Written by AbangNara | March 21st, 2011

yuna tudung

Abang Nara bukan hipokrit. Walaupun Yuna adalah salah seorang artis favourite Abang Nara, Abang Nara tetap akan meluahkan perasaan kecewa melihat fesyen tudung terbaru Yuna. Memang agak kecewa dibuatnya apabila melihat gaya tudung Yuna semakin pelik semenjak dua ini. Mungkin ini fesyen tetapi Abang Nara lebih prefer Yuna yang dulu.

Kata orang, apabila usia makin meningkat makin banyaklah benda yang ingin kita cuba. Mungkin itu yang sedang dialami oleh Yuna. Bukan nak condem Yuna, tetapi Yuna harus ingat yang dahulunya dia famous kerana gaya gadis Melayunya yang ayu bertudung. Dan Yuna juga harus ingat yang ramai remaja yang meng”idola”kan Yuna. Siap ada tudung diberi gelaran tudung Yuna lagi.

Kalau ikut hati Abang Nara, Abang Nara mahukan Yuna yang sempoi dan comel lengkap bertudung satu ketika dahulu. Kalau boleh, janganlah buat tudung sampai jadi fesyen seperti gambar di atas. Dah pelik sangat dah tue. Semoga Yuna menerima teguran ini dengan hati terbuka ye. Ramai yang sayangkan Yuna dan tak mahu lihat Yuna jadi mangsa fesyen.

Oh ye, untuk anda yang nak memenangi hadiah yang best-best dan menonton video YunaInspired, sila pergi ke laman web YunaInspired. Cuma lengkapkan lirik dan anda boleh menang banyak hadiah yang best-best gila. Senang begitu.

P.S: Abang Nara edit sedikit post ini untuk tidak melukakan lagi hati pihak-pihak tertentu. Tapi teguran ini memang tulus ikhlas datang dari hati. Bukannya nak menjatuhkan sesiapa. Abang Nara sangat-sangat menghargai bakat dan mutu Yuna. Sebab sayangkan Yuna maka keluarlah entri ini. Harap memahami.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

270 responses to Abang Nara Tak Sokong Yuna & Fesyen Tudungnya Yang Terbaru

  1. Paan Jr says:

    sometimes fashion are meant to be worse .. mintak2 yuna tukar yg dulu xstuju gak ni huhuhu

    0
    0
    • MINAH FIRST says:

      First!! tak da sapa boleh dislike komen aku…hahaha…la yuna macam muammar gadaffi style tudung..aduhhh

      0
      0
      • Amier says:

        Tak nampak plak mcm Gadaffi tapi lebih kepada negeri berdekatan dengan Libya.
        Gaya mcm perempuan kulit hitam Afrika,kena dengan lagu waka-waka(this time for Africa)

        0
        0
        • Hanis says:

          dah elok dah fesyen hana tajima dulu tu… aih..
          yuna sbelom ni trend setter kot utk gadis hijab. skang agak2 ade tak orang nak ikut gaya ni pulak? huhuh~

          0
          0
        • mynama says:

          ha ah..cm org africa nyer fesyen..dulu aku blaja kt uiam ramai stud africa paki cmni..buruk la yuna bila u pkai cmni.. i lg prefer u pkai cm dulu, lebih cute, cntik n sopan…

          0
          0
        • naddy says:

          dh fsyen mcm arwah opah aku je ak tgk..haha hodoh gle…

          0
          0
        • artis NERAKA says:

          haha…

          ag sowang bakal AHLI NERaka..

          da pake tudung lelox dedah aurat laxx…
          dada 2 even size kecik pon..tup laa kakak OIII !
          ISLAM pada I.C kan..nk wat camne…

          she’s gonna be the down fall of muslimah arnd the world…..

          saya ulang ag sekali …

          SHE GONNA BE DOWN FALL OF MUSLIMAH..

          renung2 kn camat beramal !

          sape setuju sila angkat TANGAN macam SAYA !!! haha…

          0
          0
        • naddy says:

          yuna nmpk hodoh cmni,opah aku lg cun….

          0
          0
        • Bull says:

          Asik2 Hana Tajima..Malaikat ke dia? Role model wanita ialah isteri-isteri Ustaz yang sanggup berhenti kerja menjaga makan minum dan anak-anak walaupun sebelum tu dia Senior Executive.. Bukannya tabarruj dan mempelopori urusan-urusan yang terarah kepada kurang rasa malu sebagai seorang wanita..

          Ni icon tudung yang ala kadar tak tutup aurat tu jugalah yang dipuji puja..

          0
          0
        • zaia says:

          YUNA SUDAH MERAJUK SKG…HUHU..

          0
          0
      • gilo says:

        nenek afrika jew..

        0
        0
    • Obefiend says:

      wow i see MOBY and ERYKAH BADU! so full of win

      as for the tudung. That is very Nurhaliza. But u must understand. In the USA they are very ISLAMOPHOBIC. have to cover your religion mah

      on a side note. I like her music but like Nara aku tak paham pesen tudung wanita ini. Memula hijabster. Lepas tu jadi EMPEROR PALPATINE. Skang jadi Africa Bambaata pula

      TROLOLO!!!

      0
      0
      • abs says:

        agree with Obefiend.. look like Erykah Badu!
        berharap Yuna kembali pada asal.. leher ttp aurat dalam islam..n islam melandaskan harus menutup paras dada..
        maaf kalau komen ini agak kasar.. tapi ku suke lagu & suara Yuna :(

        0
        0
        • izat says:

          Perempuan nie kalau tak ada lelaki yang tegas nak tegur,makin melentur lah diri nya,kalau tegas sangat patah terus,sebab tu nak jaga anak perempuan lagi susah dari nak jaga 1000000000 anak lelaki

          Aku rasa yuna tak nampak impak dia bila dia bertudung macamtu dan dia ingat orng lagi suka “wow yuna fesyen tudung baru,i loike!bila nak keluar di pasaran?” keluar nanti tudung tu namanya tudung Alien Kepala Bonjol dibelakang.

          Tidakkah dia nampak dan rasa begitu hodoh bertudung macamtu?ke nak orang jugak yang buat penilaian?

          Terbalik pulak aku tengok artis nie,some of them yang start dari rock,yang jadi Ali Setan,but the end diorang yang dapat hidayah.

          0
          0
        • BumbleBee says:

          bagi aku..bukan sebab hodoh ke..buruk ke…tapi yg penting kat sini adalah ianya tidak menutup aurat sepenuhnyer… leher nampak..ade gmbr rmbut kt sideburn tu pun terkeluar…nk tutup dada lglaa imposibble biler dh leher n tengkuk pun x lepas…

          p/s: sorry yuna…pls get back to ur 1st image…simple mcm tu dh buat ramai org sker…abaikan laa kalo designer suruh try pakai yg pelik2 ni…

          0
          0
        • zaia says:

          Dia pki jap je,utk tatapan peminat,dlm pic je,bkn pkai betul2..
          tp mmg hodoh pn fesyen tu,mesti ade kwn dia yg ckp fesyen tu cun tu psl dia nk brkongsi ngn peminat kot,jahat kwn dia tu tk jujur,hodoh ckp la hodoh..cover2 lg..tp pic first tu trserlah ke-lawa-an muka yuna

          0
          0
      • Obefiend says:

        Saya OBEFIEND palsu..hehe

        0
        0
      • nini says:

        LOL! u guys xtau ke skang ni dh berlambak dh fashion victims esp those trying to look chic (kekonon!) i pity these ppl (girls esp) sbb wannabe sgt…batak sunggoh ngan butterflies kt atas kepale tuh…LOL! cm pertunjukan sarkis ade aaa…

        0
        0
      • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

        mcm style africa

        0
        0
      • Oberuk says:

        sy lebih palsu dari anda semua…

        0
        0
      • Tiki says:

        Aku study @ duduk kat US, mana ada diorang VERY ISLAMOPHOBIC…. Memandai jekkk!!!!!

