Written by AbangNara | April 17th, 2014

Amboi comelnya puteri sulung Ashraf Muslim dan Wan Sakinah ini. Abang Nara suka sangat-sangat gambar “newborn” yang dibidik oleh The Photolicious ini. Memang jelas terserlah kecomelan Sarah Ashraf ini. Nanti anak kedua Abang Nara lahir, nak cuba jugaklah ambil gambar macam ini untuk kenang-kenangan.

sarah ashraf

Gambar-gambar Sarah Ashraf ini diambil ketika si comel ini berusia 9 hari. Semoga Sarah Ashraf membesar menjadi anak yang solehah buat kedua ibu bapanya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar The Photolicious.

P.S: Mari melancong ke Jepun, negara yang amat bersih

sarah ashraf
sarah ashraf

sarah ashraf
sarah ashraf
sarah ashraf
sarah ashraf
sarah ashraf
sarah ashraf

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to (9 GAMBAR)Sarah Ashraff, Puteri Sulung Ashraf Muslim Daripada The Photolicious

  1. Baby says:

    Abang nara nie memang lambat laa… adeh… dah basi kat rotikaya & Oh Bulan

    0

    0
    • fifi says:

      sian baby.. mcm seksa je aku tgk.. baru lahir dah diposing mcm2.. mereka sgt fragile okayyyyyy !

      0

      0
      • mutiara says:

        masa dalam rahim lagi kalau ko nak tau baby lagi aktif..berpusing, kuak lentang, sujud..summersault etc etc lagi..

        0

        0
        • miss ynwa says:

          org lain buat …ko pon nak jugak ye kinah……kinah2….

          0

          0
        • baby comel macam aku says:

          aku rse ok je..bayangkan kalau korang baby tu..pastu bile da besar bole tunjuk ngan sape2 betapa comel ny kte dlu..tq mom n dad..muahxxx..huhu..

          0

          0
        • kata says:

          tapi dalam rahim baby tu buat seniri.. bukan orang yang pusingkan, kuak lentangkan, sujudkan..summersault etc etc… :)

          0

          0
        • mutiara says:

          bodo jugak kan..haha
          tak paham maksud..ngoks

          0

          0
        • mynard says:

          yelahh..ko tahu tak kat dalam rahim tu baby bergerak dalam cecair?!!

          0

          0
      • akusukadia says:

        aku suka statement fifi…
        ye memang betul dalam perut ibu lagi baby dah kuak lentang,sujud bagai..mcmane boleh jadi soft n x menyakitkan???sebab air ketuban tu la medium untuk elakkan baby tu sakit..halang dari hentakan luar n so on…
        ni pendapat aku,
        cer korang bgtau umur berape baby boleh duduk sendiri???6 bulan ke atas tau..ni baru 9hari suh baby duduk sendiri,sakittt kottt…tulang dia lembutttt lagiiii…

        0

        0
        • mutiara says:

          kalau amek gambar macam neh ko kate sakit..dah banyak bantahan dah..even doc pon tepok2 baby yg baru lahir, siap up side down lagi baby tu..ko pernah tengok..? ko pernah beranak? takde pon aku tengok gambar kat atas baby tu duduk yg betol2 duduk..normal je..tak sakit tu. pernah tengok tak baby tdo meniarap, atau yg macam yg kat atas? tak pernah la kan sebab tu ko kate sakit..takde pon dorang letak baby tu atas tempat keras kejung..soft je..

          tu nature, yg baby jalan, duduk tu ikut masanya. kalau dulu datuk muzaffar ajar baby berenang orang kate dera..padahal ok je. kalau baby tu sakit, tak selesa die dah melalak dah..ashraf pon tak nak kalau camtu.

          setakat gambar macam ini takde seksa budak tu..takkan makpak dorang termasuk photografer tu bodo nak henyak2 baby tu..surely dorang buat softly dan dengan kasih sayang..peace !

          0

          0
        • sleepyhead says:

          takde pun gambar baby tu duduk??

