Written by AbangNara | November 9th, 2012

Salah seorang selebriti yang mencuri tumpuan sepanjang Anugerah Skrin 2012 ialah Rita Rudaini. Gandingannya bersama Adi Putra ternyata membuatkan penonton menjerit keterujaan. Memang mereka berdua ada aura yang tersendiri.
rita rudaini ask2012
Kehadiran Adi Putra dan Rita Rudaini ternyata menyelamatkan malam Anugerah Skrin 2012 yang hambar dengan dialog yang terlalu meleret. Ini bukan pendapat Abang Nara seorang tetapi ribuan penonton yang meluahkan isi hati mereka menerusi Facebook dan Twitter.
rita rudaini ask2012
Sememangnya konsep yang ingin dibawa untuk ASK2012 amat menarik tetapi mungkin pihak penganjur boleh memberikan tumpuan kepada kelancaran majlis. Kadang-kadang Abang Nara terasa macam menonton teater pulak. Lagi 6 keping gambar Rita Rudaini di ASK2012 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

rita rudaini ask2012
rita rudaini ask2012
rita rudaini ask2012
rita rudaini ask2012
rita rudaini ask2012
rita rudaini ask2012

Kredit foto Facebook Anugerah Skrin dan Twitter GUA Malaysia.

148 responses to (8 GAMBAR)Rita Rudaini Di Malam Anugerah Skrin 2012

  1. hijau says:

    kehadiran neelofa langsung xmenarik perhatian haha!

    0
    0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Cantik sungguh rita mlm ni :-)

      Hijau.. neelofa x berharap tok ko menarik perhatian dia mlm ni ..

      0
      0
      • ikan sardin lover says:

        mesti neelofa perasan ingt dia jadi perhatian malam ni… padahal rita lg cantik…rita yg selamatkan keadaan, kalau tak..x tahu lah mcm mana ASK mlm ni

        0
        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Tu ko yg kata neelofa perasan.. benda yg tak betul blh jadi fitnah namanya.. ckp jer la yg ko dengki dgn dia.. x pyh cover guna rita.. masing2 ada lebih dan kurangnya.. cuma ko tu terlebih nmpk kurangnya neelofa kn?

        0
        0
        • Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

          memang betol ape yg kau cakap tu kipas minah jambu setuju….setiap pompan ada kejambuan masing2 tol tk neelofa cantek rita pon jambu pojiah pon cantek erra dia dh sememang nye cantek..lebih2 lagi umi aida cantek sekaliiiiii….tapi ada artis yg dudok jadi penonton pakaian dia macm orang baru balek dari mengerja kan haji ! ape betol ke ape yg minah jambu nampak ni ? si YATT dia baru balek haji ke ?

          0
          0
      • ikan sardin lover says:

        betul lah rita lagi menyerlah dr lofa, kau kena terima kenyataan kipas yg idola ko tu tak mendapat perhatian org malam ni..yg jd perhatian malam ni rita rudaini. aku bukan nak gunakan nama rita…aku tgk dgn mata aku sendiri..rita lebih menyerlah..

        0
        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Ada aku ckp aku x terima kenyataan..? ko tuduh2 ni pun dah jatuh fitnah namanya.. masing2 ada kelebihan dan kekurangan.. hak mereka utk menyerlah tak pyh la sampai ko nk tuduh neelofa perasan..

        0
        0
      • Ko Kesah says:

        tak boleh salahkan skrip jugak, sebab tu pelakon kena kreatif sebab dia yang main watak pandai2 la..neelofa nampak agak kaku utk menghidupkan watak.

        0
        0
      • ikan sardin lover says:

        eh kipas..ko ni skit2 fitnah..abis tu mana kau tau dia tak perasan..aku tgk pun tau dah, kau ni skit2 backup neelofa..x payah backup sgt lah..ko memang x leh terima kenyataan neelofa tu x ada fungsi jd pengacara malam ni, dah aku malas nak layan ko kipas cap udang..

        0
        0
      • Gadis 9 Dara says:

        korang rasa c Rita ni balik event ni check in hotel tak dgn Adi? kalau aku sah2 ajak Adi check in hotel cepat2! siapa tahan beb bertentang mata dgn jejaka idaman malaya Adi Putra!

