Written by AbangNara | October 28th, 2013

Bagi Abang Nara usahlah kita mempersoalkan tindakan Ashraf Muslim yang berkahwin dua. Abang Nara rasa Dayana pun sudah redha dengan apa yang berlaku. Majlis persandingan ini pun wajar dilakukan untuk menghormati keluarga sebelah pengantin perempuan. Lagipun selaku seorang wanita, Wan Sakinah pasti mengidamkan majlis persandingannya sendiri.

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

Yang penting kita doakanlah agar Ashraf Muslim dapat berlaku adil terhadap kedua-dua isterinya. Jangan berbelah bahagi kasih sayang. Jangan sayang isteri muda je sehingga isteri tua dipinggirkan. Abang Nara percaya dengan ilmu agama yang tinggi di dada Ashraf Muslim, perkara sebegitu tak akan berlaku.

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

Kepada Wan Sakinah dan Ashraf Muslim, tahniah atas majlis persandingan yang tampak meriah. Semoga kalian berbahagia seperti pasangan suami isteri yang lain. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Bicara Lensa.

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

gambar persandingan ashraf muslim wan sakinahgambar persandingan ashraf muslim wan sakinah

127 responses to (6 LAGI GAMBAR)Majlis Persandingan Ashraf Muslim & Wan Sakinah

  1. wawa says:

    kesian Dayana..be strong yaa

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      macam bajet je, macam gedik je, macam nak muntah je…
      macam nak klik je profile aku…

      0

      0
      • Ritu vs Aya says:

        Rasanya x ramai yg mampu memiliki ketabahan spt Dayana yg mampu berkongsi suami dgn perempuan lain. Pulak tu sdg lalui saat bahagia utk menimang cahayamata. Belom pernah baca kt mana2 blog yg Dayana ada kuarkan kata2 kesat atau sindir-menyindir dlm FB, Twitter atau mana2 laman sosial pon. Sy x kenal Dayana tp sy bangga dgn kesabaran Dayana dan respect cara dia mengharungi rmhtgga dia dgn mengunci mulut dan menjaga aib suami serta madu dia

        0

        0
        • MINA says:

          KAWAN AKU SANDING MASE BELAH LELAKI.. TIME TU DIA DAH NGANDUNG JUGAK..TAPI BERSERI JE AKU TENGOK….
          NIE SAKINAH NIE TAKDE SERI PON…
          SANDING LER MASE AWAL2 KANDUNGAN… NIE SEBOK ORG BSANDING… NAK JUGAKKK KO BSANDINGG EH
          ISH

          0

          0
        • Anonymous says:

          aik…kawin ayam siam pon nak sanding gak ke?

          0

          0
      • keledek says:

        macam tak gaya mekap pengantin. muka dia macam ade yg kurang tapi tah la ape.. blusher ade, bulu mata pelesu ade, lengkap tapi ade kurang la.. ape ek… dah mcm pembantu bawak trofi kat majlis anugerah je aku tengok. takde ghope pengantin.

        seri pengantin kot yg kurang.. ehhh….

        p/s nek raja azmi lagi berseri aku tengok. dislike lah banyak2. aku geng kelab anti kinah hew hew hew

        0

        0
        • lala says:

          Bak kate dr muhaya…klu kite ambk laki org…membina kebahagian atas kesedihan org lain….hidup ni karma….what goes around come around… Doa isteri teranaya makbul… Kengkadang setiap yg berlaku jgn kerap ckp takdir..takdir tu sebahagian…tp pilihan tu yg kene fikirkan bebetul..sebab itu yg akan dipersoalkan….

          0

          0
        • ash says:

          aah..xnmpk pn seri pengantin tu..biase2 je…nmpk gelap ade la…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dayana.. ;(
          tergamaknye mereka…
          tak pernah tgk lagi isteri kedua buat majlis besar besaran.. lain la klau dh cerai dgn isteri pertama.

          0

          0
        • roses says:

          hai lala…just my 2cent..karma xd dlm islam..ia hanya dlm hindu..belajarlh bersama mereka yg betul mengajar agama.bukan mereka yg hanya mengkaji mengikut logik akal..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          macam gedik je, macam jahanam je, macam burit je..
          ko suruh la tiar zainal pon mekap kn ko yunk
          ko tetap buruk cam lap kaki kbai

          0

          0
        • Anonymous says:

          hai roses. karma hanyalah bahasa hindu pada asalnya. tetapi konsep karma itu ada dinyatakan di dalam islam.