        0
        0
        • futuremg says:

          correct..even kalo bona diorg whateva phobia sekali pown, Yuna has to remember, she’s a Muslim.. so what?!…aku rasa Yuna fikir style dia yg dulu tuh menyukarkan peluang dia nak berkembang kat US kowt…ala, kalo mmg dah rezeki ko Yuna…pakai la pape pown…

          0
          0
        • dadu says:

          Tu lah. Oberfiend ni pepandai je ckp. Aku ckp aku org Islam tak ada pun org America kecoh2.

          0
          0
        • Obefiend says:

          do u live in michigan? if so then the islamophobia wont be as bad

          try going into Alabama or Lintle Rock. Try wearing a hijab anywhere near the BIBLE BELT

          Even in NOO YORK we have race hate crimes reported daily. How do I know. I follow websites that track hate crimes against muslims in America

          Don’t try to defend this

          70% of Americans, who are hardcore Republicans (or a Palinites) watch FOXNEWS and take the news as gospel. The news are so skewed it painted all muslims as terror cells waiting to be activated.

          I think u are just lucky to live in a more tolerant state

          Let me guess. Are you in SoCal? Lucky then. San Fran? Lucky for you.

          But as I said try living in the midwest as an OPENLY Muslim men or women. You will be flabbergasted

          Do you know that you are more likely to get a full body nude cavity search if you are a muslim. The percentage is as high as 7 in 10. This is according to CAIR,. You live in the US you mus know who CAIRN is.

          U dont call that profiling or islamophobic?

          Then what is?

          All over america permits to built mosque were revoked after white american protested. They claim these mosque is built will be turned into terror cells. In Michigan a mosque construction site was repeatedly vandalised. Trucks and earth moving equipment were torched.

          lets not forget the NY Grand Mosque plan

          Do i need to go on? I do have my stats here. Feel free to retort.

          0
          0
      • cik nurul says:

        oh my gosh..so brilliant
        Hi Abg NARA, memandangkan Serawak baru bubarkan parlimen , so ini bermakna PRU akan di buat dlam masa terdekat
        My suggestion : Ada citer hot, high profile pemimpin pembangkang caught on tape on his SEX SCANDAL!bongkarkan yer! :)

        0
        0
        • tak baik says:

          tak baik bukak aib org..lebih bagus kita selesaikan cara baik..kan?

          0
          0
        • pro mahasiswa says:

          as salam cik nurul,
          ye, arini dun swak dibubarkan. like usually, masing2 ade agenda trsendiri untuk meraih undi. smpai yg dlm2 kaen pon nk diselongkarkan asalkan matlamat tercapai. inilah manusia, teori hobes sudah keluar. nk menang biasela, byk taktik d gunakan. ala, mcm la saudari nurul x taw. kite tgk jela nk dkt2 pilihanraya nti. siapa arah siapa. waktu tu kebenaran disembunyikan, mata rakyat ditutupi dgn kebaikan yg penuh dgn sandiwara n penipuan. jgn jd umpama katak d bawah tempurung. keluar dr tempurung, terima bulat2 apa yg disuakan. kalau cara baek digunakan pon, xkn jd mcm ni n brlarutan. selagi kuasa d tangan, selagi legitimasi diberikan.
          betulkan saya kalau saya salah.

          0
          0
        • zaia says:

          tetibe politik..hehehe

          0
          0
    • zey says:

      laarrrr…nape yuna camni… =((

      0
      0
    • si won says:

      ok. serius tak suka dia punya fesyen terbaru. aku suke dia, tapi bukan fesyen terbaru dia.

      but who cares? i care…

      0
      0
    • miss lolly says:

      TAK CENTEKKKKKKKKKKKK DOWHHHHH

      MACAM STAIL NAK G SAWAH JE.

      DISLIKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
    • bling says:

      cantik la

      0
      0
    • sukaati akula.. says:

      the true colors always shown after u achieve something in this industry…

      what u aspect from an artist????

      da lumrah da isu bukak tudung..tukar tudung..pakai tudung..main2 je semua..

      ni la diri dia yg sebenarnya..dia nak buat…dia xpk apa org lain nak kata…dia da femes..so sape minat yuna ni jgnla kecewa plak…idola korang kan..

      0
      0
    • Lipstick Hijau says:

      mangsa pesen… desperate nakkan kelainan ne la jadinya…

      0
      0
    • daku insap says:

      mase aku tgk die pakai tudung yg sape tu yg dr london tu kasi dia pakai tu pn aku tgk dah pelik..tp ok sikit sbb die kurus, sesuai la ngn bentuk muka..

      tapi bile makin lame makin siti nurhaliza…ntahla..

      x mo komen la…tapi harap yuna sile berubah…

      jgn la jadi mcm miera liyanan pnye statement…

      “saya x smpat try, tp saya sempt pakai je…tu yg keluar boobs…..”

      jgn yuna keluar rambut pulak dah la..leher dah nk nmpk dah tu…

      0
      0
    • sue says:

      da macam cicak da aku nengokneyr~!!
      haish!!! buruk bebenor….

      xkan xreti pikir mane yg elok mane yg burok???
      arap otak jek blanjo undang2…buat perangai yg aneh2!!!

      0
      0
    • .benci artis. says:

      so culture shock la minah nie.

      0
      0
    • arieve says:

      patutnya kena beli tudung abang nara

      0
      0
    • mulut laser! says:

      wtf??????? klu dh x lawa jgn lah menambahkan lg ketidak lawaan anda tuh deiiii apa punya tdung lah nie cm org afrika hahaa..huduh bebenor…cukup2 lah dgn Tok Ti yg pki “scarf” nenek mcm2 fesyen tuh,..lngsung x minat! hahaa

      0
      0
  2. nana says:

    i pon tak sokong.

    0
    0
  3. MINAH FIRST says:

    First!! tak da sapa boleh dislike komen aku…hahaha…la yuna macam muammar gadaffi style tudung..aduhhh

    0
    0
  4. ehem says:

    ya btul..tk sesuai sgt la tudung ni…baik yuna kekalkan cara bertudung dahulu

    0
    0
  5. budi says:

    memang huduh…

    0
    0
    • nadine says:

      Tak baik kata org huduh. unless u think you are so beautiful. see nothing wrong if she experiments several styles as lond as its modest.

      0
      0
  6. bbasya 411 says:

    hmm..lme2 da xde r tdung kat kple o klu cmni r gayanye..
    adu,,hrp2 jauh r..pkai mcm dulu da ok…
    xkn sbb jd artis,,kne berfesyen cmni???

    YUNA,,PLIZ BACK TO THE NORMAL U..

    0
    0
  7. tagem says:

    ini semua kerana kehendak amerika!

    0
    0
  8. Dauspozi says:

    Walaweiii… Yuna dah semakin mengada skrg… huhu.. takpelah… Aku bukan minat Yuna pun…

    0
    0
    • peah says:

      fsyen tudung dia cam gmpang…dia ni mcm prasan good2 je..aku mmg x penah suka kt dia dr dlu lg..

