Written by AbangNara | December 28th, 2011

2011 sudah semakin sampai ke penghujungnya. Sepanjang tahun ini, ada banyak tragedi, kenangan pahit manis dan tidak ketinggalan, penghijrahan ramai selebriti ke arah kebaikan. Ramai selebriti tanah air terutamanya selebriti wanita yang memilih untuk menutup aurat sepenuhnya dan memeluk Islam sepanjang tahun 2011. Antaranya ialah:-

1. Diana Amirramai yang terkejut dan sangat gembira apabila mendengar berita Diana Amir berhijrah memakai tudung. Ternyata ianya adalah satu keputusan yang bijak apabila nama Diana Amir semakin popular dan meniti di bibir peminat dengan penghijrahan ini.

diana amir

2. Irma Hasmiemengambil keputusan untuk bertudung selepas pulang daripada umrah, Irma Hasmie kini menjadi menantu idaman semua mak-mak di Malaysia. Sangat manis dan sangat cantik kan?

irma hasmie

3. Catriona Rosskisah Catriona Ross memakai tudung sangat-sangat menarik untuk dibaca bersama. Disebabkan boring menunggu rakan-rakannya bershopping, Catriona mencuba untuk memakai tudung. Daripada situ hatinya terdetik untuk memakai tudung sehingga kini.

catriona ross

4. Daphne Ikingmemeluk Islam secara rahsia apabila berkahwin dengan suaminya, ura-ura Daphne memeluk Islam tersebar apabila dia mengucapkan “Alhamdullilah” di satu majlis. Akhirnya Daphe Iking membuat pengakuan sudah memeluk agama Islam dan menukar namanya kepada Dahlia Eleanor Iking.

daphne iking

5. Jojiemula memakai tudung Ramadhan yang lalu, Abang Nara lihat Jojie tampak lebih cantik, ayu dan anggun ketika menutup aurat berbanding sebelumnya. Anda setuju?

jojie

6. Farah AFwalaupun Farah mula memakai tudung sejak tahun akhir tahun 2010, tapi Abang Nara masukkan jugak di dalam senarai ini sebagai pembakar semangat untuk para wanita di luar sana.

farah af

7. Akma AF3tiada angin tiada taufan, tup tup Akma AF muncul dengan imej bertudung baru-baru ini. Nampak sangat ayu gitu. Semoga segalahnya dipermudahkan.

akma af

8. Raja Farahselepas perkahwinannya dengan Megat, Raja Farah mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Sememangnya Raja Farah yang dah cantik semakin cantik apabila bertudung.

raja farah bertudung

9. Marion Cauntermemeluk Islam apabila menjadi isteri kepada SM Nasaruddin, kini Marion Caunter bahagia bersama dengan puteri sulung yang dilahirkan baru-baru ini.

marion caunter

Itulah antara 9 selebriti wanita yang berhijrah ke arah kebaikan sepanjang tahun 2011 ini. Semoga mereka kekal dalam penghijrahan dan tabah menghadapi cabaran. Kalau ada yang Abang Nara tertinggal, jangan malu jangan segan untuk maklumkan di ruangan komen.

UPDATE: Terima kasih kepada komen-komen yang memberikan nama beberapa selebriti wanita yang telah berhijrah tetapi Abang Nara tak selitkan di sini. Dah update di bawah.

10. Siti Nordianamula berminat untuk mengenakan tudung setelah melihat ramai orang bukan Islam yang mendalami agama dan memakai tudung selepas memeluk Islam.

siti nordiana

11. Michelle Melodimemeluk Islam apabila menjadi isteri kepada Deqwan. Semoga segalanya dipermudahkan selepas ini untuk pengantin baru ini.

michelle melodi

12. Abby Fanamemakai tudung selepas pulang daripada mengerjakan haji. Sangat manis kan?

abby fana

Kalau ada yang tertinggal silalah bagitau di ruangan komen.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

