Written by serenity | September 22nd, 2013

Seperti yang anda maklum, malam tadi telah berlangsung majlis pernikahan pelakon Fouziah Gous dengan Md Zhafran di Dewan Masjid Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong, Shah Alam. Majlis elegan ini dihadiri oleh sanak saudara kedua-dua belah pihak dengan tema warna putih.

 photo Image00008.jpg
 photo Image00004.jpg

Antara selebriti yang kelihatan menghadiri majlis ini ialah Adi Putra dan isteri. Jurugambar rasmi majlis ini ialah CST Production yang turut menyediakan live-streaming majlis untuk peminat-peminat Fouziah mengikuti majlis secara langsung.

Lagi 58 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar, Instagram Fouziah Gous dan CST Production.


‘Tarian Sirat’ menggambarkan keadaan semasa sambutan Hari Gawai yang disambut oleh masyarakat Iban di Sarawak. Orang lelaki dan perempuan akan memakai pakaian tradisi yang lengkap sebagai tanda menyambut perayaan yang penuh bermakna ini. Pahlawan lelaki akan memakai “Sirat”. “Sirat” ini menjadi lambang salah satu kesenian yang menjadi kebanggaan pada masyarakat Iban dan merupakan tenunan kain “pua”. Tarian inidipersembahkan oleh Kumpulan Kesenian JKKN Sarawak sempena program Inspitari pada tahun lepas.

Apakah bentuk tari yang akan dipersembahkan oleh mereka untuk Inspitari 2013? Inspitari 2013 bakal berlangsung di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur pada 5 dan 6 Oktober 2013 (Sabtu dan Ahad), 8.30 malam. Like Facebook kami untuk maklumat lanjut bagi mendapatkan pas masuk terhad percuma!


 photo Image00022.jpg
 photo Image00020.jpg
 photo Image00021.jpg
 photo Image00018.jpg
 photo Image00016.jpg
 photo Image00017.jpg
 photo Image00019.jpg
 photo Image00015.jpg
 photo Image00010.jpg
 photo Image00012.jpg
 photo Image00014.jpg
 photo Image00013.jpg
 photo Image00011.jpg
 photo Image00006.jpg
 photo Image00009.jpg
 photo Image00007.jpg
 photo Image00005.jpg
 photo Image00060.jpg
 photo Image00001.jpg
 photo Image00003.jpg
 photo Image00058.jpg
 photo Image00002.jpg
 photo Image00059.jpg
 photo Image00057.jpg
 photo Image00053.jpg
 photo Image00055.jpg
 photo Image00056.jpg
 photo Image00054.jpg
 photo Image00052.jpg
 photo Image00049.jpg
 photo Image00046.jpg
 photo Image00051.jpg
 photo Image00050.jpg
 photo Image00048.jpg
 photo Image00047.jpg
 photo Image00041.jpg
 photo Image00045.jpg
 photo Image00043.jpg
 photo Image00040.jpg
 photo Image00042.jpg
 photo Image00044.jpg
 photo Image00039.jpg
 photo Image00038.jpg
 photo Image00037.jpg
 photo Image00036.jpg
 photo Image00035.jpg
 photo Image00034.jpg
 photo Image00033.jpg
 photo Image00028.jpg
 photo Image00029.jpg
 photo Image00032.jpg
 photo Image00031.jpg
 photo Image00030.jpg
 photo Image00025.jpg
 photo Image00024.jpg
 photo Image00027.jpg
 photo Image00023.jpg
 photo Image00026.jpg

110 responses to (60 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Fouziah Gous Dan Md Zhafran

  1. LULU says:

    LEBAR BETOL POZIAH NI SENYUMM! hahaa.

    selamat pegantin baruu.

    0

    0
  2. Anonymous says:

    tahniah

    0

    0
  3. Dian says:

    Tahniah! Semoga bahaga selalu!

    0

    0
  4. Minachi says:

    senyum lebar tanda gembira. tahniah utk anda berdua.

