Written by AbangNara | July 5th, 2012

Semalam, bertempat di Grand Dorsett Subang Jaya, telah berlangsung majlis Malam Anugerah Stail EH! 2012. Untuk makluman, EH! ialah sebuah majalah yang sangat popular di kalangan muda-mudi Malaysia. Ramai selebriti yang hadir ke majlis ini dan yang paling mencuri perhatian Abang Nara ialah bakal ibu, Fasha Sandha.

gambar fasha sandha mengandung

Fasha Sandha yang ditemani oleh Jejai tampak makin berseri-seri. Nampaknya seri muka ibu mengandung sudah mula menunjukkan kesannya kepada Fasha. Dan kejelitaan Fasha semakin terserlah apabila mengenakan pakaian yang direka khas oleh Amelia Hassan. Memang seriously gorgeous sangat.

gambar fasha sandha mengandung

6 lagi gambar Fasha Sandha di Malam Anugerah Stail EH! 2012 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook We Love Fasha Sandha.

gambar fasha sandha mengandung

gambar fasha sandha mengandung

gambar fasha sandha mengandung

gambar fasha sandha mengandung

gambar fasha sandha mengandung

gambar fasha sandha mengandung

142 responses to (8 GAMBAR)Fasha Sandha Tampil Anggun Di Malam Anugerah Stail EH! 2012

  1. MANAGER KFC says:

    wahhhh.. cantiknya ibu mengandung ni.. berseri2 ko fasha..

    0

    0
    • Atan says:

      merahnyaaaaaa kaler kuku fasha.. mlm ni x g jemaah memana ke fasha?

      0

      0
      • Zed Zaidi says:

        giler…kaler kuku..bangang lah…
        mesti dah ko tak sembahyang…
        kesian lah anak dalam perut tu…
        ibu mengandung perlu banyak dekatkan diri pada Allah

        0

        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        pregnant2 mcm ni pun nk posing bertonggek maut….giler siot, tu kuku kaler merah ke inai yg kawin dulu x hilang lagi…..???? jejai pantau pls bini kau tu, jgn seksi sgt, dh lh pregnant, nmpk mcm x sedar diri, aq bukan nk mengata, tp over seksa sgt mata ku melihatnya

        0

        0
      • Anonymous says:

        fasha tak senak perut ke pkai bj ketat2 time preggy?
        berserinye muka fasha..belum bersalin dh nampak mcm dlm pantang..tahniah..

        0

        0
      • wannadiatulakma says:

        eh..kenapa si jejai asik pakai topi jer kemana2..walaupun majlis rasmi..ada pape keeeee

        0

        0
      • Anonymous says:

        yg org duk tny kuku merah ni, korg tau kuku tu bleh dihilangkan within 5sec je???

        0

        0
      • baju ke camtu..
        macam berkemban nak pegi berak je…

        BTW..best blakon dgn U dlam seindah sakura..

        0

        0
      • topot says:

        kalau period boleh color kuku… nak sembahyang padan lah apa susah.. think positif lah

        0

        0
      • LV says:

        tgh mengandung, xkan la period kan???

        0

        0
      • frutare laici says:

        nak padam quitex memang lah dlm masa 5 sec dah hilang. tapi kalau tak sempat padam macamane? hazab kekdahnye

        0

        0
      • Anonymous says:

        eh2 suka hati dia la kuku dia, dia kaler kuku ko ke jemah yg naik meroyan semua nih, sibuk jer nk tanya gi jemaah la lebih baik tanya diri sendiri, i rasa makin lama pengomen2 makin sampah..nara sila beri ip address pengomen2 semua kat skmm, i nak dakwa dorang semua..

        0

        0
      • Ujang says:

        Sekurang2nya Fasha x hipokrit mcm org yg g umrah tu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ape masalah ko ni? klu x sempat padam?? kot2 die termeninggal ke,org semayang jenazah padam kan laaa, bkn xde pencuci die pun, aku lupa ape namanye sbb aku x pakai.. bukan tatoo pun nak kene korek kulit kebagai! bodohnye soalannn!! yg ko duk ngumpat ni, klu x sempat mintak maaf ngan fasha sebelum ko mamps macam mana???

        0

        0
      • unknown says:

        ko nie bodoh ke ape? bab2 agama jgn memain lah sengal…. kalo dia dah termampos waktu dia pkai kaler2 kuku tu.. org yg mandikan jenzah dia mne boleh nk cuci2 dah….. sbb tu kaler kuku tu haram!!!! bodoh ko nie…..wpown pown ader nail polish remover tu…….. ko ingat org yg nak mand kn jenazah tu ada msa ke nk g cuci kuku tu…

        0

        0
      • Kamu semua jangan bertelagah lagi pasal Fasha… Jom TEH returns…!!

        0

        0
      • redeyemonster says:

        klo kite mati mmg x bole da padam kaler tu sbb darah n organ dlm bdan sume dah x function..so secare otometik ape yg ade kat badan korg temasok bulu mate pelsu mmg x bole buang or tanggal..kisah nie pernah terjadi kat area umah aku 3 taon lpas..mak die smpi menanges terduduk bile yg tukang mandi jenazah tu kate kaler kat kuku n bulu mate pelsu ank die xleh tanggal..puas da di sapu pkai spirit ke hape tu hah..xkn nk cabut kuku jenazah plak..last2 tanam jek mayat dgn keadaan kuku n mate nyer begitu..igtlah mengubah kejadian Allah adlh haram..

