Written by AbangNara | December 8th, 2014

Panas hati Abang Nara melihat mutu persembahan yang ditunjukkan oleh pasukan Harimau Malaya semalam ketika menentang Vietnam untuk separuh akhir Piala AFF. Main macam budak sekolah. Langsung tak hidup bahagian tengah. Yang gol kedua pula pemain pertahanan kena ayam tahap tinggi. Sedih juga apabila sokongan padu yang ditunjukkan oleh ribuan rakyat Malaysia di stadium gagal membangkitkan semangat mereka.
nelydia senrose dan uqasha senrose Awek-awek cun seperti Nelydia dan Uqasha Senrose turut sama turun padang melaungkan kata-kata semangat buat pemain-pemain Harimau Malaya. Sayangnya ia tidak membuahkan hasil dan Malaysia tewas 1-2 di tangan Vietnam. Tak apa masih ada peluang apabila beraksi di separuh akhir kedua kelak. Namun kalau aksi yang sama ditunjukkkan, memang ada harapan besar kena lauk di Hanoi nanti. Hmmmm.

nelydia senrose dan uqasha senrose

Comel juga aksi menyokong yang ditunjukkan oleh adik beradik ini. Kalau Safiq Rahim atau Hafiz Kamal tengok, pasti akan lebih semangat mengukuhkan cengkaman bahagian tengah Harimau Malaya. Abang Nara cadangkan agar Nelydia dan Uqasha diserap ke dalam Ultra Malaya. Baru berseri sikit ada bunga camnie. Tak gitu?

A video posted by @uqashasenrose2 on

A video posted by Qi Razali (@qirazali88) on

Kalau Malaysia masuk final nanti, Abang Nara nak gi tengok kat stadium. Untung-untung boleh duduk sebelah Nelydia dan Uqasha. Hehehe. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


nelydia senrose dan uqasha senrose
nelydia senrose dan uqasha senrose

nelydia senrose dan uqasha senrose

nelydia senrose dan uqasha senrose

nelydia senrose dan uqasha senrose

nelydia senrose dan uqasha senrose

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to (8 GAMBAR)Aksi Nelydia & Uqasha Senrose Menonton Perlawanan Malaysia Menentang Vietnam

  1. anon says:

    Bagi aku betina2 garik yg gih tonton perlawanan bola tu mmg gatal… Tengok kat tv je tak boleh ke, ni terhegeh2 jugak nak pergi menggatal dgn jantan.

    0

    0
    • anin says:

      tak boleh haha

      0

      0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      eeeeeeeeeeeee penyokong Malaysia macm kiwaak ! dh kalah tu sudah la lagiiiiiiii penyokong Malaysia nk pukol penyokong vetnam eeeee buat malu Malaysia aje eeeeeeeeee…macm orang utan ! kalau tk boleh terima kekalahan jangan tengok bola la !! padan muka Malaysia kalah ngan vetnam padan muka !! babtu kalau main bola ape2 perlawanan pon main mesti mahu cara profstional bukan main cara jahat pukol dari belakang ! pemain kalau dh kawinnnn mesti main bola macm lembek huh ! minah jambu tk suka lagi ngan harimau Malaya pasal main bola tk bagos ! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbbb eemmmm muah !!

      0

      0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      betol tu ! lebih gatal dari minah2 dangdut ! lebih2 lagi minah tudong ! helo minah tudong buat apee la nk gi tengok bolaaaaaaa stay kt rumah aje suda laaaa ngaji ke baca quraan ke ! buat ape bertudong kalau hanye menutop rambot ajeeeee…pakai pulak baju T harimau malayaaaaaa kenape tk pakai jubbah ? lagi bagos free hairrrr asal prangai baik sudaaaaaa ape2 tangong sendiriiiiii…jangan buang anak kt longkang sudaaaaaaaa…..

      0

      0
    • anon busuk says:

      Kau mesti tak cun ni sebab tu dengki semacam. puiii

      0

      0
    • rania amyra says:

      amboi sedap mulut ja mengutuk kn… baik laki atau pompuan, yg free hair atau bertudung trun ke stadium sbb nk sokong Harimau Malaya… Malaysia ttp dihati lain lah kalo pelarian mmg x kisah pun…

      0

      0
    • jemah pkasam says:

      sweet nelydia uqasha..sejuk mata mmandang

      0

      0
  2. sszzzz says:

    aku suke gile ngan pasangan adik beradik ni … muka same … nelydia plak berlakon pun menjadi … nely and uqasha …. adik beradik sweet … sape2 boleh bagi info betul tak nely and uqasha cousin emma maembong ?????