    0

    0
  5. ladygagak says:

    seriously geli tengok lukisan inai d tangan tu.. macam kurap.. btw tahniah fouziah n husband..

    0

    0
  6. miss mong says:

    mcm tgk cite hindustan plk..

    0

    0
  7. neelopeh says:

    time upacara membatalkan air semayang tu cuma tinggal nama je le. sbb tukang mekapnya laki. sah2 air semayang da batal dr awal dia mekapkan si poziah ni. tu pun kalo ade le dia ambil wudhu.. nak kate lebih mekap ambil wudhu balik rasanya mcm tak logik.. ermmm..

    apa2pun tahniah ye poziah… tercapai hajat dunia utk dpt suami kaya.. jeles mak jemah tawwwwwwwwwwwwwwwww…

    0

    0
    • mina says:

      Ko nie neelopehhh…
      Ermm errrmm… suka sgka burok… ko pk x ke time nikah nie dia tgh dtg uzur ke..aiyoooo

      0

      0
    • neelopeh bengong says:

      alahai neelopeh…brsangka baik lerrr…cetek benorrr ko punya hotak…
      tukang make up dia pki lapiss laaa…xpenah nengok org make up ke???
      tp klu boleh, sebaik2nya kne la cri tukang make up pempuan…yelaaa utk mngelakkan trsentuh ke apa kan…

      0

      0
      • neelopeh says:

        ko pegila scroll up balik gambo2 tu, cer ko tgk, ade ke jantan tukang andam tu pkai lapik tangan ke hape? ada? ada?

        ko rabun ke buta?

        takda hal pun batal air semayang ke tak. cuma hal lg besar, ada exceptional dlm Islam ke yg bukan muhrim (pak andam tu) sentuh2 muka, rambut dan bhgian lain pgantin pompuan kalo pun tujuan nk nmpak glams?

        ko cakap aku bengong ek? ok.. tq.. xda hal.. didahului dengan syukur alhamdulillah.. ;)

        0

        0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      yg penting jambu n cute di hari penikahan…….minah jambu suka ngan dorang punye perkahwinan sooooooooooo hepening !!

      0

      0
    • Yyyyyy says:

      Lelaki yg berwuduk, sentuh isteri yg x berwuduk pun terbatal wuduk. Bukan perlu dua2 berwuduk pun utk upacara batal air sembahyang. Kau jgn la rigid sgt pun… Chill

      0

      0
  8. Anonymous says:

    haa….kan berseri tuuu….

    0

    0
  9. izzuera says:

    cantik lg inai kt jari husband fouziah gous…

    0

    0
  10. macammacam says:

    Fuqahak semua mazhab berpendapat haram bagi lelaki memakai inai di tangan atau di kaki kerana inai merupakan perhiasan bagi wanita. Lelaki tidak harus meniru wanita sama ada pakaian atau perhiasan sebagaimana sabda Nabi s.a.w. bermaksud:
    “Allah laknat lelaki yang menyerupai atau meniru wanita dan wanita yang menyerupai atau meniru lelaki.”

    0

    0
  11. adik tiri fouziah ghous says:

    mmg tgn abang tiri aku tu macam tangan pompuan :) comey jer….kalau dier senyum…aduhhh usahkan gigirl…boboi pon cair….aper pon tahniah akak ngan abang….dari adik terchinta xoxo

    0

    0
  12. adnan semput says:

    heran aku ni melayu ke keling kawin siap pengantin lelaki pakai headgear cam gitew? mana gi songkak itam kebangaan bangsa kite? phuihhhh

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      dia nk cari kelainannnnnnnnnnn ..tkan mentang2 orang mlayu islam nk buat cara mlayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aje ! kalau buat kelainan cngini ada jugak hepening…minah jambu tengok orang2 yg datang sooooooooooooooooooo hepi !! best !

