Written by AbangNara | January 15th, 2014

Selepas pernikahan mereka, memang jarang khalayak ramai melihat pasangan suami isteri ini bersama. Mungkin Diana Amir dan suami, Habib mengambil langkah untuk bersikap “low profile”. Lagipun pengantin baru pastinya sibuk untuk mengenali dan memahami pasangan masing-masing. Untuk makluman, mereka berdua jarang ber”dating” sebelum bernikah.

diana amir dan suami

Menerusi akaun Instagram miliknya, Diana Amir telah berkongsi beberapa gambar romantis dirinya dan suami ketika berkunjung ke Cameron Highlands. Kalau tak silap Abang Nara, tujuan mereka ke sana ialah untuk menjalani penggambaran rancangan Romantika terbitan Astro. Tak sabar rasanya nak betapa “sweet”nya pasangan ini.

diana amir dan suami

Apa pun sama-samalah kita doakan Diana Amir dan Habib kekal bahagia sebagai suami isteri sehingga ke akhir hayat. Harap-harap tahun 2014 ini ada berita gembira mengenai kehadiran orang ketiga dalam hidup mereka. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

diana amir dan suami
diana amir dan suami
diana amir dan suami
diana amir dan suami
diana amir dan suami
diana amir dan suami

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to (8 GAMBAR)Diana Amir & Suami Romantis Di Cameron Highlands

  1. peanut says:

    romantis apa ke benda.. begambar kt tempat semak samun. x dpt p jauh2, pergi la krabi ke??

    0

    0
    • hei you says:

      jealous much?

      0

      0
      • Anonymous says:

        nak pula diana amir ni masuk rancangan astro ni.. wardina pun sama.. aku igt diorg yg dah berhijrah ni taknak expose kan diri sgt.. akhirnya tewas juga dek kerana kemewahan.. duit beb astro bg.. janji muka masuk tv poket penuh sudah lerrr..

        0

        0
        • Melayu maju 2031 says:

          Bagus lah…honeymoon jauh2/mewah2 pun kalau niat nak menunjuk
          xbagus jugak… cameroon pun kelas what!

          Cantik sungguh pemandangan kangkong2 kat cameroon..
          Tahniah PM kite.. tak sia2 dengan pengumuman harga kangkong yg mura..

          Tahniah semua !

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          biar la kalau dier nk masuk TV skali pon , kalau dia nk belakon filem pon tk salah . Takkan la dier nk amek watak jd penari tiang plak ? Mesti la amek watak yg sesuai dgn penampilan , and its a good way to influence the audience , especially remaja2 yg cantek macam I .. HA HA HA .

          0

          0
        • laila says:

          ko ni pehal ‘melayu maju 2031’…cameroon tu kn kt afrika…kelas pebendanye..dh terang2 org tulis cameron highland

          0

          0
      • Selena Gemas says:

        Tak boleh nak dinafikan hsuband dia mmg hot sesangat ada iras2 cam aaron aziz skit

        0

        0
    • Diana emir says:

      x de sponsor bulan madu kt cameron je sian dia…

      0

      0
    • adaakukesah says:

      semak samun wak lu. kau dah buta sangat ke apa doe ?
      sikit punya lawa tmpt tu. sejuk lagi.
      kau nak pi krabi, pi je la. takyah la nak kata org camni.
      SENGAL BANGANG ABADI =_=

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      @peanut
      lantak dia lah nak pergi honeymoon kat mana pun, dah tempat tu dia rasa best. apa salahnya honeymoon dlm Malaysia..save cost N bajet. Kalau kau suka sgt krabi..kau ajak lah laki or bini kau pi sana. kecoh betul… benda kecik pun jd isu

      0

      0
    • mak jemah pemalu says:

      tak silap, asben die kan tgh sambung blaja..maybe dorang pun budget nak jalan jauh..g pun xslah pun pegi honey moon kat cmrn hglnd..bukan rukun nikah pun g honey moon ni..kecoh betul..g pun 2014 Tahun Melawat Malaysia..

