Written by AbangNara | November 22nd, 2013

Kalau semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium Diraja Istana Negara lama kira-kira jam 3 petang.

jovian mandagie dan nina ismail sabri

Pasangan sama cantik sama padan ini akan bertemakan tradisional Melayu dan Jawa. Jovian yang mempunyai darah keturunan Jawa telah pun melamar Nina pada 14 Februari lalu. Untuk makluman, majlis resepsi 14 Disember di Hotel Shangri-La Kuala Lumpur adalah untuk sebelah pengantin perempuan, manakala pada esok harinya akan diadakan majlis untuk pihak lelaki di hotel yang sama.

jovian mandagie dan nina ismail sabri

Semoga segalanya berjalan lancar buat pasangan ini. Jutaan tahniah diucapkan sekali lagi atas berita gembira ini. Beberapa lagi gambar Jovian dan Nina dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bestbuy world

 

P.S: Minyak wangi, handbag, alat solek dan segala macam barang keperluan yang anda ingin ada di BestBuy-World. Lebih menarik harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding harga pasaran. Anda pasti terkejut dan tak percaya. Apa tunggu lagi? Layari my.bestbuy-world.com dan LIKE Facebook BestBuyWorldMalaysia untuk melihatnya sendiri.

jovian mandagie dan nina ismail sabri

jovian mandagie dan nina ismail sabri
jovian mandagie dan nina ismail sabri
jovian mandagie dan nina ismail sabri
jovian mandagie dan nina ismail sabri
jovian mandagie dan nina ismail sabri

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to (8 GAMBAR)Bakal Pengantin Baru, Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri

  1. hani says:

    bkn nk dengki..tp ak cm geli tgk c jovian ni.. cm gay!

    0

    0
    • Kodok says:

      apasal nak geli..bukan laki ko pun. sibok je.

      0

      0
      • Nonoks says:

        Ni bukan gay ler, ni metroseksual cam David Beckham tu ler bodoh. Apa dah..kau ingat semua lelaki cam Awie ke? Oh, by the way, Amy Search diistiharkan bankrupt…kesian.

        0

        0
      • Baby AA says:

        entah gay ke gayah ke…manusia bukan semua sama. yg penting mak aku pakai baju dia..klass you.

        0

        0
      • Abby Adabi says:

        Asal Fashion Designer je korg cop gay..Sebab korg tgk kerjaya dorg tak maskulin cam jahit2 n potong2 kain sbb tu korang tuduh dirang tak straight..Come on la guys, pemikiran biar terbuka ckit..se’ustazah-ustazah’ aku pun aku ni pemikiran terbuka jgk..tak kolot cam korg..

        Ada je pereka2 fesyen yg dah kahwin siap beranak pinak lagi cam SALIKIN SIDIK n RIZALMAN IBRAHIM..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bila plak rizalman brank pinak ….umar tu ank angkat dia

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bila lak rizalman tu kawin brank pinak tu kn ank angkat dia je

          0

          0
        • eleh says:

          rizalman xpnah kahwin la..umar tu anak angkat dia..Abby Adabi sila bt research b4 post apa2..sama jgk mcm dakwah kau

          0

          0
        • ssandara says:

          Aku suka bernard chandran. Rilex je kawen dgn model dpt 5 org anak lagik. Low profile yet successful.

          0

          0
        • abang yang tak bangang says:

          aku suke cara kau. kau ade instagram?. kalau kau ade ig. kau search farahhazizann. aku pernah bce komen kau ckap nabila huda teruk. okay. farah azizan ni kawan nabila huda. bukan artis tp follower dia dh 20k lebih. klu kau rase nabila tu social teruk xgune jahil sume, frah azizan ni 10 kali ganda dari nabila. kau tngok lah gambar2 farah ni. pastu kau nilai la sendiri n kau g dakwah die. dari ku berdakwah kat sni. diorunk xbce pon. kau g dakwah terus kat diorunk. gud luck .

          0

          0
    • Kak Nam says:

      sama2 comel..okay ler tu.

