Written by AbangNara | April 1st, 2012

Jutaan tahniah diucapkan kepada Azza Elite,34 tahun yang sudah pun bergelar isteri kepada Azlan Zulaily,25 tahun dengan 3 kali lafaz selepas solat Asar. Majlis pernikahan telah dijalankan di Masjid Bukit Antarabangsa dengan Azza menerima wang hantaran sebanyak RM10,000.

gambar pernikahan azza elite

Pada majlis itu pihak pengantin lelaki menghantar 9 dulang hantaran yang antaranya terdiri daripada beg tangan, buah-buahan, Al-Quran, coklat, cincin, manisan serta emas kahwin berjumlah RM300. Pihak pengantin perempuan pula membalas sebanyak 11 dulang hantaran antaranya minyak wangi, sirih junjung, buah-buahan, cincin dan persalinan.

gambar pernikahan azza elite

Antara rakan artis yang turut menghadirkan diri ialah Rozita Che Wan, Roslan Shah dan anggota kumpulan Elite iaitu Abby Abadi, Sasha dan Watie. Lagi 7 keping gambar sekitar majlis pernikahan Azza Elite dan Azlan dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar pernikahan azza elite

gambar pernikahan azza elite
gambar pernikahan azza elite
gambar pernikahan azza elite
gambar pernikahan azza elite
gambar pernikahan azza elite
gambar pernikahan azza elite

145 responses to (9 GAMBAR)Majlis Pernikahan Azza Elite Dan Azlan

  1. aku benci fida tahap gaban says:

    tahniah.. tp nape x pakai tudung? kan lg manis…

    0

    0
    • muehe says:

      cepat betol komen up sekarang ni.. dulu refresh page pn komen tak up2 ;p

      0

      0
    • Fikri Adhey says:

      taula Azza tu freehair tapi atleast hormatlah skit rumah ALLAH… tutuplah aurat dgn sempurna, tutup jambul tu. Artis ni kawen kat rumah jer la senang…. takde sensitiviti terhadap agama langsung, ni blom komen psal kewajipan menutup aurat lagi ni…

      0

      0
      • blacktie says:

        modern sgt sampai teruja lebih.. maklumle dpt pucuk mude..kkakakka

        0

        0
      • yang pakai baju biru tue pompuan gipsi eh. :)

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        :)

        0

        0
      • aku xsuka propa says:

        ini adalah antara sebab bernikah di rumah lebih afdal..sebab takut bernikah di masjid,akan membuatkan org lupa pada kesucian rumah Allah..ramai yg tak menjaga adab ketika di dalam masjid..apepon,tahniah ya

        0

        0
      • eleh eleh says:

        azza ckp : ade aku kesah rumah Allah? janji aku nmpak vogue dan muda… ahah…

        0

        0
      • Hayatenda says:

        Tu lah, orang bukan Islam bila nak melawat masjid disuruh pakai jubah dan tudung…tapi dah tentu2 Islam pihak masjid buat dunno aje. Masjid pun double standard juga kah? Power sangat ke artis ni sampai pihak masjid takut nak tegur……

        0

        0
      • waka2 says:

        setuju sgt2!

        0

        0
      • marris says:

        Azza kata..’ Well, I don’t mind…janji popular’ :D

        0

        0
    • nampak seri pengantinnya. tak macam memey.

      0

      0
    • sha r says:

      camne pihak masjid boleh izinkan pmakaian camtu lam masjid…hormatilah rmh Allah…tutup aurat dgn sempurna…

      0

      0
    • awatif says:

      cantik la colour baju azza.kuning lembut..

      0

      0
    • Anonymous says:

      senang cerita, apa motif org kahwin kat masjid?? dlm rukun nikah ada ke sebut kena nikah dlm masjid? apa yg menyebabkan org kata kahwin dalam masjid lebih berkat? kat mana tang berkat nya?? it doesnt matter about the tudung sbb xde rules dlm quran pun if u nak masuk masjid u kena pakai tudung, ikut logik sendiri la how u nak hormati rumah ibadat, but what’s the purpose of having ur solemnization in the mosque?

      0

      0
      • Wong Fei Hung says:

        Dlm rukun nikah pun x de sebut x bleh nikah dlm masjid..

        0

        0
      • mashi says:

        sebab kat rumah sempit ler… masjid luas sket ramai sedara leh dtg

        0

        0
      • mimi says:

        ‘it doesnt matter about the tudung sbb xde rules dlm quran pun if u nak masuk masjid u kena pakai tudung,’

        i was on board until that sentence. seorang muslimah nak masuk masjid kene pakai tudung la sbb WAJIB pakai tudung bila bersama yg bukan muhrim.

        0

        0
      • zara says:

        mmg xda rules dlm Al-quran wajib pakai tudung msuk masjid…tp ada rules dlm Al-Quran…wajib mnutup aurat dr mnunjuk kpd ajnabi [bkn mahram].xkira lh..kt masjid ke….sungai ke….mall ke….kt umah sndiri pn kalu da bkn mahram…wajib mnutup aurat…inikn pula kt umah Allah….

        0

        0
      • ikut logik, tok kadi banyak job jadi nak mudahkan urusan, dibuat kat masjid so 2,3 pasangan boleh kawen kat situ, save time, save cost.