171 responses to 9 Selebriti Wanita Malaysia Yang Berhijrah Sepanjang Tahun 2011

  1. Cik Ketom says:

    Alhamdulillah…

    0

    0
  2. aak says:

    first !!!! (kot)

    0

    0
  3. suehada says:

    siti nordiana pn btudung jgk kan…..alhamdulillah…moga2 rmi yg akn mengikut jejak langkah artis2 nie…

    0

    0
    • astaga says:

      ye le npe siti nordiana xde dlm senarai..sbb xtop ke???michelle melodi pun kawen n msuk islam,xde dlm senarai..??fida plk dh berhijrah dr pakai tudung litup dh pakai cap le cm dato’ct,cmne plk 2????

      0

      0
  4. AS says:

    CANTIK….

    0

    0
  5. awex gaban says:

    BN…terlupa michele melodi ka…dia pon memeluk agama islam jugekk

    0

    0
  6. icha says:

    siti nordiana xmasuk list ke?

    0

    0
  7. fiq says:

    alhamdulillah

    0

    0
  8. lieya adillah says:

    hrap2 y baru memeluk islam akn turut bertudung selepas ini….insyaallah

    0

    0
  9. Joyah Melaram says:

    ade lgi laa abg Nara,…Fazura, Abby MHI

    0

    0
  10. Smile.... says:

    Suka sgt semua kat atas…tak plastik pun….insyAllah akan semakin ramai wanita seperti di atas 2012 nanti….yeeaaa..

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      yg penting amal ibadah nyeeeeee jangan setakat pakai tudong je nk tunjok good ok terima khaseh ye thank u………………..

      0

      0
  11. AS says:

    CANTIK DAN AYU

    0

    0
  12. Joyah Melaram says:

    Nora..

    0

    0
  13. 123 says:

    daphe iking n marion tu nama je peluk Islam.. tapi pakaian tak menampakkan ciri2 Islam pon.. Kita doakan la mereka utk terbuka hati nnt.. InsyaAllah

    0

    0
    • rem says:

      ye laa…camne dye nk ikot care Islam…
      sebab dye tgok selebriti lain yg sejak lahir Islam pon tak reti nk tutup aurat..

      0

      0
      • siti saleha says:

        tapi nak berubah ni bukan main dapat terus berubah secara drastik. even masa zaman Nabi dulu pun peraturan2 dalam Islam tidak dikuatkuasakan secara drastik, tapi satu persatu. kalau tak, macam mana nak menarik yang bukan Islam. agama Islam ini mudah, bukan hendak menyukarkan.

        0

        0
  14. GAJAH says:

    fasha sandha,miera lieyana

    0

    0
  15. sawariyya says:

    Dulu tak suka Raja Farah
    nmpk gedik,mengada-ngada
    Tapi semenjak pakai tudung nie
    nmpk cantik sangat,cara bercakap
    pown lemah lembut
    Alhamdulilah dah terbuka hati utk berubah
    Harap kekallh perubahan itu….

    0

    0
  16. topo says:

    Michelle melodi takde masuk list bang nara? dia kira selebriti jugak kan.

    0

    0
  17. aku hantu TV says:

    pling suka tgk, Irma & Raja Farah ^^

    0

    0
  18. AbangNara says:

    wokei nanti saya update. sila bagitau lagi

    0

    0
  19. leia rose says:

    1st yep!!!!yeay, mama pon tersenarai gax!!!9 over 9 gitu!

    0

    0
  20. akusriata says:

    alhamdulillah..

    0

    0
  21. dalila says:

    ada lagi..nana yg dlu rapat dgn achik tu..ex wife faizal

    0

    0
  22. cik biskut says:

    abby fana, siti nordiana,

    tp fazura pakai tudung ke? blum lg kot. moga slps ini lah.

    0

    0
  23. mai25542 says:

    Siti Nordiana x masuk dalam list nie ker???….