        0
        0
      • Kakiwayang.com says:

        semua lawa dan cantik untuk ditonton tp still boring….tengok rita ni teringat plak kat baju ngetat fauziah ghous…=p

        0
        0
      • venda vetul korang thumv down kan . korang memang vangang!

        0
        0
      • korang nak thumb down aku teruk2 pun aku tak kisah, tapi kalau aku cakap scripting dan konsep macam tahi from the very beginning, korang kena terima. aku tengok ASK 2012 dari segi tema n execution konsep penganjur sendiri dah konpius n faktap. Teori aku kenapa dan bgaimana semua kekeliruan ni boleh berlaku ialah kalau dilihat balik orang ‘industri’ dan kreatif works banyak terdiri daripada golongan konpius jugak..golongan cuba nak jadi benda lain dan sudahnya takut dan lari dari bayang2 sendiri..itulah golongan LGBT..hahaha wat say u? ke korang yg dalam page nara ni pun tergolong di kalangan mereka juga? le sigh….

        0
        0
    • Anonymous says:

      Nasib baik ada rita yg cantik lg berbakat tu… klau hrp si neelofa perasan tu
      rmai kot dh angkat kaki balik…kegagalan mlm ni totally disebabkn nelofa.

      0
      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Yea la tu..gagal neelofa jer la ko nk salahkan.. nmpk sgt dengkinya.. dan nmpk sgt neelofa watak utama yg ko nnti2 tok persalahkan.. kesian.. nmpk sgt tak pernah kerja secara berkumpulan sampai menunding jari pd yg tak suka semata.. ko ni katak bwh tempurung ke?

        0
        0
      • Anonymous says:

        yela org lain semua ok je aku tgk kecuali neelofa.. siap tanya audience “dtg nak tgk dia kn”..ape kes… hahaha.. dia ingt tu konsert dia kot…tak bley blah

        0
        0
      • huahuahua says:

        aku pon tatau ape yg pompuan tu dok meratib merepek2 atas pentas..siap buat statement org dtg situ nk tgok dia kalu x silap aku dengar..tpi respon yg dberikan….senduuuuu….keluo abes nasik dri mulot aku smlam loya..hahahhahaha.ntahle ko neh neelofa!

        0
        0
      • haha says:

        anonymous, yang paling best bila dia kata datang nak tengok dia tu, takde sambutan dari penonton kan..
        dan muka dia ada sikit berubah kan?hehe

        0
        0
      • korang sumer cam baguslar sgt says:

        betul2..aku setuju sgt!
        sebbek ader rita rudaini pojaan hatiku jadi penyeri..
        kalo harapkan minah ketot konon2 jadik puteri tu..hancusss!!

        0
        0
      • bapak tiri lopak says:

        eleh cik kipas oiii, x pyh nk back-up sgt laa lopak ko 2. ko tgk komen2 org yg puji rita dgn komen ko, mana lbh byk click like ? kat situ dh tbukti yg lopak ni arapkan kontroversi jee, bakat?? hampehh.. dh dialog ntah apa2. kalo ko nk salahkan penulis skrip, aku x rasa penulis skrip silap tulis. rahim razali mbahasakan diri ayahnda, awal pnggil rahim razali ayahnda, tiba2 lopak spoil pnggil ayah, trus bterabur skrip awal sbb dia. pstu ending bila muncul ummie aida. org lain sebut bonda, dia tiba2 sebut ibu. ummie aida pn mcm serba salah nk mbahasakan diri bonda @ ibu. KO MMG TUNGGUL KAYU laaa lopak. turun stage jd penonton lg baik dr ko dok merepek atas pentas 2. bterima kasih laa pd penyampai2 serta rita & adi yg mnyelamatkan acara..

        0
        0
      • Mai says:

        Make way for aiman n izara they make a sweeter couple.ady n Rita agak overaged kurang gula.

