Written by AbangNara | October 24th, 2014

Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim selamat diijab kabul dengan Che Khaleeda Bustamam, 21, di Istana Bukit Serene dalam satu majlis tertutup di sini, Jumaat.

Upacara akad nikah telah disempurnakan oleh Mufti Johor, Datuk Mohd Tahrir Samsudin.

Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dan permaisuri Raja Zarith Sofiah bersama-sama anakanda baginda turut hadir.
tmj nikahSelepas majlis itu, Sultan Ibrahim dan Raja Zarith dilihat meninggalkan kawasan istana sekitar pukul 11.45 pagi.

Lebih kurang 15 minit kemudian, Tunku Ismail, 30, dan Che Puan Khaleeda meninggalkan istana.

Mereka melambaikan tangan kepada wartawan yang menunggu di luar pintu gerbang istana.

Sebelum itu, pengantin lelaki tiba di pintu gerbang istana pada pukul 10 pagi menaiki kereta Rolls-Royce Phantom bersama polis pengiring.

Pemimpin negeri termasuk anggota exco Johor dan tetamu jemputan tiba di Istana Bukit Serene sekitar pukul 8 pagi.

Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sumber gambar Twitter LuaskanKuasa, Berita Harian dan Internet.


tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah
tmj nikah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

203 responses to (9 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan TMJ & Cik Khaleeda

  1. AURELL says:

    Tahniahhhh…!!!

    0

    0
    • Aliff says:

      education bini TMJ power macam Permaisuri Perak Tuanku Zara tak ??

      0

      0
      • nia says:

        yang dalam gambar no 8. lelaki hujung sekali yg baju warna biru tu siapakah?

        0

        0
        • peeiiii says:

          sbb dia tinggi, hensem & kaum kerabat….yg lain mcm “bear’ & rendang tak berbuah jer…kenapa nak booking ker

          0

          0
        • Anonymous says:

          tunku jalil…adik tmj

          0

          0
        • Hai says:

          itu Tunku Abdul Jalil #TJ :)

          0

          0
        • pan pan says:

          Tu Tunku Abdul Jalil, adinda TMJ.. anakanda ke-4 sultan johor..

          0

          0
        • lara_hati says:

          Yup, Tunku Jalil tu , cer tengok kat fb , terkenal ngan keja amal juga , mcm ada someone dah…cantik je tgk bertudung lagi.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tmj, leher mana leher?

          0

          0
        • One Direction says:

          tak boleh ke cari yang lawa sikit ?
          tak pasal2 kena kutuk dengan orang luar bini kerabat raja Malaysia hodoh.

          0

          0
        • mak jemah says:

          tungku laksamana johor da… tungku jalil..

          0

          0
        • zairin says:

          Ampunkan patik tunku jalil … mengapa sampin tunku pendek sngt …. lagi handsome klu tunku labuhkan sampin tunku … smoga slpas ini giliran tunku pula bernikah … untungnya kawin dngn anak raja. Beribu tahniah patik ucapkan kpd TMJ & Che Puan Khaleeda. Smoga Berbahagia sehingga ke Jannah. Aameen.

          0

          0
        • nia says:

          oo adik TMJ.. takde lah saje tanye sbb tgk dia pkai sampin pendek sangat. mungkin cara pemakaian untuk kerabat johor agaknye.. apa pun muka dia mmg lain dr adik beradik dia.
          Tq semua sbb sudi mejawab soalan saya.

          0

          0
        • dadat says:

          itu tunku jalil adik tmj. yg sakit tu

          0

          0
        • zairin says:

          Salam @ nia …. awk pun perasan yeeee sapin tu terpendek …. taklah nia bukan pemakaian johor. Cumenyer sy rasa tunku tu selesa klu pendek sbb klu nak duduk rasa selesa. Bila bngun tak yah betulkan sampin tu tp kelakar lah pulak … Ampun patik Tunku Jalil. Ikhlas sy tngk. Tak pelah as long as tunku selesa. @dadat sakit aper?. Siannyer patutla tunku agk kurus. Smoga Allah swt sembuhkan sgala sakit yg tunku ada. Aameen. Utk smua yg sakit @ kurang sihat disini & dimana2, Smoga Allah swt beri kesembuhan & beri keampunan serta di naikkan darjat krn sabar.Aameen

          0

          0
        • Adore Tunku Jalil says:

          yang hujung sekali berbaju biru tu anak ke-4 Sultan Johor namanya Tunku Jalil.. mmg yg paling hensem n bergaya..sekali tgk cair mcm lilin.. btw,i dah booking dulu. haha.

          0

          0
        • zairin says:

          Aduh sedihnyer … sebak rasa bila tngk tunku jalil hug & kiss Baginda Ayahanda tunku. Baru td mengogel aka google … rupenyer Tunku Jalil tak sihat. Smoga Allah swt beri kesembuhan buat Tunku Jalil & di beri Pengampunan serta di tinggikan darjat Tunku krna bersabar. Aameen. Bila tngk Sultan Johor jaga Tunku Jalil tadi begitulah hebatnya kasih sayang seorng Ayahanda kpd anakandanya wlpn sibuk bersama rakyat jelata. Buat smua para ibubapa yg menjaga anak2 sakit spya Allah swt merahmati Khidupan di dunia akhirah.Smoga tabah dlm ujian ini. Aameen

          0

          0
        • willis says:

          Tengku Abdul Jalil

          0

          0
        • sabarlah Fazura. bukan jodoh awak. tapi kerja dayang istana nak pakai org. boleh cuba apply.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yang berbaju biru tu adinda tmj. Tunku jalil. Dengarnya dia dengan anak saudara dato’ K.

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Pendek sampin fefeeling mini skirt gietuwww

          0

          0
        • Yahudi says:

          Oh pompuan nie , sama umor aku , lebih kurang ja perangai Fakezura , tapi pompuan ni friendly compared to perempuan kampung dari Pahang yg verangansss nk jd Princess kuang3 … kuett uolss berparty …

          0

          0
        • Anonymous says:

          Y.A.M tunku abd jalil

          0

          0
      • amizy says:

        Power root..

        0

        0
        • ana says:

          korang ni tak baik tau kutuk2 bini TMJ.. mmg la muka dia tak cantik mana.. tak la secantik princess tp dia mmg sesuai dgn TMJ. klau dia cun melecun mcm fairy tales tu tak ler dia nak kawin dgn TMJ..mesti la dia gi cari anak raja yg lagi kaya raya dan mcm prince charming.

          0

          0
      • der says:

        tuanku zara kalau kerja gomen dah layak pencen. hanya si bodoh tak habis sekolah ajer yg nak banding cik khaleeda ngan zara berkenaan.

        0

        0
        • riana says:

          oyerker tunku zara tu umur dia dh layak pencen? tp muka dia macam muda lg… nmpak macam cik khaleeda ni lebih berusia dari tunku zara…
          tp suka dgn tunku zara sbb nmpak macam educated lady.. raja nazrin dgn tunku zara mmg nmpak macam royal family yg sebenar.