          0

          0
        • pemerhati says:

          Aku xnak komen ttg pengantin ni…..tp aku stuju dgn pendapat yg Raja Azmi masa nikah make up nya sgt cantik,xde la beria sgt make upnya tp teserlah seri pengantin tu.. kdg2 kita xblh nak salahkn mak andam or jurumekap sb aura pengantin tu sndiri yg menbangkitkn serinya…

          0

          0
        • roses says:

          hai anym..mane mugkin same konsep hindu & islam…dlm Islam itu kifarah..same2 lh kite belajar..tq

          0

          0
        • mek su says:

          doa isteri teraniaya ni maksudnya jika suami tidak adil, atau kepada wanita simpanan yg mmg xde niat nk kwen pn tp sj menggatal dgn laki org..sakinah ni isteri dia yg sah..sama taraf dgn dayana..kita sbg org islam doakan aje mereka..hdup kita yg bersuami seorg pn blom tentu bahagia kalau dosa lain xclear..

          1

          0
        • ehh says:

          aah kan..btl ckp ko..raja azmi nmpk berseri,pdhl dh tua dh..apsal si kinah ni xmcm tu?slh juru makeup ke?

          0

          0
        • bosan says:

          gambar dia kawin lari kat siam dulu lagi ok kot.. may be muka jadi kusam sbb pregnant. hormon terlebih sudah…

          0

          0
      • Anonymous says:

        muke sakinah tu macam b**i pakai mekap lak aku tengok….xde sri langsung

        0

        0
    • rya says:

      gambar kedua tu,wan sakinah dari sisi dah macam kembar dayana…ada iras mereka ni…patutlah asyraf suka. tp tulah lain kali buat lah majlis sebelum mengandung…ni kan dah tak ada seri pengantin

      0

      0
    • insan biasa says:

      abang nara, lebih baik buang gambar sakinah yang nampak rambut tuu.

      Btw, semoga ‘Ustaz Ashraf’ berlaku adil pada Dayana dan Sakinah :) Semoga kekal hingga ke Jannah

      0

      0
    • Dupa Cendana says:

      cer tengok muka x pakai tudung 2, cantik x sakinah ni kawan2? hahah pikir lah sendirik… dayana lg cun…

      0

      0
    • lynn says:

      apesal huduh je aku tengok pompuan ni. tu dah kasi mekap tu. apalagi kalau tak mekap. gambar no 3 tu mak aih. nampak tua lah sgt!

      ko ni pun serap, nak cari bini baru tu cari le yg cantik sikit. mcm tiz zaqyah ke. tak pun nora danish. hahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nora Danish??? Apsal mesti Nora Danish? HUDUH!!

        0

        0
        • mizz cerry says:

          NORA DANISH…xlayan la setakat si mat serap ni dia tengok yang poket kembong ngan DUIT BEKEPUK JER OK…yang boleh bawak dia pusing 1 dunia…serap hadooo????
          Mungkin kinah ambik hak orang tanpa rela sebab 2 la muka dia xberseri xnampak cahaya pengantin kalau nak kata berbadan dua org lain yg berbadan dua bila naik pelamin pun berseri jugak tapi kinah tak berseri….no…no..no…no…

          0

          0
      • asataga says:

        kan kinah ni lebih tue dr dayana…bweekkk..lg xlawa dr dayana je aku nengok..

        0

        0
      • watever says:

        ko ni agak2 r, ak pown x suka ngan wan sakinah ni, tp x yah r nk ckp huduh apa bagai. Dia kan mengandung. Mmg kadang2 orang mengandung ni muka dia hilang seri. Ada yg ckp sbb mengandungkan ank perempuan. Tapi kawan ak mengandung kan ank lelaki pown hilang seri kat muka. So henti2 lah mengutuk orang. Be positive

        0

        0
    • hmm says:

      org len slalu klu nk wt majlis2 lebih2 lg isteri ke2, slalunye ade jgk isteri no1..ni x..nk jgk wt majlis..sakinah ni pk kebahagiaan die je lebih..meluat tgk..

      0

      0
    • asataga says:

      eewww…apsai xbape nk cntik si sakinah ni lebih kurg dayana gak rupenye..

      0

      0
    • batgirl says:

      yang selalu merampas ni mmg tak cun biasanya.. sebab tak laku. jadi kena amek laki orang. puas aku tengok kot belah mana yg cunnye minah ni.. takde pon… harap maaf.

      0

      0
    • Kepohci says:

      Kalau aku kawen x nk aku pkai baju cam si sakinah ni.. besar gedebeh.. mcm tgkap muat je.. xde budget ke? kalau xde xyah sanding pon xpe.. xpon buat ringkas2 je.. oops.. lupa pulak.. mesti la kena lebih dr bini no.1.. hish kalu aku malu nk bsanding.. da amek laki org nk megah2 pulak.. yuck!

