Written by AbangNara | April 7th, 2014

Serius rasa nak nangis dan sangat terharu melihat kebahagiaan yang dikecapi oleh Ashraf Muslim dan isteri-isterinya. Seringkali kalau bercerita mengenai poligami, selalu keluar cerita tak seronok je. Namun nampak gayanya Ashraf Muslim berjaya menunjukkan poligami dengan adil mampu memberikan kebahagiaan buat semua pihak yang terlibat.

wan sakinah

Lihatlah betapa lebarnya senyuman mereka sekeluarga. Abang Nara terharu sangat-sangat melihat Dayana mendukung anak madunya, Wan Sakinah. Pasti Dayana pun turut sama teruja dengan kehadiran si comel ini. Nampak jelas kemesraan dan betapa rapatnya hubungan mereka sekeluarga.

wan sakinah

Abang Nara yakin Dayana turut sama akan sibuk membantu menjaga dan menguruskan anak madunya ketika Wan Sakinah berpantang. Untung si anak mendapat 2 orang ibu yang penyayang dan baik hati. Semoga kebahagiaan ini terus menjadi milik mereka. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
wan sakinahP.S: Serius cantik sangat-sangat “pastel jubah dress” daripada DalzButtonCraft nie. Lagi terbaik sebab boleh “custommade” ikut kemahuan anda. Tak adalah terlebih longgar atau terlebih ketat nanti. Yang penting, kualiti memang terjamin kerana DalzButtonCraft memang terkenal dengan kualiti produk mereka. Tak percaya? LIKE Facebook DalzButtonCraft atau layari www.dalzbuttoncraft.blogspot.com untuk informasi lanjut.

wan sakinah
wan sakinah
wan sakinah
wan sakinah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to (6 GAMBAR)Wajah Anak Perempuan Ashraf Muslim & Wan Sakinah, Dayana Turut Bersama

  1. Biskut says:

    Btul ker dayana happy? mcm terpaksa je aku tgk….

    0

    0
    • nomeynomey says:

      sape lah kiter nk tahu isi hati orang kan..bersangka baik jela..semoga keluarga mereka bahagia..mungkin lepas ni giliran diana lak preggy sape tahu kan..semua kuasa Allah

      0

      0
      • Mr. F says:

        Teringat komen2 bodoh penuh umpatan busuk mulut longkang yang menghina di BNara dulu… amacam? Skrg diaorg dah bahagia… tak nak komen busuk lagi ke? Tak nak tambah dosa mengata orang lagi ke korang? Bertaubat lah… mohon keampunan…

        Lain kali klu komen, jgn emosi melebihi rasional… pikir panjang… sila beratur, ambil nombor giliran dan mohon ampun pada isteri ke-2 sementara pintu taubat masih dibuka.

        0

        0
        • bibi says:

          aku percaya dayana redha sepenuhnya. tp Redha ke si sakinah tu?
          mulianya hati dayana.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          malas lah komen….cume nak cakap hai serap bile nak tambah no.3? kuota byk lg tu………………………………….

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku tau kenape diaorg tak ngumpat dah , aku rasa tahta perampas hanez dah amek alih kot .. hehe

          0

          0
        • miss ynwa says:

          anon : dan…..eina azman…coz dgr citer rampas tunangan org??? wadehel women right now

          0

          0
        • BOOOOOOO says:

          dont worry bro.. kami akan tetap memburuk kan apa yg BURUK. ko sakit hati sebabko ni mesti kaki memantat juga – pengumpul puki … ada anak ppuan?? …tungu dan lihat ye bang.hahaha

          0

          0
        • hah says:

          alahai dik non. 1st komen 10.43 am. ko komen 11.19 am. takkan terus nak tanya mana komen2 membasuh si ashraf ni kalau ko hanyalah KOMEN KETIGA. nak sapot ashraf ni pon man2 la chois

          0

          0
    • Anonymous says:

      habis tu…anak kan rezeki Tuhan,.

      0

      0
    • Imani says:

      Dayana,

      May Allah bless you Dayana.. May Allah gives you strength along this marriage..

