Written by serenity | May 4th, 2015

Tahniah buat pelakon Shahrizal Jaszle yang telah melangsungkan pernikahan dengan model Hanis Husna Mohamad Nadzree pada 1 Mei lepas di kediaman keluarga Husna di Kelantan.

Sebelum ini Shahz, 27, mengumumkan bahawa Husna, 19, ialah teman wanita barunya menggunakan akaun Instagram, menimbulkan kontroversi kerana ia tidak diketahui oleh tunangnya ketika itu, Redzwani Puteri. photo 11208247_1599747226932115_281919903_n.jpg
Bagaimanapun semua itu sudah jauh ditinggalkan setahun lepas. Semoga ini pernikahan ini menamatkan kontroversi Shahz Jaszle dan akan berkekalan hingga ke akhir hayat.

Lagi enam gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Zakwan Nadzree.

Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membawakan kepada anda Siri…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 27 April 2015


 photo 11208096_1439512203026418_98857174_n 1.jpg
 photo 11203485_380654432122755_690439261_n.jpg
 photo 11191421_837447246337754_1292630816_n.jpg
 photo 10009189_534229750051154_585499955_n.jpg
 photo 11195752_823913554322620_1317844717_n.jpg
 photo 11192764_1422874224697025_1607339222_n 1.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to (7 GAMBAR)Shahz Jaszle Selamat Bergelar Suami Hanis Husna

  1. kemek says:

    da gemok la shah jaszle ni, belakon pn da kureng, harap dpt kurang kan berat badan klu tak merudum la ms depan ko..

    0

    0
    • miss ynwa says:

      mengandung ke? tanye jerr ,,,,,yela lain mcm jerrr body husna pic 1st tu,,,..
      kahwin pon ala koboi je tgk, artis kot tak kan laa kahwin koboi,, walaupon suam2 kuku…xpe bersangka baik mybe tk nk timbul riak

      0

      0
      • Diva says:

        a’aah lah macam org pregnant. bentuk badan ketara sangat tu. bukan ke gambar2 sebelum ni badan slim je. ni beza betul ni. kawin pun koboi je.. baju pengantin perempuan macam main ambil je pinjam sape2 punya. erkkk

        0

        0
        • mutiara says:

          Kau uolls kate die bunting dl b4 kwen..well mesti redzwani putri senyum leborr.. Win!

          Meme ketara sgt body tu mcmmm…ops! Tak baek..hihu.
          Kite tnggu pengumunan ala2 bunting pelamin pulak..huhu

          0

          0
        • anon says:

          mungkn baju nikah mak dia? sbb dia dgn mak dia bdn sama tggi kurus je.. hehe..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Alhamdulillah.. longgar baju pengantin perempuan..

          0

          0
      • Diva says:

        tu la bentuk badan ketara sangat tu. sebelum ni aku tengok gambar dia slim jer. ni beza sangat dah ni. macam org pregnant (aku cakap macam ok). baju pengantin perempuan pun macam main ambik pinjam kat sape2 jer. erkkk

        0

        0
      • Anonymous says:

        yelah, I pun terfikir benda yang sama masa 1st tgok gmbar tu td

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ye la perut dia cam besar sikit kan? Teringat masa sy pregnant dulu huhu

        0

        0
      • jeni says:

        Pompuan ni saja pilih baju longgar…tak nak nampak laki gemokk sangat.

        0

        0
      • adik abalong fadil says:

        Aku pon rase bini dia ni mcm merandung..1st aku tgk ln mcm je…

        0

        0
      • the new tipah says:

        Laa aku ingat hang sindir si shah tu yang mengandung!

        0

        0
    • Mak Bedah says:

      Taknak bersangka buruk lah sangat.. tapi bkn ke pompuan ni pakai baju ketat sane sini.. Nampak berfashion la gitu.. tup tup bile nikah, baju loboh bagai… hehehhehehehee u know mak bedah know la kan…..

      0

      0
    • Mak Temah says:

      Yang penting, Shah Jaszle tanggung & terima dia… Tapi sayangnya, umur 19 tahun dah jadi isteri/ibu… Hehehehehe

      oops. Laser mulot I jahhhh nari….

