Written by AbangNara | July 5th, 2013

Lama tidak mendengar khabar si comel Diana Amir ini. Sejak bertunang dengan seorang pensyarah, memang tidak banyak berita yang terpampang mengenai dirinya. Terbaru, Diana Amir telah berkolaborasi dengan Melinda Looi untuk menghasilkan koleksi tudung yang dikenali sebagai “Diana Amir x emel“.

diana amir

Kolaborasi mereka berdua ini memang cukup sempurna di mata Abang Nara. Cantik-cantik semua tudung yang dikeluarkan. Tambah cantik apabila modelnya adalah Diana Amir. Pasti koleksi ini akan menjadi rebutan ramai lebih-lebih menjelang Hari Raya yang bakal tiba tidak lama lagi.

diana amir

Lagi beberapa keping gambar Diana Amir menggayakan koleksi tudung rekaan Melinda Looi dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Untuk info lanjut dan cara pembelian, anda boleh layari Facebook Melinda Looi.

diana amir
diana amir
diana amir
diana amir
diana amir
diana amir
diana amir

71 responses to (9 GAMBAR)Diana Amir Manis Menawan Gayakan Tudung Rekaan Melinda Looi

  1. fatiha says:

    impressed!

    0

    0
    • Olga says:

      GATALNYA PUKI…ORANG BAWAH TOLONG GARU PLEASE

      0

      0
      • iphoneuser says:

        Olga,

        Buat lawak bodoh, takde sapa nak gelak, kesian..

        0

        0
        • K.A.A says:

          menarik.. tp mcm susah je nak pakai gaya mcm ni…

          0

          0
        • Nazri says:

          diana amir ni muka sgt berjerawat. waktu tengok filem Salam Cinta, kpada org prempuan… jagalah muka tu jgn kasi berjerawat sgt.. buat org lelaki tak berselera..

          0

          0
        • nur zahira... says:

          kpd en nazri…
          4 ur info…tiada perempuan yg nk muka berjerawat…..yg pntg, dalaman….sbb yg akan kita bawak ke sana nnti bkn nye muka yg halus..muka yg cantik…tetapi…amalan… ;)

          0

          0
        • enw says:

          subhanallah….,sungguh cantik ciptaan ALLAH….

          0

          0
        • en nazri berjerawat says:

          muka jerawat pun jadi issue ke? haha..muka saya takde jerawat..kalau ada pun sebulan sekali ityupun satu dua kecik2..muka en nazri ni agaknya penuh jerawat batu tak? haha

          0

          0
        • kak ton says:

          @nazri : muka ko 2 halus gebu sgt ke smpai xde jerawat??nk lwan kak ton ke??comel x kak ton????!!!

          0

          0
      • kak timah says:

        KESIAN OLGA BARU DI CERAI SUAMI

        0

        0
        • kak timah says:

          KESIAN JUGAK KAT KAU GUNA ID AKU..DASAR BETINA TAK TAHU MALU, BUAT IDENTITI SENDIRI LAH

          0

          0
      • Ritu vs Aya says:

        Perghhhh….kena jawab soklan matematik lagi!!!! Tapi kan, Diana ni jelah yg leh diharapkan jd ikon wanita muslimah. Pakaian longgar, tutup dada, sembunyikan saiz punggung dan baju labuh.. Nak harapkan Rafidah Ibrahim? ermmm… wallahualam…

        0

        0
        • Anonymous says:

          eah2 duk search soal jwb agama..tup2 terpandang la dkt sesape nk tgl komen die bg camni—>>
          Sila jawab soalan Matematik ini sebelum hantar komen:
          ? 5 = three
          cume nk gtaw sama je..hehe
          n pasal cite ats ni comel cute je diana.law tgk die dulu xsgka die dpt brubah camni..sbb tu xleh kutuk,mengata teruk2 dkt org yg xtutup aurat..cume nasihat n doakan je..tgk ni kebesaran ilahi..diana dpt hidayah dr ALlah..terbuka pintu hatunya.Alhamdulillah..lbh baik dr aku kot yg sememagnya dr dulu bertudung..xpe akn ku cuba jg yg lbh baik..aaminn

          0

          0
      • K.A.A says:

        nazri ni ckp mcm good2 je.. mcm la awk tu perfect sgt..

