Written by AbangNara | November 18th, 2013

Amazing!! Wonderful!! Beautiful!! Kalau di Eropah, hanya Che Tak seorang sahaja yang bergaya untuk gambar pra perkahwinannya, kali ini Zain Saidin turut hadir untuk merakamkan detik istimewa mereka berdua di Bali. Memang breathtaking sungguh. Seperti biasa jurugambar yang membidik kenangan ini ialah Annas Easkey.

che ta zain di bali

Pastinya banyak pihak yang tidak sabar untuk melihat gambar mesra bakal pengantin ini di Bali. Abang Nara pasti ia akan ditayangkan ketika majlis perkahwinan mereka kelak. Tidak sabar rasanya untuk menunggu sidang media pengumuman tarikh Zain dan Che Ta bakal bersatu menjadi suami isteri.

che ta zain di bali

Lagi beberapa keping gambar pra perkahwinan Zain Saidin dan Rozita Che Wan di Bali dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bbw

P.S: Untuk para gadis dan wanita diluar sana. Adakan anda tercari-cari dimana untuk mendapatkan produk-produk kosmetik berjenama pada harga yang luarbiasa murah? BestBuy-World adalah jawapan. Berjenama, murah dan dipercayai. Jimat sungguh. Tunggu apa lagi…layarilah my.bestbuy-world.com atau FB BestBuyWorldMalaysia

che ta zain di bali
che ta zain di bali
che ta zain di bali
che ta zain di bali

Baca Yang Ini Pulak:-

174 responses to (6 GAMBAR)Pra Perkahwinan Zain Saidin & Rozita Che Wan Di Bali

  1. Mak Jah says:

    Curlazzzzzz…..Meletopzzzzzz Ahkahhhhh kiteee….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 33 Thumb down 25
    • Dewi Persik says:

      asyik bergambo jer, kawin nya belum…bosan !

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 323 Thumb down 5
      • Baby AA says:

        berapa kali nak “pra” ni ? pra ke……….atau propa ????

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 235 Thumb down 4
        • Ron95 says:

          ye la che ta.. tunjuk kan lg la semua kemaksiatan ko tu.. semua nak dicanang.. yg zain kalau itu jodoh ko patutnya ko pelihara dan bkn menunjuk semata..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 136 Thumb down 4
        • Always In My Heart says:

          Percayalah…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 11
        • Fahrin Ahmad says:

          Pra lah sangat,
          pra perkahwinan nenek tua..
          klik me

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 157 Thumb down 2
        • Aaron Aziz says:

          baik aku la..tetiba dah kahwin..
          xde pra2 bodo ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          lawa!!..tp pemandangan background jer la.. yg org dia suam- suam air laut jer

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 0
        • ada aku kisah says:

          gambar kat pantai = pantai PD
          gambar kat tangga = tangga batu cave
          gambar kat rumput2 = bukit broga
          gambar seni ukir = muzium
          kesimpulan = membazir belanja duit g bali bcoz tak nampak mcm kat bali pun.. nampak around kat malaysia.. sorry che ta

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 240 Thumb down 0
        • Mr tak Arrogant mencari Zara says:

          lepas ni pre wedding kat mana pulak. ?
          ni Julia Perez versi Malaysia versi nenek tua, kesian !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 2
        • Neelofa cute says:

          Gambar paling memualkan dia abad ini..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 6
        • ama says:

          Semoga RCW dapat membimbing ZS ke jalan yang diredhai.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
        • Abby adabi says:

          Korang rasa-rasa Roche’ta n Zain ni solat fardu 5 waktu tak??Pernah tgk rancangan kat tv alhijrah rozita che wan masa tu jd tetamu n bertudung la masa tu mengaku kat pengacara tu yg dia solat lima waktu tak pernah tinggal n bln ramadan mesti akan khatam alquran 30 juzuk..Musykil aku tgk..Mcm tak kena je statement die dgn akhlak die..biar betik Roche’ta ni?What do you say??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 8
        • ahkak says:

          prasan pon ada jugekk

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        tahnye. dah pakai baju kawen dah. nnt hari kawen nnt mcm mana la bajunya agaknya ya

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 1
        • Lalola says:

          Trademark che ta memang tak berubah..

          Senyum separuh, Posing dari tepi, dada menonjol, bulu mata palsu.. Lepas tu mata jarang tengok camera bajet candid le..

          Apa saje laa che ta.. Cuma nak cakap.. Gambar che ta tengah hangat sekarang ni.. Ada orang edit gambar che ta pakai topi THOR.. Jadilah nama che ta yang baru RoziTHOR che wan.. Sorry ye che ta.. Tapi, kelakar gila..! Haha..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 3
        • Abby adabi says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
        • Lalola says:

          @abby adabi

          Alaaa memang le dah berhari-hari.. Tapi, aku cuma bagitau je kat sini.. Relax le der.. Hehehe..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
        • Godek says:

          Ini ke yg tmsuk dlm bajet 200k tu..??baik p bgambar kt malaysia je kalo gbr takat cenggini jer pun..mcm ni ke gbr pre wed??ala,adik aku pon blh tlg tangkap gbr..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • Betik Tua says:

        Biasa jewww gambar2 mereka kat Bali. Macam kat Port Dickson jewww. Buang duit jeww bayar tiket memahal…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 2
      • Wawa Zainal says:

        like laju-laju kalau nak muntah!
        klkik me..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 12
        • Abby adabi says:

          Buat Rozita n Zain

          **Sabda Nabi Muhammad S.A.W**

          “Apabila berkahwin seseorang itu, maka sempurnalah separuh agamanya, maka hendaklah ia bertaqwa kepada Allah S.W.T untuk selebihnya.”

