Written by AbangNara | September 7th, 2009

xpax blackberry curve 8520

#Sila skroll ke bawah untuk membaca artikel terbaru

Perbualan ini terjadi di antara Abang Nara dengan seorang membernya yang fanatik gadjet, Mr. A, semasa sedang makan morey di sebuah kedai mamak:-

Mr. A: Bro, kau tau tak Xpax nak launchkan Blackberry untuk prepaid user dia nanti?

Abang Nara: Aik, kau biar betik. Tak pernah aku dengar ada plan prepaid yang boleh guna Blackberry. Kau nak tipu pun janganlah di bulan Ramadhan yang mulia nie.

Mr. A: Memanglah kau tak pernah dengar. Sebab plan Xpax dengan Blackberry Curve 8520 nie memang first time untuk prepaid kat Malaysia nie. Tak pernah dibuat lagi kat Malaysia nie. Xpax yang 1st timer buat plan macam nie.

Abang Nara: Ooo, patutlah aku tak tau. Seperti biasa kau memang hebat bab-bab gadjet nie. Apa kata kau citer skit kat aku pasal kehebatan dan kecanggihan Blackberry Curve 8520 nie kat aku. Aku memang dari dulu lagi dah plan nak angkut one of Blackberry punya telefon.

Mr. A: Rileks bro. Kau nie memang tak sabar langsung. Kehebatan Blackberry tue aku cerita time morey lain kali. Yang penting skang kau hafal alamat website (http://bit.ly/20HbB) kat laptop aku nie. Aku nak kau pre-register skang gak. Kang kalau lambat, habis plak Blackberry Curve 8520 nie, kau jugak yang menangis di pagi raya.

Abang Nara: Meh sini pinjam laptop kau tue. Skang gak aku daftar. Dah bergetar tangan nie nak pegang Blackberry.


Adakah anda juga berani untuk mengikut jejak langkah Abang Nara untuk mendaftar dan menjadi antara mereka yang terawal menggunakan Blackberry Curve 8250 bersama Xpax? Ikuti kisah seterusnya pengembaraan Abang Nara bersama Blackberry Curve 8520.

Sementara itu pre-register sekarang di http://bit.ly/20HbB untuk memiliki Blackberry anda.

P.S: Harap dapat kerjasama daripada  semua agar komen di artikel ini biarlah berkaitan dengan Xpax dan Blackberry Curve 8520. Terima kasih banyak-banyak kerana memahami.

106 responses to Ada Xpax, Ada Blackberry Curve 8520

  1. violet says:

    emm…
    nk gak blckbery tu..
    tp aku pakai hotlink
    huhu

    0
    0
  2. gossip girl says:

    digi…
    mura n mmg brbaloi…

    0
    0
  3. hantupensil says:

    wahh…
    hengpong idaman nih…
    berapa riban nih…

    0
    0
  4. LaLuNa says:

    ape la udah try daftar tapi page not found lak..kecewa tol

    0
    0
  5. Hamba Allah says:

    Macam nak daftar…tp dah ada celcom post-paid! hmmmm..

    0
    0
  6. hantupensil says:

    hahaha…
    xyah beli ar…
    rugi2 xde 3g…
    camera pun 2mp jek…

    0
    0
  7. violet says:

    law aku nk gak so kna jd celcom nyer member la eg??

    berbalo2…
    :)

    0
    0
  8. tOmEii says:

    huahua….
    ada dh sebijik….
    spe nk aq jual bandal…heheh…

    0
    0
  9. eclipse says:

    i’m coming….
    aku pki henpon strawbery jer…huhu…

    0
    0
  10. Penari Poco2 says:

    aper nie…malas nak baca aah…
    stil sibuk lg nie…
    sibuk wat taik mata…

    0
    0
  11. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 07.09.09

    Michael bersemadi selepas 70 hari

    MENINGGAL dunia pada 25 Jun 2009, jenazah Raja Pop Michael Jackson akhirnya menemui tempat persemadian abadi pada malam Khamis lalu (kira-kira 9 pagi, Jumaat waktu tempatan) di tanah perkuburan Forest Lawn Memorial Park, Glendale, California, Amerika Syarikat.

    Michael disemadikan selepas 70 hari meninggal dunia. Mungkin selepas ini Michael boleh menamatkan kisah hidup dan matinya dengan aman.

    Apa yang berlaku terhadap jenazah Michael itu dianggap sangat luar biasa bagi masyarakat umum, tetapi bagi individu terkemuka dunia sepertinya, terperap selama lebih dua bulan menunggu detik dan lokasi pengebumian mungkin satu perkara yang tidak mustahil.

    Sepintas lalu, segunung simpati buat jenazah penghibur nombor satu dunia itu kerana masih menanggung penderitaan walaupun roh sudah terpisah daripada jasadnya.

    0
    0
  12. eclipse says:

    i think pki tel opis lg murah…heheheh…
    klu kat umah pnjm fon adk brdk…
    time dating pinjam fon tng…
    jimat…jimat…

    0
    0
    • tOmEii says:

      huahua….
      mmg jimt….
      kalu kua ngn ank nti pinjm hndphne ank plak yea…..
      kehkrekeh…..