    0

    0
  24. hehehe says:

    mmg bgs ramai artis yg dah pakai tudung tp syg ada gak artis dr pakai tudung tp dah makin terdedah atau pakai tudung sekadar fesyen…

    0

    0
  25. awex gaban says:

    lepas ni buat entry seleb lelaki plak…eg: syam kamikaze :)

    0

    0
  26. afif says:

    semoga istiqomah dan ikhlas…. harap masuk Islam bukan sebab kawen semata2…. alhamdulillah

    0

    0
  27. mamaamer says:

    Syura pun cantek pakai tudung.bile dah kawen & ade anak terus menyepi…

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      syura ! eh dia kn dh berlaki n ada anak ! dia kn dh bertudong kau nk suroh dia melalak lagi kt atas stage?? suroh dia dudok rumah diam2 jaga anak n jaga laki dia……kalau dia nk nyanyi dia boleh nyanyi kn anak n laki dia je kt rumah lagiiiiiiiiiiiiiiiiii bagos kn …tk payah lah nk nyanyi2 untok peminat lagi !!

      0

      0
      • kak munah says:

        tetibe je nk emo minah jambu apesalll!!hahaha
        mamaamer ni xdela suruh syura tu nyanyi blik..dia just ckp menyepi jee..

        0

        0
  28. Ann says:

    Azizah Mahzan takmo masuk kan jugak ke?

    0

    0
  29. insanlemah says:

    kan manis dan ayu bila bertudung.
    semoga terus beristiqamah..
    amin…

    0

    0
  30. Lagubestbest says:

    Best la tengok diana amir sekarang. Nak ke dia jadi wife aku yg umur lagi muda ni?

    0

    0
  31. abu says:

    ada tertinggal…DATUK SITI NURHALIZA..dia da berhijrah dari pakai tudung separuh kepada tak pakai tudung…tahniah datuk siti

    0

    0
  32. ELAjb says:

    abang nara tolong lepas nie buat “artis paling terok berpakaian & tak sedar diri yang perlu di boikot 2012
    1) fasha sendat
    2) miera lieyana
    3) leina hangat

    0

    0
  33. peminat says:

    abg nara..nurkhairiah pun dh btudung kn…

    0

    0
  34. anna says:

    abby abadi btudung dh kn???xde dlm lst pn..

    0

    0
  35. farazia says:

    Baru2 nih masa sale kat Habib nampak Akmar & BF dia shopping barang kemas kat Habib Jewels. Mcm dah bau2 nak makan nasi minyak jer

    0

    0
  36. Budak Nakal says:

    Irma sangat comel hahaha..

    kozumiro.com

    0

    0
  37. hamba Allah says:

    mana bob lokman @mohd hakim bin lokman dan Sham kamekaze? mereka pn berhijrah………. . . . . . .

    0

    0
  38. hmmm says:

    Orang yang hebat bercakap tentang idea.

    Orang yang sederhana bercakap tentang kebendaan.

    Orang biasa bercakap tentang orang lain ^_^

    0

    0
  39. milah says:

    harap2 pas ni artis2 yg dah senja tu boleh contohi atis2 muda yg dah berhijrah ni. cam rosnah mat aris, wan maimunah, katijah tan dan seagkatan degannya.

    0

    0
  40. Mat Jambul says:

    Isteri abang nara bila pula nak berhijrah dari pakai pakaian ketat/legging etc kepada pakaian yang lebih longgar? Apa guna pakai tudung kalu pemakaian masih menampakkan bentuk badan?

    0

    0
  41. hazamon says:

    LEINA HANGAT X MASUK LIST KE???HHAHAHAHAA

    0

    0
  42. Md Ibrahim says:

    Alhamdullilah semalam sy dengar tazkirah tentang ramai artis yg dah pakai tudung. Ustaz nasihat biar pun mereka masih berlakun atau bernyanyi tapi ini adalah 1 batu dari seribu perubahan yang akan datang. Isteri saya pula cakap kita boleh komen tapi tanya diri kita ni dah sempurna iman kita atau tidak ?