        0
        0
    • Anonymous says:

      tugas neelofa utk mngacara n bg aku she did it well enough.. nak puaskan ati smua org payah la, tp diz event is one of the best la gak kot..themes n presentation smua ada class tsendiri.. paling best dengar adibah noor nyanyi~ so overall gandingan awal, neelofa n datuk rahim is good ^^,

      0
      0
    • haha says:

      cantikkk :))

      0
      0
    • Bibik says:

      Baru aku Tahu ex husband Rita ni rupanya Akbar saari yang pengulas Kat astro arena..peace! -penambah info-

      0
      0
  2. Solehah says:

    cantiknya rita malam ni :)

    0
    0
    • sinchan says:

      Sama dgn marimar la pla..

      0
      0
      • kristine samosa says:

        sinchan,nko mmg btul la.wajah rita ni mmg ade iras2 si marian tu.tp rita ni mmg cantik dr dulu hingga skrg.pernah tgk pic dia x ber makeup tp still nampak lg cantik.ini la yg dkatakan natural beauty.

        0
        0
      • takdenama says:

        rita memang lawa. pernah jumpa dia in person dkt IJN baru2 ni.. dia rushing sbb nak melawat bapak dia kat situ. aku nak panggil, tapi risau. takut termengganggu pulak. so, dok perhati jelah diam-diam. bila dia toleh, dia sendiri yang senyum. eh, mcm aku lak retis eh. ahaha! terus lambai tangan kat dia, dia lambai balik. pastu terus aku tanya ikut gerak bibir je.. sbb jauh, takkan nak jerit.., tanya, “nak salam boleh?” (nak gi dekat dgn dia sbnrnya. tapi takut la ganggu dia dgn mak, anak2 n maid dia time tu). dia angguk je, pastu dia turun tangga nak dtg kat kitorang. nampak mcm umur 25 je dia ni.. kecik molek. tak mekap, lawa. dia cakap dgn maid dia pun lembut je.. dalam gambar, nampak mata dia mcm juling air sikit. tp bila tgk dia betul-betul, aku tak tau mana yg juling.. hahaha. tp, dia mmg lawa + baik. tu bg aku lah kan. org lain, tak tau la aku.

        0
        0
    • MEW TWO EX says:

      Rita Rudaini cantek natural , Che Ta patot sedar dier dh kertu , tk yah nk promote2 suke lelaki below 30 , SICK !!

      0
      0
  3. akak cumel says:

    Likeeeeeee..m. Love u ;)

    0
    0
  4. neyna says:

    makin kurus pulak rita ni..

    0
    0
  5. vio says:

    terlalu hambar, bosan n tah hape2! masa bRU tgok td..ingtkan cerita apa..rupanya anugerah skrin? come on..dh mcm anugrah budak skolah.totally bored.nasib baik ada rita n adi putra

    0
    0
  6. syabela says:

    aidil xjeles ke.;).rita cantikkkk walaupun anak da 2

    0
    0
  7. syabela sha says:

    aidil xjeles ke tgokkk….;p

    0
    0
  8. yatt says:

    dr dulu sampai skrg suke tgok rita rudaini…berlakon on best…rugi aidil mempersiakan die..tersangatlah rugi..

    0
    0
  9. j says:

    anugerah skrin paling hambar dalam dunia mcm majlis biasa jer…audience semua boring

    0
    0
  10. anugerah boring 2012 says:

    kurang promosi ke atau org dah kurang tgok tv3suku sekarang ni…. mybe sbb tu ramai tak tahu ade live mlm ni… hahaha

    0
    0
  11. hijau says:

    confirm saham rita melonjak2 pas ni.harap sgt anugrah bntang popular die mnang!

    0
    0
  12. anugerah boring 2012 says:

    kurang promosi ke atau org dah kurang tgok tv3suku sekarang ni…. mybe sbb tu ramai tak tahu ade live mlm ni… hahaha…

    0
    0
  13. tidur mati says:

    ni anugerah skrin ke? macam dokumentari zaman purba je, dah la failed ‘bahasa’ awak, beta, saya, entah apa pun aku tak paham. menguap 10x tengok anugerah skrin kali ni neelefo jadi patung boneka je ke? berdiri duduk je aku tengok…

    0
    0
    • zura says:

      tidur mati…mne ad neelofa dok jd ptung..die kn interframe lbih td..haha

      0
      0
    • Anonymous says:

      Baru start je dh pn boring. Trus tukar channel. Tgk wedding dato lee chong wei lg bagus.