      0

      0
    • Biskut says:

      Kalau takat pegi krabi guna tiket murah air asia apa la bezanya dgn pg ke cameron? kalau pg dgn laki sndiri pg kat ceruk mana pun tetap sronok. asalkan blh bersama. aku takat pegi ke pulau pinang ngn laki aku pun aku dh sronok giler…

      0

      0
    • Anonymous says:

      mesti si peanut ni xpernah pergi cameron kan. Krabi xbest mana pun la. Ke krabi pun kau xpernah pergi? hahaha klaka la kau ni.

      0

      0
  2. fifi says:

    dorang ni xbuat kduri bersanding ke??? pelik gak aku.. huhu senang beno nikah je.. jimat la cmtu.. aku tgu2 gak bila mereka nk bersanding.. jgn lama sgt nanti dah basi huhu

    0

    0
    • pn.wida says:

      Sory tertekan like..nk tekan dislike sbnrnye..huhu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        sanding salah, tak sanding salah, grand salah, tak grand salah, tema tu salah, tema ni salah, baju tu salah, baju ni salah. apa yang korang nak sebenarnya?

        0

        0
    • gadis semasa says:

      bersanding sebenarnya bukan elok pon.adat je.setakat kenduri ok what.

      0

      0
    • fafa says:

      Minta pencerahan, kalau dlm islam bersanding tu wajib ke? Aku tanya sbb mmg aku tak tau n aku bukan islam.

      0

      0
      • Mak jemah pemalu says:

        Sebenarnya dlm Islam yang wajibnya cuma akad nikah sahaj dan hebahkan pada org yang kita telah berkahwin..kendurinya pula jika tidak mampu, cukuplah umpama kenduri seekor kambing..selain itu yg wajib juga adalah mas kawin dan bukan hantaran..yang selalu org sebut rm22.50 atau 3ratus ikut negerilah.perkahwinan yang betul2 mengikut islam adalah sgt mudah….yang selain itu adalah adat dan budaya org melayu..bersanding pula akan jatuh haram sekiranya bersanding adalah bertujuan utk menunjuk2..hrp boleh membantu soalan tadi..

        0

        0
        • fafa says:

          tima kasih utk penjelasan nya Mak jemah….salu tgk kwn2 muslim kawen tp tak terpikir nk tanya plak. ingat kan bsanding dan hantaran tu pun mmg wajib dlm islam.

          0

          0
    • gegirl says:

      dalam islam, mana ade istilah bersanding pun.. bersanding tu adat melayu je.. kalau kau dah gatal sangat, kau je lah bersanding..

      0

      0
      • fafa says:

        jadi maksud nya yg wajib tu nikah kan? bersanding tu ikut keperluan dan kemampuan. kalau buat majlis kenduri kesyukuran pun dh kira ok gak kan?

        0

        0
        • nuha says:

          haah. yang penting, perlu hebahkan pasal perkahwinan tu pada org sekeliling. nak elakkan fitnah. kut2 ada orang tak tau diorang dah kahwin, nmpak diorg berdua2an, mungkin tetiba tersebar sbg fitnah.

          0

          0
        • yana says:

          akad nikah je yang wajib
          kenduri kesyukuran pulak sunnah, iaitu mencontohi rasulullah saw,
          kebaikannya or hikmahnya sebagai suatu isythar yang kita dah kahwin dengan pasangan kita tue, jadi dapatlah mengelakkan fitnah timbul apabila kita keluar berdua dengan suami kita. bersanding pula sebenarnya adat, malah tidak digalakkan dalam islam. apabila bersanding sudah tentu kita akan berhias secantik mungkin, untuk tontonan umum, sedangkan dalam islam… wanita hanya boleh berhias seadanya di luar rumah, manakala berhias secantik yg mungkin hanya pada yang berhak, iaitu suami kita yg sah. wallahualam

          0

          0
    • celat mentos says:

      Sanding watpe..bkn ada dlm syarat sah nikah pun. Islam ni senang je tpi org ramai yang merumitkan tu yg timbul mcm2 msalah skrng ni.