      Berbanggalah, dalam berjuta-juta hamba Allah yang ada di muka bumi ini Dayana antara yang Allah pilih untuk di angkat darjat ke tempat yang tinggi. :)

      Semoga peluang untuk memiliki anak sendiri akan Allah makbulkan..inshaAllah, biiznillah..

      Congratulation Ashraf Muslim dan Wan Sakinah

      0

      0
    • aku juga perempuan says:

      Untuk sakinah dan ashraf…Tahniah!!

      Dayana…
      Tahniah…kerana berjaya mengharungi kehidupan sebagai seorang isteri yg telah dimadukan…
      Redha dengan apa yg Allah dah tentukan ke atas kita semoga ada hikmah disebaliknya…
      Dayana memang tabah kalau aku la xtau la macam mana nak bayangkan kehidupan bermadu ni pahit umpama hempedu….(bagi aku la, orang lain aku xtau)

      0

      0
    • Anonymous says:

      Dia senyum mmg lagu tu. Besides, gambar2 baby and diorang bertiga, semuanya Dayana yang upload. Kau siapa nak cakap dia tak happy?

      0

      0
      • Natasya says:

        Klu dia yg upload sekalipon xsemestinya dia happy…
        kdg2 mnusia nie tpkasa menelan jer apa yg ada dihadapan dia…sbb xnk megeruhkn keadaan…bnda dh pon terjadi…so, pd pndapat aku Diana dh redha dgn ketentuan nie, n dia dh move on…she know if dia still xblh accept bnda nie sume, lgi la dia xkn bahagia sbb pendam rs benci n x puas hati…
        so, let go…that is the best way …xguna kita nk mrh2 if bnda dh jadi…aku pnh hampir nk lalui keadaan mcm Diana nie…rs sakit n deritanya hnya Allah yg Maha Mengetahui…xder sape pon blh paham UNLESS dia rs sndiri…
        Taniah Diana..u did it!
        Bkn senang, i know, but u have done IT!

        0

        0
        • Anonymous says:

          betullll…. kdg2 kita trpaksa telan je apa terhidang dpn kita wp pahit sbb kita tak diberi byk pilihn…..

          0

          0
    • Shine says:

      Mulianya engkau insan yang bernama Dayana. Terpancar senyum yg ikhlas biar di hati x tahu apa yang dirasakannya. Bertuahnya Ahsraf punya isteri seperti dia. Mohon kekuatan terus dibekallan buat dirinya.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Si Ashraf ni berkenan dengan pompan hidung bawang hidung butang ker?Kedua2 isterinya hidung bawang hidung butang nasib baby tak ikut hidung maknya.Best hidup bermadu utk lelaki.Tak payah makan lauk dari pinggan yg sama tiap2 hari.Lain lauk lain pinggan lain rasanya tak gitu Ashraf.Jgn lupa makan ubat kuat nanti tak puas ayang2 u.

      0

      0
    • hamidah says:

      tahniah dayana kerana byk brsabar mgkin 1 hari nanti Allah berikan sesuatu yg trbaik yg tak d duga oleh kita ..mgkin dayana dpt ank kmbar bykn doa dn usaha

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        sampai bila nk besabarrrrr emmmmmmm makan hati makan hati pon sabar aje lahhhhhh selagi bolehhhhh nk buat cmanaaaaa sakinah jugak laaaa yg untong pasal ashraf cuma saying dia sorang aje…kalau si dayana ashraf dia eksen saying ajeeeeee…itu pon bukan Nye dia sayang dayana betol2…kalau dia saying dayana betol dengan sepenoh hati tulus dn iklas tkan dia kawin sembunyi2 kt Thailand…sangop dia tipu dayana cakap gi mting ..tapi padahal padahal padahal ..balek kl bawak bini lagi satu…..

        0

        0
        • betul betul betul says:

          betul tu smpai ble nk asyik nk brsabar aje.kalu aku la dh lame aku mntak cerai lpas tu aku tumbuk muka sakinah smpai hancur lpas tu aku trajang perut smpai kluar tahik..bodoh sial..aku tgh marah ni!

