Written by AbangNara | June 24th, 2012

Berita baik untuk semua peminat Aaron Aziz (mungkin berita kurang baik untuk Zed Zaidi) apabila Aaron Aziz mengesahkan yang dia sudah menerima kad MyPR semenjak awal Jun yang lalu. Ini bermakna, Aaron kini adalah penduduk tetap Malaysia yang sah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Aaron Aziz dan keluarga atas berita gembira ini.

mypr aaron aziz

Bercakap kepada wartawan Kosmo hari ini, Aaron Aziz mengakui yang dia tidak mahu menyebarkan berita ini kepada umum. Kata Aaron:-

Saya minta maaf kepada semua pihak kerana dari awal lagi tidak menghebahkan kelulusan permohonan PR saya kepada umum. Saya fikir, perkara itu tidak perlu dikecoh-kecohkan. Tetapi, apabila ada pihak yang tidak bertanggungjawab mengirimkan salinan dokumen sulit saya itu kepada umum, barulah saya rasa perkara itu perlu dijelaskan. Saya sudah memegang kad MyPR sejak awal Jun. Saya harap pengakuan saya ini akan menjelaskan segala persoalan semua pihak.

Semoga dengan penerimaan kad MyPR ini, tidak ada lagi isu yang ditimbulkan mengenai Aaron Aziz dan keluarganya. Kepada Aaron, teruskan berkarya di bumi Malaysia ini. Semoga anda akan terus maju jaya.

117 responses to Aaron Aziz Kini Penduduk Tetap Malaysia, MyPR Diterima Awal Jun

  1. terasake says:

    tahniah :)

    0

    0
    • Bro 10 Inci says:

      Bgs la tu. Musti bro Zed Zaidi makan hati hehe..

      0

      0
      • Abc123 says:

        Agak2 apa komen zed zaidi lepas ni? Apa lg alasan dia nak bergaduh dengan aaron aziz?

        0

        0
      • Anonymous says:

        yeay.. next year boleh undi AA dlm ABPBH Lg..

        0

        0
      • Anonymous says:

        lepas ni mesti ada si bongok yg komen, senangnye dpt warganegara! org lain lama tggu x dpt2, sbb ramai yg bongok x faham maksud pr dgn nationality. xcaye gi baca kat fb nara!

        0

        0
      • Ko Kesah Ape says:

        comel la anak aa yg pakai baju biru tu, muaahhh…
        bagus la klu dh rezeki xkemana.

        0

        0
      • gay mencari movie gay utk dijadikn model 7 hari says:

        owh tahniah dh jd rakyat malaysia, aq rase hot si zed zaidi tu muahahha

        0

        0
      • Anonymous says:

        nnti zz kata jd warganegara baru boleh berlakon sini..setakat PR tak boleh

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        kentut.
        kenapa dia ni layak duk kat malaysia!
        aku saman kan!

        0

        0
      • fiezahoney says:

        alhamdulillah,n tahniah pada aaron aziz,, dan utk ZZ,, sebagai satu bangsa, agama dan korang pun serumpun kan,.. jnaganlah cuba nak cari kesalahan n kelemahan org lain.. sbb bangas lain akan gelakkan kita jer sebab kita sebangsa pun nak mendengkin kat satu sama lain., macam mana melayu nak maju., banyak lagi masalah artis kita, kenapa isu ni plk yang zz nak cuba bangkitkan, cubalah pantau cara pemakaian, lakonan, cerita2 tahyul yg makin berleluasa kat artis malaysia yg berbangsa melayu lagi,, sbb bila zz mempertikaikan isu ni nampak sngat ada sesuatu perkara peribadi yang zz x puas hati dengan aa kan…. (renung-renungkan lah…. :) )

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        Tahniah la Aaron Aziz drpd saya dan juga semua ahli jawatankuasa SENIMAN saya yeaaa.. Saya harap dgn kemenangan anda mendapat permit di Malaysia ni akan anda guna pakai dgn cara yg betul.. Saya tak nak lepas ni ada org dtg ngadu kat saya mengatakan yg anda ni salah guna pakai permit yg diberi kerajaan Malaysia..

