ustaz…aptb…bercerai je lah

    0

    0
  35. SAKIT MATA says:

    Hmmm..gini la kalau kawin ngan budak lum matang akal fikiran…

    0

    0
  36. Usin lempoyang says:

    Dah takde jodoh… Adam tu napelah terlalu obses dgn penghijrahan yg blh membawa kpd perceraian??? Kesian lah isteri tu rasa terabai… Fiza dh lama menjanda dan dia kahwin dgn Adam pon sbb dia nak Adam jaga dan lindung dia bukan utk diabaikan!Semua org perlu berhijrah tp Islam tidak kejam… Islam itu indah! jika dh bergelar suami isteri, tak salah pon berpegangan tangan di dpn public… Semoga masing2 dpt jodoh yg sesuai kelak!

    0

    0
  37. pak cik bedah says:

    nak kutuk org tp takut kena batang hidung sendiri …

    0

    0
  38. Anonymous says:

    dh jadi mcm trend plk retis kawin n bercerai jer….dh mcm main pondok2 plk..nape..adam nk jadi mcm si johan kaki kelentong gak ke…

    0

    0
  39. Tidak perlu lah nak bersangka buruk kepada manusia lain. Anggap semua benda berlaku tu ujian dari Allah. Jika kita tomah orang lain maka 1 hari kita pun akan dapat balasan macam tu. Allah kan adil. so dalam hal ni juz doakan jelah kepada pasangan ini dan seluruh musliman dan muslimat yang lain agar dipelihara hati dan diberi keteguhan untuk mengharungi ujian.. Cakap yang baik-baik inshaAllah kita akan dapat yang baik-baik…

    0

    0
  40. lempeng terbang says:

    congratz..

    0

    0
  41. ulam raja says:

    Tidak perlu lah nak bersangka buruk kepada manusia lain. Anggap semua benda berlaku tu ujian dari Allah. Jika kita tomah orang lain maka 1 hari kita pun akan dapat balasan macam tu. Allah kan adil. so dalam hal ni juz doakan jelah kepada pasangan ini dan seluruh musliman dan muslimat yang lain agar dipelihara hati dan diberi keteguhan iman untuk mengharungi ujian.. Cakap yang baik-baik inshaAllah kita akan dapat yang baik-baik……

    0

    0
  42. paku serpih says:

    Kita pun tidak tahu apa sebenarnya yg berlaku. Jgn cepat menjatuhkan hukuman ke atas orang. Mungkin ada cerita di sebaliknya yg kita tk ketahui dan terlalu peribadi utk diceritakan kerana mgkin akan mengaibkan orang. Jadi, biarlah kalau sudah setakat itu jodoh mereka.. mereka pun bercerai dgn cara baik.

    0

    0
  43. kak wok says:

    Cuba la bersabar….baru je kawin pun kan….da la kenal 2 bulan terus nikah..ingat dalam masa setahun boleh terus kenal luar dalam pasangan kita ke….
    .

    0

    0
  44. islam itu indah says:

    jodoh adalah ketentuan Allah yg telah tersurat di loh mahfuz. Jadi apa daya kita jika allah dah tuliskan jodoh kita hanya sementara waktu. sebagai hamba redha dan bersabarlah. muhasabah diri dan perbaiki segala kekhilafan dan kekurangan utk hidup yg lbh baik pada masa depan.

    0

    0
  45. Buntat says:

    tapi,menurut cerita yg aku dgr..punca dorang cerai adalah fiza..baru kawen,fiza dah dok kluar minum ngn ex dia..adam sendiri jumpa kat petronas..maybe sejak hari tu,adam nasihat kan dia,…adam tenangkan fikiran..adam cuba nak serasikan diri dgn fiza dgn keluar bedakwah..fiza ni degil..tak dgr kata.dia menjawap..”takkan dok ckp tanya khabar pun tak boleh” kira mcm tu la..and jawap lagi “yg awak boleh pulak kluar tak balik malam”

    masyallah,jika si suami ada minta izin nak berdakwah..dosa si isteri ni menidakkan dan tidak mengizinkan adalah dosa besar..

    si adam cuba nak berinteraksi ngn fiza sebaik2 nya..akan tetapi..si fiza sibuk jaja cerita dgn kengkawan ckp adam mcm gini..mcm gitu..dia mcm menyesal kawen..dan takde pulak cara nak menyelesaikan..dia mcm taknak kat adam..sebab perkahwinan lagi baru kan..lagipun cinta baru berputik..terus dok dgr kisah fiza kluar ngn ex dia..adam nasihat sikit..melenting..ckp tak takkan tak boleh…

    wallahualam..

    0

    0
  46. kakak says:

    jodoh kita dah tersurat di loh mahfuz. jadi apa daya kita jika jodoh kita tak berpanjangan. yg penting redha, sabar dan muhasabah diri. perbaiki kekurangan dan kekhilafan diri utk masa depan yg lbh baik. Insyaallah.