      0

      0
  3. adaakukesah says:

    Ya Allah takde salahnya pun klu tak buat kenduri ke apa.
    cukup la dia dah uar2kan kat sume yg dia dah kawin.
    kisah apa dpt sponsor ke tak. bkn boleh bwk mati pun sponsor tu.
    mati esok, masuk tanah kubur jgk. tak kemana la harta benda ni.
    lagi sweet aku tgk dorg ni. takde nak over2 sana sini mcm hapa.
    simple is the best ~~

    0

    0
  4. gadis says:

    Entah..org g hneymoon jauh2 pom susah..mngata bagai…hneymoon dekat pom mngata jgk??? ni la manusia yg tak pernah puas dgn ape yg ada….

    0

    0
  5. kesahakuade says:

    marah beno adaakukesah adik beradik ko ke?

    0

    0
    • adaakukesah says:

      idok le marah. tp nyampah tgk comments yg mcm takde akai.
      logik la sikit punya simple wedding dia pun org nak bising.
      dia pulak bknnya jenis yg seksi seksa ke apa.
      pakai tudung elok labuh bagai, tu pun nak hingaq ka woi ?
      haih takpaham typical malay nih ~

      0

      0
  6. nur says:

    pi krabi penuh dengan seksi2… kat sini ok ape.. hidup udara segar dan menikmati keindahan Allah dengan tenang :)

    peace no war

    0

    0
  7. peanut says:

    apa kata p langkawi lagi cantik. bergambar kat hutan2 ni tak main la…atas mesin burok lak tu… adaakukesah…

    0

    0
    • adaakukesah says:

      eh sukahati dia la nak pi mana pun. pakai duit kau ke ??
      kau nak pi krabi ke, lgkawi ke, pi je la takyah nak suggest2 bagai,
      bkn dia baca pun suggestion kau tuh.
      sume yg Allah jadikan ni cantik. takde yg buruk. kita sebagai manusia
      yg burukkan benda camtu. kau mmg dah knl kan mana satu hutan
      mana satu tanah tinggi. lagi typical doe manusia mcm kau.
      sah2 la buta cap ayam kau ni. hutan la. mesin buruk la.
      KAU LAGI BURUK ! =_=

      0

      0
      • MamaAmsyar says:

        hahahaha….dh ats tu tulis mgkin utk romantika, alang2 dh pegi dorg honeymoon skli lah dh astro sponsor situ..ade jer korg nih! benda2 buruk mcm tu rare bg photographer yg tau nilai2 seni…ko ape tau! xde seni lgsg (the way ko ngutuk pon nmpk sgt ko cmne) ko pnh g cameron x? org dr luar ngra pon hargai kecantikan & keindahan cameron kat M’sia..ko leh ckp hutan? sb ko dok dlm utan kot tu dh biasa sgt tgk hijau je ko fkir utan…kesian!

        0

        0
  8. SAHABAT says:

    Semak Samun pun In Shaa ALLAH masih di bumi ciptaan ALLAH jugak.. Tak guna pergi jauh-jauh kalau tak mampu nak menghayati KEINDAHAN KEBESARAN yang MAHA ESA.. Kalau yang dekat dan bersemak samuk tu yang TERBAIK, baik bercuti di sana je..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      peg jaoh2 pon bumi Allah jugak kannnnn bukan Nye bila orang gi jaoh2 tu dorang nk menunjok2 tol takkkkkk ! kalau gitu honeymoon kt atas katil je la jangan gi mana2 huh !

