Written by AbangNara | May 24th, 2014

Memang penuh dengan kejutan sungguh keputusan Anugerah Bintang Paling Popular 2013 kali ini. Setiap kali nama pemenang diumumkan, Abang Nara terkesima dibuatnya. Bukan apa, hampir kesemua tekaan Abang Nara salah. Secara jujur, kali ini Abang Nara sangkakan Zizan akan membolot beberapa kategori, namun tiada sekali pun namanya disebut sebagai pemenang.

keputusan abpbh2013

Namun kesemua para pemenang sangat-sangat layak membawa trofi untuk kategori masing-masing. Pemenang besar sudah tentu Aaron Aziz yang berjaya merangkul Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH2013 dan juga Pelakon Filem Lelaki Popular. Turut membawa pulang 2 trofi ialah Siti Saleha untuk kategori Pelakon Filem Wanita Popular dan Pelakon Drama Wanita Popular.

keputusan abpbh2013

Jepp Sepahtu juga berjaya mengenepikan Zizan Razak untuk kategori Artis Komedi Paling Popular. Sementara kejutan paling besar sudah tentu apabila nama Achey diumumkan sebagai pemenang kategori Artis Baru Lelaki Popular menewaskan Waris, Dazrin, Nomad dan Mikael Andre. Turut membuat kejutan ialah Shah Iskandar yang membawa pulang trofi Pelakon TV Lelaki Popular.
keputusan abpbh2013

Apa pun, tahniah diucapkan kepada semua pemenang atas kejayaan anda. Semoga kemenangan ini akan menjadi pemacu untuk anda meningkatkan prestasi dan mengurangkan kontroversi di masa hadapan. Kepada semua yang terlibat dalam ABPBH2013, tahniah diucapkan atas penganjuran kali ini. Kredit gambar Instagram ABPBH2013.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Aaron Aziz Paling Popular, Keputusan ABPBH2013 Penuh Kejutan

  1. Momok says:

    Rajin betul peminat aaron undi. Tahniah. Harap2 next year muka baru menang macam Jep Etc.

    0

    0
    • senah montana says:

      macam x meriah je tahun ni…

      0

      0
    • Olga says:

      Nabila Huda tu kenapa tak pakai seluar?
      dh mcm pelakon filem porno yg iols tengok semalam..
      ala2 scene setiausaha goda boss dia kat pejabat pakaian dia mcm tu la!
      Tajuk video tu “Girl having fun with the boss at the office”

      0

      0
      • ayam jepon says:

        HAHAHA !! KAN !! MENYAMPH NENGOK NABILA HUDA SEKARANG NI ,, TAK MALU KEW NGAN FELIXIA YAP , YG NON MUSLIM BUT BOLEH TUTUP AURAT !! KO YG ISLAM DARI BABY NAIK PENTAS TAK PAKAI SELUAR !! AWWWW !! DAH LA HITAM CM BANGLA !! HAHAHA

        0

        0
    • Sharifah Nurul Fatima Al-Zahra Sye says:

      Kesian Zizan pulang tangan “0”

      0

      0
    • ayam jepon says:

      JANJI BUKAN JIJAN NONGGEK YG MENANG !! HAHAHA
      / SAM YG PENDEK CM AYAM SERAMA JANTAN !! OPPPSS

      0

      0
    • Olga says:

      ABPBH tahun ni paling hambar !!! Amy Mastura tak kelakar langsung…meluat lagi ada. Menggelabah dan bingit telinga. Eeee…bosan.

      0

      0
      • yahoo says:

        Lg bagus amy mastura dr fafau. Gugup manjang. Amy yg dah lm xmengecara lg confident.

        0

        0
      • entah says:

        Aku tgk abpbh sebab pengacaranya amy mastura.. okeylah dia mgacara. Ada juga joke. Fafau byk control. Mcm mengacara nona jew…

        0

        0
    • JIJANG says:

      zizan x memang maybe terpalit emma maembong..

      0

      0
    • SHIRO says:

      kesilapan ABPBH2013 x megah mcm dulu disebabkan 3 faktor.:
      1) Dilangsungkan pada bulan 5 dimana artis2 sangat sibuk dgn drama2 raya dan komitmen lain… kurangnya kedatangan artis.
      2) Dewan yg sangat besar.. kerusi kosong pun blh nampak…
      3) Kamera TV3 x cukup power tuk shot kat penonton bhgan atas… jadi x meriah..

      0

      0
  2. Faridah says:

    Bosan la aaron

    0

    0
  3. Cik jannah says:

    C’mon! Give artis lain a chance! Like Jep sepahtu ke or Siti Saleha? Asyik orang sama je. I know dah rezeki. Congrats to all winners!