      0
      0
  9. tasya says:

    i x barapa setuju ler klu yuna trus ngan fesyen nie…
    xkena lngsung then aurat pon still nmpak gak….yuna u trus pkai tudung cam dulu…nmpk cantik sgt n i suka….i still ikut fesyewn tudung u pkai dlu..tpi yg nie i x suka…

    0
    0
  10. pehal leher tak tutup??

    0
    0
  11. ehem says:

    ngn sape lak yg die gmbr berpeluk tu?elok sgt ke berpeluk ngn bukan muhrim tu?

    0
    0
  12. jane says:

    serabai…..

    0
    0
  13. mokcik says:

    a’ah tak suka la nara pesen tudung turban camtu..
    yang pesen cam tudung lilit x siap tu pun x seswaii..
    yang lagi x best siap pelok2 gi ngan mat salleh tuo tu..

    0
    0
    • futuremg says:

      ada org penah nampak dia lentok-lentok bahu kat bf dia..so mende nie dh jadik cam ‘nasik’ tuk dia..ari-ari melantak

      0
      0
  14. Liyana Lunia says:

    TAK LIKE ! suka lagi fesyen hana tajima dulu dari fesyen yuna dan er apa tah ni kbai

    0
    0
  15. Gegeh says:

    welll dah femes sampai ke US>>>
    kalo btul tau hukum xdenye dia nak nyanyi.. tpi malangnya sesetengah hukum yg dirasakan sesuai diambik..kalo yg xsesuai ditinggalkan

    0
    0
  16. Eman says:

    condemn camne pun, somehow akan ada jugak orang tiru fesyen ni nnt. Lain cakap lain bikin. Hehe

    0
    0
  17. kaurase? says:

    tudung ni, x payah la nak difesyenkan. tudung ni gunanya utk tutup aurat. aku serius x paham fesyen tudung belit2 yang macam kepala mop and pelbagai makhluk lagi lah. sekian terima kaseh.

    0
    0
  18. bubu says:

    sakai, kesian tak reti nak pakai tudung!

    0
    0
  19. ieda says:

    dah mcm mana nie .. dulu molek2 berudung x nampak leher skrg dah mcm nie pulak .. lama lagi sikit , ada jambul pulak kuar huhuhuhuhuhuh

    0
    0
  20. bungakejora :) says:

    apa sudah jadi tudung dah mcm org kulit hitam pakai la..hehehe…
    kan cantik tudung mcm dulu..

    0
    0
  21. antialimkucings says:

    korang tak suka style tudung dia? korang meroyan je lebih, kat msia lagi ramai tak pakai tudung, peluk in public korang tak bising? wei ni bukan negara islam la. suka hati orang nak buat apa

    0
    0
  22. antialimkucings says:

    wait…itu Moby ke? DAMN AKU JELLY

    0
    0
  23. Tak Suke La Camnih says:

    believe that the tudung will melayang from tuna punye kepale x lame lg..

    0
    0
  24. La Obe says:

    Abe nara ni… mane butang dislike… huhuhuh La obe tinaju bule…….

    0
    0
  25. yanie hakim says:

    tk ssuai lah tdung ni dgn yuna, nmpk plik sgt2 lah… ska yuna yg dlu wlau aku ni tk mnat yuna…

    0
    0
  26. lala land says:

    salam semua. walaupun sy seorang yg free hair tapi saya tak setuju kalau seseorang pakai tudung mcm ni. bagi saya kalau betul nk pakai tudung, tutup la aurat dgn sempurna. jgn cemarkan nama islam dkt agama lain. insyaAllah kalau sy pakai tudung nnt saya takkan ikut style artis2 or remaja zmn skrg ni. doakan saya :)

    0
    0
    • moin says:

      doakan?
      ok la,mmg bagus sama2 umat islam doakan utk kebaikan
      tp jgnla nk tggu seru tu sangat
      dah benda wajib,buat je
      ok?
      ikhlas xikhlas xde sapa nk persoalkan
      bukan semua yg pakai tudung tu ikhlas
      tp die tau bnda tu wajib

      0
      0
    • sue says:

      doa mender lak ko ni???

      ko yang pakai tudung org lain nk doakan…sah2 ko taw tu wajib kan??? cit

      0
      0
  27. eszol says:

    lameeeeeeee

    0
    0
  28. fzaeyzzah says:

    uwaaa~ x suke gaya tudung yuna yg sekarang. burok !! T_T

    0
    0
  29. bubu says:

    makin lama, makin pendek tudungnya, lama-lama tercabut terus dari kepala, macam wan norazlin tue!

    0
    0
    • hatiku says:

      setuju dengan kamu! dulu wan norazlin, masa dia susah and menangis meraih simpati kata susah xde job, kemain btudung. sekali nengok cite ‘begitukah cinta’, terkezuttt mak tengok dia xtudung lagi dah..meluatttttt tengok wan norazlin sekarang!!!

      0
      0
  30. Kasih says:

    mmg xelok langsung tudung fesyen ni gan yuna… nampak leher tu, kan ke aurat tu…. lbh suka tgk yuna pakai style tudung yg dulu, nampak cantik sbg wanita yg bertudung… :)

    0
    0
  31. fyna says:

    saya nak yuna yang lame…

    0
    0
  32. gee says:

    nk tiru hana tajima le tu….

    0
    0
    • moin says:

      hana tajima tutup smue ye
      dlu pesen yuna mmg dari hana tajima’s line
      skrg ni pesen sape ntah
      elok pesen hana tajima dlu tu

      0
      0
  33. hantupensil says:

    mak aih.. bek xyah pkai tdung trus…

    0
    0
  34. chenta e niya.. says:

    ALA..DAH TAYANG LEHER PLAK KE..PLEASE YUNA KU SAYANG,. JGN WUJUDKAN KONTROVERSI..EHEHEHHEE.. ORG KITE N SENSITIVE..

    0
    0
  35. Merpati Putih says:

    ni la mnsia yg mnjdi mngsa pesen :-)
    BTW….mmg skong pa bg nara kta…
    ni la pkai tdung cam tlnjang…
    leher nmpk…
    then…ada laki bkn muhrim lak p ltk tngn ats bhu..apa kes?????????????????
    even brlapik…fkr la skt pa orng fkr

    0
    0
  36. Piston Pecah says:

    kenapa macam tu?perubahan sementara ke atau selamanya?

    0
    0
  37. wazy says:

    ishhh
    tak lawa la tudung macam ni

    0
    0
  38. nin says:

    hahahaah! abg nara u guys xtau ke skang ni dh berlambak dh fashion victims esp those trying to look chic (kekonon!) i pity these ppl (girls esp) sbb wannabe sgt…batak sunggoh ngan butterflies kt atas kepale tuh…LOL! cm pertunjukan sarkis ade aaa…

    0
    0
  39. fiqa says:

    tak sesuai ..ni bkn tudung ni..

    0
    0
  40. Puro says:

    I like! US style ma! Ni cara nk berpesen ala ‘black’ people in US!

    0
    0
    • aku glemer says:

      Ni lah jadi nyer kalau berkiblatkan gaya hidup barat… marilah kita sama2 kembali ke asal usul kita…. Ini bukan cara2 muslimah berfesyen.. hancus… kalau ramai nnt yg mengikut fesyen yg cuba ditampilkan oleh YUna ni, bertapa besarnyer dosa yg dia tanggung…. huhu

      0
      0
  41. Citra says:

    Tak sia2 aku minat Ana Raffali..Much better than yuna kot..Walaupun tak bertudung, ada prinsip diri..Si yuna ni plak dah elok2 bertudung, gi dedah2 plak..aiyoohh

    0
    0
  42. orang orangan says:

    x suka jugak! sila tukar kepada yuna yg dahulu…..