      0

      0
      • One Direction says:

        tu kau kata comel. teruk betul taste ngko. members 1D lagi handsome, pergi lah google kalau tak caya. jangan lupa dengar lagu 1D yg latest Story Of My Life, hidup tak payah nak bertempe sangat lah, baunya sgt busuk

        0

        0
    • Stailista says:

      Hani, gay, lesbian atau mak nya adalah ciptaan tuhan.
      Kau geli ngan ciptaan tuhan?
      Aku geli ngan melayu otak kolot cam kau.
      Berambus…

      0

      0
      • kiki says:

        gay lesbian tu nafsu..dicipta supaye kite lawan nafsu tu dgn iman…
        kalo rse bernafsu kn leh amek air smyg..ngaji bnyk2..phale pon dpt..org yg x dpt lwn nafsu lg kolot.. =P

        0

        0
        • hani says:

          bahhahaha.. xpena pulak ak tau Tuhan ciptakn mnusia yg kluar2 trus jd gay or lesbo?? ni la dikatekn cetek ilmu.. nk kate ak kolot konon.. puiiiihhh!!

          0

          0
      • Mak jemah pemalu says:

        Allah hanya menciptakan Adam dan Hawa..iaitu lelaki dan perempuan, berpasang pasangan…dan ade juga khunsa yg akan cenderung kpd lelaki atau perempuan..tidak pernah Allah menciptakan lesbian dan gay..semoga Allah memberikan hidayah yang berterusan kpd kita..

        0

        0
      • abang yang tak banganga says:

        better kau betolkan balik ayat kau. takut terpesong aqidah je nanti. gay lesbo nyah tu bukan ciptaan tuhan. xsangka aku ade manusia sejahil kau.

        0

        0
    • Dewi Persik says:

      hoi hani, tak payah lah nak menghina, dia bukan guna duit opah kau pun. tolol.

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      Yeke Jovian ada darah jawa?..Abg nara kata jovian ada darah jawa, knp muka beliau takde pun cam jawa..Kalau Nina tu mmg sebiji jawa peranakan..

      Jom doakan mereka semoga berbahagia selepas nikah ni, Segalanya bakal HALAL tak lama lagi..

      0

      0
      • ABBY ADABI MEMAKAI TOPENG AGAMA says:

        Serious… ABBY ADABI ngko ni attention seeker kan? Kau bagi komen menganjing dn menghina orang… kemudian kau buat kesimpulan gunakan agama… untuk lepaskn diri daripada dikomen. Kau bagi alasan menegur… kenapa kau tak jumpa face to face? Guna nama sebenar…?? Hanya PENGECUT macam ngko jer yang boleh buat begitu.

        Paling best… bila kau ditegur… ngko sentap… mengelabah. Mulalah mengunakan pelbagai ayat / hadis yang ngko copy dan paste kan di dalam web.

        Serious… kalau KONON nak tegur membina bagai… GUNA NAMA BETUL… aku nak tengok, ngko ikhlas atau tidak. JANGAN HANYA BERANI MENIKAM BELAKANG.

        Phuiii…!!

        SEMJA…. TOLONG COPY AYAT NI DAN LETAKKAN PADA SETIAP KOMEN YANG DIBUAT OLEH ABBY ADABI.

        0

        0
      • One Direction says:

        tak main lah JAWA2 ni. bau dorang sangat busuk. baik kawin dengan omputih baru dapat anak cantik dan handsome

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Baru anak menteri nak kahwin dah PRESS CONFERENCE bagai..MIZZ NINA anak jutawan tu dulu humble je masa nak tunang n kahwin dgn Noh..Sekarang dah bertudung..

      HARAP NINA PUN BAKAL MENGIKUT JEJAK LANGKAH MIZZ NINA LA YE BERTUDUNG PAS NI (nama nak lebih kurang dua2 ni NINA)

      0

      0
    • Olngok says:

      I PUN KADANG2 TERPIKIR JUGAK YG SI JOVIAN NI GAY

      0

      0
    • tata says:

      Senyuman diorg sama, nmpak seiras….tahniah2……semoga bahagia….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tak baik geli kat orang sesuka hati. Aku rasa Jovian tu x buat salah apa2 pon dekat ko..

      0

      0
    • Olngok says:

      JANGAN MALAM2 NANTI SI JOVIAN NI MASUK BILIK DAFI SUDAH,MAKLUM LAH DAFI TU KAN GAY BOTTOM

      0

      0
    • Olngok says:

      NI OLGA ORI K,TERPAKSA TUKAR NAMA SEBAB SLALU SGT ORG MENYAMAR PAKAI NAMA OLGA NI,NAK BGTAU TU JE K BYE HIHIHIH

      0

      0
  2. Ms.Aprils says:

    Muka same lah!!