    0

    0
  4. BANANA says:

    mengarut!

    0

    0
  5. deen says:

    Aku tak paham betol Award ni..
    mula2 pembukaan artis menyanyi duk memuja muji Ya Allah, Ya Allah…
    lepas tu sorang2 artis naik pentas pakai baju x cukup kain!
    yg lg pelik pompuan bukan beragama islam (Felixia Yap) berpakaian litup berbungkus.. tp yg melayu islam terbelah2 kain, siap ada yg x pakai seluar!
    Ape ni?

    0

    0
  6. Mia says:

    Memang surprising. Ini memang anugerah utk kelab peminat..hakikatnya memang zizan yg top skrg..baru sign kontrak 2 juta dgn astro kot..oh well mungkin bukan rezeki zizan..dah rezeki masing2 kan..hmm

    0

    0
  7. mssmieraa says:

    Tahniah kpd johan dan jihan :) tahniah jgk pd yg lain..

    0

    0
  8. nani says:

    kenapa Artis Wanita Stailo tiada result?

    0

    0
  9. loveydovey says:

    seriously boring….. n siti saleha menang dua award??? dia femes ke sekarang ni??? … takda nampak sgt pon dia ni berlakon… tup2 menang award.. pfffttt…

    0

    0
  10. shahz says:

    aku satisfied jgk la aaron aziz dpt artis paling popular. abis tu sape lagi yg layak?? jep rasenye belum layak lagi. neelofa? hmm ramai x suke dier. siti saleha belum blh menandingi kepopularan aaron wpun menang 2 kategori.
    at first aku mcm rase boring nk tgk abpbh thn ni sbb terkezot badak tgk name2 kurang popular masuk finalist especially pelakon tv wanita tpi bile tgk pemenang, oklah jgk.

    0

    0
  11. HantuKuburanCina says:

    Tahniah Aaron…tahniah Johan..im always listening to morning ERA..sampai jirab kubur aku cakap..OH i see..this johan so funny..I Like..dia ckp cam tu..tahniah stacy
    Zizan cukupla makan kit kat tu…sebab zizan tak kirim pun kit kat kat aku..huhu

    0

    0
  12. kotak says:

    retis malaysia tak da duit kot nak beli baju yang boleh tutup semua badan dan tak ketat. mohon sesiapa yang banyak duit tu sedekahkan “kain putih”. biar sedar sikit. buat malu je dgn felixia tu..

    0

    0
  13. hana says:

    skrg tkr stail plak…dlu lawan seper pakai baju paling singkat, dedah peha. skrg plak, lawan saper pakai baju dedah dada paling berani….malu btl dgn felixia…

    0

    0
  14. Emma Kaembong says:

    Korang kutuk2 pakaian artis pehal? X suka…tukar la siaran tuh . Bodoh la.

    0

    0
  15. […] Aaron Aziz Paling Popular, Keputusan ABPBH2013 Penuh Kejutan (29) […]

    0

    0
  16. Kate Centreton says:

    Apa apa lah. Tapi hairan bin ajaib. Berapa banyak si AA ni berlakon? Tiada impression langsung kalau belakon??? Pikir nya ZRazak ke Adi Putra ke rupa nya rezeki nya AA. Terkujut kojap. Tahun ni macam hampeh gitu

    0

    0
  17. emma kempiss says:

    nk termuntah ak mlm ni tgk kaki artis yg berbulu dh mcm rebung…

    0

    0
  18. Kate Centreton says:

    Takde muka baru ke? Boring betul tengok. Lebih baik layan cepet kuih tart dapat jugak hasil. Artis perempuan yg beragama Islam tidak segan langsung dengan saudara baru kita ke?

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Populariti tu ada turun dan naiknya. Agaknya menyesal Zizan dikaitkan dengan Emma time peminat nak vote untuk ABPH agaknya. Jatuh terus nama dia. Kesian Zizan satu award pun tak menang.

    Ada yang popular tapi tak dapat award. Memang betul la kata abg Nara , kejutan paling besar sudah tentu apabila nama Achey diumumkan sebagai pemenang kategori Artis Baru Lelaki Popular menewaskan Waris, Dazrin, Nomad dan Mikael Andre. Dia kan tak berapa popular.