          0

          0
        • mutiara says:

          pernah tengok tak doc tepuk2 belakang baby dengan keadaan up side down after deliver?
          lembut sgt tulang baby..huhu.
          memang lah betol tapi takdelah dorang nak henyak2 baby tu masa photo shoot..apelah sengal !!

          0

          0
        • baby boo says:

          @mutiara kau ni doc ke? atau photographer photolicious? ke kau kinah? haha

          0

          0
        • zz says:

          tang mana yg baby tu duduk? baring je aku tengok. comel je pun. kalau x sbb nak amik photoshoot pn mmg biasanya mak baru dpt baby akn jakun letak anak nye mcm2 position nak tgk or rekod kecomelan anak dia.
          yg pasti, mmg comelllll sgt baby niey

          0

          0
    • konah says:

      mcm nak cubit2 budak ni…

      0

      0
    • Cik MInah says:

      Semua yg komen negative tak pakai otak. Tau nak kondem je. Mcm la korang ada kat tempat photoshoot tu.

      0

      0
  2. yuyu says:

    comel nye baby mase duduk dalam buaian 2…

    0

    0
  3. LULU says:

    c0melnyee =)

    0

    0
  4. miss mong says:

    ololo..comelnya anugerah Allah ni

    0

    0
  5. miu miu says:

    aku suka tgk photoshoot baby tp bagi aku kalau newborn takelok ko nak dedahkan badan cmtu. tak pakai sarung tangan n kaki. tak baik terdedah cmtu.

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    ritu apex yg buat,ni dy pulak….
    smua baby mmg cute amik pic mcm tu….

    0

    0
  7. nana nia says:

    cute sungguh ank ashraf… moga jadi ank yg solehah, sebijik muka ashraf

    0

    0
  8. kacamatahitam says:

    indah sungguh ciptaan Tuhan.. comel sngt2.. rsa mcm nk cpt2 pula kwin. hehe. btw ashraf : ank ngko mmng kiut. harap2 standing cm ank erra yerr…

    0

    0
  9. comel says:

    Ya Allah…indah sungguh ciptaan Mu..semoga anak ini membesar dgn sihat dan menjadi ank yg solehah..
    Sngt comellll!!!!!

    0

    0
  10. Tutu says:

    Ko lahir dari kekecewaan dayana..mcm mane pn ak ttp meluat dgn mak n bpak ko..ksian dayana..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah lah, baby ni tak besalah pun..
      dayana pun dah terima hakikat dan menerima ibu dan baby ni..
      kau bila lagi nak terima hakikat?

      0

      0
  11. ibu ke says:

    nk tanya yg komen … baby sakit lah… terseksa lah… tak eloklah… korang ni ibu ker? kalau lom mmg patut ler ko komen cam gitew dok… sbb sibuk nk blagak cam ibu mithali sgt… tp kalau korang ni ibu… korang aku kategori kan ibu gedik… mengada2… ke tgh mengandung… kalau anak dah berderet haru weh… ilmu jd mak korang zero…

    ni lah melayu kampung… otak siput… semua benda yg org lain buat korang rasa salah mcm korang ajelah mak bagus org lain tu jd mak banggang kan?

    kuno sungguh korang…. pi menuntut dunia baby lah weh…

    0

    0
    • EH says:

      eh rileks lah…
      cube komen yg baik2 sahaja.
      kan lg elok..
      awak ni pon mesti seorang wanita jugak kan?
      ckp tolong lah berlapik sikit..
      lg satu banggang ke bangang?
      hihi
      :)

      0

      0
    • mak kau says:

      @ibu ke oh, mcm ni rupanya sifat ibu yg sbenar maki hamun org..ok phm..