      0

      0
    • apekah says:

      nampak mcm mislina mustafa versi muda lak sekali pandang

      0

      0
    • IRA AZIRAH says:

      x de perasaan ke awk sakinah…
      ad jgk owg mcm nie…

      0

      0
  2. syahjehan says:

    Tahniah. Semoga akan kekal bersama kedua cinta anda hingga ke akhir hayat. Pakat elok2 itu lebih baik. Berlaku adil adalah penting bagi memudahkan jalan kalian ke syurga. Insyallah…

    0

    0
  3. dayanah says:

    wahai “ustaz”… gambar tu nampak rambut isteri mu….

    0

    0
  4. dj bzz says:

    first

    0

    0
  5. Rea says:

    Ustad asrap tak tegur ke bini muda pakai baju dada tersembul?

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tahniah AM. taun depan sanding lagi dengan yang baru iye :)

    0

    0
  7. yang benar says:

    pengantin basi..ksian tgk makeuppun xlawa sakinah nie..
    nk idamkan persandingan ape kalau snggup lari ke thailand..

    0

    0
  8. Sakinohhhh says:

    bangg, rambut saya nampak tu banggg. jantan dayus! jantan dayus! jantan dayus!

    0

    0
  9. kesian says:

    make up muka cam pondan sakinah nie..

    0

    0
  10. k says:

    asyraf ni ustaz ker??aku myampah artis jd ustaz/ustazah segera ni..kalau pakai tudung labuh je..konon dah jdk alim..org lain belajar agama jauh lgik tinggi..tp tak de pon jdk ustaz ke ustazah..ni artis yg konon nye blk kepangkal jalan..terus dpt title ustaz ustazah..buat malu profession tu je..org tu nak jdk ustaz ustazah belajar lame..tak kisah la belajar dkt al azhar ke sekolah pondok..tp bukan sekelip mata mcm ustaz ustazah artis mee segera ni..

    0

    0
    • capri benci perampas says:

      I bet nt ko dah beranak nanti kinah oii, takde siapa kt page nara ni nak cakap congrats pun. What a shame. Jangan ko minta dayana puan doktor tu checkup ko sudah ye, after all what u did to her.

      0

      0
  11. anon says:

    Kenapa semua gambar2 Sakinah kat sini mcm tak lawa sngt (mmg dia tak lawa pun), gambar yg baru2 keluar dulu masa heboh psl dia tu, ok sikit. Skrg ni teruk, agaknya sb kaler baju dia hijau ke. Pulak tu mcm tak ade pinggang je dia ni. Hmm…dua2 isteri si Asraf ni lebih kurang je lah, ingat kan yg muda dia cari yg lawa sikit. Sori semua….ni pendapat aku je…

    0

    0
  12. den la ni says:

    npe gmbr mekap 2 x d sensor??

    0

    0
  13. mrs. arrogant yg ikhlas says:

    nampak tembam, dlu lebih sweet… anyway moga bahgia ketiga2nya..

    0

    0
  14. skali skala says:

    pic no 3 nampak rambut oit~bleh plak tunjuk??
    yg pasti warna hijau ni xsesuai utk org xputih mcm awak sakinah oi.too bad

    0

    0
  15. dieya says:

    ingtkan lawa sgt sakinah ni…diyana lebih lawa lg upernya…..biasa2 je..ntah pe la yg buat asrf berkenan….

    0

    0
  16. noname says:

    macam dah hilang seri wajah je sakinah ni..rasanya dalam gambar nikah tu die lagi cantik..tapi dayana lagi cantik n sweet. entahlah asrap..

    0

    0
  17. jujun says:

    Agak-agak ade tak sakinah ni mintak maap ngn dayana? Sorry, aku tetap lebih mendoakan kebahagiaan dayana. Go dayana go! U are the strongest n the most prettiest!

    0

    0
  18. syazza says:

    knape la hati ni rase terguris dan terluka bila tgok gmbr ni?bkn irihati..tp rasa trharu dn terkilan….

    0

    0
  19. lalala says:

    jap, nak tanya. ‘seri’ tu nk tengok camne? -.-

    0

    0
    • Qoyyah says:

      Seri tu nampak muka macam bersinar2 shining2(bukan oily) tanpa memerlukan effort.gitu..

      0

      0
    • ANTI SAKINOH says:

      contoh nak tgok seri… wajah raja azmi masa die kahwin lagi berseri-seri dari si kinahhh nieee…

      semoga dayana sentiasa tabah.. =(

      0

      0
  20. nur cahaya says:

    harap dayana tabah….semoga mendpt payung emas dr Allah di akhirat nanti

    0

    0
  21. Anonymous says:

    aku rasa MUA sakinah ni pon sakit ati dgn dia jugak kottt..sengaja mekap bagi muka xcantik hikhik

    0

    0
  22. loveydovey says:

    saya sebagai perempuan ni rasa sangat sakit hati tgk gambar2 ni… bagaimana pula perasaan dayana :(

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Ashraf ni jahat mcm mana pun tetap hensem mata aku tak menipu

    0

    0
  24. blehblah says:

    Seri tu klau mak nk tau cmner nk tngok,kangkang dulu n den tengok dari celah kangkang mak iyer.
    Seri is define klau org tengok pngantin u can feel the blessing and all.wht i see from her and him is bullshit and sakit hati and tears and and and.