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      tepaksa hepi la tuuuuu tkan nk tunjok kn muka sedih pulakkkkk nanti ape pulak si sakinah n ashraf ni ingat tol tkkkk….pahit2 pon tepaksa lah telannnn konon2 macm tkde ape yg berlaku gitu laaaaaaa…kau ni pon macm tk tau pulak ……dayana tepaksa eksen hepi depan ni dua ekor….cute baby tu soooo comel…lov u babyyyyy….cium cikit emmmm muah !

      0

      0
    • linda says:

      teringat aku wad bersalin HKL, diyana as doc jaga saya.. lembut je dia, dokong baby saya, terserlah naluri keibuan dia.. dan dia kat luar beza sgt dlm gambar, dlm gambar dia nampak tua dan berisi, kat luar comel sgt dia, tak makeup pun comel..

      0

      0
    • watever says:

      tak ada perempuan yang sanggup share orang yang dia sayang dengan org lain..

      0

      0
  2. mummy che ta says:

    Alhamdulillah tahniah

    0

    0
  3. milah says:

    skrg aseraf byk masa dgn dayana coz kinah brpantang ==”

    0

    0
  4. CIK BELTINSIK says:

    tahniah la abg ashraf , dapat anak comel. lepas nie tak mo gadoh2 lagi, takmo takmo . tak elok. hahaha . tahniah uollsss!

    0

    0
  5. EH says:

    Alhamdulillah..
    Semoga semua bahagia..
    Dayana tabah berkongsikan suami dgn Sakinah,
    harap Sakinah juga ikhlas berkongsi anak dgn Dayana..
    :)

    0

    0
  6. alo says:

    tahniah!!! moga bahagia selamanya. cute baby… x mau marah2 dah…doakan yg terbaik utk diaorg ni. cheers!

    0

    0
  7. lily says:

    seronoknya dapat baby…..insyaAllah lepas ni rezeki Dayana…..aku pun baru pregnant anak pertama selepas dua tahun kahwin…sabar Dayana…rezeki ada cuma lambat atau cepat saja.

    0

    0
  8. kawan dayana says:

    ish xleh kubayangkan…
    kalo aku..
    terbyg laki aku ‘bersama’ perempuan sebelah aku..
    ish.. mesti aku terus muntah..
    serius!
    mmg poligami diharuskan dan dibenarkan dlm Islam tp aku.. susah la.. rela bercerai kot.. drpd aku ter-terbygkan suami aku henjut org lain…
    sori direct sgt… tp itu le yg aku rase ms tgk gambo dayana sebelah sakinah tu….
    :'(

    0

    0
  9. mizz says:

    masih ada ayat2 sindiran dan dengki…hurmm manusia..manusia..
    dayana pasti menerimanya dgn redha wlupun aku pasti jauh lubuk hati dia mgkin..ada sikit rasa hati yg kt sndr x boleh nak baca…
    wluapapun aku hrp dayana akn trs tabah, ashraf akn sts berlaku adil dan sakinah hargailah madunya sbgaimana dia terima dirinya…
    tahniah to them…

    0

    0
    • Anonymous says:

      BUKAN NYER DENGKI mizz klu xkena pada u sendiri ok .mcmnila if u da kawen ap kate u benarkan suami u kawen ag stu nk tgk mcmne rasanyer..

      0

      0
      • Natasya says:

        Btol2…
        cube kena pada diri sndiri..
        Bkn dengki..rata2 melahirkan rs kecian n simpati pd Dayana..
        Sakinah tue dasar perampas…
        Klu niat Sakinah tue elok, xperlah..Elok la dia akan dpt…klu niat dia mmg xelok…hurrrmm…paham2 la…
        Skrg nie sume dibayar CASH atas dunia…

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          kalau terkena ngan diri sendiri tk tau nk mintak cerai ! bercerai jalan yg hepening untok kasi kite hepi dari makan hati ngan laki asek2 ngan bini mudaaa dia ajeee huh ! 5 x 4 brape huh !! =

          0

          0
  10. aishah says:

    Bersangka baik saja… semoga keluarga ashraf muslim di beri kebahagian dunia akhirat. Mari kita berdoa semoga isteri pertama cepat hamil.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Untung Serap dapat isteri seperti Dayana. Tabah menjalani kehidupan bermadu. Insyallah masa Dayana akan tiba untung menimang cahaya mata. Jangan bersedih kerana Allah juga memberi Dayana rezeki lebih dari Sakinah dengan kehormatan diri, ketenangan dan kesucian hati.