        Lagi satu Aaron Aziz.. Isteri dan anak-anak anda dh ada permit juga ke?

        p/s : Musykil saya dgn cara dia mendapatkan permitnya.. Harap pihak berkenaan jgn mudah meluluskan permit org luar sewenang-wenangnya.. Umpama murah sgt negara kita ni nak bg org luar menumpang.. Anda ada twitter ke Puan Diyana Halik?

        0

        0
      • Manager KFC says:

        hahahhahaahhaha zed zaidi..dah sembur aaron kt twitter ada hati nk sembor bini dia plak..pak lawak la ko!

        0

        0
      • ORANG LUASR SIBUK NAK DUDUK MALAYSIA…. YANG DUDUK MALAYSIA SIBUK BANDING2KAN KELEMAHAN NEGARA SENDIRI DENGAN NEGARA LUAR…. JOM KITA SAMA2 BERSYUKUR DENGAN APA KITA ADA….

        kukukata.blogspot.com/2012/06/beginilah-tempat-pelacur-nigeria.html

        0

        0
      • duitduit says:

        Nanti pulak ZZ kata ‘Siapa yang asalnya lahir luar negara or related dengan orang luar, lagi lagi Singapura, sila sila sila keluar’
        dah sudahhh. haha

        0

        0
      • PAS = Jalan2 Ke Syurga says:

        Baguslah senang pendatang asing mcm si Aaron ni dapat MyKad ni mesti nk mengundi UMNO bagi UMNO menang. Penipu punya org, baru beberapa tahun duduk sini dah dapat MyKad, mari pakat ramai2 PAS ganti UMNO

        0

        0
      • Anonymous says:

        pas, ko klu nak jadi tahi politik pun jgn bodoh sgt boleh, dia dpt pr!!! bukan warganegara! mana bleh ngundi!

        0

        0
      • huhu says:

        bodoh nak mampos PAS ni. name tak agak. pas jalan ke syurga. kau ingat malaikat nak tanye kau parti mane dalam kubur nanti?puih.

        0

        0
    • Zed Zaidi says:

      Aku tgh fikir nak cari isu lain ni pasal Aaron Aziz.. Alah dia baru dpt PR je bkn warganegara Msia pun dan masih x layak utk ABPBH.. Aku nak mainkan isu Permit berlakun lak pas ni.. Apa org nak kata atau kutuk aku lantak lah yg penting aku nak tutup terus periuk nasi AA tu.. Aku jeles sbb AA lebih glamer popular dan laku dari presiden Seniman sendiri

      0

      0
    • Maya Karin says:

      TAHNIAH Bro Aaron…since dah jadi rakyat M’sia sekarang, bro rembat je semue job2 yg datang, biarlah skrip paling bagus atau semi-bagus atau standard sampai je tak kisah, janji duit masuk. Buat harta dulu..then buat filem sendiri..lama2 jadi Producer sekaya Datuk Yusuf Haslam. Biar Mr President bangga seorang rakyat Msia telah berjaya bolot semue job2 tu dan akhirnye jadi kaya-raya..tak gitu Mr President Seniman? Than kita banding Mr President kite tu ditahap mane je lepas tu…setakat title ciput tu, pe lagi yg dia ada pun laaaa ni…Aaron dapat mcm2 job tak putus2 masuk, kete mewah dah de 2-3 bijik, hartanah dah de dan bakal tambah, duit cash cukup tahan 2-3 tahun tnpa nak keje sekali pun, bini dah pandai bergaya dan uptodate, anak2 dh membesar dlm kemewahan, so hidup dia dah lebih dari sempurna..ZZ ko ade semue ni???

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tahniah Aaron n family…….
      Zed Zaidi,aper cer…..kuikuikui

      0

      0
  2. Saya Baik says:

    ZZ jd cacing kpanasan la lepas ni…bak kata Dr Azizan Osman,org jenis mcm ZZ tu blh digelar biawak..sentiasa x puas hati dgn kesenangan org lain… =)

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Lepas ni apa pulak komen zed zaidi???

    0

    0
  4. malam yg sepi pak mat jual topi says:

    zed zaidi jlnkn tugas anda d tweeter..kehkeh

    0

    0
  5. Minamanja says:

    Pedulikan manusia yg bernama Zed Zaidi yg gila kuasa yg sedap mulut nenek dia nak condemn org. Continue to do what you like aaron. Kalau kita kerja kerana lillahi taala, ALLAH slalu bersama kita.