        0

        0
    • mutiara says:

      ok..cantik tudung dan cantik si pemakani..
      tutup dada..dan tak jarang

      0

      0
  2. si labu says:

    eh. bukan ke hukum pkai cincin di jari telunjuk adalah haram? eh eh . konpius

    0

    0
    • redeye says:

      haram utk lelaki..utk pempuan mana2 jari pun bole pakai..bole google utk keterangan lanjut.. =)

      0

      0
      • BADAR says:

        . PADA JARI MANA DILETAKKAN CINCIN

        Sama ada bagi kaum lelaki mahupun wanita, dibolehkan bagi mereka memakai cincin pada jari manis, kelingking ataupun ibu jari. Adapun jari telunjuk dan tengah, keduanya adalah dilarang.

        Hal dinyatakan dalam sebuah athar daripada Ali bin Abi Talib, “Bahawasnya (Rasulullah) melarangku memakai cincin pada jari ini dan ini – seraya mengisyaratkan kepada jari telunjuk dan jari tengah.” (Sahih. Riwayat Al-Nasa’i)

        – See more at: http://www.1aqidah.net/v2/hukum_hakam_memakai_cincin/#sthash.7l3DBSvQ.dpuf

        0

        0
    • Meow says:

      nak jugak cari salah org…mcm biawak la lu..

      0

      0
  3. Andy Lee! says:

    diana amir nya dah cun dah.. tapi serabut aje aku nengok tudung nya.. lilit2 macam ninja dah.. gadis2 pakai tudung bawal biasa aje pun dah cun..

    0

    0
    • hahas says:

      ler…model kan
      kalo takat pakai tudung bawal xyah la nk suh diana amir yg jd model
      ni dah bayo mhl2 mesti la dia nk suh diana pkai tudung yg pelik2 sket,yg kalerful

      0

      0
      • miss ynwa says:

        perggggghhh soalan aku dapat senang gile…2+2 hahhaa!!
        tah pape la ko andy lee….setakat pakai tdung bawal…suh makcik kat kg aku pon bole jadi model…ini namanye design modern..nk perkenalkan hsil tgn melinda looi jgn la lapuk sgt heyyy come on lahhh

        0

        0
        • Andy Lee! says:

          masalah nya sekarang ni nk bt ape bt fesyen pelik2 tp tak cantik pun.. ni mesti ko pun suka pakai lilit2 pelik2 pastu cekik diri sendiri macam ninja.. ninja turtle.. kan miss ynwa..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          tak la andy lee…..i digital perm kaler brown gitewzzzz
          ko hado???/ mahai taw

          0

          0
    • goh eun chan says:

      Jauh lebih baik dari tudung FAREEDA yang dah jauh terpesong dari landasan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku x pernah berkenan nak beli tudung fareeda pun. Harapkan cantik je. Harga mahal tp kain sentot x mengikut syariat menutup aurat. Lg satu fesyennya x exclusive, kat pasar mlm pun berlambak jenis mcm tu.

        0

        0
        • sabo jer la says:

          smlm tgk berita tv3, ramai sgt ppuan yg sanggup bmalam luar kedai fareeda utk dapat no giliran ke ape ntah.. asal taksub sgt… ada peminat fareeda yg blh bagi komen x? huhu..jgn mara

          0

          0
    • hazy says:

      oi bodo..pakai tudung lilit2 tu lg bgus la..tutup litup..dari pakai tudung bawal nampak dada buat ape..ko jantan ape tau..huh!

      0

      0
      • BATUNISAN says:

        TUDUNG BAWAL KENA PAKAI INNER DALAM. TIADA MASALAH PON PAKAI BAWAL. BERLAMBAK INNER UNTUK TUTUP LEHER DIJUAL. CUMA RAMAI YG PAKAI TUDUNG BAWAL XMEMAKAI INNER.