    0

    0
  43. ahsfantasy24 says:

    Alhamdulillah,
    perkembangan yang sama-sama boleh kita
    syukuri :)

    Latest Post:
    1. WW: Pengkalan Kubor duty free zone.
    2. Kau tahu tak apa perasaannya bila dikongkong?

    0

    0
  44. Anonymous says:

    harap perubahan yg berkekalan hendaknya buat semua….niat ikhlas insyaallah di berkati ALLAH SWT

    0

    0
  45. lady gagap says:

    arni nazira,nor khiriah,kuna,

    0

    0
  46. meeradiana says:

    ramai gak yg menuju kearah kebaikan..
    baguslah camtu..
    semua org happykan..

    artis yg x berubah n yg ada byk kontroversi tahun ni, tahun depan jgn buat lagi yer.. :)

    0

    0
  47. geng gsi says:

    alhamdulillah..dah lama aq tunggu michelle masuk islam.. herm. harap2 masuk islam bukn sbb nk kawen yer.. hehehe… plajari islam perlahan2 ( tiada paksaan). #sysuka TGOKmichelleDALAMmelodi# ^_^ keep it up!

    0

    0
  48. ampulakorg ni says:

    SI NARA POST PEREMPUAN YANG BERHIJRAH PADA TAHUN NI…KORG RASA, BILA SI NARA N BINI AKAN BERHIJRAH? ADAKAH SI NARA AKAN TINGGALKAN BENDA2 HARAM YG DIE WAT SELAMA NI…GOSIP, POSTING GBR PELUK SANA, PELUK SINI, TUNJUK GBR BINI..TAYANG BODY BINI U ORG TGK, KORG RASA..ADAKAH NARA AKAN BERHENTI WAT SUME NI?APAKAH NASIB ANK DLM KANDUNGAN TU? ADAKAH DIE AKN MENGIKUT JEJAK ORG TUA YG PERANGAI MCM HARAM NI ( YE LA, DH BANGGA MENANG ANUGERAH DR TEMPAT YG HARAM KAN )

    0

    0
  49. entahle says:

    kalau yg artis islam tu dah pakai tudung, alhamdulillah..
    tp bab artis bukan islam tu hijrahnye cume tukar agama je..
    contoh, aku jumpe marion mase die check-up kt kpj damansara, pakai baju nipis gile sampai clear nampak pusat & branye… baju tu besar d bahagian bahu, sengaja die menarik2 baju die supaya bahunye nampak….masuk islam semata-mata sbb nk kawen je kot…

    0

    0
    • balqis says:

      ala entahle cam tak tau cuba tngok kat twitter dia bnyk gambar mse mengandung yg ketat sgt ataupun dia pakai baju dr jenama hubby dia mse acara ape tu kat KL separas peha je. klau dia berubah tak laku la dia jadi host E! News Asia & hubby dia tak kesah Open minded la katakan. dia mse lum kawen kn dah bg statement tak akan ada yang berubah walau dia dah convert so pikir la sendiri. tp kita hanya boleh doakan je la semoga dia berubah amin……walau dia kawen dg org yg dia cinta & kaya raya bukannya leh bawa mati. cuba la baiki hubungan antar saudara ipar suami dia, takkan la sampai skunx tak baik lagi dah ada anak pun. walau kawen dg org tercinta tp hubungan keluarga x harmonis tak kemana pun….cuba bapak hubby dia masih hidup cam ni ke hidup dia skunx……..couple pun ambik mse 5 thn harap la dorg tu berubah hidup cam hollywood tak membawa faedah pun…………

      0

      0
  50. pasha tersandar says:

    paling suka tengok farah AF dan irma

    0

    0
  51. pasha tersandar says:

    sayangggggg irma……

    0

    0
  52. tak sabar nak tgk Didie Alias pakai tudung….binatang tu kan ke selalu buat kejutan kat red carpet…dgn style lagy gigih lah…style anjing meroyan rambut tegak cam robot ler……

    0

    0
  53. azyanmimie says:

    Alhamdulillah…….