        0

        0
      • No Need says:

        Inai die x abis lg kot (+ve)

        0

        0
      • Anonymous says:

        semua yg bercakap di atas xpenah pergi kurusus atau kelas pengurusan jenazah ke?, bwk2 la pegi, senang, kot2 mak ayah korg, adik beradik korg nnt meninggal, korg je uruskan.. jgn baca bnyk sgt mastika!

        siapa yg kata haram cucikan kuku jenazah yg berkaler? sapa yg kata darah x jalan bila dh mati kejadah kaler xdapat dibersihkan, ajaran sesat mana korg belajar ni!!! siapa yg kata org mandi jenazah tu xde masa nak cucikan? siapa kata? tu tugas diorg, ada masa ke xde, mmg diorg kene pastikan semua nya sempurna! astaghfirullah, jgn bwk ajaran sesat kat sini! sbb tu la kata ustaz don, biar anak2, keluarga sendiri yg uruskan jenazah keluarga sendiri, supaya aib2 mcm ni dapat ditutup. ni semua ajaran si pandir bodoh la ni, org ajar xnak dgr, pegiii laaaaa tny ustaz, jgn memandai. pegi belajar cara pengurusan jenazah dulu la bdk2 oiii, korg ni darjah berapa duk mengomen kat sini, universiti korg x buat ke kursus ke ibadah camp ke utk ajar pengurusan jenazah??

        0

        0
      • Anonymous says:

        redeyemonster, semoga org yg menyebarkan aib si mati yg entah betul atau entah tidak itu diampunkan dosanya. berdosa besar dia. betul kata ustaz don. belajar laaa adik2, belajar cara uruskan jenazah. sighhh..

        0

        0
      • kuku saya tak merah says:

        Anonymous says:
        July 5, 2012 at 7.35 p.m,

        yg org duk tny kuku merah ni, korg tau kuku tu bleh dihilangkan within 5sec je???

        ehem.. saya nk celah sikit ye. memang boleh hilang warna. tp tau tak, yang hilang hanya warna. lapisan nye masih kekal dikuku. makna kata, air memang takkan kena kat kuku walaupun kite guna remover tu. sebab remover tu cuma menghilangkan kaler je. cara nak hilang kan betul2 adalah kikis. tak pon, tunggu je la kuku tu panjang, potong. senang cerita. ni maklumat yang saya tahu la dari ustazah saya. kalau tak betul, tak betul la apa yg ustazah saya sampaikan.

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        0

        0
      • ting tong says:

        kat atas ni semua meroyan.. bzbody hal orang..mentang2 lah orang tak nampak korang sape kan.. baik korang komen kt page FB dia..terang2 nampak sape korang..lg puas hati.. tak pun twit dia..bebel kat sini watpe…yg baca pun peminat blog ni je.. puihhh tak pun pe lagi pegi buka blog agama..lg bagus dari bebel mcm ustazah semua kat sini.. tengok ustazah bahiyah tu.. layan semua orang sama rata je.. selalunya org yg ada ilmu sgt bgs dr mcm korang berlagak baikkkk sgt aje..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ya Allah, ustazah awk ckp mcm tu? sighh… ustazah awk pakar sains or chemical ke? sigh… klu kaler kuku tu haram, mekap juga haram para wanita. sbb klu guna mekap remover pun kaler je tanggal, bende2 lain x tanggal meresap dlm kulit, jadinya buanglah mekap anda semua wahai muslimah. buruk benor pakai tudung tapi mekap mcm arbok tua. kasihan anak murid zaman sekarang.

        0

        0
      • si pandir says:

        kuku tak merah, awk darjah berapa eh nak percaya dakyah2 mcm ni? bkn xboleh percaya tp biar bpada, color tu lapisan kering di atas kuku, x meresap pun, mcm liquid paper kene kat tangan,or dakwat pen, cuci bersih hilanglah… klu color dh hilang, mngikut kata ustazah awk tu ape lagi yg tinggal kat kuku tu? lapisan ape lagi? bleh bagi reference atau research mengenai ni? cuba tny ustazah awk ape reference die utk itu, ke die just nak takutkan korg supaya jgn pakai.. sekarang org dh x percaya ckp2 kosong dik!

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        Ustazah dia xbagi pakai la tu hangpa ni pun cuba tunjuk contoh baik sikit kat bebudak nama ja besak panjang akai ada ka, mmg la xboleh kaler kuku xkn tiap kali nk amik air sembahyang nk tanggalkan, pastu pakai balik mampuih cek itu aja pointnya bkn dosa pun dosa tu xsembahyang, udah2 ler cakap pahala dosa artis kome2 ni ha, baik buat persiapan nk sambut Ramadhan yg bakal menjelang nih..xbaik gaduh2 berbaik la kamu semua wahai umat islam..

        0

        0
      • rosenah says:

        pakai pewarna kuku di kuku ni sama jer mcm kita pakai lipstik di bibir.. apa yg nak di kisah kn sgt? bkn nyer benda tak blh hilang kn? so, yg ckp mcm ustazah bagai ni anda pakai lipstik ke idak?

        0

        0
      • Anonymous Yg Over says:

        ehem2 Bismillahirrahmanirrahim..
        mewarnakan kuku adalah haram kerana menyerupai kafir yang tidak kenal erti sembahyang dan mandi hadas, dalam islam dibenarkan hanya lah inai, haram tetap haram dan barang siapa yang menyerupai sesuatu kaum maka dia tergolong di antara mereka..sekian terima kasih..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ok ok aku kesah, aku pun baru terpikir niat ustazah dia. baiklah, korg bebudak jgn gatal2 nak pakai, ngabihkan duit mak bapak, duit scholar loan belajar beli semua2 ni.

        0

        0
      • Anonymous says:

        org hindu pun pakai inai, so pakai inai pun haram la ye anon over yg pandir? org yahudi cipta mekap jadi mekap pun haram ye.

        0

        0
      • Anonymous Yg Over says:

        inai bahan semulajadi di mekkah pun ada so prtanyaan tu bagi aku paling bodoh dalam sejarah aku dengar..bahan kimia menghalang air sembahyang..warna rambut n kuku sama la tu menghalang air sembahyang..senang cerita pegi tanya mak ayah yer dik sebelum membuat hukum sendiri sesat nanti berdosa besar tu dik..tq sudi membaca..ad pertanyaan sila jer reply k.