      0
      0
    • tdo says:

      acara baru stat 15 minit aku da tdo! merepek meraban je dorg wat ‘drama’ syok sndiri kat atas pentas.. dkt kul 12 terbangun tgk ASK x abis lagi.. kahkahkah

      0
      0
  14. Dialog Skrip utk Aidil Zafuan jadi watak tambahan dalam skrin nieeee.... says:

    “Arghhh!!!!! Jandakuuuu!”

    …dan lenyaplah watak tambahan tu lepas disepak bola dari tepi.padamlah lampuuuu…sekian~ =p

    0
    0
  15. IKAN says:

    RITA MEMANG CANTIK JADI PUTERI…
    HARAP RITA DPT BERLAKON LEBIH BANYAK FILEM DAN DRAMA LAGI…SEBAB DIA CANTIK SEMULA JADI…

    0
    0
  16. opps! says:

    sorry to say, anugerah skrin 2012 is back to jahiliyah. like if agree.

    0
    0
    • thumbs up says:

      aku setuju sangat, zman kegelapankan? haha, sapa yg unlike tu tak dpat terima knyataan kot, btw, nice debate:)

      0
      0
    • TV3 SUKU says:

      Zaman jahiliyah?????
      AAAAAH….. KALAU NAK TAHU TU LAH angkara TV3!
      MAJORITY ARTIS POMPUAN MELAYU DRESSING KE MAJLIS2
      PUN DAH BALIK CARA JAHILIYAH

      0
      0
  17. sis says:

    kalau gandingan rita dengan shamsul yusuf kan best…
    hehehe…
    rita memang cantik sekali….

    0
    0
  18. bosan says:

    Start2 je , 2 kali lofa slah ckp . Aku rasa mcam tgk teater je . Nta apa2 . Meleweh je lebih .

    0
    0
  19. fillet ikan says:

    rita sgt cantik lah.. aku tgok ASk sbb dye. time muka neelofa, aku sanggup ttup tv ngan kain. ahahaha

    0
    0
    • terlupa name says:

      eh fillet bukan td ko dh letak tapak kasot kat tv tu…asik2 nmpak “lopak” ko tuju je cap tapak kasot ko…….

      0
      0
  20. fillet ikan says:

    aku tgok ASK sbb rita ngan ady putra je.. time neelopak, aku ttup mata.. haha

    0
    0
  21. Anonymous says:

    Oooo jue ajijs tapak kaki rita pun ko x dapat lawan,ni kan plk tang muka dan bakat tertinggal jauh nun kat belakang rita.tteeeerrrrrbbbbaaaaaaeeeeeeekkkkkk RITA!!!!!

    0
    0
  22. ada aku kesah says:

    semangat nak tgok anugerah skrin.konsep fairy tale cam best jek..last2, cam hampeh..serabot jek ramai sgt kat atas pentas tu..last2,top tv..xda aku skit ati tgok neelopa yg siyez x best..

    0
    0
  23. eqeen says:

    i like (^_^)

    0
    0
  24. zura says:

    neelofa ske gle interframe & attention…mse ckp mcm die sorg nk conquer camera.
    awal yg da senior tu pn xde nak mencapap sgat..

    0
    0
  25. alin says:

    rita sempoi je tp t’bek..nealofa budget2 tp ckp libang libu..xlyk langsong jd pgacare.

    0
    0
  26. michelle says:

    we love u rita! u r the best!! neelofa tnggelam dek kehadiran rita…

    0
    0
  27. Anonymous says:

    Mula2 aku semangat nk tgk sampai aku ckp ngan anak aku jgn tukar channel lain.. Sekali start jer c lopak ntah ke ape2 tersasul dah lah cam kayu aku tgk lopak dh cam main teater bangsawan.. Aku rasa bangsawan lagi best di tonton… Lepas ty tgk nye tgk pai pat ady, rita n misha omar.. Abis jer aku tukar channel lain tgk Xfactor pun chantek…Pandangan aku lah lopak nie cantek cuma dia tk de Xfactor yg tertarik kat dia.. Maksud aku aura dia tk de.. Tgk lama2 bosan… Heehee

    0
    0
  28. ayu rau dah dah la tu cukup cukup sudah cukup sampai di sini saja oooo says:

    cantik sgt rita muka lembut2 macam gabungan antara sarah shahi (fairly legal) n kim kardashian..harap2 dia bertemu dgn seorg lelaki yg boleh menjadi suaminya dunia akhirat..amin..

