Written by serenity | June 19th, 2013

Malam 15 Jun lepas telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan ekuestrian negara, Qabil Ambak Dato’Sri Mahamad Fathil dengan wanita pilihan hatinya Ayla Goh di Mandarin Oriental. Apa yang istimewa, majlis resepsi mereka ini telah diserikan dengan persembahan khas oleh diva nyanyian Indonesia Kris Dayanti.

Antara yang turut hadir ke majlis resepsi tersebut ialah Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah, Sultan Terengganu. Lagi enam gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada REDPhotography.






89 responses to (8 GAMBAR)Kris Dayanti Di Majlis Perkahwinan Qabil Ambak Dan Ayla Goh

  1. Anonymous says:

    chantekkk!

    0

    0
    • miss ynwa says:

      sape? Kd?? cantikk kan?tapi sayang…..cantik diluar..busuk di dalam sampai ade anak luar nikah pompuan…sedih!!!!!!!!!!!!

      0

      0
      • saya lalala.. says:

        awak tu belum tahu lagi cantik tang mana!!!

        0

        0
        • saya lalala.. says:

          yeke?? kesian kau miss ynwa… dengki sgt kat kris.. smpi nak bgtau sume org kris ade anak luar nikah.. org ckp dia cantik pun kau nak pertikai..

          0

          0
        • mak kiah says:

          GULAHATI AND LALALAND ni org yg sama..dia syok sendiri baca komen sendiri dari 2 nick name..kau ni gila isim ke apa? bangang tak bertepi..

          0

          0
        • Olga says:

          bini dia cina mualaf ke?

          0

          0
      • Nasha Asis says:

        Kris nie hidung dia fake . Tasha SHila kalo tua mesti muka mcm KD .

        0

        0
      • Ari ariku berseri says:

        wah.. si minah kertu nie hdup lagi upenye… huh!! nyemak kat msia nie balik indon r.. dah lah curang gan suami dye dulu..!!

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        ape aje kau ni ! dia anak luar nikah dia jaga anak dia dengan baik n dia tk buang anak dia kt lobang jamban ke humban dari atas ke bawah flat yg kebanyakan pompan Malaysia buat !! kau jangan nk hina sangat lah ngan dia ! kalau kau tk kenal dia or atau kau eksen tk kenal kau leh gi BRAM dari sini jangan kasi ape2 komen kt blog bang nara ni kalau kau nk menghina KD ngan anak luar nikah Nye. dia yg ada anak luar nikah yg sebok tu apesal ! kau ke yg masok neraka?

        0

        0
      • K.A.A says:

        ingtkan si kris yg kawen.. sape la yg kawen ni?? x kenal la..

        0

        0
      • Mashi says:

        kamu ni duk kutuk2 die and artis2 lain ni..dalam kau cantik ke? ke.. kau luar dalam pun tak cantik miss ynwa?

        0

        0
    • BEHATI PRINSLOO says:

      Nie Qabil Ambak yang digosip dengan Fasha tu kan….
      nak tahu je bukan nak ungkit masa lalu

      0

      0
    • miss mongm says:

      wahh segaknya Sultan Mizan..

      0

      0
    • gulahati says:

      nara kata 8 gambar kd di majlis qabil ambak. aku cuma nampak 2 je. nara sengaja meletakkan nama kd supaya boleh masuk ke blog hiburan. hai xde point betol lah.

      0

      0
      • gulabatu says:

        haha..ko ni yg salah faham la. tajuk dia KD di majlis qabil ambak. kan nara selalu letak ada brapa gambar semua dlm entry dia. total gambar ada 8. tak kan nara nak buat tajuk – 2 gambar KD, 1 gambar sultan mizan, 4 gambar qabil & isteri & 1 gambar suasana dewan.