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku kata xde sebut dlm quran masuk masjid kene pakai tudung, tp menutup aurat itu mmg wajib, ade aku kata menutup aurat x wajib ke?? reti baca ke x reti?? korg boleh pikir ke x apa yg aku nak sampaikan? like UAI ckp, pakai tudung x wajib but tutup aurat wajib? cuba la fikir out of the box! the thing is x nampak pun ade bnyk lagi pengantin with them yg sibuk nak nikah kat masjid jgk tu konon nak senangkan tok kadi, klu dh tau rumah sempit, sewa la dewan, bnyk je dewan yg ade kat kl ni khas utk menikah, dah tau xnak pakai tudung, ape motif nak nikah kat masjid, itu persoalan akuuu?? mimi, i know ure too naive to read between the lines, but plss read my sentences properly!! dan persoalan aku, selain dari tok kadi busy sbb bnyk pengantin, rumah kecik sgt, whats the purpose of u having ur solemnization there. masjid utk beribadat bukan utk berkahwin!

        0

        0
      • achunurul says:

        biar laa dia nak akad nikah kt mana. tak pyh laa nak pertikaikan sgt. sama ada dpt berkat atau tak, hanya Allah swt jer yg tau.

        0

        0
      • Anonymous says:

        @anon : mungkin org x berapa jelas dgn ayat ko..terangkan dgn baik..
        lpas komen kedua ko baru aku phm mksud ko..apa yg ko cakap tu ada kebenarannya..

        tp pendapat aku,masjid bukan tempat beribadat semata-mata..ko nk buat mjlis ilmu pun boleh,x salah pun nk menikah cuma jaga la adab2 dalam rumah Allah tu..

        kalau x tahu nak jaga baik menikah dkat tmpat lain,btol la pa korg cakap tu.anon betol,korg yg lain pun btol

        0

        0
      • lala says:

        it doesnt matter about the tudung sbb xde rules dlm quran pun if u nak masuk masjid u kena pakai tudung, ikut logik sendiri la how u nak hormati rumah ibadat,—-> dah sah2 tertulis kt signboard masjid, siap ada tnda rite lg..menutup aurat bg muslimah.means no jambul2 terkuar ok..no leher2 ternampak ok.lgpun mmg dah WAJIB..muslimah menutup aurat..tu ada lam quran..ko khatam quran ker x..lau xreti, sila beli tafsir al quran k..

        0

        0
      • korang ni, orang dah dirikan masjid, sebut alhamdulillah. apa laaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        @lala kau ni takleh tgkp lagi ke mksud si anon…mmg lah dlm quran takde ckp klu masuk masjid kene pakai tudung..nak pakai ape dh kalau kau muslim of coz lah sebaik je kau pijakkan kaki keluar rumah kau mmg kene tutup aurat utk melindungi dr pandangan bkn mahram..si anon guna ayat yg indirect ..ramai pulak yg x fhm

        0

        0
      • papa hot says:

        menatang babi la ko anonymous bodoh n jahil terhadap agma,,esok ko mati kena bakar la tbuh ko babi lahanat ko

        0

        0
    • azzajambolsemangkoktetek rozita kembangbermangkokmangko says:

      nikah dlm masjid..tp xtaw nk hormat masjid…pakailah tudung elok2..ni berjambol2 lak..x malu agaknya…dapat laki pn sengal xtaw nak beri nasihat kat bini..opsss lupa..laki lebih muda dr bini..takutlah tu nak nasihat…

      0

      0
    • Anonymous says:

      tu kat masjid kan???

      0

      0
    • aku nak komen says:

      ini adalah antara sebab bernikah di rumah lebih afdal..sebab takut bernikah di masjid,akan membuatkan org lupa pada kesucian rumah Allah..ramai yg tak menjaga adab ketika di dalam masjid..apepon,tahniah~

      0

      0
      • Anonymous says:

        haaa ye ni la yg aku cuba katakann… menikah la kat rumah, lebih afdhal, xde restriction hampa nak pakai tudung ke x ke, dosa seniri tanggung..

        0

        0
    • Kurus says:

      tahniah azza n suami
      abang nara, pls upload lg gambar2 lain ok..
      i suka bab2 kawen ni

      0

      0
    • amira says:

      Sakan mak janda ni wat majlis kawin…..

      0

      0
    • chubbygal says:

      Hormatilah rumah Allah puang Azza oii..
      btw aku nak cakap.. suami dye hendsome ok. pramugara tuuuu.
      hahahaha~

      0

      0
  2. kiah buah says:

    tahniah azza n hubby..berseri2 pngantin ne.. fuyoo rozita glam abeh …

    0

    0
    • keliru says:

      tahniah azza dpt anak ikan (suami muda). apa rahsia azza? nampak muda remaja wpun dah 30an. hehe :D

      0

      0
    • luncas says:

      mesti r glam rcw…dtg nak mtk berkat kot2 dpat pcuk muda ugak..hehe

      0

      0
  3. ADINDA says:

    ALHAMDULILLAH , BERKAHWIN JUGAK AKHIRNYA .. CUMA KENAPA TAK PAKAI TUDUNG , HORMATILAH MASJID … HUHUHU , LEBIH SOPAN DAN MANIS SEKIRANYA PAKAI TUDUNG .. CIKTA PUN PAKAI TUDUNG TAPI LEHERR XTAU NAK HABAQ PA AH

    SEMOGA PERKAHWINAN MEREKA DIBERKATI

    0

    0
  4. comel says:

    MasyaALLAH. tak tutup aurat di dalam rumah Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      My dear,
      MasyaAllah hanya diguna for positive things. Contohnya..MasyaAllah cantiknya. Jgn guna for to show bad things. :)

      0

      0
  5. honeydew says:

    nikah kat masjid tapi tak pakai tudung!! sikit pun takde rasa hormat! puii

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tinggi nya jambul azza!

    0

    0
  7. kiahjandaoversea says:

    Mata kiah tertumpu kat pic rozita tu jer. hehe lawa Che Ta. Yang Azza tu awat la suka tayang taik lalat kat dada tu. Tak lawa punn

    0

    0
  8. jojo says:

    dalam byk2 pic ni,mata aku focus kat handbag RCW je.sama tau pattern dgn CT,kaler je lain.org yg sama hadiahkan ker..;p

    0

    0
  9. pinky says:

    ntah apo ke bendo lar pesyen nyer che rozita nie?

    0

    0
  10. black says:

    semoga depa kekal ke akhir hayat…amin…

    p/s:amboi cik ta…kemain baju..kalah pengantin..

    0

    0
  11. buat dkat umah Allah tp knapa x ttup aurat dgn smpurna?? pape pun thniah..

    0

    0
  12. tahilalat says:

    Cik ta sllu pki bju glam2..ikut tema,awat xpki jubah xtau

    0

    0
  13. jojo says:

    wah sama ler handbag RCW dgn CT.kaler je lain..org yg sama hadiah kan ker;p eh??!!

    0

    0
  14. ennn says:

    lawa laa.. hihi :)

    0

    0
  15. hambaAllah says:

    Tahniah Dan selamat pengantin baru..minta maafla nak tegur ckit,patutnye pengantin perempuan kalau tutup aurat sepenuhnye kan lg bgus..lg2 nikah dekat rumah Allah SWT..bertambah lg keberkatan menutup aurat tu..

    0

    0
  16. abcde lalalalaa says:

    nice… :)

    0

    0
  17. RIMAS says:

    Puiii..aku yg free hair ni pon..nikah kat umah tp pki tudung tutup leher tkde sekerat2 nk tunjuk tang dada… Xde org tegur ke dtg masjid bwt lagu nih?

    0

    0
  18. budak kochik says:

    tahniah suami azza sbb jd lelaki dayus..br lps akad nikah isteri x tutup aurat..org laen kawen dpt pahala ko plak kawen dpt dosa..aptb

    0

    0
  19. jelita says:

    sama cntik sama hensem… jaga azza baik2 ye…

    0

    0
  20. ajustakids says:

    nampak tak semua perasan,,,X PAKAI TUDUNG DLM MASJID,,,HUHUH,,hormat la siket,,,,

    0

    0
  21. ieja says:

    nikah kt masjid tak pyh pakai tudung ek… bukan ke ada tulis kt papan tanda kena mntup aurat….. ish ish…. nape la tak ditegur….

    0

    0
  22. insan terkilan.. says:

    sedih rumah ALLAH mereka jadikan seperti rumah sendiri. di manakah sensitiviti masyarakat kita tentang HALAL dan HARAM ketika masuk ke rumah suci ALLAH. betul2 menyedihkan..ingat lah ALLAH itu WAJIB diutamakan. nauzubillah..

    0

    0
    • Nurhanifah kasim says:

      Seharusnya kita jgn menghukum orang,tetapi kita sebagai manusia & hamba Allah lebih elok kita menegur secara lembut..InsyaAllah pasti empunya diri dapat terima nasihat & pandangan secara baik.

      0

      0
  23. Sakit Mata Tengok says:

    Ni la satu masalah dah la nikah kat Masjid kenapa tak pakai tudung..takkan itu pun awak tak faham Azza? Takkan sedara-mara yang datang (yg bertudung) tu tak tahu hukum hakam? Pikir la sikit umur bukan muda lagi dah 34 tahun dah…

    0

    0
  24. mueho says:

    cari Benda tersembunyi ke @ cari benda yg tersembul wahai muehe??

    0

    0
  25. senah says:

    Rozita dah dekat sgt masjid dgn rumah bakal madu tu…hehehe

    0

    0
    • hmmmmm says:

      hmmm….baju ta chewan pun lagi cantek dari baju azza kann…ntah2 lepas akad nikah azza ….ta chewan pulak akadnikah dgn datik k kat masjid tu…kan…

      0

      0
  26. comolot says:

    pic rozita cam ada lukisan inai…kawin ngan sape???

    0

    0
  27. mun2 says:

    adoiiyaiii….. Tok kadi, tok imam, tok siak bagai xtegur ke…

    0

    0
  28. ermm says:

    xpakai tudung bleh masok masjid ke?even klu kt putrajaya pon tourist klu nk masuk masjid kene pakai jubah tutup kepala..huhu..