        0

        0
      • Andy Lee! says:

        aku mmg bodo.. kau sorg je yg pandai.. tak demokrasi lgsg, suka hati lah aku nak bagi komen ape pun.. ape orang lain tak leh bg pandangan ke??

        0

        0
      • Andy Lee! says:

        hazy, aku mmg bodo.. kau sorg je yg pandai.. tak demokrasi lgsg, suka hati lah aku nak bagi komen ape pun.. ape orang lain tak leh bg pandangan ke??

        0

        0
  4. lala says:

    preety.

    0

    0
  5. nenek lanjut usia says:

    cantiknyaa ciptaan Allah… terkesima nenek tgk si diana ni.. teringat zaman muda2 dlu.. lebih kurang mcm ni laa.. hahahakkktuihhhh. Maafkan nenek.

    0

    0
  6. phat says:

    Abang Nara sy kongsi kat blog saya ye TQ

    0

    0
  7. nur arin says:

    tudung ke 5 tu sgt merbahaya….sekali tercucuk mata…..

    0

    0
    • Me myself says:

      Tudung no. 5 tu bagus utk protection drpd perompak2 zaman sekarang, kira 2 in 1 la tudung tu, tutup aurat & senjata

      0

      0
    • Anonymous says:

      Eleh…. org x pakai tudung, rambut mengerbang-ngerbang tercucuk mata org lain lg bahaya. Kena pulak rambut tu jarang bercuci. Lu pikir lah sendiri…..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    cantik sangat !!!

    0

    0
  9. sms says:

    muka diana ada iras2 cam syura masterchef celebrity la…

    0

    0
  10. mak lampir says:

    eiii..tiap kali baca komen c olga ni mesti lucah..ko pehal.. cuba ko pegi masuk web lucah la. tak payah nak melucah sangat kat sini la..pambaca nara ni bukan semua otak lucah mcm ko.. heiiii ko ni sesat masuk kat sini la..

    0

    0
  11. iphoneuser says:

    Mesti mahal tudung² ni..ish..pakai semua hitam pun dah ok bg yang tak mampu, yang mampu silakan..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    pergi nsihat cik tizz tu..rmai sgt pbela dia..sdih2..

    0

    0
  13. puteri says:

    manis sungguh… suka tudung yg no 7…
    lain dari yg lain…
    macam orang zaman 80an ikat tudung gitu… :)

    0

    0
  14. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    Erra ..Lofa.. fasha kalau pakai lagi cantek n cute je huh !!

    0

    0
  15. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    betol !!!! yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lov u bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yeppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yabedabeduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu bwekk!!!

    0

    0
  16. Mama nor says:

    Sapa pula melinda loi ni..?
    Cine jual tudung plak? macam2 hal.

    0

    0
  17. Farah says:

    Alhamdulillah..suka tgk ramai celebrity M’sia dh bertudung..
    apa2 pun HELIZA lebih ayu sbb tudung dia lg labuh.. “___”

    0

    0
  18. Pak cik nano says:

    Ni klau buat calon istri ni.. .cantekk jgak ni.. ..diana I love you..

    0

    0
  19. Malebes says:

    Aku terbayang kalau nabila huda, fazura, tasya shila, dan artis seangkatan len yg gedik pakai tudung mesti cun. Ko bayangkan, selama ni dedah sana sini tetiba pakai tudung dan berubah berpekerti sopan dan mulia…. Damn… Perghh…. Mcm diana amir ni. Baru 2-3 hari aku tgk cite dia blakon ngan farid kamil tu ntah apa tajuk. Bila aku tgk dia skrg.. Wow…. Menawan, tertawan… Seriously. Tahniah diana… Ko memang ayu skrg.