      0

      0
    • nida says:

      Rase2nye si fauziah tu ade keturunan india sikit. ade nampak gmba dorang dengan ramai2 indian muslim. Sebab tu buat baju pesen hindustan sikit.. bangra.. bukan xnak membanggakan songkok umno kite. upss

      0

      0
      • Anonymous says:

        songkok tak ada kena mengena dgn umno pun, abis tu kalau org PAS tak boleh lah pakai songkok…macam tuh ?? ajaran syiah mana kau bawak ni ?? tak kira lah umno ke pas…semua boleh pakai songkok dan bju melayu, tu kan pakaian kebangsaan kita

        0

        0
    • Miss M says:

      mereka sibuk mengutuk majlis wedding orang lain, tapi mereka tak sedar, yang majlis wedding mereka juga di kutuk oleh orang lain juga.. dan mereka yang akan mengadakan majlis wedding nnti.. susah kan nak puaskan hati orang? ohh, apa yang anda rasa bila ada orang hina,kutuk majlis wedding anda? ada rasa nak tumbuk dorang tak?

      0

      0
  13. Anonymous says:

    Tayah la nk ckp haram ke harus ke psl hukum kat mjls kwen artis.kita pn tau hukum pkai tudung tu wajib.tp tggu je la nnt resepsi dorg,mst fauziah xpkai tdg jgk.dia pkai ni jz utk hormat mjls.jgnla ckp blum smpai seru,sbb seruan tu dah smpai kat manusia ribuan tahun dlu melalui kitab kita.klo da yg basic tu pn dia xnk apply,apa lg la amalan yg lain tu. drp smua nk berhujah ckp tu haram ni haram,lebih baik doakan dorg dpt jd lebih baik.

    0

    0
  14. Sirap Limau says:

    Masuk melody yawww…

    0

    0
  15. Sirap Limau says:

    Masuk melodi tv3 yawww…

    0

    0
  16. […] Alam Majlis elegan ini dihadiri oleh sanak saudara kedua dua belah pihak dengan tema warna putih Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Fouziah, GAMBARSekitar, Gous, Majlis, […]

    0

    0
  17. mak kiah says:

    hai. kita jangan lah bersangka buruk. alhamdulillah yang dia dah kahwin. yang korang gaduh sesama sendiri ni, aku nak tanya.. apa yang korang dapat? -.-

    0

    0
  18. Cube says:

    Terserlah kegedikan artis ni… Tadak rasa malu2 jaga adab pengantin langsung. Melebar je senyum….. Tahulah kalau hepi sangat pun….jgn lah sampai over. 50k? Alah….sesapa pun bleh sebut jer…..

    0

    0
  19. sukasuke says:

    tahniah pouziah

    0

    0
  20. epalhijaw says:

    Tak semestinya kena kahwin cara melayu yang penting kahwin cara islam. Peduli la dia na pakai songkok ke, tarbush ke, serban ke, tudung saji ke. Tah pape la org zaman sekarang ni.

    0

    0
  21. mumumemey says:

    ak rase berseri lg muka adi putra dgn bini dye. muehehehehe

    0

    0
  22. hanari says:

    Cantik dan ganteng,,semoga menjadi keluarga yang sakinah

    0

    0
  23. minah jambu merah biru kire ok says:

    smlam Kedah kalah ngan pasukan singapura n tahniah Singapura !! tapi penonton Kedah tk spoting dorang spray PORK kt bus peminat dari singapura sial kan !! kalah buat hal kalah lah kan !!! yg dorang gi spray PORK kt bus singapura tu nk buat ape !! yg main bola kn kebanyakan Nye budak melayu singapura yg spray pork tu nk buat ape !! patut la kebanyakan Nye peminat Kedah keluar cepat sebelom perlawanan habis ! rupa2 Nye dorang nk buat keja kt luar nk conteng bus yg datang dari singapuraaaaaaaaaaaaa …eeeeeeeeeeeeee ape punye manusia tk gentlemen !! bukan nk baik kn nama Malaysia ! dorang buat cmgitu dorang nk busokan nama Malaysia aje huh !!! padan muka Kedah kalah huh !!