    Such a faggot maggot n bitch.

    0

    0
  25. skyflowerz says:

    mekap nmpk tua….

    0

    0
  26. blehblahblah says:

    Seri tu klau mak nk tau cmner nk tngok,kangkang dulu n den tengok dari celah kangkang mak iyer.
    Seri is define klau org tengok pngantin u can feel the blessing and all.wht i see from her and him is bullshit and sakit hati and tears and and and.

    Such a faggot maggot n bitch iye

    0

    0
  27. Joyah Pok Pek says:

    Eh, napa muka dia hodoh..x berseri langsung..ni mesti anak lelaki..napa pilih warna hijau gelap..x berseri la..walau cmne pun tahniah..semoga berbahagia..tunjjukn pada masyarakat kita sebenarnya sunnah nabi dan hukum Allah ni ada hikmah nyer
    *ayat first2 kutuk,last2 alim2 meow* Maaf yerk..tp cheq ikhlas!!!

    0

    0
  28. tipah sendat says:

    kenapa? kenapa? kenapa? mata aku ke yang bermasalah? aku tak nampak ape yg seri disebalik wajah tersenyum gah si sakinah nih.. mana seri pengantin dia pergi?? seri preggy pun takde?

    0

    0
  29. Akusukakucing says:

    Mengapakah ada perempuan yang sanggup kahwin dengan lelaki yang dia sendiri dah tahu,suami orang? Tak fikirkah perasaan si isteri ? tak faham ,tak faham…..
    a.s.k

    0

    0
  30. Anonymous says:

    aku tetap label sebagai perampas suami orang.. bahagialah korang atas air mata org lain.

    0

    0
  31. timohh says:

    Diorg dah kawin dah pun..kenapa kita nak pertikaikn lagi pasal perkahwinan diorang nie..just doakan kebahagiaan diorang..jodoh kan rahsia Allah..kita nie belum tentu lagi tahu nasib kita akan datang..tak yah sibuk-sibuk nak mengata orang

    0

    0
  32. senario hidup says:

    Hmm.. Bila baca komen2 yg mengata wan sakinah secara berterusan, kesian plak aku rasa kt dia. Bkn apa.. Kalau bertepuk sbelah tgn, takkan menjadi. Dan malah, lagi 1, kalau pun bercinta bagai nak rak kalau Allah kata ‘tidak’, takkan jadi.. Sepatah je Allah keluarkan ‘kun fayakun’, maka jadilah ia walau apa halangan sekalipun.. Itulah yg dinamakan jodoh.. Mungkin bg kaum pmpuan yg anti poligami akan kata ‘tak habis2 dgn alasan jodoh3..’ Dah nk buat mcm mana, mmg itulah hakikatnya.. Kita pun kena ingat, dlm hal ni sakinah bkn perampas, tetapi berkongsi. Kalau rampas, dia hanya akan memiliki ashraf utk dirinya seorang shj. Aku bkn memihak kpd sakinah, tetapi dlm hal ini aku rasa kita kena juga berlaku adil kpd kedua2 belah pihak.. Aku pasti ashraf tau org akan mengata dia dan sakinah bila mereka bersanding naik pelamin bagai, tetapi ashraf lebih mengutamakan apa yg Allah kisah iaitu berlaku adillah kpd semua isteri2 kamu.. Tiada istilah no 1, 2, 3, 4. Jadi mungkin ashraf hanya ingin brlaku adil.. Dgn dayana dia bersanding, maka dgn sakinah pun dia melakukan perkara yg sama.. Aku kesian juga pada dayana, tp nak buat mcm mana mmg sudah tertulis di Luh Mahfuz begini jodoh mereka.. Apa pun, dinasihati semoga sakinah juga sentiasa menjaga hati semua pihak terutama dayana kerana secara lumrahnya kita manusia biasa ada perasaan dan melakukan kekhilafan.. Assalam..

    1

    0
    • Anonymous says:

      wekk.. adil hanya utk sakinah jer ker? dayana cmna? cmtu jer istilah adil yg ko faham? cetek…

      0

      0
    • meee says:

      Nobody is questioning Jodoh anymore. They are married. The problem is besides the Jodoh. The problem is the fact that the husband is a liar, a cheater, a dishonest men. He cheated the first wife, the in-laws and the whole of Malaysia. He went to Thailand on “business” and come back with a wife. Imagine how hurt the first wife. The second wife is also a selfish woman that refuses to stay away from a MARRIED man when she should have distance herself. Furthermore, he second wife is also a show of, and insensitive towards the feelings of the first wife.. case in point, instagram-ing pic of the folic acid as of to say “im pregnent your not!!! I WIN!!!”. Yes, all this is Jodoh. Just saying there is a better way to go about it..

      sekian.