          0

          0
        • otak- otak sedap di makan says:

          kau tu kot yang tak abis sekolah. Pergi lah check background tuanku zara sebelum kau kutuk.

          0

          0
        • linda says:

          tunku zara sedap mata memandang..tak kisah la walau dh tua pun.. apa guna muda tp jemu mata memandang.. tak rasa macam nak toleh dua kali pun klau berselisih. so sorry..
          tak semua org boleh ada aura sang permaisuri…

          0

          0
        • rianda says:

          Nak bandingkan tuanku zara dgn khaleeda? Gilaaaa kauuu mcm langit dgn bumi. Tuanku zara cantik,bijak, nmpk lady with class. Khaleeda ni budak mentah mana yg kemaruk jd model seksi mcm pmpuan apa je. Lolz.

          0

          0
        • lara_hati says:

          Hmm , kenapalah nak dibandingkan dengan Tuanku Zara , baginda mmg dah ada darah diraja dalam diri dia , keturunan kerabat raja Kedah, anak kacukan lagi , dilahirkankan dalam keluarga yg boleh dikira agak hebat, tak mustahil lah baginda boleh dapat pendidikan yng selayaknya…Che Puan Khaleeda hanya rakyat biasa yang keluarganya mungkin tidak ada lgsg darah diraja , saya rasa perbandingan itu sangat tidak wajar…doa2kanlah Che Puan yg masih muda…jadi lebih baik dari itu :)….bukan sng seorang rakyat yg betul2 rakyat biasa jadi puteri raja….tetiba teringat Princess Hour.

          0

          0
        • safiyyah says:

          Respect dgn tuanku zara.. Dia sgt well educated.. First class chemical engineering tu kat university.. Dlu kerja dgn petronas lps tu jadi manager sana sini at young age.. Raja nazrin pulak pegang PhD dalam bab2 ekonomi..politik.. Malah lulusan harvard lg..

          Sgt respect dan sedondon kedua-duanya..

          Yg ni..muda lagi.. X per.. Bljr la bgs2.. Tahniah

          0

          0
        • tony says:

          sorry yek.. tuanku zara salim davidson lagiiiiii better drp khaleeda nie. dah lah educated, cantik, keturunan pon keluarga diraja Kedah, 1st class degree kat Notthingham lagi. walaupun aku anak jati Johor, aku expect tmj carilah yg educated mcm tuanku zara nie. apa-apa pon, tahniah tmj!

          0

          0
      • puteri perak says:

        die mude lagi..so xbrape nak setanding..????

        0

        0
        • Anonymous says:

          lepas kawin ni boleh lah sambung study.

          0

          0
        • zairin says:

          Muda lg & kawin awal … sambunglah study lps tu. Lg baik sbb boleh elak maksiat & kew tak yah cakp ler … lbh dr mampu pun. Janji pandai bahagikn masa. Tuanku zara pun sambung study juga tp Master @ Phd slps berkawin. Klu tak silap sy. Klu sy pun nak kawin awal klu hubby terlebih mampu nak supprt sy. Bukan senang nak dpt hubby yg senang lenang. Dr dpt bf siap … top up pun mintak gf. Sikit2 nak pinjam2. Klu ingt jasa kita tak pe lah jugak.Klu berjàya blm tak tentu ingt kita yg susah payah dngn dia.Dah bnyk dngr citer mcm ni. Ngeri ler dpt bf@laki mcm ni

          0

          0
      • Joyah Bandar says:

        Tunku Jalil memang lain. kanda-kanda Tunku Jalil semua training askar. Tunku Jalil training Inspector Police kat Jalan Semarak.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Very unfortunately, NOT. Kesian.

        0

        0
      • Anonymous says:

        soalan mcm ape..
        sejak bler kerabat diraja kawen nk kene compare education ngan si zara tu?

        0

        0
    • middlefinger says:

      ada iras2 ruminah sidek sikit…

      0

      0
      • tengku mahkotak teruk says:

        sape yang mcm ruminah sidek?

        0

        0
        • minah jambu booo layan merah says:

          Kedah ni memang sengaja nk kasi Pahang menang lah ! kenape rabak sangat permainan Kedah niari ? macm tk tau main bola pulak ! sampai 5 Pahang kasi gol ! kesian menteri besar Kedah nk harapkn Kedah menang hancur ! kalau ye pon tkan sampai 5gol tk balas ! penjaga gol Kedah pendek takkk ? ape kate peminat2 ?

          0

          0
      • mak mah naik angin says:

        ahem….ada org sebut2 mak mah ke? a ah la cik puan khaleeda ni mcm muke mak mah bile tgk kat cermin, sejibik!

        0

        0
        • Fening says:

          tak apelah tak lawa pun…..janji tak pernah jadi perempuan simpanan kerabat….ruminah sidek pun cantik dan artis popular sejak muda….

          0

          0
    • kamal says:

      huuargghh..yawn.. ngantuk la…next plz..

      0

      0
    • zuanzuan says:

      bukan fazura ke dengan tmj…..mana fazura?

      0

      0
      • MFBO says:

        aku sendiri pun konfius ni..macam mane plak gosip dgn fazura sblm ni..alih2 nikah dgn org len..ape pon jodoh kan..kite doakan yg terbaik je

        0

        0
    • taiyoo says:

      Sy sgt kecewa dgn super spontan mlm nie..dan luka sy trubat apbila sy bukak blog abg nara nie..coment2 yg ditinggglkn sgt mencuit hati dan bwt sy tergelak2 trguling2,,ta pcye bacelah stiap komen kt sini..mmg sgt lawak hmpir 96% bwt komen yg sgt lawak..tumbs up

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      idop pasukan felda ! lov u pasukan feldaaaaaaaa united ! lov u indra putraaaaaaaa emmmmmmmmmmmmmmmuah !

      0

      0
    • Lolita says:

      Abis fazura cemane? ho ho ho…

      0

      0
  2. hui says:

    untung lahh.. untung ke? aku rasa mcm x je.. hahaha

    0

    0
  3. fazura yang frust says:

    jika tidak aku lah gerangannya..tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  4. khai says:

    siapa setuju kalau aku cakap TMJ ni jadi popular lepas video terajang bendera tu?? kat fb berlambak duk post pasal ni.. lau xaku rasa sunyi gak la orang nak bercerita.. anyway tahniah..

    0

    0
  5. Kikilala says:

    Sempoi je baju kawen tmj..haha.

    0

    0
  6. MFBO says:

    Tahniah dan selamat pengantin baru buat TMJ. TMJ dah selamat bernikah dan kita doakan yang baik-baik buat TMJ. Pasal bola sepak letak tepi dulu. Kalau ikut pasal bola sepak ni, memang tak akan habis dan tak pernah habis. Bola sepak cuma permainan je. Abis game abisla. Tak payah sangat nak bawak isu kenegerian bagai. Nampak sangat level pemikiran kita kat mana. Bola sepak bagus tapi kalau sampai bermusuhan dan bergaduh, baik buang otak tu. Bagi kat lembu lagi bagus. Ni duk bergaduh je memanjang. Peace yo.