    0

    0
  3. Hakam says:

    sape diorg ni???

    0

    0
  4. Anti NENODANIS says:

    Melayu dan jawa?mak aii bagus nya takde tema yang pelik2.Korang jugak yang low profile kan walauuuupun nina kadang2 macam over sikit tapi dia lagi bagus dari anak pak menteri yang lain macam si TETTTTT yang riak nak mamps tu.

    Congrats uolls!

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      @AntiNENODANIS

      Siapakah anak pak menteri TETTTTT tu??

      A. Najwa Muhyidin Yasin
      B. Nedim Nazri
      C. Rizal Ashram Ramli Ngah Taib
      D. Gaddafi Ismail Ramli
      E. Semua di atas

      0

      0
  5. loveydovey says:

    i don’t like this couple… macam fake sgt… kat instagram tu penuh gambar berpeluk2 macam pasangan da kawen…. si jovian ni balik ja dari umrah terus upload gamba berpelok ngan nina… like seriously??? Alhamdulillah la ya da nak kawen….

    0

    0
  6. katakcomel says:

    Bestnye kawen ngan pereka fesyen..leh pakai baju cntik2

    0

    0
  7. malasletaknama says:

    Nina ni tak naik seri langsunglah. Pakai la apa pun.

    0

    0
  8. nonamanes says:

    Seriously, si Nina ni tak pikir status bapak dia ke yang boleh selamba sangat bergambar mcm tu? Same goes with Nadeem. Haishhhh

    0

    0
  9. Kim Kaukasihan says:

    memang la si jovian ni org jawa indon wehh..mak dia kan Silvana yg pengasas kosmetik Silvana tu..itu psl la diaorg kawin buat tema Melayu & Jawa…bukan sesuka ati mak bapak diaorg je nk buat tema camtu…bongok btol la korang ni..nk kritik lenkali jgn main hentam ajer….

    0

    0
  10. Abby Adabi says:

    ini semua haram bertaubat lah wahai manusia

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      @Abby Adabi CELOP

      Kau sape ek?KNP KAU MENGGUNAKAN IDENTITI AKU?TAKDE MODAL KE?

      Kpd pengomen2 blog nara jgn tertipu dgn abby abadi di ats ni..palsu die ni menggunakan identiti org..

      0

      0
  11. Nok-Nok-Nok says:

    Nok support you Jovien because you nak mendirikan masjid..!!

    pedulikan komen2 negatif yang ada. Focus kebaikan yang korang nak buat.. Insyallah boleh berubah ke arah kebaikan perlahan2.. Allah nak bagi hidayah tu tak kira masa.. kita berusaha je melakukan kebaikan ok..!!

    Jangan ambil pusing suara2 sumbang dari org lain..
    Wish you all the happiness in this world and world after..

    Daaaaaaaaaaaaaa..

    0

    0
  12. rambut palsu says:

    asal laki guna baju warna warni je terus kena cop gay. kalau cmtu dorg artis laki korea tu smua gay la ye. dh nama pun pereka fesyen takkan dia nk berfesyen mcm simon cowell yg 24jam guna tshirt hitam ketat dan jeans.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Tak salah kalau mereka nak buat PC. Mereka berdua anak orang ternama. Jovian dah memang popular sebagai fesyen designer dan maknya Silvana pun popular sebagai pengasas kosmetik Silvana. Nina anak menteri dan adik kepada Dafi. Sekufu la tu. Umur pun lebih kurang sama. Muka pulak seiras . Mereka bercinta dan nak kawin. Normal la tu. Kalau Jovian Gay , dia tak kan nak kawin dengan pompuan…Ala.. orang yang nampak macho dan hansome belum tentu boleh beri zuriat . Tahniah semoga berkekalan hingga ke anak cucu.

    0

    0
    • Godek says:

      ala biarlah kalo mereka nak buat pc…cara mudah nk bgtau smua kan??cuma yg x bkenan nya,tgk perangai mreka yg ska sgt gbr pelok2 mcm dh kwin lagaknya..lps ni ada lh,gbr pre wed ye..??kan skrg dh trend retis @ celebrity ambk gbr pre wed…..

