Written by AbangNara | April 22nd, 2013

Semenjak dua menjak ini, wall Facebook Abang Nara dipenuhi dengan video Gwiyomi. Gwiyomi ini berasal dari Korea namun kini dah jadi fenomena satu dunia. Dalam banyak-banyak video Gwiyomi, yang paling menarik bagi Abang Nara ialah versi gadis bertudung di bawah ini.

Comel kan? Abang Nara tertanya-tanya jugak kenapa tiba-tiba banyak pulak orang Malaysia buat video Gwiyomi ini. Rupa-rupanya mereka ini nak masuk DiGi Buddyz Gwiyomi Contest yang dianjurkan oleh DiGi Easy Prepaid.

gwiyomi

Fuh ~~ Hadiahnya memang terbaik. Boleh menang tiket ke Asia Super Showcase yang akan dihangatkan lagi dengan kehadiran Girls’ Generation, AOA dan Shinhwa. Lagi terbaik kalau menang Ultimate Prize sebab boleh ada Exclusive Backstage Tour. Bolehlah tengok apa yang ada di belakang pentas. Yang lagi best, Buddyz Passes membolehkan pemenangnya terus ke Super Zone tanpa perlu beratur dengan puluhan ribu pemegang tiket yang lain.

gwiyomi

Teruja kan? Abang Nara pun teruja sangat-sangat. Abang Nara memang minat sangat-sangat kat Girls Generation. Dapat tengok kelincahan mereka beraksi memang boleh pengsan dibuatnya. Untuk mendapatkan peluang ini, Abang Nara telah pun menyertai DiGi Buddyz Gwiyomi Contest dengan meng”upload” video Gwiyomi Abang Nara di Facebook DiGi Youths.

Comel tak? Maafkan Abang Nara kalau anda terpikat dengan kecomelan diri ini. Abang Nara memang comel sejak azali. Namun begitu, keyakinan Abang Nara untuk memenangi Ultimate Prize DiGi Buddyz Gwiyomi Contest kini berkurangan selepas melihat video sebab video Gwiyomi peserta lain. Boleh tahan hebat jugak!!!

gwiyomi

Hanya tinggal lebih kurang 13 hari sahaja lagi sebelum penyertaan untuk Buddyz Gwiyomi Contest ini ditutup. Kalau anda peminat setia Girls Generation dan mahu bertemu mereka di Asia Super Showcase, inilah peluang anda. Rakam video Gwiyomi anda secomel yang boleh. Pastikan anda adalah pengguna DiGi Easy Prepaid dan menepati syarat-syarat di bawah ini terlebih dahulu.

gwiyomi

Dengan DiGi Easy Prepaid, Buddyz Takkan Terpisah dengan 24 jam setiap hari Panggilan, SMS, Facebook dan Twitter PERCUMA. Lawati Facebook DiGi Youths untuk maklumat lanjut mengenai Buddyz Gwiyomi Contest. Selamat mencuba dan selamat ber”Gwiyomi” ~~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

94 responses to Abang Nara Ber”Gwiyomi” Demi Girls Generation

  1. Nini says:

    Hahaha lwk la abg nara ni..

    0

    0
  2. pembaris says:

    nara bergwiyomi?memang bahanaaaa

    0

    0
  3. TULIP says:

    tolong!!!!!!!!!!!!!
    hahahaha

    0

    0
  4. peminat beautifulnara says:

    comel giler abg nara buat gwiyomi.

    0

    0
  5. eyja says:

    lawakkkkkk giler abg nara ni…x berenti aku ketawa.. hahahaha

    0

    0
  6. Mak Jemah kauuu says:

    bwt2 kuat lg better dr perasan cute!!!magaddd!!!

    0

    0
  7. Mak Jemah kauuu says:

    bwt2 cute lg better dr perasan cute!!!magaddd!!!

    0

    0
  8. AbangNara says:

    hahahaha. terima kasih atas komen-komen anda. Cute kan Abang Nara? Ada tahap bobo tak?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    yela abg nara cute sesangat lettewww..abg nara ni rajin2 la update blog ni…

    0

    0
  10. Unknown says:

    choyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy , muntah darah aku dibuatnya tngok gwiyomi si Nara ni??? …. ni dh solat Asar ke belum Abg Nara???

