Written by AbangNara | October 29th, 2010

ac mizal

Akhirnya kes AC Mizal dan isterinya tentang nafkah anak mereka berdua selesai jugak. Nasib baik AC Mizal bawak duit untuk langsaikan nafkah yang tertangguh selama ini. Kalau tak akibatnya meringkuk dalam penjara selama 25 hari la. Jumlah nafkah yang dibayar oleh AC ialah RM9,800 dan AC juga didenda RM1,500 kerana gagal menyediakan penyata syarikatnya.

AC Mizal nampaknya sangat lega kerana tidak dipenjara dan berharap selepas ini tak ada orang nak ungkit-ungkit yang dia tidak membayar nafkah lagi.

[note]Alhamdulillah, lega tidak di penjara. Saya sangat berpuas hati dengan keputusan hari ini kerana ia menunjukkan saya tidak bersalah 100 peratus. Saya bayar nafkah cuma ada masanya saya tidak mampu kerana kontrak kerja tamat. Saya sudah bayar apabila boleh dan saya harap selepas ini tidak ada orang yang akan memfitnah atau menyebarkan cerita saya tidak bayar nafkah anak[/note]

Kami sangat-sangat suka dengan nasihat hakim mahkamah syariah. Izinkan kami kongsi di sini untuk bacaan kita semua:-

[note]Anak adalah amanah Allah kepada ibu bapa dan akan dihisab kelak. Anak bukan hak eksklusif kepada satu pihak. Biarlah anak merasai mereka masih mempunyai ibu dan bapa walaupun telah berpisah. Amat malang jika ibu bapa yang bercerai memisahkan anak dari ibu atau bapa. Jika itu terjadi, tunggulah seksaan daripada Allah dan api neraka.[/note]

Semoga selepas ini AC dan sesiapa sahaja pasangan yang sudah bercerai atau akan bercerai menjadikan nasihat tuan hakim ini sebagai panduan untuk menjaga anak-anak mereka.

P.S: Kelakar gila ah status Facebok nie.

Baca Yang Ini Pulak:-

263 responses to AC Mizal Terselamat Hukuman Penjara 25 Hari

  1. mummy iman says:

    Akhirnya… kesian anak2 dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mummy iman says:

      Harap2 hakim luluskan lah permohonan bekas isteri dia untuk naikkan nafkah 2 org anak2 dia tu.. tak kan lah still nak bagi RM200 tuk 2 org anak oiii.. kasut ko sepasang pun lebih dari 200.. kesian lah bebudak tu. dah lah kat mana2 jer mesti cakap 2 org anak saya.. mcm menafikan hak anak2 dia dgn bekas bini jer

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • dia ni aku tengok lebihkan anak dia dgn datin amilea je….sian aku tengok anak2 dia dgn bekas bini pertama
      diorang macam tak wujud je….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • mummy iman says:

        memang pun.. kemain lagi show off kehidupan dia dgn bini baru ngan anak2 sekarang.. anak2 dgn bini dulu dah besar2 pun dah reti baca paper bagai.. mesti terselit gak rasa sedih di hati tu.. x patut tol lah..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Pisces says:

          biasala bila dah kaya.. beli itu beli ini.. berhutang sana berhutang sini… mane nak cukup duit tu.. apa2 pun.. tunaikan la kewajipan anda!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ANIGONI says:

          aku tak suka AC ni…menyampah…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • havockerz says:

      lahai.. gebang lebih dia(AC MIZAL) nie.. dah pangkat datok pon x de duit ker. baru 10k.. tkt 10k pon x de duit ke bang??? .. alahai AC.. 10k… ak pon mmpu bayar lar.. lu siap pakai bentley lagik maaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • budi says:

        paling menyedihkan ialah masa AF dulu…sebut 2 org ank jea.. dua lg tak de..kesian..malang dpt bapak mcm ni

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Anti jantan bacul says:

          Jgn lupa dia Ada sorang lagi “ANAK” dgn budak pompuan Sabah masa zaman 4U2C & dia x kawin lg dgn Shafnie. Mesti anak dia dah besar sbb anak dgn Shafnie pun dh besar…

          Mak budak tu x nk tuntut ke kt AC duit membesarkan anak tu? Sure boleh menang sbb aku ingat lg Ada satu kes yg Mak budak tu tuntut kt mahkamah & menang…apa lagi….tuntut la dr AC!!! Jgn pandai menabur air mani je tp kedekut money!!!

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • k.c says:

          perghh…i tot not many knew bout that story. “anak” dia kt sbh tu sbijik mcm muka AC..oso tall n can sing..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • shsharina says:

          so, anak dia bukan ’2′ org la.. 5 org la semua ek

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • shalee says:

          @ ANTI JANTAN BACUL

          haaaaaaaaaaaaa ac ada sorg anak kat sabah? biar btl wei?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • hmm..aku pun ade gak dgr psl ni zaman skolah lu….tatau aaa btul ke tak, wallallahualam.. klu ye semoge mereke2 bertaubat nasuha, klu salah ampunkan kami klu tetiba ungkit kisah lama.

          Tapi FYI, dr segi syariah, si ‘bapa’ langsung xde apa2 kena mengena ngan ank tu (klu ade), even nk tuntut apa2 nafkah pun tak entitled. itulah kesiannya ank luar nikah. sbb ‘bapa’ itu hanyalah biological father only. klu le ank itu diakui bapanya skali pun, sekiranya harta dibahagikan secara faraid, ank tu pun takan dapat apa2. kecuali bapanya itu buat wasiat awal2 sblm meninggal.
          klu si ibu nk tuntut jugak melalui mahkamah civil. Tapi klu kat M’sia ni, klu tuntut kat mahkamah civil kang tak pasal2 si ibu bdk tu kena dakwa kes lain, misalnya menyembunyikan kelahiran (sekadar contoh). jadi makin mengkomplikatedkan keadaan. So utk hal2 yg mcm ni, nk tuntut ble tapi aku cadangkan duduk berbincang elok2. sbb plus minus akan menyusahkan kedua2 belah pihak. perbincangan diluar mahkamah adalah sebaiknya dan dgn kehadiran peguam masing2. lepas tu wak perjanjian secara rasmi oleh kedua2 pihak.
          Semoga2 bapa2 yg ‘berkenaaan’ tolonglah simpati dgn ‘hasil’ kerja anda tersebut, jgn nk main lepas tangan je lepas ‘tabur benih’…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • emasyira.. says:

          dia kawin ker ngan pompuan sabah tu??? kalu kawin blehla tuntut.. tp kalu xkawin tuntut pla cam ana ponn xdptla..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Tak suka AC says:

      Kesiaaannnn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. seri ayu says:

    aikk….ade kala xmampu…????tapi mampu lak beli pakaian yg mahal2 n brjenama utk anak n isteri baru…???berbelit ayat AC nih….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • hothotheat says:

      AC nh bkn tergolong artis terkaye ka malaysie ke..ikut rating die no 3 ke 4..dr Rosymnor ngn Mawi..

      Wet nafkah ank2 pon ta bole bg ke..ape r..

      dgr2 Flat kete die jgk tergolang antare FLAT KERETA termahal..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  3. fiqas says:

    duit dah banyak, takkan nk byr nafkah ank tak mampu kut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. futurama says:

    baguih lar kalo hang beringat cik ac mizal oooiii..next time pertimbangkanlah tuk mbuat family planning..jimat belanje yer tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. munut says:

    alaa….rm9800+rm1500……brpe sgt la jumlah tu utk seorang yg bergelar datuk..kan? kan? heheh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  6. munut says:

    AC says” saya xbersalah 100%…..” err… Datuk, kalo dah sampai kene bayor denda tu maknanye salah la.. maner org org xsalah tetiba kena byr denda plaks. and..”saya bayar bile boleh…” patotnye dia kene ckp..”saya bayar sbb dah kene gertak oleh mahkamah…” ngeeee

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. so what says:

    keta mewah leh beli..
    bercuti luar negara leh pegi..
    anak isteri baru idup mewah..
    tp nafkah anak2 yg dulu x mampu byr? lawak2..
    x mampu ker berkire?

    skrg dah jadik Datuk dah xder alasan lg..padan muke!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  8. hothotheat says:

    ‘Saya bayar nafkah cuma ada masanya saya tidak mampu kerana kontrak kerja tamat’

    statment ta bole blah….pdhal da kaye…pon ta mapu lg ke..POYO na teramat …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. aku says:

    anak mmg amanah Allah. Even masa kawin pun Ayah yang patut beri nafkah kat anak2 regardless ayah tu kerja atau tidak. Alasan kontrak tamat sgt tak munasabah!!! Ingat bekas bini je kena carik duit utk anak. Sudahlah letih mengandung, sakit beranak..bgn tghmlm susukan anak, terpaksa EL sbb anak deman…bila bercerai kena jaga anak sesorang! Bapak kemain syok pakai baju LV..anak merempat! Guys out there..please use your brain, women are not your slave!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • mia qaleesya says:

      stuju dg “aku” women (wife) are not slave….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bukan artis says:

      I’m agreed. Klu tnya dlm family sape breadwinner, semua tuding kt bapak, tp sbnrnya bapak x bertanggungjawab pn…mcm anak dgn isteri dlu tu anak org lain plak.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Kasih says:

        setuju sgt2 gan ‘aku’… women r not men slave…. krn kita ptt dilindungi dan disyngi sepenuh hati lelaki tersebut….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries_april says:

    alsn btul la mamat ni…abis kntrak xda duit bgi ank2x???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    yg keta mewah…dpt glran jtwan…bju mhl2x, p mlncung…ada duit lak ya?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • amboi aries banyak nya ???????
      marah tu…hehehe

      alasan yg
      tak boleh di terima pakai…
      alasan orang yg x sekolah je
      macam tu….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • lol says:

        tu alasan org yg x pnh rase dia besalah dan dia ttp anggap budak2 tu bkn t’jwb dia..byk sgt alasannye..duit byk pun sanggup mengaku miskin..