        0

        0
    • Dyra says:

      Baju Ayla goh ni lagi tutus aurat Dari org melatonin Islam betul2 ke bagus lay qabil

      0

      0
      • shirley says:

        yes.. setuju sangat,.. baju sangat sopan, kain tak jarang.. mata pun sedap memandang :-) congrats pasangan ni :-)

        0

        0
    • jengjeng says:

      tak chantek pun, banyak yang palsu

      0

      0
  2. saya lalala.. says:

    bertuah badan… tahniah..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    cantik Kris Dayanti

    0

    0
    • Anonymous says:

      cantik tp tk asli.. emmm…, alahai…

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        Kris Dayanti ada cucuk botox ke ????? patut lah aku tak suka KD, rupa-rupanya dia ni FAKEE, aku memang tak suka benda FAKE ni

        0

        0
  4. miss ynwa says:

    1st……….

    ni ke artis jowo yang ngandung anak luar nikah dgn paul lemos tu?
    kesiannye anak dia..perempuan lak tu .kihkih

    0

    0
    • saya lalala.. says:

      ape yg kelakar sgt tu?? rasenye bdk tu bole binti kan laki dia sbb tak silap dorg nikah mase kris 4bln hamil.. isu ni tak kelakar ok!! ptt jd iktibar!! dorang berani buat berani tanggung..

      0

      0
    • mashi says:

      miss ynwa: sekurang-kurangnya… KD tak buang anak tuh…FAHAM! ape punye pemikiran laa kau ni?

      0

      0
  5. noknokgorgeous says:

    2nd dan cantiknyaaaaaaaaaaa .. sepadan

    0

    0
  6. fifizazah says:

    tabik la kt qabil.. pkai songket.. cantikkk

    0

    0
  7. Anonymous says:

    hensem Sultan Mizan…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Nape ek orang kaya msia suka berkahwin ngan pasangan yang dari orang bukan Islam yerk…… ???

    0

    0
    • saya lalala.. says:

      itu laa namenye jodoh… daa tu yg dia berkenan..

      0

      0
    • Akak... says:

      Xde masalah pun nak kawen ngan sape pun walau bukan islam..malah pahalanya amat besar membawa serta membimbing mereka ke jalan yang benar..akak pun kawen ngan bukan islam gak..bawa dan bimbinglah mereka dengan hati yang terbuka, ikhlas serta istiqomah..malah bila kita berkahwin dengan org bukan islam kita sendiri akan sama2 mendalami islam bersama mereka bila kita belajar dan mengajar mereka..

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      sebab perempuan melayu dada kecik…kaki pendek..mata duitan kaki kikis, sapa yg nak..,, tgk SM Nasarudin yg kaya raya tu pandai pilih Marion Caunter sbg bini, sebab dia tahu perempuan melayu barang kecik..kaki pendek, kaki kikis harta laki sampai licin

      0

      0
      • Jubor says:

        Nampak sngt penipu, pompuan melayu ramai je tetek besarr, dah memang tue taste dia, pompuan ci%$ nie lepas kenceng bukannya basuh pun anu diorang tue , nie pengalamn aku yg ramai kawan/classmates pompuan cina kat kolej, sbb tue diorang nie masuk toilet satu minit dah keluar, sapa tak caya cuba pegi bau , mesti ada bau masin-masin .. agaknya sbb tue SM Nasa ngan Qabil nie suka kot, sbb ada ‘perisa’ tambahan dekat anu diorang , macam ajinomoto ada orang lagi bnyk ajonomoto lagi suka makan,,hehehe

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        nasarudin tu dia pileh marion pasal dia pandai cakap orang puteh kt E news educted lagi …n lagi pn si marion ni dia jambu sweet je tinggi lagi…..pompan mlayu pulak kebanyakan Nye jenis bertudong hipokrit pulak tu n banyak yg eksen bagos eksen alim n eksen pandai ! bab tu dia tknk pileh pompan mlayu..dia pileh marion sebagai bini dia pasal marion ni dia hepeningggggg ..