    0
    0
  43. jane says:

    alhamdullh..as long menutup aurat.ape ygnak di komenkan? kalo u biasa di overc..byk lg fesyen2 tudung yg di gayakan ikut cuaca dan budaya setiap negara.aslkan ia menepati syarak.yuna berada di amerika.munkin yuna masih mencari cara tudung yg sesuai.asalkan next time u tutup bhgn leher..still look great..all the best!!!

    0
    0
    • myhappiness says:

      me too, i believe yuna she still seek for the best way to adapt and bring herself in US music industries, tho i would never agree if she will sacrifice hijab for the sake of it, give her a chance, nobody knows what actually in her heart, how difficult maybe for her over there

      actually what she wore in that picture above kinda not bad, to me atleast, but there always bog room for improvement especially for neck, chest area semua tu

      somehow its better to improvise hijab accordingly, kalau kat malaysia kia boleh tgk hijab wearer all the time even with same fashion, tapi in US fashion evolves every nano second, have to keep up with it, BUT with moderation and always double triple check if its comply with the intention of wearing hijab

      peace yuna, im here to support u, insya Allah, dont worry ppl make mistake, do take into account what ur fans commented, for them have supported u and will always support u more in future

      GO YUNA, make us proud!

      *mayb ada random typo, mls nak baca n check, hehe

      0
      0
  44. lolyat gang says:

    sib baik awek aku trus dgn imej yg simple
    itu lebih menarik

    0
    0
  45. misszarashifa :D says:

    hahahahha funny..kot ye nk ikut style hana tajima pn, agak2 lahhh…wah yuna pn dh ikut style D.ct…jgn lupa diri sudh la cik yuna…mule masuk indsrti, kemain berlilit ag..bile dah smpai hollywood, aikkk lilit kepale je ke? side burn yuna pn bley nampak..esok2 jgn tinggal sejemput je tudung tu..

    0
    0
  46. yut says:

    kurang sesuailah..macam orang afrika punya stail tudung… :)

    0
    0
  47. misszarashifa :D says:

    esok lusa, YUNA MESTI MASUK DALAM TALK SHOW FASHION POLICE…tak sanggup nk tgk TVvVvV

    0
    0
  48. tak sokong says:

    ntah…ape2 ntah…tolong la sempurnakan pemakian tu…jgn la terlampau moden….nnt semua remaja pakat ikut fesyen tudung mcam tu…awak tu dah la ikon…ish3

    0
    0
  49. lalalulu says:

    saper fashion consultant dia?
    fail.make yuna nampak tua.
    dah x grunge dah :P

    0
    0
  50. kakchubby says:

    majoriti kat sini x berkenan dgn style berhijab yuna yang ini. kembali kepada keaslian mu yg asal Yuna. Kitorang sayang kat Yuna, sbb tu berikan komen kat sini. sbb kitorang nak tengok Yuna lama dlm industri ni kat Malaysia. Kalo sayangkan peminat yg menjadi tulang belakang Yuna sejak mula, terimalah teguran kami ni dgn hati terbuka….anyway, I still like Yuna & will always support you as long as you are still our Yuna. remember, your fans is your CINTA SEMPURNA!

    0
    0
    • anonimus says:

      It depends on what part of the us u r in. I’m a muslim studying in the us and I’ve been wearing proper hijab the whole time without any problems. And no, not all americans are islamophobic.

      0
      0
  51. macho says:

    wei korang taktau ke yg kat USA tu phobia dg islam since 9/11.so mgkin yuna nak mencari tapak kat sana,dia ubah imej to african style,yg bagi dia still menutup aurat la.if dia pakai hijab yg menamppakkn religion dia,so mgkin dia tak diterima di usa.so mgkin ni marketing kat usa.bkn sng org US nk terima org islam.diorg tu racist kot.

    0
    0
  52. big boss says:

    ha kan suka lagi nak pakai tudung macam ni..kan dah kantoi ketet leper (pic 7)….sebab tula pempuan Islam kena pakai tudung yang menutupi dada…dah macam ni nak salahkan lelaki ke kalau tengok?

    0
    0
  53. alex says:

    TETIBA TERINGAT SERKUP SITI YANG MACAM SIPUT SEDUT TU

    0
    0
  54. eyiblaxe says:

    well..maybe she’s wanna try somethin new…fashion are meant to be experiment ait…..n mayb its just for temporary….plis dont blame her for this..atleast she did covers her ‘aurat’…and for yuna..personally this kind of fashion doesn’t suit u much….old style way better..:)

    0
    0
  55. chee says:

    wooowwww..!!!.yuna ke 2??…u nmpak rock laa..hehe

    *suka hati la kau nak pkai apa..yg pnting dosa sndri tnggung..hahaha.

    0
    0
  56. anna says:

    dah jadi macam makcik apreka pulakkk…aku suka Yuna yg dulu…

    0
    0
  57. puteri qistina says:

    yang komen meletup2 kat sini itu ini tak kena serba serbi korang tu bertudung ker tutup aurat ker klau tak baik diam2 ajer la sekurang2nya dia menutup aurat dia wlupun tak sempurna 100% tapi itu sekurang2 proses time 2 time nak ke arah yg lebih baik n menepati syarak…daripada tak tutup langsung tapi bingit mcm langau kat sini…

    0
    0
  58. non says:

    suke yuna yg mula2 dulu..pakai tudung student2 tu..kan..

    0
    0
  59. lalalitangklong says:

    x elok la mcm ni.. xdak pun islam membolehkan penutupan aurat di ubah2 even sebab mau cr makan.. apa yg aurat.. ttp aurat.. hatdoi.. *fame xbley bw g akhirat* nt bkn fame dpt flames pula.. sy suka yuna.. tp x suka perubahan dia V(^_^)V LOVE U YUNA

    0
    0
  60. cacing kerawit says:

    nie da tahap fashion disaster taw…
    i prefer the old yuna..nice+simple n sedap mata memandang…leher pn x nmpak..
    tau la laher lawa, tp cian kt qi nti if both of u meant 2 be 2gether…huhu…

    0
    0
  61. g says:

    Alaaahaaiii dgr lagu dia je sudah. Dulik apa dia pakai apa. Nampok sgt korang ni suka yuna sb ramai2 suka kunun2 indie kan…buka suka kat lagu2 yuna tu pun. TROLOLOLOLOL!

    0
    0
  62. jBUN hensem says:

    yuna x pernah mengetarkn jiwa aku..ahak!

    muzik??..hemmmm .jauh sekali..

    0
    0
  63. eiman says:

    Dah mcm fesyen dato siti plak, tak mo lah fesyen mcm ni

    0
    0
  64. iluvmyipong says:

    x cun langsung la yuna.. macam makcik2 ajer. Tak sesuai dgn umur kamu! pakai mcm biasa je lar

    0
    0
  65. ujang says:

    haah la yuna…kureng..hehe

    0
    0
  66. Miza Yusof says:

    dislike. suka feseyen bertudung yuna yang dulu,

    0
    0
  67. apanakjadi says:

    apa sudah jadi?? ni la kalau jd mangsa fesyen. takde maknanya kena pakai tudung camni kat US. sbb beberapa bulan lepas, aku beli majalah MARIE CLAIRE, diorang ada buat cerita ttg mat salleh masuk islam di US! and korang nk tau, semua mereka yg convert tu pakai tudung tutup litup and diorg ckp kat US mereka bebas pakai mcm mana pun, takde sapa nk discriminate. sbb most ppl di us ni terbuka. lainlah kalo di negara2 EROPAh, yg kuat kristian,diorg tu mmg agak mendiscriminate islam.
    kalo stakat bg alasan nk sesuai diri di US, kena bertudung mcm ni, jgn nk mengarut, cuz aku pn ada kwn yg study kt US, pakai tudung simple, OK je??

