Written by AbangNara | April 1st, 2015

Berkahwin dan terus menjadi ibu kepada 2 orang anak hasil perkahwinan suaminya yang sebelum ini ternyata tidak menjadi penghalang kemesraan antara Hanez Suraya dan anak-anak tirinya. Comel sangat Abang Nara tengok aksi mereka main sorok-sorok belakang pintu. Memang bahagia sangat-sangat. Alhamdulillah. Tahniah diucapkan kepada Hanez kerana menjadi seorang ibu yang baik. Insya Allah lepas ini boleh main dengan cahaya mata sendiri pulak. Amin.

hanez suraya dan anak anak tiri

Semoga ikatan rapat dan mesra antara Hanez Suraya dan anak-anak tirinya ini akan berkekalan sehingga bila-bila. Seronok tengok mereka bergelak ketawa sampai terasa nak join main sekali. Budak-budak tue memang sukalah. Ketawa je. Pandai Hanez main dengan budak-budak. Langsung tidak kekok. hanez suraya dan anak anak tiri

Banyak lagi video-video comel mereka bertiga yang telah dikongsikan di Instagram @HanezSuraya. Mesti korang akan suka tengok punya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

hanez suraya dan anak anak tirihanez suraya dan anak anak tiri
hanez suraya dan anak anak tiri
hanez suraya dan anak anak tiri
hanez suraya dan anak anak tiri
hanez suraya dan anak anak tiri

75 responses to (8 GAMBAR)Aksi Hanez Suraya & Anak-Anak Tirinya Yang Tersangat Comel

  1. orked ungu says:

    propa hingga hujung nyawa…

    0

    0
    • blurkk says:

      bagus si layana manan ni, langsung tak pengaruhi pemikiran anak2 dia untuk membenci mak tiri.

      0

      0
      • chachichos says:

        Betul tu,..bagus & mulia sggh hati liyana. Bekas kak ipar aku punyalh bengkeng dgn abg aku nk bw anak pg holiday pn x bg padahal anak2 dh besar tgktan 5&4. Punyalah dikongkong budak2 tu sbb x nk bg rapat dgn abg aku & isteri baru…umur msg2 pn bkn muda lg tp tindakan x matang. Really respect liyana…semoga Allah swt berikan kebahagiaan & rahmat buatmu.

        0

        0
        • yuhuu says:

          hak mak budak2 tu la nak buat apa pun kat anak-anak dia..
          satu lagi..ada ke mak tiri ‘izinkan’ atau ‘suka’ anak2 tiri ikut sama gi holiday..?? if awak saya tak rasa awak suka bawa anak2 tiri awak kan?

          0

          0
    • LESONG says:

      muka anak tiri no2 sebijik liyana mana.
      hahaha.
      ko takde rase bersalah ke hanez kalo hari² tengok muka anak tiri no2 tu?
      jangan sampai ko dera budak tu tapi yang sulung ko timang²kan. haha!

      0

      0
      • mutiara says:

        jgn pulak ada sotong di sebalik kue teow..
        yelah, dah bolot laki’e jgn anak pon nak bolot abes, jgn sampai hasut budak2 benci mak sendir..hope sumenya betol2 ikhlas..bukan tunjuk2 nak bagitau org ramai ko bukan mak tiri kejam atau nak up kan balik diri

        0

        0
    • Anonymous says:

      Ok msalahnya skang ni, apesal hanez nak men pintu2, men mesra2, men cirit2 ni pun nk tunjuk2 gtau 1 msia??????? Org len pn men jgk. Dia jd ibu tiri termithali di dunia kekununnya pun dia punya hal x pyh nk tunjuk 1 donia, bagus la tu kalau ‘betul2’ sayang anak tiri tuu tp simpan sendiri dh laa.
      Ke nk mgharap org berkata “ada hikmahnya hanez dn roming melakukan perkara2 yg dibenci dn buruk sebelum ini, akhirnya mereka bahagia happily ever after..” ataupun ” Wahh..x sangka hanez ni sungguh baik dn penyayangggggg, x pe la pun lps ni minah2 sun x ape la pun jadi pengeruh rmgtgga org, jgn risau, anak2 mereka dn masyarakatttt pasti akn sedar betapa perlunya perbuatan itu demi kebahagian hanak2.”. SBENARNYA INI BIASA JA PUN NK TUNJUK SGT TU APE MOTIF, JGN LA BUAT ORG NYMPAH. DUK JE DIAM2 HANEZ LELAMA ORG LUPA LA TU..SABAR..X pyh la desperate nk tarik tambah peminat ni.

      0

      0
    • Teleponn says:

      Apsal gambar last part dukung budak yg dah besar panjang tuu.seluar sat biru sat belang? mata aku kero ke? ke superimposed? ke..ke?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nmpk je ko kan seluar biru seluar belang. Lol

        0

        0
        • mojo says:

          Tu namanya superpoyo.yang sangat comelpoyo.

          0

          0
        • opsss says:

          mula2 pakai seluaq belang.. tapi di sebab kan terkecing dlm seluaq akibat ketakutan di paksa pak suh berdukung ngn mak baru, terpksa la tukaq seluaq biru.

          sekian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          seluar biru tu budak lain.
          seluar belang budak lain.
          seluar belang tu kan lbh tinggi dan kurus.

          0

          0
    • Anonymous says:

      jelez ke tengok org bahagia. kalo ramai orang ramai macam kau ni habis la hasad degki brleluasa

      0

      0
    • Anonymous says:

      jelez.hasad dengki..kalo la ramai org macam kau sedih la kalo orang tu betul2 baik pon kau fikir lain

      0

      0
  2. Si comel says:

    semoga bkn hanya sebuah lakonan!

    0

    0
    • cikikaka says:

      ya Allah klu ex wife dia tgk betapa hancurnya hati.. aku yg xde kena mengena ni pun angin je tgk

      0

      0
  3. badang says:

    seronak sangat tengok Hanez..macani la perepu solehah…x meroyan x tentu pasal..terima jodoh tu allah yg punya kuasa..semoga ke jannah hanez

    0

    0
  4. ayu says:

    amboi anak da beso gajah pon sanggup dokong.. yeye sgt nk tunjuk diri tu baik.. n biar mak budak tu sakit ati..

    0

    0
    • mutiara says:

      HAHAH..kannn..bukan nak dengki, tapi secara logik ibu btol pn tak camtu..jgn propa je lebih..hope betol2..bukan depan camera je

      0

      0
    • victoriabecks says:

      Aku pon rasa cmtu…mesti jantan kemahang ni yg ckp kt bdk tu srh kiss betina muka tembok…senyum fake sgt laa hamis

      0

      0
  5. Boa says:

    Ala biasala 2 takkan nak tunjuk dia dera anak tiri kot.hehe. .Tp dr layanan cara macam lebih2 pula mcm tak neutral,nampak ke Fake ‘an n lakonan terlebih disini.

    0

    0
  6. abgnaramalas says:

    abg nara lain kali buat research dlu boleh x? dlm video tu adik dia bukan hanez. sighhhhhhh. kerja senang je kan post.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    tula.. bnda baru mmg la syg.. sok2 ada ank sndiri.. ank tiri pandang pun x hingin.. yg bpknya saje tgkp gmbr bini baru tgh bermain2 dgn ank bini lama pastu upload.. nk bg sape tgk?? kte org muak tgk lakonan korg.. femes sgt ke?? romie ni jantan ada 9 nafsu 1akal… x pikir ko upload gmbr tu nnti liana tgk jgk??? x tau aku jnis jntan apa cmni.

    0

    0
    • sssss says:

      betul2…dlm kes camni aku lebih kesiankan perempuan…yg lelaki amik video niat tuk sakitkan hati bekas bini…sakitnya tuh disini…

      0

      0
  8. Anonymous says:

    adik hanez la.

    0

    0
  9. azwa says:

    jangan la luka kan perasaan orang lain.
    anda tidak merasa anda tidak tahu.
    sekarang anda bahagia esok lusa belum tahu lagi.

    0

    0
  10. gajah pijak semut tak mati says:

    kannn…abgnaramalas…aku tgk warne rambut pun da musykil….hahaahaa aptb lah abg nara ni…sayo nara abg nara… ngehehe

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Baru berapa minggu kawen, takkan nak tunjuk taring awal2 ye dok? Tunggu la lagi tiga empat taon tengok camne.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Korang ni… biar la kalau dia punya hubungan yg baik dgn anak2 tiri dia, bagus kan macam tu? Buat baik pun dicerca, buat jahat lagi la. Memang la kita tak tau dia ikhlas atau lakonan semata, tapi kalau dia sakiti budak2 tu lagi mak kandung budak tu sakit ati kan. Dah dia kawin ngan bapak budak2 tu, apa salahnya dia cuba berbaik dgn anak2 laki dia? Nanti anak dia jd adik budak2 tu jugak. Sesama jaga semua silaturrahim sesama insan. Yg dah lepas tu lepas la.. aku yakin liyana pun dah tak hingin kat romie tuh… cuma semoga hanez tak kerap sgt tunjuk kat sosial media keakraban dia dgn anak2 sbb org terutamanya haters dia lebih cenderung untuk mengkritik walau apa pun. Ok.. chiao.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ni bukan hanez la… buatlah homework sket. saya tgk dlm ig hanez. mmg overexpoesed pun psl dia dgn anak2 tiri.tp truly speaking… nmpk fake. nmpk saje nk sakitkn ati seseorang….

    0

    0
  14. Lara says:

    kalau ya pun kau rapat dgn budak2 2 tak payahla nak tunjuk2 sangat kemesraan 2 d ig segala,mcm sengaja je nak sakitkan hati mak budak2 2. Kau da dapat rampas bapa drg cukupla hanes oiii,mcm sengaja je kau nak tunjuk kau baahagia dpt ambil hak orang. Kalau kau ikhlas kau buat mcm biasa je tak payah tunjuk2 sangat,cuba ambil contoh Datuk ct,memey n fasha sandha,takde pula drg over tunjuk2 sangat mereka rapat dgn anak tiri drg buat neutral je,sebab jaga hati mak budak2 2. Dari muka kau je boleh nampak betapa kepura2annya kau ni.

    0

    0
  15. orang_penting says:

    mcm lain lak muka si hanez ni dlm gambo2 nih….hmmmm…naraaaaaaaaaaa

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Dia ni memang hati busuk. Hitam. Tak perlu over lah. Kau dah rampas bapak, budak2 pun kau nak take over, pikir ler hati mak dia. Eeee…

    0

    0
  17. kak cik says:

    Terharu sgt tgk ank2 liyana bahagia dgn ibu tiri..klau ada 2, 3 , 4 mak tiri pasti bertambah bhgia mrk…

    0

    0
  18. Joyah Pok Pek says:

    Apa motif ko nak ambik pic bagai tunjukkn kemesraan dgn anak tiri..kalau ko betul2 ikhlas x tunjuk gmbar show off satu dunia Allah akan tunjukkn kebaikan ko tu…buat baik senyap2 sudah!!!

    0

    0
    • Joyah Sport says:

      Motif dia nak contohi kwn2 artis yg mana ambik suami org. Contoh Fasha. Dia disayangi kembali oleh peminat2 kerana pandai memasak utk suami dan melayan anak tiri dgn penuh kasih syg… so jadikan rujukan lah tu, masak apa upload, main dgn anak tiri upload…dgn harapan akan dipuja spt fasha. Even fasha tu pernah ambik suami org pun dia x bodoh sombong cabar nora atau nak saman si nora tu tapi Dia ni bodoh sombong a.k.a bangang abadi. That’s it. Bajek org akan suka lah pas ni….

      0

      0
  19. awok says:

    basuh berak xnk tunjuk ke??

    0

    0
  20. Anonymous says:

    semua orang ada silap masing-masing, setiap yang buruk, ada kebaikan disebaliknya.

    0

    0
  21. manusia says:

    Walaubagaimanapun… Kau tetap dh hancurkan hati wanita lain. Bukan sahaja bekas isteri dia, tetapi kau dah merobek hati seluruh wanita lain juga. Memang jodoh tu dah ditentukan. Sekurangnya berkesudahan yang baik bagi semua pihak. Bukan baik pada pihak kau sorang je hanis..

    0

    0
  22. BABY MANIS says:

    liyana ko ctk dari hanez..natural beauty..go girl

    0

    0
  23. Yoye says:

    Kalau aku liyana manan,aku bagi tinggal anak2 tu kat romiang dah hanes sudalya selama sebulan then aku pergi bercuti2.Tengok mampu ke tak ppn tu urus anak aku,show off sangat kan macam baik sangat so jagala sebulan tahanka tak.

    0

    0
  24. CIKYO says:

    bdk yg beso tu bukan anak sulung romiang..cer hangpa tengok bebetoi..lg 1 yg che pasan yg sulung xbaper nak manje ngn hanez..yg kecik je bleh ‘dibeli’

    0

    0
    • makcik says:

      budak kecik, innocent lagi. die pun tak paham pape, asal orang nak main dengan die, mesti happy je. budak kecik kot

      0

      0
  25. Hameh Toya says:

    Setau aq nie bkn hanez, tp adik dy~

    0

    0
  26. hantu longkang says:

    bagus lakonan ko dik non..gunakan la budak2 utk raih simpati..senang nnt bila orang dah lupa boleh ko berlakon balik kan.puiiiii

    0

    0
  27. Ibu beranak dua says:

    Laaaa….yg dah besar gedabak pon nk berpelok dukong bagai ke?siap main cak2… Geli la plak……anak prempuan aku yg 4thn tu da jgn harap nk dukong2 lg…katanya kakak malu..kakak da besar

    0

    0
    • sukapelukibu says:

      kesian anak nanti kurang kasih sayang. anak sendiri pun boleh fikir camtu. esok anak besar jangan meroyan dia salam tangan pun tak anak.

      0

      0
      • anak solehah says:

        Betol…..jaga anak tu betol2..takut jd super sundal mcm si hamez adik beradik ni…

        0

        0
  28. Anonymous says:

    lepas ni hanez mesti akan dpt pujian yg melambung2 dr pemint.. mcm yg fasha, memey dpt… amik laki org.. layan anak2 tiri dgn baik.. amik gambr.. cnfrm semua org puji… tp sy msh xblh lupa apa yg jd pada abby, norman n memey stp kali dgr lagu nash “pada syurga diwjhmu..” sdh sgt.. x sngka abby blh berbaik dgn memey…

    0

    0
  29. kiut.angel@yahoo.com says:

    Ya allah, kau nak buktikan kat dunia apa oi dundal mesra mesra dengan anak tiri ko. Cuba ko fikir sikit hati mak budak tu. Da la ko dah rampas suami dia. Tak puas lagi ke nak sakitkan hati dia. Ari tu ms ko kahwin aku dah ok sikitla tak benci ko, ni up plak gambar dengan anak tiri. Sorry to say, video mesra mesra buat aku double MENYAMPAH. No more thing dah aku rs lepas ni ko buat blh org suka kat ko. Ko adalah satu contoh perempuan yang lansung tak pernah nak fikir hati perempuan lain.

    0

    0
  30. nana says:

    rebecca nur islam pun tak tunjuk havoc camni..euukk..xyahlah nak show off,wayang je semua ni

    0

    0
  31. benci hanez says:

    benci nya aku tengok memang pura2 aje… anak dah besar gajah pun dokong nak menunjuk le tu… anak sendiri pun belum tentu dukong kalu dah sebesar itu..

    0

    0
  32. Irin says:

    Semoga tabah menghadapi kehidupan seterusnya…pedulikan apa org nak kata….Kenapa kita yang diuji pekara mcmni sebab kita insan terpilih…mulut orang mmg x boleh nak tutup….Ada sebab kenape lelaki memilih untuk kehidupan mcmni….

    0

    0
  33. cicak kubing says:

    nara ni pun tk habis2 nk publish cite mangkuk ni
    dulu ayat kutuk giler

    ke romi bayar nara suruh upload cite2 bagus mangkuk ni

    bini nara nasihat sikit nara ni

    mesti bini nara pun ada perasaan as 1st wife kan

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hamboi ko pun…. camtu sekali ko punya negatif pemikiran sampai ckp abg nara diberi duit…

      0

      0
  34. suka komen says:

    sakit ati aku ni mcm dah jadi rentak lagu yg”sakitnya tu disini”
    aku tgk pun dah rasa sakit ati,apa lagi klu ex wife dia tgk… hancur luluh lebur trus..
    tak dnafikan,stiap wanita punya hati yg sngat lembut,mudah trasa apa lagi klu tgk kmersaan mreka ni… c romi ni mcm sngja nak tunjuk kmersaan,sja nak bagi tau sluruh dunia yg dorg tgh bhgia skrg ni..aku hrap lah kan kbhgiaan ni biar lah bkekalan,jgn plak nti dah 5-10 tahun cromi ni buang c hanis mcm mna dia buang ex wife dia dlu… eeeeejngan lah aku lalui mcm ni.. simpang malaikat 44..ngeri aku klu ada manusia yg jnis prampas kbhgiaan org….

    0

    0
  35. fairuz says:

    kelakar dol baca komen2 korg ni nak megutuk Hanez. ni semua dh tertulis jodoh dia, korg cakap ape pun si hanez ni bahgia je ngan family baru dia. if u alls tgk gambar2 and video anak2 tiri dia, tak nampak pun budak2 tu mcm belakon syg si hanez. setahu aku la,(sbb aku pun ade 2 anak lelaki) budak2 tak bole menipu especially tentang perasaan. so utk korg yg haters tak tentu pasal ni, sudah2 la cakap buruk pasal org. baik doakan kebahagiaan diorg atau diamm je. kesian gila hidup keje mengutuk org je. sedih! bye…

    0

    0
    • cik l says:

      Biasa laaa..perempuan mmg x abis abis hati kotor…padahal..husband…wife mlik Allah..bkn hak mutlak sendiri…selagi boleh umpat…umpat smpi lebam..serba serbi x kena…moga di cucikan hati yang kotor…belajar redha dan bsangka baik. Hebat wanita yang hatinya bersih..nauzubillah..jauhkan laah aku dr pengaruh hati busuk…

      0

      0
  36. Bibi says:

    Aku tengok anak romi yang kecil tu macam manja sangatlah,tahan ke hanis dgn budak2 mcm 2.Ntah2 dalam hati betapa rimasnya sihanes ni dgn anak2 tiri die.

    0

    0
  37. mawarberduri says:

    Org kalo dh benci, benda baik pun nmpk buruk. Siapa lah kita nak menghukum sesama manusia. Doa kan yg terbaik utk org lain, insyaAllah doa tersebut kembali pada kita.

    0

    0
  38. tutu says:

    tak..skrg ni aku confiuse..PE MOTIF rekod n bg semue org tengok?!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    yela..rs mcm bukan hanez kot yang men kat pintu tu..nara nye blog ni makin hr kdg mcm mkin mengarut..men letakk je..timbulkan amarah org kat org y x sepatotnya je kdg

    0

    0
  40. MONAH says:

    Muka anak Romiang yang first tu…sebijik muka Romiang…Yang second iras Liyana Manan..

    Aku terfikir pulak…anak Rita dan Aidil yang first sebijik sebijon muka AidilNoTelo..yang second tu iras Rita….

    Hurm……………………aku pernah dengar orang tua2 ckp kalau muka anak lelaki sulong sebijik muka bapak…kemungkinan ayah dorang nak tinggalkan mak dorang tu besar…hurm..

    Dengar je..Percaya jangan……….

    0

    0
  41. ~nobody~ says:

    Yg bukan mak betul pun terasa inikan pula Mak sendiri… Rasanya bole stop kot publish pasal dia n anak2 tiri dia.. If nk juga just publish pasal dia sbb anak2 tiri dia bkn personality or celebrity….
    Sesungguhnya hati wanita nie mudah Sgt terusik n terguris….
    Xsalah kita Jaga hati Liyana …. Mana tau nnt ada org akan Jaga hati kita….secara x langsung kita bole hindarkana fitnah….

    0

    0
  42. Teddy Bear says:

    comel hanez tu je.. ahaha

    0

    0
  43. shhh says:

    Jgn dpan jntan je ko wat baik.nk msra alam pn x yah nk show off mcm ko show off hdung plastik ko.

    0

    0
  44. Kemek Suhaiza says:

    naper tak tunjuk abg romiang dukung ko? Takder pic ker?

    0

    0
  45. sakitnya di sini .. says:

    sronok bebudak ni dpt mak yg comeyy ..

    0

    0
  46. mawarberduri says:

    Upload salah, tak upload esok ada plk yg mengata Hanez tak suka, tak mesra dgn anak tiri. Serba serbi semua tak kena. Takpe lah Hanez, Allah maha mengetahui. Biar lah buruk di mata manusia pun. Semuga istiqamah menjadi isteri yg solehah dan ibu yg baik utk anak anak tiri.

    0

    0
  47. yaya says:

    budak2 tu kan lubuk duit…
    kena la layan baik2..huhu

    0

    0
  48. anon says:

    Hmm…ni cume bermesra sb nak bergambar je, nak tunjuk ke seluruh malaysia. Kalau tak, whats the motive of showing dis?? Nak tujuk dia baik dgn anak2 tiri, ke sengaja nak sakitkan hati liyana yg anak2 nya baik dgn dia. Bukan blh wat kira perempuan perampas ni…kalau dia baik takkan nak rampas hak org …

    0

    0
  49. Anonymous says:

    ni semua jodoh..ajal dan jodoh semua ditangan Allah..kalau Allah tak nak jodohkan hanez dengan romie tu..mesti Allah akan membuat kesulitan sehingga jodoh tu tak aakn berlaku..dia orang tak kan berkahwin..anak anak tiri tu pun..kita kena tahu..kanak kanak tak kan suka kalau hati orang dewasa busuk..ni budak2 tu suka kat mak barunya..dah jelas mak barunya hati baik lah tu..sebelum romie kenal hanez pun rumah tangga dia nak menanti belah..doakanlah baik2..hanez pun bukan nya jahat sangat.

    0

    0
  50. rina says:

    ni semua jodoh..ajal dan jodoh semua ditangan Allah..kalau Allah tak nak jodohkan hanez dengan romie tu..mesti Allah akan membuat kesulitan sehingga jodoh tu tak aakn berlaku..dia orang tak kan berkahwin..anak anak tiri tu pun..kita kena tahu..kanak kanak tak kan suka kalau hati orang dewasa busuk..ni budak2 tu suka kat mak barunya..dah jelas mak barunya hati baik lah tu..sebelum romie kenal hanez pun rumah tangga dia nak menanti belah..doakanlah baik2..hanez pun bukan nya jahat sangat.

    0

    0