        0

        0
    • Anonymous says:

      sebab orang bukan islam ni suka scan mana yang duit berkepok…cuba tengok keliling semua melayu kaya dia nak sauk..melayu naik motor kapcai ado dia nak pandang? nak islam sangat katanya, si mariong konter pun takde pakai tudung..yang si kaya ni pun tak sedar diri..banyak lai melayu yang cecantik perangai pun cantik

      0

      0
      • tacacila says:

        sokong sgt2 komen ko anon June 19, 2013 at 11:00 pm

        0

        0
      • ashley says:

        org biasa pun ramai yg kawin dgn cina..kau jer kot yg tak tahu, eleh kau ingat awek melayu tu pandang ke kalau naik motor kapcai ?? org cina dia pilih serasi atau tak baru dorang kawin bukan nya pasal harta, org cina kaya raya dah pun…yg melayu tu sibuk cari datuk, vvip tu apa pulak ??

        0

        0
    • cantik sangat ke si kemek tu says:

      sebab orang bukan islam ni suka scan mana yang duit berkepok…cuba tengok keliling semua melayu kaya dia nak sauk..melayu naik motor kapcai ado dia nak pandang? nak islam sangat katanya, si mariong konter pun takde pakai tudung..yang si kaya ni pun tak sedar diri..banyak lai melayu yang cecantik perangai pun cantik

      0

      0
      • Anonymous says:

        habis tu perempuan melayu yg cari datuk, vvip untuk sara hidup tu apa pulak? tak ke scan duit berkepok jugak ke…klau setakat bawak motor kapcai…aku rasa perempuan melayu sendiri pun tak pandang org mcm tu, klau kau sendiri nk ke kawin dgn org yg tak ada apa2??

        0

        0
  9. rafflessia says:

    mamat nie la yg gossip couple ngan fasha sanda dulu kan???

    0

    0
  10. nanana says:

    org kaya malaysia suka kawen ngn org bkn islam sbb kdg2 org bkn islam lebih islam dr org islam tu sendiri..kebanyakkan org bkn islam msk islam dorg lebih terbuka nk terima agama islam..tak mcm org islam yg kawen ngn omputih..especially retis lor..kawen je ngn org putih teros hancusss…bkn nk bwk ke arah kebaikan,tp dia lak over terpesongnye..

    0

    0
  11. jintan says:

    kau ni gulahati.. dah namanye Qabil Ambak Dato’Sri Mahamad Fathil lagi nak tanye islam ke tak.. haiishhhhh….. buat penuh komen aje.. tanye soalan lain laaa….

    0

    0
  12. jintan says:

    ko ni gulahati… dah namanye Qabil Ambak Dato’Sri Mahamad Fathil lagi nak tanye haisssshhhhhhhh… tanye soalan lain laaa….

    0

    0
  13. BUNKFACE NO.1 says:

    hodohnya muka bini dia.. mcm muka cina apek hidung kemek tin biskut, cari lah bini yg cantik skit.. tak selera aku tgk

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      apehal asyik angkat sgt martabat Kris Dayanti tu..padahal kat situ ada Sultan Mizan, typical Malaysian org luar disanjung tinggi, org Malaysia di anak tirikan…puuuiiihhhhh !!!

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        kepala hotak engkau yg berjambol !! dh tentu si Qabil tu peminat KD mesti lah dia jempot si KD datang dia hari perkahwinan dia untok menghiburkn penonton !! bukan KD aje kalau dia nk jempot si PSY pon boleh ! apeeee yg kau bebual niiiiiiiii !! kalau panggil penyanyi mlayu nanti asek asek nk menten jambuuuuu aje nyanyi th ape2 !! lenggang lenggok aje lebih tapi habok pon tadak !!

        0

        0
    • jintan says:

      yang ko nak kutuk2 sangat ni dah kenape? bini dia biarlah.. takkan dia nak cari bini kena ikut selera kau pulak?