    1 thing i dont like, byk org dh tiru gaya si YUNA ni bertudung, tgk la sikit hari lg, nampak pulak la anak2 gaids pakai turban nampak tengkuk mcm ni. ingat TENGKUK pn aurat!! kalau nk pakai tudung, pakai betul2. mmg la suma org tak sempurna,tp at least, pakai bj longgar and tutup tengkuk dan dada.

    satu lagi, aku tgk gambar atas skali tu, bepeluk sakan dgn laki mana. muhrim kah?? (minta maaf jika mamat tu ahli keluarga yuna, mana nk tau kan?)

    kesimpulan dia, saya tak suka tgk pompuan pakai tudung and fesyen lebih2! fesyen tu boleh, tp terlampau over. tak percaya pegi kat pavilion or the curve. belambak org pakai tudung konon2nya ‘HIJABERS” or “FASHIONISTA”. saya mmg tak setuju.

    terima kasih. minta maaf jika perkataan saya kasar dan menyinggung hati mana2 pihak. :)

    0
    0
  68. guli pecah says:

    tak cantik langsung..nasib baik tak minat minah ni..huhuhuhuhu..

    0
    0
  69. Regina says:

    aperla korg nie kutok2 die punyer fesyen tudung,,,abes,die menyanyi tu boleh plak?? suara tu kan aurat wanita jugak,,

    0
    0
    • nelly says:

      agree! suara pn aurat gk…lg 1,rmai la pmpuan skrg cukur kening…fesyen gk ke?? dosa tetap dosa…….

      0
      0
  70. Nazim Nasri says:

    pakai tudung macam ni la senang nampak rambut kat tepi telinga tu. tak penah lagi aku nengok artis pakai tudung labuh sampai pinggang. kebanyakkanya pakai tudung sekadar tutup rambut sahaja. dada nampak je memanjang. baju ketat je. posing lentik je.

    skang ni TUDUNG ADALAH FESYEN. bukan tuntutan agama. apa ni -,-

    0
    0
  71. sesuka ati says:

    dah mcm fesyen orang somalia…

    0
    0
  72. ain says:

    nenek aku pakai tudung comel lg… :S

    0
    0
  73. Kak Limah says:

    Pada pandangan Akak.. oklah tu.. better dari tak pakai tudung terus.. and scarft tu dah cover leher.

    Kalau nak jadi BIASA-BIASA aje.. bukanlah ARTIST namanyer..

    Let her express herself.. otherwise how shes gonna be excepted abroad… Please think OUT OF THE BOX

    You do think if Rihanna dressed up like you guys.. shes gonna famous?

    Siapa boleh jawab. TQ

    0
    0
    • nana says:

      mengucap kak limah… mengucap.. Asyhadu an la ilaha illallah. Wa asy hadu anna muhammadanrrasulullah. I am worried over you lah kak limah. Takut terbatal syahadah cakap macam tu. Carefull..Mengucap ok? luv u ^.~

      0
      0
      • sukaati akula.. says:

        sape bole jawab ye kak limah?akhirat sok ko menjawabla ngn tuhan bg pihak yuna..bole?dada tu nmpk bonjol2..ko kire auratla?tudung kena tutup dada gak taw kalu ikot islam

        musykil..

        0
        0
    • Kasih says:

      kak limah… out of the box xbermakna kita kena membelakangkan apa yg dituntut dlm islam kn… meletak ketepi ajaran yg terdpt dlm quran…

      walau semaju mana, walau se’urban’ mana pun, ingat janji Allah tu pasti.. aurat ttp aurat dan xder sapa bole menidakkan siksaan ke atas aurat yg menjd tatapan umum…

      ngucap kak limah, jgn smp terpesong plak… spt nasihat nana tu ;)

      0
      0
    • lolipop says:

      aku rasekan k.limah ni mesti dah naynyuk hihihihi…

      0
      0
    • sue says:

      kak limah?? sape rihanna??? pompuan yg kene lempang tu ke??? hahahaha…bukan ke c rihanna tu pakai baju macam baju2 kat sungai wang tu jek…hudoh!!! kain xcukop!! tededah sane sini..padan muke kene lempang gan bf dulu…

      0
      0
  74. Sari Pati says:

    Yuna oh Yuna…
    Pelok lah erat2 eyh..!! memang dah stail kot kat us pelok2..sebab tu tudung kena bukak ckit, baru lah tak PLASTIK..urmmmm

    0
    0
    • Kak Limah says:

      Oh pleaselah! Dont be a hypocrete.. dia bukan nyar ghairah pun.. sekadar bergambar.. lagipun mat salleh yang peluk..

      Macamlah kau tu tak pernah peluk2..

      0
      0
      • i care says:

        smell fan of yuna’s here, klu kita tk kasik dia peluk, mesti dia tanak peluk. orang matsalleh sgt terbuka ttg agama, if we explain “sori, in my religion, it is prohibit for us to do this” so, they will understand.

        jangan kita sendiri buat fitnah ke atas agama kita – renung2kan

        0
        0
  75. Zyla & Zety says:

    OMG!! tampak cacat lah Yuna tudung ni..
    Ala somalia………..

    0
    0
    • Zyla says:

      AIK!!!!kn bru blik dr kota london xkn ler ni resultnyer……bkn ker kota london tu kota fesyen….adus yuna….

      0
      0
      • Zety says:

        tu lah pasal…Yuna dulu lagi Cun,ni tak sesuai walaupun ikut peredaran masa..tapi ni dah terlalu lebihb bagi kita kat malaysia…..Taulah artis….tak yah lebih2…
        Zyla–>mungkin Yuna nak banyak kelainan kotttttttt…………

        Whatever lah.. :P

        0
        0
  76. kaki_g0ssip! says:

    ala soryla x brp minat yuna.. minat lagu & muzik dia je… so ape pun dy nk pakai, aku xkn komen.. hukhuk~

    0
    0
  77. hacks says:

    walaweiii, tudung yuna semakin pelik semakin terbuka la… leher pun da nmpak tuh.. haiyaa…

    0
    0
    • Kak Limah says:

      Lebih baik nampak leher.. dari nampak bentuk badan macam style bertudung budak2 melayu sekarang ni..

      Maybe hacks u yang pelik.. Gajah kat depan mata tak nampak!

      0
      0
      • hacks says:

        tapi dalam islam x boleh, di kire aurat jugak… macam mna tuh??

        0
        0
      • Kasih says:

        kak limah.. dlm islam melarang… hbs tu xkan kita nak menidakkan hukum Allah pula kn…

        0
        0
        • lolipop says:

          k.limah ni apsal yer..dah hilang pedoman ke k.limah?

          0
          0
        • USIN says:

          hai la kak limah,yuna tu artis, yg dkt mall tu bukan artis,takde sape nak ikot.
          kalau yuna tu org jadikan idola. mmg haram la pakai tudung leher tu. ni mesti fanatik fan yuna. chait

          0
          0
  78. suffer8zine says:

    aiyarkkk dah mcm penutup kepala org kulit hitam pula, x cumil la yuna pesen mcm ni

    Terkini : Gambar Supermoon Diseluruh Dunia

    0
    0
  79. Kak Limah says:

    Macam mana orang Melayu nak maju.. pemikiran tak flexible langsung.. kalau duk pakai tudung macam ustazah macam mana mat salleh nak accept kita..