      0
      0
    • hantupensil says:

      tu kdekut…
      hahahaha…

      jgn marah ah kang kena jual.. :)

      0
      0
      • eclipse says:

        pompuan kdkt xpe…
        jgn laki yg kdkt…
        len mcm bunyinya…huhu..
        antu ko time dating…mst bkira nak kuar duit kn?hahahaha…

        0
        0
        • tOmEii says:

          tul2….
          aq kalu laki aq kedekut aq sound jek…
          kehkehkeh….
          tp mjur laki aq xkdkt…huhu

          0
          0
        • hantupensil says:

          aku time dating gf aku banje aku…
          hahahahaha…..
          bukan aku yg kdekut..
          gf aku yg xbg aku kuar duit…
          hahaha

          0
          0
        • tOmEii says:

          walaaney….
          baek gler gf ko….
          tp xpe myb die xkc ko kua duit cz die nk srh ko simpn duit nk kawen……
          time nk kawen bantainy mintk hntrn melmbung terkezut ko…hehe

          0
          0
        • eclipse says:

          hahahaha…
          btl tue…
          gf dia kuar duit sbb trpksa tue…
          antu ugut gf dia…
          klu xnak support dia nak tglkan…huhuhu…

          0
          0
        • hantupensil says:

          hampeh tul korang nih…
          huhuhu…

          0
          0
  13. Penari Poco2 says:

    errrrrrmmm…boring…
    nak out jap…

    0
    0
  14. eclipse says:

    violet aku dh add ko….

    0
    0
  15. eclipse says:

    mn yg lelain ney??
    p bjemaah sm2 ker?huhu..

    0
    0
  16. eclipse says:

    korang sume pki henpon model ape n line ape?
    aku ckp aku dlu la wpon korg xtanye…
    aku line telekom…telefon aku model public fon…huhuhu…

    0
    0
  17. eclipse says:

    ati aku bdebar2 la…

    0
    0
  18. tOmEii says:

    mcm boring je……

    0
    0
  19. eclipse says:

    p page sblh…

    0
    0
  20. admin says:

    salam semua untuk mereka yang confuse.
    yang nie bukan celcom punya tapi Xpax. Blackberry untuk prepaid. Jadi tak perlu ada line pun untuk dapat guna handphone blackberry nie. Korang just try daftar jer dulu kat alamat yang kitorang bagi tue. Nanti akan ada update daripada Xpax. Thanks.

    0
    0
    • violet says:

      salam..

      law kite dftr kt c2 dye nk no phone kan.
      so mestila kna join drg dl kan…
      emm…
      law br daftar leh ke dapat…
      nk gak..
      wat hp raye…
      :)

      0
      0
  21. alia says:

    xdpt pn dafta..tpu….

    0
    0
  22. Delimasaraa says:

    morning kwn2……

    0
    0
  23. Zaza Muhammad says:

    wah! hebat tol celcom wak promosi. other syarikat telekomunikasi just offer utk postpaid je.
    kena try aaa klu gini. well as usual term condition applied!

    0
    0
  24. nurul says:

    Kubur menyeru manusia sebanyak 5 kali:

    1.Aku rumah yg terpencil, maka kamu akn senang selalu dgn membaca AL-Quran
    2. Aku rumah yg gelap, maka terangilah aku dgn solat malam
    3.Aku rumah penuh dengan tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan
    4.Aku rumah penuh dgn ular berbisa maka bawalah amalan BISMILLAH sbg penawar
    5.Aku rumah pertanyaan Munkar & Nankir maka banyakkanlah bacaan LA ILAHAILLALLAH MUHAMMADAR RASULULLAH supaya kamu dapat jawapan daripadanya……….

    0
    0
  25. kira-kira says:

    asslamualaikum 1malaysia….
    lame nye aku xmsok cni…rndu la kt korg sume…

    0
    0
  26. asparagus says:

    1st

    0
    0
  27. kiki says:

    ABG NARA / KAK NARA, BOLEH TAK CERITAKAN CIRI CIRI BB MODEL NI DAN BERAPA HARGA DALAM PASARAN, SAYA ADA ANGAN – ANGANNAK BELI BB STORM TAPI DAH KUAR YANG PREPAID NYE NI CEM LEBIH SENANG, DAN CEM BERMINAT LA PULAK..

    HARAP ABG / KAK NARA, BULEH MEMBANTU

    0
    0
  28. AmiR says:

    aku pakai blackbeery storm….em best la jgk coz dia support sim card broadband..kalo nk bza dgn wifi kena cari tempat je kan nk on9…internet laju…p bergantung pada line la..da line k je hehe….

    0
    0
  29. Hej excellent feed, Is some one aware if there is a cheaper SMS message marketing for stores/shops at California than 12stores.com? They only cost $9 per month, nevertheless my pal Peyton said me there is, but he couldn’t remember its name. 1 in fact start to get suspicion that he recalled wrongly.

    0
    0