    0

    0
  12. okeh fine says:

    seyes nk ckp yg baby tu mmg comel & cute ikut muke si serap …. tania la mls nk komen lbh2 .. baek bsangka baek .. nk baby comel gak ahaks

    0

    0
  13. nana says:

    percayalah pd qada n qadar… mungkin bila baby tu dh besar nnt, dia plak yg akn d madukn… tym tu serap rse la derita anknye kne madu ngn lelaki idong belang… huhu… neway, conratz lh yerrr….

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mudah2an ada Nye baby ni dayana pulak ngandong n baby ni akan dapat adekkkkkkkkk kembarrrrrr dari mami dayanaaa tk gitu sayanggggggg…muah !

      0

      0
  14. mummy77 says:

    Bersangka baik la wahai sahabat2 ku jangan ditambah dosa yang sedia ada.. doakan kebahagian mereka hingga ke jannah, buat dayana memang tersedia payung mas untuknya. Janganlah kalian mempertikai kuasa ALLAH Taala.. berdosa… insaflah.. Buat Asyraf dan isteri2nya Tahniah.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Tahniah Asraf. Semoga Dayana tabah dan jangan bersedih. Insyallah masa Dayana menimang cahaya mata sendiri akan tiba jua. Allah juga telah memberi Dayana rezeki dengan kehormatan diri dan disenangi , peribadi yang baik dan ketenangan jua.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Klu org Belum Islam baca comment2 kt sini…pasti mrk tertanya2..

    1. Agama Islam membenarkn poligami…tp knp penganutnya komen mcm tak suka poligami..confuse…

    2. Org islam tak suka peraturan tuhan mereka sendiri…so, kenapa pulak aku disuruh terima / masuk agama mereka….weird…

    Mmg bermadu itu sukar utk dihadapi..tapi..

    Mohon jaga batas komen. Bahaya tergolong Kufur Hakikat (membenci/tak setuju/mengubah hukum yg telah ditetapkn Allah..)

    0

    0
    • Ahmad says:

      agama suruh poligami untuk ringankan beban janda, beban orang miskin TAPI yg berlaku sekarang poligami di salahgunakan…nafsu semata2. Ramai jer aku tgk janda atau orang susah kat luar sana…kenapa tak pilih dorang ?

      0

      0
      • tam says:

        satu ko kena faham wahai ahmad… jodoh ni rahsia ALLAH… kalau tidak masakan ada lelaki muda kawin wanita jauh lg tua… lelaki pangkat atuk kawin wanita pangkat cucu… semuanya ada aturan ALLAH… kalau da memang bukan/tiada jodohnya da smp jabat tangan tok kadi pun leh batal… ada fahammm

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        kau kan tau kebanyakan janda2 kampong2 semua muka kopak tkan jantan2 ni nk kawin ! dorang pon ada pilehan jugakkkk dorang nk yg jambuuu ajeeeeee yg macm muka ck taaaa … muka kopak dorang tknkkkk huh !

        0

        0
    • catt says:

      Mereka bukan tak setuju dengan poligami. Tetapi bagaimana Ashraf dan Sakinah telah lari ke thailand untuk menjalankan poligami tersebut, sedangkan di mahkamah masih lagi belum memutuskan permohonan ashraf utk menikah satu lagi. Ini sama saja seperti memijak2 maruah Dayana. Hal yang halal kalau buat secara tak appropriate, …. ;)

      0

      0
  17. ZURA says:

    alhamdulilah..menitis air mata melihat mereka…semoga mereka bahagia hingga ke janah

    0

    0
  18. isteri yg taat says:

    Syukur, insyaallah lepas ni gilir Dayana dpt bb plak.. Kinah plak yg jaga dayana.. kita jgn lah sangka yg buruk.. Allah bersama hamba nya yg sabar & redha.. jgn la plak kita hina mrk.
    kuasa Allah, mrk sama2 bole terima untuk harungi semua ni.. sbb tu kebahagian buat mrk.. doakan yg terbaik buat mrk.