      0

      0
  33. Bella says:

    Sorry le, she doesn’t look so outstanding at all compare to Dr.Dayana. Well….Dr.Dayana, may you are always blessed by HIM!. Amin.

    0

    0
  34. Linzy Longkang says:

    laa ingatkan lawa sgt slutkinah nih tapi nan hadoo gakkk, nak akwen byk pun agak2 laa serap oiii carik cam supermodel kerrr baru gempak

    0

    0
  35. memey says:

    kalau x sanding x bole ke???

    0

    0
  36. Suami NN bertatu says:

    Abang nara, takde ke cerita psl nadiya nisa punya laki bertatu ? Penuh bdn katanya. Dan lengan dia siap ada tatu nama anaknya omar. Boleh tgk instagram suami dia. Meletup kauuu. Muka dh handsome tu.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Sakinah tidak sepatutnya mengadakan majlis besar begini dan hebahkan di media massa. Ini mengaibkan Asraf sebagai artis. Jika teringin nak bersanding buat la secara sederhana aje. Itu sudah memadai agar kesah anda merampas suami orang dan menghebahkannya sendiri di media massa tidak timbul kembali. Ini memalukan Asraf dan keluarga Sakinah juga. Herannya kenapa Asraf tak sedar …ikut je..

    Di mata peminat dan masyarakat, Dayana adalah isteri Asraf dan peminat sukakan pasangan ini. Jangan digugat kedudukan isteri pertama. Kena la hormat sikit. Sebagai no 2 dan yang bakal no 3 dan 4 kena la mengalah dan low profile sikit jika sayangkan suami orang yang telah anda rampas sebab Asraf tu dibidang seni. Peminat sentiasa mahu mengetahui perkembangan Asraf dan Dayana bukannya Sakinah.

    0

    0
  38. Kak Mala says:

    Dah tak ada seri nya….macamana perempuan macam ni boleh buat begitu dengan kaum sejenis nya? Tak ada malu…!

    0

    0
  39. Nek Joan Rivers says:

    Saper muka lawa ke tak… Who cares… Dayana is a doctor. Brain before beauty! Slutkinah – ko ader? Tah SPM pun tak lepas…

    0

    0
  40. Kinah Konar says:

    Tahniah di atas kejayaan anda berdua dalam menghancurkan hati dan perasan seorang insan yang digelar wanita. Kepercayaan yang diberikan telah dikhianati oleh anda AM. Rasanya tidak perlu diadakan majlis persandingan kerana perlu diingati ada hati yang perlu dijaga. Kinah, what goes around comes around. Ingat tu!
    *btw, ko kinah tak nampak seri pengantin pun… Cantik lagi diyana masa bersanding. Jauh bebenor bezanya. Sian…………..

    0

    0
  41. Fkfbhdcjfberhvbsdckbehuerbchudksbc says:

    Maknanya asraff ni dh curang dgn diyana dulu la kan ? Pastu baru kawin 2 . So asraff ni tak bagus laaa

    0

    0
  42. syasya mata cantik says:

    hmmmmm…macam tak cantik jer..macam tak comel jer..syasya rasa mata syasya ni dah juling dah intai2 tang mana yg cantiknya si kinah ni..hmmm..jauh la seri dyana lagi..ashraf2, mukamu handsome tp akalmu dilututtttt!!..ops! syasya lak yg meroyan.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    kenapa muka sakinah dekat gambar no.3 tu mcm wanita umur 40-an je aku tengok bukan mcm sakinah yang masa nikah tu. muka dayana sampai sekarang masih manis seperti dulu….betul la sakinah memang tiada seri lsng..fiza pun wlpn janda tetap ada seri juga…

    0

    0
  44. chronicz says:

    even syella kamaruddin yang jadi bini no 2 pun naik pelamin bersanding sorang2 sebab nak jaga hati bini pertama… lol..
    untuk kinah, tlg hormat hati dan perasaan madu awak sb dia redha untuk menerima awak dalam hidup dia…
    untuk serap, awak patut bersyukur sebab berkahwin dengan diyana sebab rasanya tak ramai perempuan macam diyana kat malaysia ni yang masih boleh bersenyum, act cam tak ada apa-apa yang berlaku walaupun dalam hatinya hanya allah yang tahu.

    0

    0
  45. pink says:

    xnmpk seri pengantin kt muka si sakinah ni..
    sptutnya x perlu la sanding2 bagai..
    jga hati madu skit…
    be remind.. what u giv u get back!