    0

    0
  11. ............ says:

    aduhai…hilang ngantok aku tengok abg nara wat cam tu…kelakar jer…kalau wat cam tu tunjuk kt anak abg nara mesti dia gelak terguling2 atau pn dia ckp dh knpa ngan papa aku ni…terlebih makan ubat ke…….

    0

    0
  12. ................ says:

    mula2 aku tengok pompuan tu buat..aku rilex jer..tpi bila aku tengok abg nara wat plk..senyum sinis aku d buatnya…boleh la wat hilang ngantuk n boring aku d tmpt koje ni…

    0

    0
  13. Pilih kasih says:

    bang naraaaa…dlm lima bintang sy bagi tiga bintang suku…..

    0

    0
  14. rafles says:

    gwiyomi ni menatang hape sbnornye weyh?cer kabor ckit kat teman nih..

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eh kan bang nara dh tunjok tu kau tk tau ke ????????? gwiyomi tu kan eksesais muka ngan jejari runcing. kau tk Nampak ke bang nara tunjok jejari runcing dia tadi !!! mengarot la diani huh !!!

      0

      0
  15. cik tie says:

    hahahahahahahaha lawaklahhhh abg nara ni..bang nara oiiiii..demo wat gapo gitu tuh…

    btw, in my opinion, gwiyomi ni better than harlem shake yg lg takde motif. skurang2nya lagu ni ada kaitan jgk dgn pergerakan dia.

    0

    0
  16. Mirai Suenaga says:

    Aku tak sanggup nak tengok sampai habis.

    0

    0
  17. mieoww says:

    x sanggup aku nk tgk abg nara bergwiyomi..heheh

    0

    0
  18. Anonymous says:

    My videooooo!! Pleasseeee VOTE MY VIDEO!! GWIYOMI LOVE STORY^^

    0

    0
  19. Anonymous says:

    nilah orang yang mengaku Islam.. apa yang orang korea buat semua nak tiru.. apa yang orang putih buat semua nak tiru.. tapi perintah Allah buat x tahu aje…

    0

    0
    • joyah.. says:

      ngko ni pe hal..??
      bukan nara buat aksi lucah pun kat atas tu.. mana hg tau org2 islam yang buat gwiyomi ni semua tak solat..???

      0

      0
  20. NARA BAPUK says:

    EWWWWWWWWWW… NARA KO NI BAPUK KE? AWWW

    0

    0
  21. kek cokelat kesukaan aku says:

    Hang ni lawak aih nara oii….. mmg btoi2 aku nk tegelak dgn mimik hg buat ctrl cute. Hehe

    0

    0
  22. teah cun says:

    sabar dik nara. Jangan buat dah. Fenin akak

    0

    0
  23. Amirul Aslam says:

    gwiyomi pulak lepas demam gangnam.. Adeh…

    0

    0
  24. Deania says:

    rasa nak hentuk kepala kuat2 je kat laptop tgk nara buat…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Natang mende gwiyomi tu??

    0

    0
  26. tiya says:

    Lucu lah abg nara….hahahahahahahhaa…berkali2 tiya tengok…~~~boleh digunakan tuk relez tension~~~ =D

    0

    0
  27. Betik says:

    baaaaaaaaahhahahahahahahaha~~!!!!!

    dalam byk2 gwiyomi yang LAGHO ni.. yg pompuan cute pakai tudung tu je berjaya buat aku tersenyum sorang2… chewahh..

    yang lain2 buat aku ternganga panjang smpai lalat hampir masuk mulut aku.!!

    xde motip btol!!!