    0

    0
  19. Alhamdullilah says:

    Semua yang tertulis dan akan tertulis adalah RAHSIA Allah.Semoga Allah memberkati kalian semua, insyaallah.Biarkanlah mereka gembira.Semoga Ashraf akn terus menjadi Murabbi yang adil pada kedua2 isterinya.amin

    0

    0
  20. COCO says:

    untung lah ko ashraf kawen sorok kat thailand dapat baby plak…
    lepas ni jangan nak cerita bab agama macam gud gud plak..
    nak kawen lagi 1 takut bini hahaha..lu blom KING KING bro…

    0

    0
    • putat says:

      lebih baik dia cerita bab agama.. memang dia baik per.. bukan cam ko … tahap beruk!!!!!!!!!

      0

      0
      • p*ntat ko lah says:

        @putat
        ko ni mesti beruk perampas atau lelaki badut otak di kote perasan diri baik.

        0

        0
  21. Joyah Pok Pek says:

    Alhamdullilah, Tahniah. cantik baby dah ikut muka Ayah dia lagi dan Insyallah juga sya doakan anda bertiga bahagia. Amiin :) Saya doakan juga semoga Diyana cpt2 mendpt zuriat mana tahu dpt putera kan. Diyana -Insyallah, kesabaran anda dalam menghadapi dugaan dan cabaran bermadu Allah balas dengan sebesar2 pahala di dunia dan akhirat. Amiin

    0

    0
  22. Redha sajerlah says:

    Alhamdulillah…
    but tak dapat bygkan kalo ak dtempat dayana…
    tgok jer dah rasa sedih…
    apetah lg … pe gaknya yg terbuku di hati dayana….

    ………hati sedih x dpt anak lagi…….
    suami kawen plak lain……….
    ada pulak anak tiri…….

    mudah2an ko dpt mengharungi ujian ni dayana

    0

    0
  23. Hanna says:

    MasyaAllah cantiknya baby…. Tahniah!

    0

    0
  24. Memang!Memang! says:

    Serius aku tengok sakinah terkejut beruk aku..sib baik x jadi beruk jeww..rupa dia sebijik macam bekas bibik aku..bukan nak kutuk..tapi realiti..apapun tahniah kepada keluarga besar Serapp..yang paling hebat sebenarnya adalah Dayana!! Tahniah Dayana..tabah memangku anak tiri…insyaAllah lepas ni rezeki Dayana plak..aminnnn

    0

    0
    • keju says:

      kalau ko jadi beruk terus lagi bagus… mulut kalah longkang busuknya.. beruk pun geli nak duduk sebelah ko sbb kebusukan hati dan mulut ko tu… memang la org lepas bersalin wajah camtu.. nampak pucat sikit…x kan la merah berseri beria lak… betul tahap bengap ko ni

      0

      0
  25. rana aswad says:

    tahniahhhh :)

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Ya Allah mulia nya hati wanita bernama Dayana ni…semoga Allah memelihara Dayana dan menjauhkn sifat2 dengki dlm hatinya…semoga Dayana sentiasa tenang n redha..ya Allah berikanlah rezeki cahaya mata kepada Dayana, amin3…

    0

    0
  27. anon says:

    Muka senyum belum tentu hatinya tak sakit. Sakit tu duk kat dlm hati. Dulu aku tengok si sakinah ni lawa jugak tapi skrg ni,nampak mcm dayana ni pulak yg lbh sweet. Agaknya kebaikan hati dia tu terpancar kat muka dia. Anyway anak dia org ni cute. And aku doakan dayana akan menimang anak jugak tak lama lagi.

    0

    0
  28. diana says:

    Amende la korang ni tak habis2 mengutuk sakinah dan ashraf. Pastu puji melambung Dayana. Mmg Dayana wanita mulia sbb redha dimadukan. Tapi diorg kan dah bahagia. Sakinah tu bkn rampas ashraf pun. Dia nak berkongsi je. Lain la macam Hanez Suraya. Itu mmg merampas namanya. Tak faham betul dengan manusia sekarang. Suka sangat mengutuk, membenci, mengata orang. Doakan yang elok2 je sudah. Kita pun dapat pahala sama.