    0
    0
  29. Rita is my idol. Seriously, Rita is the queen of the night. To Aidil, please low down ur ego. She’s the prfect wife & mummy to ur kidz. Apa apa pun, no function Neelofa & Awal Ashaari, unmatched partner ;)

    0
    0
  30. umie says:

    part piere andre bg ucapan tu..tetibe satu hall tsenyap n kaku..tekesima agknye..ucapan yg dlm mksdnya n maybe ade segelintir artis mlm ni yg terase..ucapan terbaekk..dalam hiburan ni jgn lupe n alpa pd yg Maha Esa.

    0
    0
    • rupanya rupamu says:

      setuju sangat!!!!!!! peringatan halus dalam ucapan piere andre amat amat amat laa saya kagumi…. patut artis lain yg terlalai sekejap akan bangun selepas ini… sebagai artis muslim/muslimah anda patut menyelitkan sedikit unsur2 keagamaan dalam bait ucapan…

      0
      0
  31. yamiras nisa says:

    macam teater skolah plak aku tgk…. bosan laa…. tak sure nak gelak ke, nak senyum ker… tapi yg pasti dahi aku berkerut2 tgk ask nih…. bosan giler…. cam memperbodohkan diri sendiri jer diorang ni kat atas pentas… sory la aku rasa ni la ask paling fail yg penah dibuat….konsep menarik… tapi isi hampeh…..

    0
    0
  32. oya says:

    ohh adi putra, ritaaaa…… i likeeeeeeeeeeee :-)

    0
    0
  33. kayurodok says:

    kalau si rodok amik “watak” puteri anastasia tu,mmg konpem ramai yg angkat kaki balek awal & ramai yg tgk kat umah tido awal..hahaha
    kalau jueajis???mmg konpem ramai yg muntah!!!!

    0
    0
  34. abg mat says:

    gambar no.5 tu rita tutup apa… tutup petpet ker

    0
    0
  35. Farah says:

    Rita did a great job with Adi . Menyelamatkan keadaan sangat sangat dengan konsep ASK yang totally boring at all . Kalau letak Zizan rasanya best jgk , and konsep teater tu sangat snagat tak menjadi , dan meleret . Thats my opinion , Neelofa pun tak menjadi jugak , So boring .

    0
    0
    • elok la says:

      letak zizan..semua hukum agama dia jadikan bahan lawak..elok la x letak dia..ramai lagi pelawak yg bleh jaga tutur kata dan adab melainkan dia ni..kemaluan pun jadi bahan lawak..

      0
      0
  36. zuragoogoo says:

    abg nara, pic anugerah skrin kat rotikaya cantik2… cepatlah curik kat blog tuh…tepek pic2 tu kat sini… rotikaya bongok sikit nak kena klik satu2.. xmacam blog abg nara terus jew skroll ke bawah… kan senang nak tengok… nak komen pon senang… nak carut ape pon org tak tau.. xyah nak sign in FB account bagai… bodoh tol rotikaya tuh… xmacam abg nara… tau cedok org punya n senang2 dapat award… setakat benda dosa2 mcm nih xperlu lah nak bersusah payah kan…. syg abg nara

    0
    0
    • maibiskut says:

      haha… puji dlm kutukan tu nara… aku pun benci nak tgk gmbr kat roti kaya kene click gambr satu2

      0
      0
  37. apit says:

    Aidil Zafuan berkata dalam hati ”Ruginya aku” *facepalm*

    0
    0
  38. ikam masin says:

    Lebih bagus tak ada pengacara,Lofa hampir 1 jam siaran duduk je. Macam tidak sesuai langsung lofa ni…harap muka je jadi periasan…Rita rudaini Tahniah memang ada Aura.