      0

      0
    • ili says:

      eleh..bini dia biar la…mata suami dia yang nak tgk…ko sapa nk tengok bini dia lebih2? poyo r..

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        betol cakap kau tu ili ..kalau bini dia ni gigi macm gigi bini izue habis2an dorang mesti kutok punyeee …nanti kt blog bang nara ni penoh ngan gigiiiii aje..huh !!

        0

        0
  14. jintan says:

    eehh.. ko terase ye? mintak maap ye gulahati.. bukan nak berkasar.. maap ye..

    0

    0
  15. macam macam says:

    bila hidung kemek ko keji… bila die buat hidung pon ko keji..
    manusia2… tgk dr sendiri sempurna ke tidak sblm nak keji org lain…

    0

    0
  16. Inikali lahhh says:

    Orang kaya kawen. hurmmm salahkan nenek moyang kita sebab tak usaha nak kaya,kalau tak aku dah bleh jadi perwaris. sob sob :(

    0

    0
  17. anon says:

    org yg raja sehari gambar x besar mn pon..gambar KD lg gedabak

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      pasal KD jambu ! bab tu gambar dia dorang kasi besar kn ….n lagi pon dia artis luar Negara respek la sikit kan..minah jambu suka tengok muka dia cute aje..

      0

      0
  18. Audrey Hepburn says:

    Kesian dengan sesetengah orang yg komen di sini. Betapa mencerminkan peribadi mereka bagaimana.

    0

    0
  19. Kris Doyonto says:

    Tak lawa langsong pompuan nie, apsal laki kaya kat malaysia suka carik bini dari kalangan mereka yang bontot tak cebok yekkk?? Qabil, SM Nasarudin, Azlan Iskander ntah2 diorang pon kesat bontot pakai tisu itu pasal boleh selera dengan amoi macam nie, bukan laki meleysia je, laki mat saleh pon ramai kawen/minat kat pompuan c**a , kenapa yek?? dah macam trend plak, muka bukan lawa pon, lawa lagik pompuan india walaupun kulit gelap

    0

    0
    • Kak Dara says:

      Qabil, SM Nasarudin, Azlan Iskander ni diaorang kawan baik taste mestilah sama nak yg urban n vogue, muka belakang kira asalkan seksi kira cantikla pada diaorang. Kalau pilih yang muslimah sangat macam mana nak tayang kat majlis yang grand2 taraf international.

      0

      0
      • Ahmad says:

        susah nak jumpa perempuan melayu yg betul2 jaga aurat, kebanyakkan perempuan melayu terutama artis pergi majlis yg grand2 pkai mcm cina jugak. satu lagi perempuan melayu ni aku dengar tak pandai layan laki bila masuk bilik

        0

        0
        • Kak Dara says:

          U diaorang geng2 sosialite ni mana nak pompuan yg jaga aurat bini2 diorg kena seksi2 ok. Nanti nk bw pergi ke event dekat paris ,new york, milan tak glomour la. Geng2 artis melayu yg vogue2 dressign cam cina tu kebanyakkan dpt laki taraf ank raja k.

          0

          0
        • Kak Dara says:

          U geng2 sosialite ni bukannya nak bini yang jenis tutup aurat feeling2 suci ni,
          Bini2 diorang kena up to date seksi meksi nanti nak bw ke event dekat paris, milan, new york baru la glamour. Artis2 melayu yg vogue dressing cam cina tu pun dapat laki taraf anak raja, tan sri lagi U.