    0

    0
    • cik pot pet says:

      Achey tu kan product Media Prima – juara Bintang Mencari Bintang ditambah pula popularity kumpulan Bochey meningkat masa Maharaja Lawak Mega 2013.
      Tahniah Achey.. good job supporters Achey

      0

      0
  20. epal hijau says:

    Makin muak dgn rancangan ni…nasib baik tk tgk..yg brpakaian ntah pape,yg menang ntah pape,semuanya ntah pape..dunia akhir zaman ni beringat la sikit..fitnah dajal makin berleluasa..bce surah kahfi byk2…

    0

    0
  21. 2 + 8 pun nak tanye aku says:

    Jep, Johan, Jihan, Dato’ AC, u all deserve the award!
    Siti saleha brlakon filem ape?? Popular ke??
    Shah Iskandar brlakon mcm kayu pun dpt..
    Neelofa pun brlakon mcm kayu tp trcalon. Mengacara pun kelaut tp boleh menang..
    Full respect to Felixia Yeap! Baju sederhana n menepati syariat, xde lip lap lip lap bagai.
    Artis2 wanita baju xcukup kain especially Zila Bakarin, Raja Ilya n Nabila Huda sila rasa malu tutup muka ngn bahagian2 yg trdedah tu ngn kuali. Kain trbelah tengah nk tunjuk apekah??? Sila belajar pakai baju yg elok dr Felixia Yeap.

    0

    0
  22. ninie says:

    ABP paling bosannn,Zila Bakarin the worst..mcm drag queen je tgk..

    0

    0
  23. stylish says:

    Aku sedih bila tgk pakaian zila bakarin ngan nabila huda…..malu dgn felixia yeap
    yg berpakaian sopan……tp sapa kita utk menghukum…masing2 dah besar boleh
    fikir ….anyway congrats to jepp,dato ac and all the winners….kepada siti saleha adakah anda pelakon filem yg popular klu dengan hanya 1 filem je???kepada pihak abp please cari pengacara lain tahun hadapan dan sapa yg dah menang lebih dr 6 kali tu x payah lah bertanding beri ruang pada org lain…..utk abp kali ni dr 10 sy bagi 4 bintang….dan kepada artis2 setiap kali attend anugerah pakai lah yg sopan x payah lah tunjuk betis2tu sume……..walaupun kita nak tunjuk yang kita ni bkn hipokrit jgn sampai kita di label catek agama……at least respect our religion….

    0

    0
  24. […] Aaron Aziz Paling Popular, Keputusan ABPBH2013 Penuh Kejutan (46) […]

    0

    0
  25. […] Aaron Aziz Paling Popular, Keputusan ABPBH2013 Penuh Kejutan (46) […]

    0

    0
  26. mieowww says:

    one word..bohsan tp aku suka sbb zizang x menang..hoho

    0

    0
  27. mak c kina says:

    shah iskandar,neelofa,ac – undi diri sendiri..
    -lofa,ckp pun control,ada hati..bape tan ko bli paper?..
    -shah,belakon xbes..drama pun xcapai rating..
    -ac,nasib sbb dpt produk yg mmg ramai penonton
    result yg lain,aku ok je..

    0

    0
  28. pink pink says:

    bintang paling popular undi xsampai 80k?..undian merosot atau ramai pesaing?..bg aku,lbh pada xde org nk anta undi..so BH carik2 la altenatif lain utk buat progrem mcm ni..

    0

    0
  29. nia says:

    Bagus la zizan xmenang…tak nampak pon ape bakat die tu

    0

    0
  30. mawar zain says:

    Aku mmg sokong bila org kata AA x layak… of course lah. berlakon mendatar, sama je ekpresi mukanya. Aksi? Romance? Melo?… semua sama. mungkin aku yg x nampak atau juga aku yg x tahu menilai. Setiap orang lain nilaiannnya. Pengacara Fear Factor pulak, ape hal boleh bg dia, dah mcam rancangan tautan kasih. Ape kata kau? aku dah macam sedih tetiba part dia bercakap. tapi, x apelah, tu hanyalah pandangan aku… mungkin ramai yang x setuju pon.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    xleh blah siti saleha menang..filem apa eh dia belakon..jap nk igt..ishhk2..
    *sumthg fishy detect*huhu

    0

    0
  32. ct kemboja says:

    huhuhu…zizan xmenang wei…aku ingat peminat2 dia xcukup undi dia.lg satu, asyik cite pasal emma je, sampai meluat dh.kesiannnn….btw…AA mmg layak….tahniah!

    0

    0
  33. error says:

    Semis artist msia dh x popular..hidup artis ..kna kaji balik pemilihan disebabkan hadiah lumayan..

    0

    0
  34. budi says:

    Bila lihat cara undian ABPH ni tak semestinya seorang artis tu punyai ramai peminat.
    1 org peminat (yg duitnya tak habis2)..rajin keluarkan $$$ beli surat khabar bnyk2 undi sehingga berpuluh-puluh mungkin ada beratus-ratus….jadi tak payah hairanlah sgt. Dah rezeki diaorg.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      klau betul ada yg macam tu….aku sarankan baik dia simpan duit tu utk hari tua atau derma utk org miskin atau pun anak yatim, undi byk2 artis dapat aper…artis dapat hadiah..duit, yg tukang undi perabis duit.