      0

      0
      • anonononon says:

        eh kau ni merah jambu merah biru… taktau la ko ni pompuan real atau pompuan jadian. kalau la aku tau ko ni sape, aku sepak muka kau. komen kau kat setiap post semua macam apa je..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ha, bagus la kalau dah tau kat mana-mana pun BUMI ALLAH.. Jadi tak jadi masalah la kalau die nak pegi honeymoon kat mana-mana pun.. Dah tersurat die g kat sana.. So, jangan lah kita nak pertikai kan pasal tempat tu macam mana kan.. Sekurang-kurangnya ABANG NARA sudi jugak berkongsi cerita DIANA AMIR untuk peminat-peminat dia.. :)

        Apa-apa pun lebih baik kita MENDOAKAN yang terbaik untuk DIANA AMIR dan SUAMI.. dan untuk DIRI KITA SENDIRI jugak :)

        0

        0
  9. apa pun tak bley says:

    ok le tu daripada pojiah ghost tu kan.. asyik nunjuk peluk cium bagai.. yg paling x bleh blah bila asyik nyengih memanjang, cam gigi kuda tur….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    manusia mmg xpng puas ati…mesti dalam hati tersimpn siket perasaan hasad dengki…
    jauh ke dekat ke honeymoon xde pon tulis dalam al quran pengantin baru wajib pergi honeymoon juh2 ..so xpayah nk pertikaikan kt mana mereka nk honeymoon..penting sangat ke pergi krabi langkawi 2 ..hina sangat ke org pg cameron …. manusia di akhr zaman mmg begini

    0

    0
  11. dybahdebab says:

    cuba jawab soklan dybah ni, sebabnye pening apesal korang gaduh..
    1. cameron tu xbest ke?
    2. krabi tu best ke?
    3.salah ke dia nak masuk romantika?
    4.ada dia bukak aib dia ngan korang ke?
    5. sakit ke korang ngata diana ni macam2?
    6. diana buat korang x boleh hidup kat muka bumi ni ke?
    sila la jawab soklan dibah ni…sekian

    0

    0
  12. dianza says:

    ntah..manusia ada aje yang tak puas hati…agak2 nya si peanut ni kempunan nak pergi krabi tapi tak dapat..tu yang mai lepas kat diana..

    0

    0
  13. minah jambu merah biru says:

    laki si diana ni hensem2 nanti dia mesti nk kawin lagi satu…diana mesti nk kena setuju tau kalau laki tu nk kawin lagi ..diana nk kena hormat ngan laki n izin kn bila laki nk kawin lagi ok …kate nk jadi bini yg baik ape2 pon diana nk kena setuju ajeeee…..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Syabas !!! Mcm ni la bagus pegi bercuti pun pat dalam negeri.
    Tak payah la nk step tayang gambo holiday pat negori omputih.

    Kita ni kena la sokong industri tempatan kita.
    Jgn la nk tayang sana sini akhirnya pokai tak tentu pasal.

    Syabas diana..

    0

    0
  15. anon says:

    Baguslah lebih appreciate negeri sendiri drp negara luar. Oklah drp artis2 lain yg sebok duk menunjuk2 gih overseas. Cuti2 malaysia gitu…..lagipun jimat. Dia ni bergambar sopan je, tak mcm si foziah ghous tu, over sngt. Org lain pun bersuami jugak. Kalau terlebih posing sngt org tengok pun sakit mata. Kdg2 kita yg menengok pulak malu. On the other hand, husband dia hensem lah, mcm artis pulak. Siap dgn leather jeket lagi.