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          memang betol cakap kau tu ahmad….pompan mlayu gak Nye dorang ni tau Nye menyondol aje tapi ape2 tektik pn satu pn tk tau macm kayu aje gak Nye….minah jambu nanti kalau kawin minah jambu nk blajar macm2 tektik jadi laki tk la lari tol tk…salah silap minah jambu yg ajar laki minah jambu cara tektik yg paling paling bagos jangan tk caya..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nak layan mcm mn lg? Nk gaya cam pelacur ke? Astaghfirullah..laki melayu gtulsh kalu cakap bernafsu semata..byk sgt tgk filem lucah kot

          0

          0
      • mina says:

        apasal kau pertikai jodoh yg dah di tetapkan oleh Allah S.W.T ?? dah jodoh dia dengan org cina kan, nak pilih muslimah konon…muslimah mana yg tutup aurat dgn sempurna ?? pakaian mengalahkan cina.. terdedah sana terdedah sini, tak payah pergi jauh2..tgk jer pic artis2 kat blog ni pakaian dorang sungguh hazab

        0

        0
    • Anonymous says:

      biar lah dorang nak kawin dgn cina pun..boleh pahala, yg pompuan melayu kat sini jeles ler tuh lelaki handsome dan kaya pilih non muslim

      0

      0
    • Anonymous says:

      hoi Kris Doyonto …teruk betul taste ko, perempuan india ko kata lawa…abes tu perempuan melayu tak lawa ke?

      0

      0
  20. Siti says:

    Aku tak jeles pun mereka nak kahwin perempuan bukan melayu. Tapi mereka yang bodoh setakat dapat perempuan cina yang mata sepet, hidung kemek. Kalau dah kaya itu cari yang lawa macam nicole kidman,anne hathaway atau gisele bundchen. Ini setakat nyonya cina dapat anak muka amoi dan apek.Perempuan melayu pun banyak kahwin orang asing tapi pilihan mereka betterlah ada kahwin arab, pakistan dan turki.Hidung mancung and at least anak cantik.

    0

    0
  21. 2 says:

    cxcxx

    0

    0
  22. Kak Dara says:

    hello u all geng2 sosialite mana nak pilih bini yg bungkus2 kepala sangat bini kena up to date ok nanti nak bw ke event dekat paris, new york n milan baru glamour. artis2 melayu yg dressing hazab tu pun dapat laki taraf anak raja, tan sri u all. U all yg bajet muslimah sejati pun in the end dpt jadi bini no 3 ustaz miang jer, redha memanjang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Anak raja tu boleh bawa masuk syurga ke? Ikut suka masing2lah..sapa nk dunia crlah dunia..yg nk akhirat crlah akhirat..mulia lg jd isteri ketiga dr jd pompuan simpanan….

      0

      0
  23. DIA says:

    Tahniah kpd kedua mempelai…. semoga ia kekal sampai surga…

    0

    0
  24. shirley says:

    Janganlah diperbesarkan2 hal kahwin campur mereka. jangan megah2 cakap pasal agama kalau diri sendiri tak faham yang Ajal maut, jodoh pertemuan di tangan Tuhan.
    Ucapkan Tahniah dan doakan yang terbaik buat mereka.

    0

    0
  25. ss says:

    cantik la baju pengantin perempuan dan pengantin lelaki…2 budaya bersatu…sangat unik..

    0

    0
  26. rania says:

    sayang betul orang melayu bila dah kaya nak kayakan bangsa asing. kenapa tak kawin dengan org melayu supaya orang melayu tambah kaya? Dulu SM Nasemuddin, ni qabil lak. Pasni Yuna. Ruginya…

    0

    0
    • Mashi says:

      kawin melayu dengan melayu boleh kaya? yeke ni? bagus laa mereka tu kawin dengan bangsa lain.. tambah umat Islam kat dunia ni.. nak kaya harta je pun tak kemana…–“”

      0

      0
  27. Anonymous says:

    Semua di dunia adalah pinjaman….

    0

    0
  28. Siti says:

    aku takut bukan tambah umat islam tapi bertambah yang murtad.Lahir anak yang tak kenal ugama dan adat.

    0

    0
  29. aini says:

    Baju ayla, bahagian leher tu mandarin style…cute eh

    0

    0
  30. anonymous says:

    RED ada gambar lagi tak?? tempek ler

    0

    0