    0

    0
  24. minah jambu merah biru kire ok says:

    kesian peminat dari singapura pasukan Kedah dh kalah peminat Kedah conteng2 bus dari singapura dengan perkataan PORK ! sial kan ! peminat Kedah tk gentelmen ! pasukan singapura yg kalah kn pasukan Kedah kenape bus peminat dari singapura yg jadi mangsa Nye !! pemain dari singapura kn kebanyakan Nye melayu kenape conteng dngan perkataan PORK pulak !! padan muka Kedah kalah huh !! peminat Nye jahat jahat …memang patut pon Kedah kalah !!

    0

    0
  25. cilipadi says:

    tahniah la puan fauziah gous, nampak meriah n happening. but… takleh lawan dengan majlis irma hasmie…. kenapa?? lu pikir la sendiri….

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak abis2 irma hasmie. dah la tu woii..lain org lain le caranya..

      0

      0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      kenape dengan majlis Irma hasmie tu? n kenape pulak lu suroh dia pikir sendiri? dia nk pikir pasal Irma tu ape kejadah! lu la pikir pasal si Irma tu ! kenape pojiah pulak nk kena pikir pasal dia!! otak macm otak ayam kena sembeleh la lu ni!! bwekkkk mengarot !! pasukan singapura menangggggggggggggggggggggggg yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! pasukan serawak pon menanggggggggggggggggggg yehhhhhhhhhhhhhhhhh!! padan muka korang2 semua hahahahahahahahahahahahahahaha !!

      0

      0
      • diansz says:

        ko ni dah knape? lu pikir la sendiri….naaaa….. maybe majlis irma lebih harmoni…tenang di jiwa terpancar walau dari gambar.

        0

        0
  26. tahniah kepad apasangan ini..semog aterus kekal bahagia

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Dia nie dh biasa bsolek tebal…so nmpak mcm biasa2 je…xberseri sgt…anyway congrats pojiah…

    0

    0
  28. zara zasss says:

    Sorry to say,tengok gambar ni nampak sgt fauziah gouss ni tak berseri. mungkin make up yang tebal or mungkin sebelum nikah selalu sgt gmbr bersama. Hilang dah seri tuu. Ikut la petua orang dulu, jangan jumpa 2bulan sebelum majlis, baru ada seri uolsss. Inai dia pun sarat sgt. semak aku tengokk

    0

    0
  29. bilarindu says:

    korang nie mulut mcm tempayan r…bialah pojiah gos nk wt mcm pakistan ke india ke yg kwen 2 die bknnye ko…cbuk jewp!!!!!

    0

    0
  30. Bobok says:

    Sian suami dia. Dapat barang second tapi mahal2. Bukan kali pertama gous ni diangkat. Yang 1st time, masa diatas pentas sexy macam ikan duyung. Kesian2x

    0

    0
  31. Kita says:

    Masa tngk secara live pengacara ada ckp yg sang suami akan menunaikan solat sunat sebelum acara pembatalan air sembahyang.. takde pun.. but yes, pengantin perempuan should not smile lebar sngt.. and masa baca doa selamat for sang suami’s parents wedding anniversary.. hormatlah sikit.. dua2x sibuk berbual.. dah sah/halal pun.. sabar2x lah.. apa2x pun salute to Iqram kerana hadir & to both mempelai SELAMAT PENGANTIN BARU!

    0

    0
  32. Pak Andaman says:

    Muka Poziah nampak tua dan banyak lekuk, tak ler licin benor kalau tengok dekat…

    0

    0
  33. cik kim says:

    Mak Andam pompuan x de ker… dah fully booked?