    0

    0
  6. zara imalin says:

    sayang aaron aziz :)…tahniah :)

    0

    0
    • Kurus says:

      yeahhhhh… nmpaknya brtambahlah rakyat yg berguna kpda negara
      selamat atang aaron n famili

      0

      0
  7. sazlinashaza says:

    bestnya..makan hati ler double Z lepas nih..hehe..sian..sila jawab la wahai double Z…lepas nih mesti statement xpuas hati kuar..double Z mana?

    0

    0
  8. sukalawaks says:

    wateva laa….
    yang penting aku suke tgk anak2 die,,,yg boy tu nmpak dah ensem
    yang girls sangat kiut,,,,,pandai poseee,,,sukeeee,,,, smoge bhagie aron n family!

    0

    0
  9. sayeee says:

    comelnyee anak dia.. lelaki ikut muka mak.. pmpn kedua tu ikut aaron.. yg c kecik alahaii comelll….

    0

    0
  10. sweet32 says:

    AA hero MALAYA!

    0

    0
  11. kesah pulak haku says:

    yezzza, suruh aaron aziz jadi pengerusi seniman pulak singkirkan zed zaidi…

    0

    0
  12. Aien says:

    Comel-comel belaka anak Aaron Aziz :)

    0

    0
  13. shahputra says:

    bagus la wahai menteri kdn..bg la smua org dpt PR malaysia ok…………………wpon aku minat lakonan dia tu..tp aku ttp xsuka org luar dpt PR malaysia… msti ada yg xkena ni..sbb yg aku tau nak dptkan PR sgt susah….even diorg tu merupakan pasangan kepada warganegara. inikan pula yg tiada kaitan dgn warganegara…something goes wrong… wahai KDN…jgn rosakkan masa depan anak2 bangsa malaysia sendiri…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape masalahnye ko ni, sape psgan warganegara yg x dpt pr tu?? pr senang je dpt la, nationality je susah. bagus la dia dpt pr, dia byr tax malaysia, ko jgk untung. dia xde hak mcm warganegara tp dia bg benefit kat msia, ape yg ruginya. iskkkk

      0

      0
      • nana says:

        oh iya ke PR senang2 dapat?? cuba Anonymous tanya mana2 wanita/lelaki malaysia yg berkahwin dengan bukan warganegara, baru tahu senang atau susah nak dapat PR ni. and for your information, bukan warganegara atau bukan PR yang kerja kat Malaysia, pun kena bayar cukai OK.
        ohh saya lupa jasa AA telah menyebabkan filem2 Malaysia dikenali seantero dunia. jap lagi dapat la gelaran Datuk tu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        nana, since bila pulak bukan pr kene byr income tax malaysia selain dr cukai kat kedai makan?? klu nak dpt pr, setakat kawin dgn org malaysia tp x kerja sini, xtau la, but so far, i have few friends from brunei and spore yg dpt pr after 1yr kerja sini, xtau la kenapa kes kau susah sgt.

        0

        0
      • confuse says:

        ade kawan ofis aku,mualaf la…
        die australian keje malaysia sbgai engineer..
        die da kawen dgn hasben die,malaysian more than 5 yrs..
        pr pun xdpt lg weyh..
        da brape kkali kna pegi interview bagai..
        masih xdpt..

        0

        0
      • Anonymous says:

        nak dpt pr kene interview semua bagai? bkn nak apply nationality je yg ade interview semua bagai, iskk xtau la, sbb kwn aku aku mmg keje 1-2yr then apply pr, so that xyah la nak renew permit/passport semua..

        0

        0
      • confuse says:

        hahahaha..mane bleh dpt pr klu xpegi interview sume..
        biar btol kwn ko ni..aku xtau plak sesenang tu procedure nye..
        brape kali member aku tu kna brulang imegresen..dgn hasben die skali kna pnggil..
        kesian officemate aku ni,living in malaysia for seven yrs pkai visa pkerja ja..
        n mmg btol, bkn pr pun still kna byr cukai..income tax..