    0

    0
  7. mat tajam says:

    tahniah cik puan..satu lagi gelaran dihadapannya..berseri2..

    mana satu bondanya..yg baju hijau tu ke

    0

    0
  8. mekD says:

    amboiiii menantu raja senyum sampai ke telinga…

    0

    0
  9. katak... says:

    Baju melayu pengantin lelaki tu dilipat paras lengan atau memang potongannya begitu ke??? Sekadar ingin tahu sebab aku memang tak tahu sama ada baju melayu tu mcm tu atau tidak. Nampak mcm sama je semua lengan baju dilipat utk lelaki tu…
    Cuba tengok gbr no. 8 tu. Semua lengan baju melayu mereka paras tu je kan….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    dalam ramai-ramai, Raja Zarith Sofia jugak yg aku tgk paling cun.. kalah pengantin

    0

    0
  11. Anonymous says:

    oh baru 21? ku sangkakan 31. ce cite background che khaleeda sikit…

    0

    0
  12. neno says:

    yang gamba no 8 tu satu family TMJ. Baju biru adinda TMJ – Tuanku Jalil @ TJ.
    ini baju melayu Johor..

    0

    0
  13. cincinperak says:

    Tahniah dan…. bersiap sedia utk dimadukan..

    0

    0
  14. t-bone says:

    adik berdiri baju biru tu takde pendek lagi sampin kau dik..haishhh..buruk benor rupanya sampin singkat..dah mcm skirt tennis!

    0

    0
    • aku says:

      kerabat Johor nie mmg pelik2 skit dressing. dah mcm deepavali aku tgk..shocking color pastu lain2 color..adoi! korang banyak duit apsal la tak tempeh redzuan radzwill ker, hatta dolmat ker, nak style..Bernard chandran. banyak duit pon x guna ma…haiya!

      0

      0
      • tailor says:

        ok la tu dr pakai tanjak dgn crown kat kepala. i’ve seen worst. kenapa nak kawin je kena pakai baju sama color ke. takyah la nak bazir tempah memahal. nikah simple je pon. kang grand sgt kata bazir duit rakyat

        0

        0
      • hikhok says:

        kau ingat diorang gune ke hatta dodolmat tu semuerr .. diorang ade royal tailor la. kalau semua hatta dodolmatt yang buat baju, sampai bile la kau tengok pesen tu je la. or kalau perabih duit kat baju cakap ngabis duit rakyat, ini la melayu. tak de color la hidup kau ni. manjang nak ikut pesen yang kau nak je. aku rase ok la pesen lain lain color. asalkan diorang happy. tak payah nak banding kan kerabat johor ke, kerabat perak ke. diorang ade kacau korang ke? muke kau pun yang ngutuk orang tak dosa dengan kau deepavali bagai ,muke macam cengkarong, ngutuk orang. yang penting diorang nikah,dan halal.

        0

        0
      • nila says:

        kesianlah kau dikkkkkkk, ko igt kerabat nie hadap sgt dgn designer yg kau sebut tue???? nak jadi mcm power rangers neelofa by hatta dolamt lagi ke??? they have their own royal designer silap² material beli kat turki dikkkkk…

        0

        0
      • krik krik says:

        org bangsawan kwin simple je..yg miskin plk nk grand2..malu2

        0

        0
  15. gombak says:

    dalam byk2 pic ni, langsung xde gmbar famili khaleeda. kelibat mak ayah pn xde..adik beradik lgsung la xnmpk…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    apsal adik beradik tmj ni tubuh ‘gagah perkasa’ sangat?

    0

    0
  17. suke kucing says:

    hahaha, serius ak terus terpandang yg laki baju biru tu. sape dia tu? sampin tinggi sangat dik.. nmpk tiang kaki pjg.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tu tengku jalil, die sakit cancer hati stage 3..

      0

      0
      • zairin says:

        Anon … betul ke … stage 3 … siannyer … sape yg ada ank2 yg kene kanser … mesti sentiasa dlm keadaan risau … smoga Allah swt beri ketabahan dlm menghadapi ujian berat ini … kpd yg sakit & penjaganya .. Smoga di Rahmati & di Berkati sentiasa . Aameen

        0

        0
  18. x minat says:

    aku x berape minat keturunan raja2 johor ni. byk sgt dgr rumous.. ade ok ade x..

    0

    0
  19. mak bidan says:

    in any angle..che puan khaleeda ni mmg tak cantik. compare dgn cik puan Aisyah (S’gor), che puan Julita (Pahang) .permaisuri Zara….lg jauh beza. huduh la keturunan.johor lepas nie..

    0

    0
    • nenek says:

      dia tak kisah pon kalau tak cantik.. tetap la dpt tmj jugak and dpt title n harta. kalau cantek pon perangai buruk kena cerai buat apa kan. contoh mcm diva pajura tu.. at least khaleeda ni takde gamba dlm kelab.. pakai bikini ke .. kepit dgn jantan lain or gamba dgn pondan gay bff dlm internet. tmj tu bleh je dpt perempuan lagi cantek tapi dia nak kawen gak dgn dia. jealous sgt org org hati busuk ni.

      0

      0
      • nana says:

        nenek…cer g google….sm jer ngan pajura…
        bajet paling tidak pun cm nur fathia ke…lisa surihani ke…
        huhuhu……..

        0

        0
        • nenek says:

          oh please nenek day google dah. gamba cir puan khaleeda tak la seteruk si pajura tuh . sexy pon takde yg nampak bikini 2 piece. and takda berkepit dgn jantan/gay puaka krew and buat buat terinaya . masa couple pon sibuk nak pakai body guard mcm princess . sbb tuh la zarith sofea meyampah.

          khaleeda takde masa la nak komen mak tiri oi.. baik dia guna jari dia gi beli bag chanel ke hermes ke. nak angkat pinggang pon ader 10 orang gaji.. kau ade ke ?

          0

          0
      • mak tiri khaleeda says:

        nenek..ko ni sama ada tak de internet atau ko ni khaleeda..statement back up diri jer..si khaleeda tu teruk sama level jer dgn fazura..silap2 lebih..body mcm dah kenna tebuk kot..paling idak pon ken atebuk dek TMJ sblm nikah lagi..p google tgk..

        0

        0
        • Komen melampaui batas. Biadap says:

          Salam @mak tiri khaleeda. Sukakah Jari jemari anda, lidah, tubuh badan anda menjadi BAHAN API NERAKA … SEKIRANYA CHE PUAN DI FITNAH OLEH AWK MAKA TERIMALAH API2 NERAKA MEMAKAN DIRI AWK. 7 DOSA BESAR MEMFITNAH PEREMPUAN BERZINA WALHAL DIA TIDAK MELAKUKAN ZINA. WALAU BENAR SKALI PUN AWK TELAH MENEMPAH API NERAKA UTK AWAK DUDUKI DI AKHRAT KELAK. STTMNT AWK SNGT MELAMPAUI BATAS SKIRANYA AWK MUSLIM. BERTAUBATLAH. KLU AWK BUKAN MUSLIM SY ABAIKAN KOMEN AWK.