    0

    0
  29. Chicuka says:

    Kalau perasan, kebanyakan gambar ada dada RCW enterframe. Lawak -_-

    0

    0
  30. Anonymous says:

    azza sombong dengan ALLAH krana masuk rumah ALLAH tapi tak menghormati adab2 yang ditetapkan ALLAH…………aku marah bonar denag ekau azzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………

    0

    0
    • Anonymous says:

      mugkin ko rasa ko tu lebih hebat dari tuhan…sebb tu ko x tau adab masuk masjid..malu je..org yg dlm masjid tu pun dapat dosa dari ko ..sebb x tegur pemakaian ko….mcm mana ko nak dapat berkat..klau ko x hormat masuk masjid…malu je panggil diri sebagai org islam…

      0

      0
  31. camelia says:

    waah jambul azza mcm fesyen rambut ziana zain waktu 90an laa heheh..apsal pic azza no 3 tu pose mcm lain jer..nampak pelik heheh..ayway selamat pengantin baru semoga berbahagia..to RCW lawa fesyen tudong ;)

    0

    0
  32. love says:

    klu imam kat tempat aku..lepas nikah xboleh da cium dahi..lagi2 dalam masjid..tu bukn dlm ajran islam..w.pon suami isteri..tetp kne hormat rumh Allah..so, da xbole cium dahi..imam tempat aku sruh suami letak tapak tangan kat ubun2 isteri sambil baca doa tertentu..mana2 suami yang tak tau (kebanyakan tak tau)..pak imam baca then suami ikut..

    0

    0
    • KEYBOARD WARRIOR says:

      SYUKUR… MOGA ALLAH MEMBERI KEBERKATAN
      TERHADAP IMAM MU. IMAM SEPERTI ITU PATUT DICONTOHI.

      0

      0
    • NORIZ says:

      mase ak kawin pon same , suami tak leh cium isteri ..kene hormat.. kat luar ko nak peluk ke hangkut trus ke tak de org marah cume kurang sopan la..dah mcm omputih tak kira tempat , nk tunjuk romantik tu…anyway.. bnyak pendapat tak galak kwin kt masjid.. pendapat peribadi ak.. mak ak suh ak nikah masjid…antara sebab nya.. itu rumah Allah ..die nyer feel mase kwin kt masjid ngan umah lain.. kebaikannya lau bergaduh laki bini nk bercerai memasing insyallah teringat balik kt mana lafaz janji nikah dibuat ..jd kendur la perancangan cerai tu.. kesannya itu yang ak igt smpai la ni.. tp lau main2 ikut org nikah kt masjid die pon nak nikah kt masjid.. tu yang sepatutnya digalakkan nikah kt umah jela.. sbb gatal sgt nk nikah smpai lupe kt mane die berada..selain tu kt masjid dapat la ko wat solat jemaah lagi sementara tunggu pak kadi ..lau kat umah ngan hirok pikoknye ngan org kelilingnya..aduihhh..jd open la skit …asanya bukan bidaah pon nikah kt masjid cume dienye perasaan tu lain..kes puan azza ni , imam bukan tak mo tegur tp.. dah kesian agaknye.. kang melalak plak kang lau imam halau balik tukar baju..

      0

      0
  33. lisa says:

    artis yang dlm iklan GALA TV ! DGN AYAT : SO I DON’T MIND JANJI POPULAR, SAMPAI SKRG CARI SIAPA ARTIS TUH RUPERNYA DIA . OH CONGRATS .

    0

    0
  34. Datok minah jambu 24jam mengdap computer says:

    minah jambu memang tk minat ngan si azza ni tapi minah jambu bukan benci cuma tk minat je……..ye lahhhh memang betol pengomen2 di atas cakap kenape azza tk bertudong masa nikah kt masjid? tengok tempat la kalau nk pakai baju yg open2 sikit…….kalau masok masjid kena lah hormat sikit ……..nk buat macmana benda dh terlepas n terjadi anyway semoga bahgia n cepat2 ngandong tau !!!!!! jangan nk ambek anak angkaaaaaaaat je ……….

    0

    0
    • Tutuplah aurat dimana saja says:

      Hati dah hitam, kering, berserabut mana ada ingat lg halal haram..kalau abby abadi dtg mgkn jambul tu tak menonjol sgt.:-)

      0

      0
  35. epal hijau says:

    hari tu aku pegi masjid putrajaya..ada la mat2 & minah2 salih ni nak masuk ke dlm masjid tu..gamaknye nak menikmati pemandangan kat dlm masjid tu le..pak guard yg jaga masjid tu bagi kat dorang sorang satu jubah & tudung b4 masuk masjid..jubah & tudung memang ada disediakan kat masjid tu utk pelancong & org tmpatan yg dtg tnpa menutup aurat…moralnye kat sini..knp mat salih dilarang masuk ke dlm msjid tnpa tutup aurat tp org kita sendiri yg kawen dlm tu boleh plak sewenang2nya masuk tnpa pakai tudung??hm….fikir2kan la…..