    0

    0
  46. hamba allah says:

    Petama kali bini no 2 wat wedding besar mcm nie…ketahui la ye sy tengok gambar nie da menitik air mate,terbayang klu sy kat tempat dayana….dayana sabar ye…Allah ade bersama mu….

    0

    0
  47. redmerah says:

    Arrgggghhhh..rgk jgk..sendiri sakit hati. Kenapa sy pulak sakit hati?? SEBAB sy ni perempuan gak..isteri org gak..x terbyg sy klu laki sy buat mcm ni..rasanya lebih rela sy hidup sendiri dari hidup bermadu..oh tidak..melihat suami bersanding dengan riang ria bersama perempuan lain adalah sangat menyakitkan. Tentu Dayana sgt terluka tp apa yg dia dapat lakukan..keputusan bkn senang nak buat..menjadi janda belum tentu lebih baik daripada bermadu..oh oh oh…memang sakit..sakit hati sekali..

    0

    0
  48. FAFAU says:

    KENAPA kejam sangat si Sakinah ni….dpt jadi isteri ke-2 redha jela….jgn demand nk bersnding bagai….klu u org baik2…u xkan bt majlis sanding….jagala maruah isteri 1 ko serap….tgk muke sakinah knape aku rse dayana akan malang nnti… mcm sakinah akan kontrol c serap…BERTABAHLAH DAYANA….

    0

    0
  49. shini says:

    sakinah nie mane la nak ade seri pengantin,bina kebahagiaan atas kesedihan orang laen satu ,..dah tue asek kena caci gn org ramai ,so trime la takdirnya dah jodoh ko gn ashraf poyo ,kene lak situasi camni n jaga la hati madu kau jangan nak demand sgt nak laki slalu kat kau je ,.. sebagai ppuan yg dah bergelar isteri salute gan dayana ,tabahnya hati kau n tok sakinah betul la ad 1 picisan tu kan hebatnya kau dinikahi di thailand erk silap eh :D,..better lepas ni korg tak payah nak exposed sangat ,bebahgia la gan ashraf poyo ,..

    0

    0
  50. naz says:

    first macam xde apa berlaku…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    abg nara ni x payah laa nak letak byk2 gambar depa ni.. kalau laa dayana tgk mcm mna laa perasaan dayana.. mesti sedih..sakit.. semua ada..

    0

    0
  52. CUTE says:

    Tak nampak ‘Nur’..diwajah Cekinah nihhh…!!!

    0

    0
  53. thejudgingcat says:

    korang mulut pon boleh tahan yeh . aku walaupun tak gemar perangai si sakinah ni tp atleast si aserap & sakinah ni kawin gak . baik dari dia jadikan sakinah ni skendel/mistress gelap dia masa kawin ngan dayana. bagusla kawen pon . dan dayana plak akan selalu dapat keredhaanNYA .

    0

    0
  54. meee says:

    you will first and foremost be a Husband Stealer. Congrats by the way..

    0

    0
  55. loli says:

    hodohnye muke ko.umo 20 an tapi nmpk mcm 40 an.lg2 picture no 3 tu…ewww

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Muka Sakinah serupa Julie Dahlah. Adik dia ke…

    0

    0
  57. Imanjasmine says:

    aku pelik korang nie asyik marah & kutuk kan si perempuan aje…tak kira le si Dayana ker sakinah ker…yg patut kena balung teruk- teruk patutnya si Jantan Asraff tu…..aku tengok mulanya dain nie bgussssss sesgt..tapi jahanam sungguh si jantan nie…yg main kan perassan pompuan…kau org bayangkan sekiranya Allah Taala terbalikkan kita kaum wanita ada jantan byk mcm dia ..mcmmane…org kata sijantan noe tak kuat iman…dia boleh tepis itu semual nya nafsu….tolong le kau org kasi hemtam habis-habisan sampai tak ingat dunia pd kaum jantan bangang mcm nie…kalu tak berjuta2 kat luar sana akan perangai & tabiat yg sama akan di buat pd kaum pompuan mcm kita nie…Hancur lebur…hati nie….Allah saja yg tahu…

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Alahai……Kenapa bersanding serap ooi ? Dah kawin senyap2 tu, dok diam senyap2 la. Hormat sikit pada isteri pertama. Buat malu je….Peminat nak dengar dan tengok perkembangan Serap dengan Dr Dayana laa…

    0

    0
  59. onniii says:

    pergi thailand nikah kali kedua,
    itu lah dia ASHRAF MUSLIM namanya,
    dah lah nikah thailand mereka berdua ni,
    lagi mau tayang muka ka….

    0

    0
  60. OBSERVER says:

    MUKA DIA LONJONG AND BESAR. HIDONG KEMEK, KEMBANG DAN BESAR. CANTIK LAGI DAYANA….