      0

      0
  14. Anonymous says:

    http://beautifulnara.com/tahniah-jovian-mandagie-dan-nina-ismail-sabri-kahwin-14-disember-ini/
    entry nara yang semalam salah tulis ke atau aku salah baca????

    0

    0
  15. nonanooo says:

    Jovian umum nk kawin so xde laa customer dok sebok ketuk pintu kedai nk baju kawin urgent ujung tawon niii…
    Sekurang2 mereka tau mereka dikenali buat laa pc walopong bukan artis tetap inform sume perkara baik…. Xde laaa bila dh ade anak bru ckp dh kawin 2 kali

    0

    0
  16. anon says:

    aku suka couple ni pasal dorang humble je..tapi gambo2 kat atas ni mmg FAKE sgt sebab dlm insta gambar peluk2..duk atas riba bagai..tiba2 gambo kt pc kena control..hahahahaha

    0

    0
  17. Mdm Temah says:

    Aku tak brape familiar ngan Jovian ni..aku igt kn die ni non Muslim..

    0

    0
  18. kak mahh says:

    Akak perhatikan Jovian ini memang murah dengan senyuman. Tahniah buat mereka berdua.

    0

    0
  19. q10 says:

    Aku doakan yang terbaik untuk pazangan ini….apa2 salah yang kita nampak diorang buat moga2 Allah ampunkan…walaupoun nampwk urban…aku nampak hati jovian ni dah ke arah agama.( paling kurang dia pi semayang jumaat.pakcik sebelah rumah aku dah umur40an selalu skip jumaat)..insyallah..tak lama lagi bolehlah didik isteri menutup aurat…sama2 kita doakan yer.

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      @q10,

      Yg fardhu 5 waktu tu jovian ni kerjakan tak??Cara kau ckp mcm kau bibik umah die plak siap tahu dia g solat jumaat ke tak..Siap kau kutuk hal jiran tetangga kau tak g solat jumaat..Kau tahu tak hukum menyebarkan keburukan jiran ni??

      Mahukah kau, aku beritahu tentang tiga jenis manusia yang celaka:

      1.Imam yang zalim, bila engkau berbuat baik kepadanya ia tidak berterima kasih, jika engkau berbuat salah kepadanya ia tidak memaafkan.

      2.Tetangga/jiran yang jahat, jika ia melihat kebaikan padamu ia tutup-tutupi, jika melihat keburukan padamu ia menyebarkannya.

      3.Isteri yang buruk tabiatnya, jika engkau berada di sisinya ia membuatmu gusar/tidak senang. Dan bila engkau tidak berada di sisinya ia berkhianat.”

      Diriwayatkan oleh Ibnu Abi Syaibah dalam kitab Al-Mushannaf (3/559) dengan sanad yang shahih)

      #kau kategori yang kedua tu…

      0

      0
      • q10 says:

        Aku memang bibik rumah dia..kadang2 aku pergi bersih butik dier….
        Aku tak nampak rukun2 islam lain dia buat ke tak…aku nsk sibuk pesal? Tuhan ada rboleh tengok…bukak la ac ig..boleh update pantast cerita terkini retis2 ni….
        Ko kenal ke jiran aku..bukan aku sebut nama pun…
        Ko baca balik pesanan no 3…tu nasihat khas untuk ko.

        0

        0
    • Anonymous says:

      betul. macam mizz nina, masa dia memula famous dengan lagu what you waiting for semua orang condemn MV lagu tu. tapi sekarang Alhamdulillah dia dah tutup aurat.. at least jovian and nina ni ambil langkah nak kahwin, nak halalkan hubungan. step nak berubah jugak tu kiranya. semua orang boleh berubah.

      0

      0
  20. Siapakah manusia ini? Aku pun xkenal…

    0

    0
  21. kaykillua says:

    Nasib baik tak kenal,..haha

    0

    0
  22. illa says:

    Tahniah la!! Semoga bahagia ke anak cucu. Gambar yg diorang berdua senyum sesama tu ada nampak iras. Muka Nina Ismail Sabri sangat sweet dan nampak sangat gembira.All the best for the marriage:)

    0

    0
  23. […] (8 GAMBAR)Bakal Pengantin Baru, Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri (77) […]

    0

    0