    0

    0
  36. che wan vouge says:

    aku plg tertarik dgn tudung si rozita nie.cam nak kopy paste tudung siti je.nak calen siti tuk tarik perhatian doto k ke? :-P

    0

    0
  37. […] Masjid Bukit Antarabangsa dengan Azza menerima wang hantaran sebanyak RM10,000. Pada majlis … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Azlan, Azza, Elite, GAMBARMajlis, Pernikahan by […]

    0

    0
  38. anak ikan says:

    RCW x main laa org berumur ..die lebih suka anak ikan …

    0

    0
  39. siput sedut says:

    Wah gmbr cik ta lgi menyerlah.. dressup kalah pengantin..konpius aku..

    0

    0
    • che wan vougehh says:

      ala…siput sedut nie…x kan x faham dgn prasaan che ta nie…die pon teringin nak dok bersanding d suatu hari nnt…

      0

      0
  40. RCW fans =) says:

    nape azza duk ats kusyen tinggi camtu??nmpak tak sesuai n tak manis ….
    pelik je rase,

    0

    0
  41. ceq taaa says:

    nape azza duk ats kusyen tinggi camtu???nmpak kurang manis n krg sesuai..

    0

    0
  42. ntahlaaaa says:

    boley ke bercium2 berpegang2 bersanding2 dlm masjid?
    dah r xpakai tudung.
    *konfiusss*

    0

    0
  43. KEYBOARD WARRIOR says:

    NI BUKAN NAK KASI CERAMAH…
    PERKARA YG BENAR PERLU DI BENARKAN..
    PERKARA YG TAK BETOL PERLU DI TEGURKAN..
    JANGAN SAMPAI TERIKUT SEKAKI SAMA2 BERDOSA..

    SEBAB TULAH LAH KUBUR PEREMPUAN LEBIH DALAM DARI LELAKI,
    KERANA PEREMPUAN MELEBIH BUAT DOSA.
    DALAM RUMAH ALLAH (MASJID) PUN MASIH INGKARI.
    TAK TAHU MENGHORMATI ,MENUTUP AURAT DGN SEMPURNA.

    0

    0
    • Lelaki buaya says:

      Emak kaulah perempuan lebih byk dosa, ko dapat hadits sahih dr mana?

      0

      0
      • KEYBOARD WARRIOR says:

        AKU RASA KAU NI ANAK YG KURANG KASIH SAYANG
        SEBAB TU SUKA2 BABITKAN EMAK ORANG .
        KESIAN.. BTOL PADA ORANG2 MACAM KO.

        0

        0
      • Anonymous says:

        lg kesian pada org mcm ko yg kata mak sendiri lbnyk dosa sbb tu kubur lebih dalam, xtau la klu mak ko lelaki plak kann.. sekolah x abis, sibuk nak baca gosip pastu komen merapu2…

        0

        0
      • KEYBOARD WARRIOR says:

        Cerita Tentang Aurat Wanita
        Posted on March 13, 2012 by aku

        *Salah satu bukti Islam itu agama yang istimewa dan menghormati kaum wanita*

        Isteri : “Abang…bleh sayang tanya?
        Suami: Yer sayang nak tanya apa?
        Isteri : “Sayang pelik la abang..kenapa syarat dalam Islam..bila lelaki meninggal
        dunia..kuburnya digali sedalam 5 kaki…tapi kubur wanita..berlainan digali
        sedalam 7 kaki?”
        Suami : ooo..insyaAllah senang ja jawapannya tue.. (sambil tersenyum)..kalau nak tau
        Islam nie agama yang sangat prihatin dan bijaksana.
        “Sebenarnya sebab kubur wanita digali lebih dalam dari lelaki kerana jika
        berlaku banjir..jenazah wanita tersebut tidak akan terapung ke atas dan akhirnya
        akan membuka aurat jenazah..Islam sgt menjaga aurat kaum wanita..sampaikan hingga nyawa dah melayang dari jasad pun,Islam masih melindungi
        aurat kaum wanita.
        Isteri : “SubhanAllah..besarnya kasih sayang Allah ya abang.”
        Suami : (hanya tersenyum) :)

        *moral of dialog : Wahai kaum wanita..tutuplah aurat mu dengan sempurna..ketika masih bernyawa..kerana insyaAllah Allah juga akan membantu melindungi aurat mu walaupun nyawa sudah tiada suatu hari kelak..subhanaAllah..*

        ADA BAIK KORANG PERGI BELAJAR AGAMA.
        JADI ORANG JANGAN BODOH SOMBONG………

        0

        0
    • B says:

      saya xberapa pandai agama, tp setahu sy, kubur semua standard ukuran xde terlebih, xde terkurang xkira lelaki atau perempuan, cara awak buat statement cm lelaki xbuat dosa la pulak kn?

      0

      0
      • aku says:

        even kain kapan untuk jenazah wanita lebih helaian nya berbanding untuk jenazah lelaki. semua perkara bersebab.

        0

        0
    • sesuke hati cakap kubo pompuan lebih dalam sebab pompuan byk dosa. Kubo pompuan lebih dalam sebab islam sgt menjaga aurat wanita.kalau berlaku banjir,mungkin jenazah akan terapung dan terbuka.so sebab tu la digali lebih dalam.