    0

    0
  3. Anonymous says:

    uqasha nie mmg cantik tp ak x mnat dia cos nmpak mcam plastik sngat..hahaah

    0

    0
  4. Anon says:

    ko nak panas sgt apahal Nara, ada trun stadium tak? penyokong taik mcm ni la yg selalu kondem org tak hengat.bila menang konon dialah penyokong sejati.

    0

    0
  5. Aku suka tgk orang lawa says:

    Perghh! Lawa la dua orang ni…lagi lawa dari Neelofa..kalau aku jadi Shanaz Ahmad, I wd have moved mountains to make Nelydia mine…

    0

    0
    • Aku Pon Haha says:

      kalau aku pilih uqasha sbb bg aku wajah die nmpk unik..seksi..dari nel..nel muke nmpk budak baik je..huhu

      0

      0
  6. OPSS says:

    lumrah..bile menang dipuja2..bila kalah dikeji2..mcm ayat nara..main mcm budak sekolah kate nye?? hellooo nara..cer ko yg main tgk..pandai kutuk je..sape yg xnak menang kan? adat permainan mmg ada menang kalah..dah kalah kire xde rezeki la..patut bg semangat utk plawanan kedua nnti bukan kutuk bagai..nara2…

    0

    0
    • selamanya harimau malaya says:

      klu main bgs kalah puas hati..ni main merapu je..bola byk hlg..defend pun lemau camne tak panas hati..ko tu pompuan bkn tau ape2 pun psl bola..duk diam2 je laa nenek tak yah nk komen…aku slalu mengikuti perkembangan bola sepak malaysia..dan aku mmg penyokong tegar harimau malaya..tp smlm mmg nmpk longlai player malaysia..aku ske perform diorg time lwn thailand..wlpn kalah 2-3 tp aku puji dan aku puas hati sbb diorg main dgn begitu baik skali…kkdg kritikan tu perlu..sbb kan kritikan juga laa malaysia menang lwn singapore…ape y aku nmpk,player malaysia ni kurg konsisten..bl menang je mula lah main merapu..spttnye bl dh menang kene semangat..msg2 perasan cam bintang dunia..klu malaysia main kat world cup boleh laa nk berlagak camtu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      abis klu dh main cam taik sape y tak panas hati…defend pun lemau..gol kedua vietnam tu gol mudah..tak de pun defend malaysia mengasak…aku ni penyokong tegar harimau malaya tp game mlm tu mmg cam ape je..klu main bgs kalah puas ati ni dh laa main cam bajet bintang dunia pasing bola pun asik meliar..pastu cpt hlg bola..ko tgk laa bdk skola main camne??dpt bola je bape saat pastu dh hilang..aku lbh ske tgk game malaysia vs thailand time pringkat kum tu..wlpn kalah tp permainan diorg tersusun…dpt bola terus menyerang bkn cam lwn vietnam ni..kkdg kritikan tu perlu..bl di kritik br nk main btl2.sbb kritikan lah malaysia menang lwn singapore…

      0

      0
  7. sukasuki says:

    betina betina yg selalu turun padang tengok bola LIVE ni sebenarnya mencari perhatian lelaki je lebih..tergedik gedik melompat lompat..mekap nak teball. pastu jeling jeling mamat sebelah.carik perhatian jejaka……….uewww (statement overall utk semua penonton bola sepak pompuan minah gedik ye, bukan ditujukan kat 2 beradik ni okay)……………..kang sat g 2 beradik ni kapel la pulak dgn pemain bolaaa mcm artis2 sebelum ni..konon2 minat bola tp sbnrnye carik perhatin…permulaaan rita rudaini ngn aidil, si ayu pulak follow, pastu si tasha shila pon penah berkwn dgn mahuli jasuli (muke celah mana ensem tak, nampak sgt si tasha dahagakan perhatian nak glammm) pastuu eyy malas la nak list kan..banyak kes kot…yg pelik pemain bola sepak kita muke celah mana hensemnya xtau la?tp tetap pompuan pompuan jenis ni tergedikkk gedikkk jugak…tah pape lah..pompuan bek dok rumah tgk dpn tibi.ni klau x menonjolkan diri di stadium, g melepak kat mamak tgk bola pdhal dahagakan perhatian lelaki.suka org tgk tergedik2 tuuu.hirup teh, sambil jeling kiri kanan takot ada org perhati..bertudung ke tak samaa ajee berlambak kat lua sanaaa………..konon bangga la dpt kapel ngn pemain bola sepak wlupun muke pecah rumahh haha.plzzzzzz….tgk cth seterusnye pasni sapa pulak artis wanita yg akan terjebak dgn pemainbolaaaaa.stakat ni pemain bola yg ada rupa sket cuma si al hafiz penjaga gol jdt je laaaa

    0

    0
  8. dr. drod says:

    moral nye amik coach dr japan ok… coach skrg sila resign kn diri anda tima kaseyyyhhhh

    0

    0
    • kaka says:

      dr. drod

      pd saya la kan x blh nk slhkan coach 100%
      pemain pun salah jgk bila coach dh bg yg terbaik
      terserah pd player di atas padang…

      pd saya letak lah coach barcelona ker
      jepun ker sape pun lah bila di atas padang player yg mencorakkan permainan
      vietnam elk jer coach org die jgk…so sbnarnya pemain itu sndri…

      biarlah org kate psl harimau malaya saya ttp sokong mereka..

      0

      0
      • dr. drod says:

        hai kaka :-) kaka wt pe tu? salam perkenalan dr dr. dr :-)

        0

        0
      • dr. drod says:

        kaka syg…

        toshiya miura coach vietnam tu setahu sy japanese tatau pulak kot dah tukar warganegara vietnam ke…

        ce try dlu amik coach japan gak…br luas pengetahuan ttg bola dr sudut negara yg advance…xde la telungkup je ilmu tu balik2 yg sama je xberkembang langsung…xde salah mencuba…trial n error

        0

        0
        • One Direction says:

          pemain Malaysia ni kau letak lah coach handalan mana pun, tetap akan kalah sebab dah nama pun keturunan melayu. Keturunan lain kuat kot.

          0

          0
        • yuki says:

          pemain main macam taik….stamina kurang. Kalau dah atas padang tak kan nak harapkan coach lagi…pandai2 lah atur strategi mengikut situasi

          0

          0
      • damia says:

        Aku sokong!

        Apa saja sukan la kat Malaysia ni…kalau kalah je, asik2 salahkan coach. Nape tak salahkan pemain? Yang dok dalam gelanggang tu pemain kan? klau coach dh trained & bg mcm2 teknik & tips…tp main ikut ati je…memang la kalah. Panggil la coach terbaik kat dunia…pemain yang mencorakkan permainan dorang.

        0

        0
  9. yue says:

    copy paste ohbulan!!!!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Yg rambut panjang tu anak arwah rosnah md nor ngan iwan dangdut kan..

    0

    0
  11. anonymous says:

    BILA KALAH DIKEJI, BILA MENANG DIPUJI

    0

    0
  12. ICHI says:

    MAIN MCM BDK SEKOLAH……PANDAI LA KO…PIMAIN TGK HAHAHAHAHAHAHA

    0

    0
  13. #akuyangkomenkauyangpanas says:

    TAK KIRA PEREMPUAN @ LELAKI, KITA TURUN KE STADIUM SEHATI SEJIWA! DEMI MALAYSIA. KALAH MENANG SOAL KEDUA :)

    0

    0
  14. kemek says:

    aku teringat gamba beciom nabil dgn uqasha ni skit masa dulu..tu la punca si nabil clash dgn irma hasmie. jd wlupn skang dia da betudung ttp xda makna nya bg aku..plastik sampah sesangat pempuan ni..

    0

    0
    • komok says:

      semua org pernah buat silap.. semua boleh berubah, semua bole bertaubat. tak elok asyik nk tgk sejarah silam org lain je, macam suci sangat pulak diri kau.

      0

      0