        Allah tarik betul2 rezki tu kang br tau!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. munut says:

    sape kat cni yg buleh tulung jwb datuk AC pakai keta ape? heheheeeeee……………… sape tgk AC dimana? AC disini yo! yang artis jemputan dia KRU tuu.. rasenye korg akan dpt taw hint2 datuk AC ni pakai keta ape…aku rase kete tu je nak byr sebulan, jumlah dia same byk dgn gaji aku setengah tawun kot…owh~ datuk……….! keta mahal sanggup bayor! nafkah anak xnak bayor sampai sanggup tu heret pi mahkamah!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  12. eden says:

    udah2 ler tu pggil dia DATO
    nak muntah aku dengar
    x besalah konon….jijik punya org

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. ayu says:

    klu benci dengan bekas isteri..jangan anak disangkut sekali..anak2 tu juga yang akan doakan kau..semoga anak2 dengan isteri dulu dia berjaya dunia akhirat..amin..jangan contohi bapamu..tp hormatila dia sebagai bapa wpon hati disakiti..kepada bekas isteri ac..penat lelah dan pengorbanan awak sebagai seorang ibu pasti akan terbalas jua..jagala anak2 mu dengan baik..sesungguhnya mereka akan lebih menyayangi mu dan menjaga mu suatu hari nnt..(saya sedih bila lelaki kahwin nak,buat anak nak..tp bila cerai..dgn anak2 pon xnak mengaku anak dah..)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  14. scorpioncat says:

    nafkah terunggak ni masa dier lum kaya dulu laa…tapi pelik jugak, dah kaya srkg ni, bayar je lah abis terus kan? pastu xyh la smpai bekas bini mntk naikkan nafkah ank.sendri mau igt la..ank awak jugak, bkn ank shafni sorang.. kalau sorang RM1000, 2 org br RM2000, xkan tak mampu kot..byr wet keter lagi beribu riban, senang je byr, utk ank, smpai nak kene mntak plak…x elok lah cam tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • lol says:

      takkan a.c takot bini kot..

      si emylia ni pun perlu lar ingat2kan mamat nih spy byr nafkah anak2 dia..emylia pun seorang ibu..fahamilah keadaan anak2 a.c yg x dpt hidup mewah sedangkan anak2 baru dia bkn main bergaya mewah lg..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. damia zahra says:

    nk kene hukumn pnjara bru terhegeh2 nk byr cash nafkah trtunggk tu…cian kt anak2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. munut says:

    saya bersetuju dgn AYU & SCORPIONCAT nye komen.. hu~ haiiii……apa daaaa……….. kan ke bebudak tu BENIH awak jugak……………….duit nafkah tu la BAJA nye.. cukup baja, elok la membesar anak2 tu nanti…………. ~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  17. RiRi says:

    sian anak2 dgn bekas isteri tu..mesti terasa kn..tgok ayah dia lebih kn anak dgn bini baru je… agaknye dia tye kabar ank2 dia tu bpe kali dlm sbln ye?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. Laz says:

    Kalo anak2 dia abaikan dia time dia dh tua nanti, xboleh la salahkan anak2 dia. Dah bapaknyer pn buat xtau je kt anak2 sendiri, janganla nk mengharap kat anak2 tu time dh tua nanti

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. scorpioncat says:

    semoga lepas ni hubungan ac ngan ank bertambah baik.. shafni mntk pn utk anak, bkn diri dier (kalo dier nak ‘makan’ duit tu, wallahualam laa).. penceraian langsung tidak memutuskan ikatan anak dgn ibu/bapa… dan shafni pn patut beri peluang kat ac utk berjumpa/meluangkan masa ngan ank2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. havockerz says:

    gebang lebih la lu brader … pakai bentley.. bayar duit nafkah anak x de ker? aduiyai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. havockerz says:

    lahai.. gebang lebih dia nie.. dah pangkat datok pon x de duit ker. baru 10k.. tkt 10k pon x de duit ke bang??? .. alahai AC.. 10k… ak pon mmpu bayar lar.. lu siap pakai bentley lagik maaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. akulahpompuanittew says:

    aku x bleh terima langsung jantan mcm Ac nih!!!pandai buat ank jek!!jaga ank x mampu!!!baca kat forum CARI, seme rahsia dah terbongkar!!ada anak dgn gf dari sabah pun iye..dah sek menengah dah bdk tuh!!!pastu kawen ngan Shafnie, dpt anak 2, tggl, kawen plak ngan emelia..korang kalo baca kat FB dia dgn FB ACK dgn FB Emelia, adoii..x bleh blah pny status diorang!!ingat org bodoh nak percaya apa ayat diorg!!Dah sah2 lah kor salah AC, smp kena bayar tuntutan nafkah tuh!!!dah sah2 lah maknanya kor x bayar nafkah tertunggak tuh,kalo x, x kan la mahkamah suruh kor bayar, atau kalau kor x bayar kor kena penjara!!apa lagi yg kor & Emelia nak kata si shafnie fitnah kor selama 8 tahun????bengong la!!!apesal ramai sgt jantan mcm ni skrg yek????kor tunggu la balasan Allah kat kor AC & Emelia…!!byk darah daging kor yg kor aniaya nih!!kor tunggu lahhhh!!!!sooner or later!!!!sesiapa yg rapat dgn diorang, “TOLONG BGTAU AC & EMELIA, STOP BUAT KENYATAAN BOD*h KAT FB DIORANG, SEBAB ORG2 RAMAI BERTAMBAH MELUAT MEMBACANYA, DAN PENYOKONG2 DAN DOWNLINE DIA KAT ACK YG BKN MAIN MENGIPAS DIA TUH, PLS STOPPPPPP!!!!KARANG KORANG PUN SAMA KENA TEMPIAS BERSUBAHAT, HABIS X JALAN DAH MLM KORANG NANTI!!!!!”Ingat!!Allah bayar cash skrg nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!semua Rosma AF, Salima Af, cukup2 la boss korang yg korang panggil Dato’ tu sorang je buat kenyataan yg menyerlahkan lagi kebodohan dia, jgn korang pun terikut sama!!!!haihhhhh!!!Tolonglah!!!!!:P

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • budi says:

      apa nama FB diaorg ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mummy iman says:

      Apa status dia?? Emilia pun campur gak ker?.. rasanya tu urusan Ac ngan bini dulu lah kan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rosmah af,salima af…pon ada gak???
        tak faham le cite lagi le…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          ape kena mengena dgn si rosma & salima tu?….nak tau gak…ngeh2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • budi says:

          mama rina pun ade..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akulahpompuanittew says:

          Rosma ngan laki dia khai Af, Salima tu semua dowline AC le kat Ac Konsortium tuhh..diorang bkn main kipas lagi boss diorg tu kat fb dia pasal kes ni , x abis2 cakap syukur sbb terbukti boss diorang ni x bersalah, biar pihak yg menfitnah dpt balasan kelak katanyer!!!vengong!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Nara cha says:

          rosma, salima dan lain2 tu kan downline dia…kenalah pandai bermuka2..nak hidup beb..sanggup bersikap batil…sampai lupa hidup ni hanya sementara….wang ringgit tak boleh bw dalam kubur…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynn says:

      ko ni mmg dengki kot……klu mcm 2…ko la byar nfkah2 2…..nape ko nk hina diorg…..ko tau pe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • sharp shooter says:

        ko emo per hal? ko ker diorang2 nih?
        ko ni balaci yg dok kipas AC gak kot..hohoho..peace!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bukan downline ac says:

          ahahahah..good 1 sharp shooter
          ak rs lynn ni downline die dow.ko pn da pki bentley cam ac gak ke.hehehhehe.jgn marah ye..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lynn says:

          mmg aku pkai bentley pn……ko ada…..ko nk byor jmban pn x ckup duit…brak mrate je kn

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        apa keate ko aje bayokan hutang si AC tu. ko kan syang dgn dia..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynn says:

      asal ko babit2 kn datin emylia ni…….ko dgki sbb ko bkan dtin kn….duit nk msuk jmban pn x dak……..dh trang2 shafni kureng 2 ftnah diaorg slame 8 thn……..pmpuan 2 la yg gtal dlu mntak crai ngan ac coz ada jntan lain r knon……last2 jd jnda dh gle tlak……ksian beb

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Kasih says:

    ac mizal xder duit?? nk ulang blk, ac mizal xder duit?? huhuhu nmpk sgt menipu nyer.. sbb apa i kata menipu, sbb ac konsortium sibuk bg pinjaman 100% loan tuk kakitngan kerajaan… hbs kalo xder duit camner nk bg org loan ye x??

    adoi ac, anak2 tu ttp anak2 u gak, walau antara u gan shafnie dh xder pape tp darah yg mengalir dlm bdn anak2 tu dr u gak…

    jgn lupa asal usul… krn segala kekayaan hnya dipinjamkan Allah smtr sj… kalo nafkah anak pun berkira2 nk byr, ingt doa anak2 yg terbiar cam ni cpt sj Allah tunaikan…

    ada duit jgn menunjuk, biar beesederhana sj agar x menjdi riak dan bongkak…

    tahniah wt shafnie krn mampu mengharungi susah payah bersama anak2… pasti hidup shafnie lbh bermakna bl anak2 memblas kebaikakn tu nnt, Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      Ac ni dulu time kursus kahwin die tido kot…hurmm…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kasih says:

        rasanya lah kn, sbb tu xtau bab2 hukum hakam… bab anak2 ni jgn la di pandang mudah…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Nara cha says:

        itulah peliknya ada kursus kawin mslh menjadi2 pula..knp agaknya…dulu2 tak ada kursus tak pula jd mcm tu…..releven kah kursus kawain diteruskan?….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. curvy_luff says:

    akulahpompuanittew ni sape? marah semcm je… sabar la bwk mengucap!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akulahpompuanittew says:

      ai sorang pompuan besa jah…..x de lah marah semcm, tapi bermcm2 dah nih marahnya, sebab bila baca status FB dia dgn AC Konsortium & Emelia, masih x mengaku salah, sesiapa yg cuba bagi komen caras diorang balik, diorang akan hentam keras2an mengatakan dia x bersalah dan x terbukti x bersalah sebab x dipenjarakan…memang lah x kena penjara, sbb dia bayar tuntutan nafkah RM9800.00 tuh, kalo x bayar tu dia kena penjara, maknanya dia mmg salah lah…geram betul la…kalo dia bijak, dia just say sori pada anak2 dia (walopun tidak pada Shafnie) sebab terbukti selama hari yg dia hentam shafnie kat melodi bagai, siap tunjuk resit2 kata dah bayar nafkah bagai semua nya tipu la kan.????tetiba naik court kena bayar tunggakan yg dia kata dah bayar tuh!!takkan mahkamah nak tipu kita kot!!anak2 dia dah besar lah, dah pandai membaca, sure diorang sedih baca betapa susahnya mak diorg nak mintak nafkah utk diorang..bkn byk pun, RM300 jek sebulan utk 2 org tuh…si AC siap pakai keta mewah2 ntah brp bijik, umah mewah, baju jgn cakap la dia anak beranak dgn emelia, baju ke pasor jek AX!!!mcm tu kata x mampu byr nafkah anak2 dgn shafnie???siapa x bengang????

      ni antara status kat fanpage Ac pny FB:
      dr fanpage ac vodo

      AC Mizal Hari ini keputusan memenjarakan saya di Mahkamah Syariah oleh si polan GAGAL…ALHAMDULLILLAH…MAHKAMAH TIDAK SETUJU!…so berhentilah memfitnah!..b i luv u for supporting me n also semua rakan-rakan pemberi semangat….8 tahun saya di aibkan!…ALHAMDULLILAH!

      lagu mau kate mahkamah tak setuju ka…dah ko baya sbb tuh la mahamah kensel ko nye hukuman penjara…masih nk membodohkan org…ape la bangang sgt

      ni lagi AC tulis:
      komen seterusnya dari AC

      AC Mizal
      terima kasih semua kalau ikutkan hati dah lama saya gila kot sebab menanggung kes macam ni…wartawan pulak asyik sebelah sipolan sampai apa yg tidak benar ditutup sedangakan kebenaran saya juga ditutup..apa yg saya buat semuanya neegatif d…i mata pena mereka sebab nak melariskan akhbar…tak apa saya erahkan semua kepada tuhan n alhamdullillah penantian selama 8 tahun saya di fitnah dan di
      aibkan terbukti TIDAK BENAR…SAYA BANGGA DGN ISTERI SAYA EMYLIA YG TERUS MENYOKONG DAN BERI KEKUATAN KEPADA SAYA N U ALL SEMUA YG TURUT MEMBERI SEMANGAT!ALHAMDULLILLAH!

