Written by AbangNara | September 7th, 2009

xpax blackberry curve 8520

#Sila skroll ke bawah untuk membaca artikel terbaru

Perbualan ini terjadi di antara Abang Nara dengan seorang membernya yang fanatik gadjet, Mr. A, semasa sedang makan morey di sebuah kedai mamak:-

Mr. A: Bro, kau tau tak Xpax nak launchkan Blackberry untuk prepaid user dia nanti?

Abang Nara: Aik, kau biar betik. Tak pernah aku dengar ada plan prepaid yang boleh guna Blackberry. Kau nak tipu pun janganlah di bulan Ramadhan yang mulia nie.

Mr. A: Memanglah kau tak pernah dengar. Sebab plan Xpax dengan Blackberry Curve 8520 nie memang first time untuk prepaid kat Malaysia nie. Tak pernah dibuat lagi kat Malaysia nie. Xpax yang 1st timer buat plan macam nie.

Abang Nara: Ooo, patutlah aku tak tau. Seperti biasa kau memang hebat bab-bab gadjet nie. Apa kata kau citer skit kat aku pasal kehebatan dan kecanggihan Blackberry Curve 8520 nie kat aku. Aku memang dari dulu lagi dah plan nak angkut one of Blackberry punya telefon.

Mr. A: Rileks bro. Kau nie memang tak sabar langsung. Kehebatan Blackberry tue aku cerita time morey lain kali. Yang penting skang kau hafal alamat website (http://bit.ly/20HbB) kat laptop aku nie. Aku nak kau pre-register skang gak. Kang kalau lambat, habis plak Blackberry Curve 8520 nie, kau jugak yang menangis di pagi raya.

Abang Nara: Meh sini pinjam laptop kau tue. Skang gak aku daftar. Dah bergetar tangan nie nak pegang Blackberry.


Adakah anda juga berani untuk mengikut jejak langkah Abang Nara untuk mendaftar dan menjadi antara mereka yang terawal menggunakan Blackberry Curve 8250 bersama Xpax? Ikuti kisah seterusnya pengembaraan Abang Nara bersama Blackberry Curve 8520.

Sementara itu pre-register sekarang di http://bit.ly/20HbB untuk memiliki Blackberry anda.

P.S: Harap dapat kerjasama daripada  semua agar komen di artikel ini biarlah berkaitan dengan Xpax dan Blackberry Curve 8520. Terima kasih banyak-banyak kerana memahami.

106 responses to Ada Xpax, Ada Blackberry Curve 8520

  1. violet says:

    emm…
    nk gak blckbery tu..
    tp aku pakai hotlink
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. gossip girl says:

    digi…
    mura n mmg brbaloi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. hantupensil says:

    wahh…
    hengpong idaman nih…
    berapa riban nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. LaLuNa says:

    ape la udah try daftar tapi page not found lak..kecewa tol

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Hamba Allah says:

    Macam nak daftar…tp dah ada celcom post-paid! hmmmm..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hantupensil says:

    hahaha…
    xyah beli ar…
    rugi2 xde 3g…
    camera pun 2mp jek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. violet says:

    law aku nk gak so kna jd celcom nyer member la eg??

    berbalo2…
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      dahtu xkan nak pkai line lain kot…

      xberbaloi la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        ye la..
        so kna jd member..
        law aku jd member ptg ni leh ke dpt??
        ke utk yg dh pakai lame celcom??????????
        konpius…
        aku nk gak…

        kak nara ada jwpn x??
        :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. tOmEii says:

    huahua….
    ada dh sebijik….
    spe nk aq jual bandal…heheh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. eclipse says:

    i’m coming….
    aku pki henpon strawbery jer…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Penari Poco2 says:

    aper nie…malas nak baca aah…
    stil sibuk lg nie…
    sibuk wat taik mata…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 07.09.09

    Michael bersemadi selepas 70 hari

    MENINGGAL dunia pada 25 Jun 2009, jenazah Raja Pop Michael Jackson akhirnya menemui tempat persemadian abadi pada malam Khamis lalu (kira-kira 9 pagi, Jumaat waktu tempatan) di tanah perkuburan Forest Lawn Memorial Park, Glendale, California, Amerika Syarikat.

    Michael disemadikan selepas 70 hari meninggal dunia. Mungkin selepas ini Michael boleh menamatkan kisah hidup dan matinya dengan aman.

    Apa yang berlaku terhadap jenazah Michael itu dianggap sangat luar biasa bagi masyarakat umum, tetapi bagi individu terkemuka dunia sepertinya, terperap selama lebih dua bulan menunggu detik dan lokasi pengebumian mungkin satu perkara yang tidak mustahil.