        0

        0
  14. Betul cakap kau Anonymous, fakta yang kau bagi tu betul. Isabell aka Shirrot yang menyamar jadi aku tu. Ni aku baru jer masuk tengok blog ni hari Sabtu, petang. Semalam last pukul 6 petang.
    Tapi takpe. Aku rasa aku dah menang, aku puas. Sebab apa aku kata aku menang? Meroyannya Isabell tu tanda kemenangan aku yang dah berjaya buat dia jadi hilang akal. Lagipun kau pun perasan perbezaan antara aku dengan Isabell biar pun guna nickname yang sama. Isabell tak pandai buat lawak. Dia cuba nak buat lawak tapi keras.

    p/s: lepas ni confirm dia copy paste ayat aku ni.. aku tak heran dah..
    Thanks Anonymous… :)

    0

    0
  15. meeradriana says:

    Yeahhh..
    Oklah tu..
    ZZ ada yg x puas hati lagi x??
    After this AA dah boleh btanding kat mana2 anugerahlah kan??

    0

    0
  16. APEK TUA says:

    Giler comei anak AA yg pkai bju biru tu,pndai posing dpn camera gile..rase cam nak tampo2 je..geram!!!~

    0

    0
  17. hawa says:

    mm…silap hari bulan aku dah xkenal mana satu indon ke, org luar ke kat msia nie, semuannya sama je….sape2 nak cari rezeki mmg elok la kat msia, semuanya BOLEH..malaysia BOLEHLAH katakan…hahaahhaha

    0

    0
    • sukan says:

      betul tu,aku setuju ko hawa,baik btul budi malaysia ni kan..lepas ni ak pun dah xkenal siapa sebenarnya orang malaysia..yela kan malaysia baik hati,senang benor dapat pr..mcm ni la,pada pendapat aku..setakat aaroon aziz ni berlakon n terkenal kat malysia xusah la senang2bg pr,lain kalau dia blakon sampai terkenal di antarabangsa,ha,kalau yg ini btol telah memartabatkan filem malysia keluar negara..semua org kenal…owh wujud juge ye negara malaysia ni..ak kesian tgk org2 yg berhijrah,kawin,bekerja bertahun2 di malaysia..xda pule dapat pr,ntah la..sory la kalau kata2 ak menguris perasaan peminat aaron..ak kata mcm ni bukan sbb ak xsuka aaron,ak xkisah dia nak berlakon di malysia,mungkin rezeki die,tp if dia dapat pr hnya kerana menjadi pelakon popular semata mata,ak memang tidak bersetuju..

      0

      0
  18. nak abg aaron…..aaah aaaaaaahh ah ah ah ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  19. ada aku kesah... says:

    ada aku kesah?????? laparlah….jom makan nasi kandar…pergggh meleleh lak air liur nih…pekena ngan sirap bandung pun best gak!

    0

    0
  20. anak prmpuan aaron yg bongsu tu da nmpk da bakat die..pndai die posing,cute! :)

    0

    0
  21. anon says:

    kalo artis cepat je dpt ye..pg tgk sabah srwk 2..org semenanjung pun rm lg yg ssh nk dpt mykad..malaysia ni org luar semua nk kaut.indon..bangla..

    0

    0
    • Anonymous says:

      bongok, mykad dgn mypr tu lain laaa!! pegi sekolah dulu br komen boleh?????

      0

      0
    • Anonymous says:

      setuju dgn awk,igt lg ms kat u mmber dr sbh xde ic wlaupun ms tu umur dh 20..mula2 mcm x pcya,tp mmg realitinya mcm ni la.org luar spt d sbh filipina ramai dpt taraf pduduk ttp,pastu nnti dorang dpt la warganegara.tp ada org kita smpai skrg xde ic.mungkin tlps pandangla kot,fikir2kan.

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Kenalan saya berkahwin dengan lelaki asing tetapi sehingga kini suaminya x dapat PR. Hampir 10 tahun. Kenalan saya dan suaminya terpaksa merantau berkerja di luar dan pulang ke Malaysia sekali sekala menjenguk keluarga. Harap-harap KDN jangan pilihh bulu pada rakyat Malaysia sendiri.

