Written by AbangNara | July 7th, 2012

Selama ini, Abang Nara sering terdengar kekecewaan peminat Shaheizy Sam. Kata mereka, Sam selalu berlakon watak yang tidak mencabar bakat lakonannya. Sam dah hilang nilai ekslusif sebab selalu sangat filemnya keluar wayang. Nampaknya kemunculan filem 8 Jam di pawagam sejak Khamis lalu bakal mengingatkan kembali para peminat Sam tentang kehebatan lakonannya.

filem 8 jam

Abang Nara dah tengok filem 8 jam ini dan Abang Nara kagum dengan aksi-aksi pergaduhan yang ditayangkan. Memang gila real. Namun kekuatan cerita ini bukan hanya bergantung dengan aksi pertarungan sahaja, tetapi jalan ceritanya yang kuat dan ada mesej akan membuatkan anda rasa terharu. Shaheizy Sam yang memegang watak Alang Budiman memang nampak gangster tetapi demi orang yang tersayang, dia sanggup buat apa sahaja.

filem 8 jam

Abang Nara suka part Alang Budiman dah longlai kena belasah dengan gangster-gangster namun mendapat kembali tenaganya apabila melihat kekasihnya, Julia (Yana Samsuddin) dikacau oleh gangster tersebut. Memang kata orang kuasa cinta ini boleh buat apa sahaja. Dan kerana kuasa cinta ini jugalah, Alang Budiman dikenakan hukuman tali gantung.

Nak tahu kenapa Shaheizy Sam berdepan dengan tali gantung? Nak tahu kenapa filem ini dinamakan 8 Jam? Nak tengok kehebatan sebenar lakonan Shaheizy Sam? Tontonlah filem 8 Jam di pawagam berhampiran anda. Anda pasti tidak akan menyesal. Abang Nara bagi 4.2/5 bintang untuk filem ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to 8 Jam Serlahkan Kembali Kehebatan Shaheizy Sam

  1. ProfHariz says:

    InsyaAllah malam ni tonton.

    0

    0
  2. orang kampung says:

    abg nara pasti ke.. ? tak mau lah indah khabar dari berita….

    0

    0
    • Arai_Don't take our field says:

      Kesian plak aku dgan MIG ni.. dgar name MiG je suma dha pikir .. ‘ni satu lagi filem sampah la ni .’. hahaha tpi klau dgar name Skop n Syamsul, rase nk tgok tu berkobar2 je .. syabas skop n syamsul anda dh ade what we call as instant promotion

      klau dgan ahmad idham, xpayh sbut name pn xpe.. pembuat filem lucah malaysia dia lah..Rempit ( nak makan buah betik ) Cuti2 cinta ( nasi lemak 50 sen)…aku masih dara ( Aku sangap lubang ) … Hantu Bonceng ( Cara baru untuk menakutkan hantu ialah dengan berbogel di depan hantu itu ) .. Mael Lambong ( Babak Mael fight Maria ..sape yg xrase ape2 time scene tu tipu lah )

      0

      0
      • Selitone says:

        *ni satu lagi filem sampah la ni…

        Sampah sampah pun wak tengok jugak yer…. hahahaha. Tak per…. haku faham… diaorang buat filem semata mata nak pancing duit kita jer…. kualiti? tolak ke tepi laarrr… yang penting masyuk…

        0

        0
      • abang nara nak kena ada guest critic ni. nanti takde la menyebelah kat pengiklan, kan?

        0

        0
      • Anonymous says:

        jangan terlalu mengata filem melayu..agak2 la..ingt filem lua ngra smuenyer oke ke?smue 2 lg tipu…t’lalu bnyk tipu muslihat..bnyk seks2 plak 2..agak2 la mngutuk filem kte k..skurang2nyer kte b’kias…

        0

        0
  3. orang kampung says:

    aku 2nd rupenya.. hampir2 dah..