    0

    0
  16. suka diana says:

    Masyaallah. indah betul ciptaan Allah. Semoga bahagia selalu..masuk romantika pun dgn husband yg HALAL =)

    0

    0
  17. fika says:

    semoga berbahagia …….sweet :)

    0

    0
  18. hujan pun turun says:

    Korang nak tahu apa beza honeymoon kat Krabi & kat Cameron ni??
    1. Kat Krabi – pompuan kat sana seksi-seksi. Nanti laki dia lebih pandang pompuan yg seksi meksi kat sana lebih dari pandang bini dia yg bertudung litup tu. Tak ke dapat dosa free of charge. Kalau bini dia pakai sama seksi mcm diaorang tu, masa nak buat projek “tututut”, cekau sikit terus terbuka semua. Tak syok. Takde introduction yg mendebarkan.
    Kalau Cameron – sini cuaca dia sejuk. Pakai baju tebal memanjang & padanlah dgn imej dia bertudung litup gini. Sebab masa diaorang ni buat projek ‘tututut” laki dia kena buka satu – satu baju tebal & tudung dia tu. Tu yg buat laki dia makin syok.
    Nampak mcm lucah bunyi kan…but it true. Kalau pompuan betul memang akan faham benda gitu tapi kalau pompuan jadian, dia cuma imagine je tapi merasa takde…huhahuhahua…. Kalau dia nak merasa pun free2 dapat dosa…. sebab main bontot…..

    0

    0
  19. melati says:

    Pelancong2 dari dunia kebanyakan nak dtg Malaysia ,dan ader yg cari makan kat sini tetiba citer pasal Krabi…kalau nak tgk tiger show bolih lah gi Krabi..senggal lah saper yg promote gi Krabi tu.

    0

    0
  20. SOAD says:

    sukew die la nk hunymun kt mn yg penting die hepy..lg pn tawun neh kn tawun mlawat malaysia sapew lg nk support ngara sendri klo bkn kite sendri..anyway krabi tu pn bkn la slh 1 tmpt hunnymun yg ssuai laen la bali..huhu sdeh ngn owg kuwang akal ttg travelling neh la..tahpapew jewWwWw

    0

    0
  21. nasi ayam sedapp says:

    si peanut tu orang Malaysia ke org mana ?? tak pernah pergi Cameron Highlands ke ??
    tempat cantik, sejuk, alam semulajadi menghijau macam tu kau kata buruk..nampak sgt tak pernah pergi Cameron Highlands

    0

    0
  22. Anonymous says:

    hoi peanut….yg kau kata hutan tu ladang teh lah, nampak sgt tak pernah pergi cameron highlands.

    0

    0
  23. naddy says:

    memang lah cameron highlands di kelilingi hutan selain drpd ladang teh…tujuan nya utk kekal kan suhu sejuk di sana, kau ingat saja2 hutan tu…bengap lah nickname peanut tu

    0

    0
  24. syazana says:

    seronoknyee..sejuk mata tgk diorg :)

    0

    0
  25. comey says:

    org baru kawin memang suka honeymoon kat cameron..sejukkkkk….makin sejuk makin ler seronok…bleh romantik2 lagi…hehe

    0

    0
  26. bedahmulutpuaka says:

    salah ke pergi cameron highland??
    sejuk tu..
    lagi-lagi kalau pergi ngan suami..
    heheh, romantik gilerrr…

    0

    0
  27. Kemek Suhaiza says:

    tak minat la minah nih dah berhijab fesyen makin teruk macam alas meja pulak

    0

    0
  28. mawar berduri says:

    Masya Allah.

    I just loved this couple. Indahnya hidup bersyariat dan dahulukan Allah.
    Semoga Allah hadirkan Imam yang terbaik untuk saya.

    Tolong “Aameen” kan reramai ye. Sebab doa yang tak diketahui orang itu lebih mustajab.

    0

    0
  29. yaya says:

    tak kisah la dia nak honeymoon kat mana2 pun, diorang tu mampu sebenarnya nak pg luar Negara, nak ngan tak nak aje, setakat krabi tu ape la sangat, aku dah pg, biasa2 aje, paling best pun phi2 island, tapi aku rasa redang n perhentian lagi best, bengantung la minat orang kan, suke hati diorang la nak pg mana2 pun, macam la pakai duit korang nak mgutuk2 bagai, ntah2 yang komen lebih tu, semenanjung Malaysia pun tak habis jalan lagi…

    0

    0