      x ke bangang statement2 dia tuh!!!mana org x geramm!!byk lagi statement vengong lain!!stetment Emelia pun bkn main lagiii….kor blm kena mcm Shafnie kor bleh la duk belagak Emelia…what goes around will comes around..kor tunggu lah!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kasih says:

        btl tu.. mcm2 status buruk kan org gak… lg pelik bdk2 af pun kepoh sama nk menyokong…

        ni hal umahtangga ac gan bekas bini, bkn nya adakaitan gan bk2 af tu pun… so jgn la sibuk kan nk ampu…

        btw, tuk emilia… ari ni kalo u gembira atas titisan airnata shafnie dan anak2 nya akan smp gak balsan dan ujian tuk u dan anak2….

        ingt hdp ini ibarat roda… ari ni may b kt atas tp sok lusa xtau lg kt mana tercmpk tu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mummy iman says:

        tu bangang bin bengong dah tu.. gilo ko apo nih.. x reti bab undang2 ker?? dah sah2 hukuman tu denda ATAU penjara.. haish.. x perlah buat shafnie jaga anak2 tu. InsyaAllah bila diaorg besar nnt anda akan berbangga dengan mereka. Biarkan org2 yang angkuh ni menikmati kesenangan hidup yang Allah beri sebagai ujian.. sok2 dah lingkup baru nak mintak belas kesian dengan anak lah bagai..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • mummy iman says:

          Cuba nanti AC nih dah lingkup x dak harta bagai.. try tengok si Emilia nih setia menyokong lagi ke x kan…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • i hate ac sial says:

          jomlah kita pakat pakat doakan Allah pindahkan kekayaan dan kemewahan dia kepada anak anak yang diabaikan dia selama ini. termasuklah anak di sabah hasil rogolan dia dulu. semoga dengan berpindahnya kemewahan dan kekayaaan itu ac dan bini nya akan insaf dan bersujud kepada Allah dan sedar tentang nikmat yang Allah pinjamkan serta tanggungjawab yang perlu ditunaikannya sebagai lelaki yang bertanggungjwab melahirkan zuriat ke dunia. aminnn ya rabbal alamin.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lynn says:

        ko x yah r nk copy2 ayat2 org ni….buang kran je……cpta r ayat sndiri………x malu……jgn ko nk doakn kruntuhan umahtangga org……………ko 2 pn dh tlajak lm kwin2 lg tau

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • felicity says:

          hek eleh biatch seekor nih dok nak pertahankan idola dia lak. panas hati ke beb idola kena kutuk? kesian!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. mimi says:

    Dari dulu mmg akak tak suka dgn Ac ni . Dia jaid bongkak sgt sekarang ni sebab dia ingat dia dah mewah tapi sebenarnya dia manusia yg paling bahalul otak ada tapi tak reti nak fikir , kat dunia ni dia takd apat balasan tunggu je di akhirat nanti.
    Akak paling kesian akt anak-anak dia dgn bekas isteri , kesiankan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mummy iman says:

      btl kak.. kesian.. kat mana2 mangkuk ayun nih pegi dok sebut anak dia 2 org.. sedih lah anak2 yg lagi 2 ni..depa pun dh besar dah reti baca paper bagai kan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • muiz zain says:

        yg sebenarnye ank die nih brape org sumenye?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akulahpompuanittew says:

          anak dia semua sekali 5 org, sbl kawen shafnie ada anak “luar” sorang kat sabah, baca kat komen atas..then dgn shafnie 2 org, dgn emilia setakat ni 2 org..!!!tapi AC ngaku kat dunia anak dia cuma 2 org jek, yg dgn emilia tu jek….!!!!:P

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. chix says:

    aikssss…..kaya raya, ade title dato’, naik kete Bentley…..x bg anak2 nafkah??…..ape kesss….??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. coklat says:

    ac ckp ble xkene pnjara maknenye di 100% xsalah…mmg la sbb die byr….klu xbyr kne duk penjare gak..maknenye salah la tu wei..klu ko xsalah…xbyar pn ko lpas..xyah msuk penjara…tu alasan nk slmat diri la tu…klu ckp xmampu..rsnye xde org percaye..baik cri alasan yg baik ckit….nk kne msuk penjara bru reti byar..klu x hampeh…klu dri dlu byar kan snang xpyh buang mse hakim…byr..setlle abih cite…ac…ac….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nara cha says:

      pendapat saya….AC terpaksa menjadi hipokrit kerana nak cover imej nya sebagai seorg bisnesman dan bergelar dtk….biar pun mmg jelas dia salah namun kerana nak cover line dia harus berpura-pura….ramai manusia yg begitu tak tkt dgn dosa dgn tuhan tp lebih tkt hilang harta dunia….knp ac tak bg tau publik sbb dia perlu membayar wang anak2 itu dgn mahkamah???? publik juga dah baca dia akan dipenjarakan jika tak byr duit tu…why?….downline AC kena tolong jwp kan kalau AC tak boleh jwp…msk lah emelia…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • so what says:

        AC ni manusia yg ego dan bongkak..dia takkan ngaku ksilapan dia..dia takkan ngaku dia abaikan nafkah anak..yg dia dok kecoh dia kene fitnah..piiiiiraahhhhhhhh!!

        org x sebodoh yg dia sangka..dia ingat org2 melayu ni bodoh ker?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. ape2 aje says:

    dah nak kena penjara, barulah terhegeh2 nak bayar…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. chix says:

    aku pelik lerr…..ape jasa dia ni ek, sampai dpt dato’?….ke sebab dia pakai kete bentley, ade talk show program sendiri?….sebab tu ke?…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. orgtgkorg says:

    DATUK HANCINGGG…..pasti akn mnanti balasan atas stiap baik buruk perilakunya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. nut says:

    Dia ni tp..duit dh byk…belanja dgn anak2 n bini baru jer…nafkah tak bagi pd anak2 dulu…mmg padn pun kalu kena penjara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. smuatahu says:

    eeeeeeeee t0l0ng lah ac!!!! skarg nie dier sedar x dier memperb0d0hkan diri sendiri?? ingat arang laen xde akal macam dier ke??
    x ker b0d0 k0w tuh public figure x malu ker pakai bentley,alphard,clk tapi nafkah anak pastu perb0d0hkan diri x bersalah 100 peratus???!!! abis sape ag yg peratus tuh?? syafnie ker? xla l0gik la betul la tindakan syafnie tuh bt untuk anak2,kal0 dier x bwak ke tengah ape ank dier akan ckap biler dier besar nti…. xke akan dipersalahkan syafnie tuh, kesian la skit x berhati perut ker, kan ke tuh anak k0w?? ape ac ingat syafnie tuh mtk tuk diri dier ker?? all0w dier kan berkerja?? sy penah terjumpa si shafnie ni kat jusc0…tgk el0k jew 0rang nyer,angkat barang sme2 ngan pr0meter casa impian….x taw la dier berkerja sendiri atau ngan 0rg ke yg penting dier berkerja untuk cri nafkah anak….independent bt0l la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. mach0 says:

    dia dh official dpt title DATUK ke?btw kalau sape2 ingat lagi sejarah awal dia kawin dgn emilia rosnaida tu,kan ke keluarga AC tu tak suka dgn si emilia.and tak restu.tp lps deliver anak sulung kot, keluarga AC terima si emilia ni..
    dia kan pnh tuduh ex wife dia lesbian.sgt tak berasa okeyy!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mummy_iman says:

      aku cm pernh dgr yg dia tuduh ex wife dia tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kasih says:

        maaf, syafnie 2 bkn lesbian… sbb prng nmpk dia berdating dgn seseorg…. dan skarang pun msh bersama lelaki tu…. lesbian apa nya kalo msh ada nafsu pd lelaki kn…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. damia says:

    Dah salah lg x nk mngaku! B&%$H punya jantan! Nafkah ank stakat bli t-shirt ko sehelai pon x mmpu byar ke? Dia ni berlagak sgt sbb dlu susah, smpai nk mkn x de duit lpas mnikah ngan Emiliya (digugurkan dr drama gerak khas)…kalo pikir blik sbb pe? sbb ko aniaya si shafnie sbb gatai nk mnikah ngan emiliya nih. bila Allah dh bg ko rezeki sbb dh ada ank baru..sepatutnye ko kena bg jugak nafkah pd ank2 dgn shafnie jgak….dh kena gertak dgn mahkamah sbb nk kena penjara.bru terhengeh2 nk byar…Dato’ paling B*&$H kat Malaysia nih…

    Buat Shafnie…Allah akn tolong org yg sbar..secara x langsung kita dpt mnilai sifat sebenar 2 org nih! stakat mniaga MLM ni…tak kemana..tngu la saatnye ko jtuh terduduk esok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ek says:

    lagi ramai yg kutuk dia .. bertambah murah rezeki anak bininya .Kita x tahu cerita sebenar .. x payahlah buat andaian sendiri .Apa yg boleh nampak hidupnya mmg sudah senang ..dan bekas isteri maseh x puas hati ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss leo says:

      sorry ye Ek..mane nak puas ati..nafkah anak tu masalahnya…cuba dia byar tanpa perlu shafnie ni bwak kes ni ke mahkamah aku rasa x de la teringin shafnie nk amek tau, sebok2 hal kuarge baru dia..nak tertonggeng ke terlingkup ke..riak ke ape ke..just tuntut nafkah ank2 dia je skang neh..dulu x pe la alsn tmat kontrack la..duet trak la..ni da bertaun dpat rezeki dri Allah maseh tak byar ape ke masalh otaknye si ac ni….

      mekaseh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • so what says:

        ek, dia x byr nafkah anak2 dr benih dia sendiri..tu lar citer yg sbnr..kes ni dah berlanjutan bertahun2 sampai AC almost dipenjarakan..tu tandanye dia bslh. dia x jadik dipenjarakan sbb dia akhirnye byr seciput. bkn atas dasar t’jwb or sbb agama..tp sbb takut masuk penjara!!

        ni bkn mslh bekas istri x puas ati..ni mslh nafkah utk anak2 yg dah bertahun diabaikan..hidup dia mmg dah senang. so kenape dia masih liat nk bg duit kat anak2 dia sendiri?
        camner lar ko leh defend mangkuk ayun mcm AC ni..pelik2..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Kasih says:

          EK, utk pengetahuan u, shafnie tu pun bkn nya org susah.. family dia pun org senang gak… tp disini shafnie menuntut HAK bg anak2 yg dianiaya bapa mereka sndr…

          shafnie pun xhingin nk ambik tau ttg kekayaan ac an shafnie bkn lah wanita yg suka memfitnah org… sbb prnh bekerjasama dgn shafnie sblm ni… mmg dia ni jnis wanita yg down to earth…

          HAK ttp HAK… walau ac dh ada ank2 lain, tp jgn lupa anak2 gan shafnie pun dr darah daging dia jg… kesenangan yg dia ada ari ni ptt dikongsi bersama2 dgn anak2 dia jg bkn hanya emilia dan anak2 br dia sj…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. XCANTIK says:

    HEY AC MIZAL!!! AKU BENCI STATEMENT KO XDE DUIT??? HAA??? XDE DUIT?? OOHH>> SEBUTLA 44KALI! AKU SUKE! BIA JADI KENYATAAN!!