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 3
      • DEENA says:

        kenapa Pic dia semua jauh2 ek. Tak puas la tengok.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
      • apa pun tak bley says:

        Pra ranjanjang x de ker..?!! Nak gak tengok segala yg gelebeh kt badan che ta..!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 2
    • parah says:

      aku doakan.. zain dan rcw ni sempat la merasa beranak cucu….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 1
    • Abby adabi says:

      @Mak Jah
      Mari kita mendoakan mereka RCW n ZS dengan doa ini:

      “Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat “
      Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan puterinya Fatimah Azzahra dengan Ali bin Ali Talib

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        che ta ni cm nk balas dendam pasai di kawen dulu kawen koboi je kutttt.
        yg si zain mengom tu pun layankan je la pemintaan che ta ni..
        membazir je

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
        • Mr tak Arrogant mencari Zara says:

          yg aku peliknya kenapa Che Ta suka ambik gambar badan senget ke sebelah ?? agak pelik kat situ

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • bedah tong gas says:

      Gambar pra kematian xde ke nek ta??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 3
    • Abby adabi says:

      AYU RODAH PLEASE TARBIYAHKAN KAKAK AWAK YG SRANG NI..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      tak nampak macam bali pun, so che ta byk duit boleh lah hantar anak belajar kat sekolah private yek.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Biarlah rahsia says:

      SubhanaAllah.. Anak dara lagi murah dari janda?? Orang bujang kt luar tu ramai nak kawin..sedekah2 la sikit..Xbaik membazer la..Kawin2 jugak,,tapi sepatutnya bina ‘masjid’..ni mcm dh tsimpang jauh..Kenapa bina masjid xnak sampai lebih 13Juta?? #duniaakhirzaman

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. ikan kembong says:

    lol….xabis lg ke pre wedding nye??ish3..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      bweekk!!! dah kertu macam ni tak payah lah nak over sgt. nikah jer cepat kan senang. jgn membazir sgt. kalu umur pjg bukan lama lagi nak capai umur 50 kau tu cik ta. masa tu ko berisiko kena sakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol lagi. byk nak pakai duit beli ubat. jgn lupa g haji time sehat sgt ni.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 0
      • Abby adabi says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 36
        • Anonymous says:

          aku kata umur 50 berisiko ajer kan?? ada aku kata umur 50 cik ta dah uzur?? yang kau emosi sgt naper? aku sekadar bg peringatan. tak sanggup dengar sudah. tak ada nya manusia kat dunia ni kekal remaja sampai tua.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 3
        • Seketoi says:

          Tu dia SCHA AL YOYO menyamar jadi abby adabi pulak..hakhak avatar kau tu tukar lah weiii… Nama artis kau guna yer ingatkan meroyan nak jd alim ulama rupanya teringin nak jadi artis jugak.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
        • hahah says:

          mmg maca abby abady ko ceramah kat sini

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • Mak Jemah. says:

          hak mereka nak buat apa-apa pon ? yela, hak mereka nak meronggeng sebelum kahwin. Bodo punya statement. !

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • Abby adabi says:

          Nampaknya sudah pukul 1 ni..Abby Adabi nak mintak diri dulu untuk menunaikan tanggungjwab yang wajib kpd yang maha Esa..ANDA BILA LAGI???

          #jomsolatzohor #jomkemasjid

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  3. wawa says:

    meroyan tahap teruk dah nih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      serius meluat…org lain prA sekali je…kalau sekali org suka tengok,,kalau dah berkali2 mmg org jemu…nak2 lagi yg belum kawen ni…yg dah kawen pun bile blogger cerita 3hari 3malam pun boleh meluat…adoiii…

      nak kata dengki, xde apa nk didengkikan..mcm batak sgt je nk ber pra2 bagai mentang kawen yg dulu xde pra2..haha..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  4. irhfdz says:

    Great shot Annas! Congrats RCWZS

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
  5. LINlin says:

    Gambar sorang che ta je… zain saidin takde gambar closeup ke? Kesiannn.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  6. OK says:

    Tak faham betul… Nikah yg penting n wajib ditangguh2kan.. Yang benda2 camni didahulukan dulu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
    • Abby adabi says:

      @ok

      Setuju dgn anda..Mmg dalam sunnah Nabi itu sendiri meletakkan 9 perkara yg harus disegerakan termasuklah soal nikah..Berikut ialah 9 perkara yg harus disegerakan berdasarkan sunnah Nabi:

      1.Segera bertaubat sebelum ajal tiba
      2. Segera menunaikan solat sebelum habis waktunya
      3. Segera Tunaikan zakat sebelum datang bala, kerana zakat menolak bala
      4. Segera laksanakan haji kalau sudah mampu, kalau tidak mati seperti orang yahudi
      5. Segera selesaikan hutang, kalau tidak jadi perkara di alam kubur
      6. Segera minta maaf, kalau tidak dibalas di akhirat
      7. Segera menguburkan jenazah muslim
      8. Bila telah selesai satu urusan bersegeralah menyelesaikan urusan berikutnya
      9. Segera nikah, kalau tidak banyak fitnah. “SubhanAllah semoga Allah jadikan kita hamba-Nya yang tidak menyia-nyiakan waktu hidup di dunia ini untuk bekal panjang di akhirat nanti… Aamiin”.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
  7. unknown says:

    idiotic

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  8. Mashi says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 14
  9. perlu ke says:

    Asyik2 makcik nih! Bosan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  10. ME says:

    tahniahhhh!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  11. Anonymous says:

    cantik..mcm model.semoga kebahagian yg akn di bina akn berkekalan hingga ke jannah..aminnn..