          0

          0
  20. idir says:

    urm, lawa lagi kot emak and adik TMJ dari bride dia…

    0

    0
  21. yang prihatin says:

    kenapa bini nyeeee taknak pakai tudung??at least time nikah pun takpe la..awak tu kawin dgn kerabat kut..kerabat hai la kerabat..

    0

    0
    • Anis says:

      Kalau tak pun pakai la selendang yang tutup sebahagian besar rambut.Baru nampak formal.Sengih tu pun jangan la lebar sangat.Ni macam nikah dengan orang biasa2 aje bajunya.TMJ pun lengan dilipat selekeh aje.Tak ada image consultant ke keluarga Sultan Johor ni.Macam tak syok aje gambar nikahnya.Grand lagi majlis nikah artis2.

      0

      0
      • aku says:

        ko nak banding kerabat ngan artis?? apa kelas sgt artis yg kawin grand tp sponsor dr ujung rmbut ke ujung kaki pastu nk branak pun kna sponsor gak.. ni bakal sultan johor tau x? duit dia berkoyan2 n kalu dia nk buat majlis 30 hari 30 malam pun dia bleh buat tp kebanyakan kerabat aku tgk mmg x hadap sgt nak bergrand2 unless mmg dah kna ikut istiadat istana. agak2 la ooiii

        0

        0
    • tudung cover baik says:

      setakat pakai tudung nak tunjuk baik buat per….tapi maruah ternganga…..no use

      0

      0
  22. jalilah says:

    Mengapa T jalil berupa ballerina dengan tu tu nya….. aiyoooo

    0

    0
  23. Mak Senah says:

    Suka tgk pakaian keluarga diraja ni. takde warna tema.

    0

    0
  24. Moga jodoh kekal hingga akhir hayat

    0

    0
  25. lulu says:

    Umur Tengku Zara baru 39 thn…very well educated, cucu kerabat di raja kedah…tp sgt humble, mesra & memang cantik sgt. Tgkla anak2 dia & Raja Nazrin…adorable. Klau tk silap cik khaleeda ni blum abis study masih kt kolej… dulu fazura kena reject sbb tk educated. untungla muda dpt kawin dgn kerabat raja.

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju… bab2 jodoh nii memang dh jodoh dorg… tp xleh langsung nk compare dgn bini TMJ nii…. tunku Zara tuh grad U Nottingham… cantik putih senyum mulut cover2 jer…. yg ni dh laa paling hitam dlm gmbr senyum mulut besau benor… skolah London pon sbb mak keje kedutaan… kt sini pon layak kolej je hokey kolej jerk local U pon idak… blom abis blajar pon

      nk compare baik compare dgn menantu sultan Brunei tu… kawin muda blajar kolej sekerat jln… tp putih cantik senyum je… rasenye xleh compare dgn sape2 lah senang… dh jodoh

      0

      0
      • biar muke hodoh asal ade agama says:

        astaghfirullah….mengucap wei..br je lps awal muharam..dh buat dosa ke??ish2..cantik buku amalan baru dimulai dgn dosa mengutuk,mengumpat,fitnah,maki2…tahniah yee…setiap org ade kelebihan dan kekurangan masing2…cantik camne pun manusia itu tetap ade kelemahannya..tiada manusia y sempurna kecantikan melainkan Allah..igt tu..terlalu memuji manusia tkut2 nti akidah terpesong..btw,manusia plg cantik kat dunia ini adalah nabi yusof…bkn nye tengku zara ke,menantu sultan brunei ke ape ke…istighfar byk2 yee..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku x paham si bangang niii…. buat syarahan agama kt blog retis…. ni bukan crite compare sape paling cantik dlm dunia… g crite pasal bini nabi yusof bagaiii…. ni crite pasal bini TMJ xlayak langsung di compare dgn mane2 bini raja lain kt msia nii….

          Nk perasan diri ter lebih agama bole… tp mcm tunjuk diri bodoh n hodoh sikap lah plak… penulis komen kan tulis tu ‘xleh compare dgn sape2’…. si bodoh n hodoh asal ade agama nii…. baca btol2 komen bru paham maksud org….

          neway xyah nk backup sgt lah bini TMJ tu…. sujud kt Allahswt… tau agama kan sujud n kembali ke Dia…. bukan bini TMJ or keturunan raja Johor kan… mengucap dulu lenkali… Lepas ni mengucap 2 3x tambah skit kasi paham maksud org sblm komen…. haiiiii laaa bangang

          0

          0
      • Mai says:

        pls check PA Sarah’s academic backgrd, she actually graduated til bachelor degree.

        0

        0
  26. ena says:

    semoga bahagia hingga ke syurga

    0

    0
  27. hair says:

    bila dia senyum sgt ok, … bila dia sengeh, rasa nak larikk

    0

    0
  28. anon says:

    Honestly tak lawa langsung si khaleeda ni, dahlah paling gelap dlm gambar tu. Kat mana TMJ berkenan pn tak tau. Dah nasib badan dpt bini hudoh, dah jodoh nak wat camne…
    Ermm….jgn di bandingkan si khaleeda ni dgn zara perak tu. Yg tu bukan saje cantek jelita tapi educated. Pernah terbaca dia graduated from nottingham uni di uk. Yg ni bkn saje tak cantek tapi sek pun tak tinggi. Mcm langit dgn bumi….dari segi rupa & pelajaran. Yg bertuah tak semestinya lawa…

    0

    0
    • minah jambu bo layan merah says:

      memang tk cantek..

      0

      0
    • jgn dengki says:

      xlawa pon dpt kawin dgn putera raja.. . dr lawa mcm fazura tp dh berumur xde org nak..lg kesian..

      0

      0
      • Nina says:

        tak ada sapa yang dengki….kalau aku…aku tolak je pinangan tmj ni.

        0

        0
        • Biar perah santan tp jngn perasan says:

          Hehehe … nak tnya sikit cik nina … agak2 awk boleh ke dpt lbh baik dr TMJ ni ??????. Agak agaklah kluarga naza nak tak kat awk sbb ada sorang yg belum kawin ?????. @ kluarga CEO CEO yg lain ????. Paling tidak pun ada ke ank2 para alim ulamak kat msia yg warak2 pandang kat awk tak … ????? klu setakat awk ni mcm sy jer.. tak yah lah banyak cakap @ bunyik. Cuba awk ckp mcm komen awk kat kawan2. Paling tidak dia kata kat awk delusional … ada jari utk menaip komen ini pun… patutnyer dah bersyukur … awk kenal sngt ke tmj tu sampai awk nak reject dia. Sigh …

          0

          0
        • ayoi says:

          biasa nye org y tak cantik cam si nina je y perasan cantik..sudah laa..aku dh bosan dgn pompuan cantik ni..hipokrit je lbh..sori to say laa…y tak cantik pun tak sedar diri..mengutuk org bkn main lg padahal diri tu pun lbh kurg je aku tgk..dah laa tak cantik,tergedik2 pulak tu…huh…nyampah aku dgn 2 jenis betina cam ni..biar muke x cntk asal perangai elok..dan klu cntk pun perangai tu biar baik2 skit..muke cntk ati berkarat..puiii…

          0

          0
    • Anonymous says:

      anon.
      puas sgt kan bila kita dapat luahkan semua dalam hati kita. rasa legakan…huhu..