    0

    0
  4. lynn says:

    Suke sgt klu tgk gndingan diorg ni sweet sgt. Klu diorg b’cinta btul2 pn sweet :-)

    0

    0
  5. penglipur lara says:

    betul ke best ni? ke buat riview berbayar ni?

    0

    0
    • Arai_Don't take our field says:

      Abg nara xnak review ke filem X janda2 ku gangster .?..hahaha.. nk tau gak pndapat abg nara tntang filem tu

      0

      0
    • tak faham says:

      citer ni heavy. ada babak sedih tapi scene lawan2 ok. kira shahiezy sam boleh bawa watak ni dengan baik cuma tak suka ler, dia bunuh awek dia sendiri… berat sungguh fiem nih… aduh!

      0

      0
  6. hmmm says:

    first day tayang da tgk da….aku nktgk spiderman..tap incik bf sbuk nak tgk citer ni…tapi seriously aku xminat tgk cter dr MIG…hr tu tgk the making ktenyer amek pengarah aksi dr THAILAND…okey…harap2 aksi nyer bestla…tapi last2 tgk..movement lawan..slow..tak tangkas mcm KL gangster…bler hayun..fuuuuuuu…seriau tgk kan…melebih pon ade..nk tnjuk skill cun tapi xmantap..pastu jalan cte xde pengajaran….sikit2 lawan..scene jiwang alang ngan julia…tu jer..xde isi…ngantok pon ade….tapi aku nak puji lakonan yana dan sam….sbb mang jiwa lah…dr keseluhan kalo 5 star..aku bg 2.5 jer…

    Komen ikhlas ni taw..

    P/S: ptotnyer movie ni tajuk…ALANG, mamat brutal yang jiwang!…sekian.

    0

    0
  7. hmmmmm says:

    first day tayang da tgk da….aku nktgk spiderman..tap incik bf sbuk nak tgk citer ni…tapi seriously aku xminat tgk cter dr MIG…hr tu tgk the making ktenyer amek pengarah aksi dr THAILAND…okey…harap2 aksi nyer bestla…tapi last2 tgk..movement lawan..slow..tak tangkas mcm KL gangster…bler hayun..fuuuuuuu…seriau tgk kan…melebih pon ade..nk tnjuk skill cun tapi xmantap..pastu jalan cte xde pengajaran….sikit2 lawan..scene jiwang alang ngan julia…tu jer..xde isi…ngantok pon ade….tapi aku nak puji lakonan yana dan sam….sbb mang jiwa lah…dr keseluhan kalo 5 star..aku bg 2.5 jer…

    Komen ikhlas ni taw..

    P/S: ptotnyer movie ni tajuk…ALANG, mamat brutal yang jiwang!…sekian,

    0

    0
  8. Anonymous says:

    sam ni mmg bagus berlakon,tp sbb kan mig reputasi dia mcm jatuh jer.mig bagi dia sume citer2 yg ntah hapa2.sama lah mcm lisa dulu.berlakon citer mig yg hapa2.from 1muvee to another.byk filem,tp quality tkde…
    Sam,awk sbnarnya lebih hebat dr aaron aziz,tlg jgn sia2 kan bakat yg anda ada….

    0

    0
    • Fairus Sulaiman says:

      klau nk slahkan sesape… salahkan MIG .. MIG lah punca salah satu pelakon terhebat tanah air jadi macam ni …. aku rase Sam ni bukan jnis tmakkan duit tpi ntah mcam mana apek cina sweet talker tu bleh cairkan ati sam …

      klau krang nk tau syamsul yusof yg naik kn name sam sbnarnye melalui filem bohsia watak acai … lpastu MIG amek dia blakon tpi tu pn sbb nk gnti watak pierre andre dlam JPBC Slpas evolusi kl drift 2 kluar n sam mmg berlakon power dlam citer tu , MIG pantas lihat potensi sam dn pancing spya ikat kontak dgan mig .. .. .