    0

    0
  29. 3 stooges says:

    Serap – ko dpat anak ppuan ye…Tahniah.. Hahahahaha.. kita sama2 tengok nanti ye. Bapak hebat ke menantu lelaki lagi hebat. Senyum lah bapak bila tengok anak ppuan merana makan hati kena kongsi2 konek . Yg si betina2 ni pon satu – mamat badut cam ni yg korang kejar kejarkan. Suka mendera diri sendiri. Cam tak ada org lain. Low self esteem punya masalah. Bwerrggh.

    0

    0
  30. mak jemah pemalu says:

    alhamdulillah..semoga mereka disekeluarga bahagia dunia dan akhirat..mana tau lepas ni dayana pregnnt pulok sebb selalu pegang baby, mungkin naluri keibuaan akan mempengaruhi..insyaAllah..

    0

    0
  31. redmerah says:

    comelnya la hai baby tu..semoga dayana pun diberi peluang untuk mengandung n melahirkan zuriat sendiri..esok2 sapa tau kan Dayana tetiba pregnant..n baby boy lg..mesti best…ya..semoga Dayana juga diberi kebahagiaan serupa ini..teruskan berusaha..

    0

    0
  32. zaza says:

    MEREKA SEMUA HAPPY HANYA SATU SEBAB. DIYANA SEOARANG PEREMPUAN YANG BAIK…. LETS SAY KALAU BINI FIRST TU TAK MACAM DIYANA…MANA MANA POLIGAMI PUN TAK KAN JALAN. WALAUPUN LELAKI TU ALIM MACAM MANA SEKALI PUN.. RESPECT DIYANA!!!!!!!!

    0

    0
    • diana says:

      Sape kata mana2 poligami takkan jalan? Habis yg salleh yaakob tu ape? Elok je dia kawin 4. Jalan je………. pdhal bini no.2 dan 3 ada juga terasa hati kat bini no.4.

      0

      0
  33. ann niqabis says:

    Assalamualaikum…
    Ahlia2 Asraff Muslim…tutuplah auratmu dgn sempurna, berniqablah demi mngelak fitnah2. Sesungguh wajah adik2 yang cantik itu mnimbulkan byk spekulasi..byk fitnah..byk mbanding2kan. Lagipun, MAZHAB SYAFIE, yg negara kita ikuti..mewajibkan pemakaian niqab ini sebenarnya..yg lain pun JOMs berniqab..insyaallah terhindar dr mngadu domba.

    0

    0
    • diana says:

      ape yg ko merepek ni hahh????? Kalau ye pon mazhab syafie tu mewajibkan niqab, tapi agama ISLAM sendiri takde pon mewajibkan niqab kan? Niqab ni hanya sunat dipakai demi mengelakkan fitnah. Bukan WAJIB! ISLAM mewajibkan umatnya menutup aurat. Muka bukan aurat sampai nak berniqab. Tapi tak dihalang pon nak berniqab. Lgpon mmg mazhab shafie terkenal dengan ‘mazhab yang berhati2’. Kalau mazhab lain, telekung solat perempuan boleh nampak tangan. Tapi mazhab shafie kata seelok2nya pakai telekung besar yang menutup seluruh tubuh badan.

      Jangan putar belit heh!! Mazhab tu mazhab. Tapi ajaran Islam sebenar tu kena ikut.

      0

      0
  34. tahniah buat asyraf dan isteri…

    0

    0
  35. bunga says:

    tahnia ustaz asraf muslim dan ustazah wan sakinah … anak perempuan ya… semoga perangai ikut emak bapaknya ……. tahun depan beranak lagi murah rezeki ….. semoga anak pun murah rezeki … dapat 3 madu …… banyak payung emas anak ustaz dan ustazah amin 44x ………. untuk dr dayana …… tahniah ….. seorang yang tabah semoga Allah melindungi mu sentiasa aminnnnnnnnnn…………. cantik perut isteri ustaz……

    0

    0
  36. cikpah says:

    awal julai diorg kawen n awal april besalin. ngam2 9bln. bunting pelamin la agaknya. anyway tahniah. n senyum dayana sedikit sebanyak msti trasa kecik ati.. sbb dayana belum ada rezeki.. sabaq laa dyana. nanti2 ada rzki anda