        0

        0
      • Anonymous says:

        anon yg over, tadi ko cerita haram psl menyerupai kafir, sekarang ko cerita inai bahan semulajadi kat mekah, pastu ko ingat kat israel xde pokok inai? pastu ko kata psl bahan kimia pulak, color kuku tu boleh cuci, apa masalahnya yg x telus air? mana satu hukum ko nak jatuh haram ni? ko pegi belajar balik dgn ustaz, jgn sesuka hati jatuh haram ikut suka ko. ckp berbelit2 mcm kelly ng!

        0

        0
      • joyah kepoh says:

        pasal ilmu agama jgn di main2kan adik2 non..jgn sampai terpesong akidah..silalah menuntut ilmu sehingga ke liang lahat..maksud nya..selagi kita hidup,masih byk yg kita belum belajar..sila bertanya pada yg pakar..bkn apa…klu setakat google je,belum tentu benda tu betol..nmpk sgt yg kita semua ni umat akhir zaman..cetek sgt ilmu agama…kak joy bkn nk sekolah kan sesapa,peringatan utk diri sendiri jgk..fikir & renungkan lah :)

        0

        0
      • Kurus says:

        benda mudah dikonflikkan
        dikomplikasikan
        dimanipulasikan
        patutlah ‘nur’ saujana mata memandang..

        anyway.. i miss you kak joy bebeh

        0

        0
      • Anonymous says:

        inai la tu..hahaha

        0

        0
    • anggun ke..?
      ngn baju yang hitam legam cam tu..
      ko ingat cantekkk?

      0

      0
    • enw says:

      sape yg pakai tudung dengan fasha 2??

      0

      0
    • wannadiatulakma says:

      ehh..kenapa lelaki dia pakai topi je kemana2..walau majlis rasmi..ada pape ker

      0

      0
      • sosiofobik says:

        imej jejai ini telah menyebabkan akak dan sedara mara lain memanggil mana mana lelaki yang suka bertopi sebagai jejai..
        tapi fs n jj nampak hepi bersama..
        :)

        0

        0
  2. Choki-choki says:

    Asal ada entri nora danish, mesti ada fasha pulak…. Bias ye?

    0

    0
  3. ahkak gile glam says:

    sangat vogue ibu mengandung ni, berseri muka Fasha:)
    Nora pon npk dah Ok n redha dgn pernikahan jejai n Fs, good job Nora:)

    0

    0
  4. cabai melaka says:

    kenapa makin xlawa??

    0

    0
  5. ada aku kesah says:

    muke fasha nampak tua la & menakut kan..huhuh

    0

    0
  6. Lan Todak says:

    Bertuah Jejai dapat ‘merasa’ ND dan FS …

    0

    0
  7. rosayie says:

    tau kutuk org je u allz2 sumer….lantak fasha la…dia dpt jejai..korang ada????luv u fasha

    0

    0
    • Adieq says:

      setuju sgt dgn rosayie…sweet sgt jejai n fasha..org len mana ada jejai.. fasha sorg je ade..tu yg len2 jeles..luv u fasha..

      0

      0
      • elajb says:

        alahai…tolong la ayat korg, oi setakat laki mcm jajai 2, tak payah korg nak rase bangge or bertuah dapat dia…geli aku dengarnye.. untung tang duit yer tapi kalau nanti jajai de popan laen, tang mane y untung kalau laki gile popan..sedihhhhh jer y datang kalau jantan mcm 2.. sweet tang mane?? duit…2 jer la y korg tahu..

        0

        0
    • Aku says:

      untung pebenda dapat si jejai tu..oh, please lah!

      0

      0
  8. jenn says:

    lawa ke?mcm org tua aku tgk…maaf..honest opinion…

    0

    0
  9. akak says:

    Akak tak berapa nak berkenan couple ni dulu. Menyampah baca cerita tentang dia orang. TAPI bila sekarang tengok kebahagian yang terpancar dimuka suami dan isteri ni, rasa nya dia orang ni memang ditakdirkan bersama. Semoga kebahagiaan rumahtangga mereka berdua hingga kehujung nyawa.

    0

    0
  10. lizza says:

    apa la u allz ni nk kecoh2 ckp psai fasha ni..lntak dia la..ada dia kacau u allz ke..dia dpt jejai u allz ada ???luv u fasha…

    0

    0
    • angelina jolie luv brat pitt says:

      eleh jejai x hensem lah, lain lah kalau mcm hubby irma tu hensem….cair tgk :)

      0

      0
      • Adieq says:

        betul betul betul…muka hensem xsemestinya jamin kebahagiaan.yg penting hati…

        0

        0
      • lolita says:

        sokong angelina jolie luv brit pitt, hubby irma lg hensem, bukan hensem muka jer, perangai pun hensem jugak, cair semestinya

        0

        0
      • Anonymous says:

        janji dia ade jgk laki kaya, korg ade ke? jgn kata yg hensem, yg huduh pun x sudi!

        0

        0
      • angelina jolie luv brat pitt says:

        dok berbalah pulak dah, aku hanya ckp psal hensem jer, bukan nk cari laki

        0

        0
      • Anonymous says:

        mmg la ko xnak cari laki sbb ko xlaku pun. ahahaah

        0

        0
      • angelina jolie luv brat pitt says:

        @Anonymous

        aku ni student lg, x der masa lah nk cari laki, stop lah malas aku nk layan komen kt sini semakin mengarut

        0

        0
      • Anonymous says:

        student la kene cari cepat nnt andartuuuuuuuuuu…

        0

        0
      • angelina jolie luv brat pitt says:

        aku student lg lh, x der masa nak cari laki, semakin lama semakin melalut komen kt sini, malas aku layan

        0

        0
    • adieq says:

      setuju dgn lizza..sweet sgt..org len xdak jejai..fasha je ada..