      Mngkin klau sam xikat kontak dgan mig, sam akn dpat banyak job dgan produksi laen yg lbih brkualiti trutamanya Skop Production … diorang nk amik sam berlakon tpi xboleh pasal jadual sam dh pack brlakon dlam MIG ..

      p/s: Zizan pn aku tgok mcam nk ke arah itu je ,slalu brlakon dlam filem haprak ahmd idham .. cume xsainkontrak je ….

      0

      0
      • nordin says:

        sam sign kontrak after adnan sempit..ms adnan sempit die xsign lg..lgpon ak tgk cite 8jam ok je..cume nongkrong,kongsi, 2 jela ak rse overeted

        0

        0
      • Anonymous says:

        actually, aku suke cter seram atau thriller.tapi cter seram kat malaysia ni x seram sgt.bleh plak wat komedi seram. hampeh tol. cter seram aku suke dr thailand. mcm real je tgk. cter aksi kat msia pun x mdebarkan mcm mat salleh wat. nape ek? bukan x sokong industri tempatan tp industri kita ni mcm msh ketinggalan

        0

        0
      • john says:

        zizan asyik blakon filem ahmad idham. sampah semuanya citer ahmad idham..hantu bonceng? filem plg sampah.

        0

        0
      • Arai_Don't take our field says:

        TO JOHN.. aku stuju sgat2 dgan kau john..

        0

        0
      • Anonymous says:

        setuju dgn u!so,bila Sam berlakon dgn apek 2 yg semuanya cerita2 sampah,jatuh la saham sam.sbb 2la jgn di salahkan aaron aziz bila dia menang award bintang popular….sbb aaron pandai cari peluang yg lebih baik.

        0

        0
      • Kurus says:

        dlm filem nih sam nk tunjukkaan aksi hebat lah tuh.. ok..
        drpd klise mcm slalu..
        walopun bila side kick flying kick n adalah aksi2 kick apa ntah.. mcm kemendek pulak nmpk kaki dier..camera trick tkleh cover agaknyer.. tp oklah.. penat tuh..

        0

        0
  9. pakchu says:

    8jam…indah khabar dari rupa..buat rugi jer aku p tengok wayang semalam…sesape yg nak tgk tunggu yg cetak rompak je @ dvd je,,,xberbaloi tgk kat wayang…

    0

    0
  10. nordin says:

    ok je ak tgk cte ni…pengajarannye ialah hidup ni kena berubah..alang xnk tgglkn dunia die even julia dh bg sokongan moral..pastu jgn berikn org hrpn,julia bg hrpn kt alang yg die akn comeback semula,tp die xcomebck pon,kali ke-2 die bg hrpn alang dh xpercye..lg 1 pengajaran,perempuan mahukn keselesaan dlm hidup,tugas lelaki memberikn keselesaan tu..superb lakonan mereka..tp kalo bt cte ni lg skali mesti lg superb sbb film ni 1st tme dorg ganding sme..cte ni xde la jiwang sgt pon..jiwang lg jiwa taiko

    0

    0
    • Arai_Don't take our field says:

      btol2 … Jiwa taiko tu patut tukar title la jadi Jiwang Karat .. Firman watak remy ishak tu mcam pelik je aku tgok … kjap macam gangster giler tpi dgan pompuan .. alah … jiwang giler … Pinto (bront) tu plak mcam obses dgan Firman duk suruh ajak masuk balik geng gangster .. padehal xde Firman , aku tgok ok je .. xde plak kumpulan laen dtg attack team Pinto yg mmerlukan kekuatan Firman …. ape2 pun aku enjoy filem ni ..laen dri yg laen .. berbanding aku tgok filem mael haprak

      0

      0
  11. Fairus Sulaiman says:

    Where the hell is Ahmad Idham ! … aku xnmpak pn dia usaha nk promote n support filem arahan dia ni .. xabis2 dgan mael lambong ..klau krang tgok The Making Of 8 jam dkat astro pn xde muka dia ..mntang2 lah kau dh gado dgan david teo..trus luper pasal filem 8 jam …

    Mmg dasr luper diri btol la dia ni … dh la wat filem haprak …. No wonder x pernah mnang award pengarah terbaik or movie terbaek wlaupn dh tercalon 6 kali dkat FFM .. sbb kau mmg xlayak pn ..