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Ada arapan dpt madu ke3!

    0

    0
  62. Anonymous says:

    HODOHNYA SI PERAMPAS INI

    0

    0
  63. hahahaha says:

    gambar no 3…..
    knpe muke ko cm tu….ermmmmm

    0

    0
  64. Mirai Suenaga says:

    kahkahkah… nek raja azmi kawen pun lagi berseri daripada kau!

    0

    0
  65. gadis simpati says:

    PERAMPAS HAK ORG.SKRG KO BAHAGIA.1 HARI NTI HAK KO AKN DIRAMPAS……….CIAN WIFE PERTAMA…………MSTI TOUCHING BILA TGK GMBAR NI!!!!!!!!! SABAR YE DAYANA………..

    0

    0
  66. niena jeff says:

    saya rasa, kalau betul ashraf seorang yang tinggi ilmu dan mengerti apa itu sebuah perhubungan berkeluarga, masa saat dia menikahi dayana sehingga hidup sebagai suami isteri sampai saat ini dia pasti dapat fikir yang terbaik untuk masa kini. apa yang saya nak katakan.. tak perlu rasanya untuk menghebahkan perkahwinan dengan mengadakan majlis perkahwinan dengan sakinah, dari apa yang berlaku dari mula mengetahui ashraf bernikah dengan sakinah, betapa robeknya hati dayana. itu pasti dirasakannya walaupun sedang belajar untuk cuba menerima keadaan sekarang. untuk sakinah, hak dia pasti sebagai isteri kedua, pengorbanan perlu lebih berbanding dayana. dimana keadilan yang berlaku sekiranya payung emas diberi pada sakinah? takperlu nak diadakan hebahan sebegini rupa. cukup sekadar buat apa yang wajib. press conference dah buat. lani, majlis kawin pulak.. dayana, saya tabik sama awak. seriusly… it’s not fair!!!

    0

    0
  67. Anonymous says:

    ni bukan official photographer .. official photographer is Eddie Photo Video

    0

    0
  68. ashraf jantan gatal says:

    ashraf n kinah both gatal.. ashraf bukan ustaz ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! menipu, rumahtangga korang tak berkat.. aku doakan dayana tetap tabah dan Allah beri balasan lebih dari yg dayana tanggung.. kalau kinah buruk masa mekap, kalau tak mekap + pregnant mmg super duper buruk.. and bila dah boyot.. asraf tak tidur ngan kinah lagi.. dia tidur ngan dayana sbb kinah buruk, tak lalu nak tidur dah.. biar kinah dapat semua cacian ni.. kinah deserved it.. padan muka kau sakinah. kau yang mengundang cacian sbb kau beriya nak bersanding jugakkan? Allah bayar cash = muka kau buruk & takde seri masa bersanding, mungkin sbb niat hati busuk kau nak sakitkan hati Dayana. Kinah |3a|31

    0

    0
  69. mak jemssss says:

    makin meyampah lak aku baca cite dorg bedua ni… please la nara.. cari cite lain yg bleh menarik minat pembaca… bukan cita2 dorg bedua yg xtau nk menjaga hati org lain ni… robek hati diana… robek lagi hati mak bapak diana yg tgk anak yg mereka diperlakukan mcm ni… asyraf ni xfikir semua tu agknye.. fikir diri sndiri je.

    0

    0
  70. Mashi says:

    cantik colour wedding dress dia..

    0

    0
  71. belon says:

    dah kena pakai slalu kurang serinya………..

    0

    0
  72. jj says:

    x cantiklah. xde seri la kinah oii. kawan aku pakai baju kawen kaler hijau ni gak tapi beribu2 kali cantik dari si kinah ni.kesian ek kau gamba kawen x cantik haha.

    sapalah kita nak menghakimi adilkah Ashraf dengan isteri-isterinya itu. Allah jua maha mengetahui. kita hanya mampu mendoakan kebahagiaan mereka.

    0

    0
  73. huhuhuu says:

    ustaz azhar idrus kwen pown mkn beradab sume isteri ade….ko ape cer kinah…xde stu pown gmbr ko ngn dayana…

    0

    0
  74. nbj says:

    Tgu la balasan tuhan, lmbt o cpt jer..tuhan tu adil,banyak bukti tuhan bayar cash jer kat dunia ni..wat u giv-u get back!

    0

    0
  75. azian says:

    OK.. sy tahu ini qada’ dan qadar… mmg sudah jodoh mereka.. heeemmm..
    Sabar yer dayana… :-(

    0

    0
  76. Anonymous says:

    serap ni betul dayus+bodoh..ko dah tau binik kinot ko ni pasti kena maki lagik ko nak xposekan dia lagik..dok diam2 x boley ke..industri x perlukan ko serap-kinah oiii..