      0

      0
  12. tah apa apa…sian la budak tu xberbaju…start dari lahir..tahnik..smpi skg xda baju..menyiksa

    0

    0
  13. mak buyung says:

    bijak btl mak bapak dia ni. anak dalam pantang bawa kesan ke mari. anak kembung menangis baru rasa

    0

    0
    • mutiara says:

      ko pon bijak jugak..entah2 makpak baby neh just panggil photografer je datang umah..haha..pk yg baek2 je dah lah

      0

      0
      • insan yg jahil says:

        setuju ngn ur statement. even my cousin pn guna khidmat photographer ni amik pix anak dia masa umur sebulan.

        diorg ni keje ati2 and masa baby tdo. sangat soft and cermat diorg wat keje.

        org x tahu boleh kata apa saja.

        bak kata ustaz don. diorg ni mngata mcm dia la sorg bnyk ilmu nyer.

        0

        0
    • anon anon says:

      kalau anak dia kembung pun anak dia kau sibuk apesal?

      Anyways, takde kembung-kembung lah. Orang tak bawa anak keluar awal sangat sebab takut jangkit any virus flying around, but that applies to public places.

      Kuno.

      0

      0
  14. insan yg jahil says:

    ingat la wahai keyboard warriors sekalian.

    hati2 dalam tulisan kalian.

    jgn menghina / mengaib kan sesama insan.

    d padang masyar kelak, mampukan kalian mencari insan yg kita kutuk / aib kn itu bg meminta maaf bg mngurangkan 1 zarah dosa kita sendiri.

    hati2 lah.

    0

    0
  15. strobery_76@yahoo.com says:

    Subahanallah Baby itu sgt comel…..

    0

    0
  16. mak jemah pemalu says:

    alololo…nyenyaknyer tido..

    0

    0
  17. dayanah says:

    Tah kecoh jerrrr.. Korang dengki kan sebenarnya. Dorang dh bahagia dah. Masing2 dh redha dan terima dgn hati yg ikhlas. Tak baik ckp mcm tu.. Mana yang belum kawin jgn ckp, mane lah taw Allah nak uji korang xde dpt anak nnt. Yang dh kawen doa yg baik2 jer, mane lah taw anak Asharaf ni baik didikan yg mak ayah dia bg. Korang? belum tentu lg kan? Cthnye anak Dr Harlina n sheikh Mudzaffar, umur 6 bulan dia bawak g swimming ajar berenang. Please lah maju sikit, ank2 zmn skrg bkn mcm dulu. Korang nnt nk buat utk ank korang buat lah jgk, utk kenangan nk tgk proses tumbesaran anak2. Kite dulu mane ade photoshoot segala bagai mcm ni. Move on lah sikit pemikiran tu.

    0

    0
  18. shee says:

    semoga nasib bayi ni x seperti diyana..and dpt nikah elok2 kat malaysia bila dewasa nnti..well what comes around goes around..

    0

    0
  19. rose says:

    wah kecil2 sudah jadi model …. tentu jelita bila besar, nanti jadi rebutan …….. cantik dan bergaya…… paling kurang pun jadi asia next top model ni….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tak boleh jadi model.pak dia ustaz lah

    0

    0
  21. nad says:

    Amende kecoh ni. Amik gambar je kot…kalau sakit budak tu dah menangis la wei…semua ni sah2 takde anak lagi.

    0

    0
  22. sentap says:

    .apakah sengal yg komen macam hampeh..baby tu elok je..yg korng ni lebih2x ni nape suke hati mak bpk die la nk wat ank die mcm mane…korng jeles la tu tak pernah buat kan..kannnn..siannnn..khas untuk org yg komen mcm haram a.k.a negative thinking..

    0

    0
  23. anak 2 says:

    Punyelah comel baby ni….ada jugak org yg prihatin x bertempat…xda slh mane pun..kita doakan kebahagiaan diorg…

    0

    0
  24. miss_ady says:

    Kiutnyerrrrrrrr!!! Buat gaye ape pon, mate d msty pjm.. ahaks… u’re so cute a little girl!!

    0

    0
  25. miss_ady says:

    Kiutnyerrrrrrrr!!! Buat gaye ape pon., mate dy pejaammm jew… hihihi… u’re so cute a little girl..!