      0

      0
      • KEYBOARD WARRIOR says:

        MAKSUD AKU… ORANG PONMPUAN NI TERLEBIH BUAT DOSA DARI LELAKI.. MEMANG BTOL.. KUBUR WANITA LEBIH DALAM DARI LELAKI KERANA ISLAM MENJAGA AURAT SEHINGGA KE LIANG KUBUR. TAPI TENGOK.. TETAP ADA JUGAKKAN WANITA2 YG MASIH TAK MENUTUP AURAT DGN BETOL? SUKA MENGUMPAT MENGATA? LUBANG KUBUR DLAM DARI LELAKI TAPI STILL SUKA BUAT DOSA MELEBIH2.
        .ALLAH BERI KELBIHAN PADA WANITA TAPI DORANG NI.. *TAK SEMUA EH* MASIH JUGAK TAK TAHU BERSYUKUR.

        0

        0
    • Anonymous says:

      wah wahhhh… ko belajar ajaran sesat mana yg kata kubur perempuan lebih dlm dr lelaki sbb perempuan lagi bnyk buat dosa?????

      0

      0
    • Anonymous says:

      AURAT BUKAN SAHAJA TUTUP BALUT BADAN..
      ADA PERASAAN MALU PUN AURAT..
      SUARA PUN AURAT..
      JGN SAMPAI ASAL BLEH HEMBUS AJE..
      Sekadar menegur mengingati sesama sendiri.
      Bila menegur dikatakan dengki..
      Bila mengumpat mengata mengalak buat
      MAKSIAT dikatakan sporting..
      Tu lah orang2 yg jahil.
      Yg benar pahit utk di telan…
      HANYA ALLAH YG BERKUASA MENGHUKUM.
      :))

      0

      0
  44. KEYBOARD WARRIOR says:

    YG MENJADI TANDA TANYA.
    IMAM DAN YG LEBIH ARIF DLM HAL EHWAL AGAMA TAKDE KE YG MENEGUR,
    MENERANGKAN PADA MEKA2 NI SEWAKTU PERNIKAHAN DI DLM MASJID?
    :(

    0

    0
  45. No maksiat..! says:

    Muka Botox!!! Pipi dagu semua menonjol! Nampak sgt kepalsuannya,
    i’m sorry!!! ( buat gaya amir raja lawak)

    0

    0
  46. nasihat says:

    Yang pasti semua yang ada kat masjid 2 berdosa sebab x menegur beliau termasuklah suaminya.. Orang yg paling layak menegurnya adalah suami atau imam atau sesiapa yang lebih arif, Jika x mahu memalukan beliau.. tegur secara personal… Salah tetap salah,,, bila salah kena betulkan… Moga mendapat hidayah ALLAH… :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      I agree with your comment. Dan tambah lagi ,dan yang kuat mengata dengan perkataan menghina, komen diatas2 nun turut gak berdosa. Cubaah tulis- saya berdoa sebagai sedara seislam semuga suami Azza membimbing Azza menjadi isteri yang solehah dan menjaga kehormatan suami. Semoga perbuatan yang terlepas pandang tu tidak diulangi lagi. Sesungguhnya Allah maha pengampun dan maha penyayang.

      0

      0
  47. = p e a c e = says:

    cam jambul Rosmah Mansor…

    0

    0
  48. […] Jutaan tahniah diucapkan kepada Azza Elite,34 tahun yang sudah pun bergelar isteri kepada Azlan Zulaily,25 tahun dengan 3 kali lafaz selepas solat Asar. Majlis pernikahan telah dijalankan di Masjid Bukit Antarabangsa dengan Azza menerima wang hantaran sebanyak RM10,000. Pada majlis … Continue reading → […]

    0

    0
  49. mira says:

    alhamdulillah…tahniah pada keduanya..semoga rumahtangga yg dibina dirahmati Allah S.W.T

    0

    0
  50. pasha sendat says:

    Biarla tuhan aje yg hukum.. tak yah la bising2 mcm pandai je.. lagi nak batu api..

    0

    0
  51. violet mcm bgs jek says:

    xde lak si violet ne nk hentam komen2 owg kt cni..si azza pn sme klu da tau masjid tu tpt ibadat (rumah ALLAH) at least hormat la skit..same la che ta pon..klu bleh pkai ketat lagi mcm guni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ingat die serang org buta2 ke? kau yg bodoh x reti ape yg nak disampaikan… klu ko ikhlas sgt menegur, apsal ko tegur kat sini? ko pegi la fb die ke, twitter ke, ko tegur direct kat die! ckp je berapi tp habuk pun xde!! then yg sebaik2nya ko mendoakan die utk kembali ke jln yg betul, tp aku x nampak sepatah pun perkataan ko ckp camtu! dasar ustajah bn!

      0

      0
      • violet mcm bgs jek says:

        hey anon bodoh jgk… dowg ade otak leh pikir mne baek n buruk..klu nak sexy kat tpt len lantak diorang lah kan..mslhnye tu kat masjid..of coz la umat islam sedih sb sedara islam lain xjg adab ….klu aku tweet die pn ko tau ke..xyah nak sibuk sngtlah..sbnrnye ko tuh yg bajet2 islamic..xleh terima terguran owg laen..