      0

      0
    • anon says:

      apa la yang korang kutuk hodoh dan buruk tu,ciptaan Allah kan?tak suka diam jela,kutuk orang,maknanya kutuk ciptaan Allah,beringat sikit sebelum nak mengutuk lebih-lebih

      0

      0
    • anon y busuk says:

      pergghhh…busuknye laa mulut ko ni..smpai ke sni bau…taubat laa wei…br je sambut awal muharam dh buat dosa ke??aku nk tgk muke ko ni cntk ke??nk kutuk org huduh pulak…istighfar byk2…

      0

      0
  29. Macam langit dengan bumi pun tak apa lah. Moga bahagia

    0

    0
  30. sarah says:

    ramai yg ckp tak cantikk. Berani sungguh kutuk kejadian Allah..bear in mind Allah tahu ap yang anda tulis and setiap perbuatan ada balasan. Kutuk org even by typing pun ada balasann tambah laa memperlekehkan kejadian Allah.. itu mmg pasti..

    0

    0
  31. anak raja terbuang says:

    Di Pahang ada seorang Putera Raja yang sangat2 handsome… Satu-satunya anak Sultan Pahang dengan Sultanah Kalsom… Sepanjang duduk kat Pahang ni,tak jumpa gosip-gosip liar pasal putera raja nih…Sangat2 low profile.. Kat internet pun tak banyak kisah-kisah dia nih! Tengku Fahad. Apa kata Abang Nara korek sikit pasal anak raja pahang yang hensem nih!! hehehe

    0

    0
    • Tina says:

      Hahaha kau ni. Tengku Fahad tu bukan ddk London ke? Mmg la tak sempat nak keluar cerita tak elok kat sini. Buat apa kat London tu, takde Jabatan Agama. Pernah tengok tak video birthday parti kuda 1881? Pernah tengok tak? Pernah tak? Lol. Kalau pernah, mesti tau.

      0

      0
  32. To haters says:

    Mmg dia x dinafikan Cik khaleeda nampak x cantik berbanding dgn permaisuri lain. Tp xcantik xcantik dia pun dapat kahwin dengan anak raja. Bakal jd raja johor lagi. Kau hado??

    0

    0
  33. Attar says:

    Cik Khaleeda dilahirkan pada 16 Julai 1993 di Kuala Lumpur dan merupakan anak bongsu kepada lima adik-beradik kepada pasangan Bustamam Daud dan Aziyah Abdul Aziz. Beliau menerima pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Seri Gombak bermula 2000 hingga 2003, sebelum meneruskan pendidikan awalnya di Sekolah St. George’s Hanover Square, London pada 2003 hingga 2004.

    Cik Khaleeda melanjutkan persekolahan menengahnya di Westminster Academy London pada September 2004 hingga Julai 2008 dan di Sekolah Sri Utama, Kuala Lumpur sekembalinya ke Malaysia pada 2010. mstar

    0

    0
    • wahhhh says:

      Tahniah sebab bg info….ohhhhhhh…… patutlah fazura kena rejek….

      0

      0
    • Liyana says:

      Sapa tauu pajuraaaa belajar mana ? Ada bau bau oversea x .. Huhuhu .

      0

      0
    • nenek kau says:

      belajar luar negara sbb mak nye keje d kedutaan..klu x nan hado..n baru abis sekolah kot..bukan ada master ke phd..xde ape2 yg nk di bangga kan dengan education cik puan ni..tp tang rupa paras orang dok kata xcantik tu aku bangkang..aku tgk cantik n manis je cik puan ni..

      0

      0
  34. pajura says:

    pazura mana? pazura? ape pon,tahniah..muka mak mah pom,jodoh dia ngan tmj..yg muka lawa sgt jodoh ngan bangla lak..hoho

    0

    0
  35. Anonymous says:

    tahniah…semoga bahagia till jannah.
    kpd budak2 yang berangan nak kawin dgn anak raja tu….sila berpijak di bumi yg nyata.
    anak raja di Malaysia bukan lah macam prince charming citer dongeng. bila kawin dgn kerabat…kebebasan harian agak terbatas. So..lebih baik korang kumpul duit sendiri…beli rumah sendiri…tu lebih puas. Lelaki biasa pun lebih handsome dari anak raja.

    0

    0
  36. sandrianasiska says:

    I guess TMJ sengaja nak tunjukkan kat Fazura yg he’ll marry a girl totally opposite Fazura and make her his princess. Dengan sekelip mata taraf wanita yg gelap and tak seberapa cantik (ada cakap macam Mak Mah) ini dinaikkan jadi seorang Princess. To Fazura wat a big blow sebab dah puas kehulu kehilir kena seret dgn TMJ but in the end he married someone else. Tunjuk lebih2 kat public pun no point. Jodoh tetap ditangan Allah swt. Sekarang tak cantik tak apa nanti dah ada duit pi la buat scrubbing lebih2 supaya jadi lebih cantik.

    0

    0
    • che kiah says:

      sape kata fazura dah break dgn tmj??
      hello! fazura ‘still’ dgn tmj k. this wedding only utk penuhkan permintaan keluarga diraja yg mmg tak restu hubungan tmj dgn fazura.
      tp cinta hati tmj ttp fazura hokey. korang boleh bayangkan tak citer nora-jejai-fasha…haa cenggitu la. fazura ttp bertahta & hubungan mereka msih berkekakan ok. cuma fazura-tmj akan lebih bebas lepas nie. takde sape2 nak marah. istana pon x boleh komen ape2 dah.cik puan tu muda lg…mentah sgt bab2 tawan suami nie. ttp fazura jgk yg kebas nanti.

      0

      0
  37. jane says:

    Time will tells siapa kah sebenar nya Che Puan Khaleeda dan kenapa Sultan Brunei datang ke majlis mereka nanti. ????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sangat setuju dengan statement itew !!!

      0

      0
    • kerabat jgk says:

      tak penting kot..sbb kitorang lebih pentingkan ‘rupa’..standard la..bila jd bini raja mmg bajet ko hebat la dr yg lain. tp tgk rupa..emmmx setaraf mana so x kesah la kalu ko kerabat ker ape cik puan oii. kalau mmg tersangkut paut dgn kerabat brunei..mmg patut ar rupa cenggitu, sbb tu kerabat brunei cari baka baik bab2 nak cantikkkan keturunan. tu yg ramai org sana kawen / cari org Malaysia. tp tmj ni plak terbalik…huduh la keranat Johor lps nie…huhuhu!