    0

    0
  47. fica says:

    tu lah.. kalau nk wat penghijrahan x salah tp rasanya artis2 skang ni cepat sgt berubahnya. Tiba2 jew… pastu takyah la nk terlalu taksub sgt, ilmu kite pn bkn nya setinggi mana.. masih baru belajar…

    0

    0
    • Buntat says:

      Apa aku rasa yg komen aku tak publish kat sini?? Pelik nyerrr..semalam aku ada komen kan yg Fiza ni ada mslh sikap selepas kawen..After kawen,Adam terserempak dgn dia dok g minum sama ngn ex dia…Adam bagi nasihat..dia buat dekk jekk..siap jawap lagi..’asal kluar minum pun tak boleh,bukan pegang2 pun..bukan skendel pon..’

      Adam siap bagi nasihat lagi kat dia..ubah sikap..awak isteri saya..mana boleh nak kluar dgn jantan lain tanpa izin saya..awak tak bagitau pun awak kluar..

      Start dr haritu..insiden ini umpama kuman tau..Kan cinta baru berputik..Fiza ni sentap suami dia nasihat dia gitu gini..So rasa honeymoon tu kurang…lagipun shud be dorang getting to know each other kan? Tapi si Fiza ni takde ke arah itu..sebab bapa sakit jugak kan..So, nak dijadikan cerita,Adam ni keluar berdakwah..siap minta izin lagi ngn Fiza..Alahai fiza,engko tau tak bertapa besar dosa engkau yg tak mengizinkan suami berdakwah..takkan kene tinggal sari dua engko dah hauss..

      Gila ke hape? Aku rasa Fiza ni kurang kasih sayang kot..Adam ok jer lah..Aku nengok adam ni jenis give and take..isteri taknak dgr nasihat..dia diam jerr..tp dia keep advise dgn nada yg lembut..Fiza kan public figure..mmg ada peminat sendiri..

      Adam pun sama..dia public figure..aku nengok dia ni sejak berubah mmg ok alhamdullilah..tapi kalau kewangan tu aku tak tau lah dia ada earn ke tidak nak menyare Fiza..

      Kan ke org dah ckp..kalau carik teman hidup..kene siasat latar belakang dulu..Ini baru kenal sari dua dah kawen..tup2 tak sefahaman..lelaki idaman bukan yg d idam2 kan…lelaki idaman confirm yg kaya..baik hati..sentiasa care and bagi jer apa yg engko nak..

      ni?? wallahualam..tak tau aku nak ckp apa lagi..

      0

      0
  48. JohnDoe says:

    Dengar kata penceraian disebabkan punca kewangan. Benar atau tidak? Saya berkahwin yg kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Takde pun bercerai. Ini mesti ada something wrong somewhere ni.

    Org miskin kadang2 lagi happy kahwin dr org kaya. Nk kaya setara mana la kat dunia yg sementara ni. Cukup makan, cukup beli lampin anak, sudah la. Nk lebih2 tu mengada-ngada namanya. Sampai bila tak cukup. Jadi the morale of the story is be thankful of what you have.

    0

    0
  49. […] Adam AF & Fiza Elite Sah Bercerai Talak Satu (79) […]

    0

    0
  50. […] Adam AF & Fiza Elite Sah Bercerai Talak Satu (79) […]

    0

    0
  51. minah jambu merah biru says:

    helo fiza …skarang baru minah jambu tau perkara sebenar kenape fiza failkn perceraian…sori ye fiza pasal selama ni minah jambu cakap yg bukan2 pasal fiza…minah jambu harap fiza tabah n kuat semangat ok…jadi janda pon tkpe asalkn kite bekeja berusaha untok dapatkn duit blanja…u tk payah lah nk cari laki yg macm adam lagi !!! jantan berjangot bersarban berjubah tk payah laaaaaa !

    0

    0
  52. Nasib x sama says:

    Emmm..ptut lh aku tgk gmbr2 diorg sblm
    ni xde yg brpegng tgn wlau pas shari kwin.
    Msa tu fiza leh sbar lg.tgh hepi lh ktakn!!
    Tp adam ni rjuk kt mne kt haram dgr radio,pgang
    tgn??bdak kcik yg sklh agama pn pndai bab
    halal haram.hrp Fiza byk brsabar dn ykin
    stiap yg brlku ade hkmahnya.Go Girl

    0

    0
  53. fiza duke says:

    Takziah buat mereka berdua. Nak ubah seorang suami adakalanya bukanlah dengan teguran. Tapi doa supaya dibukakan hatinya. Semoga ada hikmah yang baik disebalik penceraian mereka.