    0

    0
  26. MiszAmanina says:

    Pic baby mcm ni hanya photog yg pegi kursus or class saja berani ambil pose mcm ni.. diorang kena belajar teknik bukan main hantam taram je… kesian kepada uols yg suka aje nak cari silap dan salah org.. setiap org mesti nakkan memori terindah dalam hidup.. bersihkan hati dan bersihkan minda.. Peaceeee

    0

    0
  27. pink says:

    setuju dgn fifi… ksian baby tu mcm dipaksa bergambar dgn pose2 yg luar dri keupayaan baby tu.. tulang baby kn lembut lgi..
    dlm perut lain ade air ketuban yg lindung baby tu..
    pic second last tu mcm terpaksa je… sakit pinggang baby tu kak kinah oi..

    nk tny betul ke gmbr baby bwh 4 bulan x elok klu di publishkn cmni.. any opinion?

    0

    0
    • akusukadia says:

      pernah dengar member aku kata dulu,kalau boleh elakkan..takut baby kene penyakit ain..jin2 ain nie suka kacau budak2…sebab tu dalam pantang kene jaga betul2 baby n ibunya skali..kalau nak post pic dalam fb ke ape ke pun kene elakkan, tapi kalau dah terlampau excited pun boleh lupa jugak kannn..sampai had umo baby brape tu aku tak tau pulak…wallahualam..

      0

      0
  28. NANA says:

    Banyak la duit asyraf ni nk wat benda2 cam ni…kte blajar agama tp suka membazir. buat sederhana sudah . mmg la dh mampu tp tak yah nk menunjuk2….tunjuk kt famili masing2 dh la. opppss..lupa lak si kinah tu attention seeker, jenis kemaruk nk glamor. tahniah la ye.

    0

    0
  29. keyboard warrioir says:

    nak tengok kebodohan rakyat malaysia, baca la kat komen entri beautifulnara. semua berebut nak tunjuk kebodohan masing2.

    0

    0
  30. Bedah says:

    uols… zaman sekarang ni ramai jer yg buat photoshoot baby especially anak sulung. Sebab excited ;o) I believe those yg kutuk2 ni mesti blom ada anak. If uols dah beranak, uols akan paham perasaan seorang ibu terutama sekali bila menimang anak sulung…

    0

    0
  31. peace no war says:

    tak fahamla kenapa dalam blog gosip BN ni mesti ada yang memaki, mengutuk, mengomen gaduh2…ish betul2 tak faham.. positif la sikit…cuba muhasabah tengok kekurangan diri sendiri..semua manusia tak sempurna…
    kadang-kadang rasa suka tengok komen2 positif..komen2 kelakar…tp bila tiba bab mengutuk..seksa mata rasanya…
    alahai..baby ni tersangatlah comel…! Anugerah Allah yang tak ternilai…
    peace no war!

    0

    0
  32. sssss says:

    btw tak elok sangat dgn umur yg terlalu awal dibwak untk photoshoot..maybe kinah and husbend tak tau..terlalu excited..bnda mcm ni kna someone yg knal diorang inform kat diorang..alah lagipun dayana kan doktor???mestilah ada cara dia..just risau bby tu kembung perut je coz umur mcm tu kan bby prlukan tido yg ckup untk pmbesaran..relax ye semua?

    0

    0
  33. pray for MH370 says:

    dah.. xmo gaduh2..
    biarkan la ank dorg..suke ati dorg nk wat ape pun..
    kite tgk n komen yg baik2 aje :)

    0

    0
  34. Mum2Mum says:

    Comel. Btw, baby takde kena jaundice ke? Alhamdulilah baby sihat.

    0

    0
  35. anon15 says:

    comelnya sarah ashraf ni!! nama pun sedap. Semoga menjadi anak solehah amin :-)

    0

    0
  36. Nakjugakkomen says:

    anak dia biarkannnn. doa kan yg elok2 utk mereka. siap kita yg nak judge dia.
    btw, awak ni comel alahai sarah!

    0

    0
  37. […] (9 GAMBAR)Sarah Ashraff, Puteri Sulung Ashraf Muslim Daripada The Photolicious (60) […]

    0

    0