      0

      0
    • mina says:

      MANE ADE CHE PUAN KHALEEDA TU KETURUNAN BRUNEI.. JGN MEREPEK LA…
      KERABAT DR BRUNEI TU HADIR ATS UNDANGAN DR SULTAN JHR JE..

      0

      0
    • MINA says:

      CHE PUAN KHALEEDA BKN DR KETURUNAN BRUNEI LA…
      KERABAT BRUNEI HADIR ATS UNDANGAN SULTAN JOHOR, HANYA SBGAI TETAMU..BKN SAUDARA PENGANTIN PEREMPUAN…

      0

      0
  38. MFBO says:

    Ramai sangat mengkritik TMJ dari dulu lagi. Sekarang saat dan hari bahagia beliau. Sama-samalah kita doakan kebahagiaan beliau. Bukannya asyik duk kondem kritik mengutuk tak habis-habis. Jangan kita lupa beliau juga insan biasa. Cuma ditakdirkan beliau dilahirkan dalam kalangan kerabat. Kita sebagai rakyat biasa harus mendoakan agar perkahwinan TMJ berkekalan hingga akhir hayat. Itu lebih baik daripada duk mengumpat 24 jam je keje.

    0

    0
    • fazura pasrah says:

      Sebenarnya faz sgt kecewa…naper faz yg cantik jelita ni kena reject??!!! Khaleeda yg hudoh ni pulak jd permaisuri. Harus faz maki sepuas hati. Faz pun ada harga diri. Sapa lagi nak kat faz lepas diriku bertahun2 jadi santapan beliau??? Uhuuuukkkk

      0

      0
      • MFBO says:

        Faz jangan kecewa. Faz pun bukannya cantik sangat pun. Mekap je tebal. Kalau xde mekap jangan harapla orang nak pandang. Lagi pun perangai Faz pun memang teruk. Suka balik lewat malam. Suka marah-marah orang. Duit kutu pun selalu lupe nak bayar. Tapi bile turn die, pandai pulak mintak. Baik lagi perangai gadis kat kampung tu yang tak reti nak pakai legging.

        0

        0
        • KUTU RAYAU, RAMBUT, DUIT says:

          Hak.. hak.. hak.. awk main kutu dngn dia ke ? Bab lain sy no komen itu dia dngn hamba Allah yg dia buat ksalahan tu dan Allah swt. Stahu sy fazura witout make up sngt cantek. Awk kenal dia ke? Mesti org kat keliling dia tau. Dià mmg natural beauty tp kelakarlah bab main kutu tu. Biasalah org main kutu. Ada yg sngaja lupe, ada yg ambil lewa nak bayar bila mintak baru nak bayar maknanyer nak ngelat & tp ada yg mmg betul2 lupe. Awk pasti fazura mmg sngaja lupa? Takut blh jatuh fitnah.Tak yahlah buka aib dia. Saper yg terkene “Sound Kaw2” kat org yg suka ngelat bayar kutu ni.

          0

          0
  39. Ireena says:

    Masih relevankah raja sekarang ini.

    0

    0
    • melayu says:

      Selagi keturunan melayu masih ada di bumi Malaysia. Agak-agak kau dah bosan dengan adanya keturunan raja tuh…kau pindah ke Negara yang tiada sistem beraja.

      For sure kota London bukan untuk kau. Yang sesuai… Singapore la kot…paling dekat. Tuh pun diaorg sudi nak kutip kau. If kau ada Master or Phd. Setakat SPM…. Indonesia kot.

      0

      0
    • menjunjung kasih tuanku says:

      relevan sampai kiamat!

      0

      0
  40. Leyha says:

    alhamdulillah tahniah TMJ & isteri

    0

    0
  41. apa2jer says:

    korang kutuk la che puan khaleeda nih macam2. suatu hari nanti, ini la bakal permaisuri agong kita..

    0

    0
  42. Kak Mala says:

    tompang tanye…perempuan yg baju ijau tu sape..?

    0

    0
  43. mat says:

    yg bj ijau tu ank dara sultan ler cantikkn…..
    xpyh kutuk2 sgt lh isteri tmj tu…manusia cantik pada akal fikiranny bukan pd rupa…
    kalau cantik pon otak udang…mcm mn nk jd permaisuri…

    0

    0
  44. fakezura says:

    aNk org kaya juga la ni.kalaau x, takkan bole sekolah kat london uolsss…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Tak kisah dia x cantik. tp sebagai bakal permaisuri, sepatutnya TMJ pilih perempuan yang boleh di contohi dari segi akhlak oleh rakyat. Takkan TMJ nak rakyatnya contohi permaisurinya yang jadi model berpakaian seksi. klu model muslimah tu oklah jg.

    0

    0
  46. lia says:

    Tahniah TMJ & Cik Puan Khaleeda.

    Sudah2 la kutuk Cik Puan tu.. dah tertulis tu jodoh dia. cantik ke tak, itu pilihan TMJ..

    Yang kutuk bagai nak rak tu.. cantik sangat ke?

    0

    0
  47. lala says:

    cantik lagi pengiran anak sarah… bini tuanku mahkota Brunei

    0

    0
  48. mom says:

    Mana family cik khaleda ni?mmg kna buat kat istana eh?Xleh buat umah sendiri?

    0

    0
  49. TMstreamyx says:

    Dah jd kebiasaan org kebnyakan mcm kita ni tk terlpas dr berckp psal anak2 raja ni kan. kalau ank raja perak terkenal dgn pendidikan yg tggi, kerabat raja pahang plk dgn bg title kt artis2 mmg dah tk blh lari.. kerabat kelantan dgn alimnya. kerabat johor dgn bola.

    0

    0
  50. minah jambu boo layannnnnn merah says:

    huhu…kenape semua komen bagos2 aje ni ? tkde ke orang2 or ustazah2 komen pasal tudong ? kalau artis la yg kain ada pulak ustazah2 komen kenape pengantin pompan tk pakai tudong ? kalau bertudong kan cantek ! ni kali tkde pulak yg komen macm tu huhu cian..

    0

    0
    • Kak Mala says:

      Kan Awal Muharram…mesti lah semua buat azam baru tak nak kutuk sangat2….kurengkan dosa kering…Tapi rasanya kalau Hanez dan Rita punya cerita..lain kot?

      0

      0
  51. makdara says:

    Yang kata Cik Puan Khaleeda tak lawa tu memang buta..
    yang mengata mengutuk tu sakit hati kenapa?
    Cik Puan pernah buat salah dengan korang kah? Dia rampas TMJ dari korang?
    Bukan salah dia jadi pilihan TMJ dan keluarga diraja Johor yang kaya raya.
    Dah tertulis jodoh dia dengan TMJ

    dah cukup sempurna ciptaan Tuhan.
    Bewajah cantik dan badan cantik tinggi .
    Dia baru 21 tahun dah jadi isteri putera raja yang kaya raya.
    Dia masih boleh belajar dan improve penampilannya.