      0

      0
  2. jamban bergeeak 1 mesia says:

    Apsl mcm serabai n gemok je jantan gateii ni? Hahahaa…elokla kawen dr wt maksiat je

    0

    0
  3. aku says:

    Mcm kahwin koboi ja….artis ke ni? Mcm duda kahwin kali kedua pun iyea….kesian anak dara org…xde fenci menci

    0

    0
  4. ariane says:

    gemok hahaha

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nape perut bini die ni mcm org pregnant je…..

    0

    0
  6. sixth sense says:

    maaf..nmpk mcm dh mngandung dgn cara dia bdiri (gmbr atas) skali..6th sense dr org dh bnika..

    0

    0
  7. anum says:

    Tak ade seri pengantin..selendang pun labuh sgt tak memaparkan ciri2 Seksi ketat ppuan ni..mmg sah pregnant..postur badan bergambar pun bongkok ke depan sket mcm tak nak nampak perut besar tu..baju kurung pun mcm size utk org gemuk je sbb garis bahu masih lebar dr bahu dia..selalu sana sini pakai seksi ketat kan..apsal nikah kat rumah kampung je pakai labuh2besar? Not ur type la hanis..lg 1 takde gmbar dgn mak bapa u olls ke? malu kut dorg ngan uolls..kbai

    0

    0
  8. anum says:

    Tak ade seri pengantin..postur badan bergambar pun bongkok ke depan sket mcm tak nak nampak perut besar tu..baju kurung pun mcm size utk org gemuk je sbb garis bahu masih lebar dr bahu dia..selalu sana sini pakai seksi ketat kan..apsal nikah kat rumah kampung je pakai labuh2besar? Not ur type la hanis..lg 1 takde gmbar dgn mak bapa u olls ke? malu kut dorg ngan uolls..kbai

    0

    0
  9. Anonymous says:

    yela simple mcm tgesa2 je majlisnya.. bju pun mcm bju pinjam.. klu tgk bini shah ni dulu kmain seksi meksi lg.. ni pkai mcm tgkp muat je.. mgandung kah?? opsss rugi la ko jah.. msa dpn pnjg lg.. makeup pun sndiri je.. hurmmn

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Penting sangat ke baju nikah yg glamer tu?
    Utamakan yg wajib tu yg penting.
    Kalau terlebih nanti dikata membazir pulak…
    Typical Malay punya mindset. Mengata silap org je hobinya.

    0

    0
    • anonymous says:

      btol ckap engko..aku stuju 1000%
      kalau die pgnant pun..dh nikah kan
      tu pun nak kutuk..mak aii

      0

      0
      • Anonymous says:

        Xsah nikah ketika dlm keadaan prmpuan itu hamil.. Aku xmksudkn bini die tu. Sesape pun la

        0

        0
        • erm says:

          Syarat sah nikah aka rukun nikah takde pulak cakap perempuan mengandung tak blh nikah…erm boleh tau sumber?… But mmg sesuatu la ;))

          0

          0
  11. kepocicici says:

    ce tengok n compare gambor majlis tunang dengan x dulu n gambor nikah dia sekarang.. baju, majlis semua jauh panggang dari api..membazir amalan syaitan.. sangka baik..sangka baik..

    0

    0
  12. kipocicici says:

    ce tengok n compare majlisnikah sekarang n majlis tunang dia dengan x dulu..jauh panggang dari api.. astaghfirullah.. sanka baik..sangka baik.. membazir amalan syaitan

    0

    0
  13. sotong htiam says:

    jom kite bersangka baik jer lah (walau pun ape yg dilihat agak terserlah)…ade iras2 wajah Yuna…

    0

    0
  14. miss ultron says:

    Erkkk perut!

    0

    0
  15. dee says:

    Macam nikah koboi je! Kot-kot jantan serabai tu masih berhutang sana sini sebab tu nikah secara budget je. Baju sendiri solek sendiri. Masa majlis bertunang dulu kemain besau pasal ditanggung pihak perempuan. Kau suka sangat makan duit perempuan kan hah sekarang kau tanggung lah ye!