    # tak nak lah doa kan yg bukan2.seolah2 mndidik hati lbh kepada sifat yg negative #

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 6
    • Abby adabi says:

      @Anonymous

      Beginilah yg sewajarnya..Kita patut mendoakan kebahagiaan mereka yg bakal berkahwin ni..Semoga rumah tangga yg dibina berkekalan dan mendoakan agar mereka mampu melahirkan zuriat yang soleh n solehah pada masa akan datang untuk mewarnai lg rumah tangga mereka..Mana tahuu, zuriat ini mampu mejadi khalifah Islam di muka bumi ini yang disegani..Amin

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
  12. tijah says:

    eheyyy… bosan pulak tijah pra perkahwinan tak abis2. bila nak nikah dua orang ni entah. sudah2 la tu rojita oi. kau umo dah senja,nak kawen kalah anak dara.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  13. Anonymous says:

    CAM COMEL JEW???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  14. aku saja says:

    berapa byk kali pra daaa?nikah nya tak juga..nikah tu yg penting..pra2 x penting pn..pening tgk dia ni x abis2 dgn pra dia..baik p masuk pra sekolah la,nak pra sgt.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
    • cik kembong says:

      betoi3..dulu2 che ta nih tak merasa nk pre-wedding nih sume..da nk kawen baru nih die pakat lar pra sakan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  15. Cik Pah says:

    Speechlesss…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  16. curious says:

    Curious jgak,zain ni berlakon xbyk pun tp boleh spend rm100k for the wedding.. Byk btol duit dia. hurrrmmmm..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
    • Abby adabi says:

      @curious

      Jangan persoalkan tentang rezeki Allah terhadap Zain Saidin..Kita tidak tahu rezeki setiap manusia tu berbeza..Mungkin di mata kita Zain kurang berlakon, di sebalik itu, mungkin dia ada income yang lain..Soal rezeki di tangan Allah SWT..

      Hadis Nabi s.a.w. bermaksud: “Barangsiapa tekun beristighfar, nescaya Allah mengadakan baginya jalan keluar dari tiap-tiap kesempitan serta diberi rezeki dari arah yang tidak di sangka-sangka.”

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  17. Mat K says:

    adegan di ranjang, takde?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  18. rynna says:

    bersungguh benor mak cik Ta tarik mata zain..

    takot Zain tenguk yg lebih muda belia..

    sebab tu sanggup pakai skirt singkat kat majlis anugerah ngan Zain,yg muda belia ramai pakai skirt labuh x gelabah cam mak cik Ta pun..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  19. Pra Kematian Bila Pula? says:

    Krepot krepot ,kita semua pn dah diambang pra kematian ..beringat ingatlah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  20. Meroyan & gila glomer la ni.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  21. lily says:

    adik beradik Julia Perez…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  22. saya ok jer!! says:

    cepat la kahwin..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  23. Anonymous says:

    Eleh stakat pmndgn cenggini xyah gigih nk gi bali….kat malaysia pon boleh….
    mana scha al yoyo?? Cam pelik je…cam pelik je…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • zoozue says:

      setuju sgt….malaysia lagi byk tmpt cantik kot…xde special pun location nye…kalau abg nara tak mention kat bali aku pun egat kt port dickson jek..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Abby adabi says:

      @Anonymous

      Saya Abby Adabi pengganti Scha al yoyo yg telah di blok oleh abg Nara..Alhamdulillah kita masih bolah bersua komen sesama kita di sini dalammenegakkan syiar Islam.

      Berkenaan dgn kes Rozita che wan n Zain Sardin ni:

      Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :
      “ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir ”
      - Ar-Rum : Ayat 21

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  24. kak ton says:

    kak ton konpius lah. ape kejadahnye pre wed sorang2 kat europe dulu? ke yang g europe tu shopping kaw2 dengan vvip yang sponsor2 che ta selama ni sebelum che ta jadi bini zain? lagipun baju kat europe tu tak macam baju kawen. yang ni nampak logiknye pre wed sebab dengan zain & pakai baju kawen. lantak ko lah che ta. janji kak ton maintain comel

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  25. anonymous says:

    cepat2 la sebelum monopos..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  26. MAXMORA says:

    NIKAH LAH COPEK.!!.TAK HABIS2 BERGAMBAR MEMBAZIR..NTAH APO NAK DI TUNJUK TAKTAU LAH..YG PENTING IJAB KABUL! SEMOGA KEKAL..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    Mana Scha Al Yo Yo, tak de tazkirah ke

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Abby adabi says:

      @Anonymous

      Untuk pengetahuan anda, Scha al yoyo telah melalui proses penjenamaan semula dengan nama baru, Abby Adabi..Hal ini adalah berikutan Abg Nara telah memblok Scha al yoyo dr blog ini..Namun begitu usaha dakwah perlu diteruskan walaupun terdapat halangan2 sedemikian..Penggunaan user name baru ini diambil dari tokoh pendakwah bebas yg begitu saya segani di Malaysia iaitu Puan Abby Abadi..Saya selaku Abby Adabi akan meneruskan usaha dakwah berteraskan pendakwah millenia..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 13
  28. ciksu says:

    Pah cerroh ambik gambo. Nikohnya bila?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. tah apa-apa says:

    Tah apa2 la minahhh… apa hal banyak nya pra .. kahwin jer la.. & snap tuk honeymoon..tak paham betul laa ..gaya barat pun tak der pra2 ni..jadi ni ikut apa? aduhhh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  30. Lobam says:

    Kalau nak kahwin tengok macam Fizo. Terus kahwin. Xpayah nak pra pra bagai. Lagi menyampah ada.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  31. ctie says:

    Sesungguhnya kecantikan tidak kekal. Moga kebahagiaan berkekalan
    P/S : Nikah lebih penting, xbaik membazir walaupun duet byk sgt

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  32. CT says:

    Orang ade duit suke hati dia lah nk buat apa.korang takde duit nk buat pre wed mcm tu dok diam2 buat yg wajib sudehh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  33. lily says:

    kawen la che ta…asyik2 pra je..boring suda…wuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  34. abc123 says:

    over-exposed nya mengalahkan anak dara. kelas ko che ta….. -,-

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  35. lily says:

    biar lah dia nk amik gambar byk2…teringin sgt la tu maklum lah masa mula2 kawin dulu zaman tok kaduk mana ade pra..pri ni bagai…skg je yg ade… jeles la tu bila tegok artis2 lain ada pra wedding…harap2 jadi lah kawin hendaknye jgn plk pasni album2 tu masuk musium dah la…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  36. Mirai Suenaga says:

    apa jadah laahhhh?
    nikah je lah terus!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. kak lang87 says:

    Lepas dari ZS wat hal, kuajag kat dalam Masterchef Selebriti tu terus macam tak suka ja..macam tak suka ja..huh! RCW pulak seksi sungguh! Baju perkahwinan belah sampai nampak betis, Memang la seksi tu hak masing2 tapi kena ingat jasad itu dijadikan oleh Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  38. mak jemah says:

    semua ternanti2 scha al yoyo.. manakah beliau???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Abby adabi says:

      @mak jemah

      Scha al yoyo sudah tidak ada lagi..Abg Nara telah block beliau..Saya adalah pengganti beliau..Saya lebih berhemah dan bijaksana dalam berdakwah..Semoga Allah lebih memberkati perjalanan dakwah saya kali ini..Pendekatan dakwah saya kali ini berbeza..Saya menerima komen-komen membina dari saudara saudari sekalian..Alhamdulillah, saya masih diberi ruang oleh Allah SWT utk menumpang dakwah di blog ini..Bersyukur juga kerana kita masih lagi boleh berkomunikasi sesama kita dalam menegakkan syiar Islam..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        Kalau abg nara dah block scha alyoyo bermakna anda tidak diizinkan untuk masuk dalam ruangan blog nara ni.. kalau tuan punya blog ni tak izinkan, tapi nak masuk jugak hukumnya haram.. dah org tak izinkan masuk rumah dia, tapi sibuk nak masuk jugak dosala jawabnya… lagi2 menyamar guna nama abby abadi.. mcm pencuri…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Seketoi says:

      Korang xperasan ker, SCHA AL YOYO yang poyo tu tukar nama jadi Abby Adabi dah…nak menyamar katanya tapi avatar still sama hahahah

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  39. Bai says:

    Apasal rambut Zain warna saperti Bulu Jembut ??????????????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. pti sjok says:

    Che ta, ak nk pnjm 10k je nk wat kawin. loan ak xlulus2 lagi. kawin dh bln dpn.wuuuuuu T_T

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  41. naz says:

    biala dia nak bagaya duit dia… tp harap pas kawin berubah mcm ayu raudhah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. poyoz says:

    masa first kahwin xde pra wed
    la ni balas dendam la buat pra mcm bdk muda hahaha
    sian ko cikta

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. Gadis says:

    taphm ak nenek tue tasedor diri nie . berlagak cm anak dare perawan . jande j pn da layut da sume . bp byk na pre ?? . kawen nye tajugak . lom tentu 10 taon ag zain still laki kw . perasan sangadd . kulit sume da berkedot . kaen y renyok kalau di iron npk cntek nye . kalau kulit nenek tue nie berkedot pky safi rania pn berkedot jugak .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
    • dena says:

      orang komen die pun nak komen… eja elok2 sket x boleh ke?

      xde org paham bahasa “sangadddd”2 kat sini

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • Abby adabi says:

      @Gadis

      Kau gigih sgt nak komen ni knp?Sekolah sampai darjah 3 pun nak semak2 komen..ejaan tunggang terbalik..Nmpak nau sekolah tak habis..Mak ayah suh g sekolah tak nak, ni la jdnye ble tak habis sekolah..Mcm bdk tadika bru nak blajar ABC..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • OBAMA says:

        beginikah cara anda berdakwah???