    0

    0
  77. Akukecewa dgn perkahwinan ini says:

    Membina kebahagian di atas air mata orang lain. Akan bahagiakah? Wahai perempuan, jangan pentingkan diri sendiri. Fikir juga hati dan perasaan Dayana. Dah berjaya rampas suami orang, bersyukurlah apa adanya. Janganlah buat persandingan sebegini. Sang suami pula, fikirlah kekecewaan dan kepedihan hati Dayana. Dah menipu dan Dayana dapat menerima penipuanmu, bersyukurlah. Tak usah tambah darah di hati Dayana.

    0

    0
  78. hairan bin pelik aku says:

    aku tersgt la heran. knp si nara nie blh block msg2 yg di hantar oleh aku. padahal aku hanya bercerita ttg KETUHANAN. Xde lgsung maki hamun @ perkara2 yg x elok. Ramai jgk org yg komplen pasal si nara yg suka block msg pengkomen. Hairan bin pelik.

    0

    0
  79. Bosan dengan komen Melayu says:

    Tolonglah keluar dari kotak. Melayu ni sampai bila la nak maju otak ni. Kamu nak Ashraf ni bergelumang dengan dosa? Terimalah hakikat bahawa isteri pertama tak “enak” di pandang di mata. Lelaki tetap lelaki. Nafsu tetap nafsu. Isteri pertama kalau tak pandai berhias sebagaimana dia hias waktu dia mula-mula nikah dulu inilah jadinya. Isteri pertama memang seorang yang berhati mulia, berpelajaran tetapi Ashraf ni lelaki. Dia tahu dia tak akan puas jadi dia ikhlas nikah lagi. Isteri pertama dia tetap jaga, tak tinggal. Be it. Dia ni selebriti je dia di cerca. Kesian okay. Saya rasa tak semua ni letak diri masing-masing dalam tempat Ashraf atau Sakinah. Saya rasa tak semua boleh handle situasi, tomahan yang dia hadapi. Orang dah nikah secara halal. Sebagai manusia kita perlu sokong benda baik. Benda yang tak baik pada post Abg Nara ni maybe cara pengantin ini didedahkan. Ramai yang tak selesa yang Ashraf ni secara terbuka siarkan gambar pernikahan mereka. Pada saya, para-para ahli “bijak” ni semua PLASTIK! Dulu dia nikah secara senyap kamu cerca! Sekarang dia buat secara terbuka pon kamu cerca! Yusry & Lisa ade kamu cerca? Kenapa? Sebab bila hati kamu ni dah tak ikhlas, tak suka, benda baik pon kamu dah tak nampak! Sebagai contoh: Fasha Sandha sekarang macamana? Semua pon ada buat salah dulu, tapi sekurang-kurangnya Fasha belajar dari kesilapan. Kamu semua? cerca cerca cerca. Tu je pandai.

    0

    0
  80. reeza says:

    Masjid telah terbina, terhindar dari maksiat = Tahniah
    Isteri 1 + Isteri 2 = suami + + + Tanggungjawab
    Hati isteri 1 = Redha + sedih
    Hati isteri 2 = Redha + gembira
    Skor kebahagiaan = Adil

    Adil…adil….bolehkah dipertahankan…fikir-fikirkanlah……

    0

    0
  81. mia says:

    mak aku.makcik2 aku..jiran makcik aku suma kata si kinah ni tak lawo…..ermm..aku rasa ok je kot..muka cantik mcm rasa tak rasa bersalah rampas laki orang..pastu buat majlis besar2an..tahniah la ustaz serap

    0

    0
  82. saye lah... says:

    jodoh ditangan tuhan…tp kita nie bkn disuruh redha je…kita nak kawen…kita le yg memilih… sanggup mendirikan masjid atas masjid yg lain…dah la kawin pun kat siam…diam-diam(tanpa pengetahuan isteri pertama lg) pastu g tunjuk kat public yg ko tu mengandung…pastu buat lagi resepsi bagai ni…. tak pikir hati perasaan pihak 1 lg ke? kalau aku ditempat dayana…dah pecah hati rasenye….ASHRAFF MUSLIM… please…berlaku la adil… berlaku adil nie bukan pada harta benda je… adil pd perasaan isteri2 mu….

    0

    0
  83. hatisuci says:

    Baru jer usha gambar2 weding si serap n kinah yg dari official photographer punya fb..mintak maaf nk kate nyer bukan salah photographer memang muka si kinah ni kurang seri tak nampak manis..padahal byk jer gambar pasangn lain tp pengantin lain nampak cantik..tp gambar si kinah nampak macam malap sket..

    0

    0
  84. konpius says:

    satu soalan !! xde ke gambar dgn family serap?katenye family restu sampai ikut g nikahkan anak kt thailand..tup2 resepsi yg dekat ni xleh dtg lak ye???

    0

    0