      0

      0
      • lizza says:

        lau kawen takat nk pilih muka ensem…susah la cik angelina jolie luv brat pitt oiiii..dh la ko pun mik laki org …brad pit tu..smpai cerai2 dia..

        0

        0
  11. Kepuk-kepuk says:

    kuasa makeup….

    0

    0
  12. miss says:

    ketatnya baju fasha, seksa baby dalam tu tau!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Cantiknya fashaaaaaaaa… I love fasha sandha… HIdUP Dgn kejujuran tdk berselindung tuk klhatan baek… Tp d blkg clubbing smpi pagi… Yeiiiiiiii…

    0

    0
    • FasHa Poyos says:

      eleh…..yeker…sblm2 nie…pic sapa yg byk tersebar g enjoy kat club…siap sambut mlm hollowen lg…puii…

      0

      0
  14. misss says:

    ketatnyaaaa baju fasha, seksa baby dalam tu tau!

    0

    0
  15. anon says:

    and the good thing is sejak fasha ada husband sendiri dia dah tak kacau husband orang lain. haha, unless jejai tibe2 meninggal then all the wives out there kena jaga2 la.hehe

    0

    0
  16. qaseh says:

    seriously aku nak kate..
    sape yang dok komen-komen mengata fasha ni looser..
    buat tambah berat bahu kiri korang je.
    padahal die tak baca pun..

    kalau la pun si fasha ni baca..
    die confirm tergelak-gelak
    sebab langsung tak jejaskan pape pada dia.

    hentikanlah hidup dengan simpan prasangka buruk dekat orang lain.
    hidup korang tu pun aku pasti belum sempurna mana.

    0

    0
  17. cammy says:

    xkan pakai korset gak pegnen2 pon??

    0

    0
  18. akubencikakikebas says:

    aik dh buang tbiat ke ko pacat oiiii…ko x g jemaah kt masjid ke…????ko x up date status ko kt fb or twitter ke hah??? ko kn suka tunjuk baik padahal kt blkg ko macam ¥£?^&*%$+[°.insaflh ko jgn nk nk mnipu jer.x slmt ko

    0

    0
  19. Mummy Akmar says:

    Hmmm………..biasa je….!

    0

    0
  20. Sajer says:

    Majlis resepsi di Kuala Lumpur akan diadakan selepas akad nikah di rumah yang dibelikan oleh Jejai kepada saya…tapi rasanya macam x de jer berlaku..agaknya da pregnant x jadi buat kot atau pun takut mak mertua x dtg ..tu x jadi ..

    0

    0
    • Dewasa says:

      jangan diungkit perkara begitu..kelak terkena kat diri sendiri..walaupun hanya berkata dalam hati,Tuhan mendengar semuanya..;

      0

      0
      • kesah says:

        statement tu dia yg ckp dengan wartawan dengan bongkaknya..apa tujuan dia beritau semua kalau bukan nak menunjuk2 dia bagus..entahla pompuan ni mungkin masa dia cakap tu dia separuh sedar kot..terlalu happy dapat merampas..

        0

        0
  21. nona roguy says:

    Peminat yang kutuk fasha ni peminat ND yang ealous dengan fasha sandha. ND mengandong dulu lagi hodoh! rambur mengerbang macam org tua!

    0

    0
    • nora danish yg comel says:

      ello!!ello!!ND tetap cantik hokey!!gojes gile!!!ko buang make up dia pon,dia tetap cantik!!puih ar ko!!

      0

      0
  22. s j beng says:

    memang gorgeous fasha ni! ko ada ker?! nampak flawless skin fasha… cantik sangat!

    0

    0
  23. haha says:

    pasha nmpk cm dark witch!muahahahahahaha

    0

    0
  24. i love fasha sandha foreverrr…shes d latest HOT MAMA!!!

    0

    0
  25. anak mummy says:

    kuku merah fasha….korang kata dia tak sembahyang!!!……bila fb dia tulis tgh tgu hasben blik nak solat jemaah korang kata riak!!!……semua yg komen negetif pasal fasha……semuanyer org melayu/islam….tapi mulut longkang!!!….cuba ler jgn ada hasad dengki!!…..kan dah nak masuk ramadhan tak lama lagi……more think positif!!!…..kan lagi bagus!!

    0

    0
  26. Azydy says:

    tak lama diorang ni.. tunggu jela.. adala ribut melanda.. maklumlah artis.. pegangan iman lemah.. amboi2 x sayang mulut..

    0

    0
  27. lolipop says:

    ye le sgt ‘seri org ngandung’.. seri la sbb dpt mamat muka indon tu. kukuuu..mak ai mcm setan. over all aku tak nampak pn ape yg cantek sgt fasha mlm tu. “Memang seriously gorgeous sangat” .. abg nara ni buta kot! – jgn maraaa :P

    0

    0
  28. Malisa says:

    ada ke org pakai quetex (btl ke spelling ni) rajin cuci time nak solat …apa tujuan pakai bendalah tu? kalau mati sia2 kena cabut kuku..mcmne nak air sembahyang..bgs la nd walaupun dah g umrah x la hipokrit update status solat jemaah..hipokrit kata x pakai lense.. tu yg mata biru tu bukan lense ke pasah?

    0

    0
    • Anonymous says:

      susah sgt ke nak cuci kaler kuku tu yg nak kene cabut2 kuku bagai? ko asal dr hutan belum ke ape ni? pencuci die kan ade, dlm bape minit je bleh cuci, ape yg malas sgt, tu akak2 brtudung yg mekap mcm hantu pontianak x cukup nafas tu, bleh je tanggal mekap sebelum semayang, lagi lama kot nak tanggal semua tu. whats the issue here? btw jgn nak bwk ajaran sesat, xpenah adeeeee org mati yg pakai kaler kuku kene cabut kuku2 die masa nak mandi jenazah ehhh.. ko hingat ape? cerita mastika?