    0

    0
    • nnn says:

      gi mampos lah kau, tu bini org
      kau ni mesti pak cik bujang terlajak kan

      0

      0
      • Betik says:

        LOL.

        dah mmg itu tujuan dia kan nk bagi pakcik2 bujang n terlajak tangkap syiookk kat dia kan?

        pasal tu buat muke comel sokmo je.

        ko tu jeles sbb ko x comel mcm bini org tu! puihhh

        0

        0
        • nnn says:

          aku lelaki, buat apa nk jeles, berlambak awek kejar aku tp aku buat x layan jer, gi mampos lah minat Gwiyomi

          0

          0
  28. muslimahs says:

    sy trpnggil utk mmberi komen mngenai vdeo ni yg mne sy rse lgsg xmmbri faedah.nk2 org yg wt vdeo ni muslimah yg berhijab. brpe byk dose org lki (ajnabi ) tgk awk? lg byk dose klo laki2 ajnabi yg mupload vdeo ni dlm fon, tab msg2.brpe byk dose dpt ? dan scare xlgsg mngalakkan wnita islam trutame yg brhijab mengupload vdeo ni d utube. org mlyu ni ske mngikut. klo srg wat, smue nk ikt. sy jge difhmkn yg wnita dlm vdeo trsbut brsttus istri. lihat..brpe byk dose awk dpt hsl dr mngupload vdeo awk yg comel tu? spttnye awk rakam video ni scare personal & khusus utk tatapan suami awk shj. bkn upload kt utube. kire da x klusip lg la kecomelan awk tu psl smue laki da tgk. nk2 laki yg tgk tu sntiase trgt2 vdeo kecomelan awk tu..bnde smue ni akn jth pd zina hati.brdose tau x? sy bg komen scre iklas. dan hrp hntiknla jthkn maruah muslimah2 skelian. jdla dri anda xklusip tu tatapan yg halal sj.

    0

    0
    • Betik says:

      1. terima kasih diatas teguran, moga2 mereka ni kurangkan kegedikan.
      2.lebih best kalau ko tegur bini org tu kat personal fb atau utube dia. dpt gak dia terima teguran ko secara direct.
      3.Muslimah yang baik xkan bukak blog artis yang penuh ngan pic2 maksiat2

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku menyampah dgn BETIK ni….ko nk nasihatkan org jgn buka blog artis..yg ko mari sini jugak kenapa…ckp x serupa bikin

        0

        0
        • Betik says:

          aku nasihat2 org pun.

          aku x guna ayat poyo bajet SUCI BERSIH .. !! weerrkkkssss

          0

          0
        • just comment no bullshit says:

          betik sentap, nasihat org jgn masuk blog retis konon, kau tu pak cik siap komen kt blog retis ni apehal, munafik lah lu pak cik, kalau dh lonely..pantang nmpk pompuan mula lah nk menggatal

          0

          0
      • Betik says:

        just comment no bullshit <— hahahaha apa bullshit ko merepek ni??

        aku sentap?? sape yg meroyan skang ni??

        wahkahkahkahkah

        0

        0
        • just comment no bullshit says:

          pak cik sentap ker dgn nickname aku, aku komen hal lain…kau sibuk nickname aku plak..ada apa dgn nickname aku.?? tu hanya nickname lah, tak perlu nk sentap sgt..lain lh klau pak cik ni ***** mungkin terbayang benda lain, bajet suci puiiii

          0

          0
    • Anonymous says:

      sibuk nasihatkan org,sendiri sibuk baca gosip!! ejaan macam budak darjah 5!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      betul kata-kata tu.
      moga dia dapat hidayah.
      betul juga kata pengomen lain, kenapa tak tegur dia terus?
      dia baca ke blog nara nih?

      0

      0
  29. AbgNaraActCute says:

    ABANG NARA!! HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH HEHEHEHEHEHEHEHHEHEHE HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI

    0

    0
  30. miss s says:

    comel girl nie..aba nara..???no komen..

    0

    0
  31. Lols says:

    ewww gwiyomi? semua perasan cute… geli

    0

    0
  32. si kucing meowmeow says:

    haha ! klakar la si nara ni … parody gwiyomi yg buat aku putus urat kentut bahahahahhaa

    0

    0
  33. kipasmejanational says:

    comel ke macam ni? dah mcm budak2 retard aje..kartun nak disamankan dgn manusia..muntah ijo aku wehh!!

    0

    0
  34. nana nini says:

    lum click play lg aku dh gelak beso tgk muke nara.