    Janji tutup aurat.. orang kat Middle East lagi fesyen pelbagai..

    Anyway.. she dressed better then some of those teenagers bertudung kat mall tu.. dengan baju ketat, seluar sendat.. and that is typical melayu bertudung!

    0
    0
    • nana says:

      did i see the ‘U’ word you type right there? Did i? U for Ustazah? I ajak u ngucap lagi sekali ok? Asy hadu an la ilaha illallah, wa asy hadu anna muhammadanrrasulullah. The last part of your comment, memang true. The first two lines tu… ouuuchh!!! Again, Carefull… luv u ^.~

      0
      0
      • Kak Limah says:

        Oi.. Nana.. tak payahlah nak ajar orang mengucap.. get a life..

        I bet u r one of those who sits under the tempurung, probably in your bedroom all day long..

        Open your mind lah..

        0
        0
    • hacks says:

      tutup aurat betul2 ke tue? cube tgok btul2… okbai

      0
      0
      • Kak Limah says:

        Dia tu artis, bukan ustazah.. atau bukan you.

        0
        0
        • Kasih says:

          kak limah.. sbb dia artis ke dia ada lesen tuk tunjuk aurat?? sbb dia artis ke dia bole wat apa dia suka?? sbb dia artis ke dia bole tunjuk segala bonjol dibadan?? sbb dia artis ke dia bole di peluk2 oleh mat salleh tu??

          alhamdullilah, u not only think out of the box tp dah menjangkaui apa yg diperintahkan oleh Allah…

          0
          0
        • lolipop says:

          betul3 kasih…ingat yuna tu artis dia punyer lesen besor ke nk buat apa dia punyer suker ke k.limah balik rumah oii..aku raserkan k.limah ni lagi kolot dari apa yang dia tulis kan ni lah hihihi..

          0
          0
        • hacks says:

          kak limah balik rumah jea la, dok diam2…haha..

          0
          0
      • anonymous says:

        manusia tidak lari daripada melakukan kesilapan. how about you? Are you sure you are a perfect muslim?

        0
        0
    • sue says:

      sole sole la kak limah ni~!!! yerk

      0
      0
  80. anonymous says:

    Ler bende camnih pon jadi isu???? Apa kata abg nara pegi melawat negara2 luar dari Malaysia especially eropah dan buka akal fikiran tuh sikit. Byk jer European Muslim pakai camnih especially di Spain. kan dia tutup leher dengan scarf tuh. Just because dia tak pkai seperti bertudung style di Malaysia doesnt mean she cannot use other tudung style untuk tutup aurat. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN

    JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK.

    JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK.

    JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK. JANGAN JADI KOLOT OKKKKK.

    0
    0
    • nana says:

      Anonymous dearie,
      Maih I picit tangan u.. sian tyype teruk2 just to make a point. I got u. Tq for your point. European muslim mazhab lain ye, sidang penonton. Kita mazhab syafie ye, sidang penonton. Maka sidang penonton, kene lah ikut mazhab yang diamalkan di kawasan masing-masing. Jangan lompat2 mazhab. Each mazahib aims at Glorifying Islam, but each mazhab is meant for certain community at certain area in the world only ye, sidang penonton. Tq. ^.~

      0
      0
    • Kak Limah says:

      Yeah.. typical MELAYU KOLOT.. kalau tak dressed up macam mak dia, ustazah dia atau kawan2 dia, so orang tu salah..

      Get a life u malay people.. you shoud go out or at least browse to get a better perspective of whats around the world….

      Thats why none of you guys can be like YUNA.

      TQ

      0
      0
      • Kasih says:

        typical melayu kolot?? yeah btl tu… sbb kami tau janji azab neraka Allah tu wujud.. so tuk apa kita mempersendakan arahan dan perkara yg dilarang oleh Allah…

        0
        0
        • Aku Hensem Sangat says:

          x dinafikan sebahagian besar mayarakat melayu masi lagi berfikiran KOLOT, ade gak HIPOKRIT,…..biarla yuna mcm tu……yg penting dia bukan nak dedah2 badan mcm c miera lyiana yang mcm biawak tu….wtf!

          0
          0
        • anonymous says:

          biasalah orang melayu nih asyik nak bukak aib dan tengok keburukan orang je which is totally unislamic. nasib baik la agama itu islam tapi perangai macam orang islam kee????

          anggaplah agama islam itu adalah tanggungjawab orang melayu daripada Allah untuk berdakwah kepada kaum lain yang bukan islam bukan menghetam dan menghukum sahaja.

          0
          0
      • Y says:

        Kak Limah tue dia mulut cm peluru laju…tp ckp pakai otak lembu..diorg tegur bkn sbb Yuna tue Melayu je tp dia islam okay?cara pemakaian tudung dlm Islam dh sah2 bkn yg jenis cm Yuna nie..so sblm berkata lebih lanjut tlgla kaji dulu kenapa diorg condemn si Yuna nie punya style tudung k,xde kena mengena dgn melayu pun ok??n one more thing,kami xheran pun klu kami xleh jd cm YUNA sbb kami tau KAMI boleh jd ORG yg lagi HEBAT dr YUNA dlm bidang kami…lg pun wtpe jd cm YUNA cukupla dia seorang yg JD diri dia..xde identiti tersendiri langsungla KAK LIMAH nie.

        0
        0
        • anonymous says:

          tiada manusia lebih hebat antara satu sama lain. kita nih sama sahaja pada mata tuhan. Dan jangan nak asyik nak condemn orang macam diri kita tuh tak terlepas dari kesalahan.

          0
          0
        • sue says:

          kak limah sole sole laaa..p tidoq la kak limah oiiiii

          0
          0
        • lolipop says:

          betul juger kata y ni..antara manusia tentu ler ada yang hebat antara yang terhebat..tinggal lagi kiter ni tetap samer sajer dimater allah..buat aper lah kiter nak jadi orang lain seperti yuna tu jiker allah dah jadikan kiter adalah diri kiter yang sebaik2 nyer..islam bukan hanyer pade namer sajer ya, tapi islam tu haruslah selari dengan perangai dan tingkah laku..allah maha mengetahui..

          0
          0
      • anonymous says:

        biasalah. orang melayu nih ingat orang itu akan jadi islam kalau ikut islam cara orang melayu. tiada siapa yang sempurna. yang penting niat dan hati. orang melayu patut be thankful sudah di pilih oleh Allah untuk beragama islam tp perangai cam orang islam keee?????

        0
        0
  81. seri says:

    ala…sy minat sgt dkt yuna…
    tapiiiiiiii…
    kena die bergambar berpeluk2 dgn mat salleh tu?
    tu abg die eh?
    :D

    0
    0
  82. yaya says:

    ni bukan tudung.ni turban.very the african.

    0
    0
  83. yapompiow says:

    Errkkk!! Buruk benor jd nyer.. Tue tudung ke telekung? Khohkho!

    0
    0
  84. anonymous says:

    lagu die satu jek yg btol2 sedap.bak kate org, one hit wonder..yg len ok2 je laa..huhuhu..bab tudung tuh btol2 xstuju..nape x kekalkan je imej yg menaikkan die..huurrmmm

    0
    0
  85. syifa says:

    kak yuna, jgn la pakai mcm nie..please…….
    as ur big fans, sy agak kecewa…

    jgn buat sy terus kecewa….please…

    0
    0
  86. ku kecewa says:

    tak minat tp nk komen.
    YUNA MANGSA FESYEN.
    pk la pjg2 sikit. nnt org ikut fesyen ni habisla..
    org skrg main ikut, x pk pjg.
    udah2la tu.
    nnt tsunami malaysia dgn fesyen tudung KARUT MARUT.
    pk2, APA TUJUAN PAKAI TUDUNG?