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Yg tak puas hatinya, macam mana stacy boleh menang? Fikirkan shila or yuna

    0

    0
  36. minah jambu merah biru says:

    lov u Aaronnnnnnnnnnnnnnnn lov u dayanaaaaaaaaaaaaa ! bukan dayana bini ashraf eh tapi bini Aaron ! minah jambu suka Aaron yg menang anugerah bintang popular…eeeeeeeeeeeee suka nyeeeeeeeeeeeeeeee !

    0

    0
  37. tahniah Aaron aziz

    0

    0
  38. weng weng says:

    semua aku setuju kecuali shah iskandar..berlakon mcm takde jiwa..kayu..muka pun bukan lawa..ni semua pompuan gilakan bangla lah yg undi lebih2

    0

    0
  39. Anonymous says:

    thn ni retis y menang memg mcm x d jangka…mcm retis y kurang kontrovesi y menang…ok le tu kan dari retis y samaaaaaaa jer…wlpn AA berlakon x berapa best..tpi aku suka juga la dia menang sb AA ni dia caring ngan keluarga dia…kalau nk d bandingkn ngan zizan..aku lagi suka AA…

    0

    0
  40. PROPAH says:

    kesian zizan satu pon x menang…rasanya tahun nie mcm ada yg tak kene jer…yg aku rasa layak menang mlm tu cuma siti saleha,jep,hafiz,fafau,johan,achey,aaron Aziz….yg lelain tu…sedheyyyy….artis paling cantek malam tu…raja ema…boleh…pakaian paling x ada bajet….zila bakarin….penyampai paling happening…jasmine hamid…persembahan paling memukau…nora dan liza hanim…dan juga closing act…earth song…

    0

    0
  41. PROPAH says:

    pengacara…sedih la…lawak x menjadi…camera work pon adoiiii kelaut….sakit pulak mata aku tgok …sound system pon alamakkk aiiii….lgi satu x ada sorang pon yg dpt award nk contribute pada isu Negara…dewan pon seat byk kosong….sedihhh pengacara next time amik la balik kak ogy,abg salleh yaacob….kang engku ngn kak shira bru meriah…ni amy mastura…yg aku nmpk berusaha keras buat lawak tpi x jadi….

    0

    0
  42. […] Aaron Aziz Paling Popular, Keputusan ABPBH2013 Penuh Kejutan (75) […]

    0

    0
  43. Farhana says:

    Salam Nara, untuk pengetahuan kesemua gambar yg dipamerkan adalah hak milik penganjur ABPBH dan tidak boleh disiarkan tanpa persetujuan pihak penganjur / tanpa mempamerkan kredit gambar kepada empunya hak milik. Sehubungan itu, pihak Nara dipohon untuk menulis surat rasmi untuk sebarang penggunaan gambar yang tertera di atas. Pihak Nara diminta untuk terus menghubungi wakil ABPBH di mohdfuad@mediaprima.com.my atau farhanaabrahman@mediaprima.com.my. Tindakan lanjut akan diambil sekiranya pihak Nara gagal memberi sebarang respon. Terima kasih.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Salam Nara, untuk pengetahuan kesemua gambar yg dipamerkan adalah hak milik penganjur ABPBH dan tidak boleh disiarkan tanpa persetujuan pihak penganjur / tanpa mempamerkan kredit gambar kepada empunya hak milik. Sehubungan itu, pihak Nara dipohon untuk menulis surat rasmi untuk sebarang penggunaan gambar yang tertera di atas. Pihak Nara diminta untuk terus menghubungi wakil ABPBH di mohdfuad@mediaprima.com.my atau farhanaabrahman@mediaprima.com.my. Tindakan lanjut akan diambil sekiranya pihak Nara gagal memberi sebarang respon. Terima kasih.

    0

    0
  45. Arif Ah says:

    Siti Saleha layak menang kategori Pelakon tv Wanita Popular. Sebab drama dia byk thn lps antaranya asmara luna, memberku Hawa, Terlanjur cinta, ruby.. Telefilem dia lbh lbh dr 5.. Okay la tu brbanding dgn calon2 y lain, dia juga layak menang utk kategori Pelakon Filem Wanita Popular sebab dia brlakon 3 filem antaranya Kerat 14, Kl Zombi & Balada Pencinta, Dua filem beliau mendapat kutipan 1 hingga 2 juta lbh.. Okay la tu, nora danish filem tk meletop sgt semua kutipan biase2 jer, lisa plk filem 1 jerrr… Yana pun sama… Jadi sememangnya Siti Saleha layak memang 2 anugerah itu…

    0

    0