    0

    0
  12. […] Selama ini, Abang Nara sering terdengar kekecewaan peminat Shaheizy Sam. Kata mereka, Sam selalu berlakon watak yang tidak mencabar bakat lakonannya. Sam dah hilang nilai ekslusif sebab selalu sangat filemnya keluar wayang. Nampaknya kemunculan filem 8 Jam di pawagam sejak … Continue reading → […]

    0

    0
  13. Prince Noob says:

    takla hebat mana pun

    0

    0
  14. boni kacak says:

    pergh!! macam menarik je filem ni… nak kena terjah jugak ni

    0

    0
  15. pizza says:

    sori la, kalo filem MIG, tayang free kt citra pun aku lebih suka tgk upin upin or budak kampung…

    0

    0
  16. fateem says:

    Seyesly. Aku bg 1 1/2 * je.. story line dh cam lagu ‘cinta tiga segi’ yg saleem nyanyi tu. Wakaka.

    0

    0
  17. Peminat Filem Melayu says:

    Bosannyaaa…………..tiada hero/ heroin lain ker yang boleh berlakon dalam filem-filem di Msia nie…..asyik muka yg sama jer….corak lakonan Sam pun sama jer. Susah nak membezakan aksi Sam dengan filem2 lakonannya sebelum nie.
    Dan satu lagi utk David Teo…..tiada istimewanya filem2 terbitan kamu….mutu cam SAMPAH jer…..maaf yer kalo ada yg terasa…..realiti…..

    0

    0
  18. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jngan lah cakp gituuuuuuu nanti kalau david ambek Aaron berlakon korang nanti cakap pesal ambek Aaronnnnnnnn je tkde hero lain ke !!!! jadi pnerbit n pengrah serba the salah kn !!!!! nk layan korang2 ni semua sampai beshok pn tk hbis huh !!! ape2 pn tengok dulu baru leh bebual ok !! minah jambu lebih suka kalau erra di ganding kn ngan Aaronnnnnnnnn pasti GEREKKKKKKKKKKKKKK !!!!

    0

    0
  19. ok per says:

    erm taste masing2 confirm laen la..ak tengok cite ni ok je..dan bagi aku aksi yang sam buat tu jauh lagi beter dari pelakon laki lain kat malaysia setakat ni..dalam kl gangster pon bagi ak paling ok watak adi putra..jai..watak dia memang menjadi.. tapi kalo korang tengok balik banyak babak dalam kl gangster fighting dia nampak laju sebab dorang speed foward kn..
    tapi overall aksi dalam 8jam ok la..percubaan yang baik..tapi ada sesetengah babak tu nampak sangat guna stuntman nye..cover la sikit..spoil sungguh
    dan yang paling nak bagi pujian dalam cite ni adalah lakonan sam dan yana..sam memang terbaik lakonan dia..aku yang tengok ni pon takut dengan perangai psiko dia tu..watak yana pun menjadi..banyak peningkatan dalam lakonan dia..pe2 pon walaupun sam memang dah overuse oleh si david tu..
    tapi aku boleh cakap yang ni antara filem terbaik sam la..watak dia sangat berat dan dia berjaya bawa..

    0

    0
  20. cik nad says:

    sukaa tgk cara sam layan yana dalam cite tu.. sngat sweet,,tambah2 time sam gosok2 pala yana tu..hehe

    0

    0
  21. LP Fans says:

    citer ni action not bad la..
    tp jalan cerita mcm x best sgt..pastu ada jugak action2 yg x make sense..
    contoh mcm penyeluk saku tu nk lari, tp flip sane flip sini..
    x ke buang mase..
    nmpk sgt nk penuhkan scene yg stylo kononnye..

    pastu tajuk 8 jam mcm x kena la..xnmpk significant tajuk dgn citer..
    antara nyawa & cinta: nmpk mcm bukan je..mcm antara waras & gila..

    memang genre ni baru bg MIG tp xbest mane la..
    tinggi2 aku bg bintang pon 3 je..
    tp 2.5 lebih relevan..

