Written by AbangNara | December 17th, 2013

Maafkan Abang Nara kerana gagal berkongsi berita gembira mengenai perkahwinan pelakon Wan Maimunah. Abang Nara terlepas pandang kerana ada 2 perkahwinan lain berjalan di masa yang lebih kurang sama iaitu Rozita Che Wan dan Jovian. Jadi di kesempatan ini, Abang Nara ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada Wan Maimunah, 60 tahun dan suaminya, Makpol Saimon yang merupakan seorang ahli perniagaan.

gambar perkahwinan wan maimunah

Majlis pernikahan mereka telah berlangsung pada 14 Disember selepas Maghrib di Hotel Tropical Inn, Johor Bahru. Menariknya mas kahwin yang diterima oleh Wan Maimunah ialah bimbingan ke jalan yang diredhai All ah. Selain itu Wan Maimunah juga menerima sebentuk cincin dan seutas gelang bagi upacara membatalkan air sembahyang. Kata Wan Maimunah:-

Ibu bersyukur kerana di usia begini masih ada yang sudi menjadi teman hidup untuk ibu menumpang kasih. Ibu juga tidak mengharapkan wang ringgit dan harta harta dunia kerana ia tidak akan kekal.

Diberi wang berpuluh ribu sekalipun ia akan pupus, tetapi tunjuk ajar ke jalan ALLAH itu akan kekal hingga ke akhir hayat. Ibu juga berterima kasih kepada semua yang mendoakan kebahagiaan ibu bersama suami

gambar perkahwinan wan maimunah

Semoga perkahwinan Wan Maimunah berkekalan sehingga ke akhir hayat dan dilimpahi rahmat serta kebahagiaan. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar perkahwinan wan maimunah

P.S: Cantik, trendy dan ratusan pilihan untuk aksesori telefon dan gadjet ada dijual di MomoGadget. Banyak juga yang berkenan di hati Abang Nara. Harga pun sangat berpatutan dan kalau beli lebih RM25, penghantaran adalah percuma. Boleh “cash on delivery” sekiranya membuat pembelian di sekitar Johor Bahru. Untuk informasi lanjut, layari www.momogadget.com , LIKE Facebook Momogadget atau hubungi  016 7277166 (Addy).


gambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunahgambar perkahwinan wan maimunah

54 responses to (9 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Wan Maimunah & Makpol Saimon

  1. nana says:

    tahniah.. moga berlaku adil…

    0

    0
  2. OMG says:

    Laki die ni owner kacang pool pemes tu ke?

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Sweetnyer Kak Wan………..

    0

    0
  4. kacau bilau says:

    Dah tua-tua xyahlah nk sndg n make up bgai bruk bbenor nengoknye..apa pun x boleh yg ptg aku firssssssst.

    0

    0
    • Liyana Lunia says:

      biarlah dia ! RCW selambe je sanding 13juta. padahal satu geng je dah tua , kosser

      0

      0
    • mz says:

      Biarlah dia.Dia tua kawin sama tua.Bukan tua kawen orang muda.
      Kalau dia nak buat besar2 pun sbb perkahwinan kan perlu dihebahkan.
      Kang nnti org ckp apa plk. Yang kedua ke yang ke tiga ke,yang penting kawen okay,bukan jadi perempuan simpanan.
      Masyarakat kita ni kalau org berpoligami riuh sekampung tp kalau laki ada ppuan simpanan ok je.Pelik bin ajaib.

      0

      0
    • Mulut Laser says:

      alamak ! ko ni kecoh r … ! biar la org tu nak kawin ke takanak .. Tak putar alam ni derr die nak kawin .. Sakai nye budak keduwakk !

      0

      0
    • xpayah ckp org la…cermin diri tu skit.. mse ko kwin t, ko pon pkai make-up tebal mcm RCW tu juga..entah2 lgi tebal agknye..

      0

      0
  5. hahaha says:

    sejuk je hati tengok mereka…mas kawen pun bukan dari harta benda ”bimbingan ke jalan yang diredhai Allah”…semoga berkekalan till jannah =)

    0

    0
  6. pengumpat says:

    gmbr first tu llaki tu duk ngimpat ke ape???

    0

    0
  7. lalala says:

    tulisan lagi besar dari gambar..

    0

    0
  8. mat tajam says:

    laa..ingat kan nikah je..siap ngan makan beradab bagai..pelamin pun cantik..ok la tu. apa apa pun tahniah la yerk

    0

    0
  9. wa kenal mak lu says:

    tahniah…moga jd muslimah yg lbh baik..smua org boleh berubah..past is past..

    0

    0
  10. saya says:

    aku tgk pic no 3 wan maimunah mcm jackie chan..huhu. pape pon tahniah..semoga bahagia selamanya

    0

    0
  11. betulla says:

    Alhamdulillah..tahniah…terima kasih kpd suami pn.wan maimunah krn tdak mmilih wanita jauh lbih muda (wlpn mampu&boleh)…tetapi memilih seseorang yg sama dengannya… Harap masih ada lagi lelaki seperti ini tidak menilai seseorang hanya kerana seksi, rupa dan glamour… Buat puan wan maimunah..tahniah saya ucapkan, jaga suami baik2. :)

    0

    0
  12. helo helo says:

    tahniah.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. :)
    to kacau bilau: ala…biarla dia nak bersanding pun..haihhhh..