    AGAKNYE KO NI NAK SEDAR LPS LINGKOP KOT ????!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. emeldarosmila says:

    hello

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. emeldarosmila says:

    astaga! kenapala semua umat manusia kat sini boleh caakap sesuka hati tanpa mengetahui sedalam-dalamnya apa yang abg ipar saya dan kakak saya lalui selama 8 tahun?? sudah-sudahla buat dosa untuk diri sendir dan pggil semua untuk hantar feedback membuat dosa? korang sedar tak apa yang korang cakap nie?? cuba baca balik apa yang korang tulis..sanggup cut and paste dari facebook semata-mata nak mengaibkan orang kat sini..klu yg tulis tu bertudung cerminla diri anda sendiri, dah cukup baik emylia n ac tak mengaibkan shafnie,terkejutnya saya dengan komen2 korang kat sini… korang tak rasa korang terlalu menyibuk dan terlalu menjaga tepi kain orang ke? tepi kain sendiri sempurna atau tidak? untuk pengetahuan korang yg hati busuk laknatullah kat sini, ac tidak dibenarkan jumpa dengan anak2 dia even bercakap dengan anak2 dia, semasa ac masih lagi bersama dengan shafnie ac tidak dibenarkan berlakon oleh shafnie kerana shafnie cakap rezeki jadi artis adalah rezeki haram!! jgn tersalah pandang org manis bertudung tu semuanya baik, ini adalah komen saya yg pertama dlm blog sebegini sbb terlalu terkejut dengan komen2 yg anda tulis seolah-olah tak takut Tuhan. 8tahun dorg harung tuntutan-tuntutan shafnie yg tak masuk akal, duit kereta, duit maid, duit holiday etc etc..org lain cerai-berai jugak tapi nak harung memalukan diri sesama sendiri 8tahun cuma shafnie yg sanggup semata-mata nak menjatuhkan org lain, busuk betul hati dia, sbb tu ac tuah dia semakin meningkat, semuanya datangnya dari tohmahan-tohmahan org kat sini, Allah sentiasa melihat apa yang kita lakukan jadi lebih baik kita jaga diri, muhasabah diri,renung-renung diri kita dari membuang masa berbuat dosa, korang taktahu apa sebenarnya, cuma pembaca setia suratkabar2 yg menyampaikan cerita2 yang kurang benar. doakan yg terbaik untuk saudara-saudara islam kita yang ditimpa musibah bukannya menghina dan mengkeji, sy jgk daif dalam soal agama, tapi perbuatan kat sini terang2 Allah benci. doakanlah yang tebaik utk ac dan emylia dan semua anak2 dia, apa yang jadi hanya mereka dah Allah Swt je yang tahu, korang tak tahu soo jgn menuduh membabi buta. kita doakan shafnie supaya terus menjadi muslimah yang berjaya, jgn smpai terpesong akidah mencintai kaum sejenis. mel harap komen ini dpt membantu semua supaya tak terus buat dosa. Ingat ALLAH selalu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Nara cha says:

      tak buat dosa kah anda bila mengatakan akidah shafnie?? ada bukti kah anda menuduh sedemikian rupa? kena jelas…ternyata anda tak ikhlas…kalau shafnie ckp duit haram…knp dia kawin ac…sdgkan dia tau ac seorg artis…..dan dia menuntut duit haram utk anaknya?…jgn lah nak coverline lagi….

      Jangan takbur dgn kekayaan yg ada kerana ianya juga ujian dari ALLAH…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Permata says:

      Cik emelda,

      Maaflah.

      Tapi memang rezeki dari jadi artis (yg bukan2), sememangnya adalah dari sumber yang haram.

      Bukak aurat, bpegang sesama bukan muhrim, menyanyi tu. Betulla ckp Shafnie tu ttg bab rezeki artis tu.

      Kalau artis tu menyeru ke jalan Allahswt, tutup aurat, ckp yang elok2 sahaja, memuji Allahswt. InsyaAllah tak terpesong. Ingat lagi x Wardina pernah ckp “Artis di Malaysia tak boleh jadi role model?” takkan orang yg rezekinya dari sumber yg halal xboleh jadi role model. Harap anda faham maksud itu.

      Saya doakan awak sekeluarga mendapat Hidayah dari Allahswt =) Jangan tinggal sembahyang ye. Tutup aurat sekali ye.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • puteh says:

        betul jugak ckp permata…….asyik suh yg pakai tudung tgk cermin….pn emelda bila nak tutup aurat….

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • so what says:

          emelda, pandai awak bckp mengenai agama dan dosa pahala..i rase u patut ajar u sendiri dulu br org leh dgr nasihat u..u punye pakaian sendiri pun tededah takyah lar nak jage tepi kain org..rumah u tu pun x melambangkan rumah org islam…sori lar..x hormat dgn pandangan u ok!!

          well, syafnie fight utk hak anak2 dia..abg ipar u yg kaye raye bakhil tu lupe t’jwb..u penah ker bg tazkirah kat dia?kakak u yg dulu menggedik rampas laki org dan pakai baju serupe berbogel u dah nasihat ker belum? ker u menyokong jer per tindakan diorang sbb diorang suku sakat u? well, it u jwb no to all my questions above, then u dun have to advise us here..semua org termasuk wartawan fitnah abg ipar u..bagos sgt ker dia tu smpai semua yg keluar adalah fitnah?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • dun says:

      hahaha..klako la die nih…ckp pasal dosa pahala konon…cet poooodah…mahkamah tak kata pun shafnie tu lesbo, mahkamah cuma berjaya membuktikan ac tak bg nafkah…hurm..nnti si mel ni pulak kata “mahkamah tipu, fitnah semata2″..sbb die tahu hujung pangkal…cet poooodah…ckp pasal agama dan akidah konon…sendiri berak sendiri jilat..tak bole pakai punya statement…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Ana_MIn says:

      Pi.. MAMPOS la ko emeldarosmila!!!!!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emelda benar @ PALSU

        tak perlu la engko pusing keliling memutar belitkan kebenaran memperbodohkan diri sendiri kat sini..

        kitaorang tak nak ambil tahu pasal atitude problem siShafnie kitorang just bising pasal ac tak bayar nafkah anak2 dgn alasan bodoh nya itu..
        andai suatu hari kelak engko di tinggalkan si muka koyak suami ko adlin baru ko tahu apa yg shafnie rasa membesarkan sorang diri kerana bapa diorang tak yg bertangungjawab…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • mummy iman says:

          agree with u Belacan Hangus..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          alamaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkk…..artis bile cakap pasal hukum hakam, MACAM PELIK JE RASENYE…..kalo ko tu cam uztaz harun din ke, uztaz ismail kamus ke…..aku x heran ler, kalau nak komen pasal hukum hakam….aku nak tanye ko la ek, emelda…..ko tu pun berlakon, pegang2 lelaki bile berlakon, x tutup aurat pun….aku nak tanye ko, ko rase halal ke pendapatan ko tu, menerusi benda2 camtu sume??….sian laki ko, dok tanggung dosa2 ko, pegang bukan muhrim, x tutup aurat etc….laki ko pun gentleman kan, sebab tu lah dia sanggup tanggung dosa2 ko tu….huhuhu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      emelda penipu…. tlg lah jgn jd kerbau itam yg nk menegakkan bennag yg basah ya….

      emelda x menulis begini, dan x berckp begini….. i tau gaya penulisannya walau i bkn suku sakat dia….

      nk menipu pun tlg la ke tmp lain, jgn nk bersekongkol dgn ac dan amelia atas perbuatan drg ni…

      btw shafni tu bkn nya lesbian nya… kalo btl u ni adik ipar ac dan emilia, u ptt tau apa status shafnie skarang ni…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Bom aTOM says:

      Puan emelda,

      1) Sebenarnya awak marah sebab apa kata2 busuk AC & kakak di FB mereka dah terpampang kat sini. Dah tak blh delete & org lain dah bagi feedback(klu kat FB x kluar feedback -ve tu).
      2)Kat sini majoritinya, takdelah memfitnah, cuma mengulas kenapa AC tak nak bayar nafkah sedangkan dia bnyk duit, nafkah anak tu ciput jer.
      3)Awak & kakak serta kwn2(tkg kipas) sbnrnya yg memfitnah atau memburukkan Syafnie dgn kata dia Lesbian. Dlm paper & blog tak pernah pulak terbaca Syafnie mengata selain dari nafkah anak yg dah sememangnya tanggungjwb AC & hak ank2nya. Jadi..awak semualah yg kena berasthafar & muhasabah diri dulu sblm menyuruh kami sebab komen2 FB awk lagi menunjukkan AC & the geng x takut tuhan.
      4) Camne lak awak blh kata tuntutan2 Syafnie tu tak masuk akal(duit kereta, duit maid, duit holiday)? Dia buat camtu supaya anak2nya berkecil hati, adik2 tiri dpt lebih dari itu.
      5) Kalau Syafnie tak bagi AC jumpa anak..kenapa x bagitau mahkamah & fight utk hak itu,jgn jadikan itu alasan sebab diri sendiri mmg x mau jumpa anak.
      6)Alasan x dpt byr nafkah sbb tmt kontrak tersangatlah x blh diterima sbb AC bknnya baru kaya..kenapa baru nak transfer duit tungakkan tu..x de kontrak tapi duit gelang kan ada.
      7) Dari kata2 awak menampakkan riak, sebab kononnya sebab tohmahan AC makin kaya,tapi ingat..kaya itu mungkin pinjaman & dugaan dariNya . Bila2 blh ditarik blk.
      8) AC masih bersalah & didenda sbb tak mahu bagi Statement Sykt..takut Syafnie tahu income sbnr dia & tuntut kenaikan nafkah anak..nampak sgt dia mmg tak nak bagi lbh kat ank2 dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      aku dah agak dah…
      tu aku diammmm jerkkk…
      smpai lah saat ini, baru aku terbaca komen emelda ni..