    0
    0
  39. ikan masin says:

    Zizan buat orang gelak hahaha..

    0
    0
  40. yan says:

    Gandingan adi putra n rita untuk adaptasi novel sehangat asmara karya aisya sofea…..best

    0
    0
  41. Prince Noob says:

    watever la rita rudaini

    0
    0
  42. Reena says:

    Nasib ada Rita Rudaini & Adi Putra..nak harapkan awal & lopa..mmg tak lah.

    0
    0
  43. Lagubestbest says:

    Banyak sangat pegang2 malam ni kan?

    0
    0
  44. miss wawa says:

    Ala kenapa bukan Nora Danish dan Adi Putra???? Mesti best punya….

    0
    0
  45. bungakejora :) says:

    RITA mmg cantik ..cuma lakoan dia mcm malu2 sikit secara live aku tgk la..
    lofa bagaikan puteri mlm tu puteri yg baru meningkat mcm jadi wanita….

    0
    0
  46. sengih je says:

    rita cantekkk… suka tgk… menjadi plak watak dia.. x yah pegang2 sangat pun xpe..menjadi jugak watak dia ngan ady putra.. renungan mata ady putra walaweh.. pengarah persembahan kena pikir lagi out of the box. takyah terikat sangat dengan yang sedia ada..

    0
    0
  47. Leo says:

    Lepas ASK mlm td, baru Neelofa sedar rmai x mnat dia.. hehe

    0
    0
  48. momo says:

    yup….Rita wayyyy much better with Adi. not nora daish!! please lah dh mcm adik beradik ngan suara nora yg sooo annoying.

    0
    0
  49. sis says:

    Adi Putra tu macam Shah Rukh Khan Malaysia la….

    0
    0
  50. mak c kina says:

    penyelamat majlis!…klu 2org ni xde,xtau pe jd mlm td,sume org blk kot…nk harapkan yg 2org yg kt tepi blah sinun tu,yoksah la…nyemak je…lebih baik umie aida je yg bercerita sengsorang..UA intonasi suara yg berbeza,mmg sesuai utk teater..n aku suke sgt couple ni…so sweetttt…nape bkn dorg yg berlakon cite Aku Terima Nikahnye?but it doesnt mean aku xsuke ND…harap2 pas ni dorg bleh belakon sme2…mse kuar je dorg ni,hati aku dah tersentuh dah…ohh…what a wonderful life….

    0
    0
  51. ee says:

    RR the best..pretty and perfect..~

    0
    0
  52. Anonymous says:

    suka rita!!!

    0
    0
  53. kakikang says:

    hahaha…..rita so santek…suke tgk dia…neelofa cantik gak tp x minat ar tengok dia…perasan..huuuuuuu

    0
    0
  54. […] Salah seorang selebriti yang mencuri tumpuan sepanjang Anugerah Skrin 2012 ialah Rita Rudaini. Gandingannya bersama Adi Putra ternyata membuatkan penonton menjerit keterujaan. Memang mereka berdua ada aura yang tersendiri. Kehadiran Adi Putra dan Rita Rudaini ternyata menyelamatkan malam Anugerah Skrin 2012 yang hambar dengan dialog yang terlalu meleret. Ini bukan pendapat Abang Nara seorang … Read more… […]

    0
    0
  55. mak c kina says:

    nak sgt tau sape la actor yg bini dia xbg berlakon dgn rita…sape ek actor yg penah de hati dgn rita?…aku mcm xpenah dgr plak….

    0
    0
    • x payah letak nama lah says:

      bukan si fauzi nawawi ke?? kn dulu siap masuk kolam rita buat lisdawaty tu sbb lisda bongok ckp rita scandal laki dye.. padan muka. apa kelasss fauzi je pn. hahaha

      0
      0
      • mak c kina says:

        ye ke?…bkn ke mse tu fauzi yg ckp rita suke kt dia?…padahal rita xhingin pun…hahaha…g pn lam paper tu kate aktor populer…fauzi tu populer ke?…

        0
        0
    • Anonymous says:

      Fauzi nawawi tu mana ada popular……Orng tu Aaron daa. Aku pun dok ttertanya tanya. Tapi bila beli Berita Harian smlm yg ada gamba Aron ngn Nadia Nissa. Wartawan tanya dia betul ke apa yg di tulis kat ruangan CAK Harian Metro tu?? Wife Aaron siap x bagi Aaron berlakon ngan Rita. Pempuan lain boleh. Napi Rita x boleh….. Ada percaya??