      0

      0
      • nora danish yg comel says:

        “buat ape yg disuruh,tggl ape yg dilarang”..dlm islam xsuwo kaler2 kuku..wat ape nak contohi org kafir??plus..mati nanti xpyh le nak sshkn org2 len cr bnda nak padam “kuitex” kat kuku tuh sbb tentu2 diowg juz bawak bnda2 basic je!!ade phm??APTB~…

        0

        0
      • Anonymous says:

        apsal plak nak susahkan, bende nak padamkan kaler tu pun bende basic je, korg ni x penah pegi kursus pengurusan jenazah ke wei??? btw dlm islam ade SUWUH korg mengumpat ke? ade SUWUH korg pakai mekap tebal2 mcm ju on bertudung ke? klu xde apsal korg buat?

        suwuh suwuh! diowang diowang!! eja la betul2, mcm terencat lidah je!!

        0

        0
      • Malisa says:

        ko la yg duk dalam hutan..kalau ko mati x sempat cuci mcmna? solat jenazah mcmna..ambil wudhu mcmna? ko la ajaran sesat yg nak pakai kuku kaler macam langsuir..ko g la belajar dulu ..ni kes x belajar agama..

        0

        0
      • comey lotey says:

        maaf myelit… ni kejadian benar.. arwah kwn baik sy 10thn yg dl… meninggal dunia… kuku berkaler, rambut berwarna dan bertatu… bukan tujuan nak aibkan arwah.. rambut arwah dibotakkan, kuku arwah kene cabut, tatu kene toreh…. ajal x kira masa… arwah meniggal time blk skolah, accident moto…
        semoga Arwah tenang disana…. Al fatihah..

        0

        0
      • Anonymous says:

        malisa bodoh, pegi la belajar pengurusan jenazah, klu kuku berkaler wajib la org yg uruskan tu cucikan, bukan xde color remover die, ape yg hazabnya??? klu org yg menguruskan jenazah tu x cucikan, berdosa besar die, semua tu amanah yg org bg kat die utk mandikan jenazah!! sebelum amik wuduk, cuci je la dulu, ko ingat kaler tu kekal ke? ko ni mmg asal hutan ke ape? beruk duduk dlm hutan sampai kaler kuku pun ko xtau bleh cuci ke??????? heee bodohnye!!!! color kuku tu mcm lipstick, blusher, segala jadah mak nenek mekap ko, kan boleh cuci!! baghal! xtau la plak aku klu ko pakai mekap xyah cuci terus amik wudhuk!! bodohnyaaaaaaaaaaa ko ni malisaaa!!!!!!!!!!!!!!!! darjah berapa ko ni!!!!!!!!!!!!

        comey lotey, klu betul laaa kwn ko tu kene mcm tu, berdosa besar org yg menguruskan jenazah dia, sumpah berdosa menyeksa jenazah, sbb tu la aku kata, korg semua ni x penah pegi clas pengurusan jenazah ke ape????????????

        0

        0
  29. kak li says:

    apa kau buat semua nya ku tak bekenan. Cuba la jejai tu cabut lari mcm dia lari tinggalkan ND dulu, sak kau rasa pahitnya mengandung tanpa laki. Dahla ambik laki orng, menunujuk nunjukk pula tu, tak mustahil mak mentua kau tak bekenan.
    makin lama makin macam antu ku nampak.

    0

    0
  30. Prince Noob says:

    ada aku kisah ke fasha sandha ni tampil anggun ke selekeh ke ada ku kisah???

    0

    0
  31. Amier says:

    Hero hang Jejai tu Fasha, sebijik diri macam member aku yang dok kerja panjat pokok nyiuk. Tapi dia bukannya kaki clubbing…baguih dia tu kutu masjid.
    Dia tinggal dekat kampung hang tasek glugor.Tak apalah tak ada jodoh dia dengan hang.
    Yang hang dok warna kuku tu buat penama, bukannya elok pun.Lagipun perut dah berisi. Tempat pengisian yang kukuh tu dah terima benih Jejai banyak shot.
    Dah nak jadi Ibu sikit hari lagi, berubah2 la.. sikit ,pikiaq nak jadi ibu yg baik untuk anak kesayangan.Baju2 terdedah pun toksah dok pakai dah nanti dalam keadaan mengandung susu penuh meleleh basah baju macam tu nanti kot.

    0

    0
  32. Ratu kebaya galaksi tv9 says:

    Penganjur EH ni kena jaga sensitiviti sikit la,ada ke patut malam nisfu syaaban pesta macam gini yg diorang buat?Amerika sangat la konon2 kennnn!dengan artis pakai ntah hape2 ghope nye.haissh Donia2.

    0

    0
  33. Sshh says:

    cantik lgi perempuan y bertudung tu…

    0

    0
  34. aaaaaaaa says:

    GAMBAR NO 2 ,MUKA FASHA IRAS ZIANA ZAIN PULAK KU NENGOK….

    0

    0
  35. bollaD8) says:

    fasha cantik nye!

    0

    0
  36. No One says:

    FS nampak dh gemuks skit…
    my mom says time preggy jgn pakai baju ketat2…
    nak2 lg tang perut tu…
    1st trimester kena jaga betol2…
    semoga dpt bby yg comel & sihat…

    0

    0
  37. dote says:

    walau macam mana sekalipun tingkah laku Fasha ni aku tetap minat dia dlm bidang lakonan. ada aku kesah dia nak pakai apa???? dah ada badan cantik glamour lagi tu apa lagi……asalkan hati bersih dah lerr…

    0

    0
  38. fasha ttp hot, ko ade? says:

    santekkkk sgt fasha…suka sgt tgok kamo…

    0

    0
  39. hurm says:

    bukan dah keguguran ke jatuh kt sepang..