    Sepintas lalu, segunung simpati buat jenazah penghibur nombor satu dunia itu kerana masih menanggung penderitaan walaupun roh sudah terpisah daripada jasadnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. eclipse says:

    i think pki tel opis lg murah…heheheh…
    klu kat umah pnjm fon adk brdk…
    time dating pinjam fon tng…
    jimat…jimat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      huahua….
      mmg jimt….
      kalu kua ngn ank nti pinjm hndphne ank plak yea…..
      kehkrekeh…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      tu kdekut…
      hahahaha…

      jgn marah ah kang kena jual.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        pompuan kdkt xpe…
        jgn laki yg kdkt…
        len mcm bunyinya…huhu..
        antu ko time dating…mst bkira nak kuar duit kn?hahahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          tul2….
          aq kalu laki aq kedekut aq sound jek…
          kehkehkeh….
          tp mjur laki aq xkdkt…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          aku time dating gf aku banje aku…
          hahahahaha…..
          bukan aku yg kdekut..
          gf aku yg xbg aku kuar duit…
          hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          walaaney….
          baek gler gf ko….
          tp xpe myb die xkc ko kua duit cz die nk srh ko simpn duit nk kawen……
          time nk kawen bantainy mintk hntrn melmbung terkezut ko…hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          hahahaha…
          btl tue…
          gf dia kuar duit sbb trpksa tue…
          antu ugut gf dia…
          klu xnak support dia nak tglkan…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          hampeh tul korang nih…
          huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Penari Poco2 says:

    errrrrrmmm…boring…
    nak out jap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. eclipse says:

    violet aku dh add ko….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. eclipse says:

    mn yg lelain ney??
    p bjemaah sm2 ker?huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. eclipse says:

    korang sume pki henpon model ape n line ape?
    aku ckp aku dlu la wpon korg xtanye…
    aku line telekom…telefon aku model public fon…huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. eclipse says:

    ati aku bdebar2 la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. tOmEii says:

    mcm boring je……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. eclipse says:

    p page sblh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. admin says:

    salam semua untuk mereka yang confuse.
    yang nie bukan celcom punya tapi Xpax. Blackberry untuk prepaid. Jadi tak perlu ada line pun untuk dapat guna handphone blackberry nie. Korang just try daftar jer dulu kat alamat yang kitorang bagi tue. Nanti akan ada update daripada Xpax. Thanks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      salam..

      law kite dftr kt c2 dye nk no phone kan.
      so mestila kna join drg dl kan…
      emm…
      law br daftar leh ke dapat…
      nk gak..
      wat hp raye…
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. alia says:

    xdpt pn dafta..tpu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Delimasaraa says:

    morning kwn2……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Zaza Muhammad says:

    wah! hebat tol celcom wak promosi. other syarikat telekomunikasi just offer utk postpaid je.
    kena try aaa klu gini. well as usual term condition applied!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. nurul says:

    Kubur menyeru manusia sebanyak 5 kali:

    1.Aku rumah yg terpencil, maka kamu akn senang selalu dgn membaca AL-Quran
    2. Aku rumah yg gelap, maka terangilah aku dgn solat malam
    3.Aku rumah penuh dengan tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan
    4.Aku rumah penuh dgn ular berbisa maka bawalah amalan BISMILLAH sbg penawar
    5.Aku rumah pertanyaan Munkar & Nankir maka banyakkanlah bacaan LA ILAHAILLALLAH MUHAMMADAR RASULULLAH supaya kamu dapat jawapan daripadanya……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kira-kira says:

    asslamualaikum 1malaysia….
    lame nye aku xmsok cni…rndu la kt korg sume…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. asparagus says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. kiki says:

    ABG NARA / KAK NARA, BOLEH TAK CERITAKAN CIRI CIRI BB MODEL NI DAN BERAPA HARGA DALAM PASARAN, SAYA ADA ANGAN – ANGANNAK BELI BB STORM TAPI DAH KUAR YANG PREPAID NYE NI CEM LEBIH SENANG, DAN CEM BERMINAT LA PULAK..

    HARAP ABG / KAK NARA, BULEH MEMBANTU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • salam kiki.
      buat masa ini kami masih tak dapat info tentang harga dia.
      jadi boleh tunggu dalam minggu depan akan dapat info baru akan kami update kat sini.
      jangan risau ye.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. AmiR says:

    aku pakai blackbeery storm….em best la jgk coz dia support sim card broadband..kalo nk bza dgn wifi kena cari tempat je kan nk on9…internet laju…p bergantung pada line la..da line k je hehe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Hej excellent feed, Is some one aware if there is a cheaper SMS message marketing for stores/shops at California than 12stores.com? They only cost $9 per month, nevertheless my pal Peyton said me there is, but he couldn’t remember its name. 1 in fact start to get suspicion that he recalled wrongly.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0