    0

    0
  54. Mr. Bamboo says:

    may ALLAH bless all of us. AMIN….

    0

    0
  55. silent reader says:

    abang nara x fair … amek hak muda2 ja , azizah mahzan pn dh tutup2 kannn ???

    0

    0
  56. silent reader says:

    abang nara x fair , letak hak muda2 ja … azizah mahzan dh tutup2 kn ???

    0

    0
  57. mysara says:

    Fida ex-Mamat x masuk ke? Hijrah jugak tu..Dari bertudung penuh ke bertudung separuh, ala2 serkup Dato’ CT. Huuu

    0

    0
  58. jejari kontot says:

    Kebanyakan artis y muda2 20a-30an semuanya dah dpt hidayah berubah..mn artis2 y tua ni y blakon jd nenek..mak org ni…

    aritu tgk azizah mahzan dah bertudung dlm WHI…harap2 dia dah betul2 berubah…

    0

    0
  59. video games says:

    game reviews
    Talking out loud to myself, I’m pretty sure my dog just looked at me and said “Your argument is invalid.”

    0

    0
  60. akula says:

    well…abg nara,
    azizah mahzan pun dh berubah….dh bertudung skg

    0

    0
  61. I’ve ended up browsing internet above 3 working hours now, nonetheless I actually under no circumstances determined every helpful posting for instance you. It is really truly worth more than enough to do. Personally, if perhaps all of site owners plus blog owners designed fine subject material just like you have, a net might be a lot more handy than in the past.

    0

    0
  62. I am so content to understand that. This can be the kind of information to be presented instead of this random false information that is for the different information sites. Get pleasure from ones giving that best doctor.

    0

    0
  63. This might not be the best place to inquire about this, but I am trying to find a pest control company within the pittsburgh region and have no way to find out who is the best. I found this business which is definitely close to me and wished to see if anyone has any reviews on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  64. Viagra says:

    Hallo, always great to discover other folks over the hole world around my searching, I actually appreciate enough time it ought to have got build this awesome article. Cheers

    0

    0
  65. This may not be the best place to request this, but I am looking for a pest control company in the pittsburgh area and have no method to find out who’s the most effective. I located this business that’s truly close to me and wanted to see if any one has any reviews on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    0

    0
  66. jaketkulit says:

    Very interesting topic , regards for posting . “Everything in the world may be endured except continued prosperity.” by Johann von Goethe.

    0

    0
  67. Fantastico aporte, buen estilo. Me has ayudado mucho. Gracias

    0

    0
  68. Joel Distler says:

    I in addition to my buddies ended up studying the excellent guides located on your web blog and then at once I got a terrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those tips. These young men were definitely very interested to learn them and have now extremely been using those things. Many thanks for genuinely well accommodating as well as for deciding on this form of important information millions of individuals are really desperate to be aware of. Our own sincere apologies for not expressing gratitude to sooner.

    0

    0
  69. Game Top says:

    Hi…Nice blog…:)

    0

    0
  70. No matter if some one searches for his necessary thing, so he/she wishes to be available that in detail, so that thing is maintained over here.

    0

    0
  71. Batik madura says:

    I must say, as very much as I enjoyed reading what you had to say, I couldnt help but lose interest after a while. Its as if you had a good grasp to the topic matter, but you forgot to include your readers. Perhaps you should think about this from far more than 1 angle.

    0

    0
  72. MARIA says:

    Just want to share something. I need to submit my blogs to blog sites with so many people reading blogs. That\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s what I need most..

    0

    0
  73. Binni Maheux says:

    Yes anyone make a few of the valid points but yet some of this particular information is somewhat innacurate thus i beleive a person should modify your website

    0

    0
  74. Keep working ,impressive job!
    Awsome blog! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also
    Hello. splendid job. I did not imagine this. This is a splendid story. Thanks!