    0

    0
  40. ida says:

    Sebenarnya hak masing-masing. Warna kuku boleh hilang 5 minit. Cuma kalau ditakdirkan meninggal dunia waktu masih warna kuku belum ditanggalkan, orang cakap kuku akan dicabut sebab orang cakap bila nyawa sudah hilang dari jasad, penghilang warna sudah tidak berkesan. Waktu dimandikan jenazah, jasad akan minta perlahan-lahan dan lembut sebab sakit nyawa ditarik balik. Ditarik kuku, rasanya akan lebih menyakitkan jasad. Wallahu’alam.

    0

    0
  41. saya ok jer! says:

    IM asyraf pernah kata. pakai ‘warna kuku’ tak haram. tapi pakai bulu mata palsu haram. yang uols sibuk nak mengutuk haram apa yang dia pakai. sudah kah uols cermin diri dahulu? ke dekat rumah takde cermin. kerja asek nak mengutuk artis je… kalau perfect takpe. ni semua dok congok depan laman sosial je. haha

    0

    0
  42. cik nad says:

    sebenarnya fasha nie cantik… cuma cahaya kameraa malam tu wat mekap die nampak mcm tu.. dan alhamdulilah fasha nie masih hidup smp skrg.. so die sempat lg buang pwrna kuku tu kann… luv u fashaaaa n luv ND Jgk.. :P

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Allah Ta’ala berfirman:
    ??????????????? ?????????????? “Dan pergaulilah mereka (istri-istri kalian) dengan cara yang baik.” (QS. An-Nisa`: 19)

    Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu dia berkata: Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: ?????????? ?????? ????????? ????? ?????????????? ?????????? ?????????????
    “Ya Allah, sesungguhnya aku telah menetapkan saksi atas hak dua orang yang lemah, yaitu hak anak yatim dan hak seorang wanita.” (HR. Ahmad no. 9289, Ibnu Majah no. 3668, dan dinyatakan hasan oleh Al-Albani dalam Ash-Shahihah no. 1015

    Yakni: Menetapkan saksi atas siapa saja yang menelantarkan hak kedua orang itu.

    Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda:

    ???? ????? ???????? ????????? ??????????? ???????? ??????? ?????? ??????? ??????????????? ???????? ???? ?????????? ????????????? ???????????? ??????? ??????????? ???????? ???? ?????? ??????? ???????? ?????? ??? ????????? ????????? ???? ???????? ????????? ?????????? ?????? ?????????? ???? ?????? ???????? ??????????? ???????????? ???????
    “Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhir, kemudian dia menyaksikan suatu peristiwa, hendaklah dia berbicara dengan baik atau diam. Berwasiatlah kepada wanita dengan kebaikan, karena sesungguhnya mereka diciptakan dari tulang rusuk, dan bagian yang paling bengkok adalah tulang rusuk yang paling atas. Jika kamu berusaha untuk meluruskannya niscaya akan patah, tapi jika kamu membiarkannya maka dia akan senantiasa bengkok. Karenanya berwasiatlah terhadap wanita dengan kebaikan.” (HR. Al-Bukhari no. 5186 dan Muslim no. 1568)

    Dari Hakim bin Mu’awiyah Al-Qusyairi dari ayahnya dia berkata: Aku pernah bertanya. “Wahai Rasulullah, apakah hak isteri salah seorang di antara kami atas dirinya?

    Baginda menjawab:
    ???? ??????????? ????? ???????? ????????????? ????? ??????????? ???? ??????????? ????? ???????? ????????? ????? ????????? ????? ???????? ?????? ??? ?????????
    “Engkau memberinya makan apabila engkau makan, memberinya pakaian apabila engkau berpakaian, janganlah engkau memukul wajah, jangan engkau menjelek-jelekkannya (dengan perkataan atau cacian), dan jangan engkau tinggalkan kecuali di dalam rumah.” (HR. Abu Daud no. 2142)

    Dari Abu Hurairah R.A dia berkata: Rasulullah S.A.W bersabda:
    ??? ???????? ???????? ?????????? ???? ?????? ??????? ??????? ?????? ??????? ?????

    “Janganlah seorang mukmin membenci wanita mukminah, jika dia membenci salah satu perangainya, niscaya dia akan ridha dengan perangainya yang lain.” (HR. Muslim no. 1469)

    Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu dia berkata: Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:
    ???????? ?????????????? ????????? ???????????? ??????? ????????????? ??????????? ????????????? ???????
    “Orang mukmin yang paling sempurna imannya adalah yang paling baik akhlaknya. Sebaik-baik kalian adalah yang paling baik terhadap para istrinya.” (HR. At-Tirmizi no. 1162)

    Penjelasan ringkas:

    Sebagaimana suami punya hak dari isterinya maka sebaliknya isteri juga punya hak dari suaminya. Suami wajib memperlakukan mereka dengan baik sebagaimana mereka senang diperlakukan dengan baik oleh istrinya, bahkan Rasulullah S.A.W menjadikan hal itu sebagai tanda kesempurnaan iman seorang suami. Hak dan kewajiban dalam rumah tangga merupakan faktor yang sangat penting. Karena dengan memperhatikan hal tersebut maka hubungan keduanya akan senantiasa harmoni, dan sebaliknya akan menyebabkan perpecahan di antara keduanya. Allah S.W.T dan Rasul-Nya sangat menekankan masalah hak dan kewajiban suami isteri ini, karena suatu umat itu lahir dari keluarga.

    Jika keluarganya baik maka akan baik umat yang lahir darinya, dan demikian pula sebaliknya. Karenanya suami mana saja yang menelantarkan hak isterinya maka secara tidak langsung dia telah menjadi sebab dari rosaknya keluarganya dan baginya dosa yang sangat besar.