    0

    0
  54. jemah je... says:

    fiza……adammm..bergabungggg berceraiiiii
    plizlaaa..sayang masjid kamu tu…

    0

    0
  55. Suraya says:

    tak payahla nak kecoh pasal drg.. Bkn sebab adam tu taksub smpai xpegang tangan bini…drg cerai pasal masalah kewangan…lagipun c fiza ni mcm meroyan dh sbb bekas laki dia dpt dato.. Xmerasa jd datin…n die igt adam ni beduit kaya gile kot… Tu psln7 bulan je betahan.. Xmrasa duit sgt… Mncuba cari lain lg lps ni…

    0

    0
  56. aku isterinya says:

    Sy berkenalan dgn husband 10 tahun, br bkhwin bulan 12 tahun lepas, masih aura pgntin baru lar katakan. Masa mula bcinta smpai kwen adlah jarak jauh. Mmg banyak dugaan…kdg2 adalar gaduh, tp itulah yg myebabkan msg2 semakin fhm apa yg kita suka atau tidak pd psgn kita. Kena ada give and take, tolak ansur dan jgn terlalu inginkan ksempurnaan. Setiap manusia pasti ada kelemahan…cuma jgn ulang pkara yg kita dh buat salah. Tp, cbrn masa kini sgt banyak bbnding zaman dulu sbb dunia skrg nie tnpa sempadan…kdg2 risau jugak..tp doa2 smoga bahagia n kekal ke akhir hayat. Terlalu singkat tmpoh pkhwinan fiza dan adam nie….hy mrk yg tahu mslh mrk. Kita nie, jgn buat pnilaian sndiri, tkut kita pula yg bdosa kalau pkara yg kita kata itu bukan berlaku dlm rumah tangga mrk.

    0

    0
  57. nikki says:

    Ishhh.. baca beautiful nara ni pon memang dah bertambah dosa.. inikan pulak bila korang komen bukan2.. ak xkata aku ni innocent.. bila dh baca ni, dh tentu2 aku pon ada dosa.. tp korang ni, sudah2 la jd makjemah.. pelik aku.. cepat sangat melatah bila ada berita pasal artis.. sumber dr jiran artis la.. sumber dr kawan artis la.. sumber dr org gaji artis la.. mcm2 sumber la korang ni ada.. heran aku.. sejak bila korg ni jd adik, kakak, abang, mak, bapak, atok, nenek artis2 ni?? hahahaha.. lawak gila la korang ni.. ntah apa2 ntah.. xmatang lgsg..

    0

    0
  58. She says:

    tak apa..semua kehendak Allah..terima Qada’ & Qadar dari Allah..tu kn sebahagian dari Rukun Iman..Allah SWT tidak akan menghantar masalah kepada hambaNya jika hambaNya tidak mampu menghadapi..Inshaallah..Fiza psti mampu bertahan..Dan kepada Adam, isteri adalah penyeri dunia & di Syurga menjadi bidadari..maka hargailah & bimbinglah supaya menjadi bidadari yang menanti di syurga tp apa kan daya..Jodoh mereka hanya sampai di sini..mungkin ini adalah yang terbaik dari Allah..inshaallah..janji Allah itu PASTI ! Sabar, Iklas & Yakin = Iman
    **Peringatn untuk diri sendiri juga**

    0

    0
  59. Zuraidah Yusof says:

    Don’t judge the book by it’s cover.Yang penting hati budi.

    0

    0
  60. Kak Mala says:

    Apo kobondo eh ni…lum apo apo dah coghai! Harap an utang kawin ari tu dah solosai yo. Tu lah deh…budak budak artis ni…asal ado masaalah sikit yo..hah! meh coghai..!! Nikah coghai yo lah kojo eh..lam pado tu anak anak yang kunfius…kojap ayah eh yang ini……baghu nak bermanjo…dah ayah lain pulak…camno tu! Hishhh…kok Akak lah…dok soghang soghang lagi bagus!

    0

    0
  61. Lilian says:

    Apa yg aku nampak kat sini, satu je~ lelaki dan wanita yang baik adalah mereka yang mendiamkan diri ketika masalah dan sekiranya bercerai,. tidak menceritakan keburukan bekas isteri @ suami.. Kesimpulannya,. boleh nampak siapa yg sebenarnya bermasalah.. Bak kata pepatah,. kalau takut dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai kalau tak boleh nak bertolak ansur jgn bermimpi nak kahwin! Membazir duit je,. kalau kahwin ikut syariat Islam xpe juga, ni berbelanja mewah walaupun mampu tp dah jd mcm ni kan rugi~ xpalah adam, belajar drp pengalaman, klu lepas ni bertemu jodoh, semoga berkekalan dan bahagia dapat yg lebih memahami.. untuk fiza, apa2 jelah.. jangan rembat suami org sudah le,. semoga bahagia :)

    0

    0
  62. Zuraidah Yusof says:

    Bila dah bercerai tu, janganlah nak salahkan instigram pulak.Senangnya orang kita.Kalau hidup bahagia, apa badaipun boleh diharungi bersama.Tak gitu?

    0

    0
  63. nana says:

    terserempak dengan diorang at the curve,adam memang nampak terlalu kontrol macho tak seramah fiza.then nampak kurang mesra dgn anak tiri.mcmler peminat nak serbu sangat adam tu.fiza nampak sgt ayu dan ibu yang baik.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    ISLAM ADA DUA KALIMAH…COMPLETE KALIMAH..INSHA ALLAH….OK…

    0

    0
  65. […] Adam AF & Fiza Elite Sah Bercerai Talak Satu (111) […]

    0

    0