        0

        0
      • jejari muncung says:

        mesti xblaja abes2 mse kursus kahwin bab aurat

        0

        0
  52. zurajejai says:

    tahniah..cantik..bahagia hendaknye..

    0

    0
  53. Idir says:

    and as usual..komen pasal tudung!

    bwahaha

    0

    0
  54. babak says:

    tahniah sbb mdirikn masjid tp sgt sedih mlihat situasi ini..masjid adalah rumah ibadat yg sgt wajib kita hormati & muliakn..napa dgn sewenang2nya aurat x djaga sewaktu berada d dlmnya??aku rasa mmg perlu ada pekeliling la dr jab. agama islam or ajk masjid kpd sapa2 yg nk buat majlis nikah x kira yg jd pengantin ker tetamu ker wajib tutup aurat..bukan nk bceramah bagai tp perlu ada yg meningatkn kpd mrk2 yg suka mringan2kn hukum Allah klau x nnti dgn kita2 skali kena bala & malapetaka..aku sndiri pnah tgk tourists dr korea yg dtg nk bgambar2 kat 1 pkarangan masjid kena suruh pkai pkaian yg mnutup aurat n yg pmpuan siap pkai pashmina kat kepala..depa ikut sbb pmintaan ajk masjid katanya..bgaimn pula dgn pmintaan Allah bg kita yg mgaku sbg islam?? :'(

    0

    0
  55. xhormat masjid says:

    xhormat masjid.

    0

    0
  56. Kak jijah says:

    Sy ms nikah dekat rumah pun umi sy wajibkn adk2 ipar bertudung.melenting jugak la memasing.tp tetap buat.Alhamdulillah..ms majlis berlangsung,tok kadi tegur psl aurat wanita.bertudung bkn sekadar utk menghormati dan meraikan majlis2 tertentu seperti majlis akad nikah.tp menutup aurat jd kewajipan buat semua wanita yg da baligh.
    nsib baik mereka bertudung,kalau x,malu kena tegur dgn tok kadi.tp sbnrnya lebih malu dgn Allah sbb xjalankan kewajipan sbgai muslimah.

    0

    0
  57. nyok says:

    dah nikah bagus ler. lepas ni ajarler isteri kamu cara menutup aurat please

    0

    0
  58. Anonymous says:

    korg ni kecoh sgt die nikah kat masjid x pakai tudung, tp aku x nampak pun sekor antara korg yg mendoakan dia supaya kembali ke jalan yg betul, ade la sorg dua, yg lain2 tau nak jadi ustajah bn, tp nak gi tegur direct penakut, duduk kat bn ni konon nak sebar dakwah, tp niat sbnrnye nak mengutuk.. ni la dia ustajah bn!

    0

    0
  59. NBH says:

    Anon BODOH!!

    Klau ko xbleh nk respect agama aku. Xtau hukum dlm agama aku..ko jgn brsuara. Bodoh ko nie lg bodoh dr lembu. Jgn pertikai klau ada org ckp dlm masjid kena jaga adab, jaga aurat. Mmg dlm Quran xde sebut dlm masjid kena pakai tudung..tp dlm agama aku ada sebut kena ada tertib klau nk masuk dlm masjid. Konon dah pandai sgt nk wt keluar nas2 dlm Quran sedangkan ko keras hati terima teguran org.

    Semua org bg teguran brdasarkan gmbr kt atas nie. Terang2 dah ada perempuan yg dedah aurat dan ada lelaki bukan mahram kat situ… ke ko rasa imam yg nikahkan dorang nie makcik ko???? sah2 la lelaki..

    Klau masjid nie xde keberkatan, apohal org sibuk dok ngajak org ramai p mengimarahkan masjid??? Apohal solat jemaah kt masjid dgn solat jemaah kt rumah pahalanya berbeza? Anon, ko manusia hati hitam legam jgn pandai2 perlekehkan masjid tmpat ibadat bg org seagama aku.

    Sape2 yg nk nikah dlm masjid, silakan…tp please jaga adab, jaga aurat. Kt setiap pintu masuk atau nota2 yg ada di dinding masjid dah ajar mcm mana nk masuk masjid semasa acara akad nikah.

    – Jaga aurat
    – Jaga adab
    – Tidak melakukan perkara-perkara yg mengaibkan
    – Hanya dibolehkan bwk mas kahwin (brg2 hantaran tu ko susun kt rumah je dulu)
    – Acara batal wudhuk atau nk posing2 lepas akad nikah minta buat kt rumah (terutama cium2 tu)

    ALLAH tuhan aku. Masjid ibarat rumah ALLAH. Jd klau berani perlekehkan adab dan xbleh terima org tegur klau salah adab masuk masjid…Jumpa aku kt akhirat…

    0

    0
    • pink_lady says:

      betol tu…sbnrnye anon tu yg xbetol..tgk la die komen cmne..xpsl2 title ustazah2 buruk sb die..mebi die ne bkn islam kot..so abaikan je owg cmni

      0

      0
  60. reyana says:

    mcm dlm msjid je…npe xttp aurat? spt xmghormati msjid..hmm

    0

    0
  61. mimi says:

    nampak chanel cikTa jer….