      0
      0
  56. cik timah says:

    ask bosan gle!dgn tema fairytale konon!pihak tb 3 x pndai plih tema!pengacara pon mcm adoi ai..kelam kabut aq ngk!pling gud scha lah!sound lofa,i;ii be watching u lofa!behave!!hahahaha

    0
    0
  57. mamat lambung says:

    HAHAHAHA LOPAK PERASAN ENTAH APA2 NASIB BAIK ADA RITA PUNYA SKETSA SEBAB TU AKU LAYAN JUGA BAB LOPAK JE AKU SKIP KE CHANNEL LAIN.ASK 2012 LAH YANG PALING TERUK SEKALI PUIIIIIII.

    0
    0
  58. Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

    Minah jambu la korang korang semua suka ngan rita pasal rita cantek pada mlam anugrah skrin tapi korang korang jangan lah kondem lofaaaaaaaaaaaa sepatut nye kasi dia semangat untok bagos kn lagi lakonan dia ! ni tk asek2 nk jatoh kn lofaaaaaaaaaaaaaaaaa aje …nk kate kn lofa kn pelakon baru n dia baru je nk belajar2 macmana nk bagos kn lagi lakonan dia …kasi la dia semangat untok terus kn perjuangan dia sebagai anak seni ! komen macm musibot huh !!!

    0
    0
  59. angrygurl says:

    pasal lakonan adi + rita aku bagi pujian la tapi pasal lakonan lofa tu memang boring gila..elok2 aku tengok terus tutup tv n drive balik kg..hajat nak balik kg pas tgk ask 2012 tapi boring gila sebab tgk lakonan lofa..serius memang hampeh lofa..buat suasana zaman beraja tapi cakap bahasa biasa..setahu aku law cakap bahasa kerabat ni ayanda..bonda..tak baca skrip betol2 la tu..

    0
    0
    • Anonymous says:

      oi same! lepas fedap tgok neelofa ckp merapu2 bahasa tunggang langgang naseb baik ade rita n adi putra… turn neelofa blik trus haruk laki aku ajak blik kg..haha

      0
      0
  60. Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

    Minah jambu tau la korang korang semua suka ngan rita pasal rita cantek pada malm anugrah skrin tapi korang korang jangan lah asek2 nk kondem lofaaaaaaaaaa sepatut nye kasi dia semangat untok bagos kn lagi lakonan dia ! ni tk asek2 nk jatoh kn lofaaaaaaaaaaa aje…nk kate kn lofa kn pelakon baru n dia baru je nk belajar2 macamana nk bagos kn lagi lakonan dia…..kasi la dia semangat untok teros kn perjuangan dia sebagai anak seni ! komen macm musibot huh !!

    0
    0
  61. stepstep says:

    best tgk rita dan adi putra belakon. kaku sgt nealofa kan. ntah ape-2. xbeshla nealofa tu. and lg best tgk time scha sma nabila ckp ‘ nealofa , i’m watching you’ hahaha.

    0
    0
  62. puteri anastasia yg cantik meletop says:

    mlm ni rita blakon Anak Lorong kn?? xkn ku lepaskn pluang nih.. haha

    0
    0
  63. safe says:

    Rita n Adi cun. suka tengok. Awal ok la.. Lofa comel tapi memang kaku la. kena terima kenyataan. Cermin ajaib good. Nenek kebayan pun good. Sapa nenek tu?