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • OBAMA says:

        beginikah caranya anda berdakwah??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Gadis says:

        heyy molot longkang ats nie . kw pk kw bagoz sangadd laa . heyy ske aty ak laa na gne base ap pn . ke sebok sangadd pehal ?? . ad ak gne line tenet kw kerr ?? . ske t ak laa . line ak . ak y baya . taske jgn laa SEMAK at tpt ak komen . BODOH ABADI 2 EKOR ATS NIE ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
        • Abby adabi says:

          @Gadis

          Kalau beginila cara kau jwb essay bm paper SPM mmg confirm dpt gred G..Tp tak heran la kau sekola mana habis setakat darjah 3 jew..Tak pyh gigih sgt la nak komen..takde sape fhm komen kau..So keep ur comment for yourself..

          Lastly, dah solat asar blum??Masa kau komen 4:28 pm ni waktu Asar ni…G sekolah agama ke tak ntah, sekolah kebangsaan tu nmpak nau dah tak g tgk dari gaya ejaannya..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • Gadis says:

          HEYY PENGKOMEN GLER KW TAYAH NA JD BAEK SANGADD LAA AT CN YER . NA SOH ORG SOLAT BAGAI MMG KW TUU PERFECR SANGADD KERR ?? . LAU PERFECT XD BASH ORG AT CN LAA . NA KUTUK ORG TGK DR SNDR DLU LAA . KW TAPHM SHORT FORM KERR CIAN KN NPK SANGADD KW TUU AG BODO . BODO PLUS BANGANG . ABBY ADABI LAA SANGADD PERANGAI NA BASH ORG J KJE DA MCM BABI .

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
      • Gadis says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 13
  44. kakikucinghitam says:

    gambar flat. tone xde/ mungkin bukan dr annaseskey… kalau dr annaseskey.. ruginyeeee.. x lawo

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  45. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    saja bergaya menonggek nak menunjuk aset yg besar…. ewwww…klu indon jupe, klu mesia nie la che ta

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  46. scha al yoyotototot says:

    Aku nk tgu kul 1.12 nk komen tpi tngn x sempat2 nk komen skg ni…nnti mesti scha al yoyo tu srh g solat..hahaha.,.

    Ni che ta ni aku klau jumpak ngn dia nk tnya dia nnti sanding kusi agaknya menyendeng kot tepi kot…holla dia tangkap gambaq semua belah tepi ja..pasaipa eh..pelik aku..x pnh aku tngk dia tangkap gambaq dok elok2…pelik2..zainbini hg pelik btoi…sama pelik ngn kala rambut hg..sekian trima kasih..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Abby adabi says:

      @scha al yoyotototot

      Saya tidak akan lagi mempersoalkan waktu n masa komen-komen saudara saudari sekalian..Saya telah bertukar user name kpd Abby Adabi sekaligus berubah kpd kematangan dlm berdakwah..

      Justeru mari kita sama-sama menadah tangan berdoa untuk bakal mempelai RCW n ZS ini:

      Bismillah.

      Barakallahu laka wabaaroka ‘alaika wa jama’a bainakumaa fii khoir.
      [Semoga Allah memberkatimu dan meletakkan keberkatan ke atasmu serta menghimpunkan kedua kamu dalam keberkatan]

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  47. kaki shopping says:

    lagu INDAH yg kat atas tu, sakit telinga la dengar, nape ek….tajam sgt suara dia kot…nyaring sgt….kalo suara siti, makin kuat volume kita bukak makin sedap dgr…tp ni, makin kuat pasang makin bingit….nape ek

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  48. peminat rcw says:

    hmm,,kadang2 ade org sponsor baju kawen,sbb tu die buat mende pre-wed nih,,xpon tlg jd model utk butik tu ke,,utk photoshoot magazine ke,,cube bersangka baik2 je wpon xsuke tgk gmbr die.. ish3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  49. im not mr arrogant says:

    suke tgk gamba 1st tu.. background nmpk awan yg cantik n sekali imbas nmpk mcm lukisan.. cume gambar derang terlalu jauh.. kalau dekat sket ok kot..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  50. noknokgorgeous says:

    susah la math nara ni :(

    scha al- yoyo dr pukul lapan pagi tadi pergi sembahyang dhuha, skarang ni dia nak tido, sebab kan sunat tido sebelum masuk waktu zohor, jaga jaga ada yang memerhati .. hehehehehe ..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  51. Datin Hangit says:

    Sian che ta. buat ape je org nak kutuk. doakan yang baik2 je org dh nk khwin. buruk2 che ta ni ade bgusnye. at least die ni tau nk hrgai peminat n kene kutuk cmne pun die buat tk reti je,,tkde lah hentam balik peminat mcm sstgh artis poyo tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. ehh says:

    ini bkn culture shock…tp pra-shock.kahkahkah…
    malu la skit kt bdk2..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. luke pritchard says:

    nak tunggu ke kawen…macam2 pra..pra wedding…pra nikah…pra shooting…pra sekolah tak dak ka?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  54. AnuarZain says:

    siap nak kawen dgn i ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  55. che ta ti tu says:

    lepas ni jgn lupa buat post wedding lagi yerr che ta…sampai org muntah 7 hari 7 mlm tgk …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. why says:

    ptg ni che ta ngan zain amik ujian hiv pra perkahwinan kat klinik kerajaan…dah siap isi borang tinggal nak test jer…. kita doakan yg baik2 dah la… xbaik kata kat org walau sapa pun dia…takut kang kata kat diaorg kita punya turn tak tau lg mcm mana. hidayah tu dtg tak kira pd siapa dan bila….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  57. lewls says:

    Mesti ada shot laga laga nenen dgn zain. Dasar makcik tua tak sedar diri!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  58. Anonymous says:

    x habih lg ke cite pasal depa nie……….pung pang pung pang kawinnye x lg…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  59. me, me,me says:

    Udah2 lah nak cover line sgt nek ta tua oiii, mcm org tak tau apa yg nek ta tua buat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. gadis simpati says:

    ingatkan sekolah kebangsaam bebudak jer ada pra.rupanya kawin pon kna ada gmbar pra.hermmmmmmmm dunia,dunia artis………………

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. pra perkahwinan konon says:

    Pra perkahwinan takpe..asalkan jangan PRA bersama..sebelum kawen…susah tu…maklumlah gayanya dah mcm org p honeymoon..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  62. themightydingdong says:

    kalau cerai atleast artikel ngan gegambor prawed korang yang beriban2 ade oke .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. saya says:

    dulu pra wedding ni kita ambik lepas dah goncang tangan dengan tok kadi.. time tu dah mmg hak.. peluk la camne pun mak ayah x larang dah.. zaman saya 7 tahun lepas la.. sekarang manusia dah akhir zaman semua terbalik.. wallahualam

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. Abc says:

    Satu perkahwinan yang terlalu over-commercialised. Hilang makna sebenar perkahwinan yang mengikut adat dan tradisi. Macam satu shooting untuk iklan pulak.. Looks too fake but I know u two r happy sebab banyak sponsorships…kahwin pun boleh cari untung..heheh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  65. aku says:

    ni mesti nikah je belum ni.. kawen dah je.. hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Anonymous says:

    Rasanya if terbang jauh just semata2 Utk nk ambil gambar pra-wed ni mmg membazir…cz if just ambil dgn latar belakang mcm tu…rasanya malaysia ni pun byk yg cantik2…sepatutnya kehidupan after perkahwinan yg diutamakan bukan sebelum…cz if berhabis beribu2 if lepas Kawin cerai jgn duk menyesal sudah…biAsanya semua ni Akan dijadikan ungkitan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  67. intan says:

    bosan lah kisah mamat ngan minah ni,gambo pra dh berpuluh-puluh kali,kawin tk jugak.. poyo je lebih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Erk says:

    Erk? Tak habis lagi ke pra nya? Ish2. Aku tngok diana amir tu kahwin xde pra2 pun happy je diorang. Btw, bila korang nk kahwin ni? takkan tmpat dgn tarikh x tentu lagi? pelikss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Anonymous says:

    asyik gambar pre wedding jer. bile nak wedding nye pun ntah. menglahkan org muda.. yela hak memasing. tapi sayang, dua2 islam, xkan x tahu hukum agama. zain pergi melawat saudara islam kita yg kene tindas ngan zionis x kan x dpt ape2 iktibr n kesedrn g sana. harap Allah lembutkan lah hati dua insan ni. hope gambar wedding t dah ade kat kota makkah pulak. kalau paris, bali bagai mampu, x kan tanah suci x mampu kan che ta… :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • ikan says:

      brape banyak pre wedding ntah..
      pegi tanah suci kne tggu jemputan dr Allah SWT..
      x sama dengan pegi melancong tempat lain..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  70. MIMI says:

    TUA REPUT DGN PRA PRA DEPA JE LA……CEMUUIH AIHHHHHH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Red john says:

    I rs la kn che tua ni prasan dia tu mcm princess diana kut… Sbb tu la bila kawen kunun nk grand n standard bagai.. Bc kat metro smlm sgup che tua ni terbang smula ke london demi sebuah beg yg ditempah khas.. Beria bebenor.. Kt tgk jela lama mana bertahan.. Bape thun lg che tua ni menopous la.. Saat tu zain tau la langit tinggi ke rendah.. Pmpuan klu dh menopous nk layan suami mlm mlm pn dh tak larat.. Huhu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. honey says:

    dari London ke Paris kmdian ke Bali pas tu nk kemana lagi..????
    jgn ending nikahnya kat Siam la pulak… opsss maaf ya…
    Nikah la cepat2 pas nikah smua pn da blh buat nk pra ke pro ke da x da org kesah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  73. mak senah says:

    Perlu ke ada Pra-wedding? Budaya mana sekarang jadi ikutan. Selepas Baby Shower, then Pra-wedding! Takut nanti dilaknati Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. Anonymous says:

    bnyk betui duit che ta nih.. dasyat naaaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. nyonyamansur says:

    ni kire cam pra honeymoon gak larr kannn…nikahnyeee tidak lagi…. tp dah honeymoon kesana cni….hurmmmmmmmmmmmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Jenab says:

    Perlukah ada Pra-wedding? Budaya mana jadi ikutan? Pra-wedding lah, Baby Shower lah macam2 mengalahkan orang kafir laknatullah. Wahai kaum muslimin dan muslimat jgnlah terikut budaya yg tak ada dlm agama Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  77. nonamanes says:

    Poor Zain, asyik mengikut je kehendak Che Ta. Tak ikut kangm Che Ta meroyan pulaksss.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. nani says:

    errmmm…ari tu isu ko kata takde tempat beso nak jemput peminat ko yang 20 ribu tuuu kan …tu yg ko tak nak umum kat mana ko nak nikah kawin tu kan…tpi ko punya prewedding…humang aiii…mengalahkan kim kandarsian retis antarabangsa…dei tanggechey…ko sape ekk …ko tau tak betapanya org msia yg dah makin cerdik ni “berbulus” dengan gaya “hazabedah” tak sedar kan diri iteww..ngan gaya melentik ponggong yg macam org takde tulang belakang iteww…ko ingat shantek ker chombi oiii..ngan bulu mata yg rupa viper keta volvo edisi sebelum merdeka iteww…pakej ngan make up yg tebal mcm simen tembok dibancuh dan ditepek ke muke iteww…ko pikir bleh sorok kedutan seribu wanita tua dilehermu itewww..?hello cik kiah pekasam……bali tu untuk pasangan mude belia baru nak mula hidup sajaklaaa….sesuai laa…nak berlari ditepian pantai bagai…stamina ok…enjin turbo injap berkuasa kuda…ni takat ko ….enjin secondhand injap bateri berkuasa 2A cap ayam…nak lari-lari tak sesuai nyahhh….kang retak pulak muker simen ko tu haaa….lerai pulak bebulus mate ko selai-selai…dah rupa hantu mak limah laaa pulak,.,tak yah ko perasan sangat…aku rasa satu tempat yg sesuai utk ko bergambo edisi khas kawin ko ni….haaa…tadaaa…di TAPAK PERKUBURAN….still pakai baju putih apa…stil bleh gaya macam2 apa…kona baring dalam lubang kubur pon ok….aku berani jamin …ko laa retis pertama msia dan nusantara lagi antarabangsa yg berani mati bergaya sakan utk prewedd ni…superbb wa cakap luuu…jangan lupa ko panggil rancangan TANAH KUBUR utk taja momen2 ko tu laaa….macam kain kapan dan yg sewaktu dgnnya….nanti kami semua peminat mu ini…beramai-ramailah akan sedekahkan alfatihah sebagai hadiah kawin ko…pakej ngan bacaan yasin…aminnn…..innalillah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. sufi says:

    Kdg2 sgguh aku trtanya2..takkanlah seramai2 kwn che ta,sedara mara ke sapa ke,takde sorang pun yg menyedarkan che ta bahawasanya usahkan brgambar brpeluk bagai,brtemu mata pun dah jatuh haram dalam agama kita selagi blm diijabkabul.very basic knowledge..apatah lg ber pre bagai..jgn salahkan generasi baru andai ini budaya yg akan generasi kita bawa mulai skrg.sbb adanya ikon yg sungguh menyedihkan utk generasi kini…kalolah che ta ada anak remaja perempuan,inikah hala tuju yg dibawa kpd anak remajanya sndiri?tepuk dada tanya iman..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  80. Anonymous says:

    Kepada Cik Abby Adabi, komen anda hari ini lebih berhemah.

    Terima, kasih

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. Mak jemah pemalu says:

    Begiilah manusia bila tiada malunya..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  82. minah jambu merah biru says:

    minah jambu suka gambar yg pes tu cantek pemandangan dia soooooooo romentik emmmmmmmmmm bila agak Nye minah jambu akan bergambar macm tu eh emmmmmmm….tepaksa lah tunggu punye tunggu punye tunggu punye tungguuuuuuuuuuuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  83. Anonymous says:

    Kenapa banyaknya pra tu pra ni….kat London la , Bali la….dll. Banyaknya duit dia orang. Berlakon tak seberapa. Di taja ke? Buatnya tak jadi nikah cam ne? ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  84. Anonymous says:

    Nape gambar2 semua jarak jauh…..Tak nampak muka jarak dekat…. Takut nampak perbezaan usia ke?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. cikaki says:

    dorang ni nk kawen ke xnk nie…cik ta wat ala2 kevavom mcm 1st time kawen plak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. muhammad says:

    Jgn emosional sangat marahkah rcw. Dia pun hamba allah. Lps kawin zain akn didik dia ke jln yang direhdai allah. Amin ! Inshallah !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. zul says:

    sanagt cantik tak dapat dinafikan crw memang cantik biorlah nak kata bende pun bagi aku cantik..baju tu wow kelas..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. ashikin says:

    Semoga hepy….ape2pn, ingtlh dose phala..stiap nkmt hdup ni pnjman drNya.insaflh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. melati says:

    Saidin ni , taste aper tak tahu lah..makcik Ta ni dah kategori hantar kebun pun dia selera..nak kater kaya tak tahu lah, kalau belanja sampai 200k sebelum kawin tu rasa2 nya bohong kot..budak sekolah mungkin percaya…Mizz Nina yg milionaire pun simple jer tak kecoh2 pun, Raja Nazrin pun tak kecoh2 pun . tak pun umum berapa duit abis…..aku ingat kalau Mizz Nina atau Raja Nazrin baca yg makcik Ta ni abis 200k mereka senyum dah berkata 200k tu aku bagi derma anak yatim jer…Cik Ta ni patut hantar Kebun dah ni.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  90. itik kwn ayam says:

    boOoooring…. amik gambar pOsisi yg same je.. nk tunjuk brape beso buah dada ke? cehh… anyway congrate la ye!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. anak katak muntah darah says:

    cantik la baju pengantin yg gambo 2nd last tu…aiiiiisehhh..npe la dlu mse kawen mak andam xbg baju camtu…kalo x mesti i comel gitu…rse cam cinderella plak..hiih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. mulutjahatgiler says:

    FOR PHOTOGRAPHER…

    KENAPA !! KENAPA !! GAMBAR KORANG AMIK MACAM DALAM MALAYSIA JE…
    OMG !!!

    KALAU LAA CHE TAQ NIH BETUL2 BELANJA 200K.. PEMANDANGAN LATAR BELAKANG PUN HARUSLAH 200K..
    KLU DIORANG PRO.. KO TANGKAP GAMBAR KAT TASIK TITIWANGSA PUN MACAM KAT OVERSEA.. SIYES TAK TIPU..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. Anonymous says:

    org dulu2 kata kalau posing dgn baju pengantin awal2 nanti x jadi kawen…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. Anonymous says:

    org dulu2 kata kalau posing dgn baju pengantin awal2 nanti x jadi kawen.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    membazir je..kawen jela cepat2..xyah nk show off sgt..xyah nk membazir..bg derma kt fakir miskin or anak2 yatim ag bgus

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Anonymous says:

    tak abis2lah dorg ni.blagak nak mampuih….seorg ank ikan seorg nenek erm..ngam sgt lah tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. rozzzzeeeeta says:

    dhoom machale dhom machaleee~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. ex sepupu RCW says:

    rozita ni belakon tak seberapa, tapi belanja mengalahkan toktie. mner agaknya datang duit RCW ni? nak kata c Zain ni belakon byk n jd HERO xde pun.. RCW kenapa u xnk cite kt org yg monthly bpe u dapat dr xhuby u ??? msti ko nyesal kn cerai ngn dia, dia lg kaya maulana skrang kat dubai.. cian ko cikta.. Zain wat loan ekk bwak RCW kesana kesini?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. peace says:

    assalamualaikum.. sesungguhnya kita bersyukur bukan mengukur bersangka buruk – dosa. perkara baik akan berlaku mereka akan berkhawin. bagi ucapan yg baik bukan ungkapan semata-mata membuka keaiban…. jangan benarkan hati kita fikiran kita jiwa kita bersifat negatif. jangan jadi ahli neraka. hidup di dunia bayangan akhirat. jaga – berbuat baik, bercakap baik kita rasa pun baik. ..kan elok. doakan ya….. doa pd ya esa semoga di cucurih rahmat n sehat selalu…amin

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. […] manusia berpendapat yang Che Ta dan Zain menunjuk-nunjuk dan membazir terutamanya apabila mengambil gambar pra perkahwinan di Eropah dan Bali baru-baru […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. aku bukan aku says:

    hmmmm…. no komen, tp yg penting tak teruja sgt pun tgk pic diorg ni…rase biasa2 je….x nmpk sweet kat mne2 pun….

    macam diana amir, fouziah, nmpk sweet sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. virginsoul says:

    betulkah yang komen di atas tu? sesama artis pun mengomel..huuhu..ada mereka menambah dosa kamu? biarlah mereka dgn labu labinya…tak habis2 mengata orang..cuba kamu semua jalan atas air..kalau kamu tu baik sangat pasti tak tengelam…tahi mata dua batu jauhnya kamu nampak..lembu di mata sendiri langsung tak nampak..saya tidak perfect …doakan je lah mereka bahagia..pintu taubat pun bukan di tangan kamu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. truth says:

    There is NOT even a single part in those pictures is cantik. model and their surroundings. mmg la ikut suka nk habis brapa, kubur siapa, nk malu buat apa, tp mcm NOT WORTH IT. She doesnt look sexy ( if that she expected from any pictures), she doesnt look HOT( if that she expected to look young – with long hair, and urat kat leher and kaki ), she doesnt look like a princess that waiting for the prince (FAKE in every candid and pose). Sorry!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. orang baru says:

    Gambar kahwin apa ini? langsung tak nampak muka? pemandangan nampak biasa saja, bazir duit, baik donate kepada orang miskin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. lepat pisang says:

    oi che ta..kahwinla cpt2x…asyik pra je….ko ngan aku x lm lg nk masuk umur warga emas…anyway 11.12.13..tahniah ye!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. […] (6 GAMBAR)Pra Perkahwinan Zain Saidin & Rozita Che Wan Di Bali (170) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. […] yang demikian, terdapat syarat ketat tetamu majlis perkahwinan rozita che wan dan zain yang sangat ketat ketika majlis perkahwinan tersebut iaitu penganjur akan […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. mencari hur jannah says:

    org kawen mncri keredhaan n keberkatan allah swt xp dy kawen cri publisiti murahan.. semua blh mnjd fitnah n tmbah dosa.. pepn tahniah pn.zita n zain saidin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


8 − = 3