      kta memang tk tahu apa yg terjadi..sebenarnya..
      kadang org yg terlibat pun tk dpt membaca apa di sebaliknya..apa lg kita..adoi..
      we should not judge others..
      aku suka tengok citer AKU INGIN KE SYURGA ker ntah haper tu..lakonan zamarul n yg jadik emak dier tu..ntah lupa lak..isk..takot bener aku tengok..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. yg tau cite says:

    emylia ni jahat kuat bomoh sbb AC jadi bodoh…dia scandal dgn AC masa AC masih suami Shafnie…siap beriba kat Planet Hollywood lg…giler apa…suka taruk air kencing sendiri dlm minuman lepas tu bg laki minum…sbb tu jadi bodoh…sbb ang kawan aku kena dgn emylia ni nasib baik sempat berubat…tak mustahil dia buat pd AC…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
    • zasss says:

      dulu lg aku dgr citer emylia ni kuat bebomoh.
      tak silap aku family AC pun pnh sebut psl bende ni dan diorang benci gak kat emylia dulu.
      maknanye tul lar eh?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        korang biar betuuull….huhuhu….p kan, artis & bomoh mmg x dpt dipisahkan….ibarat lagu & irama….huhuhu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lynn says:

          ko jgn duk fitnah2 org….dosa bsar beb….lu pn lg truk dr org….dh mcm setan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. yg tau cite says:

    emelda,ko tau sapa kakak ko…jgn nak tunjuk baik…semua org tau perangai family ko…tambahan kakak ko …sebelum kahwin dulu suka kikis duit jantan kayo masuk poket sendiri…dtg condo org angkut barang buat mcm harta sendiri tak tau malu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • puteh says:

      betul ke ni yg tau cite……..ish3…………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • so what says:

        pastu emylia ni dulu kecoh buat hidung..baju dia dulu mak aiii..confirm pendek dan terdedah.. jauh beza dgn syafnie..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteh says:

          buat idung?…dah kenapa pulak ngan idung dia……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • terjah says:

          org kate cik puteh – dia nak bagi hidung dia lagi lawa , critanye…… tp lantaklah kannn… bukan ade kene-mengena dgn sesiape pun..yg sakit pun dia je yg merasanye..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          kalo benar bagai dikata bmakna dh ubah bentuk pemberian Allah pd kita…ish3…

          tak bsyukur…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          aku perasan jugak idung dia tu….apsal aku tgk macam idung michael jackson je….org bleh bezakan la, idung ori dgn idung buatan….muka dah totok melayu, p idung mancung cam mat salleh….kalau dia tu mix blood, make sense lah jugak idung mancung, cam yasmin hani tu ke, wardina ke, diana danielle ke….mmg mancung2 idung diorg, sebab kacukan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. chempaka says:

    setuju 200% cakap hakim tu.jangan nak tayang kemewahan,harta,bisnes,pangkat atau gelaran kalau hakikatnya nafkah WAJIB anak kantoi! esok2 bukan Allah tanya pangkat ker, bisnes ker, apa..tu yang amanah awak tu yang kena soal dulu.
    tahniah juga kepada hakim terbabit yang memang TABIKLAH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. wak lu.... says:

    ucapan 2 juga ditujukan buat AC gak INGAT ALLAH SELALU.lps ni jgn x byr duit nafkah anak apapun yg belaku sememangnya kita x bleh nk sibuk tapi dh depa ni artis nk buat camne hakikat….. kalau AC ikut saluran yg betul problem ni xkan jadi satu isu yg hangat AC ni plak kalau beri komen xde nampak nak merendah diri ckp nk meninggi je…memanglah rezekinya sedang meningkat mungkin hasil dari para pengutuk yg mengutuk dia tp kena ingat jugak brg sesiape yg mendapt rezeki yg melimpah ruah ni pun dugaan jugak allah beri. allah akan duga sampai lu…pikir la sendiri…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Miss pocO says:

    Nape abg nara tak bubuh nama DATUK AC Mizal…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. phreak-id says:

    “Saya bayar nafkah cuma ada masanya saya tidak mampu kerana kontrak kerja tamat. ”

    Eh, ini masa bila dia tak mampu ni?

    >>My Latest Entry<<
    Terjah Blog Gomol?
    Tragedi Hospital
    Ayat-Ayat Terbaru Blog Namewee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Piston Pecah says:

    bernasib baik la tu…kalo boleh selesai cara baik lagi senang..tak payah sampai pegi penjara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Cabai says:

    wah…makin best posto2 kt sini..jom dedahkan lagi….bkn nk mengaibkan cuma mnjadi pgajaran dn ikhtibar buat para suami dn isteri2 yg pernah dan bakal teraniaya..tuntut hak anak2 anda…!!!….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. terjah says:

    kakak dia ni ade bukti ke nak kata shafnie tu lesbian…oiii berdoso ko kalu x betul weii…
    ape kene-mengena adik ipar ko x dpt jumpa anak..dgn x bagi nafkah….babe u biar betik…
    itu masalah yg amat berbeza sekali – wpun mak bapak dah becerai – dan asik nak bertekak, jgnlah aniaya hak anak …
    tolong jgn sebut nama Allah yg suci utk tegakkan benag basah ekkk…
    kalo adik hepar ko ingat Allah – dia takkan buat cenggini tauu…poooooodahhhhh….

    aku mendoakan semoga anak2 kita semua terpelihara drpd manusia2 durjana….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. anyss says:

    dh terang lg bersuluh..! dr dlu hingga kni n selamanya aku x bmnat lgsung dgn ac nih!
    xsalah konon! ceh! ptuihhh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. blitzer says:

    cik emelda, kalau awak teramatlah alim, apa hukum kepada seorang lelaki yang tak mengaku ada 4 anak, n instead kata dia ada 2 anak? setahu saya, ustaz saya bagitahu, kalau keadaan macam 2, sudah jatuh hukum yang bapa itu tidak mengaku anak-anak itu adalah keturunannya, dan apa hukumnya? adalah haram seorang ibu atau bapa mengharamkan nasabnya kecuali selepas sumpah li’an..dan awak tahu apa balasannya? duduklah kamu di dalam neraka, gugur segala haknya sebagai seorang bapa dan sekiranya, anak-anak itu tidak mahu mempedulikannya, itu bukan salah anak-anak itu…what goes around, comes around! that’s why i sokong kata wardina, artis malaysia tak bley jadi idola…cakap tentang agama pandai macam lulusan pondok, but masuk kelab ngan disko macam rumah kedua…bab education, lagi turn-off tgok artis malaysia, kalu artis hollywood, aku respeklah, coz what, diorang educated..natalie portman, james franco, kate beckinslae, sumernya lulusan ivy league, korg majoriti apa, spm gred 3, dah 2 terus meronta-ronta nak jadi artis, ntah2 ivy league 2 pun tak tau…hmmm, tak taulah, lisa surihani je aku hormat, yg len, walllahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Kasih says:

      pembetulan, bkn 4 anak, tp 5 ANAK….. yg memula anak skandal dia, 2 gan shafnie then 2 gan emilia….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. yg tau cite says:

    puteh…emelda tau cite…jgn buat2 lupa…gi london pun org sponsor…ingat sikit….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      ish3…………ya ka emelda…….tadi tulis pjg2 kt atas tu xda pulak dia citer skali menda ni……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chix says:

      ha…ha…..sape sponsor tu?….hu.hu…mase tu dia dah berlaki ke blum??…huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. yg tau cite says:

    emelda…ko tau kakak ko pun bkn baik sgt pun…apapun sendiri mau ingat… hak anak…ko tgk la rumahtangga ko nanti….kalau nasib menimpa mcm shafnie….takat adlin…tak hensem langsung boleh la dpt….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynn says:

      yg ko duk mntak umahtangga org rntuh wt pe…ko lm kwin lg….lbh tlajak ek…alamak tlbih suda

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. anyss says:

    emylia 2 perampas laki orang..ac lak terlalu bakhil smpai nafkah ank kne minta bthun2…klu xde undang2 ntah smpai putus nyawa pon xnk byr.. poooraaaahh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. dR hOUSe says:

    mslhnya yg komen pakai nama emeldarosmila tu adakah btl2 emelda rosmila???? ke ntah sape2 yg guna nama emelda utk back ac… tp klau btul skalipn,x heran sgt sbb of coz dia akn defend family dia…

    aku dlm kes diorg ni xnk komen byk..sbb xsure sgt sape btul sape slh. mybe ac nmpk lbih truk,tp xtau la kot2 shafnie pun ade yg other side yg kta sume xtau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      emelda tdk menulis sebegitu dan cara perckpan mel pun sgt2 lah jauh cara nya….

      so mmg terang2 penipu yg nk back up ac lah tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nara cha says:

        lantak lah emelda btl ka atau downline dia ka…yg salah tetap salah mahkamah dah putuskan…itu pengajaran…c emelda tu “astaga” pun tak lengkap nak ckp psl tuhan dan agama pula…pas tu nak burukkan shafnie pula….alim sgt ka?…isunya bukan peribadi shafnie tp tanggungjawap bapa terhadap c anak….kalau nak tutup mulut media dan masyarakat jgn buat hal…..ni dah terang2 tp ada hati juga nak menegakkan benang basah…biasalah mana ada org yg mahu mengaku kalau berak tgh jalan kan…tp kalau ac seorg yg budiman dia harus akui..org pun akan respek dan hormat awak…mana ada manusia yg sempurna..tp jgn ego dan hipokrit…jgn trt sgt kehendak emeylia tu…..padahnya mcm skrg ni lah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ayamxxx says:

    biar dier. nanti dah tua2 nanti, sakit2, duit dah xder, mula la nangis2 dlm tv time tu. nak mintak maap anak2, bini la. time susah br nangis nanti. skrg tgh senang. ala artis kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akulahpompuanittew says:

      jadi mcm siapa tu komposer lagu tuh???yg dah sakit saraf skrg nih..masa tengah laku, tinggal anak bini..pi kawen dgn artis sexy si erema tu..siapa nama dia komposer tuh???Seri Bayu ke apa ke nama glams komposer tuh??tgk Allah ank tunjuk balasan, sekejap jek…..tiba2 jatuh sakit saraf, bini sexy ntah kemana….baru menyesal ckp dulu patutnya x tinggalkan anak bini dia..Allah bayar cash skrg nih, jgn rak sgt AC!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. gagokoya says:

    gadoh gadoh…dush dush!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Nara cha says:

    C Mizal nyaris dipenjara

    Oleh FIRDAUS HASSAN
    firdaus.hassan@kosmo.com.my

    AC MIZAL nyaris dipenjara selama 25 hari semalam.

    KAJANG – Akibat ingkar perintah mahkamah untuk membayar tunggakan nafkah anak berjumlah RM9,800, pengacara popular AC Mizal dijatuhi hukuman penjara 25 hari oleh Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat di sini semalam.

    Bagaimanapun, AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini, 39, terselamat daripada hukuman tersebut setelah dia berjaya menjelaskan tunggakan nafkah anak itu seperti yang diarahkan oleh Hakim Syarie Abdul Halim Abdullah.

    Abdul Halim memerintahkan responden iaitu AC Mizal dipenjarakan 25 hari bermula semalam melainkan jika pengacara itu menjelaskan bayaran nafkah sebanyak RM200 sebulan yang tertunggak sejak Januari 2005 hingga 19 Februari tahun lalu.

    Sebelum itu, Abdul Halim yang membacakan penghakiman setebal 36 halaman berkata, dia mengambil kira tindakan responden memasukkan wang berjumlah RM8,200 ke dalam akaun bersama AC Mizal dengan anak keduanya pada Disember tahun lalu sebagai untuk mematuhi perintah mahkamah.

    “Tindakan responden memasukkan RM8,200 ke dalam akaun anak kedua adalah untuk mematuhi perintah mahkamah tetapi cara kemasukan wang tersebut adalah terpesong kerana pembayaran semula diperintah dimasukkan ke dalam akaun anak yang pertama.

    “Ini merupakan perlanggaran perintah tetapi tindakan responden itu tidaklah sehingga menghina mahkamah. Mahkamah akan mengeluarkan satu perintah lain untuk responden patuhi,” ujarnya sebelum mengarahkan AC Mizal membayar tunggakan RM9,800 ke dalam akaun bank RHB milik bekas isterinya, Shafnie Zainudin dan anak pertama.