    Dah jodoh dia dengan TMJ dan i pasti ada keistimewaan yang menambat hati TMJ juga keluarga diraja sampai dia di terima dengan baik.
    yang mengata ni ada apa? Jangan suka buruk2kan orang..
    kalau suatu hari kalau bukan kamu..ibu adik perempuan atau anak kamu dikutuk bagaimana? Kamu suka?

    0

    0
  52. Anonymous says:

    euwwww tunku jalil? kursus keding mcm tu..harap putih je. tak hensem langsung ok!

    0

    0
    • Kak Mala says:

      TJ ada masaalah kesihatan…kita doakan yang terbaik untuk nya.

      0

      0
    • zairin says:

      Bingung betul la awk ni … klu nak komen bacalah komen2 kat atas dulu … bnyk komen bg tau Tunku jalil sakit (kanser stage3). Dasar pemalas nak baca. Cuba awk sakit , esok ada ank sakit kronik @pun adk beradik ke , hubby awk ke, ur mom @ ur dad sakit ke slps tu dorang kurus keding & awk sebut “EUWWWWWW” tak handsome @ huduhnya. Atleast sy tngk dia kurus jd sy tertanya2 knpa dia kurus sangt mcm org sakit ?. Klu dia sihat tp kurus, berilah cadangan put on weight. Tunku mmg sakit kronik Smoga Allah beri Ksembuhan& Pengampunan. Anon8.21.. sila ubatkan “HATI AWK YG SAKIT” biar kurus badan dr kurus pahala.

      0

      0
    • NoName says:

      Astaghfirullah..

      Tunku Jalil is having LIVER CANCER. Doakan yg terbaik buat Tunku Jalil. Jangan suka hati buat andaian or komen negatif. Please be a smart netizen. Do your homework or research before saying anything which will eventually will reflect the type of person you are.

      Salam

      0

      0
  53. nona says:

    Che Puan ni mesti cantik dalaman, tu pasal TMJ terpikat. Baguih nohh..~

    0

    0
  54. jodoh says:

    jodoh ,terimalah hakikat cik kida jodoh tmj..biarlah rupa x sejelita nur fazura,tapi jodoh Allah sudah tetapkan..hitam itu mnawan,putih itu clorox

    0

    0
    • ritah rudainah says:

      Ade iras camilla bini charles..ok la tu,lady zurah dgr lagu azie cpat..plamin princessku musnah..

      0

      0
  55. katak.. says:

    Untuk korang yg dok membandingkan isteri TMJ & Permaisuri Zara….ni aku kongsikan fakta real pasal Permaisuri Zara…. (aku cedok dari Wikipedia…. Biasanya org yg malas nak membaca akan main pakai belasah je komen pasal isteri TMJ ni… Jangan bandingkan mereka berdua sebab yg pasti perbezaan antara mereka berdua sebab perbezaan mereka berdua memang mcm langit & bumi…
    Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Tuanku Zara Salim Davidson (lahir 22 Mac 1973) merupakan isteri kepada Sultan Nazrin Muizuddin Shah ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah dan Raja Permaisuri Perak yang ditabalkan pada 21 Jun 2014. Baginda yang merupakan anak bongsu daripada empat beradik kepada Dato’ Seri William Stanley Walker Salim Davidson dan Dato’ Seri Datin Sharifah Azaliah binti Syed Omar, dilahirkan di Bandar Raya Ipoh. Tuanku Permaisuri Zara Davidson merupakan satu-satunya puteri tunggal William Salim Davidson.
    Tuanku Zara Davidson, 34 tahun, adalah cicit kepada Sultan Kedah ke-24, Almarhum Sultan Hamid Halim Shah manakala datuknya, Syed Omar Bin Syed Abdullah Shahabuddin ialah Menteri Besar Kedah ketiga. Syed Omar belajar di London bersama dengan Tunku Abdul Rahman, Perdana Menteri Malaysia yang pertama. Bapanya Salim Davidson seorang peguam terkemuka. Sultan Abdul Hamid Halim Shah merupakan ayahanda kepada Perdana Menteri pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. Isteri Syed Omar, Tunku Aminah Sultan Abdul Hamid Halim Shah, adalah anakanda Sultan Kedah ke-24 Sultan Abdul Hamid Halim Shah yang juga merupakan adik kandung Tunku Abdul Rahman.
    Sebelum ini Tuanku Zara kurang dikenali tetapi merupakan pelajar cemerlang di Universiti Nottingham dan memperoleh Ijazah Kelas Pertama dalam kejuruteraan kimia pada Julai 1995.

    Secara kebetulan, ayahanda mentuanya, Sultan Perak, Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al-Maghfurlah, juga adalah penuntut undang-undang di universiti yang sama serta mendapat Ijazah Pertama Undang-Undang pada 1953 sebelum dilantik sebagai peguam di England pada 1954.

    Kecemerlangan dan ciri kepemimpinan Tuanku Zara sudah terserlah pada peringkat sekolah lagi kerana beliau pernah dilantik sebagai pengawas ketika di Tingkatan Empat dan Lima pada 1989 dan 1990 di Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Ipoh dan turut aktif dalam sukan seperti tenis, skuasy dan taekwando.

    Beliau mempunyai minat mendalam dalam bahasa asing, mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Convent, Ipoh dan mewakili sekolah dalam sukan skuasy dan tenis dari 1988 hingga 1990 serta mewakili Perak dalam renang antara 1981 hingga 1987. Zara Salim Davidson merupakan bekas perenang Perak. Zara juga mempunyai sijil penyelamat renang bertauliah dan peminat sukan lasak.

    Selepas menamatkan A-Levels di Prime College di Ipoh pada 1992, Tuanku Zara Salim Davidson ke Britain melanjutkan pengajian dalam bidang kejuruteraan kimia di Universiti Nottingham dan lulus dengan ijazah kelas pertama pada Julai 1995.
    Beliau pernah bekerja anak syarikat Petronas, Petlin (M) Sdn. Bhd. sebagai pengurus produk di Kerteh, Terengganu. Selain itu, beliau pernah menjadi pengarah urusan Forthwave Consulting Sdn Bhd, syarikat pembangunan perisian dan kejuruteraan teknikal hidrokarbon di Kuala Lumpur.
    Pemilihan Raja Pemangku Perak Raja Dr. Nazrin Shah menjadikan Tuanku Zara sebagai teman hidup baginda adalah paling tepat, apatah lagi keperibadian tinggi dan kehalusan budi terpancar pada raut wajah Zara yang lemah lembut.

    Tuanku Zara dikurniakan gelaran Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Puan Besar Perak oleh Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah, Sultan Perak di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar selepas berlangsungnya perkahwinan diraja Raja Muda Raja Dr. Nazrin Shah dan YTM Tuanku Zara Salim Davidson. Tuanku Zara juga dikurniakan Darjah Kerabat Sultan Azlan Shah (D.K.S.A).