    0
    0
  87. misz furehaha says:

    ckit2 buka. lama2 londeh abeh semua. HAHA !

    0
    0
  88. min says:

    pendapat akula kan..boleh nak pakai tudung cm gitu..tp yg penting shawl or mafla die tu kene betul2 tutup leher,,jgn sampai terbuka atau terjatuh sehingga menampakkan aurat leher..tu je.

    0
    0
  89. nama saya nama:] says:

    nk pakai,,pakai elok2..lau nk buka,,buka jela terus…..:]

    0
    0
  90. Cik Dya says:

    yuna….tak suka tudung u macam tu..mmg u dah jd fashion victim…come on gurl, u can do better than this.sorry to say yuna, kepala u nmpk macam alien…erk!!!

    0
    0
  91. someone says:

    tulah…bila insan yg baru nak dekatkan diri ngan Allah ni….dia kna bersedia…sebab dgn cepatnya Allah datangkan ujian….artis yg pakai tudung xder jobs… gi oversea org luar pandang serong..tu semua ujian nak tgk ikhlas mana dia buat baik….kalau xtahan ngan ujian jadilah yg mcm mana ada sekrang ni…..

    sepatutnya diorg ni bersyukur sbb Allah uji mcm2…tu tanda kasih sayangnya….jgnla tersasar ye…

    0
    0
  92. cun says:

    Memula pakai tudung bawal, pastu pakai tududng selendang, pastu selendang + anak tudung syria, pastu pakai tudung gaya Hana Tajima (sila google ye), now pakai turban cover leher, pasni percaya lah, die pakai penutup kepala dgn leher ternganga,pastu pakai tudung cam Siti, pastu…. walla.. free hair, and Hollywood wide open to Yuna… Tahiah! (ptuuuuuuih!)

    0
    0
  93. yatz cheng says:

    oh no!!! Erykah Badu copycat or Rahimah Rahim nyer anak murid ni pakai turban? the US and UK Moslems are wearing the proper jilbabs and the born Moslems are wearing their jilbabs as fashion accessories… hmmm

    0
    0
  94. hacks says:

    aik, klau kite komen psal tdung yuna ni mcm kurang sesuai pun dikire KOLOT ke?? sbb klau ikut islam tdung kene menutupi hingga paras dada… maybe yg x kesah tuh jenis open minded dan mybe jugak mmg bijak bab2 fesyen ni, tapi biar la open minded berlandaskan hukum2 islam.. mmg setiap manusia x sempurna…ade jea fesyen tdung yg x nmpk mcm ustazah/mak cik2… tapi cantik jea pun…

    perangai seseorg mukmin mencerminkan mukmin yg lain….

    0
    0
  95. pena says:

    gaya turban..tapi bila tgk 2x cam baru lepas mandi….lilit2 tuala kat kepala..nie tuala diganti dengan shawl…

    0
    0
  96. Shasha says:

    yuna, i stll support u. i know how hard nak survive there as girl bertudung. its aint easy but if u just stay pakai tudung mcm mn dulu, i dont think susah nak survive sbb yuna pun bukan pakai tudung labuh or purdah. my lecturer ckp, mmg orang barat phobia ngan islam ni but once they recognize ur talent and quality, it doesn’t matter anymore. wish u all the best in the world yuna. im proud of u! <3

    0
    0
  97. apambalik says:

    HUDUH!

    0
    0
  98. nanarita says:

    macam nenek kat afrika da aku tengok……..ntah ape2 ntah..makin menyampoh aku nengoknye sbb selamani aku memang xpernah minat langsungpn kat dia ni…….

    0
    0
  99. Tok Kadi says:

    ya, sudah nampak rerambutnya..

    0
    0
  100. yuna & qi says:

    yuna pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    back to basic!!!

    0
    0
  101. Whadda F? says:

    Maybe si Yuna ni pon nak “mencari kelainan” macam si Miera Liyana kot…

    0
    0
  102. mmg langsung tak sesuai…. tuka2

    0
    0
  103. lololili says:

    bongok pake tudung cm 2..mkin tidak mnutup aurat..bgus ke??????

    0
    0
  104. mamamia says:

    one word jer….
    “BURUKKKKKK”

    0
    0
  105. bro says:

    x cantik lgsung tudung mcm tu

    0
    0
  106. mak bedah says:

    feel sorry for her, makin berubah :(

    0
    0
  107. life4hire says:

    aku tak nampak yuna..aku nampak anita sarawak jer dlm gambar ni

    0
    0
  108. apanakjadi says:

    apa sudah jadi?? ni la kalau jd mangsa fesyen. takde maknanya kena pakai tudung camni kat US. sbb beberapa bulan lepas, aku beli majalah MARIE CLAIRE, diorang ada buat cerita ttg mat salleh masuk islam di US! and korang nk tau, semua mereka yg convert tu pakai tudung tutup litup and diorg ckp kat US mereka bebas pakai mcm mana pun, takde sapa nk discriminate. sbb most ppl di us ni terbuka. lainlah kalo di negara2 EROPAh, yg kuat kristian,diorg tu mmg agak mendiscriminate islam.
    kalo stakat bg alasan nk sesuai diri di US, kena bertudung mcm ni, jgn nk mengarut, cuz aku pn ada kwn yg study kt US, pakai tudung simple, OK je??

    1 thing i dont like, byk org dh tiru gaya si YUNA ni bertudung, tgk la sikit hari lg, nampak pulak la anak2 gaids pakai turban nampak tengkuk mcm ni. ingat TENGKUK pn aurat!! kalau nk pakai tudung, pakai betul2. mmg la suma org tak sempurna,tp at least, pakai bj longgar and tutup tengkuk dan dada.

    satu lagi, aku tgk gambar atas skali tu, bepeluk sakan dgn laki mana. muhrim kah?? (minta maaf jika mamat tu ahli keluarga yuna, mana nk tau kan?)

    kesimpulan dia, saya tak suka tgk pompuan pakai tudung and fesyen lebih2! fesyen tu boleh, tp terlampau over. tak percaya pegi kat pavilion or the curve. belambak org pakai tudung konon2nya ‘HIJABERS” or “FASHIONISTA”. saya mmg tak setuju. lebih baik fashion yg simple2 sedap mata memandang…

    terima kasih. minta maaf jika perkataan saya kasar dan menyinggung hati mana2 pihak. :)

    0
    0
  109. huh says:

    nie bukan yuna………….. nie mcm minahh indon mane tah,….. jgnla pkai tudung lgu nie… xmolek la…

    0
    0
  110. Aku Hensem Sangat says:

    sukenyer….xde dislike….korg smua memang BINATANG? kah kah kah…xde sape nak dislike…kah kah kah

    0
    0
  111. Anabobo says:

    Dlu ada owg nmpk yuna xpkai tudng. Xlawa. Pkai lg lawa.
    Tp ni ha ! Sejibik mcm kt africa tu.
    Eii yuna..dlu minat kt ko sbb brtudg.n still lps paras dada wluupppooonnn bju ketat. Ni rmbut da nmpk,lher dah klhtan. Jgnla jthkn mrtabat kaum wnita n bg agma lain pndg rndah.
    Mmg fsyen slndang skg byk mnjengkelkn.ops !