    0

    0
  34. Anonymous says:

    nampak mcm gedik sgt si poziah ni tersenyum lebar sgt..nmpk over..tau la happy sbb dah nikah tp simpan sikit muka malu2 seorang wanita tu, kan lebih nmpk sempurna..btw semua gmbr dia menunjukkan yg dia ni geletis.. sorry

    0

    0
  35. pening says:

    hobi sekalian orang melayu….tgk gambo dalam2…belek gile2…1 gambar tengok 10 minit nk carik cacat cele…aku tgk even die ikot pakistan tp cantik je die bertudung, make up simple lawa, ok je la sume…tp ade la yg kate inai mcm kurap la…inner cm sangket tengkok la…hantaran mahal sgt la..ape lg weh ape lg…tambah2…but anyway, 1 sen pn die x mntak duet korg… korag kawen perfect ke, baju up to date sgt ke, make up[ sure lawa ke…cer tgk balik gambo kawen korg….sekali x pnah kawen pn lg…sbb xde org nak…asyik mengomen org je…peace out…lolololololo

    0

    0
  36. Gaban Meraban says:

    Aku bukan peminat FG.. tp aku tgk cantik jer dia dalam gambar2 tu.. n aku pun agree dalam certain2 gambar nampak gelak dia tu dibuat2 (fake sgttt~!)

    Aku rasa yg buat dia nampak cantik is becos dia punya self konfiden.. persalinan dia nampak macam berat n serabut, tapi her self konfiden berjaya buat dia lebih outstanding dpd pakaian dia. (cuba bayangkan najwa latiff or saida yg pakai.. kompem tenggelam.. :P )
    tapi, aku ‘kagum’ juga dgn FG sbb berjaya memakai pakaian itu.. bukan senang woo nak pakai.. kena ada 2-3 lelaki tolong pakaikan…~!! ooopppsss~!!

    err.. muka husband dia kategori good looking la.. tp biasalah, bila muka ensem, suara agak kurang macho giteww~~~

    apapun slamat pengantin baru FG n suami~!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    aku tengok wife ade putra tu simple j mcm mak cik2 y kt kg j…cuba le wat dressing lawa skt..ni x..asyk2 kalau pakai tudung pakai y mcm tu..menambahkan kebulatan mukanya y sedia ad..kan cantik kalau pakai tudung ttp semua…lagi manis gitu…

    0

    0
  38. ehh says:

    aku tgk baju pojah ni mcm org eksiden patah tengkuk.mcm dia ltk protector kt tengkuk dia..hahaha..makeup plk xde la naik seri.makeup tunang lg cantik..apepun baju menutup aurat..bagus2..

    0

    0
  39. ani says:

    ish..ish..ish..tk solat sunat ke lepas akad nikah tue..? tema dh ikut ala-ala arab dh..alih2 lepas selesai akad nikah..solat sunat la dulu..tanda bersyukur semua nye berjalan dgn lancar..nie tak..posing2 ambik gmbr yg disibukkan..mmg dh halal..tpi..dgn keizinanNYA jugak korg jd halal tue..so.cara untuk bersyukur atas nikmat yg diberikan..solat sunat la lepas akad nikah tue..

    0

    0
  40. Mak Senah AKA Radio karat says:

    Amboi… lawa sungguh kedua mempelai, temanya pakistani… banyak betul komen-komen kat sini, sampai ada yg kaitkan songkok UMNO, hishhhh… xpayahlah sangkutkan bab politik dalam bab songkok2 tu dik oiii, mana ada nama khusus songkok parti2 politik, kau ni over giler dik, Mak Senah tengok ada 60 pic di sini, tapi ada perkara yang memusykilkan Mak Senah, ada jg gambar artis kat situ, si Adi Putra yang kontroversi tu. Tapikan…. mana Iqram Dinzly? Mak Senah langsung xnmpk kelibatnya, musykil ni…. Orang kata, kalau pengantin pompuan, mendapat sentuhan dari ‘jantan’ memang muka pengantin pompuan tu akan nampak xberseri, akan nampak ‘kasar’ sebab aura kejantanan tu berjangkit ke wajah. (wallahualam) pasal pakaian istri Adi Putrapn korang nk pertikaikan, biarlah kedia.. dah memang ruper itu gayernyer,,, simple mimple orgnyer, muka dia bulat, yang tu adalah ciptaan Allah, think positive, nanti lama2 InsyaAllah akan terbuka hati dia untuk terus pakai tudung, doakan yang terbaik untuk mereka semua. Kau memang cantik FG, syukur dikurniakan wajah secantik itu, aah.. Mak Senah jg tertipu dengan tangan suami FG, sekali pandang memang mcm tangan pompuan, hehehehe, lawa… kalah tangan Mak Senah, yang kasar ni, maklum orang kampung.. uolss perasan x? suara suami FG auwwww… lembut, xmacho (jhtnya MS) hak hak hak

