Written by Bella | June 22nd, 2015

Sebelum ini pelakon Johan As’ari memberitah beliau bakal berkelana ke India selama empat bulan untuk mendalami ilmu agama dengan lebih mendalam dan telah terbang ke New Delhi sehari sebelum Ramadhan dan bakal menyambut bulan suci ini serta Syawal di sana.

Baru-baru ini Johan ada berkongsi foto beliau menyambut Ramadhan dan suasana pembelajaran ketika berada di India menerusi akaun Instagram miliknya.

Keputusan Johan untuk sambung belajar ke India mendapat sokongan yang baik daripada keluarga beliau dan juga peminat.  Untuk pengetahuan anda, sebelum menceburkan diri dalam bidang lakonan Johan pernah belajar di Pondok Pesantren As-Syuhada Kabupaten Muara Sebunga Kecamatan Tanah Sepenggal, Jambi selama setahun untuk mendalami al-Quran dan hadis.

Berikut beberapa lagi foto Johan As’ari berdakwah di New Delhi India.

16 responses to (8 FOTO) Johan As’ari Berdakwah Di India

  1. aku says:

    alhamdulillah….

    0

    0
  2. aku says:

    alhamdullilah

    0

    0
  3. Mr Paparazzi says:

    Ini BUKAN pi berdakwah tapi Johan Ash’ari pi belajag agama. Tengok betoi-betoi….

    0

    0
    • Pape je la says:

      Meh nk habaq kt hg sat.org tabligh keluar 40 hari tu adalah utk belajar.bila balik dr keluar 40 hari dorang ni akan sebar/dakwah/tabligh kpd org ramai.sambil dorang belajar dorang berdakwah.xkn la johan nk ckp dia p india kuar 40 hari sbb nk berdakwah kang ramai pulak kutuk dia ckp ilmu x berapa tp nk berdakwah pulak kn.kn dh timbul fitnah kt situ.belajar dulu tentang apa itu ‘jemaah tabligh’

      0

      0
  4. Nonna says:

    Alhamdullillah adik. Tapi tak payah lah nak instagram2. Belajar baik2 timba ilmu dah habis balik KL dada penuh dgn ilmu. Ni blm apa dah gembur2 kehulu kehilir. What is yr motive? To gain knowledge or something else.

    0

    0
    • che ton says:

      to give ppl like you a courage and awareness not to think negative over other ppl kind intention.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bende yang baik elok disebar2kan kite yg bace ucap alhamdullillah semoge kite pon tergolong dkalangan org2 yang berhijrah ke arah kebaikan…amin

      0

      0
  5. Anuar says:

    Macam join aktiviti Tabligh je Johan Asari ni… Semoga usaha beliau untuk mendalami ajaran agama di berkati…. Dan sama-samalah kita mendoakan kejayaan beliau…

    0

    0
  6. gigi emas says:

    Lepas ni bole masuk Syria join IS. Harap2 kena tembak dan dapat le bertemu dgn 72 dara…..

    0

    0
  7. minah kepoh says:

    ye..betol..johan join tabligh ni. memang ada kua 4 bulan,40 hari.. negara awal yang disarankan india,pakistan dan bangladesh. sbb kat sana ramai ulamak. so,da pilih india..baguslah..:)

    0

    0
  8. dina says:

    orang mcm johan ni masih mencari2 arah tuju hidup dia.
    dulu pi sekolah tahfiz tapi tak habis terus jadi artis yg playboy.
    sekarang ni join tabligh…lepas ni tak tau lah jadi apa pulak.
    extreme sangat dia ni..
    belajar agama mcm ni tak boleh bawak smartfon….melalaikan….selfie bagai….
    lepas tu go back to society as usual…mmg mcm tu jer lah kalau nafsu nak berselfie masih ada….x perlu kut nak mewar2kan kat orang apa kau buat…
    attention seeker jer tu.

    0

    0
    • kutu says:

      walau apa pun dia buat itu adalah yang terbaik utk dia..
      orang cam dina ni la selalu buat orang lain down..tak menyokong.nk kondem je.
      ni la mentaliti orang kita..semua tak kena.
      buat baik tak kena..buat jahat lagi la kena maki.

      0

      0