    0

    0
    • lulu says:

      kenapa x dpt pr kene pergi bekerja kat luar? klu x duduk malaysia, x kerja kat sini, mcm mana nak dpt pr??? keje je la kat sini dulu, for the time being renew je la permit, then lepas 1 yr mintak la pr, ape yg susah, lain la klu kwn ko tu nak mintak warganegara, mmg la x lepas. cerita ko ni x logik langsung!!

      0

      0
    • Warganegara says:

      Sy sendiri kawen dgn warga asing (Bkn makhluk asing eh) dan x sampai 6 bln is3 sy sdh dpt PR.. Kini sy sdg mohon status warga negara utk is3 sy dn harap2 dilulus kan oleh kerajaan sebelom anak kami lahir

      0

      0
      • org malaysia says:

        haaaa?? ko kawen warga asing, pastu ko yg dpt pr, ko duduk negara mana ni??

        0

        0
      • Orang Malaysia Juga says:

        Org Malaysia >kau tak faham ke bahasa melayu malaysia yg warganegara guna tuh?? Aku faham ayat dia sebab dia kata dia yg kawin dgn warga asing dan bini dia dpt pr tak sampai 6 bulan. Kau duduk negera mana ni org malaysia sebab kau tak faham ayat dia…… Bangla eh wakaka

        0

        0
      • org malaysia says:

        oh patut la, aku ingat ape kejadahnya is3 tu!! isteri rupanye! shortform mcm haram! hahaha

        0

        0
    • Anonymous says:

      betul tuh…….

      0

      0
  23. hikhik says:

    yawnnnnn…huh…ngantuknyer…hikhik…

    0

    0
  24. triple j says:

    aaron aziz saja lambat2 nak bagitau berita ni psl nak trolling n sakat zed zaidi. takpalah zz, fokus kat isu neelofa-anzalna saja la lepas ni okey

    0

    0
  25. stella says:

    yeah . . Tahniah AA . .zz , jauh ketinggalan la ko dlm bidang lakonan . . HAHAHAHAAAAA . .

    0

    0
  26. stella says:

    sbh trutamanya , mmg rmai pendatang tnpa izin dr philipines . . Dtg msia , bt rumah haram , krja jual rokok haram , dan suka cari gaduh . .cth kt sndkn tpt aku tgl ne . . Mcm drg , nda pyh laa ada pr pun ndapa . .

    0

    0
  27. ohh..kuciwanya abg jed jaidi... says:

    dgn pengumuman ni..

    .maka hancur luluh hati abg jed..tapi xpe,pasni abg jed nk cari kes lain plak dgn abg AA.tungguuuuu..

    0

    0
  28. zed jangan risau. tumpukan perhatian pada kes lofa dan inzalna. pasti lebih memberi manfaat daripada kes aaron ni. peminat2nya bodoh2 belaka.

    0

    0
  29. dd says:

    astaghfirullah…saya rasa zz bukan busuk hati n bukan jeles pun atas kemenangan aa…..tp sy dapat rasakn zz mmg ikhlas demi anak malaysia….
    zz mmg seorg yg patriotik….zz…saya berdoa agar zz bersabar dgn org yg x memahami….

    0

    0
    • hawa says:

      Setuju dgn kamu. Semoga suatu hari nanti orang akan memahami pejuangan Zed Zaidi membela hak artis Malaysia, rakyat Malaysia.

      0

      0
    • tak sungguh tak kata.. says:

      betol2..org melayu biasa lah..
      time ade org back-up..buat2 hebat..
      xyah nk back-up2..
      bile dah penuh begadang org luar masuk sini..
      baru sibuk cari ZZ nnty..
      sama lah mse singapore kuar m’sia..
      sbb melayu jenis tak heran dgn org yg mperjuangkan nasib dorang..
      skank tengok ape jadi melayu kat s’pura..
      terpinggir..sebab ape..
      orang melayu semenanjung dulu2 wat dek je..
      dah jadi bpecah org melayu..
      yg singapore xngaku asal melayu malaysia..
      melayu m’sia pulak xngaku melayu s’pore 2 serumpun..
      DAH JADI BMUSUH…
      start dari mane..dari nenek moyang..buyot korang yg keras kpale 2 le..
      jadi sekarang cucu-cicit pun dh ikut kepala batu block.

      Kalau ZZ ade time dolu2..mesti spore xkuar m’sia..
      giler berani zz nie.