    0

    0
  37. Kak Mala says:

    Hati Dayana hanya Allah sahaja yang mengerti…

    0

    0
  38. jus oren says:

    kenapa komen2 kebanyakkannya mcm berdosa je bermadu? kan mmg lelaki dibolehkan berkahwin 4 sekiranya mampu berlaku adil…lgpon sekarang ni gambar2 ni dh menunjukkan dorang terima seadanya…sapelah kita nak komen pelik2 psl kehidupan dorang ni..baguslah ashraf dpt membahagiakan kedua2 isterinya…doakan sahajalah… pandai benar mengata dayana terpaksa la apa la…

    0

    0
  39. Kemek Suhaiza says:

    dah puas ler slutkinah bagi anak kat ascrap pasni dia nak total control hingga diana disingkirkan……

    0

    0
  40. MAXMORA says:

    makin kembanglah hidung kinah..

    0

    0
  41. rapunzel says:

    Subhanallah.. kuat btol ko Dayana… Pada mata aku mmg nmpk ko bahagia n mgkin ko da redha apa yg da jadi.. tp kat lubuk hati ko hya ko dan Allah yg tau.. tp aku pasti ko mengejar syurga Allah sbb tu ko redha dgn apa yg jadi kat dunia ni atas diri ko sbb ko tau Allah lebih mengetahui… Aku xtau la kalau bnda ni jadi kat aku.. mampu ke aku jd sekuat Dayana ni.. Kita akan hebat bercakap bila xkene kt diri sndiri.. bila terkena kt diri sndiri br tau mcm mana rs masa tu… xtau la mampu ke tak harungi…

    #Dayana.. semoga kau terus tabah.. Syurga janji Allah utk isteri yg solehah
    #Ashraf & Sakinah.. Tahniah dgn kehadiran cahaya mata

    Semoga keluarga ini bahagia hingga je Jannah.. Amin…

    0

    0
  42. ienaziz says:

    lebih baik bermadu dr diceraikan….at least sakinah tak mcm hanez suraya, suh laki tgalkan bini pertama utk bersamanya….

    0

    0
  43. miss says:

    tetiba rasa sebak jer tgk pix diaorg ni.. ahh

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Yg tak redha , kita faham tu normal,

    Yg redha tu tahniah and subhanallah

    0

    0
  45. yaya says:

    dugaan hebat untuk orng yang hebat.Allah tidak akan memberi ujian yang hebat pada hambaNya kalau Dia tahu hambaNya itu tidak sanggup untuk menangungnya..seronoknya dapat baby..saya pun nak baby jugak

    0

    0
  46. mj says:

    Tahniah kepada kamu semua, walaupun hidup sebagai poligami…

    0

    0
  47. […] (6 GAMBAR)Wajah Anak Perempuan Ashraf Muslim & Wan Sakinah, Dayana Turut Bersama (83) […]

    0

    0
  48. Ijah halim says:

    Yahoooooo!!!! Threesome

    0

    0
  49. Pichy Poo says:

    Dayana jangan sampai jadi bibik si Sakinah ok..?

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Dayana

    Jangan susah2 kan diri you. I rasa pada pendapat I you macam
    menyebok tau kat gambar. Is it because you have no choice
    not able to be a mum yourselves?

    You ada pelajaran why must you wait for this man? Seroiusly you
    dont look happy to be in the family.

    Kesian. Move on find someone else. Even if you have adpot a child.
    Get one for yourselves. Takut anak tu rapat dengan
    jeoulouz pulak si perampas tu nanti. Hati you sakit Dayana.
    Orang tua2 ada kata “anak orang anak orang jugak’ so dont
    wate your time to be nice to them.

    It will be a different situation kalau you pun ada anak Asharaff tau.

    Now its about time you and Ashraff get intimate sbb perampas tu tengah
    pantang, Nanti lepas pantang you tak ada Chance to get closer with him.

    Betul ah macam drama. Dayana your parent mesti upset tengok you nak
    selit2 nak amek gambar. Mcm tumpang2 kaseh gitu????