    0

    0
  62. eina says:

    kn lbh cntk pkai tdung mcm cik ta… tgk mcm surau @ masjid.. thniah buat azza, waaahhh dpt laki handsome.. moga2 kekal & dpt zuriat yang soleh & solehah.. amin~

    0

    0
    • Anonymous says:

      kita x wajib bertudung tp wajib menutup aurat… rseye saya cikta tu blom lagi kategori menutup aurat.. semoga semua manusia( lelaki dan perempuan) menjaga aurat masing2 termasuk diri saya. semoga kita semua menjadi lebih baik dai masa ke masa

      0

      0
  63. saya says:

    Sepatutnya pihak berkuasalah kena tegaskan,artis ke orang besar ke,perlu hormat masjid.biar diaorg sedar.ni kalau dah soran gbaut,mesti rmai lagi yang nak tiru dah tak bertudung dalam masjid.

    Time kawen saya dulu dewan bawah masjid pun,sume org datang kenduri kene tutup aurat even non-muslim.sian jugakla bila tgk amoi2 pkai tudung semata2 nak rai perkahwinan saya.;)

    0

    0
  64. alang says:

    Teringat masa teman kan adik nikah..keluarga dari pihak lelaki tak pakai tudung ngan selamba duduk dlm masjid jadi sebelum mula Tok kadi terus direct sound minah tu “sesiapa yang tak bertudung sila keluar ya” mata semua terarah kat minah tu..tp apa yg manis minah tu skrng dah bertudung.Alhamdullilah…

    Buat Tok Kadi teguran anda membuat minah tu bertudung

    0

    0
  65. cikLara says:

    Tahniah sgt2..moga kekal hingga akhir nyawa. BUT nape kena dduk atas bantal tnggi cenggitu dalam masjid siap berbunga2 and berhiasan bagai?kan rumah Allah?ad yg terlepas pandang kot?xpnah lak rasenye ad hiasan mcm tu dlm rumah Allah time nikah.aurat?tht the first place yg dorang ni sume kena pk bfore decide nk menikah dalm rumah Allah..tp?

    *sigh*

    0

    0
  66. Kurakura says:

    Aikk..azlan ni bkn umo 23 ke?skolah skali laa.. :)

    0

    0
  67. eri-chan says:

    kata ustaz semasa hadir kursus kahwin – tidak ada upacara membatalkan air sembahyang/wudhuk. jadi nak cium2..ke nak salam2 ke sila buat di rumah kalau dah nikah di masjid. hormatilah masjid, rumah Allah.

    0

    0
  68. cam panas lak hati tengok… erm.. err.. mungkin lah artis ni bodoh n jahil bab agama kan.. sebab tu dorang xtau tutup aurat tu wajib.. tapi, tok imam ke.. tok kadi ke.. sape² ke ahli jawatan kuasa masjid tu tak tegur langsung ke?? astagfirullah… kalo paneh sgt tanak pakai tudung.. nikah la kat umah… isk isk isk… ape nak jadi la ngan org masjid skrg ni.. [mmg aku slhkan org masjid.. sb ade satu masjid dulu ak penah pegi, die mmg x bg pengantin masuk tanpa pakai tudung.. kan bagus semua ajk/tok imam masjid camtu]

    0

    0
  69. lynn says:

    tak paham aku..diaorg nih bahalol ke atau dah sangap sangat nk kawin smpi hal2 agama pun boleh tk amik kisah.. Wahai Azza, tk tau ko nih pernah masuk masjid ke tak, pakailah tudung kalu menikah kat masjid. kalu nk pakai cantik2, tknk bertudung, buat majlis nikah kat umah jer. Imam pun tk tegur ke? Yg si suami plak ape hal? Oh, budak2 lagi pasal tuh bengap.. Si rozita, pakaian ya ampunnnn ketat mcm nangka kena balut. pastu pakai tudung nampk leher.. masyaAllah, aku rasa nk cekik2 jer diaorg nih. bengap!! Tolonglah hormat sket masjid. Jgn ingat korang nih masuk gereja.. Mmg patut pun di panggil bodoh. Dah besar panjang itu pun org nk kena ingatkan ker.

    0

    0
  70. cik itit says:

    Jadi tanya ak0, mak dia x ada ilmu agama ke…? X kan la xboleh ingat kan atau tegur anak yang DALAM MASJID HAROS MENUTUP AURAT ? yang sasha tu pulak comei lotey tutup aurat…. Cik Ta yg mcm tu p0n taw lagi hormatkan rumah ALLAH. Dalam pengetahuan aku, kita akan memohon rahmat dari ALLAH dalam masjid yang kita bina… mcm mana nk rahmat dari ALLAH sedangkan kau terang terangan mendedahkan aurat yang WAJIB kau tutup lelebih lagi dalam rumah ALLAH?Ya ALLAH , berilah Hidayah MU kepada AZZA ,ibu nya dan SEKELUARGA mereka…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kome ngate org,.. diri kome pown jge ckit ya allah ya tuhan ku kau ampunilah kpd insan yg asyik menguympat nie..

      0

      0
  71. W Usang says:

    buang yang keruh
    ambil yang jernih

    0

    0