    0

    0
  20. Na says:

    beli tudung dan kain dari orang melayu…melayu bayar zakat….apahal lak promote barang cina ni …bukannye cantikpun tudung tu…serabut jer….tapi diana amir mmg naturally dah cantik.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kekadang beli dgn org melayu menyakit kan ati tk jujur…tak smua lah but kekadang nk beli dgn melayu pikir 2kali…kekadang aku rasa beli dgn org bangsa lain lebih baik daripada org melayu..sori lah dh terkena n nampak sendri…
      Ko tau ke orgtu byr zakat…. ade aku tgk org melayu meniaga uatbodo pasal zakat….

      0

      0
      • xxx says:

        yup betul. melayu (tak semua) yang meniaga tu pun kdg2 tipu, x ikhlas. hritu kakak aku beli tudung. ada bhgn tudung tu, 1 = rm30, bhgn lagi satu tu, 3 = rm100 (beli 1 = rm40). tak boleh campur tudung2 tu utk harga rm300. pastu dia kata takpe la, boleh campur, and bagi 3 rm100. bila pegi bayar, total rm110. menipu je keje? kalau x leh campur cakap jela awal2. ini lah melayu. nak untung je!!!

        0

        0
      • 8x6=abcdef says:

        jgn sebab sorang peniaga melayu, kau sapu bersih semua peniaga melayu..aku meniaga juga, tapi bukan tudung laa (aku provide service)..sepanjang aku biz dah masuk 12 tahun yg banyak menipu adalah bangsa selain bangsa melayu ..sorry, bunyi sedikit racist, tapi ini pengalaman aku..
        since kau mention pasal zakat, peniaga Islam mana yg buat bodoh pasal zakat tu? kalau betul wujud maknanya dia bodoh..sbb zakat tu penyelamat duit dari dibayar pada lhdn..sedangkan individu Islam pun berebut byr zakat utk hindar lhdn, inikan pulak kami peniaga..or mungkin kau ni belum pernah kerja dan tak pernah byr zakat, sebab tu kau tak tahu kot..

        0

        0
  21. dina says:

    Bukan islam jual tudung?!!..boleh tahan cantik…tp tak minatla nak beli

    0

    0
  22. Fida says:

    lawanya…alhmdlh berkenan sgt dgn tdung2 nie

    0

    0
  23. green scarf says:

    tudung dia nampaknya semua design shawl
    yang 4 segi sama or yang siap sarung punya tak da ke?
    tapi suka la mekap dia especially mata dia tu

    0

    0
  24. akmu benci lobster says:

    3 x 4 = 12
    hehehheheh

    0

    0
  25. Nurul says:

    lambatnya abang nara update blog.. Haihhhh

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Bukan nak kondem ke ape k, tp aku rasa dia ada buat sesuatu dengan keningnya.. peace~

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Over tabarruj~ :(

    0

    0
  28. syaurah says:

    Tumpang iklan je
    kalau x nak pakai tudung lilit.. pakai tudung mcm nie
    Pelbagai warna utk pilihan anda..tengok sini
    https://www.facebook.com/pages/Syaurah-Shah-Collection/134720876587930

    0

    0
  29. shaf says:

    Kenapa tak amek kak Siti? Tak cun la model ni

    0

    0
  30. kak chah says:

    cantik namun tidak practical utk saya..leceh masa nak sembahyang..dan panas..
    ** terpakai utk diri saya saje bukan org lain..sekadar nyatakan pandangan dan pengalaman diri sendiri..

    0

    0
  31. tumpul says:

    syaurah, tak menarik la tudung2 tu..mcm clown pun ada warna2nya..carilah combination warna yg menarik sikit..byk warna yg tak sesuai..

    0

    0
  32. Faris says:

    canteekk

    0

    0
  33. […] (9 GAMBAR)Diana Amir Manis Menawan Gayakan Tudung Rekaan Melinda Looi (69) […]

    0

    0
  34. […] (9 GAMBAR)Diana Amir Manis Menawan Gayakan Tudung Rekaan Melinda Looi (70) […]

    0

    0