    0

    0
  13. minahkiut says:

    kalau org mendirikan masjid tak payah lah nak mengutuk mengcaci….tua ke muda ke….seolah kamu pertikaikan segala perancangan Allah swt. berdoakan aje yg baik..kamu pong dapat ganjaran pahala….PERNIKAHAN LEBIH BAIK DARI PERZINAAN KEMAKSIATAN BERCINTA yang entah apa2 hala tujunya…

    0

    0
  14. dah kahwin makcik nie rupanya

    0

    0
  15. Tahniah yer.. says:

    Tahiah kat bini pertama kerana anda bersetuju bermadu dgn janda..secara tak langsung anda telah membantu ibu2 tunggal dgn mengizinkan suami puan berkahwin lagi..
    Tahniah kepada si suami kerana berkahwin dengan tujuan membimbing ke arah lebih baik..mohon berlaku adil..
    Tahniah wan maimunah kerana setelah lama menjadi ibu tunggal menjaga anak keseorangan selama 15thn, tiba masanya anda fokus dengan diri anda..

    0

    0
  16. hahahahahahahhahahha…. owg tua kawen :D

    0

    0
  17. mama cantik sangat says:

    Kasihan.. Mama tahu cerita sebenar,

    Takde persetujuan dari ISteri pertama, isteri pertama tau secara mengejut, consider wan maimunah ni perampas, i have no respect for u at all wan Maimunah,

    kasihan isteri pertama dan anak2 berendam air mata

    0

    0
    • Tahniah yer.. says:

      Laahhh..yeker??
      Aritu baca kat paper isteri pertama sendiri yg setuju..
      Paperpun..kita doa yg terbaik untuk mereka..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Hurm, bkn kalau nak nikah kat Johor, if nak bermadu kne dapat persetujuan isteri pertama ke? sy kurang pasti tp if blh nikah tanpa izin isteri pertama kat johor, mesti Ashraff Muslim x yah susah2 g Thailand..

    0

    0
  19. mama cantik sangat says:

    yup xde persetujuan
    apa pun, ahkak sebagai perempuan sgt bersimpati nasib isteri pertama dan anak2, moga lepas ni xde perkara lebih teruk terjadi, walluhu a’lam…. :(

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Betul ke cerita isteri pertama tak izinkan “mama cantik sangat”. Macam tak percaya je.. Ialah umur Wan Maimunah dah 60 , tak kan la sanggup rampas laki orang. Lepas tu hebohkan di media pulak tu. Kesian isteri pertama dan anak2. Berpuluh tahun susah senang bersama dan menguruskan perniagaan, bila dah senang orang lain pulak yang menikmatinya. Agaknya Matpol ni nak tumpang glamour Wan Maimunah tak. Diharap Matpol berlaku adil la dan Wan Maimunah kena hormati isteri pertama kerana telah merampas haknya tanpa persetujuan beliau.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ye ke ??????? cian nyeeeeeeeeeee lah ! kenape la jadi macm ni ????? jantan ni memang tk cukop satu bini lah ! ank dh besar2 lagiiiiiiiiii nk kawin ngan janda ! kalau tkde bini tkpe lah…tk banyak sikit mesti bini dia ni sedih n hati dia membuak2 marah kn laki yg nk kawin lagi……tkpe la mak cik sabar aje laaaaaaa nk buat cmanaaaaaa tkan nk mintak cerai pulak kalau muda tkpe jugakk tol tk mak cikkkkkkkkkk…korang jangan piker yg bukan2 mak cik ni bukan bodoh tauuuuu…

      0

      0
  21. hamba allah says:

    keladi merah sakinah mana ni

    0

    0
  22. semalu says:

    Kat mana kau org baca yg lelaki tu bukan duda tapi ade isteri. Dua tiga kali aku baca kat atas tu tapi tak ade pulak pasal status dia…

    0

    0
  23. cahaya says:

    nak bina masjid pun susah kalau asyik mengata aje… sepatutnya kita doakan diorang bahagia hingga ke hujung nyawa… bukan mengata pasal diorang… bina masjid tu dapat pahala tahu…

    0

    0
  24. mama x cantik sebenarnya says:

    hehe dirikan masjid cara betul takpe bukan cara merampas :(

    seriously mmg x dpt persetujuan isteri pertama dan anak2 pun, x caya pi la caw kacang pool haji dkt angsana, kat situ anak2 nya yg jaga branch

    0

    0
    • Anonymous says:

      tanya anak dia wat ape .. tanya mak nye la .. mana2 anak pun tak setuju kalau dia org ada mak tiri .. nape ?! ko dgr cite dari mulut anak dia ke ? ke ko anak dia ??

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      ye ke ! baik…. minah jambu nanti nk gi kt kacang pool angsana tu…minah jambu nk eksen tanye pasal bapak dia kawin ngan janda si wan maimunah tu….jangan pulak kau kasi tempat salah orang pulakkkkkk kena kau nanti !!

      0

      0
  25. mawar berduri... says:

    Tahniah, semoga berkekalan hingga kehujung nyawa……

    0

    0