Written by serenity | October 19th, 2013

Sebelum ini, Diana Amir telah merahsiakan siapa tunangnya, namun petang semalam melalui satu sidang media, pelakon itu telah menunjukkan siapa orangnya. Nama tunang Diana Amir ialah Mohd Habib Bullah A. Rahman dan memang segak orangnya.


 photo 1410801_645042318852092_700207861_o.jpg
 photo 1243624_645050172184640_386635949_o.jpg

Pasangan ini mengumumkan akan bernikah pada 25 Oktober ini di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya.

Majlis pernikahan ini mendapat tajaan sepenuhnya dari Yakult (M) Sdn Bhd dan seramai 250 orang tetamu yang terdiri dari ahli keluarga dan teman rapat bakal hadir. Turut kelihatan di sidang media ialah David Teoh yang juga majikan Diana amir.

Lagi 5 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar ST Photography. Sila ke laman web rasmi beliau untk melihat pakej-pakej fotografi perkahwinan menarik untuk hari bersejarah anda.


Mereka yang mempunyai bakat persembahan unik, kumpulan tari tradisional kanak-kanak dan pasangan joget dijemput beramai-ramai untuk ujibakat MyGempak II di Plaza Pelangi, Johor Baru, Johor untuk program Mimpi Ke Bintang, Lantai Cilik dan Planet Joget dari 17 – 21 Oktober ini. Hadiah lumayan menanti para pemenang serta peluang beraksi di rangkaian televisyen nasional. Jangan lepaskan peluang ini!

 photo 793766_645075572182100_1494875312_o.jpg
 photo 478509_645080182181639_61818545_o.jpg
 photo 1404626_645076245515366_86639013_o.jpg
 photo 1404947_645042285518762_1839526526_o.jpg
 photo 1385713_645075718848752_1339310380_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to (7 GAMBAR)Diana Amir Bakal Bernikah 25 Oktober

  1. IU says:

    Pretty Diana Amir! Semoga majlis berjalan lancar. Amin! :)

    0

    0
  2. mak jemah says:

    Alhamdulillah.. Tahniah.. kedua2 same padan.. manis diana amir ni..

    0

    0
  3. markonah says:

    hensem tunang dia. diana pun makin lawa sejak bertudung

    0

    0
  4. rynna says:

    muka David Teo memang ada di mana2 majlis kawin artis dia..

    contohnya Farid,Lisa..bagi hadiah siap berpantun lagi..

    Aeril ngan Wawa je yang gelabah sorang2..

    NAPE EKKK??

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      aeril dgn wawa takut peminat lari lah tu bila tahu dorang dah kawin..kan dorang baru nak meningkat naik, tapi aeril dgn wawa dah tersalah jalan…boleh pulak salahkan david teo semata2 nak tutup penipuan sendiri..lagi lah org meluat

      0

      0
  5. aku laa says:

    alhamdulillah n congrates.. sama cantik sama padan..

    0

    0
  6. miss mong says:

    tahniah..ambik gmbr pn jauh2 je ngn tunang dia.

    0

    0
  7. Baby says:

    x minat aku minah idung kembang ni..apa ntah yg popular..citer apa? filem apa? drama apa? xminat…nexttttttttttttttttt

    0

    0
    • erm... says:

      KO PON PERASAN EK HIDUNG DIE KEMBANG?? SME LA.. MUKA DIE ORG PUJI CNTIK PON SBB MEKAP.. MUKA ASAL DIE DULU, HUHUHUHUHU

      0

      0
      • jelesletewww says:

        aku masa study usm dulu slalu nampak diana kat hostel.orgnya mmg cantik walau tanpa mekap.awak tu je yg jeles dgn dia kan…erm kesian~

        0

        0
        • ntahnyer.... says:

          aku pun ms kt usm x penah jmpa dia…dia pengurusan ke apa tah..tp rumet aku kwn baik ngn dia kata dia mmg cantik..ms g ujibakat red communication, bernard chauly tgk dia sekali pndg terus ambik dia berlakon impian ilyana ganti lydia ibtisam..