    0

    0
  22. cikjoyah says:

    aku xtaw nape aku da menyampah tgk muke 2 org nih. trailer nak gempak, skali tgkk.. haih.. bosan giler…

    0

    0
  23. 82 Minit says:

    Aku dah tengok citer nie tadi, so aku bagi 6.5/10
    Bagi aku, jalan citer 8 jam nie boleh dikategorikan sebagai baik dan memuaskan. Pelakon utama, Shaheizy ngan Yana boleh dibanggakan. Cumanya, aku x suka watak ketua jahat yang rambut panjang, muka jambu. Cam kelako pun ade.
    Cara penyampaian dialog pun teratur, emosi pun diserap dalam pertuturan dialog dengan berkesan.
    Plot citer nie agak longgar gak, sebab nak sangat masukkan babak gaduh. Apapun, aku rase berbaloi sepuluh ringgit beli tiket citer nie~ just my 20 posen

    0

    0
  24. aku la says:

    worst punya citer!….MIG ni kuantiti melebihi kualiti..so jgn marah org malaysia xsupport citer2 Malaysia…sbb filem cam HAMPEH!!

    to Ahmad Idham…kreatif la ckit!

    0

    0
  25. mane2 je boleh says:

    gaduh la korang puas2 yeee..aku respect ngan nordin sbb komen positif…dan nie komen aku..8 Jam adalah filem yg terbaik..nape ahmad idham x ada dlm the making of sebab org2 mig yg sunting smula filem2 nie..tu pasal ahmad idham pun x tahu..dan jalan cerita mmg bagus…nampaj slow..tp ok la dari ombak rindu tu babak cinta nya yg byk ajar bukan2..aku x sebelah mig..filem skop production pun aku layan..filem mig yg aku rase hampeh..aku x kn pegi tgok kt wayang..mcm tu gak filem skop tomboi tu..cuma mig mmg lg byk wat silap..tp korang yg suke ngutuk nie cuba ambik sesuatu tu positif..bile da negatif..abis semua filem mig mangsa…mmg aku akui mig hampeh sbb byk kuar kn filem yg ‘syok sendiri’ tapi 8 Jam tetap terbaik..aku pandang dari sudut POSITIF…

    0

    0
  26. lapan says:

    aksi ok la..
    jln cerita mcm kuat..
    sgt xsuka budaya tidur serumah di terapkan dlm filem..nnt2 benda tu jadi kebiasaan dalam life kita..

    0

    0
    • nordin says:

      ak pon xberkenan duk serumah tu..tp bg ak relevan kot sbb si julia tu lari rumah,xkan la si alang nk sewa hotel kan..bg ak ni satu satunye filem ahmad idham yg xde dialog lucah…sume dialog ade kesan dlm filem ni…xsangup ak tgk mke sam time ckp yana penipu tu..very real mke die nangis..aaron mampu ke bt cam2???

      0

      0
  27. mcm dh xde hero kat Malaysia nih..asik2 dia je.. says:

    kena tumbuk 15 kali muka xde pape?? knape xjoin team tinju sukan sea mesia.. dpt pingat emas ape…

    0

    0
  28. kimyvanmanchit says:

    Kehebatan Shaheizy Sam ???
    Ini filem syok sendiri…tak payah tengok..rugi jer 2 jam korang tengok….
    Nasib baik 2 jam jer crita nih…kalo die ikut tajuk 8 jam…aku report polis…BOSAN

    0

    0
  29. nadia says:

    one of the best malay movie ever. tkde nak kopipes dari novel ke hape. yang mengutuk tu pesen layan movie omputih 18sx lettew

    0

    0