    Dia turut diperintahkan membayar denda RM1,500 kerana gagal menghantar penyata kewangan syarikat miliknya, Best Line Entertainment (M) Sdn. Bhd., kepada bekas isteri, Shafnie, 35.

    Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. zasss says:

    AC kedekut!
    AC bakhil!
    AC berkira!
    AC tak tau t’jwb sbg bapa!
    AC lupe diri!
    AC tak tau malu..konon diaibkan padahal diri sendiri lupe t’jwb!

    kesimpulannye, AC bodoh!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. David ViLLa says:

    AC Milan adalah sebuah kelab bolasepak yang terbaik di benua Eropah….

    AC Mizal adalah seorang Dato yang hampeh,kepala cicih,kaya mengaku miskin,bapak tak guna & paling useless di benua Malaysia..

    Sekian,
    Terima Kasih

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. Sexandthecity says:

    saya akan mendoakan supaya anak-anak shafnie jadi budak yang bijak,baik dan murah rezeki…mari kita semua mendoakan yang terbaik untuk anak-anak shafnie….aminnnn!

    nanti mereka dah besar….dah berjaya…dah kaya…..keta lagi best dari bapak diorang…jangan lak time tu AC kata tu anak dier….and kalau diorang tak nak mengaku AC tu bapak diorang…jangan lak AC kata diorang anak derhaka…

    contohilah Awie and dato’K…walaupun diorang tinggalkan bini diorang…kawin lagi satu….mereka tetap tunaikan tanggungjawab mereka sebagai seorang bapa…

    ingat AC…dunia ni bulat…kita tak tau sampai bila kita berharta…..Kalau Allah nak tarik balik harta tu…bila-bila je dia boleh tarik….tunaikan tanggungjawab anda sebagai seorang bapa…jangan biarkan anak jadi mangsa keadaan….mereka akan ingat sampai bila-bila apa yang berlaku kepada mereka…

    kepada shafnie….taniah kerana melakukan tanggungjawab anda sebagai seorang ibu yang baik….insyaAllah dengan doa ibu…anak anda akan berjaya di dunia dan akhirat….ingat..bersusah susah dahulu…bersenang senang kemudian..berikan didikan yang terbaik untuk anak anda…dont ever give up to give the best to them…

    memang AC Dato yang hampeh….AC…jaga attitude anda….kalau tak jaga….title tu bila2 je boleh kena tarik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. syasya says:

    dengan anak sendiri pon nak berkira…. apa lah…. anak shafnie tu anak dia jugak… si AC tu agak, Shafnie nak tumpang duit dia agaknya… tolonglah… duit tu pon utk anak-anak dia dan AC… dah dpt isteri baru yg “cantikkkk” sangat… dah mula lupa asal usul….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • chix says:

      mane ade cantik, idung cam michael jackson….ahakssss….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • lynn says:

        ko dgki kot sbb 2 ko ktuk hdung dia….ko ni x pnah jmpa dia lg…….dia lg lawa dr nenek moyang ko tau

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynn says:

      ac 2 bg duit kt ank dia…..tp bkas bni yg tmak…..mntak lbh2 nk gna utk dri sndiri…ko tau ke cte btul

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • chix says:

        sape si lynn mangkuk ni?….ko ni suku sakat ac mizal & bini dia yg cam michael jackson tu ke…..ahaksss….siaaannn…..mane ko tau nenek moyang aku lawa ke x….lawa pun, takkan aku nak hebah kat sini LOL…..wat ape nak megah2 atuk aku bukan melayu pun….yg ko plak ape?….keturunan org asli ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. hurt says:

    mana2 kes yg melibatkan pergolakan suami isteri atau bekas suami isteri .. nampaknya org lain lagi tahu cerita dari pihak mereka sendiri ..Berhati hatilah memberi komen .. tak pasal2 dapat dosa nanti .. emm ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nara cha says:

      yg berdosa adalah mahkamah dan wartawan kerana menjatuhkan hukun dan menulis psl AC….kita ni follow ja apa yg dia org ambil tindakan dan paparkan…..ruangan ni adalah untuk org2 yg berdosa….hurt tak tkt ka msk ruangan ni?….hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SENGAL says:

        APESAL PLK MAHKAMAH YG SALAH? MAHKAMAH DAH BAGI HUKUMAN YG BTL DAH…JGN NAK SALAHKAN MAHKAMAH SEMATA-MATA NAK MENANGKAN SI AC TU…KO TU BKN ADA LULUSAN DLM UNDANG2 PON…SO…JGN SESEDAP HATI NAK SALAHKAN MAHKAMAH..

        KO NAK CKP NI RUANGAN BERDOSA TP YG KO MASUK NI APESAL?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Bip..Bip says:

    bagi ajelaah nafkah…klu boley RM1k satu anak..lepas tu dah bg tu dok diam2 tak yah uat ulasan..cukup….setel…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. lynn says:

    korg smua ni hn2 raya………….kak emy n abg ac….jgn pduli ngan diorg ni……….lov both of u much2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sharp shooter says:

      confirm ko ni balaci kipas bontot AC.. sedap2 aje mulut ko nk gelar org hantu raye..yg ko dok bela tu lar yg sbnrnye hantu raye!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lynn says:

        dh mmg korang hn2 raya pn……sbuk hal org….ada diorg mntak duit lu ke beb………….jaga dri lu dh le…lu 2 nk byar duit jmban pn x ckup duit hehehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      raya dah habis………mana ada hantu raya kt sini………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        kalau kitorg sume hantu raya, ko lynn ape plak?….oleh sebab ko tu kipas si mangkuk AC tu, sokong org yg aniaya anak dia sendiri, so ko tu digelar POLONG…..ok x nama tu….ahaksss….klau ko x suke nama polong, pontianak….ok x?….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAHAT BENAR says:

          HANTU RAYA….???KAU TU NTH2 TOYOL SURUHN AC..LUV KONON…YUCHHHH..PUIIII..! BNYK KAU PUNYA LUV..TOYOL PUN PNDAI LUV2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lynn says:

          korang2 ni dngki kot………..diorg kaya ke x ke…ape korg ssah ….diorg mntak duit ngan lu sume ke………sbuk je jaga tepi kain org…..kain sndiri rabak x nmpak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lynn says:

          ko ada bkti ke tduh2 org ni….lu sape…hakim ka? hakim murahan korang ni sume……puittt….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAHAT BENAR says:

          KAU BODOHHH SNGT LAH LYNN …AKU HAKIM KE X…X PYH SOAL..HAKIM YG BETUL DH BUKTI AC X BYR NAFKAH..BUTTTA KAU BOODOH HANTUUU..MATA KAU TKUAR KOT X BACA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAHAT BENAR says:

          KAIN AKU REBAK PON X LAH MCM ARTIS PUJAAN KAU TEW…N MUNGKIN KOYAK ABIS CM HANTU CM KAUUU BODOH HABISSS…MANDAU KAUU BOTA…..MNIGGAL TH KAU LYNN..HAHAHAHHA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAHAT BENAR says:

          KALAU KAU MATI..SAH2 KAU JD HANTU SURUHN AC…KAU HANTU BODOOH…OTAK LEMBU LEMBAB

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. anyss says:

    oiii Lynn bangang! ape bodoh sgt ko ni haaa???
    ko sokong c ac 2 lantaklah…tp jgn tutup mata bnda2 yg mjhanamkn mse dpn ank2 dia dgn bekas isteri..
    kesian bdk2 tuh..dh lme xdpt ksih syg sorg bapa..dh la haknya sbg anak dnafikan!
    kne ngn dri sndri padan muka ko!
    bodoh punya org! klu ac suh jilat ketiak dia mst ko nk jugak! bodoh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynn says:

      hang la bangang….hang ade bkti ke tduh2 org ni…….korg2 ni lg bdosa bsar….x tau cte x yah sbuk…….mcm korang lk hakim…….smua ni hn2 raya…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dun says:

        laaa..mahkamah dah jatuhkan hukuman tu maknanya ada bukti la tuh…aduiiii…jgnlah butakan mata hati kerana telah disogok oleh jutawan datuk ac yg tak mampu nak sara anak nih…kes kes kes…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Unknown says:

        Ni lynn ke amelia?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. ahmed says:

    aku terharu gak baca penulisan emelda tu (klu betulla die),semua kat sini sakit hati sgt dengan ac tu kenapa? hahahahahaha…ada bau2 bacang ke dgn ac? tak payah sebok2laaa..klu dah rasa artis tu jahat, tak bole jd idola apsal nak sebok2 lagi psl artis,hahaha..pegila tgk astro oasis atau program fadilah kamsar biar semua bole sedar diri sikit, duk kat sini lawan2 ngumpat plak iskhhhh iskhhh iskhhh..makin kayola ko ac, byk sgt doa2 org kat sini yg bole jd opposite, siann emelda yg kena aku dahla minat gak kat dia, so far dia takde problem, yang ada problem engkorang kot hikhikhik..dadiduuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      ahmed pon ada problem la kott……kalo x buat apa ahmed pon susah pyh bagi komen kt sini……hikhikhik

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        dia tgh x betul tu puteh…yelah org ade problem mana mengaku ade problem…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sharp shooter says:

          ala..ahmed sokong AC sbb minat emelda..maybe bg dia artis ni takleh ditegur. kite tegur kat sini dikata mengumpat. dah tu mane kite nak jumpe artis2 ni utk kite sound face 2 face? dan artis ni terlalu istimewa sgt ker tmptnye di mata ko smpai takleh ditegur or dicuit langsung?at least kite dah jlnkan t’jwb menegur..drpd artis x byr nafkah anak disokong dan artis mcm emelda yg diminat..bsr pahala ko ahmed! confirm ko yg problem..lol!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          ahmed ni pun bengap cam si lynn yg komen kat atas nih….eja nama org pun x betul…..dr fadzilah kamsah, bukan FADILAH KAMSAR…..sengal…..ko tu yg patut tgk program oasis….baru tau nama2 tokoh yg kuar dlm tu…..lol

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      mmg kami nak bagi ac kaya pun pasai sian kat anak2 dia tuh…haih…arap2 hina2an dan maki2an kami di sini menambah rezeki ac…jgn lupa bayo nafkah lak lepas dah kaya tuh!hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. jalijali says:

    patutle isi neraka dipenuhi dengan pompuan sbb kuat sgt mengumpat..tak dapat apa pulak tu dapat dose jerk..lebih baik jadi wartawan dapat gak duit lps tu bole bagi shafnie sket klu risau sgt psl die, baik risau psl makbapak sendiri dapat pahala, nasibla bini aku tak mcm pompuan kat sini, syukur alhamdulillah, i lef you ayang!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      tp kan lagi bagus kalo jali2 xikut komen kt sini….baik jaga jek ayang jali tu….kang jalijali sebok komen pompuan2 kt sini…ayang jalijali pulak xtejaga……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bom aTOM says:

      eh jalijali..apsal pulak kitaorg yg nak kena bagi duit kat Syafnie…ohhh..kalau kita semua bagi duit kat Syafnie,x payahlah AC bagi yer?
      Makin kayalah dia..anak2 dia…rakyat M’sia yg tanggung..Bijak..Bijak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sharp shooter says:

        jali2..ayang u tak ngumpat kat sini lum tentu dia bkn kaki ngumpat..bile dia dok sembang ngan member2 dia u pasti ker citer dia xder citer ngumpat langsung? lalala..