    0

    0
  35. aminin says:

    Adoi nak pecah perut lak tengok abg nara..hoho
    abg nara boleh pinjam video abg nara laa nak buat entri..
    seronok plak..minta izin yer wahai abg nara yg ku sayangi sokmo..
    Dunia Blogging Ramai Yang Salah Anggap.. Kenapa?
    Tips bagaimana cara dapatkan idea menaip entri Blog
    Tips Untuk Blog: 9 Cara Buat Blog Loading Lebih Cepat

    0

    0
  36. Anonymous says:

    ALAH KORANG NI YG KUTUK2 BUAT APE ,NARA NI SAJE2 JE BUAT . DIE PUN MANUSIA BIASE JGAK ,MCM LA KORANG NI PERFECT SGT . BKN BUAT DOSA PUN

    0

    0
    • nana nini says:

      tah la dorang nie. x kan nk kene serius memanjang. sekali kala nk gak tgk sesuatu yg lucu. apee daaahhh.

      0

      0
      • kiki says:

        lucu..?? kat mana lucu..?? org tu buat cute bukan buat lawak, lain lah kalau tgk mr.bean..yg tu baru kategori lucu

        0

        0
  37. aku jantan perkasa says:

    jujur cakap, pompuan first tu mmg comey tapi aku tak minat la pompuan koya comey tunjuk cantik dpn org. tak malu ke? pompuan melayu sulu2 semuanya pemalu dan manis2, sekarang dah tak de perasaan malu. kalau comey tak perlu tunjuk dkt org, simpan sndiri sudah

    0

    0
  38. kasabian says:

    aku mmg anti benda2 mengarut mcm ni..takde pasal..ape kejadah ntah..totally bukan budaya kita..

    0

    0
  39. nickname jer says:

    wahhh..yoona nak dtg malaysia..best lau leh jupe depan2 ni…hehehehhe..angan x sudah jer mampu..

    0

    0
  40. OBSERVER says:

    MY 2CENTS’ OPINION:
    1) THE GIRL IN HIJAB- WHY IS SHE DOING THIS STUPID KOREAN DANCE CRAZE? Langsung tak ikut budaya kita. Sangat tak berfaedah langsung and a total waste of time.

    2) WHY IS THE GIRL PRETENDING TO BE A KOREAN GIRL ANYWAY…???!! HER MAKEUP AND FACIAL EXPRESSION SEBIJOT MACAM POMPUAN KOREA. WTF…????!!!

    0

    0
  41. missiyana says:

    ouh ini ke abg nara nyerr.. alololo… comel jee… haha… :P

    0

    0
  42. kaksemah says:

    HALAMAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK…!!!

    TAK PASAL-PASAL KELUAR BALIK BISKUT TIGER YANG AKU CICAH NGAN AIR KOPI TADI BILA TENGOK VIDEO “GELI-OIIII-NI”…

    BANG NARA PUNYE PASAL LA NIH….!!!

    ARRRRRRGHHHH…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  43. yaya says:

    hahahahahaaaaaa…klakar ar bang nara wat gitu…xbenti gelak dr td…..

    0

    0
  44. ziello says:

    biarlah bah muka dia macam korea.. sudah muka dia macam tu.. biarla bah..

    0

    0
  45. Toms On Sale says:

    “My name is Ozymandias, King of Kings, Look on my Works, ye Mighty, and despair! Nothing beside remains. Round the decay Of that colossal Wreck, boundless and bare The lone and level sands stretch far away.”

    0

    0
  46. kulit kaki says:

    tak brani nk hit play button.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    potaik

    0

    0
  48. nyampah aku tengok says:

    sumpah hodoh . kau ingat comel ek abg nara? puih

    0

    0
  49. bengong says:

    dui..!!!! yg kamu melalut bagai nie napa??? suka haty abg nara lah…. kan dia mo ikut contest DiGi tue… dui..!!! sowe k yg kat muslimin dan muslimat tue… tapikan,,, sya nasihatkan kalian untuk komen tuan punya badan yg buat gwiyomii tue (muslimin/muslimat) di page @ fb @ utube dorang,.. kalau kamu cerama tuan punya badan tue kat sini kamu pikir “dia” nampak ka tue???? lagi satu…, blog nie blog gosip..,, napa kamu masuk page nie erk??? sowe k… nie blog gosip… faham gak kan??? klo nda faham,, kasih faham2 la diri tue sendiri k..

    0

    0
  50. sukagelak says:

    haha. sporting n comel kot abg nara. terbaik! :D

    0

    0