    0

    0
  41. Ikhlas says:

    Hurmmm.. ape2 lah korang nie. I pon xde la penimat pojiah. Tp cantek je I tingok. Happy jer Pojiah. Suami hensem… Baju pon tak sexyseksa. Ok lah tu! Semoga bahagia til Jannah. Aminnnn :)

    0

    0
  42. Anonymous says:

    cantik! :) tahniah! pengantin x senyum bising kata tak happy, klu gelak kata fake. memacam la korang ni. Dia mmg happy sgt2 tu. i pon dulu cm tu. korangyg jeles ni semua kenapala..

    0

    0
  43. Mak Temah says:

    nikah proper laa bajunya
    jangan sok2 nanti masa resepsi dok tayang dada…

    0

    0
  44. rush says:

    rasanya tak perlu lah nak sebut hantaran tu semua…. macam riak pulak…anyway tahniah kepada pengantin baru ..untuk zafran jangan lupakan ibunda tercinta yang sentiasa bersama anda dan mendoakan anda…ibu anda perlu diutamakan walaupun sudah berumahtangga..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    nikah kan ader upacara suami akan batalkan air sembahyang ….rasanya pojiah ambik air sembahyang ke mesti dh batal sbb yg menata rias pojiah ialah pak andam yg kental ….fikir2kan

    0

    0
    • Anonymous says:

      dalam kursus perkahwinan, ustaz cakap x dak pun istilah upacara membatalkan air sembahyang. tu cuma direka oleh orang melayu.

      bab wudhuk pulak, terbatalnya wudhuk suami x semestinya si isteri pun mesti dalam keadaan berwudhuk. contohnya si isteri datang period (sah2 x dak wudhuk sebab x leh solat), dan si suami p sentuh isteri, adakah wudhuk suami tu x batal sebab isteri dia x dak wudhuk?

      pendek kata, wudhuk suami tetap terbatal sebaik sahaja sentuh kulit isteri regardless isteri juga berwudhuk atau tak. sekian.

      0

      0
  46. k says:

    tahniah fouziah..
    apapun, saya kurang gemar tgk ukiran inai di tangan..terlalu berselirat..nampak lorat..

    0

    0
  47. marsha londeh says:

    dlm mstar ckp nak bercinta lepas nikah. really? yg korang berkepit berdua mengalahkan belangkas dlm IG tu before menikah ape ke jadahnye? phuihhhh

    0

    0
  48. anonymous dang says:

    kesiannya dgn si zafran. asal awak bengap sgt bagi smpai 50k??????
    dah sah2 satu malysia tau fouziah tu dah kene hayun dgn dato sri farid dgn ex boyfren dia yg pilot tu. nape bgi mahal sgt???! kalau virgin takpe la jugak! duit tu gi honeymoon pun takpe lahaiiii sian nawwww

    0

    0
  49. Linzy Longkang says:

    tgk melodi sore hesben dia si zaffran nih aduyaiiii mc chipmunk aku dgr, aku sokong komen ckp pesal leher baju pojiah nih mcm braces jekkk dia patah tengok ker sbb senyum terlebeh, atau dapat duit terlebeh 50K tuh?

    0

    0
  50. memeksuhaija says:

    laki mu tidak setaff laki ku … x taste!

    0

    0
  51. anonis says:

    seronok kawin dengan penganggur? he he he

    0

    0
  52. […] (60 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Fouziah Gous Dan Md Zhafran (108) […]

    0

    0