    0
    0
  112. msmifa says:

    saya salah seorg peminat YUNA….tapi mcm mana sekali pun fesyen tudung nie x berkenan LANGSUNG!!! mcm ntah pape…plz la yuna jgn pkai fesyen plik… 1. hudOh 2. tak menutup aurat ngn sempurna 3. x nampak ciri2 muslimah bertudung…minat cara pemaikaian tudung yg dahulu…

    0
    0
  113. inul says:

    burok lak ai,,ko tu da la huduh,,kai la tudung leklok sikit yunaaa oii,,

    0
    0
  114. inul says:

    huduh cam die gakk

    0
    0
  115. minat yuna yg dulu says:

    x seronok arr tgk yuna pakai tudung camtu…
    dulu lg lawa dan menutup aurat..
    jgn jd macam k.ogy ahmad daud tu.. mula2 kan main lg pakai tutup sana sini, skrg dh x cam pakai tudung dah!
    sheila rusly pn sama… pakai tudung tp ketat giler bj dia…
    ade lg sorg, bleh plak kata suami dia lbh suka dia pakai selendang dr tudung…
    yg mana lebih utama? Perintah ALLAH atau SUAMI???

    0
    0
  116. Izza says:

    Suka yang dulu lagi.

    0
    0
  117. effie says:

    cam tak cantik je.. gaya yuna pakai tudung hana tajima lagi cun..

    gaya wanita afrika cm tak sesuai ngn umo yuna..

    0
    0
  118. Breakeven says:

    ~ erykah badu version less tanned ~

    0
    0
  119. Su suziana says:

    Stop it sey! Yuna.. Tk kena langsung dah mcm Bai Singh. Pls stick to the normal use..

    0
    0
  120. dia says:

    pernah jugak tengok anak tudung gaya turban, cantik, tapi bila saya pakai ada orang tegur dah sama macam orang Singh punya serban. nauzubillah.

    0
    0
  121. daydeck86 says:

    cam rahimah rahim jerk…. ehehhee

    0
    0
  122. Fatin says:

    Let her be!! If you want to critic her appearances, please look at another hundreds of muslim singers/celebrities that aren’t wearing tudung at all!!

    0
    0
    • BumbleBee says:

      mcmana laa yg free hair sumer nk ikut bertudung kalo yg bertudung sndiri tak tetap pendiriannyer…

      0
      0
      • Fatin says:

        Haha!! Nak bertudung pun nak kena ikut org ke…kalau rasa cara bertudung tu tak elok, takyah la ikut..kalau tak bersedia nak pakai, takyahla pakai…jgn nak salahkan org yg bertudung tu..sukati dia la pendirian dia tetap ke tak! asalkan niat dia Allah aje yg tau….so sneaky..nak salahkan org yg tak tetap pendirian plak..kalau dah alasan taknak bertudung tu cakap jela..

        0
        0
  123. hambabiasa says:

    yuna deleted her tumblr bcoz of dis post..haha…

    0
    0
  124. riz says:

    ntah apa2 je minah ni..dh elok2 tutup aurat, skrg dh tinggal sikit je yg ditutup..sat lg pakai baju yg ntah apa2 plak…pelik..yg kata xpe, biarkan la dia etc, hukum x halal kan cara..dah2..xyah nak kata saya nak jd ustaz la apa la..dh terang2 salah, kita tegur je la..

    0
    0
  125. jija says:

    x suka la dgn fesyen yuna skrg ni..

    0
    0
  126. kuku kaki says:

    sekadar tutup kepala je baek xpyh..
    leher tu kn aurat…
    jgn nk nmpk laen sgt kalo bakat tuh da ade..
    nnt nmpk pelik lg org xsuke..

    0
    0
  127. mizsN says:

    makin lama makin pelik. fesyen tudung ni,dr yg bejeler2,smpai la jd scarf je,pakai la yg mnurut syarak dan mengikut hukum,.apa yang cube disampaiakn Yuna ni,tudung or hidung..grrr

    0
    0
  128. hambabiasa says:

    abg nara tdi xde awaiting moderation pun..haha… ape daaa..

    0
    0
  129. zettyhumaira says:

    bkn nk menyokong sgt pun, tp ble sekali tgk fesyen mcm ni, mcm fesyen org kat africa ke kn?? hehe.. sori kalu silap.

    0
    0
  130. arieve says:

    pulang paku buah keras ker abam nara? selepas ben asaari komen fesyen abam nara ari tu?

    0
    0
  131. Hidden due to low comment rating…………..
    kenape dah x ade dislike abg nara oi….!! :)
    rindu dislike..!

    0
    0
  132. msjoinsung says:

    let her be, It will hurts her so damn much reading all the negatives comment that all of us posting here . Menegur itu memang tanggungjawab sesama kita, tapi kita takde hak nak memburukkan orang . Hanya Allah yang berhak menilai .

    0
    0
  133. hm.bes skrg xda button dislike..hahaha sokong dgn gya yuna seblom ni..lagi cun dr yg ni..huhu yuna sptotnya lebih sedar dgn status dia yg selalu jadi ikon remaja dlm berhijab :) insyaAllah lepas ni yuna kembali kpd style lma..hope so :))

    0
    0
  134. keisha says:

    kutuk kutuk yuna yea? yang mengutuk tu pakai stokin tak keluar rumah? yang mengutuk tu pakai handsock tak keuar rumah.

    bising ah korang ni.

    cermin diri dulu lah. aku rasa kalau korang tutup aurat sempurna, takdenye korang nak mengutuk orang kat sini.

    sbb takut dosa fitnah.

    0
    0
  135. student bandung says:

    tak minat

    0
    0
  136. albina says:

    cam makcik je aku tgk..

    0
    0
  137. fadilrodzi says:

    Pelik sunggh gaye tdung kome ni…klu dlu xnmpk tengkuk nape skrang di nampakkan plak…xelok mcm tu..bt lah perubahan kearah yang lbh baik..jgn plak perbhan yg mengundur ke blkg..

    0
    0
  138. no name says:

    terbalik suda…..yg dulu tak bertudung skrang da bertudung litup..yg dlu bertudung litup skrang da terbuka skit2..tanda2 kiamat da dekat ni

    0
    0
  139. shrshrf says:

    knp x marah bienda eh ? knape xde teguran utk bienda. dulu pon die icon tudung.. penyanyi nasyid.. keluar dr nasyid tgkla tudung die mcm mane.. lgpon yuna ni drpd tak bertudung ke bertudung.. dan silap yg die buat ialah menampakkan leher die die negare di US. kita sendiri tau US mcm mane and die pegi kat mane. kawan sy study kat US, then die tpakse pki tudung mcm yuna.. kite x boleh tegur org mcm ni abg nara. esp die kan fav abg nara jgk..

    0
    0
  140. USIN says:

    wakakaka. sape yg beria ria sokong yuna tu,mesti fanatik abes. sampai pakai tudung nampak leher pon tadehal.

    0
    0
  141. Yuna, ur fashion lately… S u c k s…

    0
    0
  142. Horus says:

    MEMANG LA ..DAH BF SI YUNA TU PUN PENAGIH DADAH DULU..BIASA LA..SEMAKIN PELIK LA JADINYA !!! .

    0
    0
  143. […] bertudung pelik.. Bakal ikot Datuk Siti ke? Nauzubillah…#jauhjauhkan Norfa bersetuju dengan abg nara.. memang bersetuju.. kenapa ya nak buat trand pakai tudung macam ni? nak jadi macam datuk terfemes […]

    0
    0