Written by serenity | February 13th, 2013

Boleh tahan cantiknya tunang Fizz Fairuz, Azlyn Massiela. Buat yang belum tahu, majlis pertunangan Fizz atau nama sebenarnya Fairuz Zainal telah berlangsung di Beserah, Kuantan pada 10 Februari lepas.


Photobucket
Photobucket

Difahamkan beberapa orang selebriti telah hadir ke majlis pertunangan ini, antaranya Usop Wilcha. Lagi lima keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Amy Qaseh.

***

Semua Badan Bukan Kerajaan (BBK) Seni dan Budaya adalah diminta untuk mendaftar dengan JKKN melalui portal kami. Untuk mendaftar, sila ke http://www.jkkn.gov.my/


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

arabellaP.S: Menarik juga telekung dan border lace daripada House of Arabella ini. Harga berpatutan sangat-sangat dengan kualiti yang sangat awesome. Klik Facebook House of Arabella untuk melihat lebih banyak koleksi yang mereka tawarkan.

Baca Yang Ini Pulak:-

282 responses to (7 GAMBAR)Majlis Pertunangan Fizz Fairuz Dengan Azlyn Massiela

  1. tupai berjanggut says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 53
  2. miss nurul says:

    MAFIA? nak jadi suami ke mafia? carung cincin sendiri? allahuakbar..haram abg oiiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 114 Thumb down 5
  3. nadia almy says:

    eh..bertunang lelaki yang sarung cincin ek…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 0
    • ddd says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 65
      • melilea says:

        Eh ko, xpyh nk kutuk almy ye, ok pe die dlm edisi khas tu. Ke ko yg jeles sbb xdpt job.?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 3
        • ddd says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 67
        • anon says:

          btol2..sy pon suke sgt almy dlm edisi khas, sgt best.menjadi klakanye

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
      • emma mengelembong says:

        bagus apa ddd memberikan kritikan membina untuk si almy, jgn la tangkap muat je seme job nak tp nan hado…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
  4. miss mong says:

    cantik jugak..tp cantik lg almy nadia.tp syg tk dek jodoh..kita hnya mmpu merancang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 3
  5. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 26
  6. axx says:

    tahniah fizz!,alaa..kenape pakai sweater ngan cap..pakai la kemas sikit..huhu..macam rushing je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
  7. nami says:

    sekarang ni memang trend lelaki yang sarung cincin kat jari pompuan ke?
    tak paham la aku..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
  8. EE says:

    haik? masa bertunang, lelaki tu sendiri ke yg sarung cincin? bila scroll ke bawah, baru nampak sorg untie ni pulak sarung cincin… haih laaaaaa………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  9. erin says:

    Rasanyalah…. Almy Nadia cantik lagi kot~ Sory

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 1
    • biskut jagung says:

      apsal aku nampak mata tunang ff ni cam juling?or mataku yg juling… ‘-.-

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  10. Janeyre says:

    Jantan poyo lagi jahat.
    What goes around comes back around..!
    Karma will find you man..teruk betul kalau laki yg suka mainkan hati perempuan ni.
    tak kira jahat ke baik almy nadia tu.awk tak berhak bg harapan palsu mcm tu.tanak ckp tanak secara baik.
    geram betul.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 6
  11. Anonymous says:

    nape f.f pakai mcm tu?dh xde baju malayu ke?mcm xikhlas je..pelik aku menengok nyerrrr…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  12. marissa hamid says:

    tgk pix bwh skali tu..cincin tu mak die yg sarungkan..
    tu mungkin olok2 je si fizz just nak brgambar..
    tp kalau bole tunang je pon..xpyh la pegang2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      kecohnye isu sarung cincin…. bukan ke kalau time belakon dorang (artis) mmg biase pegang2 pelok2 cium bagai ke? tak payah kate artis lelaki..artis2 seksi…artis veteran yg bertudung pun mcm xde perasaan je aku tgok..
      **tertengok ulangan opah popular mlm td…kartina aziz lek2 je peluk dlm ribaan matover.. yg dah bertutup mcm tu.yg dah sah2 jahil apatah lg kan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  13. Yeyee says:

    Almy nadia lgi comey!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
  14. Cik Jah Glamour says:

    Opsss.. Cepatnya dah batal air sembahyang ittewww… Wakil perempuan takda kee nak sarung cincin tu Pizz Peroz oiiii?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  15. nana says:

    Tak boleh terima dek akal pakaian Fiz Fairuz!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  16. takpola says:

    kot yer pon, yg si lelaki tu pakaila senonoh skit..ni pakai jeans rabak topi mafia..ish ish..mcm xder adab jer dpn sedara mara

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  17. Tizz zakyah says:

    awk ni fizz.dah tahu nak dtg majlis tunang awk.pakai la proper mcm time jadi ustaz aidil dlm drama nur kasih dlu.ade ke pakai seluar jean terkoyak mcm tu?
    agak agak la.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ko pun sama jugak tizz zaqyah, bukan baik sgt pun kau tu..putus dgn remy pastu kepit pulak dgn jantan tu..sblm ngata org, cermin diri dulu..at least org dah selangkah nak ke gerbang nikah, kau masih jugak lagu tu dok kepit2 dgn jantan itu ini

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 19
      • hanna says:

        tp bf baru tiz er…sebenarnye xdelah baru,ex die jugak…hensem..no doubt..xyah lah compare ngan remy..muka tua,,hihihi

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  18. Anonymous says:

    allah..naper xtau hukum hakam yg allah dah tetapkan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  19. mamee monster says:

    xder set persalinan yg elok skit ka fizz ni…cam xserius ja dengan majlis yg berlansung…selekeh….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  20. putri lisa says:

    Bukan gambar hari tu tunang dia pakai tudung ke? ke mata aku yang salah tengok?
    Dari mata kasar, mmg la tak patut Fizz buat camtu kat Almy Nadia. Sian dia. Tapi siapa lah aku nak bagi komen, aku pun bkn tau kisah sebenar.

    Cantik jugaklah tunang dia ni.. Tapi aku rasa keikhlasan dalam perhubungan tu lagi penting kot? Tepuk dada tanya iman. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  21. aptb says:

    adegan bese retis tunang… yg jantan sbk sarung cincin huh..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  22. i says:

    Rmai nye org prmpuan merana kerana seorg insan yg brnama llalki..
    1. rita
    2. almy
    3. shila…dan trmasuklh aku ( bru ptus tunang 3 hri lpas)..tabahkan lh hatiku Ya Allah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 121 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      saya pun pernah lalui apa yg awak lalui 3ari yg lepas..tabahkan hati..masih ade jodoh yg lebih baik utk anda…tak payahlah kita salahkan lelaki..maafkan je la..percayalah semuanya dah ditentukan..kita manusia hanya merancang tp perancangan yg Di Atas adalah sebaik2 perancangan..redha adalah yg sebaiknya…kini sy dah berubahtanggan dengan org yg lebih baik drp diri sy sendiri..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • bukan nama sebenar says:

      ptemuan n ppisahn cumalah fasa2 dlm khidupn kta..ambil sbg pngajarn n pengalaman…smoga tabah n sabar mnhadapinya…..Allah is alwaz wif u

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Titi says:

      aku pon pernah..cara macam ni lah, aku tak paham betol dgn laki, kalau taknak, kenapa taknak terus terang? COWard sungguh.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  23. toyol says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 16
    • Nur says:

      kau ni toyol, semua nak org fikir positif wpun tak elok.. ooopsss lupa yg kau ni toyol, dah mmg lumrah toyol semua yg tak baik dia sgt2 suka….. no wonder

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  24. Zain Sardin says:

    Aper ni bro majlis tunang pakai mcm mat rempit, jaket jenama Christian aper tu yer? Aduhai macam nak gi pasar

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  25. jgn nak menunjuk sgtla says:

    biasalah artis ni.. manalah titik beratkan sgt hukum hakam, janji popular dan dapat tunjuk kat orang.. terang2 masih tak sah suami isteri lagi tu, dah pegang tgn dan sarung cincin sendiri.. family2 diaorg ni pun mesti 2X5 mcm anak2 diaorg, kalau tidak mesti dah ada yg larang dan ini tak terjadi….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  26. PENYIBUK says:

    .f.f cube la watak tu senonoh sikit…u ramai org kenal…..mat rempit pn tau adab bile berhadapan dgn mjlis yg cm nihhhhh…..memalukan la…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  27. ada aku kisah says:

    apasal ni mana mak Fizz atau saudara yg lebih tua takdo ke? Ialah kalau ikut zaman aku mesti ada representatif yg tua lah… mak sedara ke nenek ke ni apa dah… apa pun tahniahlah biar sampai ke jinjang pelamin..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. ahkak puaka says:

    BOOBS TUNANG DIA BSR DR ALMY. PATUTLAAAAA JD PILIHAN FIZZ~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 16
  29. kimsyi says:

    kesian almy ..
    kepada almy nadia jangan la sedih bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor .
    lantak pi la dengan fizz fairuz ni ..ini menunjukan fizz fairuz bkan yang terbaik untuk almy .
    ramai lagi kumbang yang lagi baik dripada laki ni !.i’ll support u almy nadia ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  30. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 43
    • damai says:

      Dolton: Almy gedik. did you realise tak she actress yg jarang ada kontroversi since she with Fizz. She only have issue when she keep asking when fizz will propose her. Tapi baik juga putus, dari bercerai. Putus cinta tak lah seperit perceraiaan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 27
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 50
        • damai says:

          Dolton: Silakan jk anda rasa anda bijak pandai nak membetulkan grammar seseorg. at least we all commenter dah free lesson “Oh My English”.

          U also funny person in your 1st comment u stated “almy tu patut pun di dump, gedik mengalahkan mak enon…meluat” u used the words gedik. skg nak amend the words pula. kelakar lah btl dolton

          Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 10
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 25
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 22
        • saya ker says:

          Again miss Dolton…
          Sometimes , we might make mistakes not only in English…i strongly suugest u to correct the comments with errors in malay lang since you are also good in malay lang… cheers!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • saya ker says:

        Damai…u can keep on commenting in English..at least you are brave enough to challenge yourself..mistakes?errors? Dont worry..everyone make mistakese..so keep it up!!

        Note : we do have many ‘english experts’ in here that willing to share their skill..am i rite Miss Dolton??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
        • lecturer says:

          Well.. pembetulan miss dolton pun salah…
          Benda yang dah past, kena guna past tense.
          I.e. she KEPT asking.

          tp bagusla org usaha utk practice english language, jgn la nak jd kan issue pulak grammar ni.
          Tlg la jd supportive sikit org yg speak english, ni yg pyh aku nak encourage students speak english. asyik kena condemn klu salah.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
        • Anonymous says:

          suke dgn org berfikiran mcm ‘saya ker’..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          ok u correct sbb perkara yg lepas (past tense)…tp “she keeps askinhg” tu pun adalah grammar yg betul ye tuan2 dan puan2 terutama damai…betul pada situasi yg berbeza iaitu pada masa semasa (present tense_)..yg silapnya “she keep asking”…

          “she” adalah singular so in every verb after it, should pun an S kat belakang…sekian…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          sory semua…i salah eja…

          salah eja…
          ““she” adalah singular so in every verb after it, should pun an S kat belakang…sekian…”

          bukan PUN tapi PUT…
          ““she” adalah singular so in every verb after it, should put an S kat belakang…sekian…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • sarah_nina says:

          aku setuju dengan “saya ker”. biarlah dia nak cakap dalam bi dengan grammar tunggang terbalik ke.setidak-tidak dia mencuba.. kalau nak tegur pun tak boleh ke tegur dengan cara yang baik. hmmm..:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lattalilattalitamplom says:

      yg ko meroyan nie naper..ntah2 ko nie tunang si FF**k ker???

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        takde makna i ni tunag si fizz low kelas tu…apa kelas couple dgn retis…lelebih lagi yg gred E nie…even gred A pun i xpandang…buat kawan je leh lah…retis mesia??? (hehehe)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  31. pelik says:

    Bertunang blh pegang2 ker? mazhab mana dia org pakai? astagafirullah. knp zaman skg tbaru tunang dah mcm org bernikah. pegang tangan satu cerita tapi yg si fizz pakai mcm 2 apasal lah. budak kecil pun tahu adab2 nak pergi satu2 acara, ini your own majlis. mmg kelakar

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 45
      • lemon says:

        Dolton Bibiyana ni ckpnye mmg niat untuk tambah minyak kan?dari cara dia berckp pun dah tahu..hehe..takkan la Dolton ni tk berilmu sgt sampai ckp mcm tu..:)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 7
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 32
      • Manusia Biasa says:

        Dolton : Memang tak semua manusia sempurna. Tapi tak salahnya kita yang tak sempurna ni berkongsi atau nasihatkan orang lain bila dah jelas benda yang dorang buat tu SALAH. Jangan asyik ulang yang semua manusia tak sempurna tiap kali kita buat silap. Sekarang ni susah, nak ajak orang ke arah kebaikan atau berkongsi perkara yang betul, ramai suka menghentam. Orang tu cakap benda yang betul, kita yang tak sempurna ni amek la iktibar. Btw, tak payah nak mendoakan orang lain dengan benda yang tak baik. TAKUT KENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI. Kan? K peace! :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          nama lagi blog utk bagi komen.. cik Dolton, kalau kamu baik sgt2 better kamu gi berdakwah diaorg secara baik spy diaorg boleh berubah, bukan dok maki hamun pengkritik2 di sini.. kami kritik ke arah kebaikan sbb terang lagi bersuluh cara artis2 ni tak betul. kamu pun baik sgt ke? tak pernah ke kamu kritik org lain atau artis lain sebelum ni?

          kalau dah tahu diaorg tu artis.. sila tunjukkan contoh teladan yg baik sbb kamu sbg artis dok kata dan bangga mengaku diri kamu idola masyarakat kan? tak dinafikan ada juga artis yg baik mcm Wardina Saffiyah.. tak salah jadi artis jika contoh yg sgt positif serta membina yg kamu tunjukkan, ini tidak buat itu ini ikut sedap nafsu tapi bila org ramai kritik utk diperbetulkan salah laku tahu pulak nak marah. paling parah bila ada tukang back-up mcm Dolton ni bermati2an dok hentam pengkritik wpun perkara yg dibuat itu mmg salah. kalau dok back-up perkara baik takpela jugak, ni dok back-up perkara tak baik.. mulia ke camtu cik dolton? klu dah back-up perkara tak baik seolah2 kamu pun bersetuju/mengiyakan dan bersekongkol dlm perkara tak baik jugak.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
        • mango says:

          biasalah.. kalau nak popular kat blog nara ni kenalah bagi statement yg agak2 bangang sikit dan buat orang lain sakit hati.. tak gitu dolton.. :P

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
      • leen says:

        cik dolton,..stupid ah bce komen ko!! wt semak jer… puiihhh

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        dolton pondan

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. nek jemah says:

    Aduhai lelaki, jgnlah dipatahkan hati seorg wanita, kerna hati wanita amat rapuh…semoga tabah yg telah dikecewakan, igtlah bhw Allah adlh sebaik2 perancang. Kpd wanita2, jgnlah mengecewakn hati wanita lain ya….bahagia kita bila kita gembira tgk org lain bhgia…wallua’lam. Aku doakan almy kembali kpd Allah, ikut syariat islam, berhijab..dan diketemukan dgn lelaki soleh. Amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  33. Hullahoop says:

    Maybe Fizz dah boring dgn Almy.Kalau dia betul2 serius & bertanggungjwb dia takkan dump Almy. Kesian plak bila difikirkan nasib Almy. Dah ler dia org couple lama sangat. Buang masa jer..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 11
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 34
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 46
      • anon says:

        Ko ni entah2 tunang fizz kot

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 5
        • TopiPinkMakcikBedah says:

          bedah pun rasa cenggituuuu…..kemain dia kutuk almy kesayangan bedah….. tunang fizz kan kena hentam terukkkkk……. ko yang drama lebih wahai tunang fizz yang tak lawa langsung…….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • syahida says:

      poor shila amzah. ND lalalalala ego.memilih dalam soal niy. mengongkong sgt.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  34. laushifert says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 20
  35. Shhh says:

    cntiklah jugk..tpikan si tunang ni taw ke status fizz ngan almy…mgkin ada sebab kot kenapa fizz bertunang dgn dia bukan almy..tk leh salahkan satu pihak jer..bukan nak sokong mana2…tpi fizz bertindaklah sebagai org lelaki…kalo tk suka kan lebh baik berbincang elok..dn buat almy jgn ckp terlalu byk dimedia…tgu shaja jawpan fizz

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
  36. eina says:

    Adoiiii… retis ape ni fizz pakaian ko mcm nk g pasar mlm… hormat la sket pakaian tu… nsb bk la ko almy xdpt fizz ni…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  37. enterprame says:

    yeahhh bukak tudung akhirnya. juga akhirnya berjaya mencapai impian utk kawin artisss. yeahhh yeahhhh inilah isteri idiaman!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  38. artis tak kesah says:

    kesah lak diorang pegang ke tidak.. kalau mase belum tunang pon da pegang sakan g ke hulu ke hilir. dunia.. dunia.. halal haram dah tak dipedulikan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. aku benci kontoversi.. says:

    ka akan bahagia hari ni tapi Allah Maha Mengasihani..kau aniaya almy tapi tengok ape jadi nati..memang aku tak suka ka fizz..suka suki mainkan perasaan wanita yg lemah..puuuiiihhhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  40. mutiara says:

    erm.. tk patutla kamu..bercinta lame dgn almy..tup2 kamu tunang dgn orang lain.. pasti kamu n family2 kamu nie bukan jenis org yg tau jg perasaan org lain..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  41. nurul says:

    dulu ms amy nadia keje dkt kilang jabil plan 3 PP ,, dye ade kwn dgn abg technician ni .. abg ~~~ LAU XSLH SYE LH .. .. dye layak utk amy nadia amy ni baik sgt .. dye QA dkt situ …dr fizz ni humm dh bjye lpe dri….. xsngka fizz ni mcm ni kan.. kesian amy ..apa pun kak amy akan dapat yg lagi baik dr ini…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6
  42. jiwa patah says:

    Mereka bergembira diatas kesedihan orang lain….Bersabarlah almy,dia bukan yang terbaik untukmu….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  43. akkakkk lg hr ni says:

    jom la kita skodeng sape ini pompuan.. clubbing sgt kah dia?? level mn kah penipuan yg tlah dibuatnya.. jom google wikipedia jom.. nk sgt tau background minah ni.. sampai x lelap tido ku sbb nk tau sgt background minah nih..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  44. ketamsenget says:

    adoy lah… kenal sgt this family. and hmmm hmmm and hmmm and hmmm whatever it is, congrats and semoga berubah menjadi yg lebih baik. insya allah :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  45. Anonymous says:

    kejap ada rantai tunang fizz nih… kejap lg dah takde plak…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  46. Haliza Misboon says:

    Heran jugak.. masa retis mana pun tunang korang tau haram halal.. pegang xbuleh..
    tp masa korang nonton drama korang sedap2 feeling time retis blakon romentik pegang.. peluk2.. sama ja haramnyer..
    Bkn menyokong tunang pegang tangan.. tp mendenyer sama jek.. xbising pun korang..ker masa tunang jer haram pegang2.. masa blakon xharam..
    Aku rasa.. drama ke tunang btoi2 ker dlm filem ke suma retis islam patot xde adegan pegang2 ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  47. benci artis mesia says:

    BIASALAH ARTIS MALAYSIA NI KALAU POPULAR SKIT MULA KEKASIH LAMA DI TINGGAL CAM MAWI, KHAIRUL CHE MAT,FIZZ NI,…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  48. burberry says:

    yang lelaki tu tak kan pakai mcm tu kot? tak tau adab majlis ker? alahai… pelakon gred D je pun… tak adalah hebagt mana si fizz tu… ni mest pompuan yang birah nak berlakikan pelakon…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  49. hok aloh says:

    Kampung aku nie! Tapi x kenal kekekeke.x nak komen pasal mereka.k bye haha

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  50. der says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 18
  51. Markonah Mas'Od says:

    Eh! Eh! apasal org lain plk? Apahal dgn Almy. X patut btol ko fiz.. mulai arini aq x minat ko lg.. Ari tu ko cakap ko serious dgn almy, tetiba ko pinang org lain, jantan x leh caya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  52. Haliza Misboon says:

    aku rasa kan si nara ni.. ada jugak komen2 yang dia xmasukkan..
    memula dlu aku perasan dah.. komen aku xmasuk.. aku abaikan kot2 kesilapan aku sniri..
    ni second time dah.. jadi.. mula lah kuat perasaan ittew..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  53. duri says:

    bgus lah dapt perempuan cm nie..amy akan dpt sepuluh kali lagi baik dari kamu fizz..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  54. RARA says:

    PAKAI LA BJU MELAYU KE MSE TUNANG MCM TUNANG AKU RITU..BARU SWEET GITU..NI X PAKAI NTAH PAPE JE..N PEHAL LAK KO YG SARUNG CINCIN? HAREMMMMM TAU X..ISH ISH ISH

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  55. anon says:

    rambut KARAT..kejap pakai tudung.. kejap tak..
    perampas..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  56. mak jemah says:

    hmmm…mak jemah mmg x kenan sungguh dgn cara c fizz ni dtg ke majlis pertunangan sendiri…xde rasa nak bertunang sekali seumur idop gamaknya.. pakai ala2 mafia dgn suar jean koyak plak tu…wpun pakaian bkn melambangkan keperibadian tp sekurang2 hormat la bakal keluarga mertua n tetamu2 yg hadir…iiiisssshhhhh vongokkkk!!!..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  57. Tak suka Pakcik Aaron says:

    entah apa2 la si fizz ni..nape pakai cam tu…emergency ke apa…hormatlah majlis sikit..tapi sepatutnya dia tak harus ade kat situ pun…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  58. non says:

    cian almy…aku suke almy lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  59. huahuahua says:

    tunang..ingat sanding..goman pelamin nye..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  60. ms ma says:

    nth2 tunang disebabkan family yang suruh kan??mana lah tahu….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  61. Ni Lopaz Tu Lopez says:

    Ada Iras Dahlia Teck sekali tgk…tapi POYO la ko Fizz fairuz apa mcamana status tunangan yg pertama ngan almy tu???

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  62. komen says:

    dah solek mcm pngntin mmg laa cntik..jauh beza dgn wjah yg asli..almy ttp cntik wlaupon x solek

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  63. cikikaka says:

    fizz je bukan sape2 pun.. baik cari yang betol2 beriman yang boleh bawa ke syurga.. Allah nak uji kita.. mungkin dapat yang lebih baik..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  64. aptb says:

    kenal lyn ni dlm n luar segala2nya…from a to z…tp klo ff pun lbh kurg die..xtau a kann..papepun doakan yg tbaik…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  65. attention says:

    Freehair dan rambut karat….
    emm sepadan la tu dgn FF. tak sangka plk ada schoolmate pompuan tu kt dlm ni, dan xsangka jgk pompuan ni perangai mcm tu… ishhh3…mgkn itu yg sepadan dan sesuai dgn FF…heheheheh….
    xpela almy, moga awk lebih tabah dan dpt ambil iktibar, mgkn ada hikmah disebaliknya. jadikan kisah irma sbg pengajaran….ada yg lebih baik utk kita TAPI kalau kite pun baik la. Maka yg terbaik la pasangan utk kita nti.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  66. Anonymous says:

    teganya kau menari diatas tangisan ku..kau permainkan ku sesuka hati mu..sudah cukup cukup sudah..sudah sampai disini saja..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  67. dia says:

    kita tak tau citer yg sebenar apa yg berlaku di antara fizz & almy.
    Bina kebahagiaan di atas penderitaan org lain??
    ALLAH tu maha kaya & adil.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  68. KENCING BERDIRI says:

    Lelaki suka mengoda dan menghina wanita, kita jumpa di AKHIRAT ….tunggu…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  69. minah merana says:

    lelaki yang mula2 mengoda dan kemudian menghina wanita, jumpa kita di AKHIRAT nanti…tunggu…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  70. LoLa says:

    kenal bedak ppuan ni tapi no komen..sadissss…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  71. LoLa says:

    kenal budak ppuan ni tapi no komen..sadissss…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  72. cici says:

    kau berdua,,bergembira di atas AIR MATA KESEDIHAN org lain!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  73. chickendrummet says:

    tak kenal sgt pelakon/penyanyi ni, tapi muka pernah nampak kat tv..tahniah utk keduanya..niat berumahtangga dah bagus dah tu..tapi kan, kenapa si lelaki pulak yg sarungkan cincin utk majlis bertunang? family members sepatutnya menegur..tambah pulak bila awak tu pelakon/penyanyi..byk org ambil gambar..byk mata perhati..w/pun nampak kecil, tapi jagalah batas..sebab dari perlanggaran batasan2 kecil mcm ini lah yg membawa kepada pelbagai perlanggaran batas besar2an lain..moga dijauhkan..insyaallah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. Mamatkhalid says:

    Laushifert memandai je ko ni. Bila masa pulak minah tu amik matematik kewangan. Aku memang dah lama tak berkenan budak ni. Budak pompuan ni boleh tahan pandai berlakon jugak.. Sesuai sangat kawinn artis

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
  75. musyi says:

    Fuyohh ! sempoinya Fizz Fairuz .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  76. ita says:

    jodoh, pertemuan, ajal & maut di tangan Tuhan..jgn menidakkan Qada & Qadar Allah…wallahualam..semoga jodoh fizz dan pasangan berkekalan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  77. illy diana says:

    memandangkn rmai yg knal pompuan ni n label pompuan ni sbg pompuan yg…………….ermmm….sndri phm la…fizz pn ape kurgnya. di sbbkn prangai dye cmtu la dye dpt pompuan ni. sume tau pompuan yg baik utk lelaki yg baik..dan sblknya. ari ni dye hancurkn hati Almy, sok luse Allah bg cash je..hukum karma…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  78. kak li says:

    Bertambah lagi wanita perampas, apissss apiiiissssssssssss, pakai pakaian macam tu, macam nak kahwin 4 5 kali aje rupanya. macam tak serius. Biasanya bertunang kan tak bole berjumpa. Berani juga si tunang a-fiz ni, dahla dah tau jantan ni dah da kekasih sampai mati, berani nak masuk line. Konon nya the best women win, belum pa pa dah berantakan, konon tak sefahaman dan sebagainya. Sebab tu kadar perceraian dewasa ni sangat tinggi, kejar populariti akhirnya…….. Buat si Almy, biarpun si a pis ni single balik, jangan kau balik ngan jantan seperti ini, hatinya 2 3. Semoga dapat suami yang dapat membimbing almy ngan baik. Jangan kecewa, Ingat, si Nora danish lagi teruk nasibnya, kena tinggal time pregnant lagi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  79. Kak ann says:

    ok.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  80. JOYAH says:

    x minat pon…..:(

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  81. lemon says:

    kalau pompuan ni berperikemanusiaan,mesti dia tk sampai hatikan buat mcm ni kt almy nadia.dah la fizz fairuz pun tk berperikemanusiaan.perangai tunang dia pun lebih kurang sama je..hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  82. duri says:

    mmg pun..berlagak kaya..perngai clubbing padan lah jahat sama tarat

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • john says:

      Oit. Sekelas ngn lynn gk ke? Ahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        berapa umur minah ni ek? nmpak cam berumur kakak2 style gitew .. muda lagi kan.? 25 ke atas kan , or bawah 25

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mesti bangga gila pompuan ni dpt tunang ngn artis popular…, ye la ff pilih dia dr artis cam almy..,dalam hati ff aku punya, hebat tak.. .?. huhu.., tp cite buruk dia je byk keluar. sedeyyyyyyy,,,!! sesuaila tu ko ngn ff, ayat maniss punya, ,!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  83. i'm s0rry but i l0ve y0u says:

    actually kurang s0pan apabila lelaki menyarungkan cincin pada jari perempuan walaupun tunangan sendiri..seel0k-el0knya biar la ia mengikut ‘adat tradisi’ dan bukannya mengikut ‘trend masa kini’..bila dah jadi macam ni bukan sahaja menimbulkan k0ntr0versi pada public malah menyebabkan maruah diri dan family tercelar..sepatutnya fizz fairuz sbg artis perlu menjaga adab tertib 0rg melayu dan bkn melanggar adat ikut sesuka hati walaupun dh dpt title ‘artis p0pular’..if fizz fairuz tak ada ibu utk mewakili sesi menyarungkan cincin tu mesti ada sedara mara perempuan yg blh mewakili..s0 artis mcm ni ke perlu kita admire sampai tubuhkan ‘fan club’? tepuk dada tanya selera..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  84. koko says:

    amboi kot yer pon baju tu sopan la sikit fizz oi

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  85. nak kentot tp kuar taik..camno tu? says:

    dua2 ekor sengal.menyampah den.pelakon gred E apa kesah. ada haku kesah??????

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  86. Shhh says:

    ABANG NARA!!!!! CER UPDATED CITER DATO CT NAK BUAT SECRETARY WEEK (SAT TD TGK MURAI .COM)..TGK PIC DATO CT…MUDA DAN CANTIK SGT…PLEASE ABG NARA

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  87. miss says:

    Motif pakai macam tu? Mungkin dia baru lepas habis shooting? Haha. Macam2 cerita artis sekarang ni.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  88. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    wah..ramai yang kenal perempuan bernama lyn disebabkan keburukan perangainye yang hmm hmm hmm ntah aku pun xpasti aperkah hmm hmm hmm tu..ape pun, tahniah la ye fizz, semoga berbahagielaahh..sabarlah wahai almy nadia..u deserve better than this unlucky guy..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  89. Indon mmg lahanat says:

    siapa fizz? siapa almy? gwe enggak kenalin loh…ngapain sama mereka?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • Lelaki Sejati says:

      Abang suka..cun betol…buat bini no 3 tak abis makan ni…mana2 lelaki pun tak lepas pompuan cun gini..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  90. noni says:

    kesian almy. masa dengan almy dia langsung tangguh tangguh takde nak tunang ke kahwin.

    dengan minah ni terus nak tunang. kesian pulak aku tengok almy

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  91. the nameless says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 16
  92. Anonymous says:

    Agaknya dia da xsbar nk kawen..almy Dok tangguh majlis tu yg dia tunang dgn org lain..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  93. Anonymous says:

    mcm muka azizah mahzan je versi muda ;) hermm apa pun alasanya …cara berpisah dgn almy tu sungguh…tak patut..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  94. Anonymous says:

    waaa..ini gegirl r suka up2…heheh…kejap tudung,kejap x….tp bab2 ngaku kaya serah la kt dia…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  95. org kebanyakan says:

    waaa…ini gegirl mmg kaki up2 punya…semua pun nk up2…kaya la kata kan…dia ckp sndiri la dia kaya..ari 2 mcm da pakai tudung,da bukak balik plak…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  96. boleh blahhh says:

    ini semua poyooooo

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  97. jiran azlynn says:

    Hye semua! Sy jiran pihak perempuan. Betul2 jiran kawasan perumahan dia. Dr kecil sampai besar panjang ni, Azlynn diserbu dgn perkataan “perampas” tu. Well, she used to be my sis’s bff, tp kakak sy pun dah putus kwn dgn dia lepas dia try usha bf kakak sy. Bf kwn2 kakak sy. Bila masa Azlynn ni bercinta dgn Fizz pun x tahu. Dia tunang pun kitorang tak tahu. K bye.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • gile glamer says:

      a’ah, aku ni orang majlis perbandaran selalu sapu kawasan rumah korang berdua…. aku pun x tau bile die bercinta dgn Fizz ni, die pun pernah usya ayah dgn atok aku sebab gilekan harte :D
      k,chow chi bye

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  98. nora danish says:

    biler tgk almy, saya rasa dia sweeeettt sgt… tp biler tgk azlyn nih… nak kata sweet tidak… cun tidak… cantik pun tidak… biasa2 ajer…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  99. Nak jadi artis says:

    ” Saya bukan Perampas ”

    Tajuk press conference yg pihak perempuan akan buat tak lama lagi.

    Confirm punyerrrr…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  100. rampaslah. ada balasan kau says:

    takpe. nanti orang lain rampas dari dia pulak

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  101. abang tunang fizz fairuzz says:

    Kawang kawang..Gaduh, Gaduh. aku report zul kecok baru taw

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  102. Sham says:

    Ko bina mahligai … dari airmata … yang jatuh berderai ….
    hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  103. merak kayangan says:

    Fizz sj pkai bj gitu,tuk mnunjukkn dia tu mcm tulisan kt topi tuh..puihhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  104. TopiPinkMakcikBedah says:

    aku tak rasa pun tunang fizz ni lawa…. tengok muka pun tak kenan… sabar la almy… bedah yakinnnn gilosssss kau akan dapat lebih better dari fizz…. mana tau hikmah semua ni kau berhijrah ke jalan lebih baik ye takkk??? bedahhh sayang kat almy…!! ewahhhh

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  105. Mcm tkde adat je.igt apa.hollywood ke ?belom jadi laki dh main sarung cincin.amende la.nk moden sgt le tu.fizz fizz.dhla mempermainkan perasaan org lain…jodoh mmg jodoh tkde la.tpi jgnla buat almy tu mcm sampah..booooo to u fiz fairuz

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  106. yul says:

    that awkward moment when kau excited nak bertunang pakai ngalahkan retis siap dgn pelamin segala tapi tunang kau gayanya macam nak kua lepak ngan kawan2 kat karaoke.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  107. elmoy106312@hotmail.com says:

    Korang bce mstar hri ni..ustaz sound fizz tu keh3x

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  108. yul says:

    that awkward moment when kau excited nak bertunang pakai dh mcm retis siap dgn pelamin segala tapi tunang kau pakai jeans koyak. n cap mafia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  109. Ida says:

    Fiz fairus kan dah beli rmh di mont’ kiara..tmt mahal tu..itu yg berebut betina nak dia..cuba dia dok flat dbkl..ko nak ke?guarantee ko blah awal2 kan..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  110. kak ton says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 18
  111. sakit hati says:

    Hurm…FF sama je mcm Fizo Omar…dah bawak kawan aku kehulu ke hilir smpai ke Bali, pastu tinggal sepah2 macam tu je…artis memang xleh percaya!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  112. Anonymous says:

    aku cam yakin je dlm tempoh bertunang ni leh terlanjur

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  113. Mimi says:

    ” Fizz dikatakan tidak percaya bagaimana berita pertunangan itu “bocor” selain mengejutkan pelakon Almy Nadia yang selama ini dikatakan kekasihnya walaupun pelbagai kontroversi dilalui mereka sebelum ini. ” (http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2013/2/14/mstar_hiburan/20130213194231&sec=mstar_hiburan )

    1 – Pelik lah artis, kenapa korang ingat korang leh tunang/kahwin senyap-senyap sedangkan korang artis? Orang kenal tau tak, tak semua mesti ada seorang dua yang kenal. Tak nak orang ambil tahu, berhenti jadi artis. Thats the price you have to pay kan.

    2 – Apasal, kalau berita tu tak tersebar, orang tak tahu, FF nak terus tipu peminat lah, nak terus tipu Almy lah? Macam tu?

    3 – Takde perempuan selayaknya dibuat begitu (cara kau buat Almy), bercinta bagai nak rak, tapi tunang dengan orang lain. Kau memalukan Almy tau tak.

    PS : Bukan dia ke yang slalu kena gosip sebagai artis yang depan peminat pijak semut pun tak mati, tapi kat belakang kaki clubbing/perempuan bagai? Kawan bersekongkol dia si artis yang sudah kahwin tapi gaduh dengan RR tu. BiPop selalu cover pasal tu kan.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • maksu says:

      Tuduhan Blogger dan Ustaz ini terhadap Fizz sungguh berat kerana ianya adalah fitnah semata. Pertunanagan ini mengikut ada Melayu seadanya. Fizz tidak merancang utk hadir ke Majlis ini tetapi menghormati pelawaan Ibu tunangnya setelah selesai Majlis utk bertemu sanak saudara yang ingin melihat Fizz dari dekat. Peluang yang ada ini mereka mengambil gambar bersama fizz. Gambar di atas adalah fizz sedang melihat cincin yg telah disarungkan oleh ibunya pada Majlis Pertunangannya tadi. Itu saja. Bukanlah seperti apa yang di terjemahkan oleh ustaz yg mengatakan Majlis itu Haram. Ia telah menjatuhkan maruah dan air muka keluarga belah perempuan secara tidak langsung. Blogger yang mengupload gambar ini secara langsung membuka ruang fitnah, cercaan dan tomahan kepada mereka. Dengan penjelasan yg ringkas ini dapat memberhentikan semua cercaan. Almy dan Fizz sebelum ini pun bukan ada sebarang ikatan lagi dan hubungan dia tidak sampai ke jinjang pelamin lagi pelbagai perkara boleh berlaku dan ianya telah berlaku. Kita doakan yang terbaik utk kedua dua artis inj dan juga tunangan Fizz agar tabah menempuh hari mendatang…sekian. Maksu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • hoi says:

        masalahnya maksu,kenapa fizz tak bagitau almy yang dia nak putus?takperlu bagi harapan kalau sekadar nak suka2.memang lah diorg takde ikatan lagi,tapi kalau dah bercinta 6 tahun lebih,mestila dah set untuk ke jinjang pelamin sama2.satu je masalah fizz fairuz ni,dia taknak berlaku jujur.Asyik pusing2 cerita,ingat orang bodoh sangat ke takleh fikir.pls la.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        padam muka akhir tunang dgn bini org…
        mak su ko x nak ke buat statment ni ke….kesian kt ko ye.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mimi says:

      Maksu, kalau empunya badan memberi penjelasan begini, tak lah orang berspekulasi kan :)

      Saya rasa takde siapa kisah dia nak tunang dengan siapa pun dengan cara apa pun, kalau dia putuskan Almy sebaiknya. Tak elok lah buat si gadis begitu kan. Tapi, saya doakan FF berbahagia sehingga ke akhir hayat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. akulahpompuanittew says:

    kor memang dasarrrr la FF!!!! lakhanattttt!!! tak hingin aku tgk kor belakon dah..pangkah nama kor mcm semua org pangkah Mawi!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  115. akkakkk lg hr ni says:

    xyah akkakkk susah pyh meng-google wikipedia ini pompuan.. nasib ko la ank mak jemah oiiiiiii.. kalo rasa2 diri tu x berapa nk elok pangai tu.. cari la org2 biasa.. xyah la nk berangan nk kwin ngan retis.. kalo ko tunang ngan org biasa.. xde la org nk google wikipedia pangai ko tu.. ni br citer luaran org yg mngenali ko berkata2.. tu blom hal2 dlm kain ko org hebohkan.. kesian la ngan ko ni.. tp xpe la.. mungkin jodoh ko kot?? tah2 ko ngan si fizz sama je kot?? si fizz kesian ngan almy.. baik gamaknya.. dia rasa dia lebih jahat.. tu yg dia cari ko.. sbb pangai ko ngan fizz kn sama je.. ko ni memalukan mak jemah je tau!! ko ugr org kg ko buta IT????? semua org kampung ko baca blog abg nara ni tau.. malu mak jemah tu!! (psl nk kawin sgt ngan retis.. nk glamer sgt kan??.. yg tanggung malu.. mak ayah ko!! bodoh nye pompuan.. tu la.. dulu kecik2 kalo ada hati nk kawin ngan retis tu.. elok2 la pangai sikit!! goblok!!)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  116. keldi says:

    Kenapa Fizz Fairuz pakai macam tu? buruk sungguh! seperti tak hormat majlis. pakai topi pulak tu. dah macam mat rempit mana je ni. paling2 pun pakai la kemeja dengan seluar slack. bukan jaket rempit, seluar jeans tampal dan topi!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. mak Temahh says:

    alahai dh jodoh dia….adala sbb musabab tu knp si fizz tu pilih minah ni….minah ni ok apa…cantek pon cantek…lawa pon lawa….berkenan je mak nengoknya….hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  118. Anonymous says:

    lalalalalala poyo laaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. Anonymous says:

    Allah dh tentukan jodoh fizz dgn lynn so x payah la nk pertikaikan..soal perangai lynn buruk ke baik tu hak dia..x baik aibkan org..kita x tau perkara sbnr,so jgn tuduh sebarangan..klu ya pun lynn ppuan x elok,lantak dia la..xde kena mengena pun dgn kita…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  120. Anonymous says:

    knp korang semua dengki? doa jela fizz dgn pasangan dia bahagia..dh namenye jodoh..mmg Allah swt dh tetapkan, yg koran nk melebih lebih knp? family diorg setuju so sape kita nk bcakap dan hina mereka…renung renungkan…….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      hmm bkn dengki tp cara die wat almy x patut.. mcm gntung x bertali..status hbgn pun wt org tertnya2..sian la kat almy.. sblum ni media duk tnya psl hbgn yg die sndiri x tau ke mana.. last2, tunang ngn org lain..kalo da xnk, ckp la trus trg..xpyh nk malu kan org kan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  121. x baik menuduh tanpa usul periksa says:

    chopp2…yg korang ckp dia ni kaki jantan korang ada bukti ke weh…aku nk taw jgk…aku knl jgk dia ni…dh nama pon skolah n kolej campor laki pompuan sah2 la dia ni brgaul ngm sume org…dia ni pulak mmg jenis peramah x henggat…aku tgk dia ni okey jek kwn ngn sume org….hrmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  122. kucing garong says:

    fizz fairuz pun dressing mcm gangster di majlis sendiri. baju melayu takdak ka bang? jeans koyak, cap tulis mafia?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. mizz says:

    semoga bahagia lah kau fizz…semoga org yg kau kecewakan tu lebih bahagia dari kau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. org biasa says:

    aku knl sgt azlyn ni ha…tp knp sume kutuk2 dia ek…oooo sbb dia tunang ngn fizz ek…klo x msti korang x knl pon sape azlyn ni kan kan kan….bg aku dia ni baik gak, friendly, parents dia pon sama baik n peramah jgkla…x sombong walaupom kaya…aku ni org biasa2 je anak kg lg…sekian

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
  125. zbm says:

    ala…almy, klu mak si fizz tu x kisah ada calon menantu lain walhal dia tau ko bgai nk rak bercinta dgn anak dia dlu…baik x menjadi dr sekarang drpd ko makan hati dgn perangai si fizz n mak dia esok2. seyes aku cakap. mcm aku dlu, dhlah btunang bertahun2, anak dia bwk blik betina ke rumah bknnya nk nasihatkan anak dia cri duit utk kawen ke apa tp siap cakap kat aku x lari gunung dkejar. kawen mmgler kawen tp sakit jiwa dibuatnya dgn perangai anak n parents dia.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  126. peminat tegar aaronaziz says:

    apa yg boleh aku simpulkan…senang je…komen yg memuji pompuan ni cantik ke baik ke apa ke sume kna dislike…tp bila komen yg mngutuk mncaci dia mcm2 berderu org duk like…so kt situ dh boleh nampak kut….terima la hakikat yg pompuan ni x seburuk mcm yg d perkatakan….peace

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • leen says:

      cantek ar jugak.. ciptaan yg maha esa kan.. tp,.. mybe ape yg dye wt kt almy..wt jdik x cantek.. hiks

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  127. mail lambung says:

    dulu fizz fairuz ni keje kilang kt janda baik..tapi dia pernah cakap kt paper yg dia tk pernah keje kilang..konon jaga standard la..phuuiiii

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  128. org biasa says:

    la bkn backup la…org ckp jek sbb mmg btul kenal kn…ckp mende btul pon kna mkn diri sndiri jgk ke….ini tidak adil tidak adil kpdku….xpela klo xleh nk ckp mnde yg betul pasni aku diam jela….ok bye….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  129. saloma says:

    almy..kami doakan almy dapat yang terbaik..sabar dan kami faham perasaan anda..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  130. Bakpe pulok says:

    Drama, drama……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. Anonymous says:

    Setiap jodoh yang Allah tentukan untuk seseorang tu dah yang terbaik. Yang baik akan dapat jodoh baik dan yang jahat akan dapatlah pasangan yang sama taranya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. Zee.H says:

    Yey…aku suka si Fizz bertunang and kawin dgn org lain. Si Almy tu mmg tak padan dgn si FIzz yg pendek ni, sb Almy cantek and nampak baik. Aku doakan si Almy dapat yang lebih segala segi dari si Fizz ni…….sabar Almy, giliran kamu akan tiba tak lama lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  133. Anonymous says:

    knl sgt ngn dak pmpuan ni…hmmm….hrp2 fizz dpt ubah perangai die..aminn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. zaima says:

    dua dua padan macam pinang dibelah dua. pandai firuz cari pasangan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  135. nescafe3in1 says:

    FF..pakaila baju n seluar yg elok sikit..seluar mcm nk trkoyak yg dipakainya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. rooney bangang !!! says:

    pernah tnampak diaorg ni.. seksi sesangat ppuan nih.. klo tgok pkaian ,xmcm org islam lnsung..hmmm :(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. diana says:

    nasib almy sama cam nasib sy jer…bercinta tp senyap2 bf bertunang ngan ppuan lain…sedih giler time dpt tau berita 2…in shaa Allah almy, Allah nk simpan almy tok seorg laki yg lbh baik dr fiz fairuz ni….b strong, k..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  138. apak kau! says:

    wahhh cntiknye baju fizz fairuzz…mcm ada perkataan chris****…topi pun stail larrr..ala2 mafia gitu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. sentapmak says:

    baju ada perkataan “christian” dihari pertunangan plus seluar koyak dilutut.. tidak ada rugi kehilangan lelaki jenis gini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. Anonymous says:

    asal aku rasa fizz mcm selekeh je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. hambaAllah says:

    Sy mengenali keluarga ff dan berjumpa almy beberapa kali ketika mrk masih bersama. Tp, jodoh n mati di tangan Allah. Kita hanya mampu merancang dan Allah tentukan. Ff dan almy dh lama senyap dan almy sendiri penah mengeluarkan kenyataan yg beliau xdpt menerima ff lg. Kita doakan saja kebahagiaan mrk dan sy percaya almy akan mendapat jodoh yg sesuai dgnnya. Kita tak tahu perkara yg sebenar maka biarlah kita berprasangka baik terhadap org lain. Jodoh itu di tangan Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  142. aku nyampah tgk tunang dia says:

    nyampah sungguh dgn laki perangai mcm fizz ni! klu dh taknk ngn almy ckp2 awl..jgn dok main tarik tali! hari ni hang bahagia sat..hang lupa esok lusa Allah s.w.t boleh bagi ‘cash’ sbb hang lukakan hati org lain!!aku sendiri rasa apa Almy rasa..mcm mana terkejut bila dpt tau org dia sayang tunang dgn org lain..aku brcinta kat 7 thn,rancang nak kawin, kenal parents dah, parents restu..dh tunang (cara lafaz kinayah-dia selalu kata aku bini dia kat semua orang, so automatically kitaorg dh bertunang {kata Ustaz Azhar}) pastu aku pelik apsal ‘tunang’ aku ni senyap after arwah papa dia meninggal..katanya dia nk ke london, cari peluang kerja baik kat sana follow abg ipar dia..satu malam aku rindu, aku kol tnya khabar yelah kata kat london last dia kata dia dh kawin!!!!!!! kawin dengan janda mana tah smpi nk lari kawin kat siam sbb mak dia (bakal mertua aku masa tu) tak bagi!tergamam aku masa tu hanya tuhan yg tau.kawin sbln bru aku tau!yg bestnya janda tu muka tembok! ada ke dia tanya aku balik, tunang aku tu ada janji pape ker ngan aku! so alkisahnya tunang fizz ni 2 kali 5 bangang mcm janda ni! klu yer pun minat fizz (dia salah seorang kelab peminat fizz) nk kawin ke apa, suruh fizz settlekan hal dia ngan almy jgn seronok jer..awk pompuan patut paham perasaan pmpuan sbb awk sendiri tau yg fizz rancang nk minang almy!!sapa lagi nak paham perasaan pompuan klu bukan kaum dia sendiri..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  143. majid says:

    tak kesah la sape lg cantik antara pmpuan ni ngn almy..
    tapi klu kangkang dpn aku 2-2..
    aku hayun je…ppuuitttttttt

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  144. Miss Yaya says:

    xpe la Almy, sabar jek, bukan hebat sgt pon kawin dgn artis, cari jek org2 biasa bukan artis, artis ni koya best je semuanya, padahal xde bende pon.:P

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  145. Anonymous says:

    bajet bagus jea fizz 2 sombong lak 2…. almy jgn isau xterbaik pun….. xlawa sgt pun…. setakat lawa jea watpe tapi perampas hak org….dah tau almy n fizzz xkan xtanya n setuju jea yg fizz lak ada kebodo nye nampak sgt jahat nak buat jahat ptuslah dulu…..xsangka artis pun bodo tapi fizz jela…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. Anonymous says:

    da putus tunang la diowg .. ohmaiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  147. mizz says:

    tak sangka isteri orang ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  148. mimi says:

    x sangka ex tunang de main sihir…muke cantik…mude tapi main lg benda karut camni…puiiii….!!!!pelik laa…benda melibatkan family sume bersubahat…Almy Nadia…u go girl…sgt bijak x kuar kan ape2 statetment sebelum ni :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. Anonymous says:

    mak su ko x nak bagi statment ke ???????????????????????????????????????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. hamba mu,Ya Allah says:

    Hal ini dikuatkan oleh riwayat Ibnu Zurarah, dari ayahnya, dari Nabi n, bahwa beliau membaca ayat ini:

    “Rasakanlah sentuhan api neraka. Sesungguhnya Kami menciptakan segala sesuatu menurut takdir.” (al-Qamar: 48—49)
    Lalu beliau n bersabda:
    ???????? ??? ??????? ???? ???????? ?????????? ??? ????? ?????????? ???????????? ???????? ?????
    “(Ayat ini) turun tentang sebagian manusia dari kalangan umatku di akhir zaman yang mendustakan takdir Allah.” (HR. ath-Thabarani 5/276 dan Ibnu Abi Hatim sebagaimana yang disebutkan dalam Tafsir Ibnu Katsir, 4/268. Asy-Syaikh al-Albani mensahihkan hadits ini karena dikuatkan oleh beberapa jalur. Lihat ash-Shahihah 4/1539)
    Muhammad bin Ka’b al-Qurazhi berkata, “Tatkala manusia berbicara tentang takdir, aku pun memerhatikan bahwa ternyata ayat-ayat ini turun tentang mereka:

    Sesungguhnya orang-orang yang berdosa berada dalam kesesatan (di dunia) dan dalam neraka. Pada hari mereka diseret dalam neraka di atas muka mereka (dan dikatakan), “Rasakanlah sentuhan api neraka. Sesungguhnya Kami menciptakan segala sesuatu menurut takdir.” (al-Qamar: 47—49)(Tafsir ath-Thabari 22/162)
    Adapun makna firman-Nya:

    “Sesungguhnya Kami menciptakan segala sesuatu menurut takdir.”
    Kata-kata “kulla syai’in (segala sesuatu)” menunjukkan bahwa segala sesuatu telah ditakdirkan oleh Allah l, dan semuanya merupakan ciptaan Allah l yang telah ditetapkan berdasarkan takdir.

    “Demikianlah Allah menciptakan apa yang dikehendaki-Nya. Apabila Allah berkehendak menetapkan sesuatu, maka Allah hanya cukup berkata kepadanya, ‘Jadilah,’ lalu jadilah dia.” (Ali Imran: 47)
    Masih banyak lagi ayat yang semakna dengan ini. Wallahu a’lam.

    (jgn mengata/mengumpat/memfitnah dll,,)
    (jaga tutur kata)
    (Allah s.w.t tidak pernah tidur/maha melihat segalanya)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  151. Lucifer says:

    kalau korang fikir n tengok balik takkan la. si fizz fairuz sebodoh itu pakai baju biasa untuk majlis pertunangan O_O”. yang perempuan ja nampak beria pakai cantik2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0