    Di antara hak istri dari suaminya adalah:

    1. Secara umum memperlakukan istrinya dengan perlakuan yang dia senang jika istrinya memperlakukan dia seperti itu.
    2. Menasehati istrinya dengan kebaikan.
    3. Bersabar dalam menasehatinya dan penuh hikmah di dalamnya. Tidak keseringan dinasehati sehingga membuatnya bosan atau membangkan dan tidak juga terlalu jarang sehingga membuatnya keluar dari akhlak seorang muslimah yang baik.
    4. Memberinya makan dari makanan yang dia makan.
    5. MEMBERI PAKAIAN UNTUK ISTERI DENGAN SYARAT WAJIB MEMBERIKAN PAKAIAN YANG MENUTUP AURAT SEPENUHNYA.
    6. Tidak boleh memukul wajahnya.
    7. Tidak boleh mencela/menghinanya.
    8. Tidak boleh mendoakannya dengan doa yang tidak baik
    9. Tidak memboikot dia kecuali di dalam rumah, yakni tidak menyuruhnya keluar dari rumah.
    10. Tidak membencinya dengan kebencian yang sangat, karena tentu masih ada perkara baik dari sisi lain yang dia senangi dari istrinya.

    0

    0
    • jack says:

      RUMAH tangga yang aman damai itu terbina di antara gabungan ketegasan seorang lelaki dan kelembutan seorang wanita. Lelaki berusaha mencari nafkah sementara wanita menguruskan rumah tangga. Tentu tidak akan wujud sebuah rumah tangga yang bahagia jika suami sahaja yang gagah atau kelembutan isteri semata-mata.

      Syariat Islam telah memuliakan wanita dengan memberi satu jaminan bagi kehidupan mereka. Disebabkan fitrah dan peraturan hidup itulah maka suami berperanan memimpin isteri ke arah mencari keredaan Allah s.w.t.

      Pada keseluruhannya, suamilah yang bertanggungjawab di atas segala masalah anak isterinya tetapi tidaklah sampai membiarkan mereka lalai daripada tanggungjawab dalam ibadah yang khusus (fardu ain).

      Firman Allah s.w.t bermaksud: Wahai orang yang beriman peliharalah dirimu dan ahli keluargamu daripada seksa api neraka. (al-Tahrim:6) . Para ulama ketika menafsirkan ayat ini berpendapat bahawa suamilah yang bertanggungjawab menyelamatkan ahli keluarganya daripada dihumban ke dalam api neraka. Suami menyelamatkan ahli keluarga dengan mendidik mereka dengan ilmu agama. Mengajar mereka ilmu fardu ain yang wajib diketahui oleh setiap orang Islam termasuklah ilmu tauhid.

      Setiap Muslim perlu mengetahui batasan auratnya. Seorang wanita wajib mengetahui batasan auratnya. Sejak dibangku sekolah lagi ustaz dan ustazah telah mengajar mereka batasan auratnya, malahan di dalam silibus KBSR dan KBSM juga menjelaskan demikian.

      Malahan ibu bapa juga mengajar mereka had aurat. Namun, apabila dewasa, ada di kalangan wanita yang melihat kefarduan menutup aurat ini sebagai satu budaya orang Melayu dan bukan persoalan agama. Tanggung jawab dan peranan mendidik berpindah ke tangan suami apabila seseorang itu dikahwini oleh seorang lelaki.

      Berdasarkan kepada tanggungjawab dan peranan suami jelas bahawa suami adalah pengemudi bahtera rumah tangga terutamanya dalam mendidik keluarga. Suami wajib menasihati isterinya dengan penuh bijaksana dan hemah supaya isteri boleh menerima perintah menutup aurat dengan rela hati tunduk dan patuh pada perintah Allah.

      Rasulullah s.a.w. ada berpesan agar setiap wanita itu dididik dan ditegur dengan penuh kelembutan dan dedikasi. Nabi mengingatkan kita agar mereka tidak dibiarkan dengan kesilapan dan keingkaran kerana yang demikian akan membawa padah pada si isteri.

      Setelah dinasihat dan diajar serta ditegur, mereka masih lagi enggan menutup aurat maka suaminya tidak berdosa. Ini kerana suami sudah berusaha menyedarkan akan perintah Allah menutup aurat, tetapi masih ingkar. Maka dosa keengganannya menurut perintah Allah akan ditanggung sendiri dan bukannya suami.

      Dalam surah al-Nur, Allah berfirman yang bermaksud: Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yang
      tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya. (al-Nur: 31).

      Dalam ayat ini jelas Allah s.w.t. memerintahkan kaum perempuan menutup aurat dan perintah ini wajib. Maksudnya wajib bagi wanita Islam yang beriman menutup auratnya. Had aurat wanita ialah seluruh tubuhnya melainkan kedua telapak tangan dan wajah.“umar faruqi”

      0

      0
  44. jack says:

    “FS tampil anggun Di Malam Anugerah Stail EH! 2012”.. Bukankah lebih elok perkataan anggun diberikan kepada artis yang berpakain menutup aurat (bagi artis wanita beragama ISLAM)? Lainlah, artis wanita tu bukan beragama ISLAM.

    Rumah tangga yang aman damai itu terbina di antara gabungan ketegasan seorang lelaki dan kelembutan seorang wanita. Lelaki berusaha mencari nafkah sementara wanita menguruskan rumah tangga. Tentu tidak akan wujud sebuah rumah tangga yang bahagia jika suami sahaja yang gagah atau kelembutan isteri semata-mata.

    Syariat Islam telah memuliakan wanita dengan memberi satu jaminan bagi kehidupan mereka. Disebabkan fitrah dan peraturan hidup itulah maka suami berperanan memimpin isteri ke arah mencari keredaan Allah s.w.t.