    0

    0
  16. xyz says:

    Kenapa baju pengantin nya macam tu?

    0

    0
  17. iman says:

    Baikle dia nikah dr buat maksiat bpnjgan…baik jodoh ngan yg baik jahat jodoh ngan yg jahat janji Allah tu dh nyata…

    0

    0
  18. lala says:

    Aku ingat aku je perasan dan berfkran mcm tu. Rupa2nya ramai jg..jd bkn aku lah yg bermslh ni suka fkr bkn2..huhu. Tp serius, mcm org pregnant lah. Dgn gaya berdirinya, bajunya, mukanya pun ada mcm bsr skit berbndng dlu. (macammm..klu slh maaf lah)

    0

    0
  19. mia says:

    gaya cm org hamil je….besar mcm je baju tu…..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kesian perempuan nya…hikhikhik!

    0

    0
  21. Pi says:

    Lantak dia lh..pregnant ke xke,jnji jntan tu nk brtnggungjwab.

    0

    0
    • lantak says:

      Boleh kawin ke kalau dah mengandung? bukan ustaz kata kena tunggu bersalin dulu baru sah kawin?

      0

      0
      • dora says:

        just nak share, if pregnant..xbole nikah dulu..sbb penikahan itu x sah.. tp kalau bernikah jugak ( amalan org kita sbb nak ttp mulut masyarakat)),pasangan tersebut harus lah bernikah sekali lagi selepas si perempuan itu suci dr darah nifas/habis berpantang. bole rujuk kat jabatan agama/ustaz2/ahli mufti yg lebih arif..

        0

        0
        • sekadarsharing says:

          Assalamualaikum, mana dtg hukum xboleh nikah masa pregnant pulak ni..masa awal mengandunglah si wanita perlu/digalakkan bernikah dgn si lelaki sbb masa first 3 bulan kandungan, anak itu masih boleh berbin/bintikan si lelaki (ayah)..tapi kalo kandungan dh melebihi 3 bulan, kena berbin/bintikan abdullah. Dah xboleh nak nasabkan pada si lelaki.

          Xwujud istilah bernikah lagi sekali atau xsah nikah semasa pregnant.Islam is beautiful and simple.

          0

          0
        • jemah says:

          Sy ni cetek ilmu..mmg kompius..Tp ape yg sy faham wanita Hamil mmg xley bernikah sampai anaknya lahir.. Yg kene nikah 2x tu mcm merepek..yg 3bulan tu sy penah dgr yg berdosa buat mcm tu..nikah dikira xsah sekiranya wanita tu sdg Hamil..so,sape yg Arif,boleh jelaskan?

          0

          0
        • anne says:

          itulah baca lagi gosip murahan..

          Aku rasa korang kena belajar balik apa tu syarah sah nikah..

          Nikah sah lah… cuma haram hukumnya kawin masa pregnant..
          digalakkan menikah masa tgh pregnant macam dalil x kukuh sangat. sorrylah..

          Kita doakan lah yang baik2 je..

          0

          0
  22. dina says:

    Harap Shah jagalah Husna ni elok2.
    Jadi suami yang baik dan jangan sia2kan masa hadapan dia.
    Muda sangat tu baru 19 tahun.
    Tapi apa2 pun tahniah…harap artis2 lain yg bercouple tu cepat2 lah kahwin.
    Jangan lama sangat couple sampai peminat meluat dan makbapak pulak yang kena tanggung dosa.

    0

    0
  23. aku says:

    lagi cun tunang dia yg dulu
    xda angin xda apa,tetibe kawin? sah sah la kan

    xpela, at least kawin. eventhough aku xprcaya dgn kmampuan shah as husband&father, moga2 bahagia forever

    0

    0
    • keladi says:

      Kalau pempuan tu x megandung cmna?? Tanggungla korang fitnah2 mcmtu kat dorang..nila masalahnya dgn malaysia ni, nak kahwin kena grand2, kalau artis wajib kena sponsor, xsponsor mesti pelik kira mcm xsah lah. Kalau pic,wajib kena ambik yg photographer terkenal nu.. kalau org biasa kahwin pun lekeh2 kena jugak ala2 frand, sebab otak org malaysia mcm koranglah banyak org2 takut nak kahwin sekarang ni.

      0

      0
      • skeptikal says:

        U hanis ke? Ngehehhehehe

        0

        0
      • anon says:

        btol2.. kita tak terpkr lgsg dia ngandung ke apa smpi terbaca komen org lain.. wpon dh ada anak tp tak prasan pon.. maybe sy tak knal kot husna ni.. huhu.. pape pon pikir +ve jelah dan semoga mereka kekal..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Korang tau DRI mne yg istri shahz jaszle tu mngandung ape korang duduk dgn dye Kew…

        0

        0
  24. Anonymous says:

    sori ckp la,mmg husna ni da mengandung ni..
    aku da ade anak,aku tau cane badan org preggy..gemuk n preggy lain..
    lgpun gile ape model nk pakai baju pasar mlm ceni hari nikah..
    artis nk pakai sampin kg ceni nikah..hurmmmm
    tudung smpai perut plak tu..bkn seblum ni seksi seksa ke..
    sape nk kawen x buat persediaan ceni jah oiii..
    org x bape mampu pun tau nk cari baju cantik skit..
    ni mmg out sume…baju ntah size ape dipakai..muke pun lesu..
    srabai gile si shahz ni..nasib la nakkk..itu yg ko buat..
    tanggung la ye..smoga berbahagia..
    aku rase mesti ex shahz si mira n puteri tgk pic ni smbil gelak guling…kbai

    0

    0
  25. Lols says:

    biar la kalau ngandung pon.. dosa drg yg tanggung. Sekurang-kurangnya drg kawin cepat2

    0

    0
  26. TakPelikPun says:

    Selebetnya. Malu kat anak-anak nanti nak tunjuk gambar nikah bila depa dah besaq nanti.

    0

    0
  27. NALIYA says:

    nie klu lom termengandung..lom kawin lgi dowg nie. msih pk nak enjoy lgi. hahaha!

    0

    0
  28. jemah says:

    xbaik tuduh yg bukan2..tapi sy yg xseksi, xmodel, xmodern, xhot, ni pon pikir byk kali kot nk pki bju camtu apetah lagi yg mmg sedia sexy,hot,keje model,selama ni abis modern lifestyle ni kan..tu je la…

    0

    0
  29. kutu says:

    biar betul…ni ke gf dia yang ada halkum tu??
    simple betul majlis nikahnye..baju pengantin perempuan pon syahdu je..
    shah pun dah tak smart..boroi selebet je..

    kalau betul dia mengandung x sah la nikahnya..
    nnt hidup dalam berzina je.

    0

    0
  30. puteris says:

    Muka Nampak penat, pelik juga baju besar, try google nama Husna semua baju ketat, last last nikah longgar mak ai. Masaalah nya, longgar sangat. pakai tudung pun serabai. hummm

    0

    0
  31. Yana says:

    Jodoh mu ada lah cerminan mu.
    Nasib baik lah bekas tunang dia tak jadi dgn si buaya lapar ni..Masing2 hepi dgn pasangan sendiri dah. Puteri pun nampak cukup bahagia skrg dgn cinta hati nya. Walau apa pun tahniah diucapkan kepada shah dan isteri.

    0

    0
  32. erm says:

    Syarat sah nikah aka rukun nikah takde pulak cakap perempuan mengandung tak blh nikah…erm boleh tau sumber?… But mmg sesuatu la ;))

    0

    0
  33. sepaun says:

    shah jaszle hamil kot..tu psl gemuk :p mcm2 la pengomen2 ni..doakan la yg baik2

    0

    0
  34. Nur says:

    x baik korang tuduh pengantin pmpuan ni tgh pregnant…selagi x ada bukti yg kukuh, itu dh kira satu fitnah…biarlah, hanya Allah saje yg tau…apa2 pn kita doa la yg terbaik utk mereka…

    0

    0
  35. SS says:

    Whateverlah.
    Besau nau baju si gurl tu. Ade juga baju besau yg dipakai. Semoga smpai Jannah.

    0

    0