    0

    0
    • Tak perlu banding2kan..sombongnya says:

      Salam… sy mmg admire sngt2 dngn YM Raja Permaisuri Tuanku ZARA tp sy prasan rkyt2nya ramai yg sombong kat BN ni.Mngapa perlu kita mmbandingkn Permaisuri & Bakal Permaisuri yg tersngt muda ini. Belajar pun Che Puan ni tak habis lg. Esok lusa Che Puan ni sambunglah blajar. Jngn terlalu memandang & bersikap sombong hnya krna Darjat Keturunan & ilmu yg Tinggi krna smuanya Hak Alllah swt. Permaisuri Perak sngt2 Humble & Tawadhuk wlpn berilmu tdk spt @katak. Sy rasa Permaisuri Prk takkan bersetuju cara rakyat2nya berfikiran spt awk smua yg sombong “Menongkat Langit Sampai Terlupa Rumput di Bumi.”

      0

      0
  56. Anonymous says:

    khaleeda ni cantik jgk sebenarnya..aku dh google gmbar2 dia jd model. tp seksi nk mampos..meluat tgk!

    0

    0
  57. Jenab anggun says:

    khaleeda ni kejap aku tgk dia puteh..kejap hitam. sosial pn blh tahan jgk minah ni. jgn jd mcm manohara sudaa…

    0

    0
  58. tecit says:

    Lor, adik TMJ ke baju biru sampin singkat tu? Siyes nampak macam pakai skirt instead of sampin huhu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia sakit ler..pi baca komen kat atas.tak pun pi melawat fb tunku abdul jalil utk maklumat lbh lanjut ya.peace :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ntah pape la anon ni.. Org komen psl samping bukan psl fizikal dia lg dh.. Menyampah lak aku org nk tjk pandai tpi off topik ni

        0

        0
  59. Anonymous says:

    cik khaleeda ni bila senyum nmpk la ctk..tpi bila sengih ( mcm pic y turun tangga tu ) buruk bebeno..ap pn moga dia org bahagia hingga hujung nyawa..x sangka ya TMJ ni x kesah orgnya wlpn bini dia rakyat jelata..klau cari bini cantik tpi suka mengaibkan laki jer wat pe…betul x?

    0

    0
  60. lady zara says:

    Hello, tolong jangan compare Sultanah tunku Zara we olls yang cantik tu dengan si khaleeda ni. Plezzz lah. Segala segi kehidupan dorang umpama langit dengan bumi. Pluz Tunku Zara jgk asalnya adalah darah Raja (anak sedara sultan Kedah). Siapa khaleeda ni? siapa? ohmaiiiiiiii plez lah. Kami sebagai rakyat negeri Perak cukup berbangga dgn Sultanah kami yang tiada tara dan tiada perbandingan boleh di buat dgn mane2 gadis yg kawen dgn anak raja mcm si khaleeda ni.

    0

    0
    • zairin says:

      Salam lady zara … beginikah rakyat Perak berkata2 … malang sekali memberi Imej buruk kpd Sultan & Sultanah Perak yg sngt berpendidikan tinggi & humble ect tp rakyatnya sngat sombong bila berkata2. Knapa tidak mengikut perilaku & keperibadian Yang Mulia Sultan Nazrin & Permaisuri Perak. Sy pun admire sesangat dngn Baginda & Sultanah Prk tp awk memperlecehkan org lain malah menghina org lain. Sungguh biadap menggunakan nama “si khaleeda”. Sultan berpendidikan & tawadhuk tp awk bermoral rendah. Awk kene ikut jejak langkah Sultan Nazrin sukakan Ilmu. Awk Berkata2 spt org tdk ada iman, ilmu & akal.

      0

      0
    • LADYZARAPENGUTIP TAIK says:

      KAU PUN SAPA? ANAK RAJA? ANAK TENGKU? ANAK TUKANG KUTIP TAIK JER NAK EKSYEN SANGAT. HELLO PARIAH!!! SEDAR DIRI SKIT. MUKA MACAM TAIK KERING NAK BERKATA LEBIH PLAK!!!

      0

      0
  61. Melati says:

    Simple jer perkahwinan Raja2 ni, sebelum ni Raja Nazrin pun simple…

    0

    0
  62. sukasuki says:

    http://ms.wikipedia.org/wiki/Zara_Salim_Davidson

    baca link ni dulu ye kawan kawan yang xtau pasal Tuanku Zara Salim

    0

    0
  63. Anony says:

    apalah salahnya si Khaleeda ni smpai dihina mcm tu sekali? sbb dia tak lawa, tak educated, org kebanyakan takda darah raja – sebab tu dia di cerca sesuka hati ke? hodoh ke tak berpelajaran ke bukan keturunan raja tu smua tak jamin kebahagiaan.

    0

    0
    • saya layak dapat br1m says:

      aku pun pelik, bab pelajaran che puan. bukan kah dia muda lagi…esok lusa boleh saja dia nak amik master ke phd ke profesor ke. itu pun nak jadi isu.

      0

      0
  64. minah jambu boooo layannnn biru says:

    semoga TJ di lindungi Allah selalu cepat sembuh dn di berikan kesehatan yg baik dn kembali ceria aminn…

    0

    0
  65. melati says:

    dah dia gatal biji nk kawen xnk sambung study lantak dia la..korang kesah pasal pe?

    0

    0
  66. Jangan melampau says:

    Aku pon tak berkenaan juga dengan tindak tanduk keluarga diraja selatan yang bikin rakyat berbulu. Tapi perlu ke hina bini dia mcm2? Jodoh itu milik Allah. Persoal bagai apahal. Dah dia suka. Lantak dia la.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    TMJ nikah lagi simple dr artis msia kita. *thumbsup*

    0

    0
  68. yg sokong dan puji tu dpt upah ye says:

    mmg la kena simple sbb itu bukan perkahwinan sekali dalam seumur hidup. nanti ada la siri2 perkahwinan yg lain. jodoh tak semestinya berpanjangan dan perkahwinan tak semestinya membahagiakan.

    0

    0
  69. Aku Bangsawan says:

    Korang yang banyak komen ni sebenarnya hasad dengki dengan orang Johor. Kalau macam tu janganlah berkerja di Johor, jangan berkahwin dengan orang Johor dan jangan jejak kaki pun dalam mana-mana pelosok jajahan Johor. OK?

    Aku pun geli dengan orang bangsat mcm korang, lebih2 lagi kelantan!!! Geli!!! Bacin!!! Pengotor!!!! Busuk!!!

    0

    0
    • lola says:

      kau ni dh kenapa nk babitkan org kelantan plak.. kenegerian betul. kau duk kata org kelantan bagai kau pun sama la. stakat sekolah x hbs baik jgn duk gatal jadi keyboard warrior kat sini.. kesian mak bapak kau besarkan kau kalau setakat nk jadi mcm tu.

      0

      0
  70. Fifi Tengku Sabri says:

    Motif leher berlapis… teh 3 layer? anyway Tahniah on your wedding…. banyak rumors kata Johor punya Raja ini palsu… #Pirate.. apa2 pon yang berkahwin ni dah sempurna separuh agamanya,,,,

    0

    0