    0

    0
  75. golf manager says:

    Keep working ,great job!
    Great website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also
    Hello. remarkable job. I did not anticipate this. This is a impressive story. Thanks!

    0

    0
  76. Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring? I miss your tremendous writingsPast several posts are just a bit out of track! come on!

    0

    0
  77. HRPreneur is a Human Capital Consulting firm with extensive knowledge that becomes an integral part of your company by providing an array of services that will initiate an engaged workforce, to ensure you achieve your strategic results and foster a great company!

    0

    0
  78. I’m still learning from you, while I’m trying to reach my goals. I absolutely liked reading everything that is posted on your site.Keep the posts coming. I enjoyed it!
    I have been checking out some of your posts and i can claim clever stuff. I will make sure to bookmark your blog.

    0

    0
  79. Cory Adger says:

    This is a great website, might you be involved in doing an interview regarding just how you designed it? If so e-mail me!

    0

    0
  80. Meghan Mele says:

    You completed a few nice points there. I did a search on the subject matter and found nearly all persons will go along with with your blog.

    0

    0
  81. Rina As says:

    Mereka orang2 yang mendapat hidayah dari Allah dan semoga kita juga makin beriman seperti mereka

    0

    0
  82. Tr?dzik says:

    Very nice post! I like it!

    0

    0
  83. Denae Uchimura says:

    I have a 2006 Ford Explorer and am having trouble putting the car into gear after starting it. Sometimes i can move the gear shift after depressing the brake and at other times I have to try multiple times before I can shift into R or D. Is that a problem with the transmission? worried

    0

    0
  84. Beschichtung says:

    A motivating discussion is definitely worth comment.
    I do think that you should write more about this issue, it may not be a taboo matter but typically people
    don’t talk about these subjects. To the next! Cheers!!

    0

    0
  85. escorte says:

    Attractive component of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that I acquire in fact loved account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment or even I achievement you get right of entry to constantly quickly.

    0

    0
  86. Spot i’ll carry on with this write-up, I must say i reckon this brilliant website needs far more implication. I’ll apt to be once again to see far more, thank you for that information.

    0

    0
  87. Alberto says:

    You brought up some interesting ideas that I never thought of. Nice post.

    0

    0
  88. indoor golf says:

    I am really glad that I have found this post and I thank you for letting us know about this information….This is a big help for sure!!Thanks!!

    0

    0
  89. Thanks, very good article!

    0

    0
  90. winnie says:

    jgn lupa yatt yg dah pkai tdung stlh melakukan solat taubat….

    0

    0
  91. UFO says:

    What a great post with some photo on paragon of beautiful ladies ! I really liked this post . Thank you very much for sharing me.

    0

    0
  92. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it.

    0

    0
  93. Marcel Redic says:

    There are definitely a variety of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to bring up. I supply the thoughts above as normal inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where a very powerful thing might be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, however I’m certain that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls really feel the affect of just a second’s pleasure, for the rest of their lives.

    0

    0
  94. I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

    0

    0
  95. I would like to express thanks to you just for rescuing me from such a issue. As a result of scouting throughout the world-wide-web and seeing concepts which are not productive, I thought my life was over. Being alive without the strategies to the problems you’ve fixed all through this report is a critical case, as well as the kind that could have adversely affected my career if I had not encountered the blog. That competence and kindness in touching all things was valuable. I am not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a point like this. I can also at this time look ahead to my future. Thanks very much for the professional and sensible help. I will not think twice to suggest the website to anybody who requires guidance about this matter.