        jgn sebok psl we all..gi jage ayg u tu k..mane la tua kuman seberang laut nmpk gajah dpn mata x nmpk..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Mmg…. neraka dipenuhi dgn wanita berbanding lelaki tetapi Al-Quran mengisahkan title manusia paling jahat banyak jatuh pd lelaki etc, manusia paling munafik : Abdullah bin Ubay, manusia paling kufur : Firaun Ramses, manusia paling tamak : Qarun, manusia paling bongkak : Namrud….. ni baru sikit list dia.. So, jgnlah jadikan isu isi neraka ni dgn perihal jantina. Manusia dibezakan kualitinya melalui iman dan takwa. Dlm kes ACC ni, kuat gerak hati aku yang dia akan rasa penangan dosa sengaja mengabaikan kebajikan anak di dunia jugak sebelum dia menutup mata. HAK adalah HAK, xpayah nak beat around the bush. Emilieaa bukan isteri yang baik kerana menurut rentak suami yang pincang. Anak2 Shafni berhak mendapatkan nafkah yang sama rata dgn apa yg anak2 Emii nikmati.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        jalijali oooiiii….ko tu MALAIKAT ke???…..jgn bitau aku, ko x pernah mengumpat la ekk…..ko ingat ko tu perfect baik sgt ke?….kalo ko x ngumpat/kutuk artis2, macam la ko x pernah kutuk/ngumpat org lain, kawan2 ko ke, sedara-mara ko ke…..cam aku kate la….ko tu malaikat ke???….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          lg satu la jalijali……bini ko tu kan pompuan, x kan la lelaki cam ko kan…..ko kate pompuan tu suke ngumpat kan,. byk dosa…..so ko ingat bini ko tu x pernah ngumpat/gosip.kutuk org EVEN SEKALI PUN KE???….takkanla dia nak bitau ko, wat depan2 ko…..LOL…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAHAT BENAR says:

          KATA JALIJALI “baik risau psl makbapak sendiri dapat pahala…” HAHHAHA..MCM X MSUK AKAL LANGSUNG..YG KAU SIBUK KOMEN KAT SINI APA CETA???ITU X SIBUK KH NMA DIA…..AC DMNA?? AC KAT PALA LOTOT KAU…HAHAHAA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dun says:

      hahahaha…mungkin bukan bini ko yg kuat mengumpat…tp anak2 ko kite tak taw lagi..wakakakaka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • JAHAT BENAR says:

        KAU MSUK BLOG NEY PUN DH KIRA JAHAT…PEGI LER TAU CKP…CKP X SRUPA BIKIN..PUIII..SNDIRI CKP KAU SNDIRI LH YG BUAT..BOOODHOH CM LEMBUU KAU BODOH…KLU XNAK JHT XSAH LH MSUK ROOM NEY BODOH

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. jamal abdillah says:

    aku setuju tu sijali jali hu..hu..hu..aku tak mengumpat kat sini takut msk neraka jahanam tp cuma nak kepastian jer…..nak tanya ‘yang tau citer’ tu klu dia tau citerla….shafnie tu kan dah kawin lagi lpas ac??? pastu tak smpai setahun kawin kena cerai…..ko tau citer tak? klu btol kenape nak guna status bekas isteri ac?? kenape tak guna nama bekas isteri sipolan sipolan tu??? mushkil mushkil…..tolong jawab yang tau citer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      xyah musykil2 la bang jamal………..kalo xtau dan xpasti baek kita diam je kan bang jamal……….takut la ngumpat…masuk neraka kan bang jamal…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bom aTOM says:

      Jamal abdillah, wlaupun Syfnie tu dah kawin lain & cerai masyarakat still refer dia as ex wife AC, sbb AC dikenali…laki ke 2 org x kenal.
      Mcm kes arwah Datuk Sosila, walaupun dah kawin lain, kita still ingat dia as ex wife Nash, dlm berita x sbt pun nama suami dia siap boleh temuramah Nash lagi..
      Mula2 berita kes tu pun ckp “Jutawan Kosmetik yg juga Bekas Isteri Penyanyi Nash…”
      Jadi, sebab tu lah artis kena jaga nama baik sendiri sbb masyarakat senang ingat..org ni bekas isteri/suami artis mana,diaorang kan glamer..

      Lagi satu, dah kes melibatkan anak AC, kat memana pun tulislah antara dia & AC, takkan anak AC nak mintak nafkah kat laki ke2 kot.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. kak ros says:

    i minatla kat u jamal abdillah muaxxxxxxx…huhuhuhuhu…betul betul betul..shafnie kawin lagi lps ac tapi kena cerai sebab xhusben shafnie lps ac tu i kenal u olssss…kawin 6 bulan je kott….kenapala agaknya yeee??? ehhh taknak mgumpat takut2…cuma tolong jwp pertanyaan abg jamal……….kerana kak ros yang tau citer huhuhuhuhu………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteh says:

      puteh pon suka la ngan jali2…abg jamal n kk ros ni…….dorg bagus xsuka mengumpat….takut masuk neraka…………lagipon…dorg cuma nak kepastian jekkk….cuma citerrr………..citer2 hal shafnie…………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SENGAL says:

      SHAFNIE KAWEN LAIN TAKDE KENA MENGENA DGN TUNTUTAN SHAFNIE PADA AC…JGN LAH NAK PUTAR-BELITKAN CERITA..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteh says:

        ish3…………xbaek tawww……putarbelit citerrr………dosa la…mcm mengumpat jugak…betul ckp sengal tu…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          gini je la….kak ros, jamal abdillah dah jalijali…..aku nak tanye….apsal korang masuk ruangan ni?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Camne ni kome says:

    yang pntg pergtn dri hakim 2..TUnggula blsn neraka bg mereka yg memisahkan anak ngan bapak or mak..manyak takot wo..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. anyss says:

    back 2 basic la…tunaikan tgungjwb sbg bapa…wlpn dh bcerai! full stop!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. whateber ler..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ntah la labu says:

    b0d0h weh si ac tuh…ceraikan yang putih mutiara bertudung litup berhidung mancung untuk kawen ngan si telur masin tuh….da tuh x bg duet nafkah kat anak? manusia jenis aper la tuh pastu x ngaku lak ank ngan syafnie..ell0w k0w x penah perasan ker muke anak k0w tuh mcm mker k0w jugak?? baca k0men emelda kan mcm klakar lak aku ase…yela ade ker 0raNG mcm dier nk ckap sal agama? kal0 nk c0mpare ngan si syafnie tuh jauh bagai langit dan bumi wehhh….k0w ckap duet jadi artis haram? k0w tuh bkn artis ker?? lagi lah tudung melayng,pegang tngn sane sini.pkai seksi sane seksi sni walhal k0w tuh bkn nter seksi p0n…ckap pandai cbe terjadi kat dri sendiri dah tentu kow p0n akan fight mcm si shafnie wat c0z si ac tuh kaye raye!! bkn shafnie tuh mtk sehari dua,ni da lapan taun daa…ape yg nk dibanggakan ngan abg ipar k0w tuh? lagi klakar mse kawen ngn syafnie x kasi berkerjja?? ad0 sape ketua kuarga nie??
    setahu akuh ci sfanie tuh bkn nyer artis sepenuhnya mcm ac tuh?? mse kawen ngan ac tuh trus x aktif tup2 siap pkai tudung ag!!! bkn kehendak si ac taw suh pkai tudung si shafnie tuh sndiri yg wat keputusan abis da pat laki yg x leh pimpin msuk ke syurga…
    lagi 1 klakar si syafnie tuh lesbian?? dakwa ac ade gambar2 syafnie ngan pengkid? bang 0ii 0pen la skit x semesti nyer kal0 kawan ngn pengkid ker hape ke 0rg tuh bleh tiba2 tertukar gender!! kal0 les takkan la sampai ank dua! abis k0w ngan amylia tuh bkn dua ank gak ker?? x l0gik seh kal0 les da tentu la dier les dri dlu ag,lagip0n dier kan sk0lah c0nvent bkit nanaz sme ngan ning baizura dlu..ad0 tl0nglal takde duet katenya abis pkai bentley,alphard.mercs ag?? jawapan ac tamat k0mtrak?? bkn ker dier yg t0lak k0mtrak ngn AF tuh sbb dier ade bisnes berjuta???
    fikir2 lah k0w tuh public figure 0rg taw la k0w sape…
    renung2 kan dan selamat beramal…wasalam eh wait rasenya kiter kena wat faceb00k benci ac lah…
    c0nfirm bleh kalahkan fasha sandha kihkihkihkuhkuhkuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. suri says:

    LOL…ada ke keputusan mahkamah 50-50 je? setahu aku salah atau benar, klu benar lepas klu salah kena la denda atau penjara, bole pulak tak bersalah 100%… yg lain tuh dah byk org tulis, cuma mel klu awk betul ingt tuhan bagus la tp knp nak cerca org bertudung pulak, confuse2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. LaraHati says:

    Dunia..Dunia…dh ahir zaman..hmm soal Nafkah anak2 adalh tngungjwp seorg SUAMI walaupun dh becerai..anak adalh amanah yg pling besar dri ALLAH tuk kita..hmm lps ni hrp2 lh ac dpt berikn nafkah anak2 dia dgn bekas isteri tu..hrp sngat lh ac dpt besikap adil dgn ank2 sma ada dgn isteri sekrng tau beks isteri..ngatlh2 kita semua jgn nak kejar dunia smata2 ahirat dh semkin dekat dgn kita..tk pun kita ngatlh seksa kubur tu mcm mna..hnyalh amalan yg baik dan DOA dri ANAK2 sja lh yg akn dpt meringnkn beban seksa kubur tu…dlm hal mcm ni kita jgn lh nak keruh kn lg keadan kita tak tau sapa bnar sapa slah..dan ngatlh ALLAH tu maha ADIL..wat goes aroun cum around..kita idup tak semesti nya sentiasa datas..jgn bongkah dan banga diri kerna ALLAH bolih ambil balik kesenangn dan kekayan yg kita ada walaupun dgn seklip mata jika ALLAH bekehendak..buat ank2 Ac dgn bekas isteri sbar ya dik..doa bnyk2..mnta yg baik2 dgn ALLAH insyaALLAH ALLAH sentiasa kabul kn doa org yg teranyaia..hrp dpt dngar ac ckp syg ada 4 org anak bukn 2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Reena says:

    Baru Allah uji dgn harta sket dh lupa diri, bongkak, takabbur. Posing dgn bentley bagai nak rak tapi nafkah anak..haprak. Ade ke patut bulan2 byr 200 hengget je? Ko ingat rega brg skng ni cam dulu ke? 200 hengget tu 2minggu pun lum tentu lepas. Nak plak skang ni kena byr memacam..duit buku lah, uniform persatuan la. Nama jer dato tapi bab nafkah gagal..tak layak dipanggil dato’. Drpd dok berlagak dgn bentley yg rega tak ingat dunia, baik lah duit tu bayar nafkah. Walaupun ko tak mintak duit org, tapi jgn lupa duit yg dapat tu pun bukan duit ko yg mutlak. Pasal dlm duit tu ada bahagian org lain. Rumah besar, keta mahal pun tak guna kalo hak anak2 tak dijaga. Besok mati, suma tu tinggal..no more bentley..yg ada hanyalah keta jenazah..so jgnlah nak dok eksyen.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. JAHAT BENAR says:

    huhu..BARU NAK BAYAR???…KALAU DH CM TU NYATA DH SALAH..X ADA ALASAN KONON KONTRAK KERJA TAMAT..X KN KAU X ADA DUIT SIMPANAN KOT AC…HUHUU…KANTOI..NAK ELAK…AWAL2 KAU KATA KAU BYR DH…DH NE BARU TRBONGKAR,,MEMANG BETUL RUPANYA…MUKA X TAU MALU TUL LELAKI DAYUS CM KAU NEY AC

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. hem says:

    satu jer nak komen….bengong betul korang ni…menampakkan betapa korang saling memaki hamun bangsa dan agama diri sendiri…mengata2, menghina,saling bermusuh….siapa yang untung? Bloggers ni jugak…kan Bang Nara….??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • JAHAT BENAR says:

      APA BENGONG?KITA ORG ATAU KAU YG BENGONG…APA KO NGAT INI TMPT RESEPI MASAK KH? INI KN TMPT LAMAN SOSIAL…SO KAU X SAH LH MSUK SINI N X SAH LH NAK KOMEN…KAU YG CAKAP MGHINA,SLING BERMUSUHAN YG KAU KATA ORG BENGONG APA HAL?SO KAU YG BENGONG…CAKAP X SERUPA BINIK….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hem says:

        aik terasa? aku cuma cakap yang benar jer…memang korang bengong..pasal artis pun nak bergaduh….kalau pergi berperang tak per jugak…apa yang korang dapat kalau bergaduh dalam ni? ada percent ke dari bloggers? buat tambah dosa adala…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. JAHAT BENAR says:

    MEMANG LH APA YG KAU CKP BENR…TP SPERTI APA YG KAU CKP “MENGATA ,MGHINA,SALING BERMUSUH..”TP KAU CKP ORG DLM BLOG NEY BENGONG….ITU SPERTI KAU TU CKP X SERUPA BIKIN….KAU SNDIRI CKP TP KAU SNDIRI YG BT SPERTI APA YG KAU CKP “MENGATA,MGHINA,SLING BERMUSUH”..KALU KAU NAK TGUR,TGUR MNGIKUT TARAF KATA2 KAU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. damia says:

    Fakta kes: TAK BAYAR NAFKAH ANAK YG WAJIB DITANGGUNG OLEH BAPA tapi asik menayang/menjaja kekayaan & kemewahan.. itu yg org dok ckp kat sini.

    Kalo ko ckp kat mahkamah psl hal peribadi org tanpa bukti yg sahih dn x de kena mngena dgn kes..tak akan diterima. Walau shafnie kawin 3x..nafkah ank tetap AC kena byar/bagi…tetap x brubah. Knapa x bangkitkan hal lesbian pd mahkamah ari tu (dgn saksi & bukti yg sahih) utk mmbuktikan shafnie adalah ibu yg tidak baik, supaya AC bole lepas tanggungjwb ni?? HAKIM tu tak bodoh psl hukum/hakam mcm korang..Sbb knyataan dan hukuman HAKIM tu tak memihak pd AC..korang putar belit fakta lak…

    Jadi kpd pengipas & pngampu AC & Emi…tlg baca dari mula entri ni bru komen. Klau kes yg sama jd pada diri sndiri, baru tau cam ne rsa nk besarkan ank sorang diri…HAK tetap HAK smpai mati…x brubah walau seinci.

    Ko pon bengong sma sbb komen kat sini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hem says:

      aku bukan pengipas atau pengampu AC dan kaum kerabat dia…cuma aku rasa takde faedahnya nak bergaduh pasal artis-artis ni…tu jer..jangan nak emo tak tentu pasal…kalau nak lepaskan sangat tak puas hati korang..cakap depan2 ngan AC tu….bukan kat sini..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • JAHAT BENAR says:

        LER CKP DPN2 PUN BUKN NYA AC CKP JUJUR…AWL KATA2 DIA DH BNYK TIPU….DSINI LH RUANGN YG BETUL UNTUK AC BACA..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. i hate ac sial says:

    jomlah kita pakat pakat doa supaya Allah pindahkan kekayaan dan harta benda dia kepada 3 anak anak yang diabaikan selama ini. semoga dengan terpindahnya segala kekayaan yang dibanggakannya itu, maka akan insaflah lelaki dan perempuan bodoh ini tentang janji dan azab yang ALLAH janjikan. amin ya rabbal alamin. jom pakat2 doa. makbul ni kalau ramai2 doa. dari kutuk tk kemana, marilah kita doa ramai2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. damia says:

    Aminnnn….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. ameen says:

    i hate ac sial tu cam iye2 jerr..mengutuk org bagai nak rak sebut anak ac pyn salahhhh ahahahahahahahahahahaha! kelako la korang kat sini..oi pizza ko nie pun iye2 sgt citer psl kitab..duk kat umah diam2 baca kitabla buat apa ko nak jd syaitan kat sini..list kan kitab berjela-jela,mengumpat pun berjela-jela….apadah! poodahhh! nak pakat doakan ac la apalaaaa…doa utk diri sendiri la wei supaya buang sikap sial korang tuh..hahahahahah..risau sgt psl shafnie gi la tackle dia..bini pun tak mintak nafkah kat suami 4 ribu sbln ini tetiba lak xwife yg mintak..ac semakin kaya korang semakin jahanam..elokla sgtla tu wei…hidup org lain korang semua yg susah hati sgt hahahahahahaha… nak sound depan2 la wei..gi opis ac bawak sepanduk protes reramai..tak berani plak..stakat masuk dlm blog ni pun pakai nama samaran, sudahla pegi balikkkkkk! muslimah2 pompuan kat sini pegi nyonyotla lagi baik….sebok sgt ambik tau hal org nnt diri sendiri plak kena cerai padan muka ekau…..huhuhuh..baru tau langit tinggi rendah..hero2 macho kat sini suatu hari nanti korang plak kena cam ac baru sendiri mau ingat….meludah ke langit tertimpa muka sendiri……..relaks2 wei..takyahla over sgt…hal org nie kannnnn…lu kena sakit jantung psl ac nie pahal??? tak berbaloi langsung…..chiowwww!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. mizznina says:

    btol ckp miss poco tu aku setuju….Allah trima doa yg baik2 jer…thumbs up!!! apakata kita doa yang terbaik utk ac mizal dn bekas isteri dan anak2 dia…semoga kes ini selesai dgn aman damai supaya smakin kurang org buat fitnah kat sini……….cheers miss poco!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. Pro abg nara says:

    Ni satu lg manusia yg x reti bersyukur dgn rezeky yg Allah kurniakan……..takkan anak2 dia cuma bole dpt RM150 sebulan je sorang……..lupakan jelah dendam dgn bekas bini….cuba tiru Chef Wan dh berpisah pun baik lg dgn bekas bini siap tanggung bekas bini dia lagi……Emillia nasihatkan AC ye……..rezeki ni bila2 Allah bole tarik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. babyUcuk says:

    Hurm..sudah2 la tu kengkawan..wtpe kite nk sebuk pasal org lain sedangkan diri kite sndiri pon blom tentu akan dtg nnt mcm mane..sume org tak perfect.doa2kanla yg terbaik aje utk die,family die & x-bini die. Jangan kite nk tuding jari mencari kesalahan org lain je sedangkan diri kite sndiri pon blom tentu sempurna..dr kite dapat dosa cerita kburukan org lain, baik kite wat mende2 yg berpekdah iaitu ‘doa’ utk kebaikan..YANG BAIK DIBALAS BAIK, YANG JAHAT DIBALAS JAHAT..xperlu kite nk judge org lain, pasti 1 hari nnt Allah akan tunjukkan pada kite semua,HUKUM ALLAH PASTI AKAN TIBA CUMA CEPAT@LAMBAT JE..wallahua’lam.. -FYI, aku bukan fans AC mahupon fans x-wife beliau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. LISA says:

    BEKAS ISTERI AC TAK CKAP PUN JD ARTIS DUIT HARAM,,,,SEBALIKNYA BKAS BINI DIA KATA ” KALAU JD ARTIS TAKDE MASA DEPAN””TAK SLAH APA BNI DIA CKP MCM TU..MGKIN MASA TU KHIDUPAN DIA ORG TAK BRAPA STABIL MCM SKRG AC DAH JUTAWAN…SPATUTNYA AC TAK BLEHLAH MEMBESARKAN KATA2 BKAS BINI DIA, SAMPAI KE HARI INI…..ANDA SEMUA TAK NAMPAK KE YG AC BUDJET DRIK DIA DAH DI TAHAP YG TERBAIK????TOK CT & TOK K LAGI KAYA, TAKDELAH MNUNJUK MCM AC….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. felicity says:

    ac mizal is pwned!

    dah sah2 salah tapi still xnak ngaku. pastu still lagi boleh nak buruk2an ex wife. Dok sebarkan sana sini keburukan ex wife dia, ex wife dia just cakap sal dia xbayar nafkah je pon dia pulak dok canang semua keburukan. Nampak sangat nak tutup keaiban sendiri.

    Bangkai gajah kalau ditutup pun still boleh nampak. Sekarang semua sudah terbukti.

    p/s: dia xlayak dapat gelaran dato. apa contribution dia tuk negara?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Tak suka AC says:

    Si AC ni berlagak beli kereta 7 biji rumah lagi, company berjuta tapi nak kasi nafkah anak tak mampu?? kau ingat orang bodoh ke AC ?? Orang tak nampak ke kau tu memang lupa tanggungjawab kau. Kesian anak2 kau tu.. Takkanlah 200 hengget sebulan?? gelang kau tu pun lagi mahal dari tu…LU PIKIRLAH SENDIRI… Jangan sampai allah tarik balik gelaran Dato kau tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anti jantan bacul says:

      Tarik gelaran Dato takpe lagi. Kalau dah kena tarik rezeki mcm mana??? Aritu celebrate birthday si Damien kat Planet Hollywood….lepas ni celebrate kat Planet of the Apes pulakkkkkk…..takke haru???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. jane says:

    ko tu jalijali…shoudnt be here in the first place kalau ko rase diri ko baik sangat…. cara ko komen disini pon dah menunjukkan ko pon org yg bukan baik… so takyah la dok nampak org je yg tak baik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. [...] AC Mizal Terselamat Hukuman Penjara 25 Hari (259) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. sepi says:

    pengajaran untuk bini2 yg cbuk minta cerai ahahaha fasakh la,,, tu la,,, ini la
    dah ko gila2 nak pisah ,,,, pastu minta nafkah watpe ,,,, rasala seksa ,,,, x mampu bagi la anak tu kat bapa…. bodo tahap gaban …. ahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0