    Mesti you will encounter perasaan the baby is not yours…..sorry
    Dayana….I mintak maaf but think about it….peace!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Tapi betul2 tentok bibier anak nie macam bibie Dayana. Tipis.

    Sorry Sakinah.. Itu dari kacamara akulah. I ikan kuasa Allah.
    Sakinah kau branak banyak2 jadi bole kasi Dayana satu.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Dayana tak mau selit amek gambar atau tumpang kasehlah
    Dengan anak orang. Anak orang anak orang jugak.

    As a parent myself i rasa sedih. Just because anak I tak mampu
    berAnak…it doesnt meant you have no choice but to face and
    telan all these. Amek anak angkat for yoursep untk kemudian hari.

    Sekarang manusia dua tu berbaik cuma kesiankan kan you, in
    20 years time you will see what happen. Dia orang rasa da tipu u
    kahwin kat Thailand takpe la berbaik. Macm they fell bad tau.

    Seriously kalau saya at Sakinahkan, pergi lah meyebok nak anek
    gambar dah mandul pergi sanalah dudok one corner.

    Think about it.

    0

    0
  53. ........ says:

    nampak kesedihan dimata dayana…semoga tabah..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Thats why, I pun fikir gitu. Dayana terpaksa telan and malu u orang datang visit Sakinah you ada, kan sibok.

    You can be there but when pictures taking you just pretend to do something else
    boleh tak……At the end of the day its not your baby but you wan to share. Can see your face not HAPPY, dear

    0

    0
  55. nono says:

    Korang ni pun.mereka dh bahagia.udah2 la tu.doakn yg baik2 aje..

    0

    0
  56. pak cik bedah says:

    payung emas untuk dayana di syurga nanti. in Shaa Allah

    0

    0
  57. Rose says:

    kenapa ya ashraf dan sakinah sibuk awal2 umumkan kelahiran dan gambar anak ? hairan pula dulu masa kahwin main sembunyi2 lari2… buat lah macam seleberiti yang lain jadikan ianya satu gambar exclusive.. main sembunyi2 dulu….. anak perempuan kan? boleh jadi model ni macam bapanya… ramai yang memuji cantik…. nanti bila besar boleh pilih2 lelaki yang disuka …. sudah betunanag putus sebab ada yang lain….. tentu mewarisi perangai ibubapanya 100% . syabas….. untuk Dr Dayana Allah akan memberimu zuriat yang mewarisi ketabahan mu, jika ada orang mencintaimu dengan ikhlas hati…. Allah melindungi mu supaya hati mu sentiasa tabah dan suci, ikhlas ……… you lose one you gain million girl! don’t be sad….. million of people pray for you even though they didn’t write in your twitter dan instg. i hear it myself while at the airport, how they pray for you. go for further study become specialist and open up your own practice…..

    0

    0
  58. Tasha Manja says:

    Itulah kalau tak cantik, jangan perasan nak kahwin dengan lelaki tampan. Sedar diri sikit bila dimadukan.

    0

    0
  59. […] (6 GAMBAR)Wajah Anak Perempuan Ashraf Muslim & Wan Sakinah, Dayana Turut Bersama (101) […]

    0

    0
  60. nasmuo@yahoo.com says:

    Tahniah Ashraf & Wan Sakinah & Dayana.
    Anak dan isteri adalah rezeki dan amanah dari Allah yg prlu kita jaga. Mereka juga adalah dugaan kebahagiaan bagi setiap umat yg Allah hendak uji.
    Kepada org2. yg. tidak senang dgn mereka bertiga, bertaubatlah. Minta maaf kpd mereka krn sesungguhnya hati,tangan, mata dan anggota yg akn menjawab di akhirat kelak.Itu janji Allah.

    0

    0
  61. […] (6 GAMBAR)Wajah Anak Perempuan Ashraf Muslim & Wan Sakinah, Dayana Turut Bersama (103) […]

    0

    0
  62. lianakamal says:

    saya ingin mendoakan semua wanita di madukan

    0

    0
  63. […] (6 GAMBAR)Wajah Anak Perempuan Ashraf Muslim & Wan Sakinah, Dayana Turut Bersama (105) […]

    0

    0