Written by AbangNara | October 17th, 2014

Pejam celik pejam celik dah besar dah anak sulung Liyana Jasmay yang bernama Sofia Arissa ini. Makin lama makin comel. Menariknya, Sofia Arissa kecik-kecik lagi sudah dibawa ke London oleh ibu dan ayahnya untuk bercuti. Memang seronok. Sekali sekala meluangkan masa bersama keluarga tercinta bercuti pastinya dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahhim. Ada rezeki Sofia Arissa boleh dapat adik nanti. Hehehe.

sofia arissa

Berdasarkan pengalaman Abang Nara, bawa anak jalan-jalan ke luar negara masa kecil sebegini adalah lebih mudah. Iyerlah kalau dah 2 tahun dah boleh berjalan. Tengah syok-syok shopping tiba-tiba anak dah hilang entah ke mana. Kecik-kecik macam ini senang sikit nak jaga. Cuma penat sikit nak dukung. Namun itulah tugas seorang ayah. Dukung anak ketika si ibu sedang tengok barangan yang ingin dibeli. Hehehe.

sofia arissa

Apa pun semoga Liyana Jasmay sekeluarga menikmati percutian yang seronok di London. Pastikan kesihatan terjaga lebih-lebih kesihatan Sofia Arissa. Kalau nampak macam nak demam ke pastikan beri ‘extra care’. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Denda dan penjara jika tak solat Jumaat 3 kali di Kelantan


sofia arissa

sofia arissa

sofia arissa
sofia arissa

sofia arissa

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to (7 GAMBAR)Liyana Jasmay Sekeluarga Bercuti Di London

  1. Haikal says:

    Apasal huh retis, asalkan bercuti gi London…pergi la Fiji ke, Safari ke, ….Mesia piramid ke.

    0

    0
  2. […] Berdasarkan pengalaman Abang Nara, bawa anak jalan-jalan ke luar negara masa kecil sebegini adalah lebih mudah. Iyerlah kalau dah 2 tahun dah boleh berjalan. Tengah syok-syok shopping tiba-tiba anak dah hilang entah ke mana. Kecik-kecik macam ini senang sikit nak jaga. …read more […]

    0

    0
  3. che ta says:

    nasib si sofea arissa tu ikut muka bapak dia…besar mesti cantik nie.

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    seronok nyer jalan2….

    0

    0
  5. kak ta duta spital says:

    kalau akak la…tidak le nak bawak baby kuar jauh2 ni…dorang kan masih fragile…dengan cuaca yang tak menentu, penyakit berjangkit yang makin menjadi2..baiklah tunggu baby tu besar sikit umur 2-3 tahun baru jalan2…itu akak laaaa….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tak mampu nak bercuti obsea uols..akak bercuti lam mesia pon bajet2 aje…byk sungguh duit dorg ni yer..akak ni kais bulan makan bulan je dik non…

    0

    0
  7. jenab says:

    hei hei hei hei aku tak percaya cinta .. aku tak percaya cinta .. aku tak percaya C I N T A ! Hhahahahahha

    0

    0
  8. raze says:

    SEKARANG NI TREND ARTIS EH BAWAK NEWBORN BABIES BERCUTI LUAR NEGARA?

    0

    0
  9. tulun says:

    aku conpius!!!

    makin aku tgk makin aku konpius. antar benda yg menyebabkan aku konpius :
    1. banyak nya kasut dia bawaK! tiap gambar kasut lain2. mesti berat bag dia.
    2. gambar first, second last and last rambut panjang. gambar lain2 rambut pendek. kenapa in bolhe terjadi?? adakah dia bawak rambut palsu dari melesia? atau dia potong rambut time dia kat sana?

    ataupun..adakah aku yg tak bijak sebenarnya?

    ok. aku terima kenyataan aku kurang bijak, tuh sbb aku kat blog gossip retis. ahaks.

    0

    0
  10. poser says:

    br jer bc majalah apa ntah kta jasmay x perlu nak jd mcm artis lain suma nak msuk instagram..podah

    0

    0
  11. missy says:

    Passengers are allowed to check-in a maximum of 2 pieces of baggage on any class of travel

    First Class – 2 pieces weighing 50kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Business Class -2 pieces weighing 40kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Economy Class – 2 pieces weighing 30kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Passengers with infant are allowed to check-in 1 piece/10 kg of baggage and it is applicable on First, Business and Economy class cabin

    0

    0
  12. missy says:

    Passengers are allowed to check-in a maximum of 2 pieces of baggage on any class of travel

    First Class – 2 pieces weighing 50kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Business Class -2 pieces weighing 40kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Economy Class – 2 pieces weighing 30kg in total plus 1 sports equipment with a maximum weight of 15kg free
    Passengers with infant are allowed to check-in 1 piece/10 kg of baggage and it is applicable on First, Business and Economy class cabin
    Shop till drop

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kalau aku kaya….Semua negara aku redah . Tapi artis Malaysia ni asyik asyik London, London and London.

    0

    0
  14. minie says:

    Kalau aku kaya….Semua negara aku redah . Tapi artis Malaysia ni asyik asyik London, London and London.

    0

    0
  15. anon says:

    Aku pun tak faham jugak artis2 M’sia ni sikit2 gih london UK. Pada hal uk tu bknnya besar or lawa sngt pun. Yg paling lawa Big Ben je la. Tempat2 yg aku pernah pegi yg aku rase lbh hepi dari london………paris, barcelona, prague, vienna & jerman, seriously. Tapi yg paling rase suka & selamat vienna. Seronoknya kalu blh duk sana. Hmm…bilalah nak kawin dgn Duta ni (bukan duta produk).
    Anyway, ruginya anak dia ikut muka kampung mcm liyana. Kalau ikut muka ayah dia yg puteh & lawa tentu bertuah.

    0

    0
  16. Olga says:

    weh anon , muka kau tu muka bandar sgt smpi nak ngate muka org muka kampung .?tah tah muka macam bibik indon !

    0

    0
  17. mel says:

    suka tengok liyana jasmay ni…muka dia sweet dan comel…baby dia pun comel sangat…to komentator biarla dia nak gi jalan mana pun..dah dia ada duit..sesekali cubala komen baik2 sikit, ni asyik nak nak mengutuk dan tulis yg buruk2 je…

    0

    0
  18. Mak jemah pemalu says:

    Suke tgk LJ skang…makin sopan pakaiannya skang ni…

    0

    0
  19. O says:

    happy …..

    0

    0
  20. Aida233 says:

    LJ nampak lebih cantik lepas bersalin.. :D

    0

    0
  21. cc says:

    komen 3 teratas tu buat aku gelak.
    apepun liyana sbelum kawin aku memg x suke tp lepas kawen jadi minat tengok die dan keluarge.semoge berbahagia.

    0

    0
  22. Hi there would you mind stating which blog platform you’re using?
    I’m loooking too start my own blog soon but I’m having a tough time selecting begween BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    Thee reason I ask is because your design seems different then most blogs and
    I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to
    ask!

    0

    0