    0
    0
  64. tina says:

    zizan gak yg best!!!! hahahaha

    0
    0
  65. Kiasfansuri says:

    Hanya suami dayus membiarkan isteri mereka berkelakuan demikian

    0
    0
  66. aku says:

    nasib baek aku xg tengok. duk terperap dlm blik layan tenet lg syok lol
    aku sangat2 sukakan rita.her courage for her kids,her acting,her talent, her personality and her youthfulness
    tp aku tgok muke die cam dah lain skit,mcm disuntik(not as bad as botox but definitely something).akuje ke yg perasan? kalu btol aku je, alhamdulillah…aku harap2 die xterjebak mcm artis2 kertu yg lain.die dh sgt cantik,please don’t change them

    0
    0
  67. Anonymous says:

    fitnah, dengki..tu je la point si kipas payah mati neelofa nak back up neelofa.

    *’kagum’

    0
    0
  68. nak komen jgk says:

    rita belakon ank lorong x best…dia tu kalu blakon jd jahat tak penah jdik..muka baik n memek muka xjd..eleh menang anugerah wei..

    0
    0
  69. Liya says:

    kalau digandingkan rita dan ady dalam satu filem, pasti filem akan meletop letop

    0
    0
  70. nurulis86 says:

    bosan giler…lg2 neelofa

    0
    0
  71. Aunty Wife Uncle says:

    Nama pun Anugerah Skrin, mmg sesuai sgt dgn tema dan konsep pementasan teater. Cuma bg artis2 yg mgambil bhgian dipentas haruslah memberi komitmen yg tggi. Mghayati watak dgn baik dan mghafal skrip dgn betul. Jgn hnya mgharap pd rupa paras semata dan ter over confident.. Sbb bkn kita sorg je yg cntek.. rmai lg yg cntek2 tp pakej dgn bakat.
    Keayuan Rita mmg jgn disangkal, apatah lg bakatnya yg menyerlah. Watak baik, jahat, muda atau tua, smua mnjadi.. All the to U..

    0
    0
  72. body rita sedap says:

    body rita mmg mantap..mampat..padat..ketat..boolat..kalo dpt…

    0
    0
  73. Anonymous says:

    Nasi lemak neelofa 3 ringgit, rita rudaini 2 ringgit setengah tapi ada sambal lebih?

    0
    0
  74. aku tertipu says:

    Tengok budak sekolah buat pementasan lagi best..dahla tggu dpan tv awal sbb promo ASK kemain ada Nilofa..gaya princess dan prince berdansa, tgkap gmbar kat tangga..rupanya indah kabar dr rupa..

    0
    0
  75. oldmanstyle says:

    Lawa Rita..nnt Aidil dh lepaskn ko, aku cari ko plak..aku pn ketua pemuda jgk mcm sumali..hahaha

    0
    0
  76. yati says:

    hahahhaa sian lofa kena hentam, tp mmg pon, kehadiran dia tu cm xde apa2
    kalu dia xde pon xper :-p…hambar la dia jd pengacara, tahun depan kasi org lain la hehehehe

    rita best, mmg penyelamat mlm tu….kiranya gandingan adi & rita mmg best, tp jgn lupe pelakon2 yg lain, aku suka khairiah jd mak andeh hahahaa best gk

    kiranya kalu xde teater itu…mmg hambar sungguh…

    tp kalu korang perasaan la ms tayangan belakang tabir ASK2012, mmg cm kabut + tegang skit huhuhu

    0
    0
  77. gadis sunti says:

    saya suka rita n ady nie…sweet jer…piere pun sy suka…siapa prasan awal ckp dkt dato’ rahim razali ” bukan saja rabun,tapi pekak” lebih kurang mcm tula…pastu dato’ bnyk diam jerr…siapa prasan…saya rasa bahasa pengacara ni perlu diambil kira…tidak menghormati org lebih tua…(kalau tak silap sy dgr mcm tula..) apa2 pun lawak,romantis yg di bawa oleh rita n ady mg best…suka..klu pasni rita pkai tudung ramai la lelaki nak kahwin dgn dia…cantikk…n good mummy..

    0
    0
  78. putumayam cicah kari says:

    RR ni mmg lawa..Cuma masa dia brlakon cerita Ameera dgn Syamsul..gayanya asik nak mnja2 gitu..Pelakon kena selalu mngikut watak dan kehendak skrip sje ke..takkan boleh nak tepis2 sikit.

    0
    0