    0

    0
  96. Azuan says:

    baguslah jika ada kesedaran…

    0

    0
  97. Elana Ahalt says:

    I and also my friends have been reading through the good items from your web page while suddenly got a horrible feeling I had not expressed respect to the blog owner for those strategies. Those ladies are already as a result warmed to study them and have now actually been making the most of these things. We appreciate you being simply thoughtful as well as for deciding on these kinds of quality useful guides millions of individuals are really desperate to learn about. Our honest regret for not expressing appreciation to you earlier.

    0

    0
  98. Lilly Bohman says:

    I’m also writing to make you understand of the fantastic experience my princess experienced viewing your web page. She came to find many details, not to mention what it’s like to possess an excellent teaching mood to get other people quite simply master some impossible things. You undoubtedly did more than our desires. Thanks for producing such productive, trustworthy, educational not to mention fun tips about this topic to Tanya.

    0

    0
  99. I intended to post you the bit of word to be able to give many thanks over again for these incredible principles you’ve provided on this website. It has been really seriously generous of people like you giving without restraint what a few individuals would’ve advertised for an e book to end up making some profit for themselves, even more so now that you could have done it if you decided. Those tactics additionally worked to provide a good way to be certain that many people have the same passion similar to my very own to realize a lot more with reference to this matter. I believe there are several more fun occasions in the future for individuals that read through your website.

    0

    0
  100. Hedwig Stien says:

    I simply wanted to thank you very much once again. I’m not certain the things that I would’ve carried out in the absence of these hints contributed by you over this area. Certainly was a very difficult dilemma in my circumstances, but taking a look at your skilled approach you dealt with it took me to weep with fulfillment. Extremely happy for the support and in addition hope you know what a great job that you’re doing training the rest through your web page. More than likely you haven’t got to know all of us.

    0

    0
  101. Hello.This post was extremely motivating, especially because I was investigating for thoughts on this topic last Monday.

    0

    0
  102. Randal Sadak says:

    Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

    0

    0
  103. Ned Faletti says:

    It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

    0

    0
  104. Thank you so much for giving everyone remarkably nice chance to discover important secrets from this web site. It can be so pleasant and also jam-packed with a great time for me personally and my office fellow workers to search your website at the very least 3 times in a week to learn the latest guides you will have. And definitely, we’re actually contented with the fabulous inspiring ideas served by you. Selected 2 facts in this article are truly the most suitable we’ve ever had.

    0

    0
  105. I have been examinating out a few of your articles and it’s pretty nice stuff. I will make sure to bookmark your blog.

    0

    0
  106. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

    0

    0
  107. I wanted to construct a brief comment in order to appreciate you for these great hints you are placing on this website. My time consuming internet investigation has finally been paid with reputable facts and techniques to exchange with my friends. I ‘d assert that most of us visitors actually are undeniably blessed to live in a good community with so many special professionals with very helpful basics. I feel pretty fortunate to have encountered your entire weblog and look forward to so many more fabulous times reading here. Thank you once more for everything.

    0

    0
  108. I wanted to draft you that little bit of note in order to say thank you as before over the unique tactics you’ve discussed on this page. It was quite shockingly open-handed of you to make freely precisely what a few people could possibly have distributed as an e-book to earn some bucks for their own end, mostly now that you could possibly have tried it if you ever wanted. The smart ideas likewise served to become a great way to understand that someone else have the same desire really like my own to grasp good deal more on the subject of this condition. I’m sure there are numerous more pleasurable moments up front for individuals who looked at your website.

    0

    0
  109. Very good written post. It will be beneficial to anybody who utilizes it, as well as me. Keep up the good work – looking forward to more posts.

    0

    0
  110. hey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

    0

    0
  111. Masterchef Selebriti Malaysia 9.00 malam..

    0

    0
  112. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you

    0

    0
  113. What an extra ordinary and easy designed bike! I ride on bicycle every day for exercise. But would never know this kind of bike is exist in my side. i really love this picture.

    0

    0
  114. The Happy Pants and dog walking nyc are the natural highs a dog gets from being active and releasing energy.

    0

    0
  115. erja baru says:

    Alhamdulilah Cantik

    0

    0