    Pada keseluruhannya, suamilah yang bertanggungjawab di atas segala masalah anak isterinya tetapi tidaklah sampai membiarkan mereka lalai daripada tanggungjawab dalam ibadah yang khusus (fardu ain).

    Firman Allah s.w.t bermaksud: Wahai orang yang beriman peliharalah dirimu dan ahli keluargamu daripada seksa api neraka. (al-Tahrim:6) .

    Para ulama ketika menafsirkan ayat ini berpendapat bahawa suamilah yang bertanggungjawab menyelamatkan ahli keluarganya daripada dihumban ke dalam api neraka. Suami menyelamatkan ahli keluarga (terutama ISTERI) dengan mendidik mereka dengan ilmu agama. Mengajar mereka ilmu fardu ain yang wajib diketahui oleh setiap orang Islam termasuklah ilmu tauhid.

    Setiap Muslim perlu mengetahui batasan auratnya. Seorang wanita wajib mengetahui batasan auratnya. Sejak dibangku sekolah lagi ustaz dan ustazah telah mengajar mereka batasan auratnya, malahan di dalam silibus KBSR dan KBSM juga menjelaskan demikian.

    Malahan ibu bapa juga mengajar mereka had aurat. Namun, apabila dewasa, ada di kalangan wanita yang melihat kefarduan menutup aurat ini sebagai satu budaya orang Melayu dan bukan persoalan agama. Tanggung jawab dan peranan mendidik berpindah ke tangan suami apabila seseorang itu dikahwini oleh seorang lelaki.

    Berdasarkan kepada tanggungjawab dan peranan suami jelas bahawa suami adalah pengemudi bahtera rumah tangga terutamanya dalam mendidik keluarga. Suami wajib menasihati isterinya dengan penuh bijaksana dan hemah supaya isteri boleh menerima perintah menutup aurat dengan rela hati tunduk dan patuh pada perintah Allah.

    Rasulullah s.a.w. ada berpesan agar setiap wanita itu dididik dan ditegur dengan penuh kelembutan dan dedikasi. Nabi mengingatkan kita agar mereka tidak dibiarkan dengan kesilapan dan keingkaran kerana yang demikian akan membawa padah pada si isteri.

    Setelah dinasihat dan diajar serta ditegur, mereka masih lagi enggan menutup aurat maka suaminya tidak berdosa. Ini kerana suami sudah berusaha menyedarkan akan perintah Allah menutup aurat, tetapi masih ingkar. Maka dosa keengganannya menurut perintah Allah akan ditanggung sendiri dan bukannya suami.

    Dalam surah al-Nur, Allah berfirman yang bermaksud: Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yang
    tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya. (al-Nur: 31).

    Dalam ayat ini jelas Allah s.w.t. memerintahkan kaum perempuan menutup aurat dan perintah ini wajib. Maksudnya wajib bagi wanita Islam yang beriman menutup auratnya. Had aurat wanita ialah seluruh tubuhnya melainkan kedua telapak tangan dan wajah.

    “umar faruqi”

    0

    0
  45. Nenek Lampir says:

    Macam Nyiang Rapik ja…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    ramai sangat ustaz dan ustazah penat scroll….
    FS U LOOK SO LOVELY….. semoga berbahagiaaa

    0

    0
  47. ani says:

    bape bulan dah ni? x nmpak mcam pregnant pon..

    0

    0
  48. entah la says:

    pd mata aku nie semua kuasa meak up…yg tak lawa pun jd lawa kalo kene gaya meak up lg pulak kalo tukang meak up tu tahap pro gaban mcm nurul…yg tak cantik pun jd cantik…idung kembang pun leh jd mancung…

    0

    0
  49. Tak ada selera says:

    cam ne la ND n Fasha ni leh selera ngan Jejai..aku tengok pn x selera..terus terang..KAYA PN HNYA D DUNIA JER..

    0

    0
  50. pembaca tegar beautifulnara says:

    orang orang melayu memang bab mengutuk no. 1
    Tahniah la ye pada korang korang semua :)

    0

    0
  51. TEEpah says:

    Dia ni sggh ke dah peknen..? aku dah 4 kali beranak, kalau setakat 2 minggu conception, belum dapat detact through urine test lg. unleast she is definitely good in counting he ovulation period. but the way she is, i don’t think so. nnt jgnlah pulak tercerita gugur tetiba pulak

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko tgokla btol2 tang atas prut dia tu kan nampak kembung sikit dat mean shes pregnant.ko ni mesti xpnah ngandung kan

      0

      0
    • teepah terteepu says:

      unless laaaaaa bukan unleast!! detect bukan detact!! ohmyenglish betul!

      ko beranak check kat spital gomen sbb tu x reti kira ovulation. penah guna clearblue home kit tu x? klu x penah nnt anak no 5 try guna. dh tua pun bodoh!

      0

      0
  52. malaikat maut says:

    kenapa yg komen2 ni mcm tade pegangan agama?doakan saje untuk dia tak boleh ke??fikirkan yang elok2.kita yg komen ni pon manusia biasa,sama mcm dia.klau kutuk2 dia,korg pon sama 2 kali 5.tade beza.

    doakan mereka.AMIN.

    0

    0
  53. awie says:

    adik ipar aku sama preggy dgn dia,tapi perut dah besar..perut dia tipis je kot tu tak nampak

    0

    0
  54. Anonymous says:

    nampak tua dah fs…pas ni kena belakon jadi mak2 je lah..tak leh dah jadi heroin remaja..

    0

    0
  55. zahra says:

    yg btudung tu kalo xsalah si pelakon fazurina tu..dia kn da btudung

    P/s :lantak ko la pasha…

    0

    0
  56. Zati says:

    Dah macam rambut Rosmah dah aku tengok Fasha Sandha ni .

    0

    0