      KIASU KORANG NIE SEME ..( TIBE2 PULAK).

      0

      0
      • Anonymous says:

        skank tu apa? binatang skunk?
        nnty? sebutan dia nantai??

        0

        0
      • mizz says:

        dude ko kene paham…sejarah melayu dl x kaitan lgsg ngan apa yg zz buat ni…xde langsung! aku minat sejarah beb…tp klu gaya mcmnilah nak backup melayu aku pndg sblh mata jelah…atleast sblh mata ko… nak pikir logik aa tu pun melayu..

        bukak mata dik…ni dunia hiburan mgkn ko x paham kot dunia seni ni mcmana.. nak backup melayu ni dik jujur ikhlas tu penting… ni gaya dah mcm politikus xyahlah sokong2 dik…ko bukak balik buku sejarah melayu baca lg bgs…

        0

        0
  30. rashanda says:

    is is senang je bg aa ni…btl jg zz utamakan rakyat mcm pm kata ni bukan utamakan org luar hehe..lepas ni semua org singapore dtg memohon ye..

    0

    0
  31. Minah tonggeng says:

    Aq bukan jealous aa dpt pr tu. Tapi……negara ni macam tempat longgokan warga asing. Lama2 monyet dihutan di teteki anak dibuaian mati kelaparan. Ade bangla ade nepali ade negroi ade khazistan dan tan tan tan lagi ade zimbakwi ah bosan bosan bosan dgn orang luar yg dtg kesini .lama2 msia dah tak ade identiti. Boikot ……….aa

    0

    0
  32. shanda says:

    lepas ni org singapore dtgla ramai-ramai ye ambi mypr jg ye silakan

    0

    0
  33. mrsbieber says:

    Kalau kita taknak warga asing dalam negara kita macam tu jugak negara luar macam australia, us, uk. Ingat diaorang nak sangat warga asing yang datang negara diaorang?

    cakap jer :D:D:D

    0

    0
  34. Minah tonggeng says:

    Welcome.sporean welcome every body Dtglah ramai ramai. Sekolah penuh org luar dpt makan ,buku, ptptn, susu sek percuma bantuan 1 msia RM 500 org msia kebuluran . Lama meke buat persatuan bila dah org luar buat hal kita tak boleh buat ape ape. Tengok negara fiji negara argentina , tengok spore sendiri siapa pemerintanye? Fed up dan ambil iktibar.tengok 20 tahun akan dtg.kita meleleh air liur.

    0

    0
    • org malaysia x tau beza pr dgn nationality!! says:

      ape kejadahnye yg ko ckp ni, dia bukan warganegara, semua tu dia x dpt. klu ye pun kedekut sgt, jgn la samapi komen mcm org bodoh. dia pr jeeeee pr!!!

      0

      0
  35. hikhik says:

    tak besh laa cam nih…senang2 dpt pr malaysia…mula2 indon, pastu bangla, vietnam, afrika, skrg nih singapore …tak lama lagi kazakstan plak…hikhik…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Alah ramai jugak rakyat msia yang mohon PR dia spore sebab nk bekerja… Sebab nk Dapat gaji 2x ganda mata wang msia…So apa masalahnya?

    0

    0
    • aku pnya pasal la says:

      apekejadahnya.. rkyat malaysia prgi sngapore bkn dpt kerja gaji 2x gnda tp kena KENCING kaw2 pnya..

      0

      0
  37. sekadar info says:

    utk pengetahuan suma, jgn keliru antara MyP dan WNM. bg permohonan MyPR, apabila telah mendapat permit masuk dari Imigresen ( stlh memenuhi kriteria yg tetapkan sprti tempoh masa tinggal di Malaysia above 2 years tanpa rekod jenayah , if x slp la), boleh trus mohon MyPR. tapi pd pemegang MyPR yang nk menjadi WNM baru perlu jalani temuduga semua. pemegang MyPR ni cuma memudahkan mereka bergerak dlm negara, means tak perlu angkut passport merata tempat mereka pergi tapi mereka bukan lagi di anggap WNM, cuma penduduk tetap shaja. cth nk open bank account, mrka still consider foreigner dan di cas mahal berbndg WNM yg blh byr RM20 utk buka acc. means pemegang MyPR tak menikmati semua kelebihan WNM. jd usah cpt salah faham.if mrka buat salah, MyPR berhak di tarik balik oleh KDN.just for sharing wit all of u..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak dapat ic pun bukannya susah, aaron susahla sbb dia glamer.

      0

      0
    • jaja says:

      thanks for your info. :)

      0

      0
    • Pengacau says:

      I pernah tanya Imigresen… Mereka cakap kalau nak apply PR… Kena tinggal di Malaysia selama 5 tahun tanpa keluar dari negara nie… pastu baru boleh apply… and tunggu another 2 years untuk keputusan… Kalau lulus ke atau tidak… Itu pun masih 50 – 50… -_-‘ tapi untuk WNM… itu aku tak tau leh… ehehe…

      0

      0
  38. nura says:

    bertambah meroyan la lg zed zaidi pas nie.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    disebabkan zz laa maka aa cepat dapat pr…aa patut ucap timakaseh pd zz

    0

    0
  40. AAB says:

    Haish kerajaan nie…
    Xpandai jage hati Zed Zaidi langsung…

    0

    0
  41. garlic butterprawn says:

    aku xde masalah ngn ko aron..cuma nape ko xnk ngaku awal2 yg ko dh mmg dpt pr…aritu ckp msh dlm ptimbngan ne ckp dh dpt awal jun

    sori aron…awal jun..?bkn ko dh amik AWWWAAAAAAAALLLLLLLLLL lg kahh..? nape ekk nk sorok cite..?

    ke nk tnjuk gmbr lg br nk cite yg sbnar plk..errrmmmm…..

    0

    0
  42. Presiden Zed Zaidi bakal masuk pilihanraya says:

    OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1…NO……..NO…NO..PENAT JER AKU MELALAK KAT TWITTER..DAPAT JUGA DIA…NNTI AKU SAMAN KO AARON AZIZ!!!!!

    0

    0
  43. kak Nera says:

    Bagusla.. Siap dah bukak kedai lagi kat damansara damai..

    0

    0
  44. tipah says:

    papepon ank bongsu sangat comel.

    0

    0
  45. Jeng jeng jeng says:

    Comel2 anak AA. Especially yg baju biru tu..

    0

    0
  46. Reena says:

    Aku lebih rela Aaron Aziz dpt PR drpd bagi kat Indon, Pinoy, Bangla, Myanmar yang buat jenayah kat Malaysia. Buat semak jer.

    0

    0
    • UnFair says:

      “Aku lebih rela Aaron Aziz dpt PR drpd bagi kat Indon, Pinoy, Bangla, Myanmar yang buat jenayah kat Malaysia. Buat semak jer.”

      U shadap Reena!!!… Jangan kerana seorang dua membuat jenayah… Kamu kategorikan negara tue sebagai PENJENAYAH!!!… Bila berfikir, biar berfikir secara rasional… Be profesional… Jangan berfikir macam tak pergi sekoleh…

      0

      0
  47. sokong aaron says:

    ilah korang sume….even dia dpt PR,dia still bkn warganegara…wei,aku slalu renew passport & visa utk bos aku….mmglah xssh sgt dia ada tempoh at least 2 thn…pastu kena renew blk….dorg kena byr lg utk sume prosess 2…tp dia still bkn warganegara…cuma dia bkn p’datang asinglah…..t’sorok2 bila nmpak polis..at least aaron & family dpt byr tax ats gaji yg dia dpt…ok apa…at least sume 2 utk rakyat m’sia gak….cubalah b’syukur gak….mcm 2 gak klau kita keje tmpt org…..kita akn try buat bnda yg sm….jnji kita jgn rosak’n negara yg kita stay 2…..percayalah pd rezeki….allah bg rezeki ada d’mn2…maybe da t’tulis rezeki aaron & family di m’sia……bkn dia sorg je….tp xdelah ramai sg yg senang2 je nk dpt PR….yg pasti dia just dpt PR….tp bkn warganegara…..warganegara yg xbole d’jual beli……hopely lps nie mutu lakonan aaron aziz lg mantap & sume artis2 yg lain….amiklah sume nie sbg smngat utk b’saing secara sihat….smpai bole tmpt’n diri setanding aritis2 yg hebat2….

    0

    0
    • UnFair says:

      What a nonsense! Semua orang pun tahu PERMANENT RESIDENT (PR) tue bukan bermaksud warganegara… tapi yang hairannya… Belum tinggal setahun kat Malaysia dah dapat PR?… W.T.F.!!!…

      0

      0
  48. nicky says:

    setakat belakon pon boleh dapat PR ke? cousin ipar aku sampai sekarang x dapat PR..dah bertaun2 tinggal kat JB..anak2 yang lahir kat spore pn x dapat lagi..

    0

    0
  49. nis says:

    sbnrnya i sokong ngn nana, sbg cth my husband dah aply my PR ni brthn2 lum dpt.. mbe jgk kmi org susah kot… anyway yg x mghadapinya mbe x tahu.. tpi kira AA brtuah la coz x smpi sthn dah layak. Org lain mo 5, 6 thn or lbh bru dpt itupun klu lulus…..

    0

    0
    • UnFair says:

      Orang kaya saja boleh PR… Kalau orang miskin tak boleh… Faham – faham lah ye… :D

      0

      0
  50. aaaa says:

    eleh puji2 menteri ckit trus je dpt pr..mcm aku xthu.. bru bpe mgu tweet puji mnteri trus dpt pr…wah pembodek tegar..ptutla cepat je nek ko nih..kaki bodek

    0

    0
    • SADIS says:

      malaysia memang tak ada pendirian pun…semuanya gara2 rasuah. cuba tengok Indonesia yang kita asyik maki hamun, baru kita nak mengaku tor-tor ngan godang 9 tu tradisi kita pun dah kena baling ngan telur. ini jangankan nak mempertahan kan tanah air sendiri, ditadah tadah lagi ada kat org luar. SUNGGUH SEDIH.

      0

      0
  51. gu.. says:

    Aku lebih rela Aaron Aziz dpt PR drpd bagi kat Indon, Pinoy, Bangla, Myanmar yang buat jenayah kat Malaysia. Buat semak jer.lepas tu indon nk besar kepale je..tgk issue dekat jakarta tu..sampai cari rakyat malaysia…ingat sikit..rakyat indon banyak dekat malaysia nie cari rezeki..ingatlh sikit..dah la negara miskin..dtg ke negara org cari rezeki..buat hal je..x sedar dir plak..org dah bg masuk pn tak reti nk bersyukur plak..lps tu ade plak masuk cecara haram..

    0

    0
    • Abang says:

      Jangan tak tahu..macam kau pandang jijik kat rakyat Indonesia, begitu lah juga Singapore pandang jijik kat rakyat Malaysia ni..TETAPI??? lihat lah sendiri…meludah ke langit terkena muka sendiri ..

      0

      0
  52. yahhoooo….zed zaidi jgn bengang2

    0

    0
  53. farah nuraya says:

    wow … ! the great nws ….
    we of ur fns rlly hppy wth diz thngs …

    0

    0
  54. takde kena mengena says:

    anak aaron aziz yang pakai baju biru tu kiut sgt! pandai posing

    0

    0
  55. a says:

    zz tak payah nak bising sgtlah..dulu si hetty sarlene partner dia dalam sembilu yg bape ratos episode tah tu tak silap jadi wakil singapore masuk asia song festival dia tak rasa cam nak bising plak ke?
    entertainment industry ni universal lah..contoh cam justin bieber buat duit kat hollywood tp dia canadian..tu baru 1..blom kira artis hong kong, taiwan etc yang merentas benua berlakon/nyanyi dlm produksi bangsa dorg walau dlm negara berbeza..aaron berlakon kat sini bukan rugi pun negara kita..dia berlakon dlm produksi tempatan, org dtg tgk dia berlakon pon dalam panggung wayang tempatan, so duit sume kitar masuk negara kita jugak..kalau setakat pasal peluang makin kecik utk artis kita sendiri tu artis kita sendiri la kena tingkatkan performance dorg..aaron pon bukan naik dlm masa sehari.dia pon usaha keras so kalau sesape nak dapat apa yg dia dpt tu usahalah lebih..bukan asyik bergaduh berebut jawatn dlm persatuan yg tah hape2 tah..

    0

    0