          0

          0
    • manusia biasa says:

      ada masalah ke korang ni?? biarlah dia nak makeup ke apa ke… yg pasal fizikal dia korang kutuk tu sama seperti menghina ciptaan Allah s.w.t.. lain kali nak comment ke apa ke, fikir dulu.. ni public website…

      0

      0
    • Intan says:

      awaittt,,, hidong ko tue mancungg sangat keww????
      post 1 pic pleasee????

      0

      0
      • hdung mancung says:

        eleh, ko lg, dh la ske tuka2 nama.. igt aku tak bole kenal ke??? aku mix Pakistan ok, of course la my hidung mancung…hidung melayu cm kau ni confirm la kalah..

        0

        0
        • rya says:

          hidung macung tapi bau hapak buat apa…yurk….pakistan!!!! bangga benor la mix sana….comel apa diana amir..cuba hang p duk bergambar sebelah diana ni..then post kt ig..kasi orang komen siapa lagi comel…hang ke diana ni..dasar orang banyak dengki….hati busuk…kita doakanlah yg terbaik utk org…sure berjuta orang akan suka kita.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pegila pakistan butar belit. Rata2 pakistan dah kahwin beranak
          Semua kembang kecualihidung, mkn perat kari nasi kandar
          Itu aja kau tau.

          Jangan bangga ah jadi fuckistan

          0

          0
  8. erm.. says:

    MINAH NI KALAU TAK MEKAP CM NE LA MUKA DIE.. TEBAL GILE MEKAP.. MEKAP MMG BOLE MENCNTIKKAN.. HIDUNG KEMBANG PON BOLE NMPK MANCUNG.. SELAMAT BERUMAH TANGGA..SEMOGA KEKAL KE JANNAH.. AMINNNN,.,.

    0

    0
    • lexoa says:

      macam idong ko tu mancunng sangat pulak . anak jawa tu jawa jela . memekak sini buatpe? sebok nak judge org -.-

      0

      0
      • erm... says:

        laaa.. ckp hdung die kembang pon, menghina ciptaan Allah ke??? kan mmg kat dunia ni ade hidung kembang, hidung mancung, hidung kemek..ape mslh ko ni???

        0

        0
      • erm... says:

        daaaaaaaaa, ko ni knp??? ape mslh ko, kalau aku ank jawa pon. ko lg teruk, menghina anak jawa secara tersirat.. jawa pon jawa la janji rock.. nak tegur org tp tak sedar diri sendiri pon duk menghina org lain..

        0

        0
        • ain says:

          hahaha..ko ingat ko cantik sgt ke??tnjuk la muka nk tgk cntik mana?jgn kena ‘booo’ suda…hahaha….lain kali cermin diri dulu & muhasabah diri dri sibuk ngata org…ko pikir ko cantik ko leh bangga..jgn 1 hari t tuhan tarik kecantikan ko..bru ko rasakan ‘penangan’ nya…hahahaha..(^_^)

          0

          0
    • lala says:

      biarlah hdung kembang ke penyek ke janji boleh bernafas….ciptaanAllah kan..kenapa nak sangkal

      0

      0
  9. honeyyzzz says:

    wahhhh kembar Sir Habib pun ada sekali! hehehe.. Tahniah sir Habib from your ex-student.

    0

    0
  10. atikah ismail says:

    cantiknya diana…. :) bakal suami pun segak orangnya… Mari doakan agar hubungan dan perkahwinan mereka hingga akhir hayat mereka.. Amin…. :) sayang diana amir!! >_<

    0

    0
  11. good says:

    tahniah diana amir,looking forward with a new life..semoga berbahagia.

    0

    0
  12. AiMi AmALinA says:

    to my lecturer sir habib..congrats
    untung sir dapat kak diana..cantik orang nya..

    from your student : UITM MERBOK :)

    0

    0
  13. BEAUTY UGLY says:

    X faham dengan manusia kenapa mesti mengeji ciptaan Allah. X siapa minta untuk dijadikan x cantik, hidung kembang ke, kan Allah y cipta. menghina ciptaan Allah umpama menghina Allah.Sepatutnya kita gembira dan berdoa dia dah bertemu jodoh dan doakan dia bahagia.Dia lebih baik dari kita kerana telah mendapat hidayah Allah berubah dari dia jahil hinggalah dia temui jalan kebenaran.Tapi kita adakah kita mampu jadi seperti dia? kepada Diana Amir moga bahagia bersama bakal suami.

    0

    0
  14. mak jemah says:

    Lawa nye diana amir ni.. mane nk cari tudung macam tu ye? tudung nye besar n memenuhi tuntutan agama..

    0

    0
  15. Invisible Me says:

    Alhamdulillah :)

    0

    0
  16. […] siapa orangnya Nama tunang Diana Amir ialah Mohd Habib Bullah A Rahman dan memang segak orangnya Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Amir, Bakal, Bernikah, GAMBARDiana, Oktober. […]

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Cantik & sopan :)

    0

    0
  18. kak non says:

    alhamdulillah…suke sgt ngn this couple…sweet n mengikut panduan agama..pernikahan seharusnye diumumkn..utk elak fitnah…alhamdulillah diana sudah berubah, sejuk sgt mata memandang

    0

    0
  19. BUNKFACE NO.1 says:

    cantik betul Diana Amir. untung lah tunang dia..
    tahniah, semoga bahagia hingga ke akhirat

    0

    0
  20. layann aje la.. says:

    cantil tudung diana.. sape tau kat mne diana salu bli tudung? share2 la.. rasenye tudung tu 2 helai.. cntik bila die buat alun2 kt bhgian dada..

    0

    0
  21. miss najjah says:

    Sweet sgt Diana.. Klu x silap, ni shawl chiffon sequin dusty pink from Najjah ;)

    0

    0
  22. saje says:

    hai smg bahagia

    0

    0
  23. minah jambu merah biru says:

    ha tengok Diana amir hepiiiiiiii je ngan tunang dia Bos pon ada skali si david teo…..kalau berbincang baik2 ngan Bos tkan Bos nk marah tol tk….ni jenis dh sondol pastu tk tau ape nk buat ! alasan balek kampong berobat ….wawa dua laki bini ni sengaja nk SABO Bos sendiri huh !

    0

    0
  24. sabila says:

    my lecturer uitm Kedah

    0

    0
  25. blakedexter says:

    Salam

    Tahniah buat diana amir.. namun saya x berapa gemar dgn kehadiran david teo dlm press conference.. and sy rs diana amir x perlu bersusah payah buat press conference, cukup sekadar mengwar2kan kepada para media. sebab rsnye sume ini angkara david ni nak tunjuk kan bahawa die x kongkong artis bawah company die, sebab tu sibuk nak enterframe majlis kahwin org.. common laa.. perkahwinan ni hak peribadi seseorang dan juga hak keluarga pengantin tu sendiri.. kalo btol ko x de halangan, adalah lebih baik menyokong dalam diam… cara ko ni baik nak support diana, tp x kena pada tempatnya wahai david teo.. Maaf andai ada pihak terguris, cuma saya rasa mcm x kena dan x appropriate..

    0

    0
  26. amatur says:

    cantiknyaa shawl kak diana..berombak kt dpn..mana beli ye?hehe

    0

    0
  27. Kembar Diana says:

    Cantikla tudung yg diana pakai..mana nk dpt ek??

    0

    0
  28. JOO YOO RIN says:

    eh, habib student same mase study kat UiTM Merbok dlu..
    Selamat pengantin baru, semoga berbahagia selalu.. (^_^)

    0

    0
  29. […] (7 GAMBAR)Diana Amir Bakal Bernikah 25 Oktober (64) […]

    0

    0
  30. zaza says:

    xkn itu pon susah nk paham… DT ada kt ctu nk bg tunjuk kt psgn penipu tu yg kontrak bukan penghlang artis residen nya utk berkahwin…paham….!
    utk zed zaidi gelabah tu skali. tunjuk pic ni depan2 muka dia. bg dia phm

    0

    0
  31. […] (7 GAMBAR)Diana Amir